Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2011 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1. Wrestler Roku - CM Punk - Sądzę iż duża część forum zagłosuje tak samo. Wszystko zaczęło się od znanego proma w czerwcu. Potem był świetny feud z Ceną o pas i walka z władzami WWE. CM Punk dla mnie był pierwszoplanową postacią w tym roku i mam nadzieje, że w następnym dalej nią pozostanie.

2. Najgorszy Wrestler Roku - David Otunga - Tutaj nigdy nie wiem na kogo zagłosować. W tym roku padło na Otungę, który był nieciekawy odkąd trafił do NXT rok temu. Mało się od tego czasu zmieniło i jest on dla mnie jednym z najnudniejszych wrestlerów w mainstreamie. Głos, więc leci na niego.

3. Najlepszy Babyface - CM Punk - Tu miałem problem, gdyż Punk był facem mniej niż pół roku, ale innego kandydata nie miałem, więc musi być on. Podałem wszystko o nim w kategorii nr 1.

4. Najlepszy Heel - Mark Henry - Zaliczam tu tylko okres od maja do września, gdy Henry niszczył wszystkich i dążył do zdobycia mistrzostwa wagi ciężkiej. Nie bał się nikogo i w końcu po 15 latach w WWE wygrał to co chciał. Potem już się zrobił cipką w końcówce feudu z Ortonem i z Big Showem, ale tamten okres heelostwa na plus.

5. Feud/Storyline Roku - John Cena vs CM Punk - Rok temu w moich typach również widniał tu Cena za feud z Nexusem. Jak widać co roku w lecie zawsze coś szykują dla Janusza. Co tu dużo mówić najlepszy feud tego roku ukoronowany walkami na MitB i Summerslam. Przyznam, że gdy głosowałem na zwycięzce walki w typerze nie miałem pojęcia w obu wypadkach kto wygra. Poszedłem jednak drogą "kogo bardziej lubię" i dwa razy głosowałem na Punka.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Jerry Lawler vs Michael Cole - To była masakra. Jako walka bonusowa do Wrestlemanii to okej, ale przeciągali to niepotrzebnie i nikt nie chciał tego oglądać.

7. Tag Team Roku - Beer Money - Nie oglądam raczej TNA, jedynie w niektórych przypadkach, lecz w WWE nie było tag teamu, który by dla mnie zasługiwał na wygraną w tej kategorii, a Beer Money przez większość roku świetnie się sprawowali jako mistrzowie i z zadowoleniem mogę oddać na nich głos.

8. Najgorszy Tag Team - Otunga & McGillicutty - Nudni, bez charyzmy, miałem ich dość jako mistrzów i jeszcze dali im theme song Gabriela, który pasował do nich jak Hornswoggle do pasa WHC.

9. Największy Postęp - Dolph Ziggler - Mimo, że był przez moment WHC i spadł w hierarchi do pasa US to zawsze walczył z main eventerami jak równy z równym i po wygranej nad Punkiem na ostatnim Raw mam nadzieję, że sięgnie po złoto w przyszłym roku na dłużej.

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk - Kolejny raz głos na tego pana, ale cóż zrobić skoro do wszystkich kategorii pasuje najlepiej. Punk potrafi swoimi skillsami zaczarować fana, a jego słowa są powtarzane przez nich samych. Owszem są inni dobzi mówcy jednak dla mnie w tym roku Brooks pokazał najwięcej z nich.

11. Największa Charyzma - Zack Ryder - Koleś od filmików zrobił na fanach takie wrażenie, że dostaje większy cheer od największych face'ów WWE. Jest kochany przez fanów i na pewno w pewnym stopniu gdyby nie oni, nie byłby dziś mistrzem Stanów Zjednoczonych.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Daniel Bryan - Nerd z wielkimi umiejętnościami. W tym roku wg mnie nie było lepszego cruisera od niego co z resztą zauważyli też bookerzy, dając mu walizkę oraz pas wagi ciężkiej. Udany rok dla D-Bryana.

