Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

KSW 18 - dyskusja, wyniki, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Właśnie przeczytałem na stronie mmarocks.pl żę David Branch nie przyjedzie do Polski na KSW !! Tutaj zamieszczam pełen artykuł.

"David Branch nie wystąpi na gali KSW 18. Jeszcze kilka dni temu Amerykanin na swoim twitterze pisał, że ma problemy z wizą. Nam udało się skontaktować z jego obozem i potwierdzić, że faktycznie Branch nie przyleci do Polski. Powodem nie jest jednak brak wizy, a tymczasowy zakaz opuszczania kraju nałożony na byłego zawodnika UFC. Federacja KSW na razie nie potwierdza naszych doniesień. Spodziewamy się jednak, że wkrótce poznamy nazwisko nowego rywala Jana Błachowicza."

https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-278864

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

8

• -Raven-

5

• DesL

5

• thejehmes

4

Top użytkownicy w tym temacie

Już znaleziono zastępstwo w postaci Mario Mirandy. Według mnie nawet lepiej bo Branch trochę nudzi. Z drugiej strony kolejny zawodnik wagi średniej ściągnięty na mistrza wagi półciężkiej KSW....

[ Dodano: 2012-02-23, 00:26 ]

Z rozpiski wylatuje także Jerome Le Banner - na jego miejsce wskakuje Valentjin Overeem.

https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-278919

Hahaha, całe KSW się posypało. Nie będzie też Giny Carano. :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-278989

Bekowo. Zaraz się okaże, że Orlen Arena zniknęła z powierzchni ziemi, a wszystkie entrance theme'y będzie wykonywał Mateusz Krautwurst. Chyba w końcu sięgnę do gry pijackiej KSW, którą wymyśliłem, żeby przeboleć porażkę, jaką będzie ta edycja Konfrontacji. Jak ktoś jest ciekawy tej gry, to macie tekst stworzony po słynnej walce Pudzian vs Thompson:

Konfrontacja Sztuk Walki to największa polska organizacja MMA i pierwsza, która regularnie pokazuje się w jednej z największych stacji telewizyjnych na rodzimym rynku. Chociaż głównym obiektem zainteresowania przeciętnego Polaka oglądającego KSW jest Mariusz Pudzianowski, to ja oglądałem ich gale dla dobrych walk i prawdziwych fighterów, a nie fanaberii celebrytów. Oglądałem gale tej federacji dla występów takich ludzi jak Mamed Khalidov, który powinien już dawno wsiąść w samolot do USA, by tam walczyć na galach Bellator(na UFC jeszcze za wcześnie, musi nabrać doświadczenia w walkach w klatce). Oglądałem KSW, by zobaczyć jak polscy fani poznają ten wspaniały sport jakim jest MMA.

Oglądałem, bo nie wiem czy włączę telewizor przy okazji następnej Konfrontacji. Uwielbiam oglądać MMA i nie jestem człowiekiem, którego jedno wydarzenie łatwo odrzuca od pasji. To co stało się w walce Pudzianowskiego z Thompsonem było po prostu przelaniem czary goryczy. Od kilku gal KSW starało się zniechęcić do siebie widzów. Uważam, że na ostatniej Konfrontacji w końcu osiągnęli swój upragniony cel.

“Ale przecież Konfrontacja to jedyne gale MMA pokazywane w szeroko dostępnej telewizji, trzeba skorzystać z okazji do obejrzenia kilku walk z grupą przyjaciół” – podpowiada jakiś głos z głębi mojego umysłu. Pochodzi on z tych obszarów, które nadal pałają sympatią do organizacji Kawulskiego i Lewandowskiego. Pochodzi on z tych obszarów, które nie chcą czekać do 3 rano na UFC na Orange Sport. Ale nie da się ukryć, że do przetrwania kolejnej Konfrontacji potrzebne będzie kilka rekwizytów. Oto krótki poradnik dla tych, którzy tak jak ja czują lekki niesmak podczas oglądania KSW.

I. Nie możesz oglądać tej gali samemu. Zadzwoń do kilku znajomych, jeśli możesz zorganizuj z tej okazji małą imprezę w swoim domu. W przypadku, gdy warunki na to nie pozwalają, wyciągnij ich do jakiejś miłej knajpki.

