Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

No Way Out (Jakoś przywyknąłem do tej nazwy) już nie ma tego prestiżu co kiedyś. Między innymi dlatego że jest mało bardzo dobrze wypromowanych zawodników dlatego że spora liczba z nich odeszła (Batista, HBK, Edge, Jeff Hardy czy Undertaker który jest oszczędzany na WM). To były Main Eventy z krwi i kości których zawsze można było wepchnąć do tego typu walki i nikt nie miałby żadnych zastrzeżeń. Nie wiem dlaczego tak jest że obecne gwiazdy WWE po wypromowaniu i często zdobyciu złota od razu później tracą ten push. No nikt mi nie powie że Miz, Alberto Del Rio, Jack Swagger, Cody czy R-Truth to pełnokrwisty Main Eventer bo to co najwyżej Up Midcardy. Niedługo walki typu EC będą wyglądać jak MitB, czyli zlepka Midcardów walcząca o swoją szanse (w tym przypadku szansę pokonania mistrza). Ciężko mi obstawiać wyniki walk bo ostatnią gale jaką oglądałem było MitB więc jestem bardzo nie na bieżąco. Liczę tylko na dobry poziom walk bo mam jednak sentyment do tej gali.

14195629615519c4906401d.gif

• Odpowiedzi 280
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Anapolon

23

• maly619

16

• Alvathen

13

• MasterKing

13

Top użytkownicy w tym temacie

MasterKing, ale proszę cię nie porównuj tego co jest teraz, a tego jaki skład walki na EC o pasy mieliśmy 2 czy 3 lata temu, moim zdaniem jest to bezsensowne. Wtedy jak dobrze pamiętam robiona nawet mecze na tygodniówkach, gdzie trzeba było się zakwalifikować do EC, bo wtedy było wielu zawodników, którzy mogli tam wystąpić, a teraz jest raptem tych 6 co już tam jest i może 3 innych godnych tej walki, więc wiesz.kr3cik i bardzo dobrze, że Orton się poskarżył bo Kofi jest mdły, nijaki i nie wiem jak to jeszcze określić. Gdyby on był w ME to nie wiem co ja bym zrobił, dla mnie był by to strzał w stopę ze strony WWE i nieporozumienie, Kofi - Mid Card i nic więcej... i niech tak pozostanie.

A własnie ze trzeba porównać spójrz na ECR czy ECS sprzed roku,2 lat czy nawet 3 lat WWE ,musi zacząć wyciągać wnioski powinni dobrze promować zawodników np.patrz jak zeszmacili Swaggera w 2010-2012 początek roku był wyśmienity walizka MITB i pas wagi ciężkiej,feud z Big Showem i Reyem Mysterio a potem co był spadek do słabego mid-cardu i feudowanie z Kingstonem o pas IC jeśli WWE dalej tak będzie postępować to w EC będzie 5 mid-carderow i 1 main eventer WWE powinno do końca promować zawodnika mądrze zrobili to z Dolphem i Codym,Danielsona tez ciekawie promują a o reszcie szkoda gadać miesiąc wygrywania i króciutki title run a potem jobbowanie na lewo i prawo

Jeżeli chodzi o sprawę Khaliego w EC matchu to zgadzam się z Kargym. Żywię nadzieję że będzie tak jak w przypadku SS , kiedy to Cena zbierał ludzi do walki przeciwko nexus i znalazło się tam miejsce dla drewienka z Indii. Potem jednak sprzedali jakąś bajkę o jego kontuzji i na jego miejsce wskoczył Bryan. Chciałbym by na którymś sd! jeszcze przed ec powrócił Christian i zajął jego miejsce.

Patrząc przez pryzmat historii jest to całkiem możliwe.

21141536044eac5162deaab.gif

Janko Muzykant,

Jeżeli chodzi o sprawę Khaliego w EC matchu to zgadzam się z Kargym. Żywię nadzieję że będzie tak jak w przypadku SS , kiedy to Cena zbierał ludzi do walki przeciwko nexus i znalazło się tam miejsce dla drewienka z Indii. Potem jednak sprzedali jakąś bajkę o jego kontuzji i na jego miejsce wskoczył Bryan. Chciałbym by na którymś sd! jeszcze przed ec powrócił Christian i zajął jego miejsce.

