Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC on FOX: Evans vs Davis - Wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Walka wieczoru:

205 lbs.: Rashad Evans def. Phila Davisa przez jednogłośną decyzję – 3 x 50-45

Główna karta:

185 lbs.: Chael Sonnen def. Michaela Bispinga przez jednogłośną decyzję – 2 x 29-28; 30-27

185 lbs.: Chris Weidman def. Demiana Maię przez jednogłośną decyzję – 2 x 29-28; 30-27

Walki w Fuel TV / UFC.tv (Polska):

155 lbs.: Evan Dunham def. Nika Lentza przez TKO (przerwanie przez lekarza) – Runda 2, 5:00

265 lbs.: Mike Russow def. Jona Olava Einemo przez jednogłośną decyzję – 2 x 29-28; 30-27

145 lbs.: Cub Swanson def. George’a Roopa przez TKO (uderzenia w parterze) – Runda 2, 2:22

145 lbs.: Charles Oliveira def. Erica Wiselya przez poddanie (miażdżenie łydki) – Runda 1, 1:43

155 lbs.: Michael Johnson def. Shane’a Rollera przez jednogłośną decyzję – 3 x 29-28

265 lbs.: Lavar Johnson def. Joeyego Beltrana przez KO (uderzenia) – Runda 1, 4:24

185 lbs.: Chris Camozzi def. Dustina Jacoby’ego przez poddanie (gilotyna) – Runda 3, 1:08

Weidman vs Maia - Po obiecującym rozpoczęciu walki przez Weidmana miałem nadzieję na jakąś dźwignię ze strony amerykanina, jednak Maia w miarę skutecznie uciekał do stójki.

Demian w tej walce był bardzo bezbarwny, nic szczególnego nie pokazał, w 3 rundzie obaj byli już bardzo zmęczeni, co podsumowała reakcja publiczności pod koniec walki.

Walka słaba, z decyzja się w 100% zgadzam. Weidman nadal niepokonany.

Sonnen vs Bisping - Walka, która moim zdaniem była równa rangą main eventowi.

Chael od początku mocno napierał Bispinga, jednak anglik w końcu doszedł do głosu w tej walce, lecz wszystkie 3 rundy minimalnie przeważał Sonnen. Miałem nadzieję, że Chael założy Michaelowi tego trójkąta, jednak tyle pracy poszło na marne. Dziwi mnie punktowanie sędziego, który dał 30-27 dla Sonnena, co nie zmienia faktu, że Chael zasłużenie wygrał tą walkę, jednak nie na to czekałem z jego strony. Jak wiadomo zwycięzca tej walki dostanie title shot'a w walce z Andersonem Silvą, bardzo bym chciał aby Sonnen naprawdę przygotował się do tej walki i w rewanżu odebrał pas pająkowi, bo po tym co dzisiaj pokazał wykonanie tego zadania jest raczej niemożliwe.

Evans vs Davis - Davis przystąpił do pojedynku bardzo zachowawczo, można by rzec, że bł bardzo niepewny swoich umiejętności, co Evans na przestrzeni całej walki pokazał. Rashad bez większych problemów obalał, w stójce nie był gorszy, czym spokojnie punktował Mr.Wonderful'a. W trakcie tej walki nic godnego uwagi, poza crucifixem w wykonaniu Sugara nie było. Kondycyjnie obaj dali radę, ale nie przełożyło się to na efektowność walki.

