Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Against All Odds 2012 (zapowiedź, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

http://i44.tinypic.com/2h67t02.jpg

Oficjalna strona: http://www.againstalloddsppv.com/

Miejsce: Orlando, Floryda

Data: 12 lutego 2012

Oficjalna karta:

Tag Team Championship Match: Matt Morgan & Crimson © vs Samoa Joe & Magnus

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/aao2012/ppv2.jpg

AJ Styles vs Kazarian (w/Daniels)

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/aao2012/ppv3.jpg

X Division Championship: Austin Aries © vs Alex Shelley

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/aao2012/ppv4.jpg

#1 Contender Match for X Division Title: Zema Ion vs Jesse Sorensen

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/aao2012/ppv5.jpg

Knockouts Championship Match: Gail Kim © vs Tara

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/aao2012/ppv6.jpg

World Heavyweight Championship Match: Bobby Roode © vs Jeff Hardy vs James Storm vs Bully Ray

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/aao2012/ppv1.jpg

Gunner (w/ Eric Bischoff) vs Garett Bischoff (w/ Hulk Hogan)

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/aao2012/ppv1a.jpg

Edytowane przez marcel
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)
  • Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• marcel

4

• demku

3

• N!KO

2

• fifka

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

hmmm. tak świetnej karty to już dawno nie było.

Fajny plakat, pomysłowe przedstawienie pojedynków, i znów Orlando :/

Nie mniej gala zapowiada się kozacko, i pewnie coś sypnie niespodziankami ( ciekawe jak to się odbije na typerze ).

Nawet ostatnie BFG ( z epicką wlaką HH vs Sting ) od strony czysty wrestlingowej nie wzbudzało we mnie aż takiego zainteresowania.

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

1. Crimson and Matt Morgan © vs. Samoa Joe and Magnus

Tag team match for the TNA World Tag Team Championship

Nowy/świetny tag-team Samoa Joe/Magnus zawalczą o pasy drużynowe które dzierżą Morgan i Crimson. Panowie dali nam już próbkę walki na Impact'cie w UK - wyszło bardzo dobrze a na PPV może być jeszcze lepiej

STAWIAM NA: Joe & Magnus

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Joe & Magnus

PROCENTOWO: J&M 55% - C&M 45%

2. A.J. Styles vs. Kazarian

Singles match

Feud między Stylesem a Danielsem kompletnie przestał mnie interesować po BfG. Mało tego - upchali jeszcze do tego Kaza który nie ma co robi no to jest tu. Dodam że średnio przepadam za tym byłym członkiem Fortune. Pojedynek zapewne obejrzę ale nie spodziewam się niczego co będzie zapamiętane.

STAWIAM NA: AJ

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: AJ

PROCENTOWO: AJ 60% - Kaz 40%

3. Austin Aries © vs. Alex Shelley

Singles match for the TNA X Division Championship

Dziwny feud (po jednym speechu ?) choć walkę zobaczymy solidną. Myślę że Alex może odebrać tytuł Austinowi, ten długo już trzyma pas, a Shelley po długiej przerwie spowodowanej kontuzją jego tag-team partnera jest głodny zwycięstw. Tytuł dla 1/2 MCMG jest bardziej prawdopodobny niż dla takiego Kendricka.

STAWIAM NA: Shelley

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Shelley

PROCENTOWO: Alex 51% - Austin 49%

4. Jesse Sorensen vs. Zema Ion

Singles match to determine number one contender for the TNA X Division Championship

Mogliby zrobić z tej walki opener a następnie po obronie pasa przez Austina/zdobyciu pasa przez Alexa wrzucić jeszcze zwycięzca vs zwycięzca - to rozwiązanie byłoby dobre dla fanatycznych fanów Dywizji X. Dla nas tymczasem jest to kolejny pojedynek bez wcześniejszego podkładu który prawdopodobnie będzie wyglądać dobrze technicznie i tyle.