Patrząc przez pryzmat historii jest to całkiem możliwe.

a ja bym tak nie chciał Khali chociaż raz mógłby tam zawalczyć założę się ze zrobi tam coś ciekawego wrzuci np Big Showa w komore zdemoluje cała klatke nie będzie tak źle on już dawno nie walczył w jakiejś ważnej walce o pas i teraz można mu dać tam jedna walkę i nie przezywajcie juz tak tego ze Khali będzie walczył

kr3cik i bardzo dobrze, że Orton się poskarżył bo Kofi jest mdły, nijaki i nie wiem jak to jeszcze określić. Gdyby on był w ME to nie wiem co ja bym zrobił, dla mnie był by to strzał w stopę ze strony WWE i nieporozumienie, Kofi - Mid Card i nic więcej... i niech tak pozostanie.

Może dlatego, że Orton się poskarżył to nie odświeżają jego postaci? Każda postać w WWE co jakiś czas jest odświeżana tylko nie Kofi. Jest mdły, bo cały czas ma to samo.

Może ten move-set Kofiego to nie jego wina WWE zawsze stopuje dobrych zawodników okrajaja im move-set a co do Ortona nigdy go nielubiłem nie powinno się iść odrazu do Vinca na skargę a każdemu może się zapomnieć ja do Kofiego nic niemam ale on nigdy juz niebedzie main eventerem niema tego czegos w sobie najwyzej pas IC czy US pewnie po EC będzie feudował z Swaggerem o pas US innej opcji niema

np.patrz jak zeszmacili Swaggera w 2010-2012 początek roku był wyśmienity walizka MITB i pas wagi ciężkiej,feud z Big Showem i Reyem Mysterio a potem co był spadek do słabego mid-cardu i feudowanie z Kingstonem o pas IC

Tyle, że Swaggerowi zabrali ten push z wiadomych przyczyn (gdy był mistrzem WH stał się bardziej zarozumiały niż przedtem co nie podobało się zarządowi i w szatni wszyscy ponoć mieli mu to za złe). A teraz dlatego do tych walk wrzucają osoby typu Miz,Cody, Dolph itp., ponieważ oni w przyszłości mają szanse być w main evencie. Moim zdaniem to dobrze bo to oni są przyszłością tej korporacji i należy ich już wrzucać do takich walk. Co do Khaliego, tak jak już ktoś wcześniej napisał może (ale nie musi) się powtórzyć sytuacja z 2009 roku, tyle, że bardziej widzę tu Mahala niż Christiana, choć wolę tego drugiego.

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

jeśli WWE dalej tak będzie postępować to w EC będzie 5 mid-carderow i 1 main eventer WWE powinno do końca promować zawodnika mądrze zrobili to z Dolphem i Codym,Danielsona tez ciekawie promują a o reszcie szkoda gadać miesiąc wygrywania i króciutki title run a potem jobbowanie na lewo i prawo

MasterKing, mógłbyś mi podać swój skład zarówno jednej, jak i drugiej walki EC? Bo wszędzie widzę, że jest mówienie o jakże słabych składach komnat, a prawda jest taka, że może za wyjątkiem Khali'ego są to najmocniejsze na ten moment zestawienia. Jasne, że można jeszcze było dać Cena'ę i Kane'a, ale wtedy Miz i Truth wylądowali by w single matchu. Chyba, że chcielibyście tam zobaczyć Undertakera, SCSA, Rocka itp. :roll:

Edytowane przez sequel

• Reputacja:   654
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

To były Main Eventy z krwi i kości

Chyba Ci chodziło o pojęcie Main Eventerów ;)

Miz, Alberto Del Rio, Jack Swagger, Cody czy R-Truth to pełnokrwisty Main Eventer bo to co najwyżej Up Midcardy.

