Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Czy TNA jest lepsze od WWE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Chodzi o roster, atmosfere, fanow, gwiazdy, produkt i wasze spostrzezenia
https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• g0veRn

10

• SixKiller

9

• Ceglak

5

• Lil Abyss

5

Top użytkownicy w tym temacie

Jasne, że jest.

WWE to beznadziejna komercha, opera mydlana. Masa znakomitych wrestlerów, a co za tym idzie kopy niewykorzystanego potencjału. Super Heavyweightci bez polotu, main eventerzy którzy powinni gnić w lower midcardzie...

A TNA stawia na wrestling. Solidny wrestling.

https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29427

Jeżeli chodzi o roster to WWE bije o głowe TNA biorąc pod uwage popularność wrestlerów a biorąc pod uwage umiejętności jest dokładnie odwrotnie :)

Atmosfera w WWE jest coraz gorsza na co przyczynił sie głównie fakt że znakomici wrestlerzy są poprostu szmaceni np. Kane no i tu widać wielką różnice bo w TNA zawodnicy otrzymują należyty im push :)

Przewaga fanów WWE jest dość znaczna bo jest ich poprostu więcej ale myśle że powoli będzie się to zmieniać gdy TNA zacznie jeździć ze swym produktem po całym kraju(jest też to że WWE ma wielu marków którzy wolą oglądać Big Showa niż np. AJ Stylesa co nie tyczy się TNA którego markowie :D raczej nie oglądają tak mi się wydaje)

Gwiazdy to bezapelacyjnie wielka przewaga WWE nad konkurecją(ale jak widać TNA zaczyna sprowadzać zawodników którzy przyciągnęli by większą rzesze fanów np.Sting czy The Rock,Bret Hart z którymi TNA kontaktuje się z propozycją występów)

Produkt WWE jest maszyną która przynosi ogromne zyski(jak wiemy TNA przynosi narazie same straty) ale jak tak patrzę to wydaję mi się że TNA rośnie w siłe i za rok może 2 będzie już konkurencją dla WWE na miare WCW :)

https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29432

Chodzi o roster, atmosfere, fanow, gwiazdy, produkt i wasze spostrzezenia

zalezy jak patrzysz na wrestling i czego od niego oczekujesz.

WWE to jak superkasowy film z hollywood, zas TNA to ambitna produkcja z zachodu Finlandi. no co pojdziesz do kina ?

https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29442

A myslicie ze gdyby TNA leciala w TV tyle co WWE to mialaby wiecej fanow. Myslicie ze gdyby TNA po USA jezdzilo to raczej bylo lepsze.
https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29443

• Reputacja:   1

Ja oglądam obie federacje (TNA od czasu debiutu na Spike TV) i nie wyobrażam sobie żeby zrezygnować z jednej na rzecz drugiej. To są dwie strony medalu - po jednej masz przewagę "sports", po drugiej "entertainment". Chociaż, gdybym musiał wybierać, szybciej darowałbym sobie TNA (bardziej siermiężna, przewidywalna, mniej całej otoczki i uczucia że uczestniczę w wielkim wydarzeniu). Wiem, jestem markiem;)
https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29449

• Urządzenie:  Android

Hmmm w sumie dobry temat ale wg mnie nie ma jednoznacznej odpowiedzi ;)

TNA jest "mlode" ciagle sie rozwija i przyciaga nowych odbiorcow itp

WWE "staruszek" ktory dostaje zadyszki :P

Ale tak normalnie mowiac ja jestem bardziej za TNA, ktore ma gwiazdy bez watpienia ale nie takiego formatu jak WWE (tzn moze nawet wyzszego formatu ale nie sa AZ tak popularne jak maxymalnie komercyjne WWE) ;-)

PS caly powzyszy tekst moze byc bez sensu :P co jest spowodowane nie spaniem od 3 dni :P

https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29452

Tutaj obowiazuje stara zasada konkurencji.

Wiekszosc ludu wybiera komerche nawet jesli to gowno ale wystarczy ze dobrze opakowane wystarczy spojrzec na kino.

Jesli chodzi o konkurencje to jest tak ze gdy nie ma konkurencji bo wiekszosc ludu i tak to kupi to nie ma ambicji i checi zaserwowac czegos lepszego i serwuje sie gowno,bo i tak nie ma zagrozenia. WWF jeszcze w latach 90-tych kiedy minela wrescie era plastikowego Hulka zaczelo wrescie robic dobry produkt czemu? bo byla duza konkurencja ze strony WCW.

