Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Emocje, Akcja, Adrenalina - WWE w innym świetle

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jest to mój pierwszy projekt na tym forum. Zamierzam pisać diary - WWE dzień po Royal Rumble, a oto kilka szczegółów:

- Zaczynam od pierwszego RAW po Royal Rumble 2012, wyniki tego PPV będą moje.

- Tradycyjnie nie ma div bo po co one komu?

- NXT, FCW i innych szmelców nie prowadzę i prowadzić nie będę

- Są dwa brandy - Smack i RAW, rostery w miarę takie same, pousuwałem tylko niepotrzebną jobbernię i zawodników którzy stoją na skraju zwolnienia, jednak dodałem kilku zawodników

- Mam zamiar pociągnąć to przynajmniej do WM'ki na której nie będzie walki Rock vs Cena

- i to chyba tyle... aa i wszelkie gimmicki też są takie same jak w rl

RAW

ZAWODNICY:

Alberto Del Rio

Brodus Clay

Chris Jericho

CM Punk

David Otunga

Dolph Ziggler

Epico

Jack Swagger

John Cena

JTG

Kane

Kofi Kingston

Mick Foley

The Miz

Primo

Rey Mysterio

R-Truth

Santino Marella

Shad Gaspard

Triple H

Zack Ryder

STAJNIE I TAG TEAM'Y:

Epico & Primo

Dolph Ziggler & Jack Swagger

Cryme Tyme - JTG & Shad Gaspard

KOMENTATORZY I INNI:

Jerry Lawler - komentator

Michael Cole - komentator

Justin Roberts - ring announcer

Josh Matthews - wywiady

Eve Torres - menadżerka (Zack Ryder)

Vickie Guerrero - menadżerka (Dolph Ziggler)

Ricardo Rodriguez - personal announcer (Alberto Del Rio)

Rosa Mendes - menadżerka (Epico & Primo)

SMACKDOWN

ZAWODNICY:

Big Show

Christian

Cody Rhodes

Daniel Bryan

DH Smith

Drew McIntyre

Ezekiel Jackson

Heath Slater

Hunico

Jeff Hardy

Jey Uso

Jimmy Uso

Justin Gabriel

Mark Henry

Matt Hardy

Randy Orton

Sheamus

Sin Cara

Ted DiBiase

Tyson Kidd

Undertaker

Wade Barrett

STAJNIE I TAG TEAM'Y:

The Usos - Jey Uso & Jimmy Uso

Hart Dynasty - DH Smith & Tyson Kidd

The Hardy Boyz - Jeff Hardy & Matt Hardy

KOMENTATORZY I INNI:

Josh Matthews - komentator

Booker T - komentator

Michael Cole - komentator

Lillian Garcia - ring announcer

Matt Striker - wywiady

Tamina - menadżerka (The Usos)

MISTRZOWIE

http://img808.imageshack.us/img808/3054/wwechampionshipbycanadi.png

.:WWE CHAMPIONSHIP:.

Aktualny posiadacz: CM Punk

Poprzedni posiadacz: Alberto Del Rio

Roster: RAW

http://img204.imageshack.us/img204/904/worldheavyweightchampio.png

.:WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP:.

Aktualny posiadacz: Daniel Bryan

Poprzedni posiadacz: Big Show

Roster: Smackdown

http://img694.imageshack.us/img694/8904/intercontinentalchampio.png

.:INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP:.

Aktualny posiadacz: Cody Rhodes

Poprzedni posiadacz: Ezekiel Jackson

Roster: Smackdown

http://img694.imageshack.us/img694/3525/unitedstateschampionshis.png

.:UNITED STATES CHAMPIONSHIP:.

Aktualny posiadacz: Jack Swagger

Poprzedni posiadacz: Zack Ryder

Roster: RAW

http://img521.imageshack.us/img521/3119/wwetagteamchampionshipb.png

.:TAG TEAM CHAMPIONSHIP:.

Aktualni posiadacze: Epico & Primo

Poprzedni posiadacze: AirBoom

Roster: Międzybrandowy

WYNIKI ROYAL RUMBLE:

CM Punk def. Dolph Ziggler - still WWE Champ

Daniel Bryan def. Big Show, Mark Henry - still WHC Champ

Kane def. John Cena

Chris Jericho won 30 Man Royal Rumble Match

Inne:

Na Royal Rumble powrócił Rey Mysterio, Christian i Alberto Del Rio

Finałowa trójka: Chris Jericho, Mick Foley, Randy Orton

Najwięcej eliminacji: Kane - 12, nowy rekord

Najkrótszy pobyt w ringu - Santino Marella, 3 sekundy

Najdłuższy pobyt w ringu - The Miz, 65 minut 14 sekund, nowy rekord

GALE PPV 2012:

29.01.2012 ----- Royal Rumble

19.02.2012 ----- Elimination Chamber

01.04.2012 ----- WrestleMania

29.04.2012 ----- Extreme Rules

20.05.2012 ----- Over the Limit

17.06.2012 ----- Fatal 4 Way

18.07.2012 ----- TLC: Tables, Ladders and Chairs

21.08.2012 ----- SummerSlam

19.09.2012 ----- Night of Champions

15.10.2012 ----- Hell in a Cell

25.11.2012 ----- Survivor Series

18.12.2012 ----- Bragging Rights

---------------------------------------------------------------------------------------------------

http://img830.imageshack.us/img830/7586/rawlogon.gif

Monday Night RAW

30.01.2012

Pierwsze RAW po Royal Rumble PPV otwiera pokaz pirotechniczny oraz theme Nickelblack - Burn It To The Ground. Za stolikami komentatorskimi powitali nas Michael Cole i Jerry Lawler oraz przypomnieli nam wydarzenia z wcześniejszej nocy kiedy to odbyło się jubileuszowe, 25-te Royal Rumble PPV a na nim:

- Walkę wieczoru, pokonując 29 innych rywali wygrał Chris Jericho

- CM Punk przezwyciężył Johna Laurinaitisa i pokonał Dolpha Zigglera

- Daniel Bryan poprzez sprytną ucieczkę z klatki zapewnił sobie dalszy title reign z pasem WHC

- John Cena próbował zemścić się na Kane'ie jednak wyszło mu to aż nadto, doprowadził do autodyskwalifikacji nie panując nad swoim gniewiem i starcie wygrał Kane

-------------------

*Look in my eyes, what do you see*

Do ringu zmierza CM Punk zbierając ogromny pop. Widać że jest przeszczęśliwy i widać na jego twarzy uśmiech oraz satysfakcję z tego iż przezwyciężył nadętego szefa. Bierze mikrofon i siada na środku ringu w charakterystycznej dla siebie pozie. Chce coś powiedzieć jednak ludzie zgromadzeni na trybunach nie dają mu dojść do głosu chantując "CM Punk! CM Punk!".

PUNK: Ok,ok! Przestańcie. Wczoraj na Royal Rumble okazało się że Johnny chciał mnie wyrolować. Chciał i robił to z pełną świadomością. Najlepsze jest to, że nic mu to nie dało i dostał za swoje.

Tak, dokładnie. Bardzo dziękuję Mick'owi za to, znalazł się w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie. To ja udowodniłem że jestem najlepszym WRESTLEREM na świecie i nikt! nikt! nawet Vickie 'Zabijam muchy głosem' Guerrero nic na to nie poradzi, Jack Swagger tak samo. Pokonałem tą bandę idiotów i tak naprawdę pokonałem Laurinaitisa. Mam jeszcze jedno pytanie, które chciałbym skierować do Triple H'a. Czemu Johnny jest jeszcze na swoim stanowisku? Zaniedbał tą walkę i powinien zostać zwolniony...

*Here To Show The World*

Na arenie w towarzystwie Vickie Guerrero pojawia się Dolph Ziggler. Wyraźnie widać, że nie jest on zadowolony z wczorajszczego starcia.

ZIGGLER: Punk! Foley NIE MIAŁ prawa wyliczyć mnie, rozumiesz?!?! Domagam się jeszcze jednego starcia! Zostałem pozbawiony szansy na WWE Title przez jakiegoś dziadka. Zaatakowałeś pana Laurinaitisa i to jest nie fair! To ja powinienem być WWE Champem ale nim nie jestem. To ja jestem przyszłością tej orga..

PUNK: Oops! Spójrz na siebie. Chowasz się za kobietą! Wygrałeś ze mną 4 razy i 4 razy nieczysto i oskarżasz o kłamstwo mnie?! Płaczesz jak małe dziecko któremu zabrało się cukierka a prawda jest jedna - nie zasługujesz na miano najlepszego w WWE.

*Break The Walls Down*

To Y2J! Chris Jericho! W drodze na ring wita się z fanami w pierwszych rzędach. Gdy już znajduje się w kwadratowym pierścieniu ucisza wszystkich. Przykłada mikrofon do ust i.... Codebreaker dla Dolpha Zigglera! Show Off wypada za ringu.

JERICHO: Punk, nie mieszajmy go w to. To sprawa wyłącznie między mną a tobą.

PUNK: O czym ty mówisz?

JERICHO: Na RAW po Night of Champions zostałem wyelminowany przez Ortona. Miałem dużo czasu by przemyśleć różne sprawy. Rozważałem powrót do WWE, ale jeszcze nie teraz. Wiesz co go przyspieszyło? To że kradniesz mój tytuł! Tak! To ja jestem najlepszy w tym co robię, a nie ty! Wczoraj wygrałem Royal Rumble i mam prawo wyboru walki o pas na Wrestlemanii. Wybieram WWE Title Match! Ty jesteś Best in the World, ale ja jestem The Best in the World At What I Do! Po tych słowach Y2J wymierzył Codebreaker CM Punkowi!!! Zadowolony Y2J odwrócił się... jednak z nienacka zaatakował go Dolph Ziggler! Chris Jericho zrobił unik i znowu poczęstował Zigglera Codebreaker'em po czym zapiął Walls of Jericho! Puścił uchwyt i wziął mikrofon.

JERICHO: Tonight, it begins. Tonight begins the new era, and it will be the end of the world as you know it...

-------------------

Normal Match

Zack Ryder vs David Otunga

KOŃCÓWKA:

David Otunga ześlizguje się po narożniku i Broski Boot od Zacka Rydera! Long Island Iced Z nie zwalnia tempa. Dorzuca jeszcze katapultę w narożniku. 1..2..kickout! Broski szykuje się do Rough Ryder jednak unik ze strony David'a Otungi i kombinacja Spinning Elbow Smash + Elbow Drop. Otunga czeka aż jego rywal znajdzie się na nogach i próba The Verdict jednak Ryder robi unik i Clotheslinem wyrzuca Otunge z ringu! Plancha od Rydera i obaj już poza ringiem. Zack wraca do ringu a sędzia wylicza Otunge. Ten jednak po 8 wraca do kwadratowego pierścienia gdzie otrzymuje Rough Ryder! Pin 1..2..3!

-------------------

Kamera przenosi się do biura Johna Laurinaitisa...

ZIGGLER: Co to miało być? Nie dość że zostałem oszukany na Royal Rumble to w dodatku ten psychopata Jericho znęca się nade mną. Zasługuję na kolejnego shota na WWE Title! Rozumiesz?!

LAURINAITIS: Tak rozumiem cię Dolph. Dzisiaj zostałeś ostro potraktowany, dlatego otrzymasz swój Title Match... dzisiaj! Mick Foley nielegalnie zakończył walkę i poniesie za to konsekwencje.

ZIGGLER: To rozumiem.

Nagle wtrąca się Y2J który łapie oddech by coś powiedzieć jednak rezygnuje z tego i tylko puszcza oko do obu panów.

-------------------

Przerwa reklamowa

-------------------

Tag Team Match - Non Title Match

WWE Tag Team Champions Epico & Primo vs Cryme Tyme

KOŃCÓWKA:

W narożniku Shad Gaspard zsyła na Primo nawałnicę ciosów. Akcja przenosi się na środek ringu gdzie Gaspard zapina dźwignię na nogę ale Primo wydostaje się i zmiana z Epico! Młodszy z kuzynów atakuje Shad'a ale ten przy próbie Clothesline'u łapie Epico pod Headlock a ten nieprawdopodobnie wychodzi z opresji wykonując o wiele cięższemu przeciwnikowi serię suplexów! Puertorykańczyk czeka aż jego przeciwnik wstanie i Backstabber! 1..2..JTG przerywa liczenie! W ringu pojawia się Primo wyrzucając clotheslinem zarówno siebie jak i JTG z ringu co wykorzystuje Epico i kolejny backstabber dla Shad'a! 1..2..3!

-------------------

Zapowiedź WWE Title Matchu'u. W dzisiejszym Main Evencie Dolph Ziggler dostanie kolejną szansę na zdobycie pasa WWE.

-------------------

John Cena przemierza cały backstage popychając osoby które stoją mu na drodze. Otwiera każde drzwi i wywraca każdy stolik. Wyraźnie kogoś szuka. Wygląda na naprawdę wściekłego. Nagle podchodzi do kamerzysty i zabiera mu kamerę po czym uderza go nią! Rzuca sprzęt za siebie i idzie dalej. Podbiega do niego Zack Ryder uradowany ze swojego zwycięstwa i pragnący podzielić się z nim tą wiadomością ale Cena odpycha go! Zack nie daje za wygraną i biegnie za nim, ale Cena atakuje go! Wynosi pod Attitude Adjusment i wyraźnie przymierza się do stolika z jedzeniem, ale kamera uchwyciła moment w którym jego twarz się zmienia. "Odkłada" Rydera i idzie dalej.

--------------------

John Laurinaitis rozmawia z Mick'iem Foley'em. Nie słychać o czym rozmawiają jednak wyraźnie legenda hardkoru jest wściekła. John wskazuje palcem drzwi Mick'owi, a wściekły Foley opuszcza budynek. Laurinaitis wyciąga telefon i zaczyna pisać...

--------------------

Na Royal Rumble The Miz wszedł jako pierwszy ale pomimo tego pobił rekord Rey'a Mysterio i utrzymał się w ringu ponad 65 minut po czym został wyrzucony przez R-Trutha. Dzisiaj na RAW obaj mają okazję do rewanżu.

Normal Match

R-Truth vs The Miz

KOŃCÓWKA:

Miz szykuje się do Miz Line w narożniku, ale R-Truth robi unik i Jumping Calfkick po którym Miz wypada z ringu. "Prawda" bierze rozbieg i Suicide Dive! Sędzia wylicza obu ale wracają po '7'. Truth próbuje powalić przeciwnika clotheslinem ale ten robi unik i podcina Trutha! Miz wykonuje masę stompów po czym odbicie od lin i Running Low Big Boot! 1..2..kickout! Wściekły Miz podnosi Trutha i próba Skull Crushing Finally ale Killings kontruje na Small Package! 1..2..3!

Po walce wściekły Miz atakuje Trutha! Seria kopniaków w narożniku i Awesome One zostawia ledwo przytomnego R-Trutha ruszając po butelke z wodą! Chce nią uderzyć Ron'a ale ten robi unik i Shut Up dla Miza!

--------------------

Przerwa reklamowa

--------------------

Na backstage'u Josh Matthews rozmawia z Dolphem Zigglerem.

JOSH: Dolph, już dzisiaj otrzymasz kolejną szansę na zdobycie głównego pasa WWE. Jak oceniasz swoje szanse?

ZIGGLER: Jak oceniam swoje szanse? 100% ! Żaden Mick Foley ani nikt inny nie przeszkodzi mi już w zdobyciu pasa. Future WWE Champion to ja i pokażę kto tak naprawdę opanował bycie perfekcyjnym do... perfekcji!

VICKIE: Dokładnie, Dolph pokaże dzisiaj Punk'owi miejsce w szeregu i zostanie perfekcyjnym mistrzem WWE.

JOSH: A co z Chrisem Jericho? Nie obawiasz się jego? Wczoraj wygrał 30-osobowe Royal Rumble i dzisiaj wybrał, że na Wrestlemanii w jego walce stanie na szali pas WWE. Co ty na to?

ZIGGLER: Co ja na to? Nie obchodzi mnie to. Jericho wrócił i myśli, że mu wszystko wolno. Pod jego nieobecność narodziła się nowa, świetna i olśniewająca w każdym calu gwiazda i jestem nią ja.

Dolph odwraca się a za nim stoi Chris Jericho. Znowu chce coś powiedzieć, ale powstrzymuje się i puszcza oko do Vickie i Zigglera.

-------------------

Promo Elimination Chamber

-------------------

W drodze na ring, w dyskotekowych rytmach Brodus Clay i jego tancerki. The Funkosaurus zmierzy się z Santino Marellą.

Normal Match

Brodus Clay vs Santino Marella

Santino przymierzał się do ataku na Clay'a jednak ten złapał "w locie" Cobrę i wygiął rękę Santino. Clothesline w narożnik, odbicie i Crossbody. 1..2..3!

--------------------

W ringu już John Cena. Przywitany o dziwo całkiem niezłym popem.

CENA: Kane! Chodź tu! Nie mogłem cię znaleźć, ale skończę z tobą raz na zawsze!

Płomienie buchają, światło gaśnie i słyszymy theme Kane'a jednak ten się nie pojawia. Nagle na titantronie wyświetla się twarz Kane'a który głośno się śmieje... po czym kamera się oddala i widać że Big Red Monster dusi Zack'a Ryder'a. Nie trzeba było długo czekać. Kane wykonuje Zackowi Chokeslam na podłogę w łazience! Cena rusza na backstage. Otwiera wszystkie drzwi łazienek jednak nie może znaleźć Kane'a. John wchodzi do ostatniej łazienki, a drzwi się zatrzaskują! Przez kamerę zamontowaną przy umywalkach widzimy Kane'a maltretującego Cene! Big Red Machine wsadza głowę Ceny pod kran i topi go! Nagle od tyłu Kane'a zachodzi Zack Ryder po czym atakuje go ale Kane nie reaguje. Zack bierze miotłe i zaczyna nią dusić Kane'a! Ten zrywa uścisk i atakuje Rydera. Cena jednak był jeszcze przytomny i wbił barkiem Kane'a w ścianę. Wynosi go i Attitude Adjusment na podłogę! Cena podaje rękę Zack'owi, a ten po długim namyślę przyjmuje przeprosiny Johna. Obaj opuszczają łazienkę.

--------------------

Przerwa reklamowa

--------------------

WWE Championship Match Up Next!

--------------------

W ringu już CM Punk, który czeka na swojego przeciwnika.

*Here To Show The World*

W towarzystwie Vickie Guerrero i U.S. Champa Jacka Swaggera pojawia się niezwykle skoncentrowany Dolph Ziggler.

WWE Championship Match

CM Punk © vs Dolph Ziggler

KOŃCÓWKA:

Flying Elbow Drop od CM Punka! 1..2..kickout! Punk sygnalizuje, że czas spać i wynosi Zigglera pod GTS ale ten się ześlizguje i Fameasser! 1...2..kickout! Dolph czeka aż CM Punk wstanie i Zig Zag od Zigglera, nie! Punk przytrzymuje się liny! Odwraca się i Roundhouse Kick, 1...2..Vickie Guerrero przeciąga nogę Zigglera na liny! Sędzia to zauważył i wyrzuca z areny Vickie i Jacka Swaggera. Oboje się opierają ale sędzia cały czas pokazuje im drogę do wyjścia. Wykorzystuje to Ziggler i Zig Zag z nienacka dla rozproszonego CM Punka, ale znowu nie ma kto odliczyć! Zniesmaczony Ziggler podchodzi do sędziego i pokazuje mu że powinien odliczać. 1...2...kickout! Wściekły Ziggler wychodzi z ringu i bierze pas! Chce nim uderzyć Punk'a ale sędzia wyrywa pas Dolph'owi i oddaje ring announcerowi. Ziggler rusza po Punka ale Small Package ze strony mistrza WWE. 1...2...kickout! Ziggler wstaje błyskawicznie i wykonuje Running Neck Snap. 1...2... na ring przybiega Chris Jericho! Codebreaker dla Dolpha Zigglera! Sędzia ogłasza dyskwalifikacje.

Chris wściekle atakuje Zigglera i zapina mu Walls Of Jericho. Punk ostatkiem sił wstaje i popycha Jericho dając do zrozumienia że nie chciał jego interwencji. Chris odpłaca się tym samym. Punk z nienacka wykonuje Roundhouse Kick ale nie trafia! Jericho odsuwa się i Codebreaker dla CM Punka! Który to już dzisiaj? Y2J wyrzuca z ringu Punka ale Ziggler czai się od tyłu i Zig Zag, nie! Chris znowu się odsuwa i Codebreaker? Nie. Dolph 'odrzuca' Y2J'a i ucieka z ringu. Widokiem uśmiechającego się ironicznie Chris'a Jericho kończymy dzisiejsze RAW.

Edytowane przez Fiskus
  • Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Fiskus

11

• Alvathen

1

• ThePunisher13

1

• Qba5000

1

Top użytkownicy w tym temacie

Pierwszy! :).

Pomysł z diary nie jest oklepany, taka alternatywna wersja obecnego WWE... Ale strasznie to przewidywalne! :D

Podoba mi się jednak Twój styl pisania i chętnie przeczytam więcej. Powodzenia!

'The new Face of WWE'

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=35418&postdays=0&postorder=asc&start=0

Zapraszam do czytania mojego Diary!

7742894104f246ce8eeb08.jpg

Gdybym w swoim diary nie wprowadził jakiś czas temu kilku estetycznych zmian to powiedziałbym, że to jest wyglądem prawie takie samo jak moje. A po moich zmianach jest prawie takie samo jak moje kiedyś. To tyle odnośnie estetyki. Storyline'y na razie nie będą przeze mnie ocenione gdyż jest póki co tak jak w WWE ale wierzę, że w swoim czasie dobrze to poprowadzisz. Zacząłeś dobrze i obyś wytrzymał do tej WM'ki. Pozdro.

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

Gdybym w swoim diary nie wprowadził jakiś czas temu kilku estetycznych zmian to powiedziałbym, że to jest wyglądem prawie takie samo jak moje. A po moich zmianach jest prawie takie samo jak moje kiedyś. To tyle odnośnie estetyki. Storyline'y na razie nie będą przeze mnie ocenione gdyż jest póki co tak jak w WWE ale wierzę, że w swoim czasie dobrze to poprowadzisz. Zacząłeś dobrze i obyś wytrzymał do tej WM'ki. Pozdro.

