Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Niezadowolony z prawdziwego przebiegu sprawy, sam postanowiłem od nowa rozpocząć storyline, który rozpoczął się 2 stycznia.

http://www.wwe.com/f/wysiwyg/image/2011/10/20111026_rawSupershow_logo.jpg

Jeszcze przed rozpoczęciem gali pojawia się ostatnie promo, pod nazwą „They are here”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po chwili jednak wielki huk przerywa theme RAW, i na hali panuje ciemność. Na titantronie pokazuje się biały ekran, prawie oślepiający. Po chwili słyszymy…

Ted DiBiase Sr: Pewnie zapytacie, co ja tu robię ? Od dziś możecie mi mówić WWE Chairman Ted DiBiase. Vince parę tygodni temu, zapytał mnie czy nie chciałbym odkupić od niego WWE. Nawet nie pytałem o cenę tylko od razu się zgodziłem. Samo to w sobie jest końcem świata, jednak tu nie chodzi o to. Nadszedł koniec świata, jaki już znacie. Nadszedł koniec aktualnej Ery WWE. Tu już nie będzie tak samo. Nic nie jest już takie samo. Jako nowy prezes usuwam galę NXT i Superstars. Wszyscy zawodnicy NXT zostajecie zwolnieni. To także tyczy zawodników SmackDown!.

Million Dolar Man pstryka palcem, a z logo RAW znika napis „SuperShow”

- Choć może troszkę przesadziłem. Daniel Bryan i Cody Rhodes automatycznie zostajecie przeniesieni do RAW. Wasze pasy przestają być aktywne, aczkolwiek zmierzycie się i to jeszcze dziś o pasy RAW, na tym samym szczeblu co wasze poprzednie pasy. Reszta zawodników wejdzie dziś, i to za chwilę do ringu i zmierzy się w battle royal. Ocalała 5 w ringu, zostaje przeniesiona na RAW, reszta zostaje zwolniona.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Battle Royal for RAW Contracts

SmackDown! Roster

Trent Barreta wyeliminowany przez Wade Barret

Yoshi Tatsu wyeliminowany przez Sin Cara

Tyson Kidd wyeliminowany przez Randy Orton

Hunico i Heath Slater wyeliminowani przez Big Show

The Great Khali wyeliminowany przez Ezekiel Jackson

Ezekiel Jackson wyeliminowany przez Sheamus

Johnny Curtis wyeliminowany przez Sheamus

Jinder Mahal wyeliminowany przez The Great Khali(wejście po wyeliminowaniu)

Justin Gabriel wyeliminowany przez Mark Henry

W ringu pozostali Big Show, Mark Henry, Drew McIntyre, Jey Uso, Jimmy Uso, Sheamus, Randy Orton, Sin Cara,

Ted DiBiase, Wade Barret

- Jey i Jimmy obijają w narożniku McIntyre'a. Big Show wykonuje irish whip Henry'emu, ten odbija się od lin

i wracając do Showa otrzymuje potężny KO Punch. Wade Barret wyrzuca po za liny Sheamusa. Ten staję na apronie.

Gdy Wade rozpędza się na niego, The Great White uchyla się nad linami i Barret także wylatuje na apron.

Obydwaj atakują siebie nawzajem, jednak się utrzymują. Show podnosi Marka i próbuje go wyrzucić.

Bracia Uso wyrzucają po za ring Drew. W innym narożniku stoi Sin Cara, i próbuje wykonać moonsault na Ortonie,

ale jednak mamy RKO. Randy wstaję i bezproblemowo pozbywa się z ringu Sin Cary. DiBiase odbija się od lin,

i clotheslinem chce pozbyć się z ringu Sheamusa i Barreta. Oni jednak upadają w tym samym momencie, i to DiBiase

zostaje wyrzucony z ringu. Sheamus i Barret wracają na ring, gdy się podnoszą Wade otrzymuje RKO.

Sheamus od razu atakuje wstającego Ortona Brouqe Kickiem.Big Show siłuje się pod linami z Markiem Henrym.

Jey i Jimmy Uso czają się w innym narożniku. Nagle do ringu wbiega zamaskowana osoba, która ogrommną siła

wyrzuca z ringu Big Showa i Henry'ego, a później szybko usuwa się i ucieka w trybuny. Big Show i Henry nie mogą w to uwierzyć,

a do zawodników ringu nie dociera to, że jest już koniec walki. Gdy Sheamus wchodzi na narożnik by świętować,

od tyłu atakują go bracia Uso. Po chwili obijania Sheamus odpiera ich atak, biegnąc na Jimmy'ego, ten razem z bratem

wykonuje mu aided samoan drop. Wstający Wade i Orton załapali się na dwa superkicki. Bracia Uso świętując udali się na backstage.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

… Przenosimy się do biura General Managera RAW.