II. Zapewnijcie sobie pożywienie. Ponoć jedzenie dostarcza endorfin, a pozytywne nastawienie będzie podstawą podczas oglądania Konfrontacji. Zresztą to nie będzie jedyne źródło endorfin, gdyż…

III. Ostatnim składnikiem niezbędnym do uzyskania odpowiedniego efektu jest alkohol. Zainwestujcie w jakąś dobrą wódkę. Nie bierz whiskey ani dobrych likierów, gdyż na KSW, co tu ukrywać, nie będziesz się delektował wspaniałymi nutami smaku, które wyczuwasz w swych ustach. Dlaczego? Dlatego, że całe te przygotowania prowadzą do pijackiej gry, którą nazwałem, w hołdzie dla KSW, Konfrontacja Shotów Wódki.

http://shitbrksays.files.wordpress.com/2011/12/ksw1.jpg

Zasady tej gry są banalnie proste. Pijemy za każdym razem gdy na ekranie naszych telewizorów zdarzy się jedna z poniższych rzeczy:

1. Gdy sędzia ringowy podniesie bez żadnego powodu dobrą walkę w parterze do stójki, pijemy shota.

2. Gdy realizatorzy transmisji zamiast pokazywać walkę stwierdzą, że ważniejsze jest wrzucenie na ekran wizerunku trzeciorzędnego celebryty, pijemy shota.

3. Gdy jeden z zawodników wyleci za liny i sędzia będzie musiał zatrzymać walkę, pijemy shota. Jeżeli obydwaj opuszczą teren ringu, pijemy 2 shoty.

4. Gdy mało utalentowany muzyk występuje na żywo podczas, gdy zawodnik wchodzi na ring, pijemy shota, żeby nasze bębenki nie popękały.

5. Gdy ktoś, kto nie powinien w ogóle stawać za mikrofonem, zaczyna udzielać wywiadu po walce, pijemy shota.

6. Gdy sędzia ringowy widząc kilka kropli krwi na głowie jednego z fighterów odeśle go do narożnika, aby obejrzał go lekarz, pijemy shota za tego cieniasa, który ma bubu i musi mieć przerwę.

7. Gdy Mateusz Krautwurst przebija Edytę Górniak rewolucjonizując kolejny hymn narodowy, pijemy 3 shoty – pierwszy na zagłuszenie jego śpiewu, drugi za to, żeby nikt nie spaprał tak naszego hymnu, trzeci, żebyśmy zdołali zapomnieć co zrobił z hymnem USA.

8. Gdy komentatorzy próbują dokonać rewolucji w języku polskim i tłumaczą Mixed Martial Arts(mieszane sztuki walki) na Wszechstylowa Walka Wręcz, pijemy shota.

9. Gdy tłumacze próbują dokonać podobnego przewrotu w języku zawodników z zagranicy i nie potrafią wydusić z siebie słowa, pijemy shota.

10. I najlepsze na koniec. Gdy sędziowie ustawią wynik walki pod potrzeby marketingowe KSW, pijemy to co zostało nam w butelce w nadziei, że do jutra o tym zapomnimy.

KSW może się podobać, ale jednak są takie momenty jak te, które ująłem przed chwilą w powyższej grze. Te momenty, przynajmniej mnie, psują zabawę jaką mogą nieść całkiem niezłej jakości walki. Chyba jednak nadal będę oglądał UFC, Bellator i Strikeforce, a odbywająca się co kilka miesięcy Konfrontacja stanie się okazją na spotkanie z grupą znajomych. I może jednak nie na granie w tą grę, bo gdy tak patrzę na te zasady, to poważne zatrucie alkoholem byłoby pewne.

https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-278996

Ciekawi mnie co jeszcze stanie się przed galą :) 3 faile w sumie zaliczone i tak sobie myślę, że dużo by lepiej było gdyby to było KSW Extra, niż KSW numerowane...
https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279016

• Urządzenie:  Windows

Szkoda mi troche Le Bannera, bo Overeem mnie w sumie nie rajcuje. Zadanie Rozalski powinien miec troche latwiejsze, ale biorac pod uwage nie tak dawne zwyciestwo Valentijna nad Sefo, to raczej pieniadze bym stawial na niego :neutral:
https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279031

• Reputacja:   499

Jak to? Nie będzie Le Bannera? :( Razem z Hoostem moi ulubieni zawodnicy K-1, których dawno nie widziałem, i jak widać dalej nie będę widzieć :/ Do tego nie będzie Giny - organizacyjna masakra.. Wiadome są przyczyny?
https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279065

• Reputacja:   228

Różal może spokojnie rzucić kasą na (czarną) mszę, bo tak jak Le Banner to była dla niego inna galaktyka i nie przetrzymałby z Francuzem jednej rundy, tak "gorszy" Reem jest spokojnie w jego zasięgu, skoro ubił go jak świniaka Dąbrowski.

