Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witajcie!

Pierwsza gala WKSW za nami. Dla osób które chcą powiedzieć że to było do bani czy coś to pamiętajcie że jeszcze się uczymy ogarnąć wszystko na ringu :) Przed wami 4 walki :

- Walka o pas WKSW

- Walka TT

- Walka o pas Wołowa

- 12 osobowe Royal Rumble

Walka Royal Rumble na lekko zmienionych zasadach. Wypaść można przez każdą linę:)

Chciałbym jeszcze przeprosić za braki w nazwach zawodników ale ciężki dzień wczoraj był. Następna gala będzie dopracowana na 100%.

Zapraszamy także na naszego facebooka : www.facebook.com/WKSWolow

Link do gali:

http://www.youtube.com/watch?v=2-RKdSy2QAU

Miłego oglądnia!

SPOILERY Z GALI ORAZ ZAPOWIEDZI NA NASTĘPNY TYDZIEŃ. CZYTAĆ TYLKO PO OGLĄDNIĘCIU GALI!

*Na galę wrócił Kreweta(nie było go prawie rok) – negocjacje aby wystąpił jeszcze kilka razy trwają.

*Można było zobaczyć jedną dziewczynę w ringu. Jest to nowa zawodniczka WKSW która będzie pojawiała się co tydzień.

*Nie kończąc tematu dziewczyn : Na gali obecna była Agata(była Pani Manager WFW). Wmieszała się do walki RR.

*Walka o pas Wołowa nie doszła do skutku ponieważ kontuzja Chudego nie pozwala mu jeszcze na występy w walkach 1 vs 1. Walka w RR była bardziej spokojna i dlatego Chudy tam wystąpił.

*Pokazy dla szkół już za dwa tygodnie!

Za tydzień na gali możecie spodziewać się :

*Dalszej konfrontacji Chudego z Gazdim który nie został wyeliminowany z Royal Rumble.

*Co zrobi Julita która także nie została wyeliminowana?

*Steven zdobył pas WKSW. Kto będzie jego następnym przeciwnikiem?

*Tag Team Maniek/Mateusz wygrali walkę na RR. Kto będzie ich kolejnym rywalem?

*Czy na gali pojawi się Kreweta aby wyjaśnić sytuacje z Chudym?

*Jak Agata wytłumaczy swoją interwencję?

*Co zrobi Dziku po przegranej walce o pas?

Na te wszystkie pytania znajdziecie odpowiedź już za tydzień 19 lutego!

rKO
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• chudinho

2

• Natan

1

• VebVe

1

• TerryShadow

1

Top użytkownicy w tym temacie

Daaawno nie komentowałem backyardu, ale to wkońcu WKSW. Dawno, ale to na prawdę dawna nie zainteresowała mnie fabuła w wrestlingu. Bodajże ostatni raz wtedy kiedy jeszcze uważałem że wrestling jest na prawdę. Czyli WKSW się spisało pod tym względem. Bardzo dużo wątków które jestem bardzo ciekawy jak będą rozwiązane. Walki takie sobie, więcej obycia z ringiem by się przydało, ale jeśli chodzi o same walki to oglądało się je strasznie przyjemnie. Szczególnie royal rumble. Kurcze serio produkt WKSW jest dobry i czekam na kolejne epizody.

Gala na moje oko zrobiona strasznie na odpierdziel i to zarówno jeśli chodzi o sam poziom jak i sposób wydania (w RR oglądałem walkę 12 chłopaków w szortach, zero podpisów kto jest kim, jak chcecie budować gimmicki i rozpoznawalność postaci skoro ludzie nie wiedzą kto jest kim? gdybym nie znał osobiście paru osób z WKSW to nie miałbym pojęcia kto właśnie wszedł na ring i o kim piszesz Chudy w swoim poście). Odczekanie 2 tygodni czy nawet miesiąca z takim eventem na pewno niczym by wam nie zaszkodziło a poziom byłby o niebo lepszy, bo nie ukrywajmy, w chwili obecnej nie jesteście gotowi na to, żeby takie gale trzymało poziom który zachęci widza do powrotu do waszego produktu.

Mecz o pas WKSW(napisałbym między kim a kim, ale nie mam zielonego pojęcia bo federacja postanowiła mnie o tym nie informować)

Pan zwycięzca RR z backyardmani którego publika nazywała Stevenem (ciekawe skąd wiedzieli jak on się nazywa? Ah, oglądali poprzednie odcinki WFW! Czyli jeśli ktoś chce zacząć oglądać was teraz to musi przejrzeć całe archiwa wołowskiej fedki żeby mieć pojęcie kto walczy?) na moje oko jest najsłabiej przygotowanym do walki zawodnikiem w fedce, fatalnie sprzedaje, skacze na wysokość pół metra przy punchowaniu i jego każdym movesem (ale także sygnaturą i finisherem) jest coś dziwnego na kształt zigzaga od Zieglera i wariacji tego chwytu dostaje główny pas federacji? Really? Jego przeciwnik trochę lepiej, ale nie miał okazji do pokazania czegokolwiek co mogłoby utkwić w pamięci.