13. Najbardziej Przereklamowany - Randy Orton - Od razu odkąd przeszedł w drafcie na Smackdown był najważniejszą jego postacią. Czasem aż zbyt ważną, ponieważ miałem go serdecznie dość jako mistrza wagi ciężkiej i kolesia, który prawie zawsze wygrywa.

14. Najbardziej Niedoceniony - John Morrison - Początek roku w miarę ok. Walka o pas WWE, szaleństwa w RR i EC matchu, kolejna walka o pas WWE. Potem jedynie była droga w dół. Kontuzja, marny powrót, walka o pas US, seria porażek i w końcu doszło do zwolnienia. Wielka szkoda, bo wszyscy fani pokładali w nim duże nadzieje i przyszłość main eventową. Mam nadzieję, że powróci i zdobędzie jeszcze upragnione złoto.

15. Najlepsza Gala TV - WWE Raw - Ciężko mi było wybrać. Raz Raw, raz Smackdown było lepsze, jednak wydaje mi się, że u czerwonych więcej się działo.

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs CM Punk (Money in the Bank) - Nie było w tym roku jakoś specjalnie podobającej się mnie walki, a z tych co były ta wg mnie wypadła najlepiej. Świetny background walki, publika, emocje czy Punk odejdzie z pasem czy jednak nie, no i sama walka też niczego sobie. Myślę, że ten match zasługuje na miano walki roku.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Michael Cole/Jack Swagger vs Jerry Lawler/Jim Ross (Extreme Rules) - Niesmacznym było dawanie Rossa do tej walki. Niech komentatorzy robią to, co wychodzi im najlepiej, a nie zabierają się za walkę w ringu...

18. Odkrycie Roku - R-Truth - Heelowego prawdę pokochałem prawie od razu. Motyw z Lil' Jimmym i sposób zachowania Trutha był fenomenalny i strasznie mi się podobał. Żałuję, że teraz przejdzie najprawdopodobniej face-turn. Mimo, że dalej będzie mial to zachowanie to i tak nie będzie to samo...

19. Rozczarowanie Roku - Alex Riley - Pokładano w nim nadzieje. Wygrał walkę z Mizem na CP, potem zapowiadał się feud o pas US i nagle zniknął i sporadycznie pojawiał się na Superstars. Mam nadzieję, że coś z nim zrobią, bo chłopak ma potencjał.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ric Flair - Zastanawiałem się między nim a Laurinaitisem, ale w końcu zdecydowałem się na niego. Flair zawsze był dobrym mówcą i showmanem, a Ace czasem przynudza. A może to też dlatego, że do tej pory mam w pamięci segment z Lethalem sprzed roku ? :D

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Teddy Long - Nudziarz i wszyscy chcą jego zwolnienia. Miałem już go dość po roku prowadzenia SD. Teraz zbliżamy się do 4 roku jego pracy w niebieskim brandzie...

22. Najlepszy Komentator - Booker T - WUT DA HEYALL ? Nic mi tak nie poprawia humoru jak zbiór komentarzy Bookera. Niektóre z nich są tak głupie, że aż śmieszne i dlatego mój głos wędruje na niego.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money in the Bank - W tym roku dla mnie bezkonkurencyjne PPV. Dwie znakomite walki z drabinami + walka o pas WWE zrobiła swoje i uczyniła je najlepszym PPV w tym roku.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Capitol Punishment - Strasznie nudne, nic ciekawego, żałuję, że oglądałem je live.

25. Najlepszy Finisher - Corner C4 (Sin Cara) - Nie wiem jak to się dokładnie nazywa, ale myślę, że wiadomo o co chodzi. Byłem już fanem tej akcji gdy wykonywali je Burchill i Morrison. Tutaj mamy tą akcję z narożnika i podoba mi się ona jeszcze bardziej.

26. Najgłupszy Storyline - Tutaj nie mam pojęcia na co zagłosować, więc zostawiam puste.

27. Najlepszy Entrance - Triple H na Wrestlemanii XXVII - W tym roku nie było jakichś spektakularnych entrance'ów. Jedynym ciekawym było wejście Trypla na Wuemce przeciwko Takerowi.