Wiadome są przyczyny?

Gina ma pewnie jakieś inne zobowiązania związane z jej "karierą" filmową, a Jerome doznał kontuzji łękotki na treningu.

https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279069

Szopka KSW trwa dalej. Miranda - normalnie waga srednia - przekroczyl limit na Light Heavyweight, ale Janek sie zgodzil na pojedynek. To jednak nic przy OFICJALNYM WAZENIU W HOTELU (!), które czekało na Amasingera :? Dzwoncie do UFC, bo pewnie nie wiedza, ze tak mozna - przywroca Anthonyego Johnsona
https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279156

Szopka KSW trwa dalej. Miranda - normalnie waga srednia - przekroczyl limit na Light Heavyweight, ale Janek sie zgodzil na pojedynek.

KSW musiało się jednak liczyć z czymś takim, skoro ściągali Mirandę na wariata, na kilka dni przed walką. Ja tam wolę fightera pokroju Mirandy (dobry test dla Błachowicz, o ile Mario - pomimo walki "z dupy" - utrzymuje formę) i z problemami na wadze, niż jakby Kawul i Lewy mieli ściągnąć jakiegoś ogórka, który wagę zrobiłby bez problemów.

https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279179

i tak sobie myślę, że dużo by lepiej było gdyby to było KSW Extra, niż KSW numerowane...

To miała być gala Extra ale władze Płocka jakoś naciskały, żeby była numerowana i voila.

tak "gorszy" Reem jest spokojnie w jego zasięgu, skoro ubił go jak świniaka Dąbrowski.

A co powiesz na scenariusz ala Valentjin vs Ray Sefo? Może byłby potrzebny trochę bardziej wykwintny sub ale wydaje mi się, że to bardzo prawdopodobne.

https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279197

-Raven- napisał/a:

tak "gorszy" Reem jest spokojnie w jego zasięgu, skoro ubił go jak świniaka Dąbrowski.

A co powiesz na scenariusz ala Valentjin vs Ray Sefo? Może byłby potrzebny trochę bardziej wykwintny sub ale wydaje mi się, że to bardzo prawdopodobne.

Akurat starszy Reem nie był nigdy ringowym strategiem. Przypuszczam, że nie doceni Różala i będzie chciał go prać w stójce (podobnie jak Uszola), w czym upatruję szansy Marcina. Oczywiście wariant z subem na naszym Sataniście jest także jak najbardziej prawdopodobny.

https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279212

Anzor vs Dana - Anzor wybral sobie fajny theme (LL Cool J - It's Time for War), ale nijak do niego nie pasowal. W koncu tam całość jest oparta na starszym raperze, a czeczen byl najmlodszy z calej karty. Ta mlodziencza fantazja go troche poniosla w stojce na poczatku starcia, a Moskito go marszczyl doswiadczeniem. Jedynie obalenia zaliczyl, ale w parterze sobie tylko lezeli. Dziwie sie, ze Baginski 8x nie podniosl tej walki, bo on raczej ma tendencje do takich manewrow. W drugiej Anzor kontynuowal zapasy, i doprawil ladnym flyin knee, co jednak nie bylo momentem walki. Ten mial miejsce pod koniec, gdy Niemiec polecial za liny, a "nasz czeczen" go łapał :lol:

Waluś vs Bazelak - Strach to bylo widac w oczach obydwu. Bazelak nerwowo spogladal w publike, i okazalo sie, ze... duzo szczekal, a nie prezentowal sie lepiej od Pudziana. Ma strasznie chude nogi i duzy brzuch. Przy kazdej ofensywie Walusia sie cofal z lapami przed soba - innymi slowy kabaret. Khalidov go wysmial po starciu - przynajmniej tak to wygladalo. To tyle Vanderleia? Przeciez ten cios nie byl KnockOutujacy... Inaczej nie mozna nazwac prawego, ktory po prostu NIE DOSZEDL CELU! Bazelakowi lepiej wychodzilo banowanie WeeMana ze swojego forum (z mala pomoca niejakiego uzytkownika "Mr. Wrestling V" :twisted: )