Walka troszkę lepsza niż Bispinga z Sonnenem, tak samo i tu cieszę się z wyniku. Szkoda tylko Hendersona, jak wiadomo, Dan zapowiadał, że chce się zmierzyć z obecnym Lightheavyweight championem, ale żeby ta walka stała się możliwa to lepiej byłoby gdyby Davis pokonał Evansa. Tym samym Phil stracił status "undefeated", a na UFC 145 mamy pojedynek Evans vs Jones ;)

Ogólnie gala dosyć słaba porównując do kilku poprzednich, jednak walki potoczyły się tak, że mamy kolejne dwie bardzo ciekawe starcia w przyszłości, na które z niecierpliwością czekam

https://forum.wrestling.pl/topic/28765-ufc-on-fox-evans-vs-davis-wyniki/

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

3

• ReDstanDarD

2

• N!KO

1

• DesL

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Chael presji za dużej nie wywarł, i gdyby po przeciwnej stronie stał ktoś, kto ma choć trochę siły w ciosach, to by Sonnen leżał na deskach... Nie podobala mi sie postawa Gangstera. Wrecz powiem, ze mnei zawiodl. Poza tym, czemu nie wspomnial o Andersonie po starciu - toz to idealna okazja.

Na Damienie wmoczylem pieniadze, ale gdy tylko zobaczylem dwie pierwsze minuty, to juz sie pogodzilem ze strata. Kompletnie bezbarwny w stojce... tak jak ta cala gala.

https://forum.wrestling.pl/topic/28765-ufc-on-fox-evans-vs-davis-wyniki/#findComment-275289

• Reputacja:   228

Sonnen vs. Bisping - walka wcale nie taka łatwa dla Gangstera z Oregonu, jak wszyscy stawiali. Angol ładnie bronił obaleń (Chael powinien rzucić na tacę, że jednak nie walczył z Munozem. Jeżeli Bisping stawił mu taki opór w jego koronnej materii, to Mark nie dałby się w ogóle obalić i zabił w stójce), obalony dość szybko potrafił (w pierwszych dwóch rundach) przywrócić walkę do pionu, a w klinczach - był aktywny i potrafił docisnąć rywala pod siatką.

Podobały mi się te jazdy Chaela ze skracaniem dystansu. Sonnen wypuszczał kilka "wiatraków", po czym szybko przechodził do próby obalenia lub klinczu.

Dwie pierwsze rundy dośc wyrównane, choć z lekkim wskazaniem na Sonnena, który jednak obalał (mało bo mało, ale zawsze). Trzecia runda to już całkowita dominacja Gangstera (choć szacun dla Angola, że pod koniec sam obalił zapasiora), który zdrowo obił Bispinga na glebie.

No i mamy rewanż Spidera z Sonnenem (Danka może odetchnąć z ulgą. Masa Dolców została uratowana) :wink:

Maia vs. Wideman - walka godna naszego KSW, bo zawodnicy po 2 wolnych rundach, w trzeciej wyglądali jakby właśnie przebiegli Bostoński Maraton. Żenujące były te ślamazarne, zamachowe cepy, wypuszczane resztkami sił :roll: Tak jak jeszcze Widemana można tłumaczyć, bo ostro ścinał wagę na ostatnią chwilę, tak kardio Mai mocno rozczarowało.

Słaba, nudna walka, gdzie większość ciosów nie dochodziła celu. Demian niemal przez cały czas operował schematycznymi prostymi, a Wideman usiłował obalać, oraz punktować w stójce (podobało mi się u niego to, że jak już sprowadził, to nie przerażała go czerń w BJJ Demiana i pracował także nad poddaniem). Niejednogłośna decyzja dość śmieszna, bo wg mnie Weidman wygrał to dośc wyraźnie (jedynie co do drugiej rundy można by było mieć wątpliwości, bo była najbardziej wyrównana), ale najważniejsze, że nie oszwabili z wygranej Młodego (mówiłem Ci N!KO, że Weidman może tu zaskoczyć i nie warto na Maię stawiać kasy, bo ryzyko jest zbyt duże? :wink:)

Mike Russow vs. John Olav Einemo - kolejna nudna walka. Russow zdominował zapaśniczo Wikinga, obalał z dziecinną łatwością i obijał na glebie. I tak przez 3 rundy. Rozwalili mnie sędziowie punktujący tą walkę 28-29... Która rundę można tu było zapunktować dla Einemo? :shock: Proponuję wizytę w Vision Exspress, bo podobno mają obecnie spore zniżki na bryle :twisted:

Podobał mi się tu ten szacunek, kiedy po skończonej rundzie, Russow pomagał (tracąc przecież siły i czas na regenerację) podnieść się z gleby rywalowi. Za to własnie uwielbiam MMA - w trakcie walki zawodnicy mogą sobie pourywać łby, ale po gongu (no chyba, że ktoś jest kretynem i nazywa się Daley :roll: ), jeden drugiemu oddałby nerkę. :wink:

Evans vs. Davis - nie myślałem, że główna przewagą Rashada będzie nie stójka (bo tutaj średnio szło mu skracanie dystansu przy przewadze zasięgu rywala, co kiepsko wróży przed walką z Jones'em), a zapasy i całkowita dominacja na glebie. Evans ładnie obalał i punktował na ziemi, nie dając przy okazji nic sobie zrobić, kiedy walka toczyła się w stójce. Evans popisał się też solidnym kardio, bo cały czas miał paliwo, gdzie po trzeciej rundzie Davis wyglądał jakby już tylko chciał to przetrwać.

Ładny występ Rashada, który nie dał sobie urwać nawet jednej rundy. Trochę za szybkim było dla Davisa zestawianie go z tak topowym fighterem, ale chłopak przynajmniej nie dał się skończyć przed czasem i z pewnością nabył sporo doświadczenia dzięki tej walce.

Pomimo tego wszystkiego co pokazał Rashad, nadal nie widzę go z Jonesem, który będzie potrafił jeszcze lepiej utrzymać walkę na dystans niż Phil (a zasięg ma jeszcze większy).

Eric Wisely vs. Charles Oliveira - szybka walka i ładny pokaz przemyślanego, kalkulowanego na chłodno G&P, gdzie Oliveira na spokojnie wyszukiwał miejsca i ładował przeciwnikowi uderzenia na maskę. Świetne poddanie, które będzie solidnym kandydatem do suba roku, bo po nieudanym heel hook'u, Charls wypracował rzadko spotykaną dźwignię na łydkę/kolano (która bardziej pasowałaby do naszego wrestlingu niż MMA :D ) i rywal szybciutko musiał ją odklepać. Świetnie to wyglądało.

Kompletnie bezbarwny w stojce...

Demian zawsze miał mocno niepoukładaną stójkę i jeżeli punktował, to raczej poprzez obalenia i pracę na glebie, co w przypadku mocnego zapasiora jak Wideman - było mocno utrudnione.

Kondycyjnie obaj dali radę

Davis, który pod koniec wyglądał jak ryba wyrzucona z wody na brzeg, też? :shock:

https://forum.wrestling.pl/topic/28765-ufc-on-fox-evans-vs-davis-wyniki/#findComment-275299

Sonnen vs Bisping - Gangster z Oregonu niby wygrał ale jakoś nie zachwycił. Bisping ładnie wstawał po obaleniach, kickboxersko prezentował się lepiej i częściej trafiał w klinczach. Nie była to jednak jakaś dominacja, bo Sonnen też potrafił się odgryzać, i mimo, że za dużo nie robił na glebie (z wyjątkiem 3 rundy) to jednak tam sprowadzał walkę. Szalone też były te jego wiatraki i natychmiastowe zejścia do nóg po nich :twisted:

Rewanż z Andersonem mamy zagwarantowany. Ciekawi mnie, czy dostaniemy powtórkę z rozgrywki (czyli dominacja Sonnena i nagły sub by Anderson)... Może Sonnen poprawi w końcu obrony przed subami lub z kolei Anderson wyjdzie w lepszej dyspozycji niż wtedy (czyli z JAKIMIKOLWIEK obronami przed sprowadzeniami)?

Matches to make: Cheal Sonnen vs Anderson Silva; Michael Bisping vs Brad Tavares (lubią mu tak nabijać rekord, więc czemu nie)

Davis vs Evans - Tak jak się spodziewałem. Mało ciekawa walka na korzyść Rashada. Miał wystarczająco dobre zapasy aby nie dać się obalać Philowi (a, co mnie osobiście zaskoczyło, wręcz przeciwnie - to Suga kontrolował na glebie rywala) oraz stójkę by tam go także punktować (chociaż średnio wychodziło mu skracanie dystansu, co nie prorokuje dobrze na jego walkę z Jonesem na UFC 145).

