Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Też nie wierzę w to, że Santino weźmie udział w tej walce. WWE często sobie robi jaja, ale mimo wszystko nie aż na taką skalę. Według mnie ktoś z dwójki Christian/Del Rio wyeliminuje Włocha i zdobędzie pas. Na WM-ce dostaniemy wtedy albo Fatal 4 Way z CC/AdR, Ortonem, Sheamusem, Bryanaem, albo Triple Threat Match bez Bryana.
  • Odpowiedzi 280
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Anapolon

23

• maly619

16

• Alvathen

13

• MasterKing

13

Top użytkownicy w tym temacie

Też nie wierzę w to, że Santino weźmie udział w tej walce. WWE często sobie robi jaja, ale mimo wszystko nie aż na taką skalę. Według mnie ktoś z dwójki Christian/Del Rio wyeliminuje Włocha i zdobędzie pas.
to by było dość logiczne bo chyba przewinęły się już newsy o tym, ze Christian jest zdrowy

A więc ja to widzę tak:

Jak dla mnie to w tym momencie WWE postawi wszystko na szali by walka o pas WHC na Wrestlemani miała choć w jakimś stopniu zbliżony prestiż do walk o pas WWE i po prostu zrobi nam fatal-4-way o ten pas. Widzę to tak: na Elimination Chamber miejsce Santino zajmuje heelowy Christian który wygrywa pas i będzie go bronił przeciw Bryanowi jako po prostu normalny rewanż, jednak tu do tej walki oczywiście wtrąci się Sheamus ze swoim biletem i robi nam się 3-way który moim zdaniem będzie anonsowany przez pewien czas aż do... no właśnie i tu wraca Orton który ma "kose" zarówno z Bryanem jak i Christianem więc na pewno Teddy "Holla, Holla" Long wkręci go do tego pojedynku być może pod jakimś tam warunkiem (wszyscy wiemy ze go spełni).

Reasumujac

Christian vs Daniel Bryan vs Sheamus vs Randy Orton o pas WHC.

PS:Jedno ale w tym moim fantasy bookingu to kwestia taka czy WWE odważy się dać pas Christianowi zaraz po powrocie.

PS:Oczywiście ten mój booking może tak samo dotyczyć powracającego ADR, tylko że wtedy ciężko będzie do tej walki wkręcić Ortona bo w takiej sytuacji miał by on "kose" tylko z Danielem.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   708
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

PH93 - z całej mojej sympatii do Christiana, ale wątpię w ten scenariusz niestety.

Najprędzej widzę Triple Threat Match - Bryan © vs Sheamus vs Orton.

Choć możliwym wyjściem jest także Fatal four way, ale w składzie jw. tyle, że z dodatkiem Barretta, który miał na pieńku i z Ortonem, i z Sheamusem..

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   396
  • Styl:  Jasny

A teraz fantasy booking. CM Punk zostaje wyeliminowany jako pierwszy z RAW EC, publiczność buczy. Przy wejściu Santino do komory atakuje go Punk, ale dostaje cheer bo ma większy "power face" niż Santino i wygrywa pas WHC a na WM walka Bryan vs. Punk z tym, że nie widzę tutaj miejsca dla Sheamusa. Na EC RAW tytuł mógłby wygrać Ziggler lub Jericho i wtedy feud z białym chociaż tak naprawdę feudy te byłby wzięte "z dupy".

Mało prawdopodobna opcja, bo WWE takie numery rozpisuje raczej heelom i face'owy Punk raczej nie wydyma tak chamsko face'owego Marelli. Chyba żeby mu zafundowali heel turn, ale to też mało prawdopodobne, bo Brooks od niedawna jest przecież tym dobrym.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Chyba żeby mu zafundowali heel turn, ale to też mało prawdopodobne, bo Brooks od niedawna jest przecież tym dobrym.

A koszulki się sprzedają, oj sprzedają, obaj z Jasiem prowadzą w WWEShopie(było ostatnio w newsach) :)

Benio707 sorry, ale Twój pomysł jest bardzo nierealny. WWE wpada na kiepskie pomysły czasami, ale nie na aż tak kiepskie. Ja bym tego nie kupił w żaden sposób u Punka. Zresztą Punk vs. Jericho to za duży feud, żeby z niego rezygnować i kombinować jeszcze z tym Rudym jako pretendentem do pasa WWE, a nie WHC. Dobrze, że zaznaczyłeś, że to fantasy booking :)

