Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA jakiego nie znacie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Finally. Wreszcie udało mi się napisać pierwszy odcinek. Zapraszam do komentowania ; )

Total Non-Stop Action

Właściciel: Matthew Unner

Impact Wrestling:

Mr. Anderson (face)

Christian Cage (heel)

Chavo Guerrero (face)

Samoa Joe (tweener)

AJ Styles (face)

Jessie Sorensen (heel)

James Storm (face)

Austin Aries (heel)

John Morrison (face)

Kurt Angle (heel)

Low Ki (face)

Crimson (heel)

Jeff Hardy (face)

Bully Ray (heel)

D’ Anglelo Dinero (face)

Tyson Kidd (heel)

Eric Young (face)

Gunner (heel)

Alex Shelly (face)

Matt Morgan (heel)

Chris Sabin (face)

DH Smith (heel)

Matt Hardy (face)

Mistico (heel)

Bobby Roode (kontuzjowany)

Teams:

Motor City Machine Guns (Alex Shelly & Chris Sabin) (face)

Hart Dynasty (Tyson Kidd & DH Smith) (heel)

Hardy Boyz (Jeff & Matt Hardy) (face)

Kurt Angle & Bully Ray (heel)

Pasy Mistrzowskie:

TNA World Heavyweight Championship

TNA X Division Championship

TNA Television Championship

TNA Tag Team Championship

Gale PPV:

Styczeń: Genesis

Luty: Against All Odds

Marzec: Victory Road

Kwiecień: Lockdown

Maj: No Way Out

Czerwiec: Slammiversary

Lipiec: Destination X

SIepień: Hardcore Justice

Wrzesień: No Surrender

Październik: Bound For Glory

Listopad: Turning Point

Grudzień: Final Resolution

http://desmond.imageshack.us/Himg641/scaled.php?server=641&filename=impactwrestlingburaks.png&res=medium

Impact Wrestling #1

05.01.2012

Orlando, Floryda

Widzimy nowe intro federacji, później pokaz pirotechniczny. Rozpoczynamy pierwszą od wielu tygodni galę Impact Wrestling. Kamera przejeżdża po widowni, po czym słyszymy „We’re All Together!” i do ringu wchodzi Matthew Unner.

Matthew Unner: Witam publiczność zgromadzoną w Orlando ! Nazywam się Matthew Unner. Jak zapewne wiecie jestem nowym właścicielem Total Non-Stop Action! Federacja ta zawiesiła swoją działalność i została wystawiona na sprzedaż. Bez wahania kupiłem ją. Muszę przyznać, że nie jestem zbyt zorientowany w historii TNA. Jednak ja będę tworzył nową historię. To nowy odcinek IW. Nie mamy żadnych mistrzów, wszystkie pasy są wakatujące, mistrzów poznamy na Genesis – pierwszym PPV po objęciu tutaj mojej władzy, dokładnie w niedzielę 29 stycznia. Chcę, aby TNA dorównało, ba przegoniło WW.. sami wiecie kogo. Już za chwilę pierwsza walka. Będzie w niej uczestniczyć osoba, która jeszcze nigdy nie walczyła w naszej federacji. Będzie to… Chavo Guerrero! A teraz trzymajcie się i zapraszam do oglądania show.

Nowy właściciel Total Non-Stop Action schodzi z ringu przy dużym cheerze od fanów.

Normal Match

Chavo Guerrero vs. Kurt Angle

Zawodnicy zaczęli od agresywnego klinczu, Angle silniejszy, sprowadził rywala do narożnika. Kilka uderzeń klatką piersiową zdołało na chwilę zmęczyć przeciwnika. Angle chciał aby początek walki należał do niego. Udawało mu się utrzymywać przewagę. Właśnie podniósł rywala po akcji i wykonał Knee Lift, które dało 1 count. Kurt podniósł Chavo, lecz ten szybko wykonał kilka szybkich ataków łokciem, uwolnił sięod rywala, odbił od lin i zaatakował silnym Crossbody, które dało 1 count. Złoty medalista olimpijski nei spodziewał się takiego obrotu sprawy. Wstał co prawda szybko z maty, ale otrzymał kilka ogłuszających punchy. Sito Suplex dla Olimpiczyka, jednak dało ono tylko 2 count. Przewaga Chavo rosłą z minuty na minutę. Doszło do próby fninshera, jednak kiedy Guerrero wchodził na narożnik, robił to za wolno i przeciwnik go stamtąd strącił. Była to szansa dla Angle’a, który chciał wykonać Superplex, ale Chavo nie dał się i zaatakował barkiem przeciwnika, zeskoczył z 3 liny i wyrzucił rywala z ringu. Jednak on powrócił na narożnik i Plancha Suicida dla Kurta! Chavo wrzucił go do ringu, ale uzyskał tylko 2 count, gdyż tamten roll-upował, ale dało to tylko 2 count. Chavo energicznie wstał, punch dla rywala i Springboard Bulldog. Guerrero dostał wielką wrzawę podczas wejścia na narożnik. Wykonał Frog Splash i uzyskał pinfall.

Nagle do ringu wbiega… Mictico! Atakuje on Chavo wykonując mu La Mistica z zaskoczenia. Meksykański luchador opuszcza ring przy dużym buczeniu publiki.

Kamera przenosi nas na jeden z korytarzy na backstage. Idą tam dwaj bracia.

Jeff Hardy: Spokojnie, nie denerwuj się mi się udało tobie też musi się udać.

Matt Hardy: Łatwo ci mówić, bo już z tego wyszedłeś.

Jeff Hardy: Ty też z tego wyjdziesz. A teraz nie gadaj tyle i stań w moim narożniku. Ok ?

Matt Hardy: No dobra, dobra…

W ringu Jessie Sorensen.

Jessie Sorensen: Jestem Jessie Sorensen. Przyszły mistrz świata. Przyszłość TNA. Zostanę najmłodszym posiadaczem tego pasa. Dokonam tego, co dla was jest niemożliwe do wykonania. Z resztą co Orlando może wiedzieć o dobrym wrestlingu . Jestem szybki i zwinny, atakuję z zaskoczenia. To atuty, które pozwolą mi osiągnąć założony cel. Żaden zawodnik nie może się równać ze mną! Jes...

Monolog przerywa Samoa Joe.

Samoa Joe: Co powiedziałeś ?! Nikt nie może równać się z tobą ? Chyba żartujesz. Jesteś gówniarzem, który myśli, że coś osiągnie w tym sporcie. No way! Nie dopuszczę, żeby ktoś taki jak ty stał się gwiazdą. A skoro jesteś taki najlepszy to zmierz się ze mną teraz !

Jessie Sorensen: Chwila! Nie powiedziałem, że jestem gotowy dziś na walkę. Nie myśl sobie, że boję się z tobą walczyć. Zmierzę się z tobą, ale dopiero za tydzień. Kontrakt nie jest dopięty na ostatni guzik, dlatego nie mogę ryzykować.

Samoa Joe: Po prostu się boisz i szukasz wymówki. Jednak ja nie zamierzam czekać aż do następnego czwartku!

Joe rzuca mikrofon i idzie w stronę Jessiego, ale przerywa to wszystko właściciel TNA - Matthew Unner.

Matthew Unner: Samoa zaczekaj! Niestety Jessie ma rację. Nie możesz go dziś pobić, gdyż zaszkodzisz wtedy samemu sobie. Świetną ofertę podał Jessie. Za tydzień zmierzycie się ze sobą w No DQ Matchu! A teraz zmiatać do szatni.

Normal Match

Jeff Hardy (w. M. Hardy) vs. Gunner

Mr. Intensity od razu ruszył na rywala. Kilka punchy, po czym Irish Whip, Jeff odbity od lin uniknął Clotheslinu, znów odbił się od lin i to on zaskoczył Gunnera sprzedając mu Double Axe Handle. Zyskał 1 count po tej akcji. Jednak akcja na początku nie należała do któregoś z wrestlerów. Obydwoje walczyli dosyć równo. Kiedy Gunner chciał wykonać Russian Legsweep, Jeff skontrował tę akcje na swoją korzyść i to on wykonał Rusian Legsweep. Hardy złapał rywala próbując zrobić Extreme Leg Drop, jednak było jeszcze za wcześnie na taki ruch i The Universal Soldier posłał nogami przeciwnika przez lina poza ring. Gunner poszedł za swoim rywalem. Zaczął wbijać głowę Extreme Enigmy w barierki. Wrzucił go do ringu, i uzyskał 2 count. Widział, że ma przewagę nad Hardym i wykorzystywał to. Trwało to dopóki Gunner nie wykonał Irish Whipu, który skontrował Jeff. Gunner wbity w narożnik a Jeff kontynuował atak. Seria ciosów, później kilka kopnięć, Mr. Intensity leżał na macie oparty o dolną część narożnika. Hardy odszedł na przeciwległy róg, rozpędził się i wykonał silny Hardiac Arrest. Gunner zaczął się zwijać z bólu, jednak nie dał się przyłożyć do trzech. Walka zbliżałą się do końca. Gunner przejął inicjatywę zaledwie na kilkanaście sekund. Otrzymał jednak Clothesline od Hardy’ego, następnie Complete Shot. Charismatic Enigma tylko czekał aż rywal się podniesie, po czym sprzedał mu Twist of Fate. Dla Gunnera nie był to jeszcze koniec, zainkasował on jeszcze piękny Swanton Bomob i został odliczony do trzech.

Kamera pokazuje czyjeś buty, które idą od wejścia na arenę w głąb backstage.

Jeremy Borash jest z Chavo Guerrero.

Jeremy Borash: Witaj Chavo. Jak skomentujesz zachowanie Mistico ?

Chavo Guerrero: Witaj JB, Mistico zachował się karygodnie. Zaatakował mnie zupełnie niespodziewanie.NIE wiem czy w taki sposób osiaga się szacunek innych.

Jeremy Borash: A czy chcesz mu coś przekazać?

Chavo Guerrero: Skoro nadarza się taka okazja, to dobrze. Mistico, eres un cobarde grande. He demostrado que eres débil. Si estás tan seguro de sí mismo, es medida en una semana, el Impact Wrestling! Uno a uno!

Jeremy Borash: Dzięki za wywiad.

