Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Against All Odds 12.02.2006

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Pre Show:

The Truth pokonal A1 przez "The axe kick"

Przed sama walka caly Team canada zostaja zostaje wyrzucony przez sedziego z ringu.

Walka trwala ok 2 min wiec nie ma co o niej napisac za bardzo.

Shark Boy & Cassidy Rilay & Lance Hoyt pokonali "The prince of punk" Shanon Moore'a & "Diamonds in the rough" kiedy Hoyt wykonal Powerbomb chokeslam na Skipperze.

Podczas walki Shanon Moore atakuje "diamonds in the rough" gdy Elix Skipper chce odliczyc Hoyt'a. Najpierw wyrzuca z ringu David'a Young'a a potem "Primetime'a" po czym sam zajmuje sie Hoyt'em. Po jakims czasie Moore zostaje zaatakowany przez wracajacego na ring Skippera i popycha go na liny, lecz ten ucieka. "Primetime" podchodzi do lin i zaczyna cos krzycze do Moora ale ten odchodzi. Gdy Skipper sie odwraca zostaje zaatakowany przez Hoyt'a, ktory wykonuje "powerbomb chokeslam" i odlicza swojego przeciwnika.

Przed samo gala byl krotki wywiad w biurze ze Zbyszko i ... komisarzem sedziow Dave'm Hebner'em.

Tak samo Coach uspokaja Eric'a Young'a ze Sting odszedl ale ten sobie nie pozwala tego wmowic. Po kilku minutach przyjezdza Jeff Jarret i pyta sie Coacha czy ten ma kasete od Shelly'ego. Ten odpowiada twierdzaco twierdzaco i mowi ze jest wiec tylko jeden klopot: Christian Cage. Lecz nagle odzywa sie Eric i mowi ze 2. Coach za plecami JJ wymachuje zeby nie mowil lecz ten wypala "Sting nie odszedl", ale Jarret sobie nic z tego nie robi i karze mu powtarzac "Sting odszedl" kilka razy po czym udaja sie do hali.

Against All Odds:

1. Austin Aeries & Rooderick Strong vs The Naturals

Koncowka walki: Strong zostaje wyrzucony z ringu i The Narutals chca wykonac "Natural Disaster" lecz Strong ciagnie za noge Douglasa i do finishera nie dochodzi. Aries kontruje i zaklada pina lecz sedzia zauwaza ze ten trzyma sie lin i sedzia nie liczy. Po tym na ring wraca Stevens i jeszcze raz probuja wykonac "Natural Disaster" co tym razem sie udaje po czym Aries zostaje juz odliczony.

Winners: The Naturals kiedy wykonali "Natural Disaster" na Austin'ie Aries'ie

Wywiad z AMW, ktorzy mowia ze sa pod wrazeniem zwyciestw Sabina * Dutt'a lecz dzisiaj sie to skonczy. Pozniej przemawia Coach, ktory mowi do Gail ze ta powinna przeprosic publicznie co czyni. Stwierdza takze ze Jackie Gayda powinna byc na nastepnym Impact'cie bo stoly powroca. Nagle zjawia sie Zbyszko z Hebnerem i Larry oglasza ze jesli ktokolwiek sprobuje interweniowac w czasie Main Event'u to zostaje zwolniony.

2. Alex Shelly vs Petey Williams vs Matt Bentley/Traci vs Jay Lethal

Koncowka walki: Petey chce wykonac "Canadian Destroyer" na Bentley'u lecz nagle pojawia sie Jackie Gayda, ktora zaczyna krzyczec na Shelly'ego, ktory akurat znajdowal sie poza ringiem. Gayda uderza Alex'a w policzek z czego sie smieje Williams. Ta chwile wykorzystuje Bentley, ktory rewersuej finishera i rzuca Petey'em na mate w tym momencie Jay Lethal wykonujac "roll up'a" na Williamsie i pinuajc go.

Winner: Jay Lethal przez wykonanie "roll up'a" na Petey'u

Zostaje przeprowadzany wywiad Z Rhino, ktory mowi na temat dzisiejszej walki z Rhino. Po chwili znowu pojawia sie Hebner z Larrym, ktory mowi do Rhino "ze jest ta osoba, ktora szukal" stwierdza takze "Rhino mowilem to jzu Jarretowi i powiem to tobie, nie ma byc zadnej interferencji w czasie dzisiejszej walki wieczoru" na co Rhino odpowiada "ja tez ci cos powiem, Abyss edzie potrzebowal ambulansu dzis wieczorem" i odchodzi. Zbyszko zaczyna krzyczec ze zwolni kazdego kto zrobi jaka kolwiek interferencje.

3. Latin American Exchange (Homicide & Macheta /with Konnan) vs The James Gang

Podczas walki wiele razy przeszkadzal Konnan swoim przeciwnika.

koncowka walki: Kip wyszedl z ringu za Homicidem, a na tym zostal tylko BG z Macheta. BG po zrewersowaniu pchniecia na liny zaklada Machet'cie "Pumphandle Slam" i pinuje przeciwnika. W czasie pinu probuje jeszcze przeszkodzic Konnan ale tego zatrzymuje Kip James.

Winners: The James Gang po tym jak BG James wykonal na Machet'cie "Pumphandle Slam" i po tym spinowal go. Po walce na ring wchodzi Konnan, ktory zaczyna okladac BG pasem. Po tym wchodzi Bob Armstrong i staje na wprost Konnan'a. Ten ucieka w ringu wraz z reszta LAX'u ktora w meidzy czasie okladala Kip'a.

4. Sonjay Dutt & Chris Sabin vs AMW o tag team title

Koncowka walki: Dutt chce wykonac "Hindu Press" na Harris'ie lecz ten sie odsuwa ale Sonjay laduje normalnie. Gdy sie odwraca dostaje "super kick" od Storm'a po czym AMW wykonuja "Death Sentence" po ktorym Storm pinuje Dutt'a

Winners: AMW po tym jak Storm spinowal Dutt'a

Po walce AMW przykuwaja Sonjay Dutt'a do naroznika. Harris kladzie sie w narozniku z piwem a Storm chce uderzyc krzeslem bezbronnego Dutt'a, lecz w pore pojawia sie Chris Sabin, ktory czysci ring.

Wywiad z Jeff'em Jarret'em. Ten mowi ze to nie on jest pod presja lecz Christian Cage, ktory zlozyl obietnice ze zdobedzie tytul. Tez TNA menagment sa pod presja bo nie maja juz przeciwnikow dla niego i albo Christian Cage wykona dobrze swoja prace albo bedzie musial sie z nim spotkac ponownie. Stwierdza takze ze "niech maja sobie swojego sedziego, ze niech bedzie zero interwencji on ma gitare i gail Kim a takze jest "king of the mountain" i moze obiecac jedno ze wejdzie jako mistrz i takze wyjdzie jako on". Nagle pojawia sie "The Alpha Male" lecz Duble J przerywa mu i mowi ze ma juz dosc jego braku szacunku do niego. On i reszta i tak wiedza co chce powiedziec (w tym momencie JJ zaczyna wszystko wymieniac) dodajac ze na koniec ktos dzisiaj dostanie "POUNCEEEEEE" (PS w glosie Jarreta brzmi to komicznie :P) mowi takze ma juz tego serdecznie dosc i obiecuje ze jak tylko dzisiaj pokona Christiana on i tylko on dostanie mozliwosc walki o TNA title i jesli on sklada obietnice i uscisnie dlon tak sie stanie i wyciaga dlon do Monty Brown'a na ten usciska dlon i sie zgadza.

5. Abyss / james Mitchell vs Rhino

Koncowka walki: Rhino dostaje Chokeslam na stol lecz Abyss'owi nie udaje sie spinowac. Ten pozniej bierzez worek z pineskami i gdy sie odwraca lapie GORE na stol, ktory byl wczesniej ustawiony w narozniku. Rhino zmieza do drugiego naroznika w celu przygotowania sie do kolejnego GORE, lecz tam Michell go zaczepia laska. Ten zaczyna za nim gonic a w miedz czasie Abyss dochodzi do sil i zacyzn isc za nimi. walka przenosi sie na wyzszy poziom widowni gdzie Abyss rozwala bariere odzielajaca od dolu gdzie sa ustawione 2 na 2 stoly. P rozwaleniu chce wykonac chokeslam na dol na Rhino ale ten kontruje kopiac go w krocze. Rhino po tym ustawia sie ponownie do swego finishera i wykonuje go na Abyss'ie ale tak ze tylko ten spada na stoly. Po tym schodzi na dol i odlicza go.

Winner: Rhino po tym jak zrzucil GORE'm Abyss'a z pierwszego pietra publicznosci na 4 stoly.

Wywiad z Samoe Joe, ktory mowi ze przez ten caly czas nie chodzilo o nic wiecej jak tylko X-Division Championship

6. AJ Styles vs Christopher Daniels vs Samoe Joe o X-Division title

Koncowka walki: Daniels wykonuje na Samoe Joe "Angel wings" przy malej pomocy AJ'a. Potym oboje sie bija bo nie wiedza kto ma spinowac Joe'a. Po jakims momencie AJ wyrzuca Danielsa z ringu i wchodzi na naroznik, lecz w wykonaniu coisu przeszkadza mu Christopher. W tym momencie podnosi sie Joe, ktory kopie Fallen Angel'a i wykonuej na Styls'ie Muscle Buster dzieki czemu wygrywa walke.

Winner: Samoe Joe przez odliczenie AJ Styls'a

7. Team Canada vs Team 3D

Przed walka Team 3D owdraca uwaga Team canada tym ze wybiegaja z innej strony (rampa heeli)

Koncowka walki: Bobby Roode przez przypadek uderza Young'a, po czym Rooda wyrzaca z ringu Brother Ray. na riing wchodzi takze Brother Devon i razem wykonuja 3D na Eric'u Young'u. Po tym Brother Ray wykonuje pin.

Winner: Team 3D po tym jak Brother Ray spinowal Eric'a Younga.

Po walce wbiegaja na ring AMW i wszyscy razem zaczynaja okladac Team 3D. Po chwili na ringu pozostaje juz tylko Team Canada z Team 3D bo AMW wyciagaja stol. Klada na nim Brother Devon'a lecz z odsiecza przybiega Ron "The Truth" Killings, ktory czysci ring, na ktorym z przeciwnikow zostaje tylko Eric Young. ten zostaje polozony na stole przez Ray'a a "The Truth" wchodzi na naroznik i wykonuje leg drop'a. Po wszystkim team 3D i Killings swietuja a reszta jest zdenerwowana.

Wywiad z Christian Cage'm. Mowi ze denerwuje sie troche po kulminacja jego 12 letniej historii jest wlasnie dziasiaj i wlasnie teraz. Przez cale swoje zycie snil wlasnie o tym momencie. Stwierdza takze ze porzucil "wielki" kontrakt z WWE tylko po to by przysjc do TNA. Mowi ze dzisiaj 12 lutego wchodzi jako "chalenger" ale po tym wszystkim spelni sie jego przeznaczenie stanie sie NWA WH champem i opusci to miejsce jako nowy mistrz "Because That's How I Roll"

8. Christian Cage vs Jeff Jarret / Gail Kim o NWA WH title

Przed walka na ring wchodza Larry Zbyszko & Dave Hebner, a sama walke bedzie sedzoiowac jego brat Earl Hebner (ktory zostaje nazwany najbardziej kontrowersyjnym sedzia w karierze - zostaje wspomniana pamietna walka na SS miedzy S.Michealsem vs B.Hart w pewnej federacji ;) )

Koniec walki: JJ uderza gitara Christiana i sedzia zaczyna odliczac pin 1,2 i nie nie ma 3. Double J nie umi w to uwierzyc. Podchodzi do sedziego i zacyzna sie z nim klocic. W tym momencie Gail Kim chce wykonac huricanranne lecz Cage rewersuje i wykonuje na gail powerbomb. Po tym JJ chce wykonac na Christianie jego wlasny finisher lecz ten wykonuej rewersal i chce wykonac slam'a lecz tym razem to Double J ucieka. Teraz jarret chce wykonac "The Stroke" lecz Christain kontruje i wykonuje "The Unprretier" i odlicza Jarret'a.

Winner: Christian Cage, ktory zostaje nowym NWA WH champem po odliczeniu Jarreta.

Po walce Christian Cage swietuje na ringu, z ktorego schodzi tylko na chwile przytulic i ucalowac zone i wraca ponownie na ring. Tam po kilku sekundach swietowania pojawia sie kilku fanow i Rhino, ktory podnosi CC do gory. Na ring zaczyna wbiegac coraz to wiecej fanow by swietowac razem z Christianem.

PS jutro wiecej dodam od siebie bo nie mam ostatnio czasu na sen ani na myslenie;)

PS2 Apollo ponoc calkowicie opuscil TNA,a wystep Machety ponoc byl jedno razowy.

PS3 najlepsza walka jak dla mnie hmm wybieram w sumie 2: Abyss vs Rhino i AJ vs Fallen Angle vs Joe - kto ogladal wie o co loto :P

Edytowane przez Viruss

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Viruss

2

• DDP

1

• theGrimRipper

1

• Bonkol

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Nie wiem co inni sądzą ale jak dla mnie gala zajebista :)

Dla mnie najważniejsze na gali oczywiście zwycięstwo Christiana :) (po 1 należy mu się pas po 2 JJ się nie należy :D )

Świetna walka Daniels vs Samoa Joe vs AJ Styles ale to raczej było wiadomo :grin:

Bardzo pozytywne zaskoczenie no i moim zdaniem bardzo dobra walka Rhino vs Abyss :)

Mecze tagów też niezłe ale mam nadzieje że AMW stracą w najbliższym czasie pas(oczywiście na rzecz Team 3D)

Moja ocena to 9/10

Lepszego PPV w TNA jeszcze nie oglądałem 8-)

Edytowane przez Bonkol

15974308365193fac7b7921.jpg

Dobra robota Viruss. Mala uwaga, Joe wygral po Muscle busterze (spinowal AJ, nie bylo sleepera) a czlonkiem Management byl Dave Hebner nie Earl (jego brat)

Co do samej gali to trzy zaskoczenia:

Po pierwsze ze Earl zadebiutowal jako sedzia, bumpsy przyjmowal jak w WWE, powialo smrodem entertainment;p

Po drugie zadebiutowal David Penzer, dla niewiedzacych byl to annouser w WCW i gdy go uslyszalem poczulem klimat starego dobrego wcw.

Po trzecie, najwazniejsze Christian wygral pas.

Sama gale oceniam na 4/5

Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

• Urządzenie:  Windows

Jak dla mnie było to jedno z lepszych TNA PPV... Obawiałem się walki Abyss vs Rhino, bo przecież w tym feudzie "wszystko już było", jednak obaj panowie pozytywnie mnie zaskoczyli. AJ vs Samoa vs Fallen Angel nie mogło być złe i nie było! Do tego bardzo ciekawy booking main eventu i wreszcie pas dla Christiana. Co do walki Team3D vs Team Canada - prawie pewne było, że Dudleysi zwyciężą (i bardzo dobrze), ale nie podobało mi się, że niemal całą walkę dominowali Kanadyjczycy. Tag team tile troszkę mnie zawiódł, ale skoro AMW utrzymali pasy, to może w końcu je stracą na rzecz Team 3D.

Galę oceniłbym na 9 punktów na 10 możliwych.

• Urządzenie:  Android

hehe wiem DDP poprostu pisalem to wczoraj w pospiechu po kilku piwkach i dlatego mi sie pomylilo ;) bledy juz poprawiam

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Gala srednia Aj Styles-Samoa-Daniels dobra ale o wiele slabsza niz ta z zeszlego roku. Tag Team walki to niezwiedli tylko Dutt/Sabin i World Title otrzymal(czyzby teraz szedl na ilosc a nie czas trzymania JJ) Christian to oczwywiscie znak dla zawodnikow WWE ktorzy w federacji jobbuja czesciej niz dostaja pusch aby wkoncu przejsc tam gdzie zostana docenieni. A moze JJ doszedl w co watpie do wniosku ze przez swoja glupote zaniza konkurencyjnosc.
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Moim zdaniem gala dobra. Podobały mi się mecze: Samoa Joe-AJ Styles-Christoper Daniels, Christian Cage-Jeff Jarrett, Abyss-Rhino. Niezbyt udana była według mnie walka James Gang-LAX. Szkoda ,że nie wystąpił w niej Konnan bo razem z BG James'em muszą sobie coś wyjaśnić :smile: . Też żałuję ,że przegrali Sonjay Dutt & Chris Sabin. Obaj do tego mają zdaję się teraz kontuzję.
Hail Sabin.

Według mnie niezla gala najlepsza walka ppv to Samoa Joe-AJ Styles-Christoper Daniels i Abyss-Rhino. ciesze sie ze Christian wygral z Jarrettem.