Gwiazdy,roster:Obecnie to roster i gwiazdy tu ma lepsze wwe i co z tego? jak walki wiekszosci sa nudne wiele gwiazd i dobrych zawodnikow robi czesciej za jobberow a champy daja beztalenciom jak Cena(nieprzypierdalal bym sie do niego gdyby nie byl champem)

Co do pasow to wogole WWE obecnie niewiadomo po co ma tyle pasow bo tutaj wiekszosc teraz traktowana jest jak gowno a Tag-team dywizji Raw to od dawna jakis smiech na sali.

TNA ma gwiazdy i bardzo dobrych zawodnikow i potrafi to wykorzystac dostaja pusch,pozwalaja im na dobre akcje itp; Ale tu tez minus duzy w postaci takiego debila jak Jeff Jarret juz dawno gosc sie zrobil nudny ale powraca do pasa bo to jego federacja,zygac sie chce. Swietna za to dywizja X ktora o wiele wiekszy poziom przedstawia niz chujowa(taka jak w WWE) dywizja HW w TNA.

Atmosfera: mnie juz nudzi atmosfera w WWE owszem otoczka,reklama,PPV(atmosfera nie poziom walk) robione lepsze niz w TNA. TNA duzo traci ze wszystkie tePPV wygladaja podobnie Impacty nudne to duzy minus. I jednak czasem fajne sa storyliny jesli chodzi o to narazie wciaz mimo glupoty plus dla WWE.

Fani: nawet nie ma co pisac. TNA o wiele lepsi fani i ich reakcje.

Produkt: podsumowujac poziom walk to TNA wiadomo ze lepszy tak samo traktowanie zawodnikow,fanow. Wiecej gwiazd ma WWE ale robi slaby produkt i niepotrfi wykorzystac rosteru.

Na chwile obecna dla mnie jest lepsze TNA bo glowny nacisk klade na poziom walk a nie otoczke.

Spostrzezenia: Za WWE przemawiaja wciaz gwiazdy ale tych nowych ciekawych nieprzybywa. Jestem jak najbardziej za rozwojem TNA ale boje sie ze pojda w slady WCW zatrudniajac nie tych co potrzeba bo wiadomo trzeba grac pod markow.

https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29458

Nie wiem czy w WWE sa az tak duzo ogromnych gwiazdy. TNA tez wiele kozackich wrestlerow nie chce wymieniac bo nie oto chodzi WWE jest niezle ale racja ze to nie to samo co na poczatku XXI wieku kiedy WCW upadlo Edytowane przez Lil Abyss
https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29460

• Urządzenie:  Windows

Moim zdaniem pomysł na temat cciekawy ale juz nieco przerobiony na łamach tego forum :).

Dalej - lepiej było by go chyba zatytulowac "w czym" jest TNA lepsze. no ale ...

Dla mnie WWF jest lepsze w:

historii - piekna historia wrestlingu, przełomy, wojny ratingowe, świeże trendy (nikt nie mowi ze wszystkie świetne), nazwiska/ksywy które znaczą we wrestlingu praktycznie wszystko (wiem ze spartaczyli wielu wrestlerów, ale o wiele wiecej gwiazd dało nam WWF/WWE)

obecnym roosterze - nic dodac nic ująć.

nacisk na storyline - niestety oglądając TNA mam takie wrazenie jakbym jechal szybkim samochodem.... piknie sie zap.... la ... ale obraz swiata jakis zamglony ... a zę silniczek niczego sobie i siedzenia podgrzewane - to sobie puszcze relacje na zywo z wizyty polityka w radiu maryja z moich wszystkich 142 kolumienek zamontowanych nawet w oponach... :) ... Jak ktos wczesniej napisal ... w WWE ma sie wrazenie uczestniczenia w czyms wielkim ... nawet ranga pasów jest niestety wieksza ... bo bardziej .... obgadana :)... (moze po za X-division - bo w WWE nie ma odpowiednika)

globalny zasięg - WWE pokazuje sie wszedzie - objezdza USA, bywa w kanadzie, niemczech ...