Mnie ciekawie czy obaj mistrzowie obronią tytuły czy któryś straci pas. Bryan niby wypada dość blado jako mistrz, ale główna postać SD, na którą stawiałem, czyli Orton, odpadł z walki...może Barrett lub Christian? Szanse na obronę tytułu wzrosły, ale czy na tyle, aby Daniel wyszedł z tytułem z komory ? Ciężko będzie obstawić. Co do RAW to są dwie opcje. Zostanie na koniec dwójka Punk i Jericho i któryś z nich wygra, a ich feud pociągną do WM, gdzie już na 100% wygra CM Punk. Tylko czy będzie w Miami bronił tytułu czy odbierze go Chrisowi? Ciężka sprawa z typerem jest :grin: W sumie to na SD chciałbym zobaczyć Barretta z pasem, a na RAW Jericho. Wtedy na WM Barrett vs. Orton vs. Sheamus o WHC, a na WM Y2J vs. Punk, z tym, że Punk jako goniący za tytułem. Lepiej by to wypadło i ciekawiej :)

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Kurczę, wielka szkoda że Sheamus ma prawie pewny shot na WHC (chyba że zrobią jakiś twist i Punk dropnie na rzecz kogoś innego niż Y2J). Wyobrażacie sobie walkę Christian vs Bryan na WM? Pojedynek dwóch największych obecnie kombinatorów w WWE, największych cipo-heeli, do tego byłoby świetnie technicznie, bo obaj są bardzo utalentowani.

W sumie to na SD chciałbym zobaczyć Barretta z pasem,

Daj Boże, nie! Z całym szacunkiem dla tego zawodnika to nie nadaje się on na głównego mistrza. Nie z takim umiejętnościami. Chłopak ring kaleczy jak mało kto, a za mikrofonem jest zwyczajnie przeceniany, bo nie pamiętam kiedy dobre promo strzeli. Ogólnie jako solowego (bez stajni) wrestlera go nie kupuje w żaden sposób i do czasu aż się nie poprawi nie chce go widzieć ze złotem. Zdecydowanie wole Bryana jako mistrza i na pewno nie wysiedlił bym go z walki o belt, choć jeśli do tej walce dodadzą Wade'a to możne być ciekawiej ale mistrzem zdecydowanie być nie ma.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Anapolon Wade może i nie jestem wirtuozem w ringu, ale ma gość charyzmę, ma gadane i sprawdził się jako jedna z czołowych postaci na RAW, to czemu ma nie zaistnieć na SD? WWE dało mu znowu push i jest w tym momencie wiarygodny jako mistrz, napewno bardziej wiarygodny niż Daniel Bryan, który w obecnym gimmicku jest tragicznym champem. Wade w swoim gimmicku nadaje się jak najbardziej na mistrza. Z pasem IC mu nie poszło, to fakt, ale wtedy federacja całkowicie inaczej go prowadziła i inaczej bookowała. Teraz Barrett to zupełnie inna postać. Wtedy tak na dobrą sprawę nie wiedzieli co z nim robić, chociaż po przejściu na SD od początku powinien być upper-midcarderem i jako silna postać zdobyć ewentualnie pas IC, napewno lepiej by wyszedł wtedy ten run z pasem. Teraz znów coś znaczy i sprawdził by się lepiej od Daniela z pasem WHC. Do tego łatwo potem wkręcić do feudu o tytuł Ortona i mamy Triple Threat z Sheamusem jako zwycięzcą RR. A słaby ring skill? The Miz wirtuozem nie jest, a tytuł miał. Great Khali nawet miał złoto...Sam Daniel Bryan w obecnej swojej postaci jest tak bookowany, że pokazuje tyle swoich umiejętność co kot napłakał i nie prezentuje się przez to dużo lepiej w ringu niż Wade, a przecież Wade Danielsonowi mógłby buty czyścić w tym temacie :P W mojej opinii Wade to obecnie lepsze wyjście niż D-Bryan. Może nawet okaże się bardzo dobrym mistrzem i na stałe już zagości blisko ME. A jak nie on to Christian, który wyeliminuje Santino. Aby nie Daniel jako cipa...

ArriS: może to tylko mnie on nie przekonuje za mikrofonem (koronnym argumentem jest tu fakt, że go najnormalniej w świecie nie lubię), nie widzę w nim takiej ikry, czegoś takiego by mnie swoim promem zaciekawił. Nie chodzi mi już o sam tekst ale o sposób jak go wypowiada. Takie coś widziałem w nim gdy był w Nexus, teraz po prostu czuje jakby klepał tekst z kartki bez żadnych emocji, tylko z fajnym angielskim akcentem (przez, który muszę czasem torturować się jego promem ponownie, bo nie rozumiem co powiedział) i na miejscu fana Barretta nie miałbym odwagi porównać go z kimś tak zajebistym przy micu jak Miz. Mike'owi można naprawdę zarzucić wiele ale tego, że chłopak potrafił wyjść do ludzi nie mając absolutnie nic nowego do powiedzenia ale i tak jebnąć tak dobre promo, że aż chce się go słuchać, nie można mu odebrać.

