Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Road To WM - Oczekiwania, Plany, Marzenia...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Rok temu mieliśmy identyczny temat, więc i w tym postanowiłem go założyć...

Road To WM zaczyna się już za kilka, więc można zacząć dyskusję na ten temat. O co mi chodzi? Opisujmy tu swoje przewidywania co do WM, dyskutujmy nad przewidywaną przez was kartą na galę w Miami i tak dalej i tak dalej. Jako autor tematu przydałoby się zacząć dyskusję, co? W takim razie do roboty...

Pierwsze do czego się odniosę to karta WM. Cena vs Rock na razie zostawię w spokoju, a poruszę temat innych walk:

WWE Title: Bardzo bym chciał aby do WM z pasem został Punk, innego kandydata na bronienie tego pasa w Miami nie widzę. Z kim? Wszystko wskazuje na to, że będzie to Y2J i 3-mam kciuki za ten program. Dlaczego? A dlatego, że oboje na mikrofonie mogą zrobić wielkie show, a w ringu odjebać kapitalny pojedynek.

WHC Title: Chciałbym tu Bryana, ale ciężko mi uwierzyć, że wytrwa on z pasem do WM. Na SM! Nie wiem jak wam, ale mi się wydaje, że w Miami powalczą tu Barrett i Orton w walce z jakąś stypulacją, która zakończyłaby ich "brutalny" program.

MitB: Jeżeli ten mecz się odbędzie to dla mnie kandydat jest tutaj jeden, Dolph. Chyba, że Cody nie dostanie walki z bratem to kciuki będę trzymał właśnie za tą dwójkę.

Taker: Brak kandydatów, oczywiście nie licząc odgrzewanych kotletów typu HHH i Kane. Nie mam pojęcia jak to będzie, ale niedługo się przekonamy.

Za pewne pojawi się jakiś pojedynek z dużą ilością ludzi... ja tu widzę walkę tagów! WWE ruszyło trochę z ekipami i wygląda to o niebo lepiej niż kilka miesięcy temu (mimo wszystko do euforii jeszcze daleko). Kogo widziałbym jak zwycięzców? Z wywiadów wynika, że na WM powrócą i Sin Cara, i Rey. Dla obu pewnie ciężko będzie znaleźć jakiś ważniejszy program, a tu będzie okazja żeby ich powrót zakończył się happy-endem. Dałoby to też szansę dla ex Mistico, który przy "Myszy" mógłby złapać bakcyla i wejść w amerykański styl tak jak to zrobił Rey.

Jak na razie tyle, jak przyjdzie mi coś do głowy to dopiszę... czekam na wasze pomysły.

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• E_9

2

• Alvathen

2

• Jaszczur

1

• Miroslav Berg

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Wszystko wskazuje na to, że będzie to Y2J i 3-mam kciuki za ten program.

Absolutnie nic na to na razie nie wskazuje.

I świeży news do EC : -- The latest on the Cody Rhodes vs. Goldust/Dustin Rhodes storyline is that it’s being looked at for February’s Elimination Chamber pay-per-view.

1195284124b4f75e5f366c.jpg

O walce Rock vs Cena nie wypowiadam się na razie.

W walce o WWE Championship nie wyobrażam sobie innego starcia niż Punk vs Jericho. Mam prosty scenariusz - Jericho po prostu wygrywa RR, Punky wyrolowuje Big Johnny' ego na Royal Rumble i broni pasu w komorze. Inna opcja, ale to już bardziej zawiła - Punk wygrywa RR, a Chris wygrywa na EC, ale nie wiem, czy można na poważnie brać takie rozwiązanie pod uwagę. Myślę, że idealnym smaczkiem byłby pojedynek z podtekstem "Best In The World". Znakomity pomysł to według mnie walka 3-etapowa: Submission (Anaconda Vice vs Walls of Jericho), Falls Anywhere/Tables i na koniec Last Man Standing. Coś takiego na pewno przykuło by uwagę fanów.

Pozostaje jeszcze pytanie co z Zigglerem. Otóż tu nie ma według mnie kłopotów, bo chodzą słuchy, by zorganizować (!!) Money in the Bank Match, który Dolph mógłby spokojnie wygrać, bo nie widzę (oprócz Rhodesa, Barrett takowej walizeczki nie potrzebuje) innego kandydata do zwycięstwa. Do takiego MiTB (8 osobowego) można by było upchnąć oprócz Dolphusia - Rydera, Gabriela, Kingstona, DiBiasego, Swaggera, McIntyre' a i może Santino :D

Przechodzę dalej - pas World Heavyweight. Według mnie w takowej walce zmierzą się Bryan z Sheamusem, bo czuję coś, że feud Orton - Barrett będzie kontynuowany i nie potrzeba tutaj pasa mistrzowskiego. Ofkors, Szejmus wygra takową walkę, bo jest topowym facem i innego rozwiązania nie widzę. Inna opcja to Bryan vs Orton i Sheamus vs Barrett, ale nie chciałbym takiego układu i wierzę, że nie dostanę go. Co do pojedynku RKO z Anglikiem, można by było jebnąć jakąś ostrą stypulację (steel cage to przeżytek, np. stretcher match).

Chciałbym, by jak za dawnych czasów odbył się wielodrużynowy pojedynek o pasy tag-team, w końcu mamy Epico i Primo, The Usos oraz powiedzmy Hunico & Camacho. Najlepiej w stypulacji Ladder, ale jeśli dostaniemy MiTB, to tu raczej zwykłą walkę (2 vs 2) albo mój wymarzony 2 vs 2 vs 2. Niezłym pomysłem byłoby zorganizowanie tornado tag.

Mam wielką nadzieję, że WWE zdecyduje się na starcie braci Rhodesów, z ich ojcem jako np. sędzią specjalnym. To byłaby naprawdę gratka i taki pojedynek na pewno przykuł by uwagę sporej części osób, poza tym któryś z pasów mid-card powinien być broniony i widzę tutaj właśnie walkę o IC - Rhodes vs Rhodes, sędzia: Rhodes :grin:

Co jeszcze? Gdzieś trzeba upchnąć del Rio, pewnie dostaniemy starcie Miza z Truthem (na razie ich feud podoba mi się, szczególnie gra aktorska Killingsa), chodzą plotki o walce Big Show vs Shaquille O'Neal, pewnie dostaną coś panie (liczę na walkę Beth vs Natalya albo Beth vs Kharma w Lumberjack Matchu0. Na pewno nie powinno być nudno. Tak więc podsumowując, oto karta na Wrestlemanie, która jest prawdopodobna według mnie (choć z tagami i lumberjackiem pań to bardziej marzenia):

WWE Title Best In The World 3 Falls: CM Punk vs Chris Jericho

World Title: Daniel Bryan vs Sheamus

John Cena vs The Rock (wielkie nadzieje na heel turn Jaśka)

Randy Orton vs Wade Barrett (jakaś mocna stypulacja)

The Miz vs R-Truth (także byłbym za stypulacją)

Money in The Bank

Tag Titles: Epico/Primo vs The Usos? (najlepiej tornado tag)

IC Title: Rhodes vs Rhodes, sędzia Rhodes :)

Divas Title: Phoenix vs Natalya/Kharma? (lumberjack chciałbym)

O'Neal vs Big Show

I tym pięknym sposobem mamy dziesięć walk, czyli tyle, ile mniej więcej powinniśmy otrzymać.

Mały edit:

The latest on the Cody Rhodes vs. Goldust/Dustin Rhodes storyline is that it’s being looked at for February’s Elimination Chamber pay-per-view.

Cóż, osobiście myślałem, by Rhodesa wpakować do EC (z Sheamusem, Barrettem, Ortonem, Showem/Henrym i ofc Bryanem), ale to też jest niezły pomysł - o ile taką walkę również dostaniemy na WM-ce.

Wszystko wskazuje na to, że będzie to Y2J i 3-mam kciuki za ten program.

Absolutnie nic na to na razie nie wskazuje.

I świeży news do EC : -- The latest on the Cody Rhodes vs. Goldust/Dustin Rhodes storyline is that it’s being looked at for February’s Elimination Chamber pay-per-view.

Z odcinków RAW nic, jak najbardziej... chodziło mi w tym przypadku o plotki i doniesienia z wrestlingowych portali. Bądź co bądź, ciężko się doszukać innego poważnego kandydata dla Punka do walki na WM. Niedzielny wieczór dużo wyjaśni... ;)

Świeżutki news z wrestlenewz.

The Rock vs. John Cena

WWE Title Match

CM Punk vs. Chris Jericho

Triple H vs. The Undertaker

Big Show vs. Shaquille O’Neal

World Heavyweight Title Match

Money in the Bank Ladder Match

Divas Match

O to według nich, prawdopodobna karta (część walk). Czyli tak jak się spodziewałem :) Zapomniałem napisać o walce Takera, na pewno jego rywalem będzie Triple H i już po zeszłorocznej WM czułem, że HHH będzie po prostu czekał na Phenoma. Mam nadzieję na stypulację, która zabiłaby braki i kondycję obu zawodników.

Jezeli chodzi o WM to moje typy wygladaja tak:

The Rock vs Cena

Jesli pojedynek nie zakonczy sie Heel Turnem Ceny to bede strasznie zawiedziony bo na chwile obecna ten pojedynek jest mi zwyczajnie obojetny...

WWE Championship

CM Punk vs Jericho

Innej mozliwosci nie widze... Chociaz narazie nic na to nie zapowiada. Wszystko wyjasni sie po RR. Chcialbym zeby cala sytuacja miedzy nimi zostala rozwiazana inaczej niz dwie wersje o ktorych pisza inni uzytkownicy czyli:

-Punk broni pas na RR, a Y2J wygrywa RR Match

-Punk traci pas na RR ale wygrywa RR Match, a Y2J zgarnia pas w klatce

Mam nadzieje ze kreatywni beda potrafili mnie zaskoczyc i wieksza role w tym wszystkim odegraja Ace/Ziggler

WHC Championship

Daniel Bryan - Randy Orton

Z calego serca wierze w to ze Dragon utrzyma pas do WM'ki dzieki swoim skurwysynskiemu zachowaniu. Jestem na 95% pewny ze z niedzielnej klatki ucieknie olbrzymom bo bezsensem byloby dawanie ktoremus z nich w tym momencie pasa. Zostaje mu tylko wygranie fartem z na EC ktore daloby sie jakos sensownie wymyslic. A Orton zostanie jego przeciwnikiem poniewaz nie widze innego tak dobrze wypromowanego Fejsa. Zreszta wszyscy znaja Ego Randala, i watpie zeby satysfakcjonowal do pojedynek z Barretem. Z nim upora sie wczesniej.

IC Championship

Rhodes vs Goldust

Mimo roznym plotkom wciaz wierze w ten pojedynek. Cody rok temu zawalczym z Ryjkiem i od tego momentu zaczela sie jego mega promocja. On musi stoczyc z kims wielkim. Niestety na SD nie ma takiego zawodnika jak Rey rok temu wiec bedzie On musial zawalczyc z swoim bratem.

Tag Team Championship

Epico&Primo vs Hunico&Comacho vs The Usos vs Nowy Super Mega Fejsowy Tag Team z SD (nie podaje nazwy zeby nie psuc niektorym niewatpliwej przyjemnosci ogladania nowego SD)

Taki mega mecz napewno bedzie przyjemny dla Oka. Stypulacja Tornado Tag Team match napewno nadawalaby sie do tego idealnie. Mam tylko jedna nadzieje ze ostatni z 4 wymienionych teamow nie wejdzie na WM jako mistrzowie chociaz znając WWE jest to bardzo mozliwe.

wiecej typow na ten moment nie mam...

Sorry ale ten temat nie ma racji bytu. Po pierwsze skoro był taki temat przed rokiem - mogłeś się dopisać do niego a nie zakładać nowy. Po drugie rok temu był tutaj tylko jeden wielki spamdown i posty bez jakiejkolwiek dyskusji. Po trzecie - temat o Wrestlemanii przecież będzie i dodatkowo cały czas dyskutujemy w każdym możliwym miejscu o kartach i swoich oczekiwaniach na tą galę. Tutaj będzie tylko powtórka z rozrywki (zresztą już to widać). Tak więc temat idzie do zamknięcia.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 78 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 555 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Ta walka kobiet to akurat taki pojedynek w sam raz na pre-show
    • KPWrestling
      KPW ARENA 29 20.06.2025 START 18:00, WEJŚCIE od 17:00 KLUB NOWY HAREM 81-342 Gdynia, 3 Maja 28 KARTA GALI: Więcej informacji wkrótce! Przeczytaj na stronie KPW.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Sakura Genesis 2025 Data: 05.04.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ryogoku Kokugikan Publiczność: 6.640 Format: Live Platforma: TV Asahi Komentarz: El Desperado Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • KyRenLo
      Po Smackdown dwie kolejne walki w karcie: Walka o pas US Panów. Trzeba przyznać fajnego rywala dostał LA Knight: Jade vs. Naomi: Plus wiemy też, że Liv i jej kumpela Raquel zawalczą w obronie złota. 
    • KPWrestling
      We wczorajszym wystąpieniu p.o. prezesa KPW Rosetti ogłosił, że na gali KPW Arena 28: Zły Omen odbędzie się zaprzysiężenie nowego prezesa federacji KPW. Gala Wrestlingu: KPW Arena 28 11 kwietnia 2025 Nowy Harem Gdynia BRAK WOLNYCH BILETÓW Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
  • Dodaj nową pozycję...