Bedorf vs Oliva - Wreszcie Bedorf mi zaimponowal. Zawsze go tak reklamowali, a ja nie widzialem w nim zadnego potencjalu. Tutaj sie swietnie przygotowal, jesli chodzi o obrone obalen. Gdyby pierwsza runda trwala minute dluzej, to Karol by to skonczyl. Zamulil tylko przy wczesniejszym parterze, kiedy tez mogl wejsc na plecy przeciwnika. Druga poszla 50/50 - kazdy mial mniej wiecej taka sama przewage w parterze. Oby wiecej takich wystepow, bo tutaj troche dala sie we znaki poltora roczna przerwa Olivy.

Amasinger vs Jewtuszko - "Z buta wjezdzam..." ...i juz mam przed oczami Kornika KO. Ten theme juz zawsze bedzie mnie bawil. Mimo zwyciestwa, to Irokez dalej pisze sobie czarna historie. Ponioslo go z kolanami, ale widac, ze troche spokornial po Sowinskim.

Kornik vs Warburton - Brawo, ze wreszcie KSW dowiedzialo sie, ze w powaznym MMA walczy sie 3 rundy. Szkoda, ze Kornik jest za cienki na Warburtona. Curt jest nudny, ale skuteczny. Gdyby to bylo K1, i caly czas tlukli sie w stojce, to Polak by wyszedl z tarcza. Tam mial ten instynkt i wiedzial kiedy isc do przodu. Anglik od razu szedl w klincz, i rzucal naszym rodakiem. Rewanz z Irokezem? Calkiem prawdopodobne... Wynik ten sam? Chyba tak.

Janek vs Miranda - Nie widzialem pierwszej rundy, ale gdy wrocilem do domu, to Janek juz byl mocno zmeczony. Walka mnie mocno wynudzila, ale Blachowicz dal pare efektownych kombinacji. Sporo klinczu, i to starcie raczej nie przyblizy Polaka do wujka White'a

Różal vs Overeem - Szkoda Rozala, ale calkiem niezle zaczal. Myslalem, ze lepiej sobie poradzi. Szybko jednak Walenty trafil bardzo mocno, i oszolomilo to naszego barbarzynce. Pozniej bylo zle, ale w parterze Marcin zapewnil troche emocji, choc prawda jest taka, ze troche nieudolnie krecili te klucze. Smiac mi sie chcialo z Borka, i jego Home City ... Home City. Zlapalem sie za glowe i powtarzalem "Hometown debilu, hometown".

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279361

no irokez trochę dał z tymi kolanami, ale dobrze że później nie dał się ponieść i wyczekał Amasinger. Dobrze że wygrał bo trzecia porażka z rzedu mogłaby go podłamać

a tak poza tematem wie ktoś jak sie nazywa theme Amasingera? bo nie mogę sobie przypomnieć:) a fajna nutka

https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279363

Anzor Azhiev pok. Cengiza Danę przez decyzję

Czeczen, który ponoć jest Polakiem, nie był faworytem, ale ładnie sobie poradził. Miał kilka ataków, które można nazwać wariackimi, niemniej były albo skuteczne albo skutecznie przestraszyły Niemca z tragicznym rekordem życiowym, który po dzisiejszej walce wynosi 14 - 18. Może być sporo pożytku w przyszłości z Azhieva, jeśli dalej będzie się dobrze rozwijał.

Kamil Waluś pok. Kamila Bazelaka przez TKO

Po co Bazelakowi jest mma? Facet ma 37 lat i powinien sobie darować takie zabawy. Dziwne było to, że ledwo trzymał się na nogach po low kickach - mogło się wydawać, że koleś, który był/jest strongmanem (lub stringmanem, według Pudzilli :twisted: ) powinien mieć silne nogi. Całość to jednak kabaret - mam wrażenie, że Waluś poślizgnął się i dlatego znalazł się na macie, a te ciosy "dobijające" w większości w ogóle nie trafiły w niego...