To Cię zmartwię, bo Miz i Alberto to SĄ Main Eventerzy - Gdzie w Main evencie WMki Cena by jobbnął midcarderowi? Miz został ładnie wypromowany w ostatnim czasie i zawitał do tego wąskiego grona, tak samo jak Alberto, któremu podkładali Reya i innych oraz kręci się ciągle wokół złota. Ale fakt pozostali wymienieni to midcarder (Swagger), UpperMidcarder (Cody) i UpperMidcarder, który puka do drzwi Main Eventu (R-Truth).

Nie rozumiem narzekań na EC RAW - najlepszy skład jaki mogli dać. Kto inny jest wypromowany jak nie te osoby? Zamiast Kofiego i Trutha mogli wrzucić jedynie Kane'a i Cene, ale oni będą mieli Singles matcha. Reszta uczestników pasuje, bo są wysoko w hierarchii.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   1

Może ten move-set Kofiego to nie jego wina WWE zawsze stopuje dobrych zawodników okrajaja im move-set

Może i wina WWE może i wina samego Kingstona. Ale oto filmik o jego top 25 ruchów z jego move setu jak dla mnie nie ma on żadnego nie wiadomo jakiego super od samego początku, bo na highflyera to nic specjalnego a tylko słabe. Jedynie co mi się podoba z jego move setu to SOS:

I Kingston miałby feudować o pas z Swaggerem? Jeśli tak to mnie ten pas kompletnie przestałby interesować. Bo po co i na co komu Kingston ponownie przy którymś z pasów midcardowych? Kilka osób porównywało postać Kingstona do Benjamina w tym i ja, ale porównując ich move sety Benjamin jest o wiele lepszy dla porównania również wstawię filmik

a jako heel wiadomo jak skończył... Dla mnie postać Kingstona jest tak samo mdła i szara jak Leakee z FCW. A jeżeli pojawi się odpowiedź, że Shelton musiał wtedy dawać z siebie wszystko czy coś w tym sensie to mówię z miejsca, że na Kingstona wtedy by nikt nie zwracał uwagi, bo po prostu by sobie nie poradził.

Ja oczekiwał bym takiego składu walki CM Punk vs Dolph Ziggler vs Jack Swagger vs Alberto Del Rio(powrot na PPV) vs Chris Jericho vs Kofi Kingston

Mizowi i Truthowi dac walke singlowa w jakiejs fajnej stypulacji do tego bedzie walka Cena Kane i ECS mozna pozmieniac składy Swaggera dałem do walki bo Cody tez jest w EC to Swagger czemu miał by niebyc

Ja oczekiwał bym takiego składu walki CM Punk vs Dolph Ziggler vs Jack Swagger vs Alberto Del Rio(powrot na PPV) vs Chris Jericho vs Kofi Kingston

Mizowi i Truthowi dac walke singlowa w jakiejs fajnej stypulacji do tego bedzie walka Cena Kane i ECS mozna pozmieniac składy Swaggera dałem do walki bo Cody tez jest w EC to Swagger czemu miał by niebyc

Narzekasz na słaby obecny skład EC a sam zaproponowałeś nie lepszy... Zamiast Miza dałeś Del Rio, a obaj są na tym samym stopniu wypromowania - są solidnymi heelowymi main eventerami. Z kolei zamiast także solidnie promowanego w ostatnich miesiącach R-Trutha, będącego w porywach nawet main eventerem, zaproponowałeś Jacka Swaggera, który jest na poziomie wypromowania Kofiego Kingstona i nigdy już ponad ten poziom się nie wzniesie. Dodatkowo porównujesz Swaggera z Rhodesem. A co do skocznego Ghańczyka to nie zaproponowałeś zastąpienia go kimś innym w walce, jako że na papierze jest zdecydowanie najsłabszą postacią w RAW EC. Gdzie tu logika?