28. Kobieta Roku - Brooke Tessmacher - Zdobyła w tym roku pasy TT z Tarą. Walczyła równo z innymi KO's mimo, że od niedawne wrestlerzy... dobraaa po co ja to gadam jest inny powód dlaczego ją wybrałem. THAT ASS!!!

29. Najlepszy Theme - "Cult of Personality" - W tej kategorii zawsze wybieram themy, które w danym roku zadebiutowały. Ten rok należał do CM'a, więc do jego theme songu jak najbardziej też, dlatego głos leci na utwór grupy Living Colour.

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Powrót The Rocka - Powrót jednej z legend to na pewno jest najważniejsze wydarzenie minionego roku. Co prawda nie wróci na zawsze jak to mówił, ale sam powrót trzeba odnotować. Po 7 latach wrócił "The People's Champ" The Rock !

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

3

• 8693

3

• N!KO

2

• MJ

2

Top użytkownicy w tym temacie

1. CM Punk

2. Anaraqia

3. John Cena

4. Mark Henry

5. CM Punk i John Cena

6. Robbie E i Eric Young

7. Beer Money

8. Otunga McGillicutty

9. Bobby Roode

10. CM Punk

11. John Cena

12. Austin Aries

13. Randy Orton

14. John Morisson

15. Raw

16. Randy Orton vs Christian (Over the Limit)

17. Lawler & JR vs Cole & Swagger ()

18. Odkrycie Roku

19. Przegrana Christiana na OtL

20. Vickie

21. Teddy Long

22. Josh Mathews

23. Over the Limit

24. Capitol Punishment

25. Spear

26. Lawler i Cole

27. Undertaker

28. Mickie James

29. CM Punk theme

30. Smackdown w Gdańsku

1. Wrestler Roku - Alberto Del Rio

Wiem doskonale że w tej kategorii wygra Punk bo faktycznie na to zasłużył.Ja jednak poszedłem na przekór i wybrałem Alberto.Jakby nie patrzeć wygrał Royal Rumble zdobył walizkę Mitb i 2 razy został mistrzem WWE.Ale jak mówię wiem,że w tej kategorii zwycięży Punk.

2. Najgorszy Wrestler Roku-Sin Cara

Tutaj miałem wielki dylemat.Postanowiłem jednak że osobą na którą zagłosuję będzie właśnie Sin Cara.Gdy przychodził do WWE tak jak wielu miałem ogromne oczekiwania wobec niego.Zamiast pisać więcej na ten temat zapiszę jedno słowo które pasuje do tego co ten zawodnik robił w tym roku -Botch

3. Najlepszy Babyface-Sheamus

Powiem tak Sheamus nigdy mnie szczególnie do siebie nie przekonywał.Przynajmniej jak był jeszcze heelem.Jednak po turnie zaczął mi się podobać.Co prawda w tym roku po za pasem Usa nie osiągnął zbyt wiele ale z całą pewnością w przyszłym roku będzie miał szansę na pas WHC.

4. Najlepszy Heel-Cody Rhodes

W tej kategorii ciężko jednoznacznie wytypować zwycięzcę.Był przecież Henry ,Punk czy też Ziggler.Ja jednak jest ogromnym fanem Rhodesa w ostatnim czasie.Kupuje jego umiejętności ringowe i za mikrofonem.Mam nadzieję że przyszły rok będzie należał do niego.

5. Feud/Storyline Roku-Feud Punka i Ceny

Tutaj chyba nie ma żadnych wątpliwości.Ten feud był fantastyczny.Oczywiście jego magię zawdzięczamy Punkowi ,ale i Cena był bardzo dobry.Te promo Punka w końcu walka na Mitb.Zachowanie publiczności.Mówiąc krótko prawdziwe mistrzostwo.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku-Feud Henrego i Showa

Tutaj też nie miałem wątpliwości.To była katastrofa.W ringu wiadomo jak to jest przy tego rodzaju zawodnikach.Żeby to chociaż za mikrofonem było znośne.Ten feud odpychał od siebie na kilometry.Za walkę na TLC dałbym im 10 tylko za to że trwało to tylko 5 min i nie trzeba było się dłużej męczyć.