Matches to make: Rashad Evans vs Jon Jones; Phil Davis vs Lyoto Machida

Maia vs Weidman - Żenująca walka. Nie wiem czemu Maia postawił na stójkę? Mógł to rozegrać tak jak w walce z Santiago - może nie poddałby rywala ale skontrolowałby go na glebie. O kondycji zawodników nawet nie wspominam, 3 runda rozśmieszyła mnie bardziej niż Rothwell vs Hunt (w końcu po nich tego się było można spodziewać).

Matches to make: Demian Maia vs C.B Dolloway; Chris Weidman vs Alan Belcher

Podsumowując - main card bardzo słaby, a szedł na ogólnodostepnej telewizji. W sumie złe zagranie ze strony UFC, aby do takiej karty wrzucić tylu zapaśników. Niestety u "niedzielnych fanów" można się spotykać ze stwierdzeniami, że "na glebie zawodnicy przytulają się jak homosie" (ta...) i teraz będą to długo powtarzać.

Za to undercard był absolutnie zajebisty! :twisted: Szkoda mi tylko Einemo, aczkolwiek myślę, że dostanie jeszcze jedną szansę (to nie przepakowana waga lekka).

Demian zawsze miał mocno niepoukładaną stójkę

To w sumie ciekawe, bo w walce z Munozem prezentował się na prawdę ładnie pięściarsko, a w dwóch kolejnych (z Santiago i dzisiejsza) znowu słabiutko.

https://forum.wrestling.pl/topic/28765-ufc-on-fox-evans-vs-davis-wyniki/#findComment-275310

Nie wiem czemu Maia postawił na stójkę? Mógł to rozegrać tak jak w walce z Santiago - może nie poddałby rywala ale skontrolowałby go na glebie.

Pewnie dlatego, że choćby się zesrał, to nie posprowadzałby sobie na glebę tej klasy zapaśnika jak Weidman.

-Raven- napisał/a:

Demian zawsze miał mocno niepoukładaną stójkę

To w sumie ciekawe, bo w walce z Munozem prezentował się na prawdę ładnie pięściarsko, a w dwóch kolejnych (z Santiago i dzisiejsza) znowu słabiutko.

Myślę, że tutaj raczej Munoz dawał mu za bardzo poszaleć, niż wychodziły jakieś super postępy Demiana w tej materii (co zweryfikowały dwie jego następne walki). Maia nie jest oczywiście jakiś tragiczny pięściarsko, ale to typowy średniak w tej materii, z mało technicznym boksem i dość słabym składaniem kombinacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/28765-ufc-on-fox-evans-vs-davis-wyniki/#findComment-275332

Kondycyjnie obaj dali radę

Davis, który pod koniec wyglądał jak ryba wyrzucona z wody na brzeg, też? :shock:

Jak na pierwszą pięciorundową walkę Davisa to nie było tak koszmarnie.

Na pewno nie przypominał Hendersona w walce z Mauricio Ruą, który tak się wystrzelał, że ostatnią rundę spędził na glebie.

https://forum.wrestling.pl/topic/28765-ufc-on-fox-evans-vs-davis-wyniki/#findComment-275342

Na pewno nie przypominał Hendersona w walce z Mauricio Ruą, który tak się wystrzelał, że ostatnią rundę spędził na glebie.

Z tym, że Hendo jest o 14 lat starszy od Davisa, tak więc jak na jego wiek (w MMA to wręcz geriatria), to i tak dał nieźle radę kondycyjnie. Phil, jak na takiego młodzika (27 lat) - nie porwał mnie swoim kardio.

https://forum.wrestling.pl/topic/28765-ufc-on-fox-evans-vs-davis-wyniki/#findComment-275363