Co do mojej opinii na temat składów walk, jestem bardzo pozytywnie nastawiony, szczególnie w stosunku do RAW EC. Brak obecności w tej walce jakiegoś olbrzyma jest niewątpliwym plusem, bo nie będzie osoby dominującej wszystkich w walce przez parę minut, a potem szybko wyeliminowanej. Przeciwnie - każdy z zawodników pokaże coś od siebie i walka będzie całkiem wyrównana. Patrząc na skład - jest szansa na najlepsze EC od dawna. Co do EC niebieskiego brandu - tutaj tak różowo już nie jest. Największe nieporozumienie to oczywiście Khali, jednak nie liczyłbym na to, że przy okazji wejścia Hindusa ktoś, niczym Edge przed trzema laty, wbiegnie i go wyeliminuje. Zamiast tego dostaniemy całkowitą dominację w walce Khaliego i Showa i zdecydowanie gorsze widowisko niż na RAW. Jedynym plusem obecności w walce dwumetrowej hinduskiej kłody jest to, że ten kto go wyeliminuje trochę się podpromuje (liczę na Codiego).

Semper invicta

ECS mozna pozmieniac składy Swaggera dałem do walki bo Cody tez jest w EC to Swagger czemu miał by niebyc

Być może nie wrzucili Swaggera do komory eliminacji, bo może planują dla niego jakąś inną walkę. Do PPV zostało jeszcze 15 dni, więc jeszcze parę walk na pewno wrzucą.

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

Spodziewam sie walki Mahala z Tedem Dibiase albo Hunico z Tedem Dibiase mysle ze juz wyleczył nadgarstek fajnie by było ujrzec Justina Gabriela w jakims single matchu mysle ze ujrzymy 4 singlowe walki no i 2 EC mozliwe ze powroci Christian ale w to watpie raczej spodziewałbym sie Mahala w ECS po zaatakowaniu Khaliego

Prawda jest taka,że gdyby ADR nie był kontuzjowany,to by wstawili go do EC za Kofiego który tutaj jest raczej z niczego(chyba,że po "wyskoku" Bourne'a znowu mu szykują jakiś mały singlowy push,bo zabookowali mu stanie na rękach na RR i pokonał Miza na Raw).Tak czy owak skład Raw chyba nie mógłby być lepszy(Cena i Kane prawdopodobnie będą mieli singlowy Last Man Standing Match,dlatego tutaj się nie znaleźli).Dużo gorzej jest już z EC ze Smackdown!.Moim zdaniem dużo lepszym pomysłem jest wstawienie kontuzjowanego Henry'ego niż zdrowego Khaliego.W ogóle to po co on wraca?Nikt go oprócz małych dzieci przecież nie chce oglądać.Chyba,że zrobimy taki sam scenariusz,jak było na SummerSlam 2010.Khali też miał być walce WWE Vs Nexus,ale na Raw go "kontuzjowano".Tak samo mogłoby być tutaj.Wszystko by zależało od tego,czy Christian się zdąży wykurować,żeby za niego wszedł i "ukradł" jego miejsce.Ewentualnie niech zabawi minutę,dwie i jobbnie po wszystkich finisherach na rzecz Rhodesa(będzie z korzyścią dla niego,bo podpromuje mistrza IC).

I sprowadza się do kwestii,kogo za przeciwnika będzie miał Sheamus(bo nie ulega wątpliwośći,że na Punka wyjdzie Jericho).To wcale nie musi być Daniel Bryan(choć bym tego chciał i chyba każdy,kto chce dobrego technicznego widowiska).Scenariuszów jest parę.Może być tak,że Bryan zachowa pas na EC i pójdzie na samego Sheamusa.Może też pójść na Triple Threat albo Fatal Four Way,włączając Barretta i Ortona(bo tak naprawdę dla Ortona nic nie ma,a jak mają wstawić ME do MitB?To trochę nie pasuje za bardzo).Ewentualnie Orton zdobędzie pas i przejdzie heel turn(to już jest bardzo abstrakcyjny plan,ale hej,wszystko może się zdarzyć).W każdym razie Big Show,Rhodes,Khali i Barrett mają zerowe szanse na zwycięstwo.Albo Bryan albo Orton.

I taki apel.To,że jest taka obsada(bo nie oszukujmy się,jest źle,na SD trzeba szybko jakiś draft zrobić),to nie znaczy,że wyjdzie kicha.w zeszłym roku nie było takiego znacznie lepszego składu,a ta walka przecież była nie dość że dobra,to jeszcze najlepsza na gali.Więc dajmy temu szansę,może nas pozytywnie zaskoczą.