Masz absolutna racje, że sprawdził się jako czołowa postać ale tak jak pisze - miał ze sobą grupę i jako lider sprawował się bardzo dobrze. Nawet gdy dostał Corre (odgrzewany kotlet tylko dużo słabiej bookowany) spisywał się dobrze i gdyby wtedy zdobył złoto (a po feudzie z Cena mógłby to zrobić), a nie został wraz ze stajnia pogrzebany prze Big Showa, to bym nie narzekał. Problemy z nim moim zdaniem zaczęły gdy stracił stable i zaczął pierdzielić o Barret Barrage, którego za nic w świecie kupić nie mogę. Moim zdaniem on jest urodzonym przywódcą i dopóki mi nie zaserwuje potężnego mikrofonowego KO lub nie wymyśli nowej grupy, dopóty się do niego nie przekonam. Dla mnie on możne zgarnąć IC title, nic więcej.

Sam Daniel Bryan w obecnej swojej postaci jest tak bookowany, że pokazuje tyle swoich umiejętność co kot napłakał i nie prezentuje się przez to dużo lepiej w ringu niż Wade

Jak śmiesz głosić takie herezje? :twisted: Tylko z gigantami go tak bookuja, co prawda nie pokazuje on poziomu z ROH (no kto by sie tego spodziewał?) ale gdy dostaje match z normalnym wrestlerem wychodzi on zawsze przyzwoicie np. starcie z Punkiem dla fanów Indy jak i MS na pewno jest godne uwagi, walka z Ortonem tez była dobra - Wade takiej nie wykręci.

Masz swoje spojrzenie na Wade'a, a ja swoje i raczej się nie zgodzimy :P Nie bronię Barretta, nie uważam go za mega gwiazde czy świetnego wrestlera, ale w obecnej postaci z tym gimmickiem jest według mnie lepszym materiałem na mistrza niż Daniel. I według mnie dobrze by wypadło starcie z Sheamusem i Ortonem na WM. Co z tego, że Daniel ma lepsze ring-skille jak nie wykorzystuje tego, bo jest bookowany jak jest i dalej się trzymam tego, że w gimmicku cipo-heela nerda pokazuje nie wiele więcej niż reszta rosteru, a powinien ich wgniatać w ziemie...Starcia z Ortonem czy Punkiem były solidne i tyle, Wade jak ma dobry dzień też potrafi dać solidne starcie zwłaszcza w jakiejś stypulacji. Gdyby zbudowano Bryanowi postać wokół gimmicku Everyone Taps i przestał pierdolić o nie jedzeniu mięsa to nawet nie pomyślałbym o Angliku jako mistrzu. Jednak WWE tak stworzyło Daniela, że Wade wydaje mi się lepszym mistrzem. Jeśli jego push zostanie utrzymany to i tak kiedyś ten tytuł zdobędzie, a jeśli nie teraz, to inne wyjście to wracający Christian i jakiś konkretny run do WM, gdzie straci tytuł. Kto by nie wygrał na EC i tak na WM przegra z Rudym. Warto więc zaryzykować i dac na miesiąc czy półtorej miesiąca pas dla Wade'a i zobaczyć czy się sprawdzić. Ma to coś i raczej od Daniela gorszy nie będzie.

Dziwie się, że Blady nie ma zapowiedzianej żadnej walki na Elimination Chamber, zwycięzca Royal Rumble Matchu powinien pojawić się na PPV i cały czas myślałem, że Long zabookuje mu starcie z Henrym. Mimo, że grubas ma jakieś niewielkie kontuzje to 5-8 minutowe stracie dać może, natomiast takie dosyć szybkie zwycięstwo Celtowi by wiele dało, bo jego promocja na dzień dzisiejszy ssie jaja psu. Choć walkę z pewnością otrzyma to mam nadzieje, że zniszczy kogoś wysoko postawionego (choćby powracającego Arystokratę), a nie jakiegoś jobbera pokroju Jindera Mahala.