Karol Bedorf pok. Davida Olivię przez decyzję

Świetny Bedorf! Kamil pokazał, że nawet takiego potwora w zapasach, jak Oliva, można w tym elemencie pokonać i sprowadził go dwukrotnie do parteru. W ostatniej rundzie Olivia zapiął gilotynę, ale Szczecinianin ładnie się z tego wybronił, znalazł się na górze i pięknie już do końca rundy dominował nad Amerykaninem. Powrót w dobrym stylu, oby miał już za sobą te wszystkie urazy.

Maciej Jewtuszko pok. Deana Amasingera przez TKO

Irokez wyraźnie chciał zmazać plamę po ostatnim występie, bo bardzo agresywnie ruszył do przodu i widać było, że chce to szybko skończyć. Kolana w parterze świadczą tylko o jego determinacji, chociaż faktycznie nie powinien do tego dopuścić. Efektownie skończył przeciwnika, prawdziwa seria i chociaż tylko część ciosów była skuteczna, to jednak wystarczyło to, by przerwać walkę.

Curt Warburton pok. Artura Sowińskiego przez poddanie

Początek dla Kornika, który ładnie pracował w parterze i osiągnął nawet nieznaczną przewagę. Przejście do parteru dało odpowiedź komentatorom, którzy zastanawiali się, jak wyszło trenowanie zapasów Sowińskiemu - Anglik zdominował go w tym elemencie i nawet przebudzenie w końcówce i nieudana próba zapięcia kimury tego nie zmieniła. W drugiej rundzie podobnie - nie rozumiem tylko, czemu Kornik próbował zrobić ten wjazd w nogi, z którego później ostatecznie wyszedł trójkąt, skoro w parterze był zawodnikiem ewidentnie słabszym i powinien trzymać się stójki za wszelką cenę.

Jan Błachowicz pokonał Mario Mirandę przez decyzję

W każdej rundzie w tym marazmie (klincz, szukanie pozycji) były momenty, w których Janek był bardzo blisko zwycięstwa, a jednak Brazylijczyk dawał radę z tego wyjść. Pod koniec drugiej rundy Miranda pokazał nawet, że też tutaj jest i ruszył do przodu. W trzeciej rundzie nadal sporo klinczu, a w pamięci zapisała mi się tylko końcówka, kiedy to Janek szukał efektownego zakończenia (flying knee, obrotówka), jednak nic z tego nie wyszło. Wygrana na punkty, chociaż Miranda postawił mu niełatwe warunki i wyszła z tego bardzo wyrównana walka.

Valentijn Overeem pok. Marcina Różalskiego przez poddanie

Taką ciekawostką przed walką było to, że Overeem zaledwie dwukrotnie w swojej karierze walczył na pełnym dystansie. Różalowi w wygranej mieli pomóc "Czterej pancerni" :twisted: ... ale to nie wypaliło. Było to prawdopodobne - gigantyczna różnica doświadczeń i umiejętności. KSW trochę porwało się z motyką na słońce, bo Różalski jest jeszcze zdecydowanie za świeży, by walczyć z kimś, kto ma za sobą ponad 50 walk w MMA (nawet przy tak mizernym rekordzie). Szkoda, że Różal nie dał rady poddać Holendra, bo był bardzo, bardzo bliski tego.

Mam jedno pytanie natury technicznej - dlaczego KSW na polskiej gali, w polskim mieście i przed polską publicznością zapowiada zawodników po angielsku i holendersku, a nie po polsku? :lol: Ja wiem, że Konfrontacja Sztuk Walki nie grzeszy umiejętnością organizacji, ale dla mnie to nie ma sensu - nawet z punktu widzenia europejskiej gali, przynajmniej w moim odczuciu. Nie oglądam KSW od dzisiaj i wiem, że zabieg jest ten stosowany od lat, ale za każdym razem mnie to fascynuje.

Dwa - naprawdę niegłupim pomysłem jest, by KSW poszło śladem MMA Attack i sprowadziło klatkę. Widząc, jak Niemiec wyleciał z tego ringu powinna im dać do myślenia, by nie ryzykować potencjalnych głupich urazów.

Edytowane przez demku
https://forum.wrestling.pl/topic/28870-ksw-18-dyskusja-wyniki-spoilery/page/2/#findComment-279364