7. Tag Team Roku-AirBoom

Tutaj pewnie wielu miało mniejszy dylemat ode mnie.Niestety oglądam tylko WWE.Mimo że nie cierpie tego TT to musiałem na nich zagłosować.Chętnie zagłosowałbym na Uso ,ale jednak za mało ich było w telewizji.

8. Najgorszy Tag Team-Mcgilicutty & Otanga

Skomentuje to krótko jak nie oni to kto?Kompletnie mnie przekonali ,ale pewnie każdy tak ma.

9. Największy Postęp-Daniel Bryan

Jeszcze w pierwszej części roku wkurzałem się że Bryan musiał walczyć w dark matchu Wm. Wszystko jednak zmieniło się na Mitb gdzie zgarnął walizkę.Do tego zdobycie pasa Whc.Z całą pewnością bardzo udany rok Daniela a przynajmniej jego druga część.

10. Najlepsze Mic Skillsy-Cm Punk

Nie można głosować inaczej niż zwycięstwo tego pana.NIe chodzi tu tylko o te niesamowite promo ale również pozostałem speeche i segmenty.Naprawdę fantastyczny rok Punka pod tym względem i nie tylko.

11. Największa Charyzma-The Rock

Jak to nie którzy mówią nie jaram się Rockiem ale z całą pewnością posiada on niesamowitą charyzmę i zasługuje na mój wybór w tej kategorii.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)-Evan Bourne

Tutaj bardzo bym chciał zagłosować na mojego drugiego ulubieńca obok Rhodesa czyli Morrisona.Uważam jednak że na to nie zasługuje więc mój głos pada na Evana.Będę szczery w tej kategorii bardzo ciężko jest kogoś wytypować.Głos jednak oddaje na Bourne'a

13. Najbardziej Przereklamowany-Sin Cara

Zawodnik przychodzi do WWE i ma być wielką gwiazdą.Zamiast tego oglądamy niezliczoną liczbę botchy.Absolutnie nie zasługuje on na to aby zostać gwiazdą WWE.

14. Najbardziej Niedoceniony-John Morrison

Zero wątpliwości.Na początku roku stoczył walkę z Mizem o pas i wydawało się że

JoMo nie długo zdobędzie pas.Zamiast tego John był cały rok szmacony. Jak ogląda się to co ten zawodnik zrobił na RR czy też na EC to można jedynie płakać że można z nim było zrobić coś takiego.

15. Najlepsza Gala TV-Raw

Tak jak już mówiłem oglądam jedynie WWE.Z tej organizacji kompletnie nie interesuje mnie Nxt.Za to Sd stawiam jednak dużo niżej niż Raw.

16. Walka Roku (podać galę)-Punk vs Cena na Mitb

Podobnie jak przy feudzie roku czyli ta dwójka.Fantastyczna walka.Do tego te emocje, zachowanie publiczności czy też cały feud.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)-Show vs Henry na Survivor Series

Najlepszym komentarzem do tego jest to ,że ta sama walka odbyła się w Gdańsku na House Showie.

18. Odkrycie Roku-Zack Ryder

Jeszcze nie dawno nie przepadałem za tym zawodnikiem.Muszę jednak przyznać że ten zawodnik jest prawdziwym odkryciem tego roku.Wisienką na torcie jest zdobycie przez niego pasa Usa.

19. Rozczarowanie Roku-Sin Cara

Już po raz trzeci wymieniam tego zawodnika.Jak już powiedziałem liczyłem na tego zawodnika a tu coś takiego.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Michael Cole

Przy tym człowieku bardzo ważne jest to nie wrestler.Obraz tego komentatora psuje z całą pewnością jego feud z Lawlerem ,który gdyby nie Henry i Show zaliczyłbym do najgorszego feudu roku.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Vicky Guerrero

Będąc szczerym typuje ją dlatego żę jej bardzo nie lubie i tyle.W tym roku nie zrobiła absolutnie nic abym ją polubił.