Normal Match

Tyson Kidd vs. Alex Shelley vs. AJ Styles

Był to pierwszy match Tysona Kidda w IW. Chciał się pokazać z jak najlepszej strony, a przede wszystkim wygrać. Naprzeciwko niego świetny lotnik Alex Shelley i jeszcze lepszy high-flyer AJ Styles. Walka zaczęła się nudnie od wykręcania rąk, lekkich dźwigni. Kidd został wyrzucony z ringu i wtedy zaczęła rozkręcać się akcja. Shelley wykonał potężny Slingshot Elbow Drop, jednak tylko 1 count. Podniósł Stylesa i sprzedał mu Overhead Belly to Back Suplexa. Było już 3 count. Alex Ne mógł dalej wykonywać swoich ataków, gdyż do kwadratowego pierścienia wrócił Tyson Kidd. Zrobił szybki Backreaker i Shelley już leżał na macie. Tyson odbił się od lin i Running Senton. Ależ akcja. Pin 1.. 2.. 2 count. Walka miała bardzo szybkie tempo. Jużod początku niewidoczny był AJ Styles. Uległo to zmianie, kiedy Kidd próbował wykonaś Vertical Suplex, bo to AJ go wykonał. Tyson od razu wstał, sprzedał silnego Kicka, ale The Phenomenal One skontrował to na Dragon Screw! Pin przerwał Shelley. I tak akcja trwała przez kilka minut. Wszystkie wykonywane przez wrestlerów ciosy były szybkie i sprytnie wykonane. Jedne błąd powodował, że rywal zyskiwał przewagę. Przenieśmy się na koniec walki. Na macie leżeli Styles i Kidd. Alex Shelley miał wielką szansę. Podniósł AJ’a i Spinning headlock Elbow Drop. Aj jednak kickoutował przy 2 count. Shelley chciał się zabrać za Kidda, ale tamten był na to gotowy. Poczęstował go kombinacją High Kick & Double Spin Kick Combo. Akcja ta wyrzuciła Shelley’ego poza ring. Kiedy The Technical Messiah leżał poza ringiem, Kidd nadział się na DDT od Stylesa. Później wspaniała Huricanrana. Styles wszedł na narożnik, kibice wstali z miejsc, zrobił Spiral Tap, dające mu 3 count. Styles wygrał!

Ale cóż to! Do ringu wbiega Austin Aries! Były mistrz X-Division atakuje krzesełkiem Stylesa. Uderza tak długo dopóki Phenomenal spada na matę. Do obijania dołącza się Tyson Kidd. Nie trwa to długo, gdyż na pomoc przybiega Chris Sabin razem z swoim TT partnerem wypędzają ich z ringu, następnie sprawdzają czy wszystko dobrze z AJ’em.

Jeremy Borash jest z Johnem Morrisonem.

Jeremy Borash: Moim i państwa gościem jest debiutujący w Impact Wrestling - John Morrison.

John Morrison: Witaj Jeremy.

Jeremy Borash: John, pierwsze pytanie. Co skłoniło cię do podpisania kontraktu z naszą federacją ?

John Morrison: To nie była łatwa decyzja. Nie padła ona nagle. Po zastanowieniu się uznałem, że będzie to najlepszy wybór dla mnie. Wolę walczyć tutaj, niż być pomijanym sami wiecie gdzie..

Jeremy Borash: Masz jakieś cele w TNA ?

John Morrison: Naturalnie. Chcę polepszyć X-Dywizję, a może nawet sięgnąć po ten pas. W końcu jestem Guru Doskonałości i potrafię tego dokonać.

Jeremy Borash: Za chwilę twoja pierwsza walka tutaj. Możesz zdradzić nam z kim walczysz i jak się czujesz przed walką ?

John Morrison: Pewnie, przecież to nie jest żadna tajemnica. Moim przeciwnikiem jest D’Angelo Dinero. Myślę, że to równy facet i stoczymy razem świetną walkę.

Jeremy Borash: Dzięki za wywiad i powodzenia!

John Morrison: Nie dziękuję!

JoMo uśmiecha się i idzie w jaką część zaplecza rozgrzać się przed walką.

Normal Match

John Morrison vs. D’Angelo Dinero

Obaj zawodnicy byli już w ringu i walka się rozpoczęła. Zaczął Pope od kilku uderzeń. Po chwili Dinero wykonał Irish Whip i zainkasował Big Botta na Morrisonie. Spróbował pinu lecz sędzia tylko doliczył do jednego. D’Angelo podniósł Johna i wyrzucił go z ringu, lecz ten się złapał lin. Pope tego nie widział. Podczas gdy Pope wykonywał swój taunt JoMo wszedł na liny i czekał aż Dinero się odwróci. Gdy ten już to zrobił, John od razu sprzedał mu piękną Huricanranę. Obaj spadli z bólem na matę. Sędzia zaczął odliczanie. Doliczył tylko do 5, a już obaj byli na nogach. Pope lekko kulał, a JoMo zaczął obijać kulejącą nogę Dinera. Po chwili odstąpił i złapał Angelo. Po krótkim namyśle wykonał Russian Legsweep. Spróbował pinu lecz po doliczeniu do jednego ten go odkopał. John się podniósł i chciał zaatakować Dinera serią kopnięć, lecz ten wyturlał się z ringu. Sędzia liczył a JoMo wykonywał swoje taunty. Po doliczeniu do 7 D’Angelo wszedł do ringu. Morrison chciał go od razu potraktować Clotheslinem lecz ten uniknął ciosu. Obaj odbili się od lin, ale tym razem to Pope zaatakował Morrisona Shoulder Blockiem. Pope podniósł Johna lecz ten potraktował go pięścią. Na twarzach obu zawodników było widać zmęczenie. John stanął na rekach i potraktował Pope’a Kickiem. Dostał za to duży pop od publiczności. Angelo upadł a John wykonał swój taunt i wszedł na narożnik. Wszyscy wiedzieli co się szykuję – Starship Pain. Tak! Pin 1..Ale co się dzieję ?! Z publiczności nagle wybiegł Austin Aries. John nie zauważył tego. Austin przerywa pin i zaczyna kopać JoMo. Sędzia ogłąsza Dyskwalifikację. W tym czasie Duoble A wyrzuca The Pope’a z ringu, zależy mu tylko na Szamanie Seksu. Wykonuje Starr Buster i ucieka z ringu.

Widzimy przez uchylone drzwi Andersona rozmawiającego z prezesem TNA.

Mr. Anderson: […]więc przejdźmy do rzeczy. Genesis już za 3 tygodnie, a ty potrzebujesz ludzi do walki o World Championship. Czy Asshole dostanie swą szansę ?

Matthew Unner: Oczywiście, uważam cię za bardzo dobrego zawodnika, jednak nie dostaniesz walki o pas bez żadnej pracy. Będziesz musiał pokonać.. Bully’ego Raya.

Mr. Anderson: Nie ma problemu, skopię mu tę tłustą dupę!

Matthew Unner: Mam pewien pomysł na walkę na PPV, nie obraź się, wystąpisz w niej. Teraz udowodnij mi , że jesteś dobrym zawodnikiem.

Panowie podają sobie rękę.

Do ringu wchodzi „The Cowboy” James Storm!

James Storm: Przyszedłem tutaj, alby porozmawiać o rzeczach, które wydarzyły się przez zawieszeniem TNA. Mój najlepszy kumpel Bobby Roode doznał kontuzji. Nasz Team przestał istnieć. Nie mogłem tego znieść. Ale w końcu dotarło do mnie, że czekają cię jeszcze miesiące rehabilitacji. Postanowiłem zacząć solową karierę do czasu twojego powrotu. Mam nadzieję, że nie zrozumiesz tego na opak. A więc zaczynam solową karierę. Oznacza to, że chcę walki o jakiś pas, najlepiej TNA World Heavyweight Championship. Jestem prawdziwym facetem i nie cofnę się przed nikim. Chcę udowodnić, że potrafię walczyć nie tylko w drużynie, ale też samotnie.

Storm chce opuścić ring, kiedy na titantronie pojawia się odliczanie. [..]3, 2, 1.. to Christian Cage! Capitain Charisma powraca do TNA! Jest witany wielkim cheerem przez publiczność.

Christian Cage: Po pierwsze Orlando - Shut Up! Nazywam się Christian Cage. Jestem największą gwiazdą tego sportu. Nie mogę znieść szmacenia mnie przez Dablju Da.. . Przychodzę do Total Non-Stop Action, aby pokazać swoje prawdziwe oblicze. Nie zamierzam płaszczyć się przed kibicami, jak niektórzy. Zamierzam iść wyznaczoną przeze mnie ścieżką i pilnować swoich interesów. Ty, James przychodzisz, jakby był to twój ring. A wcale tak nie jest. Ten ring jest mój! Matt, zapraszam tutaj. Chcę walki o pas!

James Storm: Gdzie się tak spieszysz, mamy czas. Nie nazywaj tego ringu swoim, gdyż nie zasługujesz na to. Ci kibice tak dobrze cie przywitali, a ty masz to gdzieś ?! Z jakiej przyczyny masz dostać walkę o pas ?

Christian Cage: Ponieważ jestem tu największą gwiazdą I mam to w kontrakcie! Matt!

James Storm: Największą gwiazdą ? Skoro jesteś taką wieeeelką gwiazdą to zaprośmy sędziego i rozpoczynajmy!

Na rampie staje Matthew Unner.

Matthew Unner: Po kolei. Christian, masz to zapewnione w kontrakcie, ale nie pisze, że dostaniesz walkę o pas już dzisiaj. Dostaniesz walkę na PPV o pas TNA. Jednak nie ciesz się tak i nie wychodź z ringu, bo czeka cię teraz walka z Jamesem Stormem!

James Storm: Sorry, about your damm luck!

Cage bardzo się denerwuje, a w tym czasie do ringu wbiega sędzia, czas rozpoczynać walkę!

Normal Match

James Storm vs. Christian Cage

Cage od razu rzucił się na rywala. Sprowadził go do narożnika i blokował go swoim ciałem. Sędzia doliczył do 4 i ten musiał poprzestać. Za chwilę znów przystąpił do ataku. Kilka Shoulder Blocków, a następnie Suplex na liny. Storm prawie wypadł, Christian rozpędził się i chciał uderzyć go Clotheslinem, aby go wyrzucić, ale James schylił się i Capitain Charisma wypadł z ringu. Tennesse Cowboy poszedł za rywalem i Irish Whipuje go w brzeg ringu. Złapał głowę rywala i zaczął nią uderzać o matę. Wrzucił go do ringu i wykonał Knee Drop, przytrzymał przeciwnika i pinował, jednak sędzia uderzył tylko 2 razy. Christian wstał ale otrzymał Snap Suplex. Tak Kowboj zdobywał przewagę w przedostatnim starciu IW. Wszystko szło jak po maśle, dopóki Cage nie dał na sobie wykonać Eye of The Storm. Clothesline dla Storma. The Instant Classic używał wszelakich akcji do osłabienia rywala. Zobaczyliśmy m. In. Pendulum Backbreaker czy Swinging Neckbreaker. Wiele razy przykładał rywala, a ten za każdym razem kickoutował. W końcu Storm odzyskał inicjatywę. Szybki Irish Whip w narożnik i mocy Corner Clothesline dla Cage’a. Zaczął punchować rywala, ale Christianowi udało się włożyć palec do oka rywalowi. Sędzia tego nie zauważył, więc Capitain Charisma kontynuował atak kopnął rywala w brzuch, tak, że ten spadł. Wszedł na narożnik, następnie zobaczyliśmy piękny Frogpslash. Pewny zwycięstwa Christian pinował, ale nie udało mu się przyłożyć rywala! Zaczął go kopać, aż sędzia musiał go odciągnąć. Storm chwiejnie podnosił się. Cage zaszedł go od tyłu i sprzedał mu Unprettier, po którym wreszcie uzyskał upragniony pinfall.