STAWIAM NA: Zema

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Zema (ho ho, jaki ja dziś jestem zgodny co do typów)

PROCENTOWO: Zema 70% - Jesse 30%

5. Gail Kim © vs. Tara

Singles match for the TNA Women's Knockout Championship

Pojedynki kobiet w TNA już bardziej interesują mnie niż w WWE, choć wątpię bym miał w poniedziałek na tyle czasu by obejrzeć ten w całości. Z całym szacunkiem dla Tary i jej lat w biznesie to nie chce by Kim straciła pas. Jest dobrą mistrzynią i tyle mi wystarczy.

STAWIAM NA: Tara

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Kim

PROCENTOWO: Tara 50% - Kim 50%

6. Gunner vs. Garett Bischoff

Singles match

Nie wiem czemu jest to zapowiedziane jako ostatnia walka, daj Bóg by im nie odjebało i nie dali tego jako main event. Obejrzę walkę, a dlaczego ? Bo chętnie zobaczę co ten Garett potrafi skoro go tak promują, bo póki co to sprawia że mam ochotę wyłączyć Impact Wrestling.

STAWIAM NA: -

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: -

PROCENTOWO: -

7. Bobby Roode © vs. Bully Ray vs. James Storm vs. Jeff Hardy

Four Way match for the TNA World Heavyweight Championship with Sting as special enforcer

Pojedynek ten obejrzę bardzo chętnie. Myślę że Roode powinien stracić w końcu ten pas ! Od dłuższego czasu podoba mi się postać Raya, widziałbym Storma ponownie jako mistrza a gdy pas zdobędzie Hardy też nie będzie tragedii.

STAWIAM NA: Ray/Storm

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Ray/Storm/Hardy

PROCENTOWO: Roode 25% - Ray 25% - Storm 25% - Jeff 25%

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Matt Morgan & Crimson vs Samoa Joe & Magnus - Obecni posiadacze pasów poza robieniem groźnych min i theme songiem nie mają do zaoferowania nic ciekawego. Pretendenci natomiast z każdym Impactem coraz bardziej mnie przekonują i ringowo prezentują się zdecydowanie lepiej od mistrzów. Czas przechwycić złoto z ich rąk.

Kazarian vs AJ Styles – Gdyby był to zwykły singles match, bez żadnych podtekstów i Danielsa u boku, to dostalibyśmy solidną walkę. Tak niestety zapowiada się na tragiczny booking. Kaz nie będzie się chciał bić z AJ’em i tak pewnie przez połowę walki, aż zainterweniuje Fallen Angel. Czy skończy się kantowym zwycięstwem, jak ostatnio na Impakcie? Myślę, że tak i przedłużą jeszcze tą szopkę.

Austin Aries vs Alex Shelley – Przez spinowanie mistrza na Impakcie dostaliśmy spoiler tej walki. Nie ma szans na drugą wygraną z rzędu Alexa, dlatego jedyna nadzieja w poziomie tego pojedynku, a będzie on na pewno solidny. Z takim składem nie da się tego zepsuć.

Zema Ion vs Jesse Sorensen – W końcu, jak za starych dobrych czasów, dostanę więcej X Division na PPV. Pojedynek bez jakiejkolwiek promocji (główny program o pas dostaje mało czasu, więc co dopiero reszta X Division), ale i tak zapowiada się solidnie i nie powinien zawieść. Aries na rozkładzie ma już prawie cały roster X Division, Prawie, bo nie walczył jeszcze 1na1 z Ionem i to na jego zwycięstwo stawiam.