John Laurinaitis: Ale jak to zwolniony ?!

Ted DiBiase Sr.: Ludzie nie chcą ciebie oglądać John. A ja już mam kogoś na twoje miejsce.

Jest to osoba zwolniona niedawno z WWE… mój syn Ted DiBiase

Do biura wchodzi Ted…

Ted DiBiase: Witam

John Laurinaitis: Pożałujecie tego !! Obiecuje to wam !!

Do biura wchodzą ochroniarze, „pomagający” Johnowi opuścić budynek

Single match

Evan Bourne(/w Kofi Kingston) vs Primo (/w Epico)

Zawodnicy zaczynają od zwarcia, które wygrywa Primo i wrzuca Evana do narożnika.

Tam jednak szybko zostaje odepchnięty i Bourne z pomocą narożnika wykonuje high Kick.

Zamroczony Primo się odwraca, Evan wchodzi na narożnik i wykonuje dropkick 1..2….kick out.

Wstający Primo otrzymuje rolling savate. Bourne wchodzi na narożnik i szykuje się do Air Bourne.

Primo w ostatnim momencie wyturlał się po za ring. Evan trafił w ring. Primo wchodzi do ringu,

powoli wstający Bourne otrzymuje backstabber, po którym Primo uzyskuje pin !!

… Na backstage z Joshem Matthewsem stoi Cody Rhodes

Josh Matthews: Dziś zmierzysz się o pas United States. Jak myślisz, czy wygrasz ?

Cody Rhodes: Czy wygram ? Na pewno wygram. Twoje pytanie powinno brzmieć, co zrobię jak wygram.

Josh Matthews: A planujesz coś zrobić ?

Cody Rhodes: Nie mogę zdradzić moich planów. Ale coś mniej więcej jak…

Cody Rhodes policzkuje Josha, i odchodzi

… Jesteśmy w biurze nowego General Managera RAW

Ted DiBiase: Jako nowy General Manager RAW, ustalam, że dziś w Main Evencie

o pas WWE zmierzy się CM Punk, Daniel Bryan i Dolph Ziggler w Subbmision Matchu.

Drugą walką będzie Zack Ryder vs Cody Rhodes o pas United States.

A już zaraz zobaczymy walkę Kane’a z … Triple H !!

Single Match

Kane vs Triple H

Przed walką Triple H na rampie prosi o wyłączenie themu

Triple H: Ja nie mogę walczyć. Nie jestem czynnym wrestlerem. Co ty sobie wyobrażasz Ted ?

Na titantronie pojawia się DiBiase

Ted DiBiase: To, że teraz mój ojciec jest prezesem. Gdy ty nie będziesz teraz walczył, możesz czuć się zwolniony.

Triple H: A więc… dowidzenia Ted.

Ted DiBiase: Nie wróć !! Żałosny staruch !! Możesz czuć się winny tej sytuacji, ale dziś Zack Ryder zmierzy się w dwóch walkach.

Single Match

Kane vs Zack Ryder

Zack Ryder próbuję ataku, jednak co podbiega to Kane’a ten powala go uppercutem.

Po serii 3 uppercutów, Ryder cofnął się na leżąco do narożnika. The Big Red Monster jednak

podszedł szybko do niego i podniósł go za szyję, po czym wykonał mu chokeslam.

Gdy Ryder zaczął się powoli podnosić, Kane podniósł go i wykonał Tombstone Piledriver.

Po tej akcji, wyrzucił Zacka z ringu. Po za nim, zaczął obijać go o barierki, rzuciłw schody.

Kane wyczyścił stół komentatorski, i wykonał chokeslam Zackowi na ten stół.

Sędzia dolicza już do 6. Kane podnosi Rydera i wrzuca go do ringu.

Tam Kane wykonuje jeszcze raz chokeslam i powerbomb. Sędzia nakazuje zakończyć walkę, z powodu tego, że Ryder nie jest w stanie walczyć. Kane jednak odpycha sędziego, i podnosi Rydera

po czym wykonuje mu Tombstone Piledriver. Do ringu wbiega John Cena.

Od razu atakuję punchami Kane’a, i szybko pozbywa się go z ringu. John podnosi Zacka i sprawdza co mu jest… po czym wykonuje mu AA i zostawia go na środku ringu. Po tym Cena odchodzi na backstage. Za ringiem Kane zaczyna się cieszyć.

Po chwili do ringu wbiega Cody Rhodes, i walkę o pas czas zacząć

United States Championship Match

Cody Rhodes vs Zack Ryder©

Rhodes podnosi Rydera, i wykonuje mu Cross Rhodes po którym go odlicza i zdobywa pas !!