Na titantronie widzimy przekaz wideo z biura właściciela TNA- Matta Unnera.

Matthews Unner: Myślę, że to dobra chwila. Czas powiedzieć jakie walki czekają na nas na Genesis. Pas X-Division będzie broniony w Czteroosobowym Ladder Matchu! Jest również mistrzostwo TV. Długo myślałem nad odpowiednia stypulacją. Wybrałem Falls Count Anywhere Match! Mistrzostwo, a raczej mistrzostwa Tag Teamów zostawiam na następny tydzień wtedy dowiecie się o tej walce. Natomiast TNA World Championship będzie do zdobycia w walce… 10 osobowej! Zawodnicy będą wchodzić co 2 minut . Trzeba wyrzucić poprzez górną linę, aby go wyeliminować. Nazwijmy go po imieniu. To Total Rumble Match. Także nasza gwiazda Christian Cage będzie musiał sobie poradzić z 9 rywalami aby wygrać. Powodzenia!

Aderson zmierza już ku wejściu na arenę, kiedy zatrzymuje go AJ Styles.

AJ Styles: Powodzenia w walce z Rayem!

Mr. Anderson: Spokojnie, nie potrzebuję powodzenia. Po prostu skopię mu dupę. To wystarczy.

AJ Styles: W takim razie idź i rób to co do ciebie należy.

Anderson uśmiecha się i idzie dalej.

Main Event

Normal Match

Mr. Anderson vs. Bully Ray

Asshole chciał pokonać Raya, więc od początku wziął się do roboty. Założył boczny Headlock, następnie Bulldog. Odsunął się i kopnął leżącego Raya w głowę. Anderson nie chciał dopuścić Bully’ego do głosu. Nawet, kiedy rozpędzony od lin Ray chciał go uderzyć Clotheslinem, on podciął mu nogi Drop Toe Holdem. Dupek założył dźwignię na plecy rywala. Ray chwycił się lin i sędzia był zmuszony odliczać. Nic nie zapowiadało silnego Clotheslinu od zawodnika z Nowego Yorku. Ken wprawdzie się podniósł, ale otrzymał Irish Whip, odbił się od lin i zainkasował silny Big Boot. Pinował, lecz bez powodzenia. Main Event zaczynał nabirać rumieńców. Kilka minut później widzieliśmy również Raya w ofensywie. Miało to miejsce poza ringiem przed rampą. Mr. Anderosn otrzymał właśnie Sitout Powerbomb. Mark wrócił do ringu i kazał sędziemu odliczać. 1..2..3..4..5.6..7 Anderson wrócił już do kwadratowego pierścienia. Rzucił się z pięściami na przeciwnika. Po kilku ciosach zobaczyliśmy Half Nelson Facebuster od Kennedy’ego, dający 2 count. Ray podnosił się, ale otrzymał Dropkick w kolana i wyturlał się z ringu. Adnerson dostał duży cheer od kibiców. Wchodził na narożnik. Szykował się Kenton Bomb, ale Ray w porę przeturlał się dalej, przez co Ken musiał zrezygnować z tej akcji. Poszedł po rywala, ale niespodziewanie dostał cios z łokcia. Bully Ray wrzucił go do ringu, aby spinować go, lecz było tylko 2 count. Shoulder Gutbuster od Nowojorczyka! Szykowało się Bully Bomb, jednak Anderson nie dał się podnieść. Łokciem zaatakował rywala, Irish Whip, a następnie Dropkick. Adnerson prosił o głośny doping od kibiców, gdyż szykował się do swojej koronnej akcji! Mic Check! 1..2..3! Anderson wygrał!

Anderson cieszy się z wygranej. Schodzi z ringu I jest odwrócony plecami do rampy. Tam pojawia się Christian Cage, który łapie go za ręce i wykonuje Unprettier, po czym pokazuje na brzuch, że pas będzie jego. Tym widokiem kończymy czwartkowy Impact Wrestling.

Edytowane przez Sturridge
  • Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Sturridge

5

• Alvathen

3

• Qba5000

3

• PrinceOfPunk66

1

Top użytkownicy w tym temacie

No, no facet!

Kolejne świetnie diary! Morrison, Christian i Kaval (Low Ki) w TNA! Moje marzenie po prostu! Pushuj Jeffa i Shelley'a bo są świetni! Marzę o walce Low Ki vs. Shelley vs. Morrison vs. Anderson o jakiś tytuł. TO COŚ BYŁO BY FANTASTYCZNE!

Pierwszy odcinek jest fantastyczny, czekam dalej i mam nadzieję, że odcinki będą pojawiać się szybko ;)

116218737055c51bc30a173.jpg

Spokojnie, powoli storyline'y będą się rozkręcać. Na prawdę ciekawie będzie po Genesis. Zapraszam do przeczytania i skomentowania.

http://desmond.imageshack.us/Himg641/scaled.php?server=641&filename=impactwrestlingburaks.png&res=medium

Impact Wrestling #2

12.01.2012

Orlando, Floryda

„Take Over”, drugie wydanie Impact Wrestling rozpoczynamy od wejścia powracającego do TNA, Christiana Cage’a.

Christian Cage: Dalej nie mogę zrozumieć dlaczego Impacty są w Orlando, beznadziejna publika, wszystko jest tu beznadziejne. Tymczasem w ringu stoi największa gwiazda tego biznesu. Jestem Christian Cage. Nie ma chyba osoby na świecie, która by mnie nie znała. Tyle lat jestem w tym biznesie i nie zawsze doceniano moje umiejętności. A dlaczego nie udawało mi się stanąć na szczycie ? To wszystko przez was! Zrujnowaliście mi karierę! Teraz już tak nie będzie. Udowodniłem, że jestem tutaj najlepszy pokonując tydzień temu Jamesa Storma. Zasługuję na tytuł, a Matt Unner wyznacza Total Rumble Match ? To chyba jakieś nieporozumienie! Nie chcę marnować swoich sił i nerwów, chcę tego pasa i on mi się należy. Z resztą James zapraszam do ringu, powiedz kto ostatnio wygrał ?

Na rampie nie pojawia się James Storm, ale AJ Styles.

AJ Styles: Cage, jak miło cię widzieć! Fajnie się bawiłeś w Dablju Dab[piiip] ? Może One More Match ? Jesteś żałosny Christian. Nie wiem dlaczego uznajesz siebie za największą gwiazdę, skoro nią nie jesteś. Aby zdobyć Mistrzostwo Świata, trzeba być naprawdę dobrym zawodnikiem. Patrząc na ciebie nie widzę gwiazdy. To ja zasługuję na ten pas. Od początku jestem wierny TNA i tak pozostanie. I’m The Phenomenal One! Dlatego to nie ty, ale ja powinienem zostać nowym TNA World Heavyweight000000mpio..

Do ringu wchodzi Mr. Anderson.

Mr. Anderson: AJ, AJ. Nie chcesz chyba powiedzieć, że to ty zostaniesz mistrzem. Na pewno jesteś lepszy od tej cioty, ale bez przesady. Nadajesz się co najwyżej na Dywizję X. Tam jest twoje miejsce. To tam powinieneś się udać. Nie mieszaj się tam gdzie nie twoje miejsce. Nie życzę ci źle, ale po prostu szanse na zdobycie tego pasa przez ciebie są dosyć marne. A ty Christian zaczynasz mnie wkurwiać. Asshole tydzień temu skopał dupsko Bully’em Rayowi, dziś może być pora na ciebie. No dalej chyba się nie boisz.

Christian Cage: Nie boję się ciebie Anderson, ani ciebie Styles. The Instant Classic nie boi się nikogo. Lecz kto powiedział, że mam zami…

Na rampie pojawia się Crimson, powolnym krokiem wchodzi do ringu.

Crimson: Użalanie się małych dziewczynek jest niezbyt ciekawe. Wszyscy chwalicie się czego wy nie dokonacie. Pochwalcie się przeszłością. Tym co zrobiliście. Odkąd przybyłem do TNA nie przegrałem żadnej walki. I Ten streak nie ulegnie zmianie. Pokonam każdego, rozumiecie?! I nie wyżalać mi się tu kurwa więcej, to jest ring i tu się walczy. Czy wspomniałem już o wkurwiających kibicach ? I ty Anderson i ty AJ nie mówcie hop zanim nie skoczycie. Nikt z was nie jest mistrzem, więc zamknijcie mordy. W ringu się walczy, a nie gada godzinami.

„We’re All Together” na rampie Matthew Unner.

Matthew Unner: Crimson, to moje show a nie twoje, więc opamiętaj się. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie Tag Team Match. AJ i Anderson kontra Cage i Crimson ! Teraz do szatni, nie zajmujcie ringu innym!

Kamera pokazuje szatnię, gdzie na ławce siedzą bracia Hardy.

Jeff Hardy: Matt, co się znowu stało ? Brałeś ?

Matt Hardy: Na szczęście nie, ale boję się, że znów zacznę i to się ode mnie nie odczepi. Przecież może się zdarzyć, że jak raz wezmę, to będę chciał wziąć po raz kolejny. Sam wiesz coś o tym…

Jeff Hardy: Nie możesz ciągle tym myśleć. Wiem jak to jest. Musisz myśleć pozytywnie. Mamy dziś walkę Tag Teamową. Myślisz o tym samym co ja ?

Matt Hardy: O dragach ?

Jeff Hardy: Nie, skończ z tymi dragami. Myślałem nad reaktywowaniem naszej drużyny. Hardy Boyz powracają ?

Matt Hardy: Powracają!

Przenosimy się teraz do JB’ego, który właśnie przeprowadza wywiad.

Jeremy Borash: Moim gościem jest Jesse Sorensen. Jesse, tydzień temu miałeś mały konflikt z Samoańskim Buldoże..

Sorensen wyrywa mikrofon.

Jesse Sorensen: Nawet nie spytałeś mnie czy chcę tego wywiadu. Nie nazywajmy go jakimś Buldożerem. Jest duży i tyle. Jestem szybki jak błyskawica. Uderzam z Nienacka. Właśnie dziś Samoa przegra swoją pierwszą walkę, a ja rozpocznę drogę ku sławie. Zostanę najmłodszym mistrzem świata. To moje przeznaczenie, a przeznaczenia nie da się oszukać. Joe strzeż się, gdyż Niewidzialny Zabójca tylko czeka na twój błąd.

Sorensen łapie dziennikarza i wykonuje mu Rolling Cutter.

Do ringu zmierza World Warrior, Low Ki!