Tag Team Match między 4 chłopakami w szortach

Pan w czerwonych spodenkach jest jednym z najjaśniejszych (tj. jedynych jasnych) punktów gali, podstawy do walki ma solidne, niezła aparycja, dużo siły, charakterystyczny. Jak będzie dobrze prowadzony to bez wątpienia jest przyszłością WKSW i dziś był w gronie może 3 czy 4 osób z całej fedki które były w stanie choćby przyzwoicie pokazać się w ringu. Dało się patrzeć też na tego chłopka co latał i tego drugiego dużego. Walka najmniej słaba na gali ale i tak dosyć ciężko się to oglądało. Idealna na opener w evencie na którym chciałbym zawiesić oko, nic ponadto.

RR

Niezwykle chaotyczne a zarazem przeraźliwie nudne. 3/4 osób nie miało pojęcia co ze sobą zrobić, zawodnicy wchodzili wtedy kiedy widowni wygodnie było odliczać, przeraźliwie mała gama movesów i strasznie banalne i niedorzeczne sytuacje w których zawodnicy wypadali z ringu. Tragedia. To na czym z chęcią zawieszałem oko to sposób punchowania Chudego (pan prezes mimo kontuzji to nr.2 na tej gali który byłby w stanie zrobić na ringu cokolwiek co chciałbym oglądać) i oczywiście całokształt postaci Davida Mastera. Decyzja o daniu mu zwycięstwa w RR najlepszą z możliwych, w chwili obecnej WKSW is David Master i odsadza on wszystkich pozostałych pod względem skilla o lata świetlne. Był dzisiaj jedynym zawodnikiem który bez naciągania na siłę był gotowy do pokazania się w evencie wstawianym w sieć. Propsy dla niego.

Dodatkowo...

Solidne proma, ale stać was na duuuuuużo więcej zarówno jeśli chodzi o stronę humorystyczną jak i stricte mic skilsową. Padaczka kamerzysty przy pierwszym pojedynku bardzo niemile widziana w przyszłości, utrudnił oglądanie (choć w wypadku tamtej walki to może i dobrze), kamerowanie przy dwóch ostatnich pojedynkach za to już całkiem dobre choć stale można by oczekiwać jednak lepszej jakości nagrania. Decyzja o wydaniu gali tak wcześnie bardzo zła, pozostaje mi trzymać kciuki, żeby ludzie się nie zniechęcili bo jak wykażecie więcej cierpliwości to WKSW będzie w stanie pokazać się z dobrej strony. Warto też posiedzieć ten kwadrans przy obróbce filmu z gali i dodać nazwy zawodników. Ring bardzo fajny, troszkę bardziej napięta druga i trzecia lina by mogła być, podkręćcie tam śrubkę rzymską. W oceny się nie bawię bo byłoby dużo bliżej szkolnej jedyny niż szóstki, uznaje to za false start i postaram się puścić w niepamięć. Zawiodłem się, do produktu wrócę za kilka tygodni i wierzę, że wtedy poziom będzie znacznie lepszy.

Pozdrawiam i powodzenia.

Pokuszę się o komentarz a co ; D

Dobra tak więc na temat tych walk nie będę się wypowiadał:

- Walka o pas WKSW

- Walka TT

- Walka o pas Wołowa

Dlaczego? Bo po prostu jest jeszcze za wcześnie żeby oceniać wasze walki, musicie się przyzwyczaić do podłoża i wg oswoić z ringiem. Jak tak się stanie wtedy sypnę większym komentarzem, a na razie życzę powodzenia : ).

12 osobowe Royal Rumble

Co do walki RR.. co nie tak łatwo się przez 3 line wypada nie ? :D hehe

A tak na poważnie to czemu nie przez 3 ? Brak czasu na wyćwiczenie tego czy raczej strach?

Moment w którym ta diva okładała tam kogoś i ten ktoś krzyczy do niej "ała! mocniej" (25:46) - bezcenny ; )

TerryShadow - nie było czasu żeby przećwiczyć tego elementu powiem Ci szczerze. Robiliśmy to pierwszy raz. Strach pewnie też jest. Ja osobiście na obecną chwilę na pewno nie wylecę bo obawiam się o swoją nogę. Reszta powoli złapie temat :)

Terry poza tym mam nadzieję że jak wy wystartujecie to my już będziemy ogarniali jak wy i zaczniemy solidną rywalizację o fanów hehe :)

Dzięki za komentarz Natanku ;*

rKO

Pokusiłem się o obejrzenie Waszego "Royal Rumble" i powiem szczerze, że ring daje niesamowity efekt.