Bobby Roode vs Jeff Hardy vs James Storm vs Bully Ray – Dawno walka o główny pas nie zapowiadała się tak dobrze i wytypować zwycięzcę było mi trudno. Storm? Jeszcze nie teraz. Na mikrofonie trochę przygasł, ale sporo walczył w ME Impactu z dobrym skutkiem. Chwile chwały będzie przeżywał na Lockdown we własnym mieście. Hardy? Wielka niewiadoma. Nie było go w Londynie. Miał sprzedawać rzut na stół, czy po prostu dali mu odpocząć i zaleczyć drobne urazy? Brak obecności na ostatnim zakręcie „Road to AAO” może go pozbawić szansy. No i ostatnia dwójka, między którą rozstrzygnie się wszystko. Zaiskrzyło między panami, w końcu musiało do tego dojść. Gdyby stało się to na samej gali i jeszcze do tego Bully sprzątnąłby pas było by to bardziej spektakularne. Mimo to stawiam właśnie na niego, bo facet zasługuje na tytuł. Najlepszy heel w MS. Kipi charyzmą, zawsze jest w stanie wymyślić coś nowego, co spowoduje jeszcze większe znienawidzenie jego postaci. Mam nadzieję, że TNA sądzi podobnie i da mu 5 minut chwały.

Gunner vs Garett Bischoff – Tutaj nie będę się rozpisywał, bo nie ma nad czym. Już teraz można to uznać za kandydata do najgorszej walki roku, a najgorsze, że to dopiero początek „5 star matchy”.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Odnoszę wrażenie, że ten krótki program pomiędzy Austinem i Alex'em jest tylko po to, aby Chris mógł powrócić i np uratować swojego tag team partnera, gdy Aries będzie go obijał po walce.
The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

Ray nie ma żadnego momentum więc nie rozumiem typowania go na przyszłego World Champa. Hardy? Na dwóch galach go zabrakło i już za nim zatęskniliście tak, że chcecie zdobycia przez niego pasa? Run Jeffa w mojej ocenie byłby słaby i nudny. A poza tym Roode musi zachować pas. James ma rolę gościa, który został wychujany i goni za pasem i tego się trzymajmy. Zdobycie pasa przez Cowboya w Fatal 4 Wayu to nie będzie to samo.

Za miesiac VR i nie zdziwiłbym się jakby właśnie wtedy Jeff zdobył pas...

Odnoszę wrażenie, że ten krótki program pomiędzy Austinem i Alex'em jest tylko po to, aby Chris mógł powrócić i np uratować swojego tag team partnera, gdy Aries będzie go obijał po walce.

+ milion

Tylko chyba raczej jeszcze nie na tej gali.

1195284124b4f75e5f366c.jpg

Ray nie ma żadnego momentum więc nie rozumiem typowania go na przyszłego World Champa.

Chyba to zdanie tyczy się mnie, więc się wypowiem. Storm goni za pasem i jest pierwszy w kolejce do niego - oczywiście się zgadzam, ale jak pisałem, chciałbym żeby docenili Raya. Niech go wygra, potrzyma miesiąc, na Victory Road Roode go odzyska i wrócą do punktu wyjścia. Znowu będzie częste zmienianie mistrza, ale w tym przypadku mi to zwisa i powiewa. Chciałbym żeby Ray miał w CV wpisane zdobycie najważniejszego pasa federacji, a przecież facet jest już po 40-stce i dużo takich okazji może nie mieć.

Bully powinien dostać również pas głównie dlatego, że najlepiej sprzedaje swoją postać. Nie wiem, jak ma się sprawa z gimmickami w TNA, bo są one dla mnie często niewspółmierne grą do założeń, ale Ray jako mocny w gębie, który jeśli dochodzi co do czego spyla z ringu jest genialny :D Myślę, że już były gorsi mistrzowie niż potencjalny Bubba, dlatego czemu nie? Cholernie jestem ciekaw, jak budowaliby jego title run :D
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

W typerze postawiłem Storma, bo gdyby Roode miał nie obronić pasa to właśnie James najbardziej pasuje mi jako mistrz. Co nie zmienia faktu że chciałbym widzieć Bully Raya jako przyszłego TNA Championa. Poważnie.
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Ray nie ma żadnego momentum więc nie rozumiem typowania go na przyszłego World Champa.