Low Ki: Jak wspaniale być tutaj z powrotem! Low Ki wraca do TNA, a jego celem jest X-Division Championship! Pokażę wszystkim niedowiarkom, że należy obawiać się World Warriora!

Normal Match

Low Ki vs. DH Smith (w. Tyson Kidd)

Pierwsza walka dzisiejszego Impactu zapowiadała się dosyć ciekawie. Powracający do Total Non-Stop Action Low Ki, chciał pokazać, że jest twardym przeciwnikiem. Jednak początek walki zapowiadał co innego. DH Smith wykorzystywał przewagę siły nad rywalem. Dosyź długo trzymał rywala w różnych dźwigniach, a Low Ki pomimo starań nie dał rady się z nich wydostać. DH Smith popełnił błąd wykonując Irish Whip, Low Ki wsunął mu sie pod nogi I przewrócił w zamiarze przyłożenia Był to dopiero środek walki, więc nie udało mu się pokonać rywala. Warto zwrócić uwagę na odwracanie uwagi sędziego przez Tysona Kidda. Powodowało to różne nieprzepisowe ataki rywala Low Ki’ego. Udało mi się jednak wyzwolić z ataków przeciwnika poprzez Krush Combo. Zrobił też silne John Woo I po tej właśnie akcji przejął inicjatywę. Wziął rozbieg I silny Dropkick. Smith przeszedł w środek ringu, a następnie otrzymał silny Clothesline. Tak oto World Warrior zdobywał przewagę. Wakla trwała krótko. Pod koniec David hart Smith chciał wykonać Running Powerslam, lecz Low Ki nie dał wykonać na sobie fnishera i powalił na ziemie oponenta, wszedł na narożnik i Warrior’s Way, po którym otrzymał pinfall.

W ringu John Morrison.

John Morrison: Witajcie fani TNA. Chcę wyjaśnić pewną sprawę. A mianowicie, chcę poznać motywy ataku Austina Ariesa a mnie w zeszły czwartek. Double A! Żądam wyjaśnień.

JoMo nie musiał długo czekać, jego dzisiejszy rywal szybko się pojawił.

Austin Aries: Nie można żądać wyjaśnień od Najlepszego człowieka jaki kiedykolwiek żył na ziemi. Johnny, po prostu doceniam twoje zaangażowanie w walki, ale chciałem udowodnić, że jestem lepszy od kogoś takiego jak ty. Na mojej drodze stanęło wiele federacji. Jednak tutaj czuję się najlepiej. Co tydzień udowadniam tym z publiczności, że są nikim. Ja tylko pokazuję ci, że nie uda ci się zdobyć pasa X-Division. Jest on z góry zarezerwowany dla mnie. Będę pierwszym zdobywcą tego tytułu, będzie on należał na zawsze do mnie. A teraz pokażę ci co to jest prawdziwy wrestling!

Normal Match

John Morrison vs. Austin Aries

Walka zapowiadała się bardzo dobrze. Od początku zawodnicy kontrowali akcj przeciwnika, nie było międy nimi dużej różnicy. Przebojowym momentem okazała się ładna Plancha Morrisona poza ring na przeciwnika. Widać było, że włożył w tę akcję dużo wysiłku. Wrzucił Ariesa do ringu, lecz nie uzyskał pinfallu, a nawet nadział się na roll-up, jednak w porę oderwał lopatki. JoMo dalej miał przewagę. Flapjack dla Double A! To musiało boleć, jednak ten kickoutował. Kibice w większości byli za Morrisonem, ale znalazło się kilku kibiców, którzy byli za Ariesem. Ale wróćmy do walki. Austin też miał swoje momenty. Zrobił Splash Mountain, jednak też nie uzyskał pinfallu. Irish Whip dla JoMo, Corner Clothesline i Bulldog! Świetna kombinacja od Najlepszego Człowieka Jaki Kiedykolwiek Żył. Nie wystarczyło to do pokonania rywala. Szaman Seksu odzyskał przewagę. W czasie gdy Austin leżał JoMo wykonał swój taunt po czym wziął rywala i wyrzucił go z ringu. Ten z dużą siłą trafił w barierki a JoMo dostał ogromny pop od fanów. Sędzia liczył. Gdy doliczył do 7 Aries powoli wstawał i jakimś cudem przy 9 wszedł do ringu. John odrazu zaczął atakować serią Stompów Austina. Potem podniósł go i wykonał Irish Whip. chciał przerzucić rywala w tył lecz ten sprzedal mu kopniaka w głowę. Szybko odzyskał przewagę. Austin pinował ale 2 count. Aries wiedział że czysto nie ma szans wygrac więc podniósł Szamana Seksu i wepchnął go w sędziego sędzia upadł z Bólem na matę i nic nie wiedział co dzieję się ringu. W tym czasie Austin wyszedł z ringu wziął krzesełko i zaczął atakować nim bez przerwy John'a po chwili gdy zauważył że sędzia się podnosi to wyrzucił krzesełko z ringu, podniósł rywala, i wykonał swój finisher po czym spinował Morrisona do trzech.

Chavo Guerrero jest w jakimś pokoju, mówi prosto do kamery.

Chavo Guerrero: Hola a todos! Ta wiadomość jest skierowana do Mistico. Espero que han aceptado el reto. Demuestre que usted no tiene miedo de mí. Hoy voy a triunfar. Nos vemos en el ring!

Następnie widzimy idących braci hardy, a po drugiej części ekranu Bully’ego Raya i Kurta Angle’a, na dole pokazuje się napis Next.

Do ringu zmierzają Hardy Boyz!

Tag Team Match

Hardy Boyz vs. Bully Ray & Kurt Angle

Zaczęli Matt Hardy I Bully Ray. Ten drugi kpił z Matta, dopóki ten nie rzucił się na niego. Seria punchy, sprowadzenie do narożnika, Irish Whip w przeciwległy narożnik i mocne wejście całym ciałem starszego Hardy’ego. Matt poczuł w sobie moc i zaczął kopać rywala, aż sędzia musiał go odciągać. Hardy jednak nie poprzestawał. Cofnął się i trafił niskim Dropkickiem w twarz rywala. Jeff zaczął bić brawo, to samo zrobiła publiczność. The Sensei of Mattitude był tym bardzo uradowany i chciał atakować. Kiedy się odwrócił, dostał Bog Boota od Kurta Angla, który właśnie dokonał zmiany. Pinował (2 count). Medalista Olimpijski krzyknął coś do publiki, jednak nikt go nie zrozumiał. Irish Whip dla rywala, a ten odbity od lin wykonał piękne Crossbody. Matt zamiast pinować zmienił się z młodszym bratem. Ten od razu ruszył do ofensywy. Zaprzestał zmiany u rywali i zrobił bolący Sitout Jawbreaker. Potem silny Clothesline, i kolejny, po którym uzyskał 2 count. Jeffrey z początku miał podobną przewagę jak jego brat, ale sytuacja się zminiła, kiedy Bully Ray dokonał zmiany podczas gdy jego partner odbijał się od lin. Hardy chciał pinować Kurta, ale sędzia nie pozwolił na to. Extreme Enigma otrzymał kopniaka w głowę i Elbow Drop 1..2 kickout! Bully Ray był zdenerwowany, jednak Jeff nie dał się sprowokować i Corner Springboard Bulldog. Jeff zmienił się z Mattem, po czym uderzył mocno pięścią stojącego przy linach Angle’a. A wracając do Matta, to zrobił on Twist of Fate, 1..2..3 i wygrał razem z bratem. Rodzeństwo świętowało zwycięstwo, szczególnie celebrował je Matt, dopóki kamera nie przeniosła się na backstage.

Na zapleczu James Storm kłóci się z Gunnerem.

James Storm: […] mnie denerwować! Czego ty ode mnie chcesz ?!

Gunner: Naprawdę jesteś tak głupi, czy tylko udajesz ? Chcę walki z tobą.

James Storm: To trzeba było powiedzieć od razu psycholu jeden. A więc Sorry ab..

Gunner: Nie będę tyle czekał!

Gunner rzuca się z pięściami na rywala, po kilkunastu sekundach przybiega ochrona, która rozdziela wrestlerów..

W ringu Chavo Guerrero czeka na Misctico. Długo czeka na rywala, sądząc, że nic więcej nie wskóra chce opuścić ring, kiedy rozbrzmiewa muzyka jego dzisiejszego rywala.

Normal Match

Chavo Guerrero vs. Mistico

Nie można tego nazwać walką, Mistico ciągle dostawał po dupie od rywala i widząc, że nie może go pokonać szybko uciekł z ringu. Chavo patrzył się na niego z miną „ale z ciebie frajer”.

Te Pope jest w biurze właściciela TNA.

D’Angelo Dinero: Niech będzie pochwalony! Matt, słuchaj czy dałoby sie załatwić jakąś walkę dla mnie ? W końcu jako papież nie mogę stać bezczynnie, muszę przecież głosić słowo boże!

Matthew Unner: Ach, to ty ? Słuchaj nie ma problemu, stoczysz walkę z Matem Morganem o prawo walki o pas TV na Genesis. Stoi ?

D’Angelo Dinero: Niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi.

Matthew Unner: *z uśmiechem na twarzy* Dobra, dobra, już ty się w moje życie erotyczne nie mieszaj, powodzenia w walce!

Czarny papież opuszcza biuro.

Normal Match

Walka o prawo walki o pas TV

D’Angelo Dinero vs. Matt Morgan

Walka rozpoczęła się od klinczu z którego zwycięsko wyszedł Matt, zapiął boczny Head Lock, a po kilkunastu sekundach odpuścił. Odbił rywala od lin i wykonał Clothesline. Spróbował pinu ale sędzia doliczył tylko do jednego. Morgan podniósł Angelo i wykonał potężny Spainbuster. Matt ustawił rywala na klęczkach po czym wykonał mocny Head Slam. Morgan wszedł na narożnik i wykonał Splash, ale The Pope był nie za bardzo zmęczony i wykonał unik a Matt spadł z ogromną siłą na matę. The Pope wstał szybko i podniósł rywala ten kiwał się na nogach a D’Angelo wykonał Snap Suplex. Spróbował pinowac ale sędzia doliczyło dwóch. Pope podniósł rywala i wykonał STO. Czarny papież dominował dosyć długo. Morgan przeją kontrolę dopiero wtedy, kiedy Dinero źle go podniósł. The DNA of TNA zaczął swoje silne ataki. Spinning Bely to Belly Suplex, Knee Drop I pin, tylko do 2. Swinging Nckbreaker ? Nie! Pope się odsunął! Morgan wstawał, ale dostał silnego kicka w twarz, potem Diving Headbutt. Morgan ledwo się podnosił, a klęczący Pope poczęstował go potężnym 4 UP, jednak dało to tylko 2 count. Dinero poprosił o doping i Popebreaker! 1..2..3!

Nieco poobijany Jeremy Borash jest z Mr. Andersonem.