Niestety też mam wrażenie, że tutaj tak jakby jeszcze wyszedł brak obycia albo po prostu niechęć do cięższego upadku.

Sam jestem trochę zaszokowany, że zwycięzcą pierwszej walki został ktoś kto można powiedzieć botchuje najwięcej. Zresztą jeszcze nie mogę w sumie oceniać do końca, może Steven pokaże coś ciekawszego już jako mistrz.

Wallka nr 2, nie przeczę, że jestem ogromnym fanem walk Tag Team no i była na pewno najciekawsza tutaj. Zawodnik w fioletowej koszulce, odniosłem wrażenie, że upada za szybko i trochę nierealistycznie. Było kilka ciekawszych akcji na co też osobiście czekałem, zabrakło mi jakiegoś double team move, ale tak to w miarę dało się to oglądać.

Royal Rumble, byłem ciekaw czy coś z tego wyjdzie, wyszedł sam chaos, były momenty, w których w kadrze stały osoby, które nic nie robiły przez najbliższe 2-3 minuty, to nie jest interesujące. Co prawda Stunnerfest trochę mógł rozbudzić, ale wyglądał dość pokracznie, a może i dobrze, że Stone Cold się pojawił i pokazał co potrafi. Bardzo mieszane mam uczucia co do tej walki, nie miała tego czegoś, widocznie ten brak obycia.

Ten hype przed walką w miarę dobry, zapowiedzi zawodników poprzez nieukazywanie ich też może być.

Chyba raczej nie mam nic więcej do dodania, powodzenia i pozdrawiam.

Walka 1

Poprawna. Razi zbyt wysoki wyskok przy zadawaniu ciosow przez szczuplejszego zawodnika. Ale za to dobrze oddał zmęczenie walką. Nie nudziło mi się.

Walka 2

Świetna dynamika tego w białej koszulce. No i dużo akcji w powietrzu - to mi się podoba.

Walka 3

Plus za "targanie liny" a'la Batista :) Najlepsze akcje: Spine Buster oraz Stunner. Panowie nie obraźcie się, ale Diva skupiała moją uwagę prawie przez cały czas. Tak a prop div. Może koleżanka się zgodzi i będziecie pierwszą federacją, w której nie będzie podziału na walki kobiet i mężczyzn? Fajne urozmaicenie byłoby gdyby pas zdobyła czasem dziewczyna, a czasem chłopak.

Sektor "mówiony" ciężko słyszalny , ale przynajmniej był humor.

Świetny pomysł z "tajemniczymi zawodnikami".

Walka o pas WKSW

Oglądało się tak sobie, bo raziło "skakanie" i botchowanie zwycięzcy. Ale to się dopracuje. ;)

Walka TT

Ciekawa dzięki dynamicznemu wrestlerowi w białej koszulce. Świetne skille!

12 osobowe Royal Rumble

Na pewno trudno wam było ogarnąć booking całego meczu, dlatego wyszło dziwne zamieszanie w niektórych momentach. Poza tym, fajnie wychodziły niektóre akcje, np. Spinebuster. Stunnery też były do przełknięcia. Fajnie, że była diva - zawsze jakieś urozmaicenie. ;P Nie rozumiem motywu ze smarkaniem jednego z zawodników. To chyba tyle. :)

Scenka z kiblem jak najbardziej na plus. 8) Ogółem - widać, że na ringu ćwiczycie niezbyt długo. Na następnej gali pewnie poprawicie skille i będzie o wiele lepiej. Pozdro. :)

Ocena gali: 4/6.

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

• Recent Posts

• Bidamczyk
      To było w pewien sposób rozmyślne. Wolałem skupić się na rozwoju postaci jako takiej. Roster zapowiada się mały, więc będziemy się kisić we własnym sosie - o ile będzie kilka gal - że o tych przeciwnikach będziemy w kółko musieli to samo pisać.
    • Bidamczyk
    • Bidamczyk
      Niezły towar.
    • MattDevitto
      @ CzaQ  z cyklu obrazy, które słyszysz
    • Grishan
      Bardzo dobre. Bardzo.  Jak się do czegoś przyczepić to może do tego, że jednak poświęciłeś potencjalnym przeciwnikom trochę mało czasu. Ale czy w dzisiejszych czasach można to uznać za minus?  Jest klimat, jest dużo Bidama. Dziwnie jest, ale ciekawie.  Bardzo dobre. Bardzo. 
  • Dodaj nową pozycję...