22. Najlepszy Komentator-Michael Cole

Akurat w tej roli tak jak mówiłem Michael sprawdza się znakomicie.TO był zdecydowanie jego rok więc stąd mój głos.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Money in the Bank

Kapitalna gala z niesamowitym ME.Oglądałem tą galę już 3 razy w tym raz słuchając AM poświęconemu tej gali.Dodatkowo ta gala jest tak niesamowita ze względu na bardzo zadowalające wyniki walk.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Capitol Punishment

Jedyna walka którą dało rade oglądać to była walka Punka z Mysterio.Po za tym pojedynkiem to był koszmar.Dzięki bogu że w przyszłym roku już nie będzie tej gali.

25. Najlepszy Finisher-RKO

CO prawda nie lubie Ortona ale to właśnie jego finisher był według mnie najlepszy w tym roku.Naprawdę ileż to było RKO sprzedanych z niczego.

26. Najgłupszy Storyline-MIchael Cole vs Jim Ross

Skomentuje to krótko.NIech komentatorzy wezmą się za komentowanie.

27. Najlepszy Entrance-Undertaker Ain't No Grave

To wejście podczas Wrestlemanii był fantastyczne.Miałem lekki dylemat nad Punkiem a Takerem ale jednak wybrałem Deadmana.

28. Kobieta Roku-Beth Pheonix

Nie oglądam div więc typ jest trochę przypadkowy ,ale jednak to Beth jest obecnie mistrzynią a ja nie lubię Kelly więc wybrałem Pheonix.

29. Najlepszy Theme-Ain't No Grave

Po prostu bardzo podoba mi się ten theme.

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku-Zakończenie kariery przez Edge'a

Bardzo chciałbym w tej kategorii zagłosować na coś pozytywnego ale niestety nie mogę.Edge to gwiazda wielkiego formatu i jeden z moich ulubionych zawodników.Jego odejście dotknęło mnie podobnie jak wielu fanów WWE.

1. Wrestler Roku - Cody Rhodes

2. Najgorszy Wrestler Roku - Mason Ryan

3. Najlepszy Babyface - CM Punk

4. Najlepszy Heel - The Miz

5. Feud/Storyline Roku - Odejście CM Punka i narodziny jego "nowej postaci"

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Ted DiBiase vs. Jinder Mahal

7. Tag Team Roku - Awesome Truth

8. Najgorszy Tag Team - Marella i Kozlov

9. Największy Postęp - Dolph Ziggler

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

11. Największa Charyzma - Dolph Ziggler

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Hunico

13. Najbardziej Przereklamowany - John Cena

14. Najbardziej Niedoceniony - John Morrison

15. Najlepsza Gala TV - WWE RAW

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs. John Cena at Money in the Bank

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Michael Cole vs. Jim Ross at WM27

18. Odkrycie Roku - Cody Rhodes

19. Rozczarowanie Roku - Mark Henry

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ricardo Rodrigez

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Teddy Long

22. Najlepszy Komentator - Michael Cole

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money in the Bank

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Capitol Punishment

25. Najlepszy Finisher - RKO

26. Najgłupszy Storyline - Cole-Ross

27. Najlepszy Entrance - The Uso's

28. Kobieta Roku - Kharma

29. Najlepszy Theme - Alex Riley

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - koniec kariery Edge'a

12501231434d3da85730ba0.png

1. Wrestler Roku - CM Punk

2. Najgorszy Wrestler Roku - Anarquia

3. Najlepszy Babyface - John Cena

4. Najlepszy Heel - R-Truth

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs John Cena

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Pope vs Devon / Pope & Devon

7. Tag Team Roku - Beer Money

8. Najgorszy Tag Team - Mexican America

9. Największy Postęp - Zack Ryder

11. Największa Charyzma - The Miz

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - John Morrison

13. Najbardziej Przereklamowany - The Rock

15. Najlepsza Gala TV - RAW

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs CM Punk (Money in the Bank)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Mark Henry vs Big Show (Survivor Series)

19. Rozczarowanie Roku - HHH u władzy, chaos z tym związany

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Karen Jarrett

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Hornswoggle

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - MiTB

25. Najlepszy Finisher - World Strongest Slam

26. Najgłupszy Storyline - Yoshi Tatsu vs Tyson Kidd & Maryse

27. Najlepszy Entrance - Undertaker Ain’t No Grave (WrestleMania)

28. Kobieta Roku - Karen Jarrett

29. Najlepszy Theme - Say It To My Face (Alexa Riley)

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - CM Punk Promo

12658356164fd73b28cd7c3.jpg

1.CM Punk Nie mam innej kandydatury. W końcu to 3x z rzędu wrestler miesiąca. Praktycznie nikt w całym roku nie zrobił takiego zamieszania jak on latem. I pewnie długo nie zrobi