Chyba to zdanie tyczy się mnie, więc się wypowiem. Storm goni za pasem i jest pierwszy w kolejce do niego - oczywiście się zgadzam, ale jak pisałem, chciałbym żeby docenili Raya. Niech go wygra, potrzyma miesiąc, na Victory Road Roode go odzyska i wrócą do punktu wyjścia. Znowu będzie częste zmienianie mistrza, ale w tym przypadku mi to zwisa i powiewa. Chciałbym żeby Ray miał w CV wpisane zdobycie najważniejszego pasa federacji, a przecież facet jest już po 40-stce i dużo takich okazji może nie mieć.

W sumie patrząc na to przez pryzmat, że taki Khali był World Champem, a Bully Ray który wiadomo jak odgrywa swoją postać no to się zgodzę. Lecz chodzi o to, że skoro w niego inwestują to niech dadzą mu wygrać choćby walkę, bo storyline'owo jest on tylko wygadanym midcarderem. Właściwie twój pomysł jest dobry, bo na Victory Road jakby się odbyło starcie Roode'a z Rayem byłoby jakieś odświeżenie w ME no i można by było przeciągnąć starcie Jamesa z Roodem, które powinno się odbyć na lockdown. Ale głównie mi chodzi o prowadzenie Raya. :D

@Hammer, byłby budowany jak teraz Roode. Pussy Ray. :D

Dzisiaj gala, więc tak w skrócie

Tag Team Championship Match: Matt Morgan & Crimson © vs Samoa Joe & Magnus

Jeśli ta walka odbyłaby się w UK to z pewnością Joe i Magnus przeważaliby w ringu. Mam głupie wrażenie, że pasy TT nie zmienią właścicieli na tej gali. Pojedynek może być ciekawy, ale może to być też niewypał.

AJ Styles vs Kazarian (w/Daniels)

Jakoś nie kupuje tego feudu i specjalnie na ten pojedynek nie czekam. Ringowo może wyjść dobrze, ale znając życie Daniels będzie interweniował.

X Division Championship: Austin Aries © vs Alex Shelley

Na ten pojedynek czekam najbardziej. Jak CT nic nie odbije to dostaniemy walkę gali. Dwóch świetnych ringowo zawodników, dać im ze 20 min i nikt nie będzie zawiedziony. Niestety po ostatnim impactcie jestem pewny, że Aries zatrzyma pas.

#1 Contender Match for X Division Title: Zema Ion vs Jesse Sorensen

Dwie walki Xów powinny być na każdym PPV. Przyznam, że nie mam pojęcia kto wygra ten pojedynek. Z jednej strony Sorensen był pushowany, ale teraz może przyszedł czas na Zeme Iona. Napewno walka będzie dobra o ile Jessie się postara.

Knockouts Championship Match: Gail Kim © vs Tara

Na początku musze przyznać, że plakat super trafiony zamiast Velvet Sky mamy Tare, ale to prawie żaden szczegół. Walka jak na kobiety będzie dobra. Obie panie w ringu potrafią zrobić ciekawy pojedynek i właśnie na taki liczę. Jestem ciekaw czy zainterweniuje Madison Rayne, może przez nią Gail straci pas? Ale raczej nie w tej walce.

World Heavyweight Championship Match: Bobby Roode © vs Jeff Hardy vs James Storm vs Bully Ray

Mam nadzieje, że TNA nie popełni samobójstwa poprzez danie pasa Hardy'emu. Przecież nie było go 2 tygodnie. Dobrze by było, gdyby pas utrzymał Roode, ewentualnie przejął go Bully, który jest aktualnie najlepszym heelem w TNA. Storma bardzo lubie, ale lepiej, żeby on zdobył pas na Slammiversary.