Szczerze mówiąc to nie przeglądałem innych diar na tym forum i jeśli coś przypomina ci twoje diary to przepraszam, najwyraźniej podobnie myślimy :)

http://desmond.imageshack.us/Himg441/scaled.php?server=441&filename=smackdownsyfy.png&res=medium

Friday Night Smackdown!

03.02.2012

Pierwsze Smackdown! po Royal Rumble otwiera tradcyjne intro oraz theme Green Day - Know Your Enemy. Za stolikami komentatorskimi powitali nas Booker T, Josh Matthews oraz Michael Cole. Michael Cole wyrażał swój sprzeciw wobec tego, że Daniel Bryan obronił swój pas, ale Josh Matthews uspokoił Cole'a dodając że już dzisiaj odbędzie się Battle Royal o miano pretendenta do pasa World Heavyweight Championship. Daniel Bryan będzie bronił swojego tytułu już za tydzień w specjalnym 3-godzinnym wydaniu Smackdown 'Valentine's Day'!

*Flight of Valkyries*

O wilku mowa! W drodze na ring World Heavyweight Champion Daniel Bryan.

BRYAN: W niedzielę, na Royal Rumble odpłaciłem się im dwóm. Pierwszemu za zranienie mojej dziewczyny, drugiemu za to, że pcha nos w nie swoje sprawy. Może nie jestem wysoki, potężnie zbudowany, ale udowodniłem że każdy, KAŻDY odklepuje!

*Well It's the Big Show*

SHOW: Słucham? Nic nie udowodniłeś. Uciekłeś jak mała dziewczynka podczas gdy ja musiałem walczyć z Markiem Henry'm. Nie zasługujesz na ten pas. Posłuchaj mnie...

BRYAN: Nie! To ty mnie posłuchaj! Starcie polegało między innymi na ucieczke z klatki i to wykorzystałem. Masz z tym problem? Przegrałeś, nie dostaniesz już kolejnej szansy na mój pas. Jesteś 45-sekundowym mistrzem i nic z tym nie zrobisz. Mogę sprawić, że odklepiesz w każdej chwili.

SHOW: Nie dostanę szansy? Zmierzę się dzisiaj w Battle Royal i wygram tą walkę.

*Somebody gon' get they ass kicked*

HENRY: Dość tego! Należy mi się jeszcze jedna szansa! Podczas starcia nie byłem w pełni sił. Tak sobie pogrywasz maluchu? Może zmierzymy się 1 vs 1 i wtedy pokażesz co tak naprawdę potrafisz.

BRYAN: Nie muszę nic pokazywać. Wy dwaj, z wami koniec. Przegraliście a przegrani nie zasługują na ten pas.

Po tych słowach Daniel Bryan chciał opuścić ring, ale zatrzymał go Big Show. Bryanowi się to nie spodobało i spoliczkował Showa. Ten nie wytrzymał i wykonał KO Punch! Ale to nie koniec. Mark Henry podniósł nieprzytomnego Daniela i dorzucił World Strongest Slam!

*You know its the Mack Militant*

LONG: Henry, Show. Tak bardzo chcecie walki to ją dostaniecie! Dzisiejszym Main Eventem będzie Battle Royal for #1 contender to WHC Title, ale wy nie weźmiecie w nim udziału. Zmierzycie się ze sobą w No Disqualification Match'u! See ya playa.

-------------------------

Przerwa reklamowa

W niedzielę na Royal Rumble powrócił Christian. Dzisiaj będzie miał okazję do pierwszego singlowego starcia po kontuzji. Zobaczymy jak sobie poradzi.

Normal Match

Hunico vs Christian

KOŃCÓWKA:

Christian zachęca publiczność do klaskania i szykuje się Kill Switch, ale Hunico odpycha Kapitana Charyzmę i Dropckick.Pin 1..2..kickout. Christian momentalnie wstaje i rzuca się na przeciwnika wykonując serię punchy po czym dorzuca Neckbreaker. Wdrapuje się na liny i próba splashu, ale chybiona! Hunico odsuwa się i zaczyna kopać leżącego Christiana. Wychodzi za liny i Springboard Hurricanrana! Szykuje się Senton Bomb i BOOM! Pin 1..2..3!

W biurze Theodore'a Longa...

Teddy wypełniał jakieś papiery nucąc swoją wejściową piosenke gdy do jego biura wszedł Sheamus. Celtic Warrior był wyraźnie niezadowolony.

SHEAMUS: Teddy, w dzisiejszym Battle Royal wezmą udział gwiazdy Smackdown. Ja też jestem zawodnikiem Smackdown. Przeglądałem listę i nie ma mnie na niej.

LONG: Nikogo o tym jeszcze nie poinformowałem, ale dzisiaj odbędą się także 2 starcia kwalifikacyjne do walki na Elimination Chamber o miano pretendenta do pasa World Heavyweight Championship na Wrestlemanii. W jednym z nich weźmiesz udział ty i to starcie odbędzie się już za chwilę.

SHEAMUS: Ehh...

#1 Qualifying Normal Match

Sheamus vs Ezekiel Jackson

KOŃCÓWKA:

Jackson powoli się podnosi a Sheamus wraca do ringu i wykonuje Slingshot Shoulder Block. W drodze Brogue Kick, ale Ezekiel robi unik i potężny clothesline. Pin 1..2..kickout! Jackson wrzuca Sheamusa w narożnik i nawałnica punchy, rozbieg i Corner Clothesline! Zeke wynosi Sheamusa pod Bodyslam ale ten się ześlizguje i Irish Curse Backbreaker! 1..2...kickout! Celtic Warrior wynosi Jacksona pod Celtic Cross, ale ten nie daje Sheamusowi wykończyć walki i ześlizguje się, ale od razu zostaje poczęstowany Brogue Kickiem! 1..2...3!

#2 Qualifying Normal Match

Drew McIntyre vs Cody Rhodes

KOŃCÓWKA:

Rhodes przechwytuje Drew McIntyre'a i wykonuje Alabama Slam. 1..2...kickout! Cody nie czeka długo i rusza po Cross Rhodes jednak McIntyre kontruje wykręcając rękę Cody'emu i DDT! Irish Whip w narożnik ale Rhodes wykonuje z nienacka Beatiful Disaster! 1..2..kickout! Cody nie wie już co robić i sięga po potężną broń. Serią punchy i kopniaków przemiesza McIntyre'a w stronę narożnika gdzie szykuje się Superplex, ale Drew wykonuje Powerbomb z 2 liny! Future Shock DDT i po sprawie. Pin 1..2..3!

Obecny skład walki na Elimination Chamber o miano pretendenta to pasa WHC na Wrestlemanii: Sheamus vs Drew McIntyre vs ??? vs ??? vs ??? vs ???

Przerwa reklamowa

W szatni Mark Henry przygotowuje się do swojej walki gdy podchodzi do niego Daniel Bryan. Henry wygania go groźnym spojrzeniem, ale Bryan nic sobie z tego nie robi i wznosi do góry swój pas.

Promo dzisiejszego Main Eventu a będzie nim Battle Royal over the top rope który wyłoni pretendenta do pasa World Heavyweight Championship za tydzień w specjalnym wydaniu Smackdown!

W ringu stoi Wade Barrett z mikrofonem. Zobaczmy co ciekawego ma nam do przekazania.

WADE: Na Royal Rumble pokazałem, że potrafię zrobić dużo. Prawie wyelminowałem Randy'ego Ortona, ale to nieważne. Wyeliminowałem 5 innych gwiazd. Pozbawiłem ich szansy po czym sam zostałem wyeliminowany przez ... Sin Care... Chodź tu tchórzu! Oczywiście jeśli nie boisz się starcia z Barrett Barrage.

W drodze na ring Sin Cara. Wita się z fanami, ale od tyłu atakuje go Heath Slater! One Man Rock Band rzuca nim o barierki po czym wykonuje Suplex na podłogę! Slater wrzuca ledwo przytomnego Sin Care do ringu gdzie Wade Barrett wykonuje dewastujący Wasteland! Obaj wznoszą ręcę w geście zwycięstwa, lecz od tyłu atakuje Randy Orton! RKO dla Heatha Slatera! Barrett próbuje zatrzymać rozpędzoną żmiję jednak nadziewa się na Powerslam! W drodze kolejne RKO, jednak Barrett ucieka z ringu.

No Disqualification Match

Big Show vs Mark Henry

KOŃCÓWKA:

Big Show sygnalizuje Chokeslam jednak Mark ucieka do narożnika. Show rusza po niego ale Henry z nienacka atakuje kopniakiem w kolano i bierze leżące obok krzesło po czym uderza nim Big Showa w plecy. 1..2..kickout! World Strongest Man wynosi Show'a pod WSS ale widać, że jest wyraźnie osłabiony przebiegiem walki i nie może podnieść największego atletę świata. Ten się ześlizguje i Irish Whip w narożnik. Odbicie od lin i Shoulder Block. Jeszcze jeden Shoulder Block i Mark Henry pada na matę. Big Show szykuje się do KO Punchu jednak zza pleców krzesłem atakuje go Daniel Bryan! Seria uderzeń w plecy po czym WHC Champion rusza po drugiego olbrzyma i również dewastuje go krzesłem po czym zapina Lebell Lock. Oboje długo nie wstają wykończeni trudami walki i atakiem Daniela Bryana więc sędzia zniecierpliwiony chce ogłosić no contest jednak powoli wstaje Big Show. Henry też ledwo co podnosi się na nogi i wymiana ciosów! Raz jeden, raz drugi. Po kilku uderzeniach przewagę zyskuje Mark Henry. Odbicie od liny i Elbow Drop, nie! Show się udsuwa po czym wykręca rękę Marka i wykonuje KO Punch! 1..2..3!

Big Show triumfuje podczas gdy sędzia wskazuje rękami znak X i na arenie pojawia się chmara lekarzy. Z trudem wynoszą nieprzytomnego Marka Henry'ego na noszach.

Teddy Long rozmawia z sanitariuszami po czym podchodzi do niego Daniel Bryan.

BRYAN: Co z nim?

LONG: Pytasz się mnie o jego stan zdrowia? Wparowałeś na ring i zakłóciłeś przebieg walki. Poniesiesz za to karę. Nie dość że za tydzień będziesz bronił swojego pasa przeciwko zwycięzcy dzisiejszego Battle Royal to będzie to... Chairs Match!

BRYAN: Co?! Nie możesz mi tego zrobić

LONG: Mogę i dodam, że każda interwencja z zewnątrz nie będzie dla ciebie korzystna ponieważ jeśli ktoś wmiesza się w tą walkę to pas zostanie ci odebrany!

BRYAN: NIE !!!

LONG: Tak, widzimy się za tydzień playa

Battle Royal for 1# conteder to World Heavyweight Championship

Randy Orton vs Jey Uso vs Jeff Hardy vs Matt Hardy vs Jimmy Uso vs Sin Cara vs Wade Barrett vs Justin Gabriel vs Heath Slater vs Cody Rhodes vs Ezekiel Jackson vs DH Smith vs Ted DiBiase

KOŃCÓWKA:

W ringu pozostała ostatnia trójka: Randy Orton, Jeff Hardy i Matt Hardy. Bracia ruszyli na Ortona i zaczęli okładać go masą punchy. Matt przeciągnął go na środek ringu i wykonał Twist of Fate! Jeff wdrapał się na liny i Swantom Bomb! Obaj chcieli wyrzucić żmiję jednak usłyszeliśmy GONG i światło zgasło! To The Undertaker! Ale chwila. Ciemność przeistacza się w jasność i na titantronie widzimy urywki flagi amerykańskiej... to American Bad Ass! Taker wjeżdża na motorze i okrąża ring. Hardy Boyz wyrzucają z ringu Ortona i pokazują, że nie boją się starcia z Takerem. Ten wchodzi do ringu i boom! Punch dla Matta i Jeffa. Obaj są dewastowani przez Deadmana. Jeff Hardy otrzymuje Snake Eyes & Big Boot, a Matt Hardy DDT. Taker nie poprzestaje na tym i Double Chokeslam! Obaj lądują za ringiem a the Undertaker wnosi ręcę w geście zwycięstwa. Na tym kończy się dzisiejsze Smackdown!

Uprzedzę od razu komentarze związane z jakością Smackdown i Undertakerem. Wiem że ten odcinek Smackdown nie jest za długi, ale szczerze mówiąc musiałem najpierw pomyśleć nad rozwinięciem feudów i miałem tak dużo pomysłów, że trzeba było to jakoś złożyć do kupy a wszystkiego w jednej gali nie zmieszczę więc jest jak jest. Co do Takera niektórzy mogą pomyśleć że jego powrót wiąże się z powrotem na RAW w poniedziałek no bo w końcu kontynuuję niektóre feudy. Nie, powrót Underatakera w takiej formie w jakiej powrócił u mnie był w mojej głowie zanim jeszcze złożyłem do kupy roster i nie jest to sugerowanie się WWE ;)

Fajnie prowadzisz to diary. Może za estetykę nie dałbym 10/10, ale jest dobrze. Niespodziewany powrót Takera i to jako BadAssa. To duży plus, jeśliby miał powrócić, to stawiałbym na Deadmana, a tak to sprawiłeś dużą niespodziankę. Heniek chyba odniósł prawdziwą kontuzję. Fajnie to opisujesz, ja bym dał w niektórych miejscach wyśrodkowanie, ale to twoje diary, także rób co chcesz ;D

8,9/10 ode mnie.

Monday Night RAW

06.02.2012

Kolejny epizod RAW właśnie się rozpoczął! Publiczność ujrzała na titantronie

intro połączone z theme songiem Nickelblack - Burn It To The Ground, a potem

pokaz fajerwerek. Przy stoliku komentatorskim powitali nas już Jerry Lawler i

Michael Cole. Czas na show!

*Break the Walls Down*

W drodze na ring Chris Jericho witany sporym heel heatem. Y2J ucisza

publiczność daje znak, że chce coś powiedzieć.

Chris Jericho: Tydzień temu podczas Monday Night RAW ujrzeliście początek. A może to był koniec? Kto wie... Umówmy się, że jest to początek końca. Końca czego? - spyta większość z was. Końca kłamstw. Końca fałszywego i obłudnego człowieka. Koniec złodzieja, koniec hipokryty. Koniec CM Punka... Ja, zwycięzca tegorocznego Royal Rumble miałem do wyboru walkę o jeden z dwóch głównych pasów WWE. World Heavyweight Championship albo WWE Championship. Wybrałem tą drugą opcję, ale tu już nie chodzi o pas. Tu chodzi o zakończenie panowania kogoś kto podaje się za tego kim nie jest. To ja jestem Best in the World, nie on. Ledwo zrobiłem sobie przerwę, a on od razu skradł mi moją tożsamość. Skradł mi coś czego dorobiłem się przez ponad 20 lat mojej kariery. Przeżyłem dużo. Przeżyłem panowanie legendarnej federacji WCW nad WWF, przeżyłem powstanie New World Order w którym mało co się nie znalazłem, przeżyłem Montreal Screwjob, przeżyłem debiut takich gwiazd jak Kane, lub później John Cena. Przeżyłem inwazję. Przeżyłem coś z czego ten dupek nawet nie zdaje sobie sprawy. Zdobywałem największe tytuły podczas gdy on nie wiedział jeszcze jak sie samemu podetrzeć. Punk, na Wrestlemanii nie obchodzi mnie twój pas, nie obchodzą mnie twoi chorzy i naiwni fani, nie obchodzi mnie czego dokonałeś, napewno mniej niż ja. Obchodzi mnie tylko to aby skopać ci twoją mordę tak mocno, tak boleśnie i tak perfidnie, że zapomnisz o całej swojej karierze. Dlaczego? Nie będziesz nic pamiętał. Twoja głowa tego nie wytrzyma. Nawet nie zdajesz sobie sprawy z kim zadarłeś. Powinieneś...

*Look in my eyes, what do you see*

Muzyka CM Punka zabrzmiała, ale CM Punk dosyć długo się nie zjawiał.

Chris Jericho: Rusz swóją dupę tchórzu, pokaż co tak naprawdę potrafisz oprócz kłamstw i złodziejstwa! No wyłaź!

Nagle na titantronie pojawiła się lalka. Właściwie to figurka. Figurka Chrisa Jericho. Spokojnie stała na stoliku gdy nagle jakaś noga kopnęła ją i ta poleciała w nieznanym kierunku. To CM Punk!

CM Punk: Hey Chris! Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz w swoim postępowaniu. Nazywasz mnie złodziejem? Popatrz na siebie. Nie obchodzi mnie twoja kariera. Nie obchodzi mnie czego dokonałeś, kiedy dokonałeś i przeciwko albo z kim dokonałeś. Ta figurka symbolizuje ciebie. Symbolizuje to co się zdarzy na Wrestlemanii. To ja jestem najlepszym wrestlerem na świecie, a nie ty.

Chris Jericho: Tak? To może nie czekajmy do kwietnia i sprawdźmy to teraz…

Chris Jericho ruszył w kierunku backstage’u, jednak Punk szybko wybiegł mu naprzeciw i na rampie obaj rozpoczęli brawl. Chris cisnął Punkiem o metalowy znak WWE po czym zapiął Walls of Jericho! CM Punk wydostał się jednak z uchwytu i kopnął Chrisa w twarz. Wyniósł go pod GTS gdy nagle zjawił się John Laurinaitis.

John Laurinaitis: Nazywam się John Laurinaitis, jestem tymczasowym Generalnym Menadżerem RAW i nie podobają mi się wasze dziecinne sprzeczki. Rozwiążemy je po mojemu. Punk, Chris, dzisiejszym Main Eventem będzie 6-Man Tag Team Match. Każdy z was może dobrać sobie po dwóch partnerów. Widzimy się później i żeby mi to było po raz ostatni.

Przerwa reklamowa

#1 Qualifying Normal Match

Triple H vs The Miz

KOŃCÓWKA:

Miz line od Awesome One! 1..2..kickout! Miz wdrapuje się na narożnik i próbuje wykonać Elbow Drop, ale Triple H się odsuwa i atakuje serią Knee Strike’ów. Odbicie od lin i Reverse Elbow dla the Miza! 1…2…kickout! HHH nie czekał długo i w jego głowie pojawił się pomysł na poddanie Miza i założył Abdominal Stretch. Miz był bliski poddania jednak akcja toczyła się blisko lin i Awesome wykorzystał to łapiąc się za linę. Hunter ruszył po Miza jednak ten z nienacka zaatakował kopniakiem i DDT! Chwilę po tym poszedł śladami pewnej backyardowej gwiazdy PGB i wykonał kombinację Backbreaker + Neckbreaker. W drodze Skull Crushing Finally, ale Triple H przerzuca Miza przez ramię i szykuje się Pedigree! I jest! 1..2..3!

Backstage…

Matt Striker: Moim dzisiejszym gościem jest… Jack Swagger. Witaj Jack. Już za chwilę odbędzie się starcie o United States Championship. Twoim przeciwnikiem będzie niepokonany dotąd Brodus Clay, dasz radę go pokonać?

Jack Swagger: Czy dam radę? Jestem All American American, a ten pajac, który myśli, że umie tańczyć poza jakimiś durnymi wygibasami i tym że jest gruby nie ma żadnych, absolutnie żadnych atutów potrzebnych do pokonania mnie.

Matt Striker: Ale próbowali więksi od ciebie i nie dali mu rady jak np. Tyler Reks.

Jack Swagger: Tu nie chodzi o rozmiar, tu chodzi o umiejętności! Jestem mistrzem uniwersytetu w Oklahomie, byłym mistrzem World Heavyweight, zdobywcą walizki Money in the Bank na Wrestlemanii 26! Moje osiągnięcia mówią same za mnie, a z resztą zaraz się przekonacie..

United States Championship Match

Jack Swagger vs Brodus Clay

KOŃCÓWKA:

Swagger przymierza się do Vader Bomb jednak nadziewa się na kolana Claya! 1..2..kickout. Odbicie od lin i Body Splash od Brodusa! Ponowna próba pinu – 1...2..kickout! The Funkasaurus podnosi Swaggera i szykuje się Running Powerslam ale All American American ześlizguje się i atakuje od tyłu nogi Brodusa Claya. Ten z czasem pada na matę a Swagger zapina Ankle Lock! Brodus jest bliski poddania się jednak obraca się na plecy i odpycha Swaggera. Rusza w jego kierunku ale chybiony clothesline i Swagger wynosi Claya pod Gutwrench Powerbomb, ale nie może do końca podnieść Claya i ten odbija się od lin i Fall of Humanity! 1..2..3!

New U.S. Champion - Brodus Clay!

Przerwa reklamowa

W ringu już Ricardo Rodriguez zapowiadający swojego szefa - Albertoooo Del Rioooooooo!

#2 Qualifying Normal Match

Alberto Del Rio vs John Cena

KOŃCÓWKA:

[...] kolejny Shoulder Block! Odbicie od lin i Five Knuckle Shuffle od Ceny! Szykuje się AA jednak Albercik kontruje to na Backstabber. 1..2..kickout! Meksykanin robił z Ceną co chciał, wykonując przeróżne rodzaje kopnięć począwszy od stompów kończąc na high kicku. Cena padł na matę a Del Rio ruszył w jego kierunku jednak kontra ze strony Johna i Rocker Dropper! 1..2..kickout! Cena kontynuuje atak nawałnicą punchy ale unik ze strony Alberto i Bridging German Suplex! 1..2..kickout! Chwilę później Del Rio popisał się Back Senton Splashem, jednak to również nie dało mu zwycięstwa. Alberto sięgnął po swoją najgroźniejszą broń – Cross Armbreaker, ale Cena zwalczył to i wykonał AA oraz po pozbyciu się nachalnego Ricardo założył STF po którym Alberto Del Rio odklepał.

Cena tauntował w narożniku zbierając zarówno heel heat jak i pop gdy nagle zabrzmiała muzyka Kane’a! Ten zjawił się na rampie. Miał już ruszać w kierunku ringu, ale na chwilę się zatrzymał i popatrzył się na Cene groźnym wzrokiem. Cena nie czekał długo i zaprosił Kane’a do ringu jednak ten nie ruszał się. John wziął mikrofon.

John Cena: Mam dosyć tego. Jesteś nudny. Każdy już wie, że po mojej walce wejdziesz ty i mnie zaatakujesz. Skończmy to. Elimination Chamber, ja i ty, 1 vs. 1, First Blood Match! Oddaje moje miejsce w Elimination Chamber Matchu Alberto. Zgadzasz się czy mam ci skopać dupsko tu i teraz?