2. Hornswoggle Dlaczego wrestler ?? W końcu wystąpił na RR. W tym roku WWE pewnie też mnie wkur... i go da.

3. Ryder Zbiera fajną reakcje od różnych wiekowo grup.

4. The Miz Pierwsza część roku należała do niego. Świetne proma i wmieszanie się do feudy z Jasiem. Po wybiciu się nie wrócił na starą pozycję i nadal kręci się w ME.

5. Punk vs Cena Story które poruszyło Streamem

6. Cole vs Lawler Walka na największej gali roku do tego ciągnący się w nieskończoność.

7. Awsome Truth Mieli swoje 5 minut i walkę z Rockiem i Ceną na gali "wielkiej 4"

8. Kozlov i Marella Debil z Ukraińcem z którego face taki jak ze mnie baletnica mongolska...

9. Cody Rhodes w zeszłym roku był głęboko w dupie jako

"Dashing" na którego nie było pomysłów. W tym roku jest IC champem, i głównym kandydatem do ME.

10. Cena Trzeba mu to przyznać

11. Rock

12. (w tym high flyer) Bryan Walki na poziomie, push wielkie i osiągnięcia.

13. Sin Cara Gwiazda federacji która walki bez spieprzenia czegoś wykręcić nie umie.

14. McIntyre Ma potencjał. Niestety się marnuje.

15. Money in the Bank Fajne stypulacje i magiczny ME.

16. Orton vs Christian na OTL

17. Nash vs HHH na TLC

18. Odkrycie Roku Ryder A większość wróżyła mu wylot.

19. Sin Cara Z wielkiej chmury mały deszcz. Zepsuł każdą próbę pushu dla jego postaci.

20. Vickie Guerrero Jest tak wkurzająca i dobra w tym co robi, że głos musi lecieć na nią

21. Teddy Long Nie trawie gościa

22. Cole

23. Money in the Bank

24. Capitol Punishment Ssała na maksa.

25. RKO Widział ktoś kogoś kto się po tym podniósł ??

26. Horns przemawia Really ?? Tylko co kogo to obchodzi? Bez tego był dość wkurzający. Zresztą po co to komu?

27. CM Punk

28. Pheonix

29. CULT OF PERSONALITY

30. Promo Punka

Mów mi Daniel :)

1. Wrestler Roku - CM Punk - To był jego rok. 2x WWE Champion + świetny storyline z Ceną

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali

3. Najlepszy Babyface - John Cena

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Michael Cole vs Jerry Lawler

7. Tag Team Roku - Motor City Machine Guns

9. Największy Postęp - Zack Ryder - miał na siebie pomysł i go zrealizował

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - John Morrison

13. Najbardziej Przereklamowany - Randy Orton - tatuś w zarządzie załatwi wszystko

15. Najlepsza Gala TV - Monday Night RAW

16. Walka Roku (podać galę) - Cm Punk vs John Cena (MiTB 2011)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Michael Cole vs Jerry Lawler (WM XXVII)

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder

19. Rozczarowanie Roku - Sin Cara Azul

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Scott Stanford

22. Najlepszy Komentator - Jim Ross

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - MiTB 2011

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Hardcore Justice 2011

25. Najlepszy Finisher - RKO (do wykonania out of nowhere)

26. Najgłupszy Storyline - Cole vs Lawler

27. Najlepszy Entrance - CM Punk

28. Kobieta Roku - Beth Phoenix

29. Najlepszy Theme - Cult of Personality

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Ucieczka CM Punka z pasem WWE po MiTB 2011

3. Najlepszy Babyface - AJ Styles

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Pope vs Devon / Pope & Devon

7. Tag Team Roku - MCMG

9. Największy Postęp - Cody Rhodes

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Jack Evans

13. Najbardziej Przereklamowany - The Rock

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs CM Punk (Money in the Bank)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Mark Henry vs Big Show (Survivor Series)

19. Rozczarowanie Roku - Sin Cara

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Karen Jarrett

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - MiTB

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Victory Road

25. Najlepszy Finisher - 450 Splash

26. Najgłupszy Storyline - Yoshi Tatsu vs Tyson Kidd & Maryse

27. Najlepszy Entrance - CM Punk (MitB)

28. Kobieta Roku - Karen Jarrett

29. Najlepszy Theme - Wade Barrett

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - CM Punk Shoot

FOLLOW ME.