Gunner (w/ Eric Bischoff) vs Garett Bischoff (w/ Hulk Hogan)

Perfidny zapychacz, który ciężko będzie obejrzeć.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

W "tajperze" podałem moje przewidywania choć nie jestem pewny tylko walk TAG TEAM (chciałbym by to Joe z Magnusem, który bardzo milo mnie zaskoczył swoim speechem na ostatnim impact zdobyli zloto ale chyba pasy zostaną u Karmazynowego i Morgana) oraz #1 Contender o pas X Division (niby Jesse miał push i nagle zniknął z TV, Zima skolei moze teraz dostac szanse choc chyba jednak znowu TNA postawi na Sorensena). Ogólnie karta zapowiada sie na solidną gale. Przypałów ani debiutów nie przewiduje.

Czas coś powiedzieć o kolejnym pay per view od TNA. Generalnie gala zapowiada się średnio, może być naprawdę dobra, ale booking może też ją zepsuć. Szkoda mi mówić cokolwiek o walce młodego Bischoffa z Gunnerem, który ostatnio zaimponował mi, dlatego pewnie przewinę to starcie. Na plus dwie walki dywizji X, oba starcia (o ile Title Match dostanie z 12 minut, a contender około dziesięciu) powinny trzymać poziom i z przyjemnością je obejrzę. Szkoda tylko, że dostaliśmy spoiler praktycznie co do walki o tytuł na Impakcie, gdzie Shelley przypiął Ariesa. Pas na pewno właściciela nie zmieni, a pretendentem powinien zostać Sorensen, jakoś bardziej mnie przekonuje od Iona i to jemu kibicuję i na Jessego postawiłem w typerze. Boję się o tag-team match. Jeszcze niedawno byłem pewny triumfu Magnusa i Joe, ale teraz mam coś wątpliwości, czy aby Crimson z Morganem nie obronią pasów. Mimo tego, w typerze dałem na samoańsko-brytyjską drużynę. Ta dwójka bardzo podoba mi się jako team, więc dopóki nie wróci Sabin, by z Shelleyem odebrać im co należne, to znakomitym wyjściem wydaje się danie pasów Joe i Magnusowi. Walka Kaza z Stylesem ringowo na pewno będzie w porządku, ten cały trójkąt z Danielsem to dość dziwny dla mnie storyline, ciekawe czy Kaz odwróci się od spadającego anioła, czy nastąpi to później. Tutaj mam największe wątpliwości co do zwycięzcy, nie licząc main eventu. Właśnie, oby nie dano pasa Hardy'emu ani Stormowi. Jeffuś nie powinien się mieszać, a James powinien zwyciężyć dopiero na Slammiversary i to w walce z Roodem. Kwestia tylko, czy Bobby będzie kantem bronił pas przez kilka miesięcy, czy może miesięczny (dwu?) reign dostanie zasługujący na to, genialny Bully Ray. Ringowo powinno być nieźle, booking też nie powinien (choć nic nie wiadomo) zawalić, liczę na dobre starcie. O Knockouts nie wspominam, Gail na 100% obroni pas.

Na początku musze przyznać, że plakat super trafiony zamiast Velvet Sky mamy Tare, ale to prawie żaden szczegół.

Jednakże, lekka wtopa :)

zasadniczo nie oglądam TNA więc nie komentuje. dzisiaj rano stwiedziłem, że obejrze sobie chociaż main event. srogo się zawiodłem. nie chodzi już tutaj o samą walkę, ale o końcówkę. Sting jako special enforcer to była jakaś porażka. nie wiem ile dostał booker, który rozpisał końcówkę walki, ale ja bym mu dał conajmniej dożywocie.

Ray przypina Hardy'ego - Sting próbuje dobudzić Hebnera.

Hardy przypina Raya - Sting nadal budzi Hebnera.

Storm przypina Roode'a, Ray ściąga z ringu Hebnera - Sting grozi paluszkiem Ray'owi.

Sting uderza pasem Hardy'ego, Roode przypina Hardy'ego - Sting odlicza 1 2 3.

gdzie tu logika? gdzie tu sens?

cytując Ray'a po pierwszej sytuacji - Are you serious?!