Dziwie się, że Blady nie ma zapowiedzianej żadnej walki na Elimination Chamber, zwycięzca Royal Rumble Matchu powinien pojawić się na PPV i cały czas myślałem, że Long zabookuje mu starcie z Henrym. Mimo, że grubas ma jakieś niewielkie kontuzje to 5-8 minutowe stracie dać może, natomiast takie dosyć szybkie zwycięstwo Celtowi by wiele dało, bo jego promocja na dzień dzisiejszy ssie jaja psu. Choć walkę z pewnością otrzyma to mam nadzieje, że zniszczy kogoś wysoko postawionego (choćby powracającego Arystokratę), a nie jakiegoś jobbera pokroju Jindera Mahala.

ale chyba w pierwszych newsach po kontuzji ortona pojawiło się info, że Henry go zastąpi, a ostatecznie okazało się, że do zdrowia nie doszedł, a przy takiej masie uraz jakiś jest jednak bardziej szkodliwy dla organizmu

Smackdown w większości składa się z Jobber'ów ale dodanie do walki o pas Santiono :shock:

osobiście widział bym tam Gabriela lub Slatera ewentualnie McIntyre .

zgadzam się z niektórymi przed mówcami to Smackdown EC Będzie najgorsze w historii.

Jasne jest również że Bryan obroni pas

247782758521a06569bd9f.jpg

Czas napisać przewidywania przed samą galą:

Cena vs Kane:

Moje poglądy na temat tej walki się nie zmieniły i dalej uważam, ze Cena wygra i zdemoluje Kane'a wyzwalając z siebie tą złość. Nie będzie to jednak heel turn, a po prostu złość, jaką przecież znamy u Johna. Jestem też pewien, że jakąś rolę w tej walce odegrają Eve i Ryder. Może nawet któreś z nich przejdzie heel turn. The Rocka raczej bym się nie spodziewał, a nawet nie chcę go. Niech Cena wygra walkę na ostatnim PPV przed WMką.

RAW Chamber:

Śmieszne, że ludzie narzekali na skład tej walki, bo jak teraz popatrzymy na skład SD!, to dopiero możemy złapać się za głowę :P

Mi się skład tej walki bardzo podoba, są to osoby wypromowane, ringowo też nie powinno być tragedii. Przez ostatnie tygodnie, WWE starało się nam pokazać, że każdy ma tu szansę, że każdy będzie walczyć, ale i tak prawda jest taka, że wszystko zakończy się na dwójce Punk-Jericho. Sam przewiduję, że walkę wygra Jericho, a wszystko po to, by Punk mógł odzyskać pas na WMce. Wiadomo przecież, że zdobycie pasa to coś większego niż tylko jego obrona, a jeśli chcą jeszcze bardziej podnieść momentum Punka, to muszą to tak zrobić.

SD! Chamber:

Jestem niesamowicie ciekaw tej walki. Pierwsza sprawa, to co z Santino, czy w ogóle wejdzie do klatki, czy ktoś go zastąpi? Ja tak właśnie typuję. Jeśli będzie to atak, to najbardziej pasowałby tu Del Rio lub Henry (ale w niego wątpię, bo pewnie jeszcze ma kontuzję), Christian w takiej postaci w jakiej był przed kontuzją nie bardzo pasuje mi na zagrywkę ala Edge.

Kolejna sprawa to zwycięzca. Patrząc na skład widzę tu tylko obronę pasa przez Bryana. Chyba, że właśnie potencjalny zastępca Santino i to niezależnie od tego, czy byłby to Christian, Henry, czy Del Rio. Ogólnie jestem niesamowicie ciekaw jak to wszystko wypadnie, bo szczerze mówiąc nie wiem jak może to zostać rozwiązane, patrząc na potencjalne późniejsze opcje na WM.

Divas: Mam nadzieję, że Beth zachowa pas.

No i to tyle z zapowiedzianych walk. Pewnie dostaniemy jakąś walkę "z dupy", a opcji jest przecież dużo, bo Sheamus mógłby z kimś zawalczyć (i mam nadzieję, że jeśli dostanie walkę, to z kimś lepszym, a nie pierwszym lepszym jobberem), może Swagger pojawi się z pasem US, a może też mistrzowie Tag Team.

Podsumowując, według mnie karta jest ok. Dużo wypromowanych osób jest teraz na kontuzjach, przez to też Chambery nie wyglądają może na tak kozackie, jak mogłyby być, ale ja narzekać nie mam zamiaru. Mam tylko nadzieję, że dostaniemy na tej gali jakieś powroty, a sama gale idealnie poprowadzi nas na ostatnią prostą przed WMką.