406072120508d1a034a667.jpg

1. Wrestler Roku

Trudny wybór. Nie chcę głosować na CM Punka - przyznam, że jego gimmick jako rewolucjonisty był świety. Ale później od tego odeszli, zaczął włazić w dupę Tripel H'owi a jako mistrz WWE w mojej opinii nie powala. Nie wiem czy to mądrze głosować na Roode'a, wprawdzie wyróżniał się, coś ruszało z jego postacią, na Lockdown poddał Flaira, wygrał BFG Series, heel turn i świetna postać.. ale czy aż tak się wyróżniał? Mógłbym zagłosować na Daveya, ale gościa po prostu nie lubię. Głos na Roberta, mimo że jestem strasznie nie przekonany.

2. Najgorszy Wrestler Roku

Anarquia. Zresztą sam nie wiem jak to się pisze, ale facet nie zasłguje by napisać poprawnie jego ringname. Chciałem zagłosować na Garretta, ale dla mnie to nie jest wrestler. Co do Anarqui to nie wiem skąd tacy biorą się w głównym rosterze. To Meksyk ma mało utalentowanych zawodników/luchadorów? DNO. Szkoda mi Hernandeza, który jest dosyć solidnym wrestlerem.

3. Najlepszy Babyface

Głos na El Generico, na którego wciąż reagują bardzo pozytywnie. Taki zawodnik w każdej federacji by sie sprawdził. Ole!

4. Najlepszy Heel

The Miz? Nie. R-Tuth? Nie. Mark Heny? Też nie. Oni w tym roku wypadli bardzo dobrze, ale jest jedna osoba, która ich deklasuję.. Bully Ray. Jestem pod wrażeniem jego postaci, bardzo przyjemnie mi się go słucha i ogląda. Świetna reakcja, dobrze prowadzona postać. IMO bez konkurencji.

5. Feud/Storyline Roku

Nie rozumiem jak można głosować na te storyline z Punkiem. Przecież to wyglądało tak:

Punk jako rewolucjonista, walczy z Vincem -> Po pokonaniu Johna HHH zostaje GM'em i to z nim Punk "feuduje" -> Triple H pokonuję Punka i ten cały hype, promocja przechodzi na Trypela. CM zaczyna mu włazić w dupę -> Triple H feuduje z Nashem i go pokonuję

Te story zaczęło się zajebiście, a wyżej widzicie jak skończyło. I jak można głosować na takie gówno? Mój głos leci na Kurt vs Double J, dobre story o głębszym podłożu.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

Garrett Bischoff kontra jego stary. Żenua.

7. Tag Team Roku

Briscoe Brothers. Ikona dywizji tag teamów w ROH. W tym roku nie zawiedli. Liczę, że za rok będę mógł z czystym sumieniem zagłosować na Bucksów.

8. Najgorszy Tag Team

Ottunga i Michael. Dwaj gangsterzy wychodzący przy jakiejś popowej sieczce. MA goniło ich po piętach, ale Rosita i Sarita uratowali meksykanów.

9.Największy Postęp

Cody Rhodes. Chciałbym poruszyć inny temat - wkurwiają mnie znawcy z for internetowych, którzy mówią "po co WWE trzyma tego? Niech go wyrzucą". Kurwa, przecież oni muszą się rozwijać. Rhodes z szarej postaci zmienił się w zawodnika z dosyć fajnym nastawieniem. Oryginalny gimmick.

10. Najlepsze Mic Skillsy

James Storm. Świetny mówca. Jego akcent, niczym z westernów, fajnie się dopełnia z jego gimmickiem.