Cody triumfuje, a Zacka zabierają lekarze

… Do ringu zmierza WWE Champion CM Punk

CM Punk: Dziś dowiedziałem się, że SmackDown! znika z WWE. Nie wiem co o tym myśleć, wiem tylko tyle, że to oznacza wielkie zamieszanie przy pasie WWE, który to ja posiadam. Lubię to, gdyż wiem, że będę mógł spróbować nowych wyzwań. Ale do rzeczy, dziś zmierzę się w Subbmision matchu. Jest to walka w której nie da się oszukać, a więc mam 100 % pewność, że ją wygram.

Daniel… szukasz wszystkich sposobów, by tylko wygrać, a ty Dolph po prostu tego nie potrafisz.

CM Punkowi przerywa Daniel Bryan

Daniel Bryan: Pamiętasz Punk, jak pokonywałem ciebie jeszcze przed tym jak byliśmy w WWE ?

CM Punk: To było około 8 lat temu !!

Daniel Bryan: Ale to nie jest ważne. Ważne jest to, że zrobię to dziś ponownie, i stanę się WWE Championem.

W tym momencie Daniel atakuje CM Punka mikrofonem, gdy Punk upada, Bryan zaczyna go nim obijać w parterze, po chwili jednak odciągają go sędziowie, a do ringu wchodzi Dolph Ziggler

Subbmision Match for WWE Championship

CM Punk© vs Daniel Bryan vs Dolph Ziggler

Daniel od razu zaczyna od ataku zamroczonego jeszcze Punka. Punchuje go i sprowadza go do narożnika. Tam po paru seriach punchy, rozpędza się i wykonuje einzuigiri. Wszystkiemu przygląda się Dolph Ziggler. Bryan wskakuje na narożnik, i wykonuje dropkick na wstającym Punku.

Ziggler opuszcza ring, a tam zaczyna celebrować z pasem WWE. Daniel podnosi CM Punka,

a on go odpycha i wykonuje mu high Kick. Bryan podnosi się z pomocą lin, a CM odpoczywa na nich.

Daniel wstaję, a Punk wyrzuca go z ringu clotheslinem. Gdy Bryan podnosi się za ringiem, Punk wykonuje suicide dive. CM Punk schodzi z ringu, jednak nie atakuje Daniela tylko idzie w stronę Dolpha. Ziggler ucieka szybko na ring. Punk wchodzi także do ringu. Gdy idzie w stronę Dolpha,

na apronie staje Daniel. CM Punk się odwraca, a Ziggler od razu wykorzystuje okazję i wskakuję Punkowi na plecy i zapina Sleeper Hold !! Po chwili walki, WWE Champion powoli odpuszcza i pada na ziemię. Sędzia chce sprawdzić jego stan, Daniel jednak atakuje sędziego roundhouse Kickiem.

Dolph puszcza Punka i wstaję by popchnąć Daniela. Bryan chce mu oddać, Dolph jednak pokazuje palcem, by ten spojrzał za siebie. Daniel się odwraca, a Ziggler wykonuje Zig Zag.

Po tym chce wrócić do CM Punka, on jednak już stał i wykonał high Kick.

Punk wszedł na narożnik i wykonał Dolphowi diving elbow drop. Gdy Ziggler zaczął się podnosić otrzymał bulldog. CM Punk wyniósł pod GTS Dolpha,…

Na titantronie pojawił się napis „They are here… Now !!

Na hali zgasło światło, na rampie po kolei się zapalały światła pokazujące kolejno

Batiste, Chrisa Jericho, Billa Goldberga, Johna Morrisona, Shawn Micheals, Triple H.

Triple H: To nie Ted DiBiase jako prezes jest końcem… To my jesteśmy końcem, tego świata co znaliśmy. My zaczniemy i przywrócimy… lepszy, stary świat.

Cała szóstka wchodzi do ringu i zaczynają obijać zawodników w ringu. Bryan jednak szybko wyturlał się z niego. Zawodnicy nie patrzyli na to, i zaczęli obijać Dolpha i CM Punka. Gdy wszyscy wykonali na każdym z nich swoje finishery, opuścili ring przy wielkim cheerze fanów.

Po tym do ringu wskoczył Daniel Bryan i zapiął LeBell Lock CM Punkowi.

Sędzia nie ma innego wyjścia jak sprawdzić jego stan. Punk nie reaguje… a więc Nowym WWE Championem zostaje Daniel Bryan !!

Bryan wskakuje na każdy narożnik po kolei i celebruje swoją wygraną. Takim obrazkiem kończymy pierwsze RAW tego roku.

ps.

Ostatnio pojawiło się podobne diary na forum. Przepraszam za podobieństwo, ale gdy zaczynałem pisać galę nie było jeszcze tamtego na forum.

https://forum.wrestling.pl/topic/28957-wwe-quotthey-are-herequot/

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wopio

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...