Jeremy Borash: Moim i państwa gościem jest Mr. Ande..

Mr. Anderson: Miiiiiiiiiiisteer! Andeersooon!

Jeremy Borash: Tak też można *uśmiech* Ken, walczysz dzisiaj w Main Evencie razem z AJ Stylesem. Czego możemy się spodziewać, będziesz współpracował z dobranym przez prezesa partnerem ?

Mr. Anderson: JB, wrestling posiada pewne zasady. Oczywiście, że nie będę bardzo egoistyczny w walce. Skoro stypulacja to Tag Team Match, to razem z nim będę chciał pokonać tych frajerów.

Jeremy Borash: Widzę, że nie za bardzo przepadasz za swoimi rywalami. Do TNA zawitał ostatnio Christian Cage. Od pocz…

Przed chwilą wspomniany zawodnik wyrwał mikrofon reporterowi.

Christian Cage: The Instant Classic, Future TNA World Champion Christian Cage, Jeremy. Nie rozumiem całego zainteresowania tobą Anderson. Największa gwiazda tej federacji…

Mr. Anderson: Największa gwiazda tej federacji skopie ci dziś dupę!

Bardzo zdenerwowany Christian odchodzi.

No Disqualification Match

Jesse Sorensen vs. Samoa Joe

Sorensen krzyknął na początku do rywala „I’m gone kill YOU!“. Joe uśmiechnął się pod nosem i przystąpił do klinczu. Boczny Headclock, potem silny Bulldog na ziemię dały 2 count, choć był to dopiero początek. Przedmioty wkroczyły do akcji po około 2 minutach. Samoa mający ciągle przewagę wyciągnął kij baseballowy (zawodnicy przebywali poza ringiem, przy barierkach. Kilka ciosów w brzuch przeciwnika, spowodowało duży ból. Wrzucił go do ringu i dodał Hip Throw, jednak tylko 2 count. Poszedł po krzesełko, którym chciał zaatakować rywala, jednak dostał Big Boot i krzesełko uderzyło niego samego. Sorensen atakował rywala kopnięciami, a następnie kilka uderzeń krzesełkiem. Pinował tylko do dwóch. Przenieśmy się kilak minut później, gdzie u Jessego na twarzy były pierwsze krople krwi. Stało się to przez atak Samoańskiego Buldożera (mocne DDT na blaszany kosz). Ippon Seionage od Samoa’y spowodowało jeszcze większy ból. Akcja była poza ringiem, oczywiście obowiązywała zasada count-out, sędzia odliczył do sześciu, kiedy Joe wrzucił go do ringu. Irish Whip na ledwo przytomnym przeciwniku i Soop Powerslam. Jesse kicoutował. Walka miała ograniczony czas, więc reklamy wzięły dużą część pojedynku. Pokazano też jak to Samoa dostaje deską z drutem kolczastym w głowę, co spowodowało wyciek krwi z czoła. Jesse poczuł, że ma jakieś szanse, odbił się od lin i Forward Russian Legsweep. Tylko 2 count. Irish Whip, Samoa odbija się od lin i wymierza silny Clothesline dla rywala. Końcówka należała do niego. Wykonał m.in. Suplex na krzesełko, oraz bardzo silny Powerbomb na stół komentatorski, który jednak nie zawalił się, jego rywal bardzo mocno to przeżył. A jak wyglądał finał ? Samoa wyniósł Jessego pod Muscle Buster, kiedy nagle zgasło światło, a kiedy się zaświeciło, Sorensen trzymał go po swój finisher. Rolling Cutter na drut kolczasty i pozamiatane. Jesse po walce krzyknął do niego „Invisible Killer!” i opuścił arenę bardzo poobijany, jednak uśmiechnięty.

Kamera pokazała w dwóch częściach ekranu uczestników ME, a w prawym dolnym rogu napis „NEXT”.

Main Event

Tag Team Match

Mr. Anderson & AJ Styles vs. Christian Cage & Crimson

Zaczęli Anderson i Crimson. Powoli próbowali przejść w klincz. Crimson dosyć sprytnie zaatakował konięciem rywala. Irish Whip, Anderson obity od lin i Clothesline, nie! Asshole uniknął, odbił się od lin i Dropkick w kolana rywala. Założył dźwignię na plecy z wykorzystaniem własnej nogi. Niepokonanemu udało się w końcu wydostać z dźwigni, seria punchy I European Uppercut. Cimson był blisko swojego narożnika, więc zmienił się z Christianem, ten nie był z tego zadowolony, ale widząc, że ma szanse na ofensywę wszedł do ringu i punchował trzymanego przez partnera rywala. Przy próbie pinowania Anderson kickoutował przy 2. Nie zniechęciło to Christiana do zaprzestania ataków. Posłał Andersona Suplexem na liny, Dupek wypadł z ringu. Wrócił, kiedy sędzia był przy trzech. Od razu zmienił się z AJ’em. Ten wskoczył na liny I spadł na Cage’a z Colotheslinem. Pin,do dwóch. Styles przerzucił Snapmarem rywala I dołożył Shool Kick w plecy. Nasteępnie Vertical Suplex I Christian już turlał się poza ring. Crimson zmienił się znim I to on kroczył do akcji. Szybki Clothesline, następny, seria punchy, Irish Whip i Explorer Suplex, który dał mu 2 count. Potem Falcon Arrow, który również nie pozwolił wygrać. Po przerwie reklamowej w ringu stali Anderson i Christian. Ten pierwszy próbował straszyć drugiego udając atak. W końcu Anderson złapał w Headlock rywala, odbił go od lin I przerzucił nad sobą. Pin (2 count). Ken nie trafił z ciosem i natknął się na Inverted Atomic Drop i na Pendulum Backbreaker. Niestety zabrakło czasu na dokończenie walki gdyż wcześniejsza walka zajęła zbyt dużo czasu i sędzia zakończył pojednek remisem. Ani wrestlerzy, ani publiczność nie była ucieszona z takiego obrotu sprawy.

Komentatorzy również nie cieszyli się, jednak musieli pożegnać się z widzami zapraszając na następny Impact, który odbędzie się już nie w Orlando.

Yay Fajne. Lubię TNA chociaż gry są beznadziejne, ale no.. no.. no.. Tak dalej a daleko zajdziesz ;P

Czas skomentować, żeby przyśpieszyć twą pracę nad następnym odcinkiem ;P

Fajny segment na początku. Piękne zwycięstwo Low Ki'ego nad DH Smithem. Właściwie nad Hart Dynasty :P Aries musi stracić pas i zostać zwolniony. Po prostu nienawidzę go, a jeszcze wygrywa z moim kochanym JoMo! Hardy Boyz wygrywa walkę! Matt coś się dziwnie zachowuje. :D Chavo vs. Mistico.... mhm... ja bym to jakoś inaczej rozegrał ;)

Papież wygrał, dobrze. Niech teraz wygra pas. Sorrensen wygrywa... no szykuje się ciekawy storyline tego panna z Samoa Joe. A Main Event ma świetną obsadę, ale co z tego? Mogłeś rozegrać to zupełnie inaczej. Jakaś DQ czy wyliczenie.

Czekam dalej. Nie mogę się doczekać PPV oraz tej walki jak wyżej(w poprzednim komentarzu) wymieniłem :D

• 2 tygodnie później...

Impact Wrestling #3

San Diego, California

19.01.2012

Rozpoczynamy pierwsze czwartkowe show poza Impact Zone! Znajdujemy się w San Diego w stanie Kalifornia. IW otwiera Mr. Anderson.

Mr. Anderson: Pozwolicie, że pierwszy Impact z San Diego otworzę ja. Tydzień temu stało się coś dziwnego. Zupełnie nie pojmuję jak można zakończyć walkę z powodu braku czasu antenowego. Co to do cholery jest ?! Kibice żądają wrażeń, chcą zobaczyć jak przyszły mistrz TNA wygrywa swoją walk. Tymczasem zakończono walkę. Przecież to idiotyczne! Myślałem, że Total Non-Stop Action zamierza iść nową drogą. Przecież zaczynało się bardzo dobrze, a wszystko zostało spieprzone przez jakiś czas antenowy ? Kiedy przychodziłem tu 2 lata temu, nie było świetnie, ale przynajmniej nie było takich błędów. Walka wieczoru zakończona remisem. To nie przystoi. Dlatego dziś zamierzam dokończyć porachunki, czy to się komuś podoba czy nie !

Do ringu wchodzi Matthew Unner.

Matthew Unner: Po pierwsze Ken zrozum, że to nie ode mnie zależy czas antenowy. Impact Wrestling zmierza ku szczytowi, wiem to. Rozumiem też twoje rozczarowanie I domaganie się rewanżu. Dlatego postanawiam,że dostaniesz dziś walkę z Crimsonem, a twój były partner teamowy dostanie walkę z Christianem Cage’m!

Właściciel federacji opuszcza ring.

JB jest z Jamesem Stormem.

Jeremy Borash: James, tydzień temu widzieliśmy twoją kłótnię z Gunnerem. Czy możesz nam wytłumaczyć o co chodzi?

James Storm: Właściwie to nie wiem o co chodzi. Gunner przyczepił się do mnie na backstage’u i pomimo moich starań nie chciał si ode mie odwalić. Pytałem się o co mu chodzi, on odpowiadał, że chce walki.

Jeremy Borash: No właśnie, potem on rzucił się na ciebie, jak to skomentujesz ?

James Storm: No a jak mam to komentować ? Gunner jest trochę psychiczny. To widać. Dziś mam walkę z Mattem Morganem, ale muszę uważać, żeby Gunner się w to nie wplątał.

Jeremy Borash: Dzięki za wywiad. Moim i państwa gościem był James Storm.

Tag Team Match

Hart Dynasty vs. Motor City Machine Guns

Zaczęli DH Smith i Chris Sabin. Było trochę badania terenu, ale akcja później się rozkręciła. Smith Irish Whipował rywala, ale kiedy pobiegł na leżącego w narożniku Sabina, nadział się na łokieć i Bulldog. Chwilę duszenia, jednak Davidowi udało się wydostać z dźwigni i natychmiast wykonał Arm Trap Suplex, uzyskując 1 count. Wziął rywala, Snapmare i kopniak w tył głowy. Odbił się od lin robiąc Elbow Drop. Zaciągnął przeciwnika do narożnika, kilka odwróconych punchy w klatke piersiową i zmiana z Kiddem. Tyson również obijał Chrisa. Potem złapał go i Inverted German Suplex, po którym nie uzyskał jednak pinfallu. Kidd krzyknął coś do kibiców i dalej chciał atakować. Nie udało mu się to, gdyż dostał Clothesline z wyskoku, a Chris dokonał zmiany. Shelly chwycił się lin i zobaczyliśmy piękny Sppringboard Seated Senton, ale tylko 2 count. Następny ruch to Asai DDT, Shelly wyniósł rywala, tak, że siedział on na jego barkach, zmienił się z Chrisem, który powalił go Springboard Clothesline’m. Hart Dynasty udało się odzyskać nieco kontrolę. Kidd skontrował jedną akcję i szybko zmienił się z Smithem. Ten od razu zamarkował atak rywala wykonując silny Scoop Powerslam. David zaczął śmiać się z Shelly’eya i uderzył go. Ten szybko odpowiedział. Po chwili w kwadratowym pierścieniu ujrzeliśmy brawl obydwu. Za chwilę do ringu wbiegli Bully Ray z Kurtem Anglem, a po nich bracia Hardy. W ringu mieliśmy wielkie zamieszanie. Zobaczyliśmy podwójne Planche od MCMG dla Raya i Angle’a. Hart Dynasty na początku radziło sobie z Hardymi, ale w końcu ulegli rywalom, dostając Twist of Fate od Matta dla DH Smitha oraz Swanton Bomb od Jeffa dla Kidda. MCMG i Hardy Boyz stanęli naprzeciwo siebie groźnie patrząc, kiedy na rampie pojawił się Matthew Unner.