11. Największa Charyzma

Kevin Steen. Charyzma to charyzma, nie ma czego uzasadniać.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

TJ Perkins, bardzo dobry high flyer, lubię tego chłopaka. Świetny ring skill, świetne walki. Tyle.

13. Najbardziej Przereklamowany

The Rock - nie czuję mocy tej postaci, a każde Raw z jego udziałem jest strasznie promowane. Mnie nie przyciąga.

14. Najbardziej Niedoceniony

Samoa Joe - nie rozumiem czemu TNA boi się w niego zainwestować. Anyway, było wielu kandydatów na to miejsce, ale po prostu Joe jest świetny. Kusiło mnie by zagłosować na Andersona, Morgana, Douga Williamsa, Hawkinsa, Reksa.

15. Najlepsza Gala TV

16. Walka Roku (podać galę)

Punk vs Cena, MitB.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

Nie oglądam słabych walk, zawsze je przewijam. ;P

18. Odkrycie Roku

Cody Rhodes, uzasadniałem przy postępie.

19. Rozczarowanie Roku

Sin Cara. Świadczyć o tym może fakt, że nikt nie czeka, aż wróci z kontuzji. Myślałem, że to będzie świetna postać, niestety mnie rozczarowała.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Ricardo Rodriguez, fajnie się dopełnia z postacią Alberto

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Lack

22. Najlepszy Komentator

Jim Ross, może to naciągane, ale to przez sentyment do starego, dobego JR'a.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

TNA, Lockdown.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

Brak.

25. Najlepszy Finisher

Bainbuster - Generico, Aries.

26. Najgłupszy Storyline

To samo co w najgorszy story. Garrett vs Eric.

27. Najlepszy Entrance

Undertaker, Aint no Grave. Świetny klimat.

28. Kobieta Roku

Gail Kim.

29. Najlepszy Theme

Get on your Knees, ze względu na sentyment do Rage Against the Machine.

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

"Shoot" Promo CM Punka. Nie ma co tłumaczyć.. Ale dla mnie z ludzi, którzy uwierzyli, iż to shoot można tak samo się śmiać jak z tych, którzy myśleli, że Masked Kane to Undertaker. :D

3. Najlepszy Babyface - CM Punk

4. Najlepszy Heel - Dolph Ziggler

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Jerry Lawler vs Michael Cole

8. Najgorszy Tag Team - David Otunga & Michael McGillicutty

9. Największy Postęp - Dolph Ziggler

11. Największa Charyzma - John Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Evan Bourne

13. Najbardziej Przereklamowany - Alberto Del Rio

14. Najbardziej Niedoceniony - Christian

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs CM Punk - Money in the Bank 2011

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Jack Swagger & Michael Cole vs Jerry Lawler & Jim Ross - Extreme Rules 2011

18. Odkrycie Roku - Dolph Ziggler

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money in the Bank 2011

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Capitol Punishment 2011

25. Najlepszy Finisher - Air Bourne

26. Najgłupszy Storyline - Cole vs Ross

27. Najlepszy Entrance - Triple H - WrestleMania XXVII

29. Najlepszy Theme - CM Punk - Cult of Personality

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - "Shoot" Promo CM Punk'a

10244105464ed23faa1aa33.jpg

1. Wrestler Roku

Wrestler? Czyli Johnny Boy odpada? :P Tak na poważnie to wydaje mi się, że Alberto zasługuje na ten tytuł. Poza WHC zdobył wszystko co prestiżowe. Do tego ma ciekawą postać, która obecnie wymaga lekkiego odświeżenia, ale na przełomie roku naprawdę zacnie się prezentował.

Mój głos: Alberto del Rio

Michael Cole się liczy? Chyba nie. Postawiłbym na Santino, bo w ringu niewiele prezentuje, ale taki ma gimmick. Zostają mi tylko olbrzymi w osobach: Ezekiela i Khaliego. Ezekiel jeszcze jakoś wyglądał jako IC Champ, co prawda nie było aż tak dobrze, ale mimo wszystko coś z tego wyszło. Pozostał Khali, który w WWE nie zachwycał