Kane pokiwał głową twierdząco po czym w ringu buchnęły płomienie a Big Red Monster zniknął bez śladu

The Miz przemierzał backstage gdy nagle zaczepił go R-Truth. Chciał mu coś powiedzieć ale Miz odepchnął Trutha i szedł dalej. Ten nie dawał za wygraną i gonił Miza po czy rzucił się na niego!

R-Truth: Posłuchaj! Nie wiem czy cie to interesuje, ale John Laurinaitis zabookował nam walkę na Elimination Chamber. Miałem cie o tym poinformować więc cię informuję.

Truth podniósł Miza i zaczął strzepywać z niego ‘kurz’ … po czym kopnął go w krocze!

R-Truth: Widzimy się na Elimination Chamber dziwko!

Matt Striker: Tuż obok mnie stoi świeżo upieczony United States Champion. Witaj Brodus, jak się czujesz?

Brodus Clay: Hey Matt, jest świetnie! Zmiażdżyłem Swaggera i teraz ten pas ma właściwego właściciela a nie tą pinde.

Matt Striker: Pamiętaj że Jack Swagger ma jeszcze rewanż… obronisz pas?

Brodus Clay: Postaram się, zrobię wszystko co w mojej mocy, aby ten żałosny „wrestler” nie odzyskał tego złota. A teraz moje panie, czas na melanż!

The Funkasaurus chce opuścić backstage jednak drogę zagradza mu Jack Swagger.

Jack Swagger: To jeszcze nie koniec grubasie…

Przerwa Reklamowa

Dzisiaj gościnnie ze Smackdown przybyli Hardy Boyz. Zmierzą się oni z mistrzami Tag team – Primo & Epico. Zapowiada się bardzo ciekawe starcie.

Tag Team Non Title Match

Epico & Primo (w/ Rosa Mendes) vs Hardy Boyz

KOŃCÓWKA:

[…] i Twist of Fate od Matta Hardy’ego! 1..2..ropebreak. Ale chwila. To Rosa Mendes przeciągnęła nogę Primo na liny, ale sędzia tego nie widział. Jeff wchodzi do ringu po czym wykłóca się z sędzią a ten wygania go za liny. W tym czasie Primo robi zmianę z Epico i Backstabber dla zdekoncentrowanego Matta! Epico przypina ale sędzia pokazuje, że nie widział zmiany z Primo. Każe starszemu z kuzynów wrócić do ringu, a w tym czasie Matt Hardy zmienia się z bratem Jeffem. Hardy wbija w narożnik Primo i Corner Dropkick! The Charismatic Enigma wchodzi na narożnik i Whisper In the Wind! 1..2..kickout! Jeff Hardy przymierza się do Twist of Fate, ale Primo szybko zwiewa do swojego narożnika gdzie zmienia się z Epico! Ten robi zamach ale unik Jeffa, odbicie od lin i standing Dropkick. Epico leżał w pobliżu narożnik i Hardy chciał to wykorzystać wykonując Swantom Bomb, jednak Primo zrzucił go z narożnika! Matt Hardy szybko ruszył na Primo wyrzucając jego i jednocześnie siebie z ringu. Epico wykorzystał zamieszanie wykonując Backstabber i zgarniając pinfall.

Zapowiedź dzisiejszego Main Eventu którym będzie 6-Man Tag Team Match

Przenosimy się na backstage gdzie Chris Jericho szukał kogoś kto zechciałby być dzisiaj członkiem jego teamu jednak po wyrazie twarzy można wywnioskować, że jego poszukiwania nie przebiegają owocnie

W ringu już Kofi Kingston. On i jego przeciwnik który za chwilę się zjawi otrzymają ogromną szansę na title znalezienie się w komorze eliminacji gdzie na szali stanie pas WWE.

#3 Qualifying Normal Match

Zack Ryder vs Kofi Kingston

KOŃCÓWKA:

Zack Ryder na macie. Kofi zachęca publiczność do angażu w walkę i szykuje sie Boom Drop, jest! W drodze Trouble In Paradise jednak Ryder robi unik i Rough Ryder! Niestety Kofi Kingston niefortunnie wypada z ringu. Long Island Iced rusza po niego jednak nadziewa się na kopniaka! Kofi ciska Ryderem o metalowe schodki i wdrapuje się na narożnik. Szykuje się akcja w locie. Kingston wykonuje Boom Drop z narożnika jednak Ryder się odsuwa! Kofi zwija się z bólu a Zack wraca do ringu z myślą o wyliczeniu Kofiego Kingstona ale ten wraca po ‘8’. Irish Whip w narożnik od Rydera i Broski Boot! 1..2..kickout! Zack wchodzi na narożnik i chce wykonać Splash ale Kingston robi unik i Roll Up. 1..2..3!

Przypomnienie powrotu The Undertakera z ostatniego Smackdown

Jeff i Matt Hardy idą przez backstage gdy nagle Epico i Primo atakują ich! Epico ciska Jeffem o ścianę a Primo serią kopnięć powala Matta. Rosa krzyczy na braci Hardych i dokłada jakieś słowo po hiszpańsku po czym cała trójka opuszcza hol.

W drodze na ring CM Punk, jednak nie jest on sam. Wraz z nim do ringu zmierza Rey Mysterio i Mick Foley! Punk pewnie siada w narożniku wyczekując na swoich przeciwników. Chwilę później na arenie zjawa się Chris Jericho a jego partnerami są JTG i Shad Gaspard! Sędzia każe uderzyć w gong ale na arenie zjawia się… John Laurinaitis!

John Laurinaitis: Chwila, chwila. Punk, mówiłem, że możecie dobrać sobie po 2 partnerów jednak Mick Foley w tamtym tygodniu został przeze mnie zawieszony i nie rozumiem dlaczego się tutaj znajduje. Następstwem tego, Mick, jesteś zwolniony! Ochrona proszę go wyprowadzić! Punk, nie myśl sobie jednak że chcę cię zostawić samego. Zamiast Micka twoim 2 tag team partnerem będzie… Santino Marella.

Chris Jericho zaczął głośno śmiać się a Punk był lekko zażenowany.

6-Man Tag Team Match

CM Punk, Rey Mysterio & Santino Marella vs Chris Jericho & Cryme Tyme

KOŃCÓWKA:

[…] i dropkick od JTG! 1..2..kickout! Santino odkopuje! Akcja była w miarę blisko narożnika i ostatkami sił, jednym skokiem zmienia się z Reyem Mysterio. Mr. 619 robi unik przed JTG i i Hurrinacrana! Rey momentalnie wstaje i dorzuca jeszcze, wchodzi na liny i Diving Leg Drop! 1..2..kickout! Rey zmienia się z Punkiem a JTG ostatkiem sił doczołguje się do swoje narożnika i zmienia się z Chrisem Jericho. I rozpoczyna się brawl! Raz jeden wymierza cios raz drugi. Chybiony Roundhouse Kick CM Punka Y2J skontrował na Roll Up. 1..2..kickout. Chris bierze rozbieg i Moonsault? Nie! Nadziewa się na nogi CM Punka, który szybko zapina Anaconda Vise. Chris nie poddaje się ostatkami sił łapie się lin. CM Punk próbuje zamęczyć swojego przeciwnika i szykuje Suplex ale Jericho blokuje nogi Punka po czym to on wykonuje Suplex! Rozbieg i Moonsault! 1..2..kickout! Y2J nie czeka aż Punk wstaje i zapina Wall of Jericho. Voice of Voiceless przekręca się jednak na plecy i odpycha nogami Chrisa po czym zmienia się z Santino! Ten atakuje wściekle Y2J’a ale ten nic sobie z tego nie robi. Przerywa to jednym kopniakiem i Codebreaker dla Santino! Marella wypada za ring a do ringu wbiega Rey Mysterio i CM Punk! Nie zabrakło też JTG i Shada Gasparda. Walka przeradza się w jeden wielki brawl! Sędzia nie panuje nad zawodnikami i ogłasza double DQ.

Słychać gong a uczestnicy dzisiejszego Main Eventu nadal wściekle się okładają. Nagle gaśnie światło.

*Deadman walking...*

Na arenie zjawia się American Bad Ass The Undertaker!!! Wjeżdża na motorze z flagą USA po czym robi porządek w ringu. Headbutt dla Cryme Tyme! Uppercut dla Y2Ja! Taker nie zatrzymuje się i wynosi Punka pod Last Ride! Wystraszony Chris Jericho ucieka z ringu. Taker bierze flagę i prezentuje ją dumnie publiczności zgromadzonej w hali, ale jest coś jeszcze… Santino Marella! Szykuje się Cobra, ale Undertaker powala jednym ciosem Santino po czym wykonuje mu Tombstone Piledriver! Bad Ass tauntuje po czym opuszcza arenę na swoim Harley’u.

AKTUALNA KARTA NA ELIMINATION CHAMBER 2012

WWE Championship Elimination Chamber Match

CM Punk vs Triple H vs Alberto Del Rio vs Kofi Kingston vs ??? vs ???

Elimination Chamber Match for #1 contender to WHC at Wrestlemania

Sheamus vs Drew McIntyre vs ??? vs ??? vs ??? vs ???

First Blood Match

John Cena vs Kane

Single Match

R-Truth vs The Miz

• 2 tygodnie później...

http://www.bankfotek.pl/image/1187247.jpeg

Friday Night Smackdown!

10. 02.2012

Specjalne wydanie Smackdown rozpoczęło tradycyjne intro wzbogacone o elementy walentynkowe oraz theme song Green Day – Know Your Enemy. Za stolikami komentatorskimi powitali nas Booker T, Josh Matthews oraz… przebrany za aniołka z łukiem Michael Cole! Obaj komentatorzy naśmiewali się z Cole’a gdy ujrzeliśmy promo powrotu Undertakera który nastąpił tydzień temu na Smackdown jak i 5 dni temu na RAW.

*You Know It’s the Mack Militant*

W ringu stoi już Teddy Long ruszający się w rytm swojej wejściowej piosenki. Ma on mikrofon, posłuchajmy co ma nam do przekazania.

Teddy Long: Witam publicznośc zgromadzoną w tej arenie jak i tą zgromadzoną przed telewizorami! Dzisiejsze Smackdown nie będzie zwykłą piątkową tygodniówką. Dzisiaj odbędzie się show w wydaniu walentynkowym, a oto pojedynki jakie są zapowiedziane na dzisiejszy wieczór:

Randy Orton vs Wade Barrett

#4 Qualifying Match

Heath Slater vs Sin Cara

Tag Team Match

Primo & Epico vs Hart Dynasty

Christian vs Ted DiBiase

Teddy Long: Są jeszcze niewyjaśnione sprawy… Otóż na Smackdown niespodziewanie zjawił się The Undertaker który zakłócił przebieg walki wieczoru – Battle Royal . Nie rozumiem czemu jesteście szczęśliwi. Dzisiaj miał odbyć się World Heavyweight Championship Match gdzie Daniel Bryan broniłby swojego pasa przeciwko zwycięzcy tego Battle Royal…

*Deadman walking…*

Przy ogromnym popie od publiczności na arenie pojawia się American Bad Ass. Chwyta mikrofon i nie czeka długo.

The Undertaker: Teddy, rozumiem twoje rozczarowanie, ale mój powrót musiał odbyć się z hukiem, to nie mogło się stać poprzez masę „strasznych” i „mrożących krew w żyłach” prom. Dałem tej publiczności to co chciała więc ja mogę zostać pretendentem do zdobycia World Heavyweight Title.

Teddy Long: Nie! Znalazłeś się w tej walce niepełnoprawnie i nie byłeś na liście uczestników Battle Royal więc niestety nie możesz zostać pretendentem.

The Undertaker: No i co z tego? Może spytaj publiczność o to czy chce abym dostał szansę. W końcu to twoja ulubiona metoda. A może po prostu jesteś pewien że zmiotę tego, jak mu tam? Daniel Bryan? Tak? To zwykły żółtodziób który nic nie wie o tym biznesie. Pokonałbym go z łatwością.

Teddy Long: Dobrze, niech tak będzie. Zatem WWE Universe, czy chcecie aby dzisiaj, w walce wieczoru Daniel Bryan stoczył walkę o pas World Heavyweight z The Undertakerem?

Long chciał ogłosić że się zgadza ale na arenie zgasło światło! Nagle widownia usłyszała stary theme The Undertakera który był używany za czasów gimmicku Deadmana.Wtem na rampie zjawiła się jakaś postać. Była ona w stroju Undertakera, w płaszczu i kapeluszu jednak strój ten był o wiele za duży na tajemniczą postać. Zrzuciła ona z siebie całe przebranie i był to… Daniel Bryan !!!! Pochwycił on mikrofon i zaczął się przeraźliwie śmiać.

Daniel Bryan: Hahahahaha. Ohh wasza mina – bezcenna. Teddy nie zgadzaj się na manipulacje tego „umarlaka”. Wraca sobie on od tak i chce szansy na zdobycie mojego pasa? Nie ważne kim był i czego dokonał. Na to trzeba sobie zasłużyć…

The Undertaker: Co?! A niby ty zasłużyłeś?

Daniel Bryan: Zamknij się! Nie przerywaj mi. Dzisiaj nie będzie żadnego Title Matchu. Nie pozwalam na to! Nie jesteś zwycięzcą Battle Royal.

Teddy Long: Chwila. Pozwólcie że to ja zadecyduję, ponieważ to ja jestem generalnym menadżerem Friday Night Smackdown. Dzisiaj w Main Evencie odbędzie się Champion vs Champion Match. Daniel Bryan stanie w szranki z Intercontinental Champem, Codym Rhodesem. Daniel, jeśli przegrasz to starcie The Undertaker dostanie swoją szansę za tydzień w walce o twój pas.

Theodore Long opuścił arenę a Daniel Bryan triumfalnie wznosił swój pas… po czym otrzymał Chokeslam od Takera!

Normal Match

Christian vs Ted DiBiase

KOŃCÓWKA:

[…] i Dropkick od Teda! 1..2..kickout! DiBiase wstał a Christian wściekle ruszył w jego kierunku jednak unik ze strony Million Dolar Mana i Scoop Powerslam. Odbicie od lin i Knee Drop! 1..2..kickout! Christian nie poddawał się tak łatwo i gdy DiBiase próbował wykonać Corner Clothesline Captain Charisma skontrował to na Pendulum Kick! Szybko wdrapał się na narożnik i Tornado DDT. 1...2...kickout! Christian szykował się do wykonania Kill Switch jednak Ted skontrował i Dream Street! 1..2..3!

Przerwa reklamowa

Randy Orton vs Wade Barrett

KOŃCÓWKA:

Barrett naciera na leżącego w narożniku Ortona wykonując Big Boot, odbicie od lin i powala żmiję clotheslinem. 1..2..kickout. Wade podnosi Randy'ego i Swinging Neckbreaker? Nie! Ortona kontruje odpychając Barretta na liny i Powerslam! The Viper sygnalizuje RKO uderzając rękami o matę jednak Wade odpycha Randalla i wykonuje Big Boot ale Randy Orton schyla się i RKO! Pin jest tylko formalnością ale przy ringu znajduje się Heath Slater który wyciąga Ortona za nogę z ringu! Randy nie czeka długo i wymierza Slaterowi RKO na podłogę! Wraca do ringu a tam nadziewa się na Savate Kick i Running Forearm Smash. 1..2..kickout! Wade Barrett wynosi Ortona pod Wasteland ale ten kontruje to na DDT! Wade szybko się podnosi ale dostaje już drugie RKO! 1...2...3!

Przez backstage przemierza Tyson Kidd. Nagle zatrzymuje go DH Smith i mówi mu że za chwilę mają pojedynek tag teamowy. Kidd twierdząco kiwa głową i idzie dalej.

Matt Striker: Witam państwa. Moimi dzisiejszymi gośćmi bedą Matt i Jeff Hardy. Jeff, Matt, na ostatnim RAW zostaliście brutalnie zaatakowani przez Epio & Primo. Co o tym sądzicie?

Jeff Hardy: Co my o tym sądzimy? To zwykła banda tchórzy, którzy atakuję z nienacka i zza pleców. Nie mam nic więcej do powiedzenia na ten temat, zwykli frajerzy.

Matt Hardy: Dokładnie. Jeśli chcieli rewanżu mogli po prostu zapytać, ale skoro rozwiązują problemy w taki sposób to będą mieć poważne problemy...

Hardy Boyz chcieli opuścić backstage kiedy na drodze stanęli mistrzowie tag team z Rosą Mendes na czele. Cała piątka przemierzyła się wzrokiem po czym rozeszli się w dwóch różnych kierunkach.

Tag Team Match

Epico & Primo vs The Hart Dynasty

W drodze na ring Epico & Primo razem z Rosą Mendes. Gdy pojawili się na rampie od tyłu zaatakowali ich bracia Hardy! Epico wylądądował przy barierkach a Primo z pomocą Jeffa przywitał się z metalowymi schodkami. Matt podszedł do Rosy. Po długiej wymianie spojrzeń pocałował ją! Menadżerka mistrzów tag team odepchnęła starszego z braci po czym uciekła na backstage. Jeff poklepał Matta po plecach i obaj opuścili arenę.

*Well It's the Big Show*

Do ringu zmierza największy atleta świata - Big Show!

Big Show: Tydzień temu udowodniłem coś. Udowodniłem że sprawiedliwość istnieje. W ubiegłym roku na Money in the Bank PPV zostałem brutalnie potraktowany przez Marka Henry'ego. Tydzień temu odpłaciłem mu się wysyłając go do szpitala. Mimo upływu lat i bardzo długiej karierze czuje się silniejszy niż kiedykolwiek. Mogę pokonać każdego, o każdej porze. Dlatego rzucam wyzwanie każdemu kto znajduje się za kulisami. Jeśli jesteś pracownikiem WWE i chcesz pokazać co potrafisz zjaw się tutaj. Pokonam każdego kto stanie na mojej drodze...

*Invasion*

Goldberg powrócił! Na arenie wybuchają fajerwerki a w drodze na ring przy potężnym popie od publiczności zjawia się legenda tego biznesu - Goldberg! Big Show nie może w to uwierzyć ale to prawda, Bill Goldberg powrócił do WWE! Greenzilla bierze mikrofon i ucisza fanów którzy dosłownie skaczą z radości.

Goldberg: Dzień dobry. Nazywam się Bill Goldberg i wróciłem.

Da Man zaczął się śmiać razem z publicznością po czym kilkakrotnie uderzył mikrofonem Big Showa i dorzucił Spear! Ponownie wziął mikrofon.

Goldberg: A teraz na poważnie. Wróciłem. Dlaczego? Nie podoba mi się co tu się dzieje. WWE wyraźnie obniżyło loty... Vince McMahon zadzwonił do mnie i spytał się co obecnie porabiam. Odpowiedziałem że nic. Siedzę sobie w domu i oglądam jego marny produkt. Szefunio trochę się zdenerwował i powiedział, że jeśli chcę mogę to naprawić. No i jestem. Wielu z was spyta się "A co chcesz naprawić?". Odpowiedź poznaliście kilka sekund temu. Chcę wyczyścić tą federację z takich miernot jak ten grubas. Myśli że jest duży i silny a tak naprawdę taki nie jest. Mam dla was jeszcze jedną wiadomość. Myślę, że większość z was już wie o co chodzi... tak! pojawię się na Wrestlemanii. Nie wiem jeszcze w jakiej formie, w walce czy może jako ktoś inny, na prawdę nie wiem, ale będę tam. Miami czeka na Goldberga, a Goldberg czeka na Miami!

Po tych słowach Bill rzucił mikrofonem w siedzącego w narożniku, obolałego Big Showa i opuścił arenę.

#4 Qualifying Match

Heath Slater vs Sin Cara

KOŃCÓWKA:

Slater wyraźnie odczuwał jeszcze RKO na podłogę, a Sin Cara wykorzystał słabość swojego przeciwnika wykonując mu Headscissors Takedown oraz Springboard Crossbody - 2 count. Meksykanin wdrapał się na liny chcąc wykonać Springboard Moonsault jednak Slater zrobił unik i wykonał Inverted Powerslam. 1..2..kickout! Sin Cara nie poddał się tak łatwo i szybko wykonał Small Package - 1 count. One Man Rock Band chciał osłabić swojego rywala Spinning Spinebusterem jednak Sin Cara zrobił unik po czym odbił się od lin i La Mistica! Heath nie wytrzymał długo i odklepał.

W drodze na ring Daniel Bryan. Został on przywitany dosyć sporym heatem. Nagle na titantronie ujrzeliśmy Undertakera atakującego Rhodesa! Cody otrzymał masę punchy po czym Bad Ass pchnął go w słupki ozdabiające miejsce wywiadów. Nie trzeba było długo czekać a Taker wykończył Rhodesa Chokeslamem na podłogę po czym ruszył w kierunku areny. Tuż przy wejściu zatrzymała go ochrona oraz Teddy Long.

Teddy Long: Stój! Nie rób nic pod wpływem emocji. Jednego zawodnika już załatwiłeś. Uspokój się! Posłuchaj. Nie pójdziesz tam i nic nie zrobisz Danielowi Bryanowi, w zamian dam ci miejsce w Elimination Chamber w walce o pretendenta do pasa World Heavyweight Championship.

The Undertaker: Zgadzam się.

Wystraszony Bryan który obserwował to w ringu złapał się za głowę wiedząc, że teraz Udertaker jest jednym z faworytów tego starcia.

CM Punk vs Triple H vs Alberto Del Rio vs Kofi Kingston vs ??? vs ???

Sheamus vs Drew McIntyre vs Randy Orton vs Sin Cara vs The Undertaker vs ???

First Blood Match

John Cena vs Kane

Single Match

R-Truth vs The Miz

• 2 tygodnie później...

http://desmond.imageshack.us/Himg836/scaled.php?server=836&filename=rawlogon.gif&res=medium

Monday Night RAW

13.02.2012

Ostatnie RAW przed Elimination Chamber rozpoczęło tradycyjne intro oraz theme song Nickelblack - Burn It To The Ground. Za stołami komentatorskimi powitali nas Jerry Lawler, Micheal Cole oraz... William Regal. Brytyjczyk powrócił na RAW i zanim dołączył do komentatorów uzyskał całkiem solidny pop pojawiając się na arenie. Droga do WrestleManii wychodzi na ostatnią prostą...