Matthew Unner: Spokojnie panowie, spokojnie. Nie mogę pozwolić, aby na moim show panował taki chaos. Jak wiecie, na Genesis do zdobycia będą pasy Tag Teamowe. Widząc te cztery drużyny wyznaczam Tornado Gautlet Tag Team Match o pasy drużynowe, a teraz powoli i bez ataków na siebie opuście ring.

Poznaliśmy już skład walki o past Tag Team.

W ringu.. Mistico.

Mistico: Nie będę dużo mówić, bo nie znam jeszcze dobrze ten język. Chcę desafiar Chavo Guerrero na walkę, teraz.

Wspomniany wrestler pojawił się na rampie i mówiąc wszedł do ringu.

Chavo Guerrero: Wyzwać mnie na walkę ? No proszę, tydzień temu pokazałeś ile jesteś wart. International Sensation, a nie potrafisz stanąć ze mną twarz w twarz. Na ostatnim wydaniu Impactu uciekłeś z ringu. Jesteś z Meksyku tak samo jak ja. Lecz przez takich jak ty nasz kraj jest poniżany. Chcesz walki ? Genesis, ja kontra ty. Akceptujesz wyzwanie ?

Mistico: Chavo, tydzień temu po prostu nie byłem na siłach. Por supuesto, acepta el reto. Na Genesis poznasz verdadero Mistico!

Przypomnienie z ostatniego IW, walka No DQ pomiędzy Sorensenem, a Samoa Joe.

Po tym wideo widzimy Samoe Joe, który idzie do gabinetu GM’a, zamyka drzwi za sobą, obraz znika, a my przenosimy się na ring.

Normal Match

Jesse Sorensen vs. Low Ki

Końcówka: Sorensen w ataku. Seria punchy, Irish Whip i Clothesline dla rywala. 1..2, kickout! Low Ki nie daje się. Sorensen zmęczony, klęcząc opiera się o liny. World Warrior wstaje i atakuje Jessego, John Woo. Low Ki powraca! Kilka kicków w głowę rywala, odbicie się od lin i Dropkick w głowę! 1..2, kickout! To nie wystarcza na Niewidzialnego Zabójcę. Low Ki biegnie na stojącego już rywala, unika Clotheslinu, wskakuje na narożnik i piękne Salto na Sorensena! Ależ efektowna akcja w wykonaniu zawodnika z Nowego Jorku! Pinuje:1..2..3 ?! Kickout! Nie może uwierzyć! A co robi Jesse ? Podnosi się, jakby nie przyjął żadnego ciosu. Z wściekłością rzuca się na rywala, seria ciosów, sprowadza go nimi do narożnika, teraz kopnięcia i duszenie, a sędzia odlicza 1..2..3..4..5, po czym ogłasza DQ. Nie słyszymy jednak piosenki Low Ki’ego, bo akcja w ringu trwa nadal. Invisible Killer podnosi nieprzytomnego przeciwnika i wykonuje mu Rolling Cutter!

Słyszymy Theme Samoy Joe, który wchodzi do ringu.

Samoa Joe: Oj Jesse, Jesse. Właśnie pokazałeś ile jesteś wart. To było żałosne. Ale teraz chcę przejść do sedna sprawy. Na pewno zastanawiasz się co tu robię. Otóż przed chwilą otrzymałem pozwolenie na walkę. Ja, ty i The Pope o pas Television. Boję się tylko, że przestraszysz się walki. Chyba nie jesteś aż takim tchórzem.

Jesse Sorensen: Zgadzam się. Zrozum, że …

Sorensen atakuje mikrofonem Joe’ego. Kilka ciosów i chyba będzie Rolling Cutter, ale do ringu wbiega The Pope. Atakuje Jessego, wykonuje finisher i wyrzuca go z ringu. Odwraca się, ale dostaje Big Boota od Samoańskiej Maszyny, po czym wylatuje z ringu.

Normal Match

John Morrison vs. Matt Morgan

Końcówka: JoMo wykonuje właśnie efektowną Planchę poza ring na rywala! Kibice skandują chanty `TNA, TNA!`. Poobijany wrestler wrzuca przeciwnika do ringu i pinuje, ale tylko do 2. Nie poddaje się jednak. Irish Whip, który wbija Morgana w narożnik. Morrison podchodzi do niego i mamy silne Enzuiguri. Irish Whip w kolejny narożnik. John biegnie, ale nadziewa się na łokieć rywala. Morgan teraz sprzedaje przeciwnikowi serię punchy, Irish Whip, JoMo odbity od lin i inkasuje Backbreaker. Morgan nie pinuje, ale zakłada dźwignię na nogę przeciwnika. Mocno trzyma, jednak Morrisonowi nie w głowie odklepywanie. Drugą nogą kopie rywala w głowę, podnosi się, po czym czeka na wstanie rywala i piękny Spinning Heel Kick! 1..2, 2 count. Szamanowi Seksu nie udaje się pokonać potężnego przeciwnika. Ten się nie poddaje. Podnosi Morgana, wynosi pod Suplex, trzyma tak chwilę po czym zrzuca go na matę Sitout Facebusterem. Dna of TNA zwija się z bólu, kiedy dostaje za chwilę Dropkick w plecy. Matt leży przy narożniku, JoMo szykuje się do Starship Pain, ale nagle słyszymy muzykę Austina Ariesa. Ten wychodzi na rampę i zaczyna się śmiać. Morrison zdenerwowany chce opuścić ring, ale The Blueprint łapie go za nogę, Roll-Up 1..2….3! Morgan odnosi zwycięstwo,a ucieszony Aries schodzi na zaplecze.

Widzimy kłócących się AJ Stylesa i Christiana Cage’a.

AJ Styles: Możesz się wreszcie zamknąć ?! Nie mam zamiaru wysłuchiwać cały czas twoich użalań.

Christian Cage: A ja nie mam zamiaru cię słuchać. Nie wyżalam się, tylko mówię to co powinienem. Ja zasłużyłem na ten pas, a tutaj wykręca mi się takie chamstwo. Największa gwiazda..

AJ Styles: Po pierwsze, nie jesteś żadną gwiazdą. A po drugie zamknij się, bo The Phenomenal One wytłumaczy ci zaraz, kto zasłużył na pas!

Wrestlerzy stają naprzeciwko siebie. Skaczą sobie do oczu. Na szczęście obok przechodzi ochrona, która zmusza ich do odejścia od siebie.

SoCal Val zaczepia idącego Austina Ariesa.

SoCal Val: Hej, Austin! Możesz chwilkę poczekać?

Austin Aries: Wywiad ? No dobra, ale nie mam dużo czasu.

SoCal Val: Okay. Kilka minut temu przeszkodziłeś w walce Johna Morrisona, a przez ostatnie tygodnie uprzykrzałeś mu życie. Chcesz to jakoś skomentować ?

Austin Aries: Nie muszę tego komentować. Jestem najlepszym człowiekiem, jaki kiedykolwiek był i powtarzam już chyba po raz drugi, że nikt mi nie będzie mówił co mam robić. JoMo to gwiazdka a nie wrestler, jakim ja jestem. Niezmiennie powtarzam, że to ja zostanę X-Divison Championem. Ten pas pasuje tylko do mnie, a John może o nim tylko pomarzyć.

SoCal Val: Jesteś pewien, że uda ci się zdobyć pas ?

Austin Aries: No błagam! Co za idiotyczne pytanie. Oczywiście, że tak będzie. Nie mam teraz już czasu na wywiad.

.

Normal Match

James Storm vs. Gunner

Storm wchodzi przy swoim theme, kiedy zza pleców wbiega jego dzisiejszy przeciwnik. Gunner wykonuje Clothesline i Fireman’s Carry Facebuster.

Zdenerwowany Gunner wchodzi bez pukania do biura prezesa.

Gunner: Zapewne widziałeś, co przed chwilą zrobiłem Stormowi. Zastanawiasz się dlaczego ? Chcę walki z nim na Genesis!

Matthew Unner: Uspokój się. A co do walki to nie widzę przeszkód. Jednak, jeżeli twoje zachowanie się nie zmieni, możesz pożegnać się z zawodnikami i opuścić federację.

Gunner: Czyli walka jest już oficjalna ?

Matthew Unner: Jak najbardziej.

Gunner otwiera drzwi i inkasuje Last Call Superkick od Jamesa Storma!

Normal Match

Mr. Anderson vs. Crimson

Końcówka: Crimson niszczy rywala poza ringiem. Silny Vertical Suplex! Wrzuca Asshole’a do ringu. 1..2, 2 count! Niepokonany podnosi przeciwnika Short Arm Clothesline? Nie, Anderson jakimś cudem unika ciosu, kopniak w brzuch i Neckbreaker! Anderson zakłada gilotynę na ramię przeciwnika. Dostaje cheer od publiczności i zaciska dźwignię coraz to mocniej. Crimson ledwo dosięga, ale chwyta się drugą, wolną ręką lin. Sędzia zmuszony jest liczyć 1, 2, 3, 4 i Dupek puszcza uścisk. Podnosi zmęczonego rywala i Irish Whip w narożnik. Ken zaczyna uderzać rywala w klatkę piersiową rywala Backhand Punchami. Publika liczy jego ciosy 1..2.. […] 8..9… 10! Crimson pada na matę. Ken wchodzi na narożnik i.. Leg Drop. 1..2, kickout! Anderson nie jest przekonany co do szybkości klepania o matę sędziego, ale łapie rywala Irish Whip? Jednak nie, Crimson kontruje to na Spear! 1..2..3 ? Nie, tylko 2 count. Crimson jest bardzo zdenerwowany, zaczyna kopać rywala, a potem Knee Drop. Podnosi rywala i wykonuje Falcon Arrow! 1..2 i znów Anderson odskakuje. Brat Amazing Reda nie jest zadowolony. Widzi jednak, że na rampie cicho pojawia się Cage. Zaczyna dyskutować z sędzią, w czasie, gdy Anderson jest przy linach od strony titantronu. Christian sprzedaje mu soczystego puncha, po czym chowa się pod ring. Crimson łapie przeciwnika, Red Sky, 1, 2, 3 i świętuje zwycięstwo razem z Christianem, który bije mu brawo i szybko schodzi na bs.