czego mam dosc w WWE - za często widze pojedynki Main Eventerów fighting each other. Podczas feudu Angle - Cena, ci goscie sie naparzeali co kazde raw, w sumie wiekszosc RAW ostatnio to walki pomiedzy Carlito, Masters, Kane, HBK, Big Show, Cena, Angle (do rpzeskoku do SD!). Pamietam ze jak dawniej ogladalem same RAWy jeszcze na Sky Sport nigdy prawie nie widzialem walki pomiedzy Hitmanem a Dieslem, Yokozuną, HBK, Maineventer walczyl z Midcarderami (upper, mid, or lower) i feud toczyl sie backstage albo poprzez Run in. teraz to mam dosc ich wszystkich ... to samo na Smackdown: MNM vs Rey batista, a potem vs Mexicools, Henry vs Rey vs Angle - masakra ... albo łączenia w tag teamach ... ehhhh

TNA jest lepsze:

wrestling - tutaj opko moze sie nacieszyc, a juz Canadian Destroyer to cos co mnie zachwyciło :) ... fakt ze wejscie 47letniego Finlaya wniosło wiele nowego w repertuar ruchów serwowanych nam przez WWE ogólnie o czyms swiadczy ... akcja toczy się szybko i podczas meczów wielokrotnie moza sobie zaohowac

promocja - tu wiele osób napisalo wystarczajaco duzo ... niech TNA dalej tak promuje to bedzie wielka bron przeciw WWE, jesli ta promocja sie nieco rozrosnie jeszcze

TNA potrzebuje duzo wiecej czasu antenowego i mam nadzieje ze kiedys stanie sie taka konkurencja jak WCW

https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29465

A ja powiem tylko tyle WWE to jest "entertainment" a na tym jest kasa, chodzi o publike z USA a Vince na niej zarabia-przecież na tym to tylko polega. Nie zapominajmy że USA to najbardziej - jak ja to nazywam "sterowalny kraj" (przez TV) a oni myślą że mają demokrację :D chyba telewizyjną :grin:
https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29477

W TNA lepsze jest X-Division, jeśliby odjąc walki XDivision i popatrzeć na poziom pozostałych to jest on jeszcze gorszy w wiekszości przypadków niż w WWE, odnosi się to nawet do "wielkich" gwiazd tej federacji jak Raven.

Natomiast X-Division jest niedoścignione.

https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29503

• Reputacja:   228

Nie ma bata, żeby TNA miało kiedykolwiek więcej fanów niż WWE. McMachonlandia to komercha walona pod marków i zawsze będzie się sprzedawała jak ciepłe bułeczki. TNA można by było nazwać produktem dla "świadomych koneserów wrestlingu" (preferujących bardziej to co się dzieje w ringu, a nie poza nim) :lol: , WWE - marków lubujących się w tej całej showmańsko-wrestlingowej otoczce, z mniejszym naciskiem na ringowe wyczyny (nie żebym sam nie lubił sobie pooglądać tej mydlanej opery dla dużych chłopców... :twisted: ).

[ Dodano: 2006-02-12, 13:32 ]

W TNA lepsze jest X-Division, jeśliby odjąc walki XDivision i popatrzeć na poziom pozostałych to jest on jeszcze gorszy w wiekszości przypadków niż w WWE

Tu bym polemizował, wystarczy zobaczyć na jakiekolwiek PPV TNA i WWE - jeżeli weźmiemy pod uwagę całokształt, to PPV's TNA prawie zawsze są o wiele lepsze niż te spod znaku WWE. I nie chodzi tu tylko o X-Division. WWE ma o wile ciekawszych zawodników "wagi ciężkiej" niż TNA, ale bardzo często to TNA potrafi zmontować ciekawsze walki tego typu, nawet pomimo mizerii (w porównaniu do WWE) rosterowej HW.

https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29508

• Urządzenie:  Android

"waga ciezka" albo raczej mistrz HW i w TNA i WWE zmienia sie wiadomo jak i wiadomo tez kto nim bedzie;) (TNA - JJ , WWE - HHH wiecej nie widze 8) )
https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29517

TNA jest zajebiste i tyle!!!! Wole ogladnac 1 godzinyy impact co 2 tygodnie ( a czasami rzdziej np gdy jest olimpiada :x :x ) niz 2 godzinny SD na itali co tydzien.

[ Dodano: 2006-02-12, 15:28 ]

Ale teraz dzieki attitude i internetowi moge sledzic poczynania TNA a biezaco!!! :-) :-) :-) :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/2856-czy-tna-jest-lepsze-od-wwe/#findComment-29530