#4 Qualifying Normal Match

Rey Mysterio vs Dolph Ziggler

KOŃCÓWKA:

[...] i Sunset Flip ze strony Reya! 1..2..kickout! Obaj momentalnie wstali i zaczęli się nawzajem okładać. Raz low kick ze strony Reya, raz cios od Dolpha. Po paru sekundach przewagę zyskał Mr. 619. Próbował wykonać Irish Whip jednak to on wylądował na linach po czym powalił Zigglera Hurricanraną. Perfection wypadł z ringu, a Rey Mysterio wziął rozpęd i wykonał Planchę! Obaj wrócili do ringu jednak to Dolph Ziggler pierwszy się tam znalazł. Chwycił Reya za głowę i próbował cisnąć nim o metalowy narożnik jednak ten zaparł się nogą i po serii ciosów wskoczył na narożnik. Próba Crossbody jednak Ziggler kontruje z nienacka Dropkickiem! 1..2..kickout! Sfrustrowany Dolph próbował wykonać Suplex, ale Rey skontrował popychając Zigglera na liny! W drodze 619 jednak nie doszło do niego gdyż Ziggler uciekł z ringu. Po reklamach to młodszy z zawodników miał przewagę w ringu. Po paru kopniakach wykonał Irish Whip w przeciwległy narożnik, ale Rey Mysterio przeskoczył nad nim i po kilku odbiciach od lin i unikach wykonał Springboard Splash jednak Ziggler skontrował to na Powerslam. 1..2..kickout! Dolph wstał szybko i wykonał Rocker Dropper! 1..2..kickout! Irish Whip w narożnik ze strony Dolpha i szybki Side Slam Backbreaker! Ziggler wyniósł Reya pod Bridging German Suplex, ale ten skontrował wykonując Roll Up! 1...2...3!

Przerwa reklamowa

John Laurinaitis rozmawiał z Davidem Otungą w swoim biurze gdy pojawił się tam spocony i obolały Dolph Ziggler.

Dolph Ziggler: John, zasłużyłem na jeszcze jedną szansę. Każdy ci powie, że Elimination Chamber Match beze mnie jest nic nie wart.

David Otunga: Jak dotąd przez te pare lat WWE radziło sobie bez ciebie w Elimination Chamber Matchach...

Dolph Ziggler: Zamknij się! Nie rozmawiam z tobą. Jesteś nic nie wartym pachołkiem i nic nie osiągnąłeś ani nic nie osiągniesz.

John Laurinaitis: Spokojnie panowie, jako Executive Vice President of Talent Relations i tymczasowy generalny menadżer Monday Night RAW wpadłem na pewien pomysł. Dolph, jesteś bardzo dobrym zawodnikiem jednak mówiąc o osiagnięciach Davida podsunąłeś mi myśl aby on też dostał swoją szansę. Tak więc już dzisiaj dostaniesz swoją szansę... w starciu z Davidem Otungą!

Dolph Ziggler szyderczo się uśmiechnął po czym opuścił biuro.

Matt Striker: Witam państwa. Tuż obok mnie stoi WWE Champion, CM Punk! Punk, już za 6 dni zmierzysz się w Elimination Chamber Matchu, jak oceniasz swoje szanse na wyjście stamtąd z pasem?

CM Punk: Matt, wygram. Dlaczego? Bo jestem Best in the Wo...

Punk nie mógł dokończyć bo zaatakował go Chris Jericho! The Ayatollah of Rock 'n' Rolla cisnął Punkiem o barierki dekoracyjne po czym wykonał mu Codebreaker! Kopał go jeszcze kilka razy po czym wyrwał mikrofon wystraszonemu Mattowi Strikerowi.

Chris Jericho: The end of the world as you know it, mówi wam to coś? Koniec jeszcze nie nadszedł... ale nadejdzie. Best in the World? Nie synu, uwierz mi. W niedzielę nie wyjdziesz z tej komory jako WWE Champion... Wyjdziesz stamtąd jako mocno "poobijany" WWE Champion.

#5 Qualifying Normal Match

Dolph Ziggler vs David Otunga

KOŃCÓWKA:

[...] Fameasser od Dolpha Zigglera! 1..2..kickout! David Otunga nie daje za wygraną i odkopuje dając znak, że ma chrapke na miejsce w Elimination Chamber Matchu. Ziggler przymierza się do wykonania Zig Zaga, ale Otunga chwyta się liny po czym rusza w kierunku swojego przeciwnika jednak Dolph też robi unik clothesline'u po czym powala Davida Dropkickiem. 1..2..kickout! Mr. Perfection wyprowadził parę kopnięć po czym chciał wykonać Facebuster, ale Otunga robi unik i Spinebuster! Dolph Ziggler niefortunnie wypada z ringu przez co David Otunga nie może go przypiąć, ale wychodzi z ringu i rusza w jego kierunku. Spryt Zigglera wziął górę gdyż ten z nienacka podciął Otunge, który przywitał się z metalowymi schodkami. Dolph dorzucił jeszcze Zig Zag po czym wrócił do ringu. Sędzia odliczył Otunge do 10 i to Dolph Ziggler wyszedł zwycięsko z tego starcia.

Przypomnienie powrotu Goldberga na ostatnim Smackdown!

Triple H przemierzał backstage po czym zaczepił go Kofi Kingston.

Kofi Kingston: Yo Hunter. W niedzielę zmierzymy się w Elimiantion Chamber Matchu. Od dawna powtarzałeś mi, że osiągnę wiele w tym biznesie i oto jestem. Dostałem taką szansę i napewno z niej skorzystam! A co tam u ciebie?

Triple H: Wiesz co? Zapomnij o tym wszystkim co ci mówiłem, zapomnij o pochwałach, o tym, że w ciebie wierzyłem. Nie możesz w ten sposób podchodzić do tej walki bo spalisz się na starcie. Będziesz moim przeciwnikiem i przez ten tydzień musisz mnie traktować jako przeciwnika. Rozumiesz?

Kofi Kingston: Tak, ale...

Triple H: Żadnych "ale" rozumiesz?! W niedzielę zniszczę tą piątkę pajaców wliczając w to ciebie i będę po raz kolejny WWE Champem.

Kofi Kingston: ok...

Josh Matthews: Witam państwa. Matt Striker bał się przeprowadzić wywiad... ale to nic! Moim dzisiejszym gościem jest All American American, Jack Swagger! Witaj Jack, już za chwilę odbędzie się rewanżowe starcie o United States Championship. Tydzień temu przegrałeś przez swój brak siły...

Jack Swagger: Nie przegrałem przez brak siły! Jestem silniejszy niż kiedykolwiek i udowodnie to kończąc ten nędzny reign Claya. Jestem od niego lepszy, jeszcze zobaczycie...

Josh Matthews: Dobrze.. a jak zamierzasz go pokonać?

Jack Swagger: Nie liczy się jak, liczy się to, że wygram.

United States Championship Match

Brodus Clay © vs Jack Swagger

KOŃCÓWKA:

Jack Swagger kontrolował tą walkę od początku. Po udanym Vader Bomb, Jack wyprowadził mix suplexów udowadniając, że Brodus Clay nie jest dla niego za duży. W końcu Swaggerowi nadarzyła się okazja do wykonania Gutwrench Powerbomb jednak ponownie nie mógł podnieść Claya. Z trudem ale powalił swojego przeciwnika finisherem... ale ten wypadł z ringu. Swagger był wściekły i ruszył w kierunku Brodusa. Okładał go masą punchy i kopniaków. Chwycił krzesełko i chciał nim uderzyć US Championa jednak ten zrobił unik a Jack Swagger trafił w metalowe schodki. Brodus ruszył z impetem na swojego przeciwnika. Wrzucił go do ringu i wdrapał się na 3 linę. Clay rozejrzał się po publiczności po czym wykonał Splash z 3 liny! 1..2..3!

The Funkasaurus świętował zwycięstwo wraz ze swoimi tancerkami jednak od tyłu zaatakował go Swagger. Masa stompów spadła na Brodusa po czym Jack Swagger zapiął mu Ankle Lock. Brodus odklepywał, a Jack puścił uchwyt i wzniósł do góry United States Title. Sprawiał wrażenie jakby nie wiedział, że walka się już zakończyła, ale oprzytomniał i rzucił pasem w kierunku dzisiejszego zwycięzcy po czym opuścił kwadratowy pierścień.

Na parkingu stał samochód. Przez szybę widzieliśmy, że siedział w nim John Cena pisząc sms-a. Gdy odłożył na bok komórkę i chciał ruszać, jakaś ręka wybiła mu szybę ze strony pasażera! To Kane! Big Red Monster "rozmontował drzwi" po czym wyjął Cene z samochodu i okładał go nawałnicą punchy. Zamaskowany potwór wyrwał nogę od stołu stojącego niedaleko i zaczął nią dusić Cene! John sprawiał wrażenie nieprzytomnego po czym "odżył"! Z wielkim trudem rozerwał uchwyt Kane'a i to on był teraz w lepszej pozycji. To on spuścił ostre lanie Kane'owi. Cisnął nim o pobliskie składowisko pudeł po czym ruszył na niego z ogromnym impetem! Cena wziął na swoje barki Kane'a i przetransportował go w okolice samochodu. Próbował wykonać Attitude Adjusment na maske samochodu, ale Kane się uwolnił i cisną Ceną o ów samochód. Big Red Machine zniknął a Cena zaczął obficie krwawić.

Przenosimy się do gabinetu lekarskiego gdzie był badany WWE Champion CM Punk.

Lekarz: Punk, twój stan nie jest za dobry. Nie jestem pewien czy będziesz w pełni sprawny w niedzielę.

CM Punk: Nie obchodzi mnie to. Wystąpię w Elimination Chamber Matchu i udowodnię temu idiocie, że to ja jestem Best in the World!

Lekarz: Ja rozumiem, rozumiem wszystko jednak nie jestem pewien co do tego czy będziesz miał jakiekolwiek szanse na skuteczną obronę tytułu. Jeśli chcesz wystąpić to tylko twoja decyzja, potem nie obwiniaj nikogo z zewnątrz...

Punk zamyślał się na chwilę po czym odepchnął lekarza i wyszedł z gabinetu.

W ringu stał już The Miz. Próbował coś powiedzieć jednak fani buczeli na niego tak głośno, że nie mógł dojść do słowa.

The Miz: Zamknijcie się już! To ja, Must See WWE Champion in the History! To ja wystąpiłem w Main Evencie Wrestlemanii 27 i to ja wyszedłem z niej zwycięsko, zachowując się tak nie okazujecie mi szacunku, na który zasłużyłem. W tą niedzielę zmierzę się z tym pajacem R-Truthem . Lubicie go? Tak? Ciekawe czy będziecie go lubieć równie bardzo za tydzień, w poniedziałek gdy przyjdzie tutaj do was i będzie się żalił jaki to on nie jest poszkodowany. Zaraz. Chwila. Mój błąd. Nie przyjdzie tutaj do was, ponieważ nie będzie na siłach. Nie będzie miał siły bo spuszczę mu taki łomot jakiego jeszcze nigdy nie doświadczył.

Miz opuścił arenę dokładnie rozglądając się czy nie ma w okolicy R-Trutha.

Przerwa reklamowa

Kamera przenosi się do szatni Alberto Del Rio.

ADR: Ricardo, nie wiem czy sobie poradzę. Wiem, że zwycięstwo w Elimination Chamber Matchu do moje przeznaczenie, ale czy to jest bezpieczne? Nie brałem jeszcze udziału w takiej walce. A jeśli coś mi się stanie? Może nie powinienem ci tego mówić, ale boje się...

Ricardo Rodriguez: Niech się Pan nie boi. Jeśli coś pójdzie nie tak osobiście rozerwę drzwi do klatki aby pana ratować.

ADR: Dzięki Ricardo, wiedziałem, że zawsze można na ciebie liczyć.

John Laurinaitis wypełniał jakieś papiery gdy do jego gabinetu wszedł Chris Jericho.

Chris Jericho: Widziałeś to? Osłabiłem go, sprawiłem mu ból, udowodniłem, że jestem od niego lepszy.

John Laurinaitis: Ale o czym mówisz?

Chris Jericho: Nie widziałeś tego?! Jestem najlepszy w tym co robię, a pokazałem, że jeśli coś robię to robię to najlepiej. Hmm... wiem to trochę zawiłe, ale na Wrestlemanii pokażę temu pajacowi kto jest najlepszy w tym biznesie.

John Laurinaitis: Tak, ale po co mi to mówisz? Po pierwsze to jeszcze nie jest pewne czy zmierzysz się z CM Punkiem na Wrestlemanii. Wygrałeś Royal Rumble i staniesz do walki z WWE Championem bo tak wybrałeś, a w niedzielę odbędzie się Elimination Chamber Match o WWE Championship. Jeśli Punk przegra, zmierzysz się z kimś innym.

Chris Jericho: Nie obchodzi mnie to! Liczy się to, że pokazałem mu już dzisiaj - nie warto ze mną zadzierać bo można się sparzyć.

Jericho chciał opuścić gabinet Laurinaitisa jednak zatrzymał go ... Mick Foley.

John Laurinaitis: Co? Co ty tu robisz? Zwolniłem cię tydzień temu. Ochrona!

Mick Foley: Zamknij się! Chris, jesteś najlepszy? To ja jestem legendą tego biznesu, tej federacji. Mogę ci to udowodnić jeśli chcesz...

John Laurinaitis: Hmm... w sumie to niegłupi pomysł. Mick, zostajesz przywrócony do rosteru. A ty Chris nie jesteś jak narazie zapowiedziany na Elimination Chamber. Czas to zmienić, jako zwycięzca tegorocznego Royal Rumble pojawisz się w niedzielę na tej gali... i zmierzysz się z Mickiem Foleyem!

Chris Jericho: Co? To chyba jakiś żart, prawda?

Mick Foley: Skoro szef tak mówi niech tak będzie. Widzimy się w niedzielę, Chris.

Na najbliższym Smackdown dojdzie do Tornado Tag Team Matchu! Epico & Primo vs Hardy Boyz. Friday Night Smackdown, godzina 20, SyFy, nie możesz tego przegapić.

W ringu stoi już John Cena. Widać, że ma nam coś ciekawego do przekazania...

John Cena: Posłuchajcie... hmm...

Cena rzucił mikrofon i z uśmiechem na ustach opuścił ring... dziwne zachowanie z jego strony nie zwiastuje nic dobrego.

Michael Cole: Dziwne zachowanie Ceny, co może ono oznaczać?

Jerry Lawler: Na prawdę nie wiem Cole, jednak wiem, że już za chwilę odbędzie się Main Event. Nie będzie to jednak zwykła walka wieczoru gdyż zjawia się w nim też gwiazdy Smackdown! 6-Man Tag Team Match RAW vs Smackdown już za chwilę!

Michael Cole: Znowu tag team match? Widzieliśmy tydzień temu jak to się skończyło...

Jerry Lawler: Nie marudź tylko ciesz się, że możesz siedzieć tu ze mną i komentować Monday Night RAW, które powoli wkracza na ostatnią prostą przed Wrestlemanią!

Promo Wrestlemanii 28

MAIN EVENT

6-Man Tag Team Match

Epico, Primo & Zack Ryder vs Jeff Hardy, Matt Hardy & Christian

KOŃCÓWKA:

Współpraca Zacka i kuzynów nie przebiegała za dobrze. Ten team kompletnie się nie rozumiał. W ringu Christian budował przewagę nad Epico. Po nieudanej próbie Kill Switch, Christian zapiął dźwignię na łokieć Epico i ten był blisko poddania się, ale udało mu się uwolnić. Zmienił się z Primo, który szybko ruszył do ataku. Po nawałnicy low kicków Primo powalił Christiana wykonując Dash Elbow. Colon wyszedł za liny i próbował wykonać Tope Atomico, ale Christian się odsunął i zmiana z Jeffem Hardy! Odbicie od lin i Spinning Heel Kick! Jeff wchodzi na liny i Whisper in the Wind! 1..2..kickout! Primo nie daje za wygraną. Młodszy z braci szykuje się do Twist of Fate jednak Primo zauważa to i ucieka z ringu. Po przerwie reklamowej w kwadratowym pierścieniu Zack Ryder dusi Jeffa. Long Island Iced Z podnosi ledwo przytomnego Jeffa i ciska nim w narożnik! Woo! Woo! Woo! Broski Boot! Jeff wyraźnie jest nieprzytomny, a Zack przechodzi do pinu. 1..2..ropebreak! Jednak Hardy miał jeszcze ostatki sił by położyć nogę na linie. Zack zmienia się z Epico, ale Matt Hardy ma wyraźnie jakieś pretensje do sędziego odwracając jego uwagę. W tym czasie Jeff wstaje, ale low blow od Epico! Matt nie wytrzymuje i rusza w kierunku Epico, ale jego uwagę odwraca Rosa Mendes... Menadżerka Epico i Primo puszcza oko do starszego z braci, a Epico wykorzystując chwilę nieuwagi przeciwnika wyrzuca go z ringu. Jednak to nadal Jeff jest pełnoprawnie w ringu i z nienacka wykonuje roll up! 1...2..3!

Bracia Hardy oraz Christian świętują zwycięstwo, a widokiem piekielnie zdenerwowanych mistrzów tag team i ich menadżerki kończymy dzisiejsze RAW.

CM Punk vs Triple H vs Alberto Del Rio vs Kofi Kingston vs Rey Mysterio vs Dolph Ziggler

Sheamus vs Drew McIntyre vs Randy Orton vs Sin Cara vs The Undertaker vs ???

First Blood Match

John Cena vs Kane

Single Match

R-Truth vs The Miz

Single Match

Chris Jericho vs Mick Foley

• 2 tygodnie później...

http://images.wikia.com/prowrestling/images/2/29/WWE-SmackDown-HD.png

Friday Night Smackdown!

17.02.2012

Ostatnie Smackdown! przed Elimination Chamber rozpoczyna intro z dodanym Billem Goldbergiem. Najwyraźniej został on już włączony do rosteru niebieskiej tygodniówki. Za stolikami komentatorskimi powitali nas Booker T, Josh Matthews oraz Michael Cole. Czas na pierwszą walkę!

#5 Qualifying Triple Threat Match Match

Christian vs Ted Dibiase vs Hunico

KOŃCÓWKA:

Hunico bierze rozpęd i powala stojącego w narożniku Christiana wykonując Enzuguiri Kick. 1..2..kickout! Captain Charisma nie poddaje się tak łatwo i robi unik gdy Hunico wykonuje Dropkick i kontruje poprzez Inverted facelock backbreaker! 1..2..Ted Dibiase przerywa pin! Wypoczęty DiBiase, który większość pojedynku spędził za ringiem atakuje dwójkę swoich rywali. Z impetem pchnął Hunico o metalowy narożnik, a Christian zasmakował Irish Whip i Clothesline'u. 1...2...kickout! Cała trójka jest mocno zdeterminowana aby znaleźć się w Elimination Chamber Matchu, ale tylko jeden wyjdzie z tego starcia zwycięsko. Ted DiBiase szykuje się do wykonania Dream Street Christianowi, ale od tyłu atakuje go Hunico wykonując Back Stabber! 1..2..Christian przerywa liczenie! Captain Charisma nie czeka długo i wykonuje Hunico Kill Switch! Zamiast przejścia do pinu odwraca się, ale otrzymuje Dream Street od Teda DiBiase! 1..2.. kickout! To niewiarygodne! Ted DiBiase nie może w to uwierzyć. Był tak bliski zywcięstwa. Ale co to?! Hunico czai się od tyłu i gdy Ted DiBiase się odwraca otrzymuje Slingshot Dropkick! Meksykanin wdrapuje się na 3 linę i mamy Falling Star! Nie! Christian zrzuca Hunico z narożnika i wykonuje Tedowi Diving Headbutt! 1...2...3!

Zwycięzcą tego pojedynku i ostatnim członkiem Elimination Chamber Matchu zostaje Christian!

Kamera przenosi się do biura Theodore'a Longa, który rozmawia z kimś przez telefon. Nagle przerywa mu Daniel Bryan.

Daniel Bryan: Co to ma być? The Undertaker dostaje szanse w Elimination Chamber Matchu od tak sobie?

Theodore Long: Czego chcesz? Uratowałem cię, nawet nie wiesz czego mógłbyś doświadczyć gdyby Taker cię dopadł. Powinieneś mi dziękować,

Daniel Bryan: Marne tłumaczenie. Żądam abyś usunął go z tego starcia.

Theodore Long: A ja żądam abyś się zamknął Cały czas chcesz mnie poprawiać i mną kierować, ale ja sam potrafię podejmować decyzję. Pierwszą moją decyzją dzisiaj będzie to, że w Main Evencie zmierzysz się... z Undertakerem. Nie będzie to jednak zwykłe starcie ale LumberJack Match z udziałem wszystkich gwiazd Friday Night Smackdown! Powodzenia!

Daniel Bryan był wściekły i z agresją na twarzy opuścił biuro Teddy'ego Longa.

A my przenosimy się do szatni Big Showa, gdzie olbrzym prowadził monolog.

Big Show: No nie, nie będę traktowany w taki sposób, to niedopuszczalne. To było karygodne zachowanie z jego strony, zemszczę się.

Nagle w szatni pojawia się Bill Goldberg. Spogląda na olbrzyma z lekkim zażenowaniem. Chce wyjść, ale jednak się wraca.

Goldberg: Show, za chwilę czeka nas starcie. Tylko jedno słowo: Spear.

Big Show: Zamknij się! Pożałujesz, że ze mną zadarłeś!

Goldberg: Wiesz co? Ja się nawet ciebie boje. Pff... hahaha...

Normal Match

Goldberg vs Big Show

KOŃCÓWKA:

Goldberg wynosi Big Showa pod Bodyslam! Olbrzym nie daje jednak sobą pomiatać i przechyla szalę wagi na swoją stronę przygniatając swoim ciężarem Goldberga i przechodząc jednocześnie do pinu. 1..2..kickout! Giant szybko się podniósł po czym ruszył w kierunku Goldberga z clotheslinem lecz ten zrobił unik i sam po odbiciu od lin powalił Big Showa popularnym ciosem. Bill dawał znak, że czas zakończyć walkę i szykował się do wykonania Speara lecz gdy rozpędził się w kierunku olbrzyma ten chwycił go za gardło. W drodze Chokeslam, ale nie! Goldberg po serii kopnięć w brzuch i odbiciu od liny powala Showa wykonując Neckbreaker. Gwiazda WCW ponownie szykowała się do wykonania "dzidy" i tym razem się udało. 1..2..3!

Po walce gdy Goldberg celebrował zwycięstwo Big Show zrzucił go z narożnika i wykonał Chokeslam. Wściekły opuścił arenę w towarzystwie dużego heatu ze strony publiczności.

Przerwa reklamowa

W ringu stoi niezapokojony Intercontinental Champion - Cody Rhodes. Ma nam coś do powiedzenia jednak publiczność solidnie go zagłusza. To nie wszystko, Cody ma lewą rękę w gipsie.

Cody Rhodes: Tydzień temu, całkiem bez powodu i bez większego sensu zostałem zaatakowany przez Undertakera. Pytam się, co to ma znaczyć? On wraca, a potem bez powodu kontuzjuje mi lewe ramię! Tak, jestem kontuzjowany i nie pojawię się na Elimination Chamber, nie wiem czy pojawię się na Wrestlemanii, a to wszystko przez tego chorego psychola. Podpisując kontrakt z World Wrestling Entertainemnt miałem być bezpieczny, bezpiecznie pracować i zarabiać, a nie być...

*No Chance*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/218/669_Vince_McMahon.jpg

He is back! Vince McMahon po długiej przerwie wraca do telewizji! Przywitany dużymi owacjami i kłaniającymi się fanami zmierza swoim charakterystycznym krokiem do ringu. Gdy już znajduje się w kwadratowym pierścieniu ucisza publiczność, ale bez skutku. Wszyscy chantuję "Vince! Vince!" po czym zapada grobowa cisza. Chairman WWE bierze mikrofon i zaczyna przemowę:

Vince McMahon: Ohh, jak dobrze być tu z powrotem. Moja nieobecność była spowodowana coraz to gorszym stanem zdrowia, ale cóż, wiek robi swoje. A propos wieku, ciągnę ten biznes już długie lata, przez WWE przewinęło się tysiące zawodników, ale cholera! Nie spotkałem chyba jeszcze takiej płaczki jak ty Cody! Siedziałem sobie spokojnie na backstage'u i oglądałem Friday Night Smackdown! gdy ujrzałem ciebie. Przychodząc tutaj, do największej organizacji wrestlingowej na świecie wiedziałeś na co się porywasz, to nie show dla małych chłopców i ty dobrze o tym wiesz, dlatego skończ te cyrki, dobrze ci radzę.

Cody Rhodes: Cyrki?! Jakie cyrki? Nie widział pan sytuacji z tamtego tygodnia? Elimination Chamber, Wrestlemania, to wszystko może przepaść. Ta Wrestlemania to miało być moje spełnienie marzeń, broniłbym tego tytułu z dumą. Mój ojciec, mój brat, wszyscy zobaczyliby na co mnie stać, a tak? Mogę oglądać to wszystko w telewizji.

Vince McMahon: Proszę cię, nie dramatyzuj. A skoro już jesteś przy temacie Intercontinental Championship to muszę cię pochwalić - zmiana wyglądu pasa to był bardzo dobry pomysł. Ja mam jeszcze lepszy, twój występ na Wrestlemanii nie jest w 100% pewny, a ten nowy stary pas musi tam się pojawić dlatego... Cody, musisz oddać mi Intercontinental Title.

Cody Rhodes: Nie!!! Proszę, nie! Nie rób mi tego! Pracowałem na to bardzo długo, zasłużyłem żeby być posiadaczem tego pasa!

Vince McMahon: Dawaj to! A teraz wynocha na backstage, nie wiem co ze sobą zrobisz, ale ja już wiem co zrobię z pasem Interkontynentalnym. Już za tydzień odbędzie się turniej o ten pas! A ty Cody, zejdź mi z oczu jeśli chcesz tu nadal pracować.

Znamy już wszystkich uczestników Elimination Chamber Matchu o miano pretendenta do pasa World Heavyweight Championship na Wrestlemani! A o to pełny skład tej walki:

Sheamus vs Drew McIntyre vs Randy Orton vs Sin Cara vs The Undertaker vs Christian

Vince McMahon zmierzał do biura Teddy'ego Longa gdy tuż przed drzwiami zatrzymał go Drew McIntyre.

Drew McIntyre: Witam pana, panie McMahon. Jak zdrowie?

Vince McMahon: Bardzo dobrze, jestem na tyle zdrowy by zrozumieć kto ciężko pracuje, a kto się podlizuje.

Drew McIntyre: Ale...

Vince McMahon: Żadnych 'ale' Drew. Widzę, żę na prawdę dopominasz się o pojedynek, dlatego będę świetnym szefem i ci to załatwię.Wiesz co jest w tym najlepszego? Że to starcie odbędzie się za chwilę. Ale to nie koniec, jest jeszcze jedna, o wieleeee lepsza rzecz - twoim przeciwnikiem będzie Randy Orton!

Drew McIntyre: Dlaczego?!

Vince McMahon: Coś ci się nie podoba? Masz jakieś skargi, zażalenia?

Drew McIntyre: Nie, panie McMahon...

Vince McMahon: No to bardzo dobrze! No, zmykaj już bo się spóźnisz na swój pojedynek!

Normal Match

Drew McIntyre vs Randy Orton

KOŃCÓWKA:

Randy Orton wyrzuca McIntyre'a za liny. To może oznaczać tylko jedno! Sędzia dolicza do czterech i Rope Hung DDT! Żmija daje znak, że to czas na koniec tej walki i sygnalizuje RKO. Drew McIntyre wstaje, ale robi unik i odpycha Ortona na liny po czym wykonuje Roll-Up.1..2..kickout! Chosen One szybko się podnosi i rusza w kierunku Vipera clotheslinem, ale ten robi unik i Powerslam! Randy szaleje i wynosi Drew pod Olympic Slam! 1..2..kickout! Randall ponownie sygnalizuje koniec walki i szykuje się do RKO, ale na arenie zjawia się Wade Barrett, który wyciąga Ortona za nogę z ringu i powala go potężnym Clotheslinem! Sędzia ogłasza dyskwalifikacje.

Gong już zabrzmiał ale Wade nadal wściekle okłada Ortona. Rzuca nim o metalowe schodki po czym bierze rozpęd i po odbiciu od nich skacze na Ortona! Randy uderza głową o rampę, a Barrett nadal obija go kopniakami w tułów. Theodore Long i sędziowe pojawiają się na arenie i rozdzielają Ortona i Wade'a. Po chwili pojawia się także pomoc medyczna dla tego pierwszego. Jeden z lekarzy pokazuje znak X i Randy zostaje wyniesiony z hali na noszach. Wade z obłędem w oczach obserwuje to wszystko, a potem sam opuszcza halę.

Matt Striker: Witam państwa. Moim dzisiejszym gościem jest The Undertaker! Witaj, dzisiaj w Lumberjack Matchu zmierzysz się z World Heavyweight Championem, Danielem Bryanem.

The Undertaker: Tak, ale popełniłeś jeden błąd. Nie jest on World Heavyweight Championem, ale mistrzem wagi ciężkiej swojej wyobraźni! Ten nic nie warty kundel tylko obniża rangę tego tytułu. W niedzielę pokonam 5 moich przeciwników i dokopie tej dziwce na Wrestlemanii.

Matt Striker: Tak, jednak dzisiaj cały roster Smackdown może być przeciwko tobie. Jak sobie z tym poradzisz?

The Undetaker: Przeciwko mnie? Równie dobrze będą przeciwko temu frajerowi, spójrz na mnie, czy ja wyglądam na kogoś kto boi się jakichś marnych kurdupli?

Matt Striker. Nie...

The Undertaker: No właśnie.. dziękuję za wywiad.

Vince McMahon wyszedł z biura Teddy'ego Longa gdy nagle zaatakował go Cody Rhodes! Dashing pchnął swoim szefem o ścianę i zrzucił na niego nawałnicę kopniaków! Wściekłość w jego oczach nie znała granic. Chciał już sobie pójść gdy wrócił i ponownie zaatakował ledwo przytomnego Vince'a. Chwilę pomyślał po czym wykonał McMahonowi Cross Rhodes na podłogę!

Cody Rhodes: Nikt... nikt nie będzie zadzierał z Codym Rhodesem! Nikt, rozumiesz?! Nikt...

Rhodes kopnął jeszcze Vince'a na do widzenia i uciekł z miejsca swojego ataku po czym z biura wyszedł zaniepokojony hałasem Teddy Long. Gdy zauważył stan Vince'a McMahona szybko wezwał lekarzy.

Na arenie zgasło światło po czym na titantronie ujrzeliśmy promo rywalizacji tag teamów - Hardy Boyz - Epico & Primo. Wszystko wróciło do normy, a na arenie zjawiła się Rosa Mendes i po hiszpańsku zapowiedziała Tag Team Championów - Epico & Primo!

Tornado Tag Team Non Title Match

Epico & Primo (w/ Rosa Mendes) vs Hardy Boyz

KOŃCÓWKA:

Jeff Hardy wspina się na 3 linę i wykonuje Swantom Bomb na Epico! Chce przejść do pinu, ale Rosa Mendes wyciąga Epico za nogę z ringu. Nie ubiegło to uwadze sędziego, który natychmiast wyrzucił ją z okolic ringu. Za ringiem Matt Hardy próbował sobie poradzić z Primo jednak Portorykanin kontrował każdy jego cios i pchnął nim o rampę po czym powalił dropkickiem. Epico skorzystał z nie uwagi Jeffa i zaszedł go od tyłu i wykonał German Suplex. Do ringu powrócił także Primo i było już 2 na 1. Primo wszedł na 3 linę i zaatakował Jeffa Spinning Heel Kickiem, a Epico wykończył go wykonując Back Stabber. Obolały Matt obserwował to wszystko, ale zamiast pomóc bratu ruszył na backstage. W tym czasie Primo wykonał drugi Back Stabber i zgarnął pinfall.

Przenosimy się na backstage gdzie Matt Hardy wyraźnie kogoś szukał. Otworzył drzwi od magazynu i jego twarz się uśmiechnęła. Chciał tam wejść, ale szybko podbiegł do niego Jeff Hardy.

Jeff Hardy: Co ty robisz? Czemu mi nie pomogłeś?

Matt Hardy: No... no bo ja...

Jeff Hardy: Co ty? Uganiasz się za tą laską zamiast skupić się na pojedynku?

Matt Hardy: Tak, sorry...

Jeff Hardy: No dobra, chodź, poszukamy jej.

Normal Match

Ezekiel Jackson vs Heath Slater

KOŃCÓWKA:

Ezekiel Jackson zaczął tauntować pokazując swoje pokaźne umięśnienie jednak od tyłu zaatakował go Heat Slater. Jackson nic sobie nie zrobił z jego punchy i powalił rudzielca jednym clotheslinem. Irish Whip w narożnik, odbicie od lin i kolejny clothesline? Nie, Slater robi unik i wykonuje Dropkick, ale Ezekiel także robi unik i rusza na Heatha z serią Bodyslamów. Jeden, drugi, trzeci.... Slater jest już wyraźnie obolały, a Ezekiel próbuje pinu. 1..2..kickout! One Man Rock Band nie daje za wygraną. Powoli się podnosi, ale szybko otrzymuje Book of Ezekiel. To nie koniec. Czarnoskóry zawodnik chce udowodnić, że dominuje nad swoim rywalem i zapina Torture Rack. Heath Slater szybko się poddaje.

Przerwa reklamowa

*It's a shame that they...*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/Sheamus-2011Cutout_by_Jibunjishin8.jpg

Do ringu zmierza Sheamus. Jest witany dosyć przyjazną reakcją publiczności. Na arenie widzimy wiele plakatów "Celtic Warrior", "Great White", "Too many lies!". Irlandczyk szeroko się uśmiecha po czym bierze mikrofon do ręki.

Sheamus: Gdy byłem młodym chłopcem, pomagałem mojemu ojcu w sadzie. Mieliśmy kilka jabłoni, dwie gruszę i parę innych drzew. Już wtedy odznaczałem się siłą i odwagą gdy musiałem zerwać owoce z górnych partii drzew. Mój ojciec mówił mi, że będę wielkim człowiekiem. W sensie fizycznym i zarówno odnośnie mojej przyszłości. Jako trochę starszy chłopiec, jednak nadal młody podziwiałem w ringu takich zawodników jak Bret "The Hitman Hart", Shawn Michaels czy Stone Cold Steve Austin. Chciałem być dokładnie taki jak oni. Być wzorem dla młodych i dostarczać rozrywki starszym. Marzyłem by zostać mistrzem świata tak jak oni. Kilka lat minęło i gdy jako prawie dorosły facet nadal pomagałem mojemu ojcu w sadzie. Nawet raz zasnąłem i pamiętam co dokładnie mi się śniło. Śniło mi się, że jestem gwiazdą WWE, wchodzę przy owacji publiczności podczas Wrestlemanii by bronić swojego tytułu. Obudził mnie ból głowy. Okazało się, że jabłko spadło mi na głowę. Nie, to nie miało być nic na wzór Isaaca Newtona. Wtedy, gdy uświadomiłem sobie, że to był tylko sen, zmobilizowałem się i gdy tylko dorosłem, przeprowadziłem się do USA. Tutaj pod okiem trenerów stałem się silniejszy niż kiedykolwiek. Vince McMahon zauważył mój talent i powiedział, że posiadam spory potencjał by zostać gwiazdą WWE. Opowiedziałem mu o moim śnie, a on odparł, że takich ludzi mu trzeba - z charakterem i motywacją. No i jestem! Byłem już WWE Championem jednak później zaczęło się dziać coś złego. Moja forma spadała jednak ostatnio wziąłem się w garść i wywalczyłem sobie miejsce w starciu Elimination Chamber o miano pretendenta do pasa World Heavyweight na Wrestlemanii. Moje marzenie, mój sen, są bardzo blisko spełnienia się i w niedzielę dam z siebie wszystko aby wygrać do starcie! Wyeliminuję każdego uczestnika tego starcia, by dostąpić zaszczytu walki na Wrestlemanii 28.

Publiczność nagrodziła Sheamusa gromkimi brawami, a ten opuścił arenę pewny siebie i zmotywowany bardziej niż kiedykolwiek.

Przez backstage szedł przestraszony Daniel Bryan gdy nagle zatrzymał go William Regal. Panowie wymienili się paroma słowami po czym zakończyli to krótkie spotkanie uściskiem rąk. Brytyjczyk chyba życzył powodzenia młodemu zawodnikowi bo zapewne będzie mu potrzebne - już za chwilę Non Title LumberJack Match!

Lumberjack Match

Daniel Bryan vs The Undertaker

Daniel Bryan ledwo znalazł się w ringu, a już zaatakował go The Undertaker. Daniel zrobił unik i kilkoma kopniakami powalił swojego przeciwnika w narożniku. Bad Ass wstał, ale Daniel nadal atakował go raz punchem, raz kopniakiem. Irish Whip i kontra ze strony Takera poprzez wykonanie Back Body Dropu! Undertaker dorzucił jeszcze Flying Clothesline i Elbow Drop - 2 count. Taker ze wściekłością kontynuował ofensywę wrzucając Bryana w narożnik i wykonując Uppercut i HeadButt. Irish Whip w przeciwległy narożnik, ale kontra ze strony WH Champa! Najpierw Daniel próbował zapiąć Tarantulę jednak od razu wykonał Sunset Flip jednak nie powalił Takera na matę. Ten oburęcznie wyniósł Bryana w górę i wrzucił w narożnik po czym wykonał nawałnicę punchy i kopnięć. Irish Whip, ale ponownie kontra ze strony Daniela Bryana. Mistrz wagi ciężkiej skupił się na ataku na lewą nogę Deadmana okładając go kopniakami. Sędzia doliczył do czterech i z trudem odciągnął Bryana. Daniel kontynuował atak na nogę Undertakera. 1..2..kickout! Lewa kończyna Takera nadal była pod ostrzałem. Bryan osadził ją na linie po czym wykonał mocny stomp. Kontynuował ten atak kilkakrotnie po czym z nienacka Undertaker wyrzucił go jednym kopnięciem z ringu. Zawodnicy stojący w tej części od razu zajęli się Danielem Bryanem mocno go okładając po czym wrzucili go z powrotem do ringu gdzie Phenom złapał go i chciał wykonać Chokeslam jednak Daniel jednym kopnięciem w osłabioną nogę uniemożliwił atak Undertakerowi. Ten chciał wykonać punch z rozpaczy ale Bryan przechwycił jego rękę i zapiął Lebell Lock! The Undertaker nie poddawał się i przypływ energii sprawił, że przerwócił się na plecy po czym zerwał uchwyt i po odbiciu się od lin wykonał Dropkick. Daniel Bryan powoli się podniósł, a Deadman wyniósł go pod Last Ride! Chwilę potrzymał go w powietrzu i wyrzucił za ring na kilku "drwali" po czym sam z bólu padł na matę! Daniel Bryan jak i paru zawodników było nieprzytomnych przez dobrych kilkadziesiąt sekund. Sędzia poinformował ring announcerkę, że obaj są niezdolni do walki, a Lillian Garcia ogłosiła No Contest.

CM Punk vs Triple H vs Alberto Del Rio vs Kofi Kingston vs Rey Mysterio vs Dolph Ziggler

Elimination Chamber Match for #1 contender to WHC at Wrestlemania 28

Sheamus vs Drew McIntyre vs Randy Orton vs Sin Cara vs The Undertaker vs Christian

First Blood Match

John Cena vs Kane

Single Match

R-Truth vs The Miz

Single Match

P.S. Teraz będę się starał pisać pełne Main Eventy

• Reputacja:   1

Jako, że już zajrzałem to i skomentuje... Pierwsza walka mocno mnie zainteresowała już przy samym jej składzie chociaż nie pasuje mi tam w ogóle Ted, który według mnie powinien być i w prawdziwym WWE tylko i wyłącznie jobberem. Walka jak i kartę tak i przebieg miała ciekawy. Dobre promo na linii Rhodes-McMahon. Do momentu walki dwóch jobberów (której nie czytałem) było w miarę ciekawie. Widzę, że na gimmick Amercian Bad Ass jest duże parcie :twisted: . Ogólnie dobry odcinek. Z EC na pewno przeczytam walkę EC SD bardzo ciekawy ma skład.

Ocena: 8-/10

Świetne diary! Jedno z najlepszych na Attitude, niecierpliwie czekam na EC. :-)
YES! YES! YES! 20-0! YES!

http://www.wrestlingvalley.org/wp-content/uploads/2012/01/Elimination-Chamber.jpg

Elimination Chamber 2012

19.02.2012

Na arenie wybuchają fajerwerki, a kamera pokazuje, że hala wypełniona jest po brzegi. W tle gra theme song gali,

. Za stołami komentatorskimi Jerry Lawler, Michael oraz Booker T. Bez zbędnego przedłużania - czas na pierwszą walkę!

Single Match

R-Truth vs The Miz

Walka rozpoczęła od tradycyjnego "wyczuwania siebie". R-Truth na chwilę zyskał sobie przewagę poprzez wykonanie serii Arm Dragów, ale The Miz oprzytomniał i na chwilę uciekł z ringu pod pretekstem nadmiernego tempa walki. Gdy wrócił od razu rzucił się na Trutha jednak ten zrobił unik i powalił Mizanina Back Body Dropem. Chciał szybko zakończyć tą walkę Scissors Kickiem jednak Miz był jeszcze "świeży" i zrobił unik po czym zaatakował swojego byłego tag team partnera masą stompów. To nie koniec, jeszcze Elbow Drop - 2 count. R-Truth nie dał sobą pomiatać i szybko wstał. Panowie stanęli naprzeciw siebie oko w oko gdy Miz... spoliczkował Rona. Ten odpłacił mu się kilkoma ciosami po czym wykonał Irish Whip w narożnik i Corner Clothesline - 2 count. R-Truth miał pretensje do sędziego, ale gdy się odwrócił zarobił potężny podbródkowy od Miza i wypadł z ringu. Po krótkiej przerwie akcja była kontynuowana poza kwadratowym pierścieniem gdzie nie było już wrestlingowej walki tylko pospolity brawl podszyty konfliktem osobistym. Raz przeważał R-Truth, raz The Miz. W końcu ten pierwszy po wbiciu w metalowe schodki swojego przeciwnika wykonał Dropkick i Miz wylądował na bandzie. Truth wziął rozbieg jednak Mr. Awesome zrobił unik i to 'Prawda' wylądował na barierkach. The Miz wrócił do ringu, a sędzia zaczął wyliczać Trutha jednak ten powrócił do ringu po '7'. Miz szybko ruszył na R-Trutha, ale ten z nienacka się uchylił i po odbiciu od lin wykonał Sitout Hip Toss. Nie zwlekał długo i wdrapał się na narożnik w celu wykonania Hurricanrany lecz Miz nagle oprzytomniał i zrzucił go z narożnika. R-Truth wylądował na linie łączącej narożnik i metalową część narożnika po czym wypadł poza ring. The Miz znowu nosił się z zamiarem wyliczenia Trutha lecz ten ledwo co doczołgał się do ringu gdy sędzia wyliczył już do '9'. Awesome One nie popełnił tego samego błędu co wcześniej i wyczekał Trutha aż ten wstanie po czym wykonał kombinację Backbreaker + Neckbreaker - 2 count. Irish Whip w narożnik i Corner Clothesline! Jednak to nie wszystko. Miz wziął rozbieg i wykonał Miz Line. R-Truth padł na matę ledwo przytomny, a jego przeciwnik szykował się już do Skull Crushing Finally. Gdy już trzymał Trutha w uchwycie ten skontrował przerzucając Miza przez biodro i wykonując Jumping reverse STO! Nie przeszedł jednak to pinu gdyż padł wycieńczony na matę. Sędzia sprawdził stan obu po czym zaczął ich wyliczać. Przy '7' wstał The Miz, a chwilę po nim R-Truth. Obaj ledwo chwiali się na nogach po czym rozpoczęli wymianę ciosów. Raz jeden, raz drugi. W końcu przewagę uzyskał sobie R-Truth wykonując Irish Whip i Sitout Inverted Suplex Slam! Wszyscy na widowni wstali. 1..2..kickout !!! Miz odkopał mimo iż wyglądał na kompletnie nieprzytomnego. W oczach R-Trutha można było dostrzeć obłęd gdyż nie wiedział już co ma zrobić. Stanął w narożniku i łapiąc oddech czekał aż Miz wstanie. Ten ledwo się podniósł, a R-Truth ponownie ruszył z Scissors Kickiem, ale The Miz znowu się uchylił po czym wymierzył Truthowi Big Boot! 1..2..kickout !!! Miz nie zwlekał długo i podniósł Trutha po czym chciał wykonać Snap DDT, ale ten zrobił przewrót przechodząc jednocześnie do pinu! 1..2..kickout !!! To jeszcze nie koniec. Obaj odzyskali trochę sił i ruszyli na siebię. Truth pchnął Mizem w narożnik i ruszył na niego, ale ten zrobił unik i wykonał Snap DDT! 1..2..kickout !!! Nie, to jeszcze nie koniec. W drodze Skull Crushing Finally i tym razem bez oporu R-Trutha! 1..2..3!

Zwycięzca: The Miz

Po walce Miz wykrzykiwał coś jeszcze do nieprzytomnego R-Trutha po czym go opluł! Opuścił ring... jednak wrócił! Podniósł swojego przeciwnika i chciał wykonać jeszcze raz Skull Crushing Finally jednak R-Truth odepchnął go i wykonał What's Up! Publiczność nagrodziła go wielkimi brawami i cheerem, a ten ledwo zipiący opuścił arenę.

W szatni siedział Randy Orton rozmyślając nad czymś po czym pojawił się tam także John Laurinaitis. Usiadł obok gwiazdy Smackdown i był mocno zaciekawiony nad czym myśli Orton.

John Laurinaitis: Witaj Randy. Myślę, że wiesz już o wszystkim. Nie będziesz mógł wystąpić w Elimination Chamber Matchu, gdyż 3 dni temu, na Smackdown Wade Barrett mocno się poturbował nadwyrężając twój kark... Nie możesz ryzykować kontuzji chyba, że chcesz opuścić Wrestlemanię...

Randy Orton: Co?! I ty sądzisz, że nie dam rady? Sądzisz, że dam sobą tak pomiatać. Wystąpię w Elimination Chamber Matchu! Nieważne co mnie spotkało. Skopię Barrettowi tyłek jak jeszcze nigdy nikt mu tego nie zrobił.

John Laurinaitis: Tak, rozumiem i szczerzę w to wierzę, jednak wraz z Theodorem Longiem wybraliśmy już na twoje miejsce inną osobę.

Randy Orton: Jak to?

Do szatni pewnym krokiem wchodzi Big Show.

Big Show: Hej Randy! Co tam u ciebie?

Randy Orton: Naprawdę? On? ...

Big Show: Ej co jest z tobą? Gdybyś bardziej uważał...

Randy Orton szybko wstał po czym przeraźliwym spojrzeniem przemierzył Big Showa.

Randy Orton: Gdybym bardziej uważał? To ja radzę ci uważać.

Orton opuścił szatnię, a GM RAW oraz Big Show nie za bardzo wiedzieli o co chodzi Randy'emu.

Przerwa reklamowa

Po przerwie zostaje wyświetlone promo, w którym widzimy rywalizację Kane'a i Johna Ceny począwszy od powrotu Kane'a, skończywszy na dziwnym zachowaniu Ceny z tamtego tygodnia na RAW. Na arenie wybuchają fajerwerki i przy całkiem niezłym popie zjawia się John Cena. Zaraz potem wybuchają płomienie i słyszymy theme song Kane'a, ale co dziwne ten się nie pojawia. Oświetlenie wraca do normalnego stanu, a Cena pokazuje, że nie wie o co chodzi gdy nagle od tyłu naciera na niego Kane!!! Sędzia od razu każe rozpocząć walkę.

First Blood Match

John Cena vs Kane

Big Red Monster kontynuował wściekły atak na Johna Cene. Po wymierzeniu kilku solidnych Uppercuttów cisnął Johnem o narożnik i powalił go potężnym Clotheslinem. Ale to nie koniec. Cena chwiejąc się na nogach wstał, a Ulubiony Demon Diabła szybko wdrapał się na 3 linę i wykonał Flying Clothesline! Walka przebiegała w straszliwie szybkim tempie, a Kane już przymierzał się do Chokeslamu jednak Cena oprzytomniał i wydostał się z uścisku potwora po czym wykonał Fisherman Suplex - 2 count. To John zaczął kontrolować ten pojedynek i po paru stompach wszedł na narożnik i powalił Kane'a na matę poprzez Rocker Dropper. Ten jednak nie odczuł tego tak bardzo i szybko wstał po czym ruszył na Cene, ale ten zrobił unik i podciął Kane'a! Nie czekał długo i założył STF! Sędzia szybko znalazł się na macie kontrolując w jakim stanie jest Big Red Machine, lecz ten nic sobie z tego nie robił. Nagły przypływ energii sprawił, że potwór wstał z Ceną na plecach po czym rzucił się na matę zrzucając z siebie Johna i jednocześnie przyduszając go ciężarem swojego ciała. Lekko obolały Kane wyniósł Cene, ale nie pod Chokeslam lecz pod Falling Powerbomb, ale ten zaczął okładać Kane'a ślepymi ciosami. Nie zadziałało to i Cena szybko przywitał się z matą. 1..2..kickout !!! Lider Cenation nie dawał za wygraną i pokazał jak jest wytrzymały gdy Kane zaczął go dusić w narożniku. Trwało to dobrą minutę, lecz Cena nadal był przytomny, ba! Wyprowadził parę uderzeń łokciem i szybko powalił Kane'a wykonując DDT. John nie czekał długo i wzniósł w górę swoją prawą rękę, You Can't See Me i Five Knuckle Shuffle! Big Red Monster szybko się podniósł, a John Cena wyniósł go i wykonał Attitude Adjusment! Sędzia sprawdzał czy z Kanem jest wszystko ok, ale ten wstał jakby nigdy nic i ruszył w kierunku Ceny. Ten był na tyle wystraszony, że nie wiedział co robić i uciekł z ringu. Publiczność solidnie go wybuczała, a ten zaczął wykrzykiwać coś w ich kierunku. Kane nie czekał długo i ruszył za Johnem. Najpierw pchnął nim o metalowy narożnik by potem powalić go potężnym Big Bootem. Wrzucił go do ringu i zasygnalizował Chokeslam, jednak John Cena wydostał się z uchwytu i wykonał Neckbreaker. Szybko zapiął STF, a Kane odklepywał jednak nic mu to nie dawało. Big Red Machine słabł, a Cena jeszcze mocniej trzymał uścisk. Gdy wydawało się, że Kane padł nieprzytomny ten chwycił obie ręce Ceny i rozerwał uchwyt. Paroma uderzeniami łokciem zrzucił Johna z siebie i powalił go clotheslinem po czym wyniósł pod Tombstone Piledriver! John pokazał jak jest silny gdy przechylił ciężar na swoją stronę i to on wykonał Kane'owi Tombstone Piledriver! Cena wyszedł za ring i wziął krzesełko. Gdy wrócił do kwadratowego pierścienia zaczął wściekle nim okładać Kane'a, ale ten z nienacka zablokował jeden z ciosów przechwytując krzesełko i wymierzając potężny Uppercut po którym Cena padł na matę! Kane wyrzucił krzesełko z ringu i ponownie przymierzał się do Chokeslamu jednak gdy Cena wstał ten zaczął go wściekle dusić. John Cena słabł, a Kane go nie puszczał. Wreszcie John stracił przytomność, a z nosa zaczęła lecieć mu krew. Sędzia tego nie widział, a gdy Cena oprzytomniał wytarł krew w rękę i powalił Kane'a kopniakiem w krocze. Od razu rzucił się na niego i zaczął wściekle okładać, a gdy sędzia zauważył wytartą krew na ręce Ceny ogłosił koniec walki.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/625/Justin_Roberts4.jpg

Justin Roberts: Sędzia poinformował mnie, że Kane zaczął krwawić i w wyniku tego zwycięzcą pojedynku zostaje John Cena!

Publiczność solidnie wygwizdała i wybuczała sędziego za błędną decyzję. John Cena nie okazywał skruchy i cieszył się tauntując w narożniku.

Kamera przenosi się na backstage, gdzie Big Show rozmawiał na korytarzu z Johnem Laurinaitisem. Obaj podali sobie ręce i rozeszli w dwóch różnych kierunkach, ale z nienacka Big Show został zaatakowany przez Randy'ego Ortona! The Viper rzucił się na niego wściekle, jednak Show przez chwilę odpierał piekielne punche ze strony żmii. Nie trwało to długo bo zdesperowany Orton na chwilę zamroczył Big Showa wsadzając mu palec w oko po czym wyrwał gaśnicę i uderzył nią olbrzyma! John Laurinaitis obserwował to z daleka, ale po tym ciosie szybko podbiegł do obu. Próbował odciagnąć Ortona od Big Showa jednak sam zarobił RKO na podłogę! Szybko zjawili się tam GM Smackdown! - Teddy Long oraz lekarze. Theodore nakłaniał żmiję do zaprzestania ataku, ale dopiero jak zaproponował mu zwrot miejsca w Elimination Chamber Matchu, Orton poklepał go po ramieniu z nonszalanckim uśmieszkiem i opuścił miejsce zdarzenia.

Matt Striker: Witam państwa. Już za chwilę odbędzie się Elimination Chamber Match o miano pretendenta do pasa World Heavyweight na Wrestlemanii. Tuż obok mnie stoi The Undertaker! Jak oceniasz swoje szanse w tym starciu? Przed chwilą dowiedzieliśmy się, że Randy Orton wraca do tego starcia, lekko kontuzjowany, ale wraca.

The Undertaker: Nie obchodzi mnie to. Postawiłem sobie jeden cel i jest nim World Heavyweight Championship. Będę dążył do tego celu po trupach i nie przeszkodzi mi w tym ani Orton, ani żadna inna gwiazda biorąca udział w tej walce.

Matt Striker: To naprawdę mocne i konkretne słowa z twojej strony. Czyli zakładasz, że wygrasz Elimination Chamber Match, lecz co potem? Starcie o WHC na Wrestlemanii 28, a tam twoim przeciwnikiem będzie Daniel Bryan, czyżby to była twoja 20 ofiara?

The Undertaker: Tak. Jednak będzie to mała różnica. Te 19 osób przed nim stawiało dosyć duży opór, a on? Samym wyglądem sprawia, że chce mi się śmiać. Pokonanie go, zdobycie World Heavyweight Title oraz poprowadzenie streaku do 20 będzie drobnostką. Zresztą, wszystko okaże się już za chwilę.

Matt Striker: To prawda, wszystko okaże się już za chwilę, zapraszam na Elimination Chamber Match!

*Flight Of The Valkyries*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/Daniel_Bryan_2012CutByJibunjishin10.jpg

Niespodziewanie na arenie pojawia się World Heavyweight Champion - Daniel Bryan, ale co on tu robi? Daniel dumnie prezentuje swój pas oraz długo celebruje wejście do ringu. Jednak nie wchodzi on do kwadratowego pierścienia lecz zmierza do stołu komentatorskiego! Czas na show!

Elimination Chamber Match for #1 contender to WHC at Wrestlemania 28

1. Drew McIntyre

2. Sin Cara

Starcie zaczął wchodzący do komory po raz drugi Drew McIntyre i nowicjusz w tym starciu czyli Sin Cara. Pojedynek 1 vs.1 lepiej zaczął ten drugi wykonując Headscissors Takedown oraz Springboard Crossbody. Drew McIntyre wylądował za ringiem, a Sin Cara wziął rozpęd po czym chciał wykonać Corkscrew Crossbody lecz McIntyre się odsunął, a International Sensation przywalił w metalowe podłoże. Drew nie czekał na zbawienie i od razu rzucił się na Sin Carę z nawałnicą punchy. Zaraz potem wykonał Irish Whip w komorę, w której przebywał Christian. Drew nadal kontrolował Sin Carę, ale już w ringu gdy rozpoczęło się odliczanie: 5..4..3..2..1!

3. Christian!

Captain Charisma bez zbędnych ceregieli rzucił się na McIntyre'a powalając go Spinning Heel Kickiem oraz dorzucając jeszcze Inverted Facelock Backbreaker. 1..2..kickout! Christian wstał i osiadł w narożniku po czym w stylu Edge'a zasygnalizował Spear gdy nagle od tyłu podciął go Sin Cara po czym wykonał mu Tornado DDT. 1..2..kickout! Sin Cara nie mógł w to uwierzyć lecz od tyłu szybko zabiegł go Drew McIntyre i z zaskoczenia wykonał Future Shock DDT! 1..2..3!

Sin Cara wyeliminowany przez Drew McIntyre'a

Christian i Drew McIntyre stanęli oko w oko i obaj popatrzyli na znak Wrestlemanii. Nie trwało to długo bo Chosen One od razu skoczył z Dropkickiem, ale Christian tylko się odsunął i sam wykonał Dropkick po czym Snap DDT. 1...2...kickout! Captain Charisma kontynuował ofensywę wykonując Elbow Drop. Wdrapał się na 3 linę i chciał wykończyć McIntyre'a Headbuttem lecz ten się odsunął po czym wyniósł Christiana i wykonał Northern Lights Suplex. 1..2..kickout! W międzyczasie zegar zaczął odliczać... 5..4..3..2..1!

4. Sheamus!

The Great White szybko powalił McIntyre'a serią Double Axe Handle. Christianowi też się oberwało. Sheamus szybko chciał wykonać Brogue Kick na Kapitanie Charyźmie, ale ten zrobił unik i wykonał Falling Inverted DDT. Chciał przejść do pinu lecz Drew McIntyre szybko zaszedł go od tyłu i roll up od tyłu! 1..2..kickout! Captain Charisma nadal utrzymuje się w komorze. Drew McIntyre zaatakował go serią kopniaków po czym wyrzucił z ringu na metalowe podłoże i wykonł Planchę! Obaj padli obolali, ale to nie wszystko. Sheamus obserwował to wszystko w narożniku po czym sam wziął rozbieg i wykonał Suicide Dive! Celtic Warrior mocno ucierpiał przy lądowaniu i wykorzystał to Drew McIntyre wrzucając go z powrotem do ringu. Szkot przymierzał się do Future Shock DDT, ale Sheamus skontrował to na Celtic Cross! 1..2..3!

Drew McIntyre wyeliminowany przez Sheamusa.

Chosen One ledwo opuścił klatkę, a zegar zaczął odliczać... 5..4..3..2..1!

5. The Undertaker!

Bad Ass szybko wyszedł z klatki i zaczął po kolei okładać zarówno Sheamusa jak i Christiana. Ten pierwszy został z potężną siłą wbity w narożnik po czym Taker wykonał Snake Eyes & Big Boot. Christian natomiast otrzymał Old School. Undertaker nie patyczkował się z nimi i wyrzucił obu z ringu. Wdrapał się na 3 linę i Flying Clothesline w stylu Kane'a za ring! To nie wszystko! Taker szybko podniósł Christiana i uchwytem podobnym do Bodyslamu wbił go w pustą komorę! Deadman przejechał palcem po szyi lecz niespodziewanie ruszył w kierunku Sheamusa. Wyniósł go pod Tombstone Piledriver, który chciał wykonać na metalowe podłoże! Sheamus jednak złapał się liny po czym przekręcił się wrzucając Takera do ringu. Ten upadł niefortunnie zginając łokieć, a Sheamus już szykował się do wykonania Brogue Kicku. Nie udało się mu to bo od tyłu Christian "nadział" go o liny po czym wykonał Kill Switch! Zanim przeszedł do pinu zegar zaczął odliczać.. 5..4..3..2..1!

6. Randy Orton!

The Viper porozciągał chwilę szyję po czym z niesamowitą szybkością ruszył w kierunku Christiana. Odbicie od lin i Knee Drop! Sheamus zaatakował wykonując Double Axe Handle, jednak żmija zrobiła unik i Powerslam! Orton szykował się do RKO, ale od tyłu zaatakował go Undertaker wykonując low blow! Nie zwlekał długo i dorzucił jeszcze Neckbreaker na kontuzjowany kark! To nie wszystko! Undertaker wyniósł Ortona pod Tombstone Piledriver jednak znowu mu się to nie udało gdyż Sheamus podciął Takera i wyrzucił go z ringu. Ruszył za nim i zaczął uderzać jego twarzą o stalową klatkę! Taker wreszcie przerwał te tortury i odpłacił mu się tym samym po czym wrzucił go do ringu gdzie Sheamus otrzymał RKO z nikąd od Ortona! 1..2..3!

Sheamus wyeliminowany przez Randy'ego Ortona.

Pozostała ostatnia trójka - Christian, Randy Orton i The Undertaker. Wszyscy przemierzyli się nawzajem wzrokiem po czym Christian i Orton ruszyli na Takera. Zaczęli go wściekle okładać w narożniku, ale nagły przypływ energii sprawił, że Undertaker odpłacił się im po Uppercutcie i chwycił obu za gardło! Double Chokeslam od Undertakera! Bad Ass nie mógł jednak przypiąć jednego z nich bo trudy pojedynku ze Smackdown! oraz to co wcześniej zrobił mu Sheamus dały się we znaki. Taker padł w narożniku i chwilę odpoczął. Orton oraz Christian zaczęli powoli dochodzić do siebie, a Phenom wreszcie wstał i wrzucił Ortona do jednego narożnika, a Christiana do drugiego narożnika. Łokieć dla Christiana i kopniak dla Ortona! Taker obrał sobie niezłą strategię. Po kilku seriach uderzeń Taker wykonał Irish Whip w przeciwległy narożnik Christianowi, odbił się od lin i Flying Clothesline! Christian przekaturlał się za ring. Undertaker ruszył za nim ustawiając jego głowę pod liną. Rozpęd i Leg Drop! Nie! Christian robi unik, a Bad Ass z wielką siłą uderza o metalową konstrukcję! Christian wraca do ringu, a tam lekko wypoczęty Orton rzuca się na niego z Lou Thesz Press! Wściekłość żmii nie zna granic. Każdy z nich chce wystąpić na Wrestlemanii. Orton w między czasie wyrzuca Christiana za liny i Hangman's DDT! Przypływ adrenaliny sprawia, że Orton uderzeniami rąk o matę sygnalizuje RKO! Christian wstaje, ale odpycha Randalla po czym sam wyprowadza Kill Switch! 1..2..3!

Randy Orton wyeliminowany przez Christiana

Viper nie mógł w to uwierzyć, a Christian z radością celebrował zwycięstwo lecz gdy się odwrócił... RKO! Orton dopina swego i kara Christiana za wyeliminowanie go. Randy przy dużym popie od publiczności opuszcza klatkę, a Captain Charisma pada nieprzytomnie na matę.

Po reklamach Undertaker dochodził do siebie i przy pomocy lin wstał. Ruszył w kierunku nieprzytomnego Christiana, ale jak się okazało była to tylko zagrywka z jego strony. Kapitan Charyzma podciął obolałego Takera, a ten przywalił twarzą w narożnik! Christian wszedł na trzecią linę. Potauntował "szukając peepsów" na arenie lecz został solidnie wybuczony. Porozumiewawczo kiwnął głową i wykonał Diving Headbutt! 1.....2.....KICKOUT! Oh My God! Undertaker odkopuje gdy ręka sędziego była dosłownie centymetr przed matą. Christian łapie się za głowę i widać, że spore pretensje do sędziego. Undertaker w międzyczasie wstaje, a gdy Christian się odwraca ten łapie go za gardło i Chokeslam! To jednak nie wszystko Bad Ass szykuje się do Tombstone ALE NA ARENIE GAŚNIE ŚWIATŁO! Na titantronie zostaje pokazany czerwony pokój do którego wchodzi jakiś mężczyzna. Kamera pokazuje go przejeżdżając od nóg po pas, aż do twarzy... TO BILL GOLDBERG! Była gwiazda WCW zaczyna się okropnie śmiać po czym macha do Takera. Ten z ogromnym zdziwieniem patrzy na titantron nie wiedząc o co chodzi. Światło wraca do normy, a Christian od tyłu wykonuje low blow! Taker pada po ciosie, który wcześniej sam zadał! Christian wchodzi na 3 linę... nie! Jak widać Kapitanowi Charyźmie nie wystarcza trzecia lina i wdrapuje się z lekkim trudem na dach komory! Macha rękami w celu uzyskaniu większego popu i przy błysku setek flashy wykonuje Dving Headbutt z komory! Christian sam mocno to odczuł jednak zacisnął wargi i ledwo doczołgał się do Takera kładąc na nim swoją rękę... 1........2.........3 !!!!

Zwycięzca: Christian!

Captain Charisma nie może w to uwierzyć! Pokonuje (z drobną pomocą) Undertakera i na Wrestlemanii 28 zmierzy się z Danielem Bryanem! Sam mistrz odkłada słuchawki, staje na stole komentatorskim i zaczyna oklaskiwać dzisiejszego zwycięzcę po czym wznosi do góry pas mistrzowski. Christian wzruszony opuszcza arenę. Po chwili Taker zaczyna się budzić, a na arenie znowu gaśnie światło i na titantronie zostaje pokazany Bill Goldberg.

Goldberg: Cześć Taker! Dawno się nie widzieliśmy! O ironio losu, być może spotkamy się ponownie, a wiesz dlaczego? To co stało się dzisiaj to dopiero początek. Chcę czegoś więcej. Chcę zakończyć twój streak! Tak, dokładnie. Rzucam ci wyzwanie. Ty i ja, Wrestlemania 28. Przemyśl to, na odpowiedź czekam do najbliższego piątku, Smackdown. No to do zobaczenia! Greenzilla opuszcza arenę!

Cała publiczność jest zszokowana propozycją Goldberga. Większość z niedowierzaniem kiwa głową. W tym czasie Undertaker powoli dochodzi do siebie i oklaskiwany opuszcza arenę.

Przerwa reklamowa

Po przerwie zostaje wyświetlone promo na którym widzimy jak Chris Jericho wraca do WWE. Widzimy również serię jego dziwnych zachowań, jak i moment, w którym wygrywa Royal Rumble. Potem zostaje pokazana jego rywalizacja z CM Punkiem. Już za chwilę, starcie legend... Chris Jericho vs Mick Foley!

W ringu stoi już Mick Foley czekając na swojego rywala.

*Break the Walls Down*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/2185_Chris_Jericho.jpg

Na arenie pojawia się Chris Jericho, jednak trzyma on w ręce mikrofon... Jak widać ma nam coś do przekazania.

Chris Jericho: O Boże... dawno, dawno nie widziałem tak beznadziejnej i naiwnej publiczności. Oklaskujecie tego tutaj, Micka Foleya, jednak nie zdajecie sobie sprawy z tego, że nie jest to dawny Mick Foley. Jest to stary, słaby i wątły Mick Foley. Dlatego rozsiądźcie się wygodnie na dosłownie kilka sekund by zaraz wstać i zacząć oklaskiwać moje zwycięstwo...

Mick Foley: Wiesz co?! Zaczynasz coraz bardziej mnie wkurzać! Gdybyś był tak miły i zamknął mordę byłbym wdzięczny. Stań do walki, a nie się przechwalasz.

Single Match

The Hardcore Icon od razu rzucił się na Jericho jednak ten szyderczo bawił się w toreadora unikając jego ciosów. W końcu chwycił jego ręke i powalił go na matę zapinając dźwignię na łokieć. Doświadczenie Foleya jednak wzięło górę i ten złapał się za linę. 1..2..3..4.. Chris Jericho był zmuszony puścić uchwyt jednak nadal sprawiał wrażenie wyluzowanego i nie przejmującego się swoim przeciwnikiem gościa. Do czasu. Gdy z ogromną siłą wyprowadził cios i Foley padł na matę, chciał wykonać Lionsault jednak Mick Foley w odpowiednim momencie się odsunął i Jericho przywitał się z matą. Publiczność zagrzewała Foleya do walki, a ten sięgnął do kieszeni... to Mr. Socko! Chris Jericho nieświadomie się odwrócił, ale w odpowiednim momencie zrobił unik i DDT! Zdjął Foley'owi z ręki skarpetę i założył ją na rękę wykonując parodię Mr. Socko. Podszedł do Micka, ale ten z nienacka kopnął Jericho i wykonał Double Underhook DDT! 1..2..kickout !!! Jericho przerywa pin! Foley był w szoku, ale nie czekał długo i wdrapał się na 3 linę. To może oznaczać tylko jedno - Cactus Elbow! Jericho wystawia jednak nogi na, które nadziewa się Mick, a zaraz potem zapina Walls of Jericho. The Hardcore Legend jest bliski poddania się jednak z trudem przewraca się na plecy i odpycha Jericho, wstaje i rusza w jego kierunku, ale ten robi unik i soczysty Codebreaker! 1..2..3!

Zwycięzca: Chris Jericho

Jericho łapie oddech i celebruje swoje zwycięstwo pokazując, że to on jest lepszy. Podchodzi do obolałego Foleya i zaczyna go nonszalancko kopać po czym zapina Walls of Jericho. Mick odklepuje jednak nic mu to nie daje. Po kilkunastu sekundach Chris puszcza uchwyt i przy dużym heatcie od publiczności opuszcza arenę.

W szatni siedzi Rany Orton nie mogąc się pogodzić z porażką. Wtem podchodzi do niego David Otunga.

David Otunga: Zdajesz sobie sprawę z tego co zrobiłeś? Zaatakowałeś Generalnego Menadżera RAW i poniesiesz za to konsekwencje! poniesiesz konsekwencje za swoją głupotę!

Randy Orton: Masz coś jeszcze do dodania?

David Otunga: Nie...

Randy Orton: To dobrze.. ale ja mam!

...po tych słowach The Viper wykonał RKO Otundze! Lecz to nie wszystko pochwycił kubeł w którym był lód i zimne napoje, wylał zawartość po czym założył go na głowę Davidowi i wziął rozpęd... Punk Kick od Żmii! David Otunga aż zawinął się w drugą stronę, a Orton tylko pociągnął nosem i wyluzowany opuścił szatnię.

*You're only smoke & mirrors*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/2101_Cody_Rhodes.jpg

W drodze na ring, opatrzony w gips, Cody Rhodes! Logicznie ujmując nie czeka go starcie, lecz ma on w ręku mikrofon. Być może wyjaśni swoje zachowanie z ostatniego Smackdown!

Cody Rhodes: Ohh... pewnie zastanawiacie się jakie to uczucie? Jakie to uczucie gdy zniszczy się swojego szefa, który tak samo niszczy dorobek waszego życia... jednak szef to złe określenie.. tyran! Tak, tyran! To bardzo dobre określenie dla Vince'a McMahona. Zapracowałem ciężko, ZASŁUŻYŁEM na Intercontinental Title, a on od tak mi to odbiera. Atak na niego to była czysta formalność. Teraz... teraz jesteśmy kwita. Nie obchodzi mnie jak na to zareaguje Vince, to nieważne. Ważne jest to, że wysłałem go tam gdzie jego miejsce, czyli do szpitala!

Cody rzucił mikrofon i chciał opuścić ring gdy nagle... HERE COMES THE MONEY!!!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/740/shane.jpg

To Shane McMahon! Publiczność z wrażenia wstała z miejsc, a syn Vince'a McMahona zmierza w kierunku ringu! Cody Rhodes niedowierzając kiwa głową, ale to prawda! Shane O'Mac is back! Bierze do ręki mikrofon, ale publiczność nie daje mu dojść do głosu. Wreszcie gdy emocje opadają Shane przykłada mikrofon do ust... ale rzuca się na Cody'ego Rhodesa! Cała nawałnica punchy i kopniaków spada na młodego Rhodesa! Shane cały czas okłada Cody'ego po czym ustawia go w narożniku. Wychodzi z ringu, ale bynajmniej nie chce opuścić areny... wyciąga z pod ringu kosz! Ustawia go przed głową Rhodesa mocując jednocześnie na linach, wchodzi na sąsiedni narożnik i... Coast To Coast! Cody Rhodes pada nieprzytomny, a Shane McMahon zaczyna tańczyć w rytm swojej wejściówki. Wreszcie przy ogromnym popie od publiczności opuszcza arenę pokazując, że wrócił i nie prędko stąd odejdzie!

Przerwa reklamowa

Po przerwie reklamowej zostaje wyświetlone promo, w którym widzimy jak gwiazdy WWE zmagały się o udział w Elimination Chamber Matchu. Już za chwilę, pięciu zawodników dostanie ostatnią szansę na udział w walce wieczoru Wrestlemanii oraz na odebranie WWE Title CM Punkowi!

1. Triple H

2. Kofi Kingston

Walkę rozpoczęli zakulisowi przyjaciele. Na jednym z RAW Triple H radził Kofiemu traktować go jako przeciwnika i tutaj chciał mu przemówić do rozsądku. Od początku kontrolował ich starcie. Najpierw osłabił Kingstona potężnym clotheslinem uprzedzonym Irish Whipem w narożnik, a potem założył Four Figure Leg Lock. Kofi był bardzo bliski odklepania, jednak ostatkiem sił chwycił się liny po czym przerolował Triple H'a i bardzo szybko wykonał Boom Drop. W drodze Trouble in Paradise jednak tuż przed kopniakiem HHH robi unik i rusza z Pedigree! Kofi Kingston także kontruje wykonując Back Body Drop. Triple H ląduje w narożniku, a Kofi bierze rozpęd i wykonuje Koronco Buster! Jednak Hunter dosyć szybko przerywa punche Kofiego i wynosi go pod Powerbomb! 1..2..kickout! Triple H wyraźnie nie jest zadowolony, że nie udało mu się wyeliminować Kingstona, a zegar zaczyna odliczać... 5..4..3..2..1!

3. Dolph Ziggler!

Perfection szybko rzuca się na Kofiego, ale HHH chwyta go za nogę, podnosi i mocno trzepie o matę! Rusza w kierunku Kingstona, ale ten wykonuje Trouble in Paradise z zaskoczenia! 1..2..3!

Triple H wyeliminowany przez Kofiego Kingstona

Hunter wyraźnie nie jest zadowolony z takiego obrotu spraw i z niechęcią opuszcza stalową konstrukcję, ale chwila! Triple H wraca i wykonuje Spinebuster Kofiemu! King of Kings popełnił błąd dając dobre rady Kingstonowi przed walką z nim. W końcu Triple H opuszcza miejsce walki lecz jest wyraźnie zdenerwowany. Starcie trwa nadal! Po przerwie reklamowej widzimy, że po paru chopach Ziggler pada na matę, a Kofi Kingston wdrapuje się na narożnik w celu wykonania Diving Crossbody, ale Dolph z nienacka kontruje poprzez Dropkick! 1..2..kickout! Ziggler jest niezwykle wściekły. Czeka aż jego przeciwnik wstaje i dorzuca Fameasser! 1..2..kickout! Żarty się skończyły. Dolph Ziggler przenosi się z Kingstonem poza ring gdzie Ghanijczyk zostaje z ogromną siłą pchnięty w stalową konstrukcję! Zegar zaczyna odliczać... 5..4..3..2..1!

4. CM Punk!

Voice of the Voiceless szybko rusza na ratunek Kofiemu atakując Zigglera. Ten otrzymuje Irish Whip i zostaje mocno wbity w komorę, w której wcześniej sam przebywał! CM Punk nie jest jednak jednostronny i zaczyna szarżę także na Kofiego Kingstona jednak ten znikąd podcina Punka, który sam przywala twarzą o stalowe podłoże! To nie koniec, Boom Drop dla Punka! WWE Champion mocno to odczuł i zwijał się z bólu. Kofi wdrapał się na 3 linę i próbował Diving Crossbody, ale CM Punk się odsunął, a Kofi uderzył całym ciałem w metalową konstrukcję !!! Cała publiczność zamarła bo Kingston momentalnie stracił przytomność, a CM Punk po chwili wypoczynku zaczął pojedynek z Zigglerem. Po kombinacji Turnbuckle Shinning Wizard i Running Bulldog CM Punk dorzucił jeszcze Neckbreaker. 1...2...kickout! Punk powoli robi się wściekły gdyż za wszelką cenę chce utrzymać WWE Championship przy sobie. Wykonuje Irish Whip i Clotheslinem wyrzuca Zigglera za ring. Podchodzi do lin i Flying Clothesline! Nie! Ziggler się uchyla, a twarz CM Punka wita się z obudową klatki. Dolph desperacyjnie wrzuca Punka do ringu i 1..2..kickout! To jeszcze nie koniec. Ziggler jest podłamany, a zegar już 3 raz zaczyna odliczać.. 5..4..3..2..1!

5. Alberto Del Rio!

Debiutant w Elimination Chamber szybko zajmuje się Zigglerem. Kilka kopnięć w plecy po czym wbicie w narożnik. ADR wykonuje Enzuguiri Kick, lecz chybił, a Ziggler zapina mu Sleeper Hold! Alberto powoli słabie lecz z nienacka atakuje CM Punk. Na zmiane wymierza po kicku raz dla Del Rio, raz dla Dolpha Zigglera. Wreszcie Dolph łapie go za nogę i z Alberto wykonują Double Clothesline oraz Double Elbow Drop. Alberto przypina 1..2..kickout! Meksykanin i Perfection opracowali sobie dobrą taktykę, bo razem rozpracowywują mistrza WWE. Irish Whip w narożnik dla Punka, a potem ADR ląduje w taki sam sposób wysłany przez Zigglera. Dolph szykuje się do wykonania Zig Zaga lecz Alberto popycha go i daje mu do zrozumienia, że to on chce wykończyć Punka. Ich współpraca się kończy gdyż obaj zaczynają wymierzać sobie ciosy. Raz Del Rio, raz Ziggler. Wreszcie przewagę zyskuje Dolph, który wysyła na liny Alberto jednak z nienacka Kofi Kingston łapie za nogi Meksykanina, a ten uderza twarzą o matę! W tym czasie rozpoczyna się odliczanie! 5..4..3..2..1!

6. Rey Mysterio!

Rey Mysterio od razu wykonuje Hurricanranę Kingstonowi. Wychodzi za liny i Springboard Splash! 1..2..kickout! Kofi nie daje tak łatwo za wygraną! Gdy Mysterio ustawia go sobie na linach i chce wykonać 619 Alberto Del Rio z zaskoczenia chwyta za nogi Reya po czym potężnie wbija go w element klatki! To jeszcze nie koniec. Arystokrata wynosi Reya na ramiona i wykonuje mu Powerbomb na stalową siatkę otaczającą klatkę! Rey pada nieprzytomny po czym zaczyna obficie krwawić. Sędzia podbiega do niego i sprawdza puls. Chwilę potem pokazuje znak X i do klatki wbiegają lekarze. Rey zostaje wyniesiony na noszach, a publiczność dosłownie oniemiała na ten widok. Walka jest jednak nadal kontynuowana!

Kofi wskakuje do ringu jednak jest wyraźnie osłabiony wcześniejszym "pudłem". Dolph strategicznie zachodzi go od tyłu i zapina Sleeper Hold lecz Kofi przerzuca go przez ramię i Trouble in Paradise znikąd! 1..2..kickout! Dolph odkopuje!!! Widać, że ma chrapkę na WWE Title i jest zdolny zrobić wszystko by zatrzymać ten pas. W końcu chce skontrować kopniaki Kingstona lecz od tyłu CM Punk wykonuje Roll Up! 1..2..3!

Dolph Ziggler wyeliminowany przez CM Punka

W klatce pozostało trzech zawodników - CM Punk, Alberto Del Rio i Kofi Kingston. Alberto powoli wstaje, a Kofi i Punk rzucają się na siebie. Straight Edge Warrior wychodzi zwycięsko z tego brawlu kwitując to Devil Lock DDT. 1..2..kickout! Kofi nie daje się tak łatwo i unika kolejnego clothesline wykonując Spinning Heel Kick! Sygnalizuje wykonanie Boom Dropu, ale od tyłu atakuje go wypoczęty Alberto Del Rio! Arystokrata nie bawi się z nim i od razu zapina Cross Arm Breaker! Kofi walczy ze sobą próbując złapać się za linę jednak Alberto odciąga go stamtąd. Kingston już chciał odklepywać gdy Punk powalił Del Rio low kickiem! 1..2..kickout! Kingston chciał podziękować Punkowi za uratowanie mu miejsca w klatce i podał mu rękę. Punk chwycił ją... po czym wyniósł Kingstona pod GTS!!! Kofi był jednak przytomny i ciosami łokciem "zszedł z Punka" jednak ten od razu zaatakował wykonując Pepsi Twist! 1..2..kickout! CM Punk nie mógł uwierzyć jak Kofi odkopał po czymś takim, ale zaraz! Od tyłu czai się Alberto Del Rio! Meksykanin szybko zapina Cross Arm Breaker! Punk łapie się za włosy, macha nogami jednak ni jak nie może zerwać uchwytu! Próbuje drugą ręką wyprowadzić cios jednak jest ona wygięta w ten sposób, że nie dosięga Alberto. W końcu Punk używa swojego sprytu i powoli wstaje jednocześnie wykonując Roll Up! 1..2..kickout! Ale od tyłu Kingston atakuje Punka Roll Upem! 1..2..kickout! Straight Edge Warrior pokazał, że nie odda swojego pasa tak łatwo. Cała trójka przemierzyła się wzrokiem po czym Alberto stanął w narożniku i kazał pozostałej dwójce walczyć. CM Punk i Kingston porozumiewawczo kiwnęli głową i zaatakowali Alberto w narożniku! Cios od Punka, kopnięcie od Kingstona! Kofi wyszedł za ring i chciał wykonać Springboard Crossbody jednak Alberto się uchylił i Kingston wylądował na Punku! Arystokrata od razu przeszedł do pinu! 1..2..kickout! Punk odkopuje! Meksykanin był wściekły, ale wpadł na pomysł wykorzystania klatki. Wyszedł z nim za ring i zaczął szorować twarzą Punka po metalowym obramowaniu. Ten zaczął obficie krwawić, ale Alberto nie przestawał. Wreszcie przerwał to Kingston wbijając Alberto w komorę i wjeżdżając w niego Baseball Slidem! Kofi zaczął się popisywać wdrapując się na komorę, Boom! Boom! Boom! Diving Crossbody dla Alberto! Kingston wrzucił go do ringu. 1..2..3!

Alberto Del Rio wyeliminowany przez Kofiego Kingstona

Pozostała ostatnia dwójka - Kofi Kingston i ledwo oddychający CM Punk. Oboje zaczęli wymianą ciosów jednak to Kofi zyskał sobie przewagę. Irish Whip i Dropkick! 1..2..kickout! To jeszcze za mało na mistrza WWE. Kingston szybko wyszedł za ring i chciał wykonać Springboard Clothesline w stylu CM Punka lecz ten z nienacka przechwycił go w locie i wykonał Snap Powerslam! 1..2..kickout! CM Punk pokazał, że czas już iść spać i wyniósł Kingstona pod GTS lecz ten się nie dał i spróbował skontrować poprzez Trouble in Paradise. Punk się uchylił po czym powalił Kingstona potężnym kopniakiem w głowę! Straight Edge Warrior wyszedł za ring i pokazał kto tak naprawdę jest właścicielem tego chwytu po czym wykonał Springboard Clothesline! Znowu zasygnalizował Go To Sleep lecz tym razem już się udało! Niefortunnie jednak Kofi wykaturlał się z ringu dzięki czemu CM Punk nie mógł przejść do pinu. Ruszył zatem za Kofim Kingstonem i chciał wykonać Neckbreaker na stalowe podłoże lecz Kofi chwycił się nogą liny i wykonał Suplex! Wrzucił CM Punka do ringu i był tak bliski zwycięstwa! 1....2....KICKOUT!!! Widać, że Straight Edge Warrior jest gotów solidnie się poświęcić aby zatrzymać pas. Kofi staje w narożniku i sygnalizuje Trouble in Paradise.. lecz na rampie pojawia się Chris Jericho! Idzie pewnym krokiem w stronę ringu. Każe sędziemu natychmiast otworzyć klatkę lecz ten wyraźnie odmawia po czym obrywa sierpowym od Jericho! Y2J chce wyrwać kłódkę, ale nie może sobie poradzić. Wtem na arenie zjawia się obolał Mick Foley! Odciąga Chrisa od klatki lecz ten także chce mu dołożyć jednak Hardcore Icon blokuje cios i sam obija Chrisa po czym wykonuje mu Double Underhook DDT na podłogę! My wracamy do ringu gdzie Kofi obserwuje to wszystko ze środka, gdy nagle od tyłu zachodzi go CM Punk! Roll Up! 1...2...kickout! Kingston szybko wstaje wiedząc, że ma przewagę nad Punkiem w postaci większych zasobów siły i po odbiciu od lin chce wykonać Trouble In Paradise, ale CM Punk znowu się uchyla i wynosi Kingstona pod Go To Sleep! 1....2....3!!!

Zwycięzca: CM Punk

Chris Jericho obserwuje to wszystko z zewnątrz lecz nie jest wściekły. Wręcz przeciwnie. Jest zadowolony i pokazuje palcem na znak Wrestlemanii! Punk twierdząco kiwa głową po czym wznosi do góry WWE Championship! Widokiem tauntującego w narożniku CM Punka kończymy tegoroczne Elimination Chamber PPV! Dobranoc!

Mamy pierwsze PPV!

Miz wygrywa z Truthem, to chyba nie koniec. Kontynuacja na WM'ce? Ja dodałbym do tej dwójki tag team partnerów i mielibyśmy Tag Team Match ;)

Oszustwo Ceny. Heel turn? Być może. Kane będzie szukał zemsty. No Holds Barred Match na Wrestlemanii?

Christian kontra Bryan na Wrestlemanii? WHY?! DLACZEGO NIE Undertaker?!

Jericho odnosi zwycięstwo- wszystko ładnie pięknie.

Szykuje się feud Rhodesa z rodziną McMahonów. A jak zadziera z tą rodziną to zadziera z Triple H'em. Więc może ich walka?

Triple H wyeliminowany pierwszy. No tak. Przez Kingstona. Triple Threat? :D

Mysterio za szybko wyleciał, del Rio za długo był w walce. Końcówka jest piękna- cud, miód i orzeszki :D Punk wygrywa.

Czekam na Wrestlemanię!

Punk vs. Triple H vs. Kofi Kingston vs. Cody Rhodes o WWE Championship :twisted:

Brakuje mi Batisty i Jeffa Hardy'ego. Czekam na ich powrót na Wrestlemanii!

W "moim" rankingu remisujesz z Piniem i Vercynem, więc gratuluję ;)

116218737055c51bc30a173.jpg

• 2 tygodnie później...

Monday Night RAW

20.02.2012

Czas na pierwsze RAW po Elimination Chamber! Show rozpoczyna pokaz fajerwerek połączony z grającym w tle theme Nickelback - Burn It To The Ground. Za stołami komentatorskimi tradycyjnie Michael Cole oraz Jerry Lawler. Droga do Wrestlemanii wychodzi na ostatnią prostą!

http://cdn.bleacherreport.net/images_root/slides/photos/000/269/072/2po846r_display_image.jpg?1277282607

*Break The Walls Down...*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/2185_Chris_Jericho.jpg

W drodze na ring Chris Jericho! Jednak nie będzie to zwykły segment gdyż RAW otworzy Highlight Reel z udziałem... CM Punka! Tymczasem gdy Y2J już jest w kwadratowym pierścieniu wygodnie rozsiada się na krześle i nie okazuje zbytniego zainteresowania swoim gościem.

*Look In My Eyes...*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/CM_Punk_2012CutByJibunjishin17.jpg

Nie trzeba było długo czekać i CM Punk, który obronił WWE Championship na Elimination Chamber pojawia się na arenie! Jest on wyraźnie zadowolony z odniesionego zwycięstwa jednak widać, że nie jest w pełni sprawny. Wchodzi do ringu wznosząc do góry WWE Title oraz pokazując Chrisowi, że to on jest mistrzem. Jericho jednak nie przywiązuje do tego wielkiej wagi i chwyta mikrofon.

Chris Jericho: Witaj Punk! Co tam u ciebie? Jak się czujesz po wczorajszym zwycięstwie? Jak ci mija czas? A przede wszystkim: jak czujesz się jako złodziej i hipokryta...?

CM Punk: Chris, myślałem, że raz na zawsze wyjaśnimy sobie tą kwestię jednak jak widzę nic do ciebie nie dociera. Jestem najlepszym WRESTLEREM na świecie i udowodniłem to wczoraj pokonując Triple H'a, Alberto Del Rio, Reya Mysterio...

Chris Jericho: Haha... ohh... a wiesz co jest w tym najzabawniejsze? To, że wyeliminowałeś raptem 2 osoby! Resztę odwalili za ciebie inni uczestnicy tej walki. Dlatego nazywając się najlepszym jesteś co najmniej zabawny...

CM Punk: Zabawny? Człowieku, to starcie polegało na tym, aby przetrwać. Polegało na tym, by przetrwać w klatce z pięcioma innymi wrestlerami. I proszę, nie udawaj, że nie wiesz o co mi chodzi bo niejednokrotnie walczyłeś w Elimination Chamber Matchu. Powoli zaczynam myśleć, że jesteś najzwyczajniej w świecie zazdrosny. Jesteś zazdrosny bo ludzie chantują moje imię! Jesteś zazdrosny bo to ja jestem twarzą tej organizacji i to ja uczestniczę w walkach wieczoru. Jesteś zazdrosny... bo jestem od ciebie lepszy!

Chris Jericho: Wiesz co? Dotąd miałem do ciebie kapkę szacunku, teraz nie mam już nic, a wiesz dlaczego? Obrażasz mnie... ja zazdrosny? Spójrz na siebie! Jesteś marną imitacją mnie! Gdy tylko odszedłem z WWE zauważyłem, że zaczęło się dziać coś złego w tej organizacji. Poziom był co najmniej śmieszny, a teraz gdy powróciłem po to co mi się należy ludzie znowu oglądają Monday Night RAW, oglądają to żeby zobaczyć jak mocno skopię ci dupsko na Wrestlemanii! Jest jeszcze jeden aspekt, który muszę ci wyjaśnić - nigdy, nigdy, NIGDY! Nigdy, nie byłeś i nie będziesz ode mnie lepszy. To ja jestem najlepszy w tym co robię, a ty się o tym przekonasz.

Po tych słowach Y2J uderzył mikrofonem Punka i przywalił jego twarzą w metalowy gong! Straght Edge Warrior padł na matę, a Chris Jericho podniósł jego pas, wzniósł do góry i wykrzykiwał, że to on jest najlepszy na świecie. Wszedł na narożnik i ponownie wzniósł pas.. gdy nagle..

*Wreck...*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/67/mick.png

Mick Foley w drodze na ring! The Hardcore Legend po drodze wita się z fanami i pokazuje, że ma coś do powiedzenia w tej sprawie. W międzyczasie CM Punk powoli dochodzi do siebie. Wstaje i wyrywa swój pas z rąk Y2J'a.

Mick Foley: Witam publiczność zgromadzoną w tej arenie! A wy, ehh... zachowujecie sie jak małe dzieci "ja jestem lepszy! nie! bo ja! a nie! bo ja!". Proszę was. W tym biznesie sprawy rozwiązuje się w inny sposób niż dziecięce kłótnie!

Chris Jericho: A tak właściwie, to czego chcesz? Wczoraj skopałem ci tyłek, a poza tym nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie, więc jeśli nie mieszałbyś się w to byłbym ogromnie wdzięczny!

Mick Foley: Nie mam nic do powiedzenia? Zdziwisz się. John Laurinaitis jak i David Otunga nie są w pełni sprawi przez atak Randy'ego Ortona. Vince McMahon leży w szpitalu w wyniku ataku Cody'ego Rhodesa. Można powiedzieć, że nikt nie panuje nad tym show lecz wczoraj powrócił Shane McMahon , który jest pełnoprawnym dziedzicem tej federacji. Wczoraj po Elimination Chamber rozmawiałem z nim na różne tematy. Przyznał mi rację, że ten wasz spór jest już nudny więc na Wrestlemanii... będę sędzią specjalnym waszej walki!

Chris Jericho: Nie! Jakim prawem?!

Mick Foley: Oj Chris, nie martw się, będę w pełni sprawiedliwym sędzią... a jeśli mógłbyś się odwrócić...

Chris Jericho odwrócił się i otrzymał Go To Sleep od CM Punka! Best in the World wszedł na narożnik i wzniósł do góry WWE Championship! Mick Foley bił mu przez chwilę brawo po czym sam opuścił arenę.

Non Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2535/Brodus_Clay_2012CutByJibunjishin7.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/627/Zack_Ryder_3_CutOut_Jess-x.jpg

Brodus Clay vs Zack Ryder

KOŃCÓWKA:

Brodus Clay chciał wykonać clothesline jednak Zack Ryder zrobił unik i po odbiciu od lin sam wyrzucił Claya clotheslinem z ringu. Nie czekał długo i dorzucił jeszcze Planchę! Obaj mocno to odczuli. Pierwszy wstał Broski i wrzucił Brodusa do ringu. 1..2..kickout! Zack nie czekał na zbawienie, odbił się od lin i wykonał Knee Drop! 1..2..kickout! Ryder nadal był bezsilny i ustawił się w narożniku szykując Rough Ryder jednak gdy wziął rozpęd Brodus skontrował jego atak na Back Body Drop! Irish Whip w narożnik i Corner Clothesline! To nie koniec! Odbicie od lin i potężny Splash! 1..2..3!

Zwycięzca: United States Champion - Brodus Clay!

Przerwa reklamowa

Po przerwie ujrzeliśmy jakąś postać zmierzającą przez backstage w kierunku ringu. Widać było tylko jeansowe shorty oraz Air Maxy. Po chwili wyświetlił się napis UP NEXT...

*Word Life...*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/0Render3.jpg

To old schoolowy John Cena! Doctor of Thuganomics powrócił! Cena zmierza na ring pokazując swoją kłódkę i koszulkę. Nie trzeba było długo czekać i John szybko zabrał głos.

John Cena: Wczoraj, na Elimination Chamber pokonałem Kane'a... wczoraj, na Elimination Chamber pokonałem Kane'a... sam! Dokonałem tego dzięki wrodzonej sile i talentowi. Dokonałem tego... bez was! Już od dłuższego czasu nie mam w was oparcia. Harowałem w federacji jak mało kto podczas gdy tylko pojawiałem się na arenie wy nagradzaliście moją ciężką pracę buczeniem. Wygwizdywaliście mnie, obrażaliście mnie, nie docenialiście mnie! Ale z tym koniec! Koniec słodkiego kochasia, koniec człowieka, który pracował na wasze względy lecz odpłacono mu wyrzuceniem go z serc zaciekłych fanów WWE. Teraz gdy pokonałem Kane'a wiem, że mogę pokonać każdego! Rozumiecie? Każdego i to bez waszej pomocy, którą i tak straciłem. To wszystko co miałem wam do powiedzenia...

Wtem na titantronie został pokazany Kane. Głęboko wpatrywał się w Cene po czym zaczął go oklaskiwać.

Kane: Brawo! Brawo John. Jestem z ciebie dumny. Jestem bardzo dumny, że moje starania nie poszły na marne. Walczyłem w imię mojego Pana, w imię nienawiści, którą jestem przepełniony abyś ty mój drogi zszedł ze ścieżki cukierkowego i nic nie znaczącego chłopca. Gratuluję, teraz jesteś pełnoprawnie członkiem...

John Cena: Czekaj, czekaj, czekaj... a więc o to ci chodziło? Jak dotąd myślałem, że tylko osobiste względy kierują tobą i twoimi poczynaniami.

Kane: Myliłeś się. Otrzymałem misję aby zrobić z ciebie potwora... aby zrobić z ciebie demona! Wprawdzie nigdy nie osiągniesz takiego poziomu nienawiści i goryczy co ja, może nie będziesz tak przeraźliwym potworem... lecz wreszcie odrzucisz tych wszystkich rozweselonych, naiwnych ludzi. Jeszcze raz szczerze ci gratuluję...

W ringu buchnęły płomienie, a cała arena zrobiła się czerwona. Widać, że John Cena był z siebie zadowolony i przy sporym heatcie opuścił arenę.

Przerwa reklamowa

Gdy Triple H przemierzał backstage zatrzymał go Kofi Kingston.

Kofi Kingston: Ejjj Hunter! Czekaj!

Triple H: Czego chcesz?

Kofi Kingston: Chciałbym z tobą wyjaśnić sytuacje z wczoraj. Rozumiem, że nie jesteś zadowolony z tego iż zostałeś wyeliminowany jako pierwszy, ale to nie było powód żeby mnie atakować!

Triple H: Posłuchaj. Jestem już starym zawodnikiem. Za chwilę mogę zakończyć karierę. To była ostatnia szansa żeby znaleźć się w Main Evencie Wrestlemanii!

Kofi Kingston: Ale przecież sam powtarzałeś żebym traktował cię jak przeciwnika.

Triple H: Wiesz co? Zdecydowanie za dużo słuchasz. Może wreszcie weź się za siebie i przejdź do czynów. Słuchając na okrągło innych nie zajdziesz daleko. A teraz przepraszam, ale nie mogę z tobą rozmawiać. Vince leży w szpitalu i Stephanie dzwoniła, żebym go odwiedził. Żegnaj.

HHH wyszedł z budynku, a Kofi ze spuszczoną głową udał się do szatni.

Single Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler_2012CutByJibunjishin9.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_CutOut_Jess-x.jpg

Dolph Ziggler vs Kane

KOŃCÓWKA:

Big Red Monster kompletnie zdominował to starcie. Po serii punchów wrzucił Zigglera do narożnika i tam kontynuował atak na tułów młodej gwiazdy. Wreszcie wykonał Irish Whip i Powerslam! 1..2..kickout! Kane wstał i przymierzał się do Chokeslamu jednak Dolph Ziggler wykorzystał swój spryt kopiąc w brzuch powtora i po odbiciu od lin wykonał Fameasser. 1..2..kickout! Ziggler nie poddawał się tak łatwo i wdrapał się na 3 linę. Kane był jednak przytomny i szybko wstał po czym wykonał Dolphowi Superplex z 2 liny! 1..2..kickout! To jeszcze nie koniec! Big Red Machine znowu zasygnalizował Chokeslam i tym razem osłabiony Dolph nie postawił się mu. 1..2..3!

Zwycięzca: Big Red Monster - Kane!

Kane wygrał jednak jego muzyka nie zabrzmiała. Zamiast tego na rampie pojawił się John Cena. Chwilę rozejrzał się po publice po czym ruszył w stronę ringu. Kane był już gotowy do ataku, ale Cena zatrzymał się na krawędzi ringu i po chwili namysłu zeskoczył z kwadratowego pierścienia i pokazał środkowy palec zbierając spory pop oraz pokazując, że pomimo tego iż Kane wychwalał go ten nie jest po jego stronie. Big Red Machine stał zdziwiony jednak niedługo potem także opuścił arenę.

Kamera przeniosła się do biura Johna Laurinaitisa, w którym siedział... Shane McMahon! Nagle zjawił się tam także obolały Chris Jericho.

Chris Jericho: Co? Co ty tu robisz? Szukam Laurinaitisa.

Shane McMahon: Ahh Chris... tyle czasu się nie widzieliśmy, a ty się nawet nie przywitasz?!

Chris Jericho: No nie wiem...

Shane McMahon: Trudno... Pana Laurinaitisa nie ma gdyż na Elimination Chamber został zaatakowany przez Randy'ego Ortona i jest pod stałą obserwacją lekarzy. Jego asystent - David ... jak mu tam? Otunga, tak? Także został zaatakowany przez Ortona lecz leży w szpitalu. To samo z moim ojcem. Teddy Long rządzi na Smackdown więc tymczasowo to ja panuję nad RAW.

Chris Jericho: Hm... no nic. Widziałeś co się stało? Zostałem zaatakowany przez CM Punka! A jeśli doznałbym kontuzji i opuścił Wrestlemanię? Powinieneś coś z tym zrobić!

Shane McMahon: Tak... wszystko widziałem i wiesz co? Zrobię coś z tym! Już za chwilę... już za momencik... zmierzysz się z... Mickiem Foleyem!

Chris Jericho: Hahaha. Serio sądzisz, że ten dziadek będzie mógł mnie pokonać? Pokazałem mu wczoraj jego miejsce w szeregu.

Shane McMahon: To dobrze, jednak należy mu się rewanż. Idź już na ring bo przegapisz swoją walkę.

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/Chris_Jericho_2012CutByJibunjishin24.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/67/Mick_Foley_01.jpg

KOŃCÓWKA:

Chris Jericho kontrolował to starcie jednak przy próbie Lionsaultu nadział się na kolana Foleya, który szybko ruszył z ofensywą. Po udanym Cactus Elbow chciał zakończyć tą walkę poprzez DDT, ale Jericho przerolował go. 1..2..kickout! Nie trzeba było długo czekać i Y2J powalił legendę hardkoru poprzez Double Axe Handle oraz dorzucił DDT. 1..2..kickout! Znowu nie udało mu się zakończyć walki i sfrustrowany ruszył po krzesełko! Gdy pojawił się z nim w ringu sędzia wyrwał mu je z rąk i odłożył za ring. W międzyczasie Mick Foley wyjął Mr. Socko! Śmierdzący przyjaciel Foleya juz rozpoczął atak jednak Jericho przerzucił Micka przez ramię i zapiął Walls of Jericho! The Hardcore Icon starał się wytrzymać. Zacisnął zęby i ruszył w kierunku lin jednak Y2J odciągnął go jeszcze bardziej na środek ringu. Mick Foley nie miał innego wyjścia jak się poddać.

Zwycięzca: Chris Jericho

*Booyaka*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/28/Rey27.jpg

W drodze na ring Rey Mysterio. Luchador nie jest jednak w pełni sił i pomagaja mu kule. Z trudem wchodzi do ringu gdzie mikrofon podaje mu Justin Roberts.

Rey Mysterio: Alberto Del Rio... czy to nie jest już nudne? Myślałem, że rozwiązaliśmy nasz spór raz na zawsze, a ty wysyłasz mnie do szpitala, z którego wyszedłem 2 godziny temu. Wypisałem się na własne życzenie gdyż muszę przekazać ci jedną wiadomość. Jeśli myślisz, że ujdzie ci to na sucho to mylisz się i to bardzo. Gdy tylko wyzdrowieję dopadnę cię i wtedy naprawdę przekonasz się co to znaczy Six-One-Nine! Jeśli jednak jesteś odważny możesz pojawić się tu już teraz. Pokaż jaki z ciebie arystokrata i zaatakuj niepełnosprawnego! No dalej!

*Realeza*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/DelRio13.jpg

I oto on! Alberto Del Rio! Tym razem na arenę wjeżdża kosztownym Mercedesem S550. Gdy już dociera do ringu bierze mikrofon i...

Alberto Del Rio: Rey, Rey, Rey... zrozum. Nie chciałem ci zrobić krzywdy. Chciałem tylko sprawić sobie Main Event Wrestlemanii, lecz jeśli mi się nie uda to tobie tym bardziej! Jestem od ciebie lepszy i to ja bardziej zasługuję na laury. To ja jestem przystojniejszy, bogatszy oraz lepszy. Wiesz... w WWE nie ma miejsca dla nas dwóch dlatego przepraszam jeśli cię to urazi.. ale...

Po tych słowach Alberto zaatakował Reya Mysterio! Najpierw wymierzył mu Enzuguiri Kick w narożniku by potem zapiąć Arm Bar! Mr. 619 zwijał się z bólu gdy nagle...

*Ancient Spirit*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/975/Sin_Cara-2011Cutout_by_Jibunjishin38.jpg

Przy aplauzie publiczności Sin Cara pojawia się w ringu! Nie czeka długo i atakuje Alberto Del Rio! Najpierw arystokrata obrywa Hurricanraną, a potem International Sensation zapina mu La Mistica! Alberto odklepuje jednak nic mu to nie daje. Po parunastu sekundach Sin Cara puszcza uchwyt i wyrzuca Del Rio z ringu. Podchodzi do ledwo przytomnego Reya Mysterio, który leży w narożniku i sprawdza jego stan zdrowia. Podnosi go i chce mu pomóc opuścić arenę... po czym atakuje go! Meksykanin zaczyna okładać Reya kopniakami. Chwilę potem bierze leżącą niedaleko kulę i zaczyna nią atakować Mysterio! To nie koniec. Tą samą kulą zaczyna dusić Reya! Alberto Del Rio obserwuje to wszystko stojąc na rampie i głęboko się uśmiecha.

Przerwa reklamowa

W biurze Shane McMahona ponownie zjawia się Chris Jericho.

Chris Jericho: I co? Pokonałem Foleya i udowodniłem ci, że nic nie stanie mi na drodze by na Wrestlemanii zgarnąć WWE Championship.

Shane McMahon: Hm.. to bardzo dobrze, że jesteś zmotywowany i tak dalej, ale teraz spieprzaj stąd! Muszę odwiedzić ojca w szpitalu i nie mam czasu na ciebie.

Y2J z pogardliwym uśmieszkiem opuścił biuro.

Matt Striker: Witam państwa! Moim dzisiejszym gościem będzie R-Truth! Witaj. Co powiesz o wczorajszym zachowaniu The Miza? Nie wystarczyło mu zwycięstwo nad tobą i zaatakował cię po walce. Zamierzasz się na nim zemścić?

R-Truth: Zemścić? Ja?! Ależ skąd! Matt, nie żartuj, nie zamierzam się na nim zemścić. Chcę po prostu wbić mu raz na zawsze do głowy, że nie jestem opętany przez Little Jimmych, a on zapewne tak myśli. Już za chwilę zmierzymy się w starciu rewanżowym i skończę z nim raz na zawsze, prawda?

Matt Striker: Mówisz do mnie czy...?

R-Truth: Ahh... co za idiota. Chodźcie..

Matt Striker miał minę w stylu WTF, a Truth pewnym krokiem opuścił miejsce wywiadów.

Przerwa reklamowa

Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/135/R-Truth_3.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/Miz36.jpg

R-Truth vs The Miz

Starcie rozpoczyna się od zwarnia, z którego zwycięsko wychodzi wczorajszy przegrany. R-Truth powala Miza Spinning Calf Kickiem po czym wyrzuca go clotheslinem z ringu. Nie trzeba długo czekać by Truth wziął rozpęd i wykonał Planchę! Ron wrzucił Miza spowrotem do ringu. Po reklamach zobaczyliśmy, że to jednak The Miz przejął kontrolę w ringu i trzymał zapięty Headlock. R-Truth powoli zaczął wstawać i skontrował Back Suplexem! Obaj jednak to mocno to odczuli. Gdy już wstali zaczęła się wymiana ciosów, z której zwycięsko wyszedł Killings i po kilku punchach poczęstował Mizanina Hip Tossem oraz serią clothesline'ów. Posłał swojego przeciwnika z myślą o Back Body Dropie, ale to Miz był sprytniejszy i kopniakiem zamroczył Trutha. Ruszył na niego, ale ten z nienacka skontrował Bicycle Kickiem! 1..2..kickout! R-Truth nie zwlekał długo i szykował się Suplex jednak The Miz przerzucił go przez siebie i mamy kombinacje Backbreaker + Neckbreaker! 1..2..kickout! Miz zasygnalizował Skull Crushing Finally, ale Truth skontrował Roll Upem. 1..2.. Roll Up ze strony Miza! 1..2..kickout! R-Truth szybko wstał po czym wymierzył potężny kopniak! Odbicie od lin i Scissors Kick? Nie! Miz odsuwa się i sam wymierza solidny cios. Przechodzi do pinu jednocześnie kładąc nogi na linach, ale sędzia bez problemu to zauważa. Mizanin był wściekły. Miał pretensje do sędziego po czym ruszył z clotheslinem na Trutha, ale ten zrobił szybki unik, odbicie od lin i Truth Missile! 1..2..3!

Zwycięzca: R-Truth!

Ron Killings wzniósł ręce w geście zwycięstwa. Wreszcie udowodnił, że The Miz nie jest od niego lepszy. Spokojny i pewny siebie opuścił arenę, a jego przeciwnik nie mógł uwierzyć w to, że przegrał.

W szatni siedział Brodus Clay rozmawiając ze swoimi tancerkami gdy wtem zjawił się tam All American American Jack Swagger.

Jack Swagger: Chcę title shota. Zasłużyłem na ten pas i zasłużyłem na jeszcze jedną szansę.

Brodus Clay: Hej dziewczęta jak myślicie, dać mu jeszcze jedną szansę? Tak, ja też myślę, że nie!

Jack Swagger: Jak to? Boisz się? Boisz się tego, że odbiorę ci United States Championship i wreszcie ten pas trafi do kogoś kto na niego zasługuje?

Brodus Clay nie wytrzymał i pchnął Swaggerem o szafę po czym wykonał mu potężny Bodyslam na rozłożone krzesełko! Tancerki uciekły z szatni, a The Funkasaurus wziął pas i pokazał, że należy on do niego.

Przenosimy się do stolika komentatorskiego gdzie...

Michael Cole: Proszę państwa, właśnie razem z Jerrym otrzymaliśmy informację, że stan Vince McMahona się poprawia.

Jerry Lawler: Dokładnie. Vince McMahon rozpoznaje już członków swojej rodziny i swobodnie rozmawia. Dowiedzieliśmy się także, że po przerwie reklamowej uzyskamy połączenie via satellite ze szpitalem, w którym Chairman WWE się znajduje!

Michael Cole: Zapraszamy!

Przerwa reklamowa

*You're only smoke & mirrors*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/2118_Cody_Rhodes.jpg

Zamiast połączenia z Vincem McMahonem w ringu zjawia się gwiazda Smackdown! Cody Rhodes. Nie dość, że ma on rękę w gipsie to do tego ma założoną maskę na szczękę.

Cody Rhodes: Co to ma znaczyć? To jakiś żart? Ta federacja to jedna wielka parodia! Spójrzcie na mnie. Nie dość, że zostałem okrutnie potraktowany przez Undertakera i mam rękę w gipsie, to do tego wczoraj zaatakował mnie synalek waszego szefunia - Shane McMahon. Przez niego muszę nosić to ochraniaczo-masko podobne coś na twarzy! Ale ja tego tak nie zostawię. Ja się zemszczę! Ja...

W tym momencie na titantronie wyświetlił się Vince McMahon! Obok niego siedziała Stephanie McMahon, Triple H oraz Shane McMahon.

Vince McMahon: Witaj Cody. Ja nie chciałem żeby to tak wyszło. Nie chciałem by do tego doszło. Miałeś naprawdę spory potencjał. Lekko cię skrytykowałem, a ty potraktowałeś mnie jak psa!

Cody Rhodes: Bo zasłużyłeś na to.

Vince McMahon: Milcz! Posłuchaj. Już za półtora tygodnia zostanę wypisany ze szpitala i obiecuję ci. Zjawię się na Smackdown, znajdę cię i dokopię ci tak mocno, że nie będziesz już narzekał bo nie będziesz miał siły! Lecz nie martw się. Jeśli ja nie dam rady to zrobi to albo Shane albo Hunter. Radzę ci uważać . Ehh... niech cię to nie zmyli. Ze mną jest już coraz lepiej, na tyle lepiej żeby cię zwolnić lecz nie zrobię tego. Najpierw pobawię się tobą jak małą marionetką by później zadać ostateczny cios. Miej się na baczności.

Vince rzucił jeszcze pożegnalne "Fuck You" i RAW widokiem oszołomionego Cody'ego Rhodesa schodzi z anteny. Do zobaczenia za tydzień!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...