Aktualna karta na Genesis:

Chavo Guerrero vs. Sin Cara

X Division Championship, 4 Way Match:

Austin Aries vs. John Morrison vs. Low Ki vs. Eric Young

Gunner vs. James Storm

TV Championship, Fall Count Anywhere Match:

D’ Angelo Dinero vs. Samoa Joe vs. Jesse Sorensen

TT Championship, 4 Teams Gauntlet Match:

MCMG vs. Hart Dynasty vs. Bully Ray & Kurt Angle vs. Hardy Boyz vs. Hart Dynasty

10 man Royal Rumble Match for TNA World Championship

Zawodnicy gotowi do walki, jednak na titantronie pojawia się postać właściciela TNA.

Matthew Unner: Widzę, że tak bardzo chcecie siebie zniszczyć. A co jeśli podniesiemy wartość meczu ? Dzisiejszy Main Event zadecyduje o losie przegranego wrestlera na PPV. Przegrany wchodzi do ringu z numerem pierwszym. A teraz do roboty, pokażcie co to wrestling!

Normal Match

Main Event

Christian Cage vs. AJ Styles

Końcówka: Christian w natarciu. Irish Whip, AJ odbity od lin unika ciosu, odbija się jeszcze raz I dostaje silny Dropkick. 2 count. Cage podnosi rywala, próba Unprettier’a, ale AJ nie jest jeszcze na tyle zmęczony, odpycha rywala i Cutter! 1..2, 2 count. AJ łapie przeciwnika, Snapmare, i School Kick w plecy Kapitana Charyzmy. To nie koniec. Styles dokłada jeszcze Elbow Drop, po którym uzyskuje 2 count. Phenomenal One pozwala wstać Christianowi, jednak kiedy ten jest już na nogach chce go kopnąć. Instant Classic sprytnie łapie go za nogę i Dragon Screw. Jason trzyma siedzącego przeciwnika, puszcza go, odbija się od lin i mocny Clothesline. 1.2, 2 count. Reso jest zdenerwowany, ale zakłada dźwignię na plecy, kładąc kolano na kręgosłup. AJ zwija się z bólu, ale dostaje ogromny doping od publiczności, że powoli wydostaje się z summbisionu. Punch, punch i Russian Leg Sweep. AJ łapie rywala i dokłada Double Leg Inverted Atomic Drop! Christian chwieje sie przy linach, następnie dostaje Clothesline, który wyrzuca go z ringu. AJ idzie za nim. Podnosi go i nagradza serią łokci, a na końcu Leg Drop Bulldogiem. Fenomenalny wraca do ringu, ale tylko po to, aby odbić się od lin i wykonać No Hands Somersault Planchę! OMG! Ludzie wstali z miejsc krzycząc `Holy Shit, Holy Shit!`. Widzimy powtórkę tego wspaniałego skoku. Sędzia doliczył aktualnie do 6 i Styles wrzuca Reso do kwadratowego pierścienia. 1..2..3! Nie! Cage kickoutuje! AJ nie może uwierzyć. Szybko wstaje i łapie go jeszcze raz, dokłada Styles Clash, 1..2..3! The Phenomenal wygrywa Main Event!

Newsy:

-Ratingi Impactów:

#IW (ep.1) 1.22

#IW (ep.2) 1.66

#IW (ep.3) 1.89

-Eric Young nie był wykorzystany na ani jednym IW, ale dostał szansę na pas X-Dywizji. Federacja nie ma co do niego wielkich planów, zawodnik w meczu ma być tłem dla pozostałych.

-Rosną emocje w miarę zblizania się daty 1 PPV od TNA, Genesis. Szcególnie interesujący jest 10 osobowy Roayal Rumble Match. Jak wiemy, Christian Cage wejdzie jako pierwszy.

-Jesse Sorensen, to przyszłość federacji – tak mówił w jednym z wywiadów Matthew Unner. Jego feud z Samoa Joe ma go wprowadzić w poważne story liny w przyszłości.

-TNA wydało pierwszą galę poza Orlando. Następny odcinek również odbędzie się w innym mieście.

-Duże pochwały od oficjeli TNA płyną dla Christiana Cage’a oraz Mr. Andersona. Ci zawodnicy będą dobrze promowani.

- James Storm tkwi w Mid Cardzie i jego pozycja na razie się nie zmieni.

Jak zobaczyliście walki z dzisiejszego IW były dane w końcówkach. 1 walka została napisana wcześniej, dlatego jest w starym stylu. Przerzucam się na końcówki na czas nieokreślony. Niestety mam ograniczony czas ;/

Piszesz świetnie, to jest prawda, to jest fakt! :D

Karta na Genesis jest cudowna, lepszej nie można wymarzyć! Mam nadzieję, że Aries straci w końcu pas. TV Championship... mhm.... Nie wiem, daję szansę Samoa. TT Championship... Skład walki jest genialny liczę na Hardy'ch. Napisałeś dwa razy "Hart Dynasty" ;P) 10 man Royal Rumble. Jest to taka kopia z WWE, ale co tam. Christian mimo, że wchodzi z numerem 1 to ma szansę na wygraną.

Wszyscy mają ograniczony czas, mam nadzieję, że postarasz się raz na tydzień wrzucać galę. :)

Gratuluję tak dobrego diary! Moim zdaniem jest na równi z diary Pinia, więc masz powód do dumy ;)

Cholera. Świetna robota. To naprawdę jest TNA, jakiego nie znam. Nie podoba mi się praktycznie tylko fakt, że Storm grzęźnie w niszowym feudzie. Wygląd gali świetny, do strony technicznej przyczepić się nie można. Storyliny na poziomie, fajnie przywróciłeś nam tu Christiana. Walki okej. Segmenty okej. Nie mam się czego czepiać, karta na Genesis zapowiada się znakomicie, choć nie wiem co tam robi EY (mogłeś tam dać jakiegokolwiek innego gościa z dywizji X). Czekam na kolejne gale, powodzenia.

PS. Newsy w beznadziejnym kolorze.

• Reputacja:   1

Skoro już zalukałem i czytam to i skomentuje, bo widzę że dobrze Ci idzie. Dodam, że to mój pierwszy komentarz do Twojego diary... bardzo dobry roster. W szczególności cieszy mnie obecność jednego z moich ulubieńców :twisted: Nie jestem pewny, że na pewno w walce Tag Teamów miało być napisane

Chwilę duszenia
bo do zdania, w którym jest to napisane nie pasuje.
Inverted German Suplex
nie ma takiej akcji :P Wiem o co Ci chodziło chyba to jest Overhead Belly to Half Suplex.
Poznaliśmy już skład walki o past Tag Team
literówka. Cieszy mnie wygrana Jessego również lubię tego zawodnika.

Walka Gunnera z Stormem na Gennesis nie za bardzo mi odpowiada, ponieważ przeczytam galę i myślę, że jakiś konkretny przebieg będzie ona miała jeśli nie to ją ominę. W prawdziwym TNA z pewnością bym ją przewinął.

wrzuca Reso do kwadratowego pierścienia. 1..2..3! Nie!
między zdaniami mogłeś dodać przeszedł w pin ;] . No właśnie i o tym wspomniałem jak napisałem powyżej o Jessym po newsach przypuszczam, że go lubisz więc push dla niego jak najbardziej mi odpowiada :) .

Impact Wrestling #4

26.01.2012

Greenville, South Carolina

Rozpoczynamy dzisiejszy Impact po raz kolejny poza Orlando. Federacja będzie regularnie jeździć po całym kraju, a w przyszłości na inne kontynenty. Komentatorzy witają się z widzami. Na dzisiejsze show są zapowiedziane następujące walki:

- Mistico vs. Austin Aries

-Matt Morgan vs. Mr. Anderson

- ME: AJ Styles vs. Crimson

Do ringu kierują się Bully Ray i Kurt Angle.

Bully Ray: Jak widzę, jesteśmy uwielbiani przez was. Przyszliśmy tu, aby powiedzieć wszystkim, dlaczego to my mamy wygrać. Jestem Bully Ray, najbardziej niszczycielski, posiadający największą łydkę w TNA, a tuż obok mnie stoi Złoty Medalista Olimpijski Kurt Angle. Ostatnio w TNA się dużo pozmieniało. My chcemy pokazać, że to nie miejsce dla Morrisonów, Guerreirów czy innych frajerów.

Kurt Angle: Stawiamy na mocny wrestling. Mamy to czego inni nie mają. Tylko my się rozumiemy. To my stanowimy to show, a pasy Tag Team będą na naszych ramionach już w tą niedzielę.

Do ringu zmierzaj Motor City Machine Guns, czas rozpoczynać pierwszą walkę.

Normal Match

Kurt Angle (w. Bully Ray) vs. Chris Sabin (w. Alex Shelly)

Końcówka: Wrestlerzy ponownie w zwarciu. Sabin zachodzi rywala od tyłu i Russian Leg Sweep. Wstaje, odbija się od lin, wykonując Springboard Moonsault, ale trafia na kolana przeciwnika. Ten ucieszony z wykonanego uniku zaczyna śmiać się do Shelleya. Łapie Chrisa Irish Whip w narożnik i mocne wejście barkiem. Irish Whip, teraz Sabin odbija się od lin i trafia na Knee Lift. 1..2, kickout. Angle nie wierzy, ale walczy dalej. Vertical Suplex ? Nie, Sabin wydostaje się, kopniak w brzuch i Rolling Neckbreaker! 1..2, 2 count. Bardzo ładny powrót zawodnika MCMG. Szybko wstaje, odbicie od lin i Dropkick w twarz. Angle powoli wstaje. Trzyma się lin, lecz po chwili wchodzi na środek ringu. Ale Sabin go łapie! Cradle Shock w drodze! Ale co to ?! Bully Ray atakuje go (sędzia ogłasza DQ)! Alex Shelly również przyłącza się do brawlu. Nagle do ringu biegną Hart Dynasty, a za nimi Hardy Boyz. W ringu duży chaos, jednak po kilkunastu sekundach w ringu pozostają tylko bracia o nazwisku Hardy.

Christian Cage rozmawia z Mattem Unnerem.

Christian Cage: To było niesprawiedliwe. Wyznaczyłeś cel walki, a to mnie kompletnie zbiło z tropu. Chcę, abyś cofnął decyzję.

Matthew Unner: Jason, decyzji nie zamierzam cofać. Widzę, że bardzo palisz się do walki. Mam pomysł jak ożywić dzisiejszy Impact. Three Way Match. Christian Cage vs. James Storm vs. Samoa Joe. Co ty na to ?

Cage zdenerwowany odchodzi, nic nie odpowiadając.

Normal Match

Mistico vs. Austin Aries

Końcówka: Aries chwieje się przy linach, a Mistico odbija się od przeciwległych lin I Dropkick, a Double A wylatuje z ringu. Ale co robi Sin Cara. Łapie się lin, wybija i świetna Plancha dla rywala! Kilkanaście sekund w bezruchu, potem Mistico łapie przeciwnika i wrzuca do kwadratowego pierścienia. 1..2, 2 count! International Sensation szybko wstaje, Irish Whip dla przeciwnika. Ten ląduje w narożniku. Turnbuckle Thrusts dla przeciwnika. Teraz kolejny Irish Whip, ale Aries kontruje i Shor-Arm Clothesline. Następnie Sidewalk Slam. 1..2, kickout! Najlepszy człowiek, jaki kiedykolwiek żył, wynosi rywala pod Brainbuster, ale Mistico kontruje na Huricanranę. W tym czasie na rampie pojawia się Chavo Guerrero. Mistico pokazuje na niego palcem, a Chavo tylko się uśmiecha. Kiedy zawodnik z Meksyku odwraca się, dostaje Brainbuster, a potem zostaje na nim założona dźwignia! Horns of Aries, Horns of Aries! Mistico poddaje się!

Gunner pokazuje się na titantronie.

Gunner: Dzisiaj nie jestem obecny w Greenvile. Nie ma mnie tam i nie spodziewajcie się niespodzianek. Chcę tylko coś przekazać Jamesowi Stormowi. Drogi Kowboju, Genesis już w tą niedzielę. Nasza walka jest oficjalna. Nie zamierzam marnować czasu na bezsensowne gadanie. Nazywasz mnie psychicznym. Nie mylisz się, zamierzam cię zniszczyć i tego celu będę się trzymał przez całą walkę.

Obraz znika, a do ringu wchodzą uczestnicy następnej walki.

Three Way Match

Christian Cage vs. James Storm vs. Samoa Joe

Końcówka: Storm okłada Cage’a, Irish Whip i silny Spainbuster! 1..2, ale pinowanie przerywa Joe. Łapie on Jamesa, Snapmare, Back Chop i Low Kick. Ależ wspaniałe combo w wykonaniu Samoańskiego Buldożera. Christian biegnie na niego, ale zostaje przerzucony. Capitain Chrisma nie daje za wygraną i biegnie ponownie, nadziewając się na Big Boot, po czym opuszcza ring. Joe odwraca się, ale dostaje już punch od rywala i kolejny, i kolejny. Szykuje się.. Swinging Neckbreaker! 1..2, kickout. Kowboj podnosi rywala, Irish Whip i Joe wypada poza ring, prosto na wstającego Cage’a. Storm podchodzi do Joe, ale ten nadzwyczajnie szybko wstaje i wrzuca go w barierki. Widzi, że podnosi się Christian. Ten patrzy na niego, po czym policzkuje Joego! Zawodnik z wysp Samoa dostaje furii. Rzuca się na niego z pięściami po czym robi Body Slam! Na kolejną akcję nadziewa się Storm, który dostaje Island Driver! Jednak to nie koniec, łapie on Christiana i.. Muscle Buster! Sędzia ogłasza remis przez Count-Out.

SoCal Val ma wywiad.

SoCal Val: Moim gościem jest aktualnie niepokonany w walkach, Crimson. Walczysz dzisiaj w Main Evencie gali, twoim przeciwnikiem będzie fenomen..

Crimson: AJ Styles tyle wystarczy. Nie mogę pozwolić na to, aby nazywać kogoś fenomenalnym. Sam jestem fenomenalny. Jestem fenomenem na klasę światową. Nikt mnie jeszcze nie spinował, ani nie zmusił do poddania. Wychodzi na to, że to ja wygram dzisiejszą walkę. Mój streak powiększy się. A w niedzielę to ja zostanę nowym World Championem!

Crimson oddaje mikrofon i odchodzi.

Normal Match

Matt Morgan vs. Mr. Anderson

Końcówka: Morgan wykonuje Overhead Belly to Belly Suplex! 1..2, kickout. Anderson odkopuje. Nie zniechęca to Matta, który Irish Whipuje rywala, ten zostaje wbity w narożnik. The DNA of TNA biegnie i trafia całym swoim ciałem w przeciwnika. Morgan obija punchami swojego dzisiejszego przeciwnika. Irish Whip, Anderson odbity od lin i dostaje Clothesline! 1..2, kickout. Morgan zdenerwowany łapie Andersona, Irish Whip, ten odbija się od lin i wślizguje się pomiędzy jego nogi. Pumphandle Slam! Nagle na Sali wzmaga się doping kibiców. Morgan wstaje, chce wałczyć dalej, ale inkasuje T-Bone Suplex! Przechodzi do pinowania 1..2, 2 count. Anderson pierwszy staje, sygnalizuje zakończenie walki. Mic Check ?! Nie, Morgan wydostaje się. Wykonuje Big Boot, Neckbreaker! Nie, Asshole kontruje na Neckbreaker. Tautnuje. Szykuje się.. Standing Green Bay Plunge! 1..2..3!

Widzimy obraz z biura Matthew’a Unnera.

Matthew Unner: Witam na moim, waszym czwartkowym show. Jak wszyscy wiemy w tą niedzielę odbędzie się pierwsze PPV od czasu gdy objąłem TNA. W federacji doszło do wielu zmian, ale zapewniam was, że to jeszcze nie jest koniec. Jestem tutaj po to, aby podnieść to show. To dzięki wam kibicom, skandującym `TNA, TNA!` chcę dalej tu być. Total Non-Stop Action Wrestling będzie, jeżeli już nie jest najlepszą organizacją, jaka kiedykolwiek była w tym biznesie. Słyszałem głosy, że nasz Royal Rumble Match jest skopiowany. Tak jednak nie jest! Zapewniam każdego, że nasz ME gali będzie najlepszym. Why ? Ponieważ zmieniam liczbę osób. Już w niedzielę czeka nas.. 15 osobowy RR match! A teraz zapraszam na Main Event Impact Wrestlingu.

Aktualna karta na Genesis:

Chavo Guerrero vs. Mistico

X Division Championship, 4 Way Match:

Austin Aries vs. John Morrison vs. Low Ki vs. Eric Young

Gunner vs. James Storm

TV Championship, Fall Count Anywhere Match:

D’ Angelo Dinero vs. Samoa Joe vs. Jesse Sorensen

TT Championship, 4 Teams Gauntlet Match:

MCMG vs. Hart Dynasty vs. Bully Ray & Kurt Angle vs. Hardy Boyz

15 man Royal Rumble Match for TNA World Championship

Main Event

Normal Match

AJ Styles vs. Crimson

Końcówka: Crimson podnosi oponenta po czym widzimy Irish Whip do narożnika. Crimson bierze rozbieg jednak nie trafia. Styles odsuwa się po czym wykonuje Pele Kick na zamroczonym rywalu. Undefeated pada na matę a AJ wchodzi na trzecią linę. Jest już gotowy do lotu i widzimy Spiral Tap! Jest przypięcie.1…..2…2Count! Mało zabrakło jednak walka trwa nadal. The Phenomenal podnosi swojego przeciwnika po czym widzimy serię punchów na głowę oponenta i AJ na koniec dokłada Enzuigiri. Crimson jednak po chwili się podnosi. AJ Styles chcąc kontynuować atak biegnie w stronę rywala jednak ten kontruje i widzimy Spear dla Stylesa! Obaj leżą na macie a sędzia ich wylicza. Gdy mamy sześć zawodnicy wstają. Pierwszy który zaatakował to AJ Styles. Widzimy kopnięcie po czym The Phenomenal wykonuje Stylin DDT! AJ tanutuje. Chce już chyba zakończyć walkę. Podnosi on swojego dzisiejszego oponenta i widzimy Styles Clash! Przypięcie…1…..2… Ale co się dzieje ?! Do ringu wibiega Christian Cage. Atakuje on Stylesa i sędzia ogłasza DQ. Cage nic sobie z tego nie robi, wykonuje Unprettier AJ’owi. Do ringu wbiega również Mr. Anderson, który oczyszcza ring z Christiana i Crimsona. Następnie pomaga wstać Stylesowi. Zawodnicy patrzą sobie prosto w oczy.

Nagle na titantronie wyskakuje napis:

New General Manager.

This Sunday, at Genesis.

Tym o to promem kończymy Impact Wrestlig.

Newsy:

- IW osiągnął rating 1.76. Jest to spadek w stosunku do ostatniego tygodnia, ale oficjele TNA nie przejmują się tym aż tak bardzo.

- Genesis ma być przełomową galą w historii TNA. Według proma wyświetlonego przy końcu odcinka poznamy nowego GM’a!

- Na ostatniej gali nie zobaczyliśmy w ringu Gunnera, Jessego Sorensena, John Morrisona i Low Kiego. Zawodnicy mieli lekkie problemy z dotarciem na miejsce, a JoMo złapał lekką kontuzję, którą powinien wyleczyć do niedzieli.

- Powiększenie walki o pas TNA o 5 osób to pomysł samego prezesa, który chce uatrakcyjnić galę i stać się lekką opozycją do PPV od WWE (Royal Rumble)

- Podobno po PPV ma dojść do kilku zwolnień.

Wiem, że gala była jedną ze słabszych. Jednak.. czekajcie na PPV ;)

(wielkie dzięki za napisanie ME dla wweworlda)

Kolejna niezła gala. Twoje wypociny podobają mi się bardzo od strony technicznej. Podbudowa pod pay-per-view okej, choć rzeczywiście, nie była to jakaś wybuchowa gala. Liczę jednak, że Genesis okaże się świetnym show, ciekaw jestem bardzo kto okaże się tym general managerem, stawiam na jakąś wwe' owską legendę, która postanowiła zjawić się w Dixielandzie. Myślę też, że główny pas zdobędzie zawodnik-niespodzianka, nr 15 w Royal Rumble, choć obecnie nie mam żadnego pomysłu, któż to mógłby być. Pozdrawiam i czekam na PPV.
  • 2 tygodnie później...

Niestety muszę zakończyć diary. Jestem w 3 klasie gimnazjum, a egzaminy już za niecałe 1,5 miesiąca. W związku z tym muszę się bardziej przyłożyć do nauki i do powtórek. Przepraszam, że nie zdołam kontynuować diary. Może w maju, nowa federacja.. Kto wie ? A na razie trzymajcie się! Cześć!

cholera. Wielka szkoda, bo szło ci naprawdę rewelacyjnie i żałuję, że nie wydałeś Genesis. Rozumiem jednak powód zakończenia diary i szanuję twoją decyzję. Może wróciłbyś do tego diary po egzaminach, bo rozpocząłeś świetnie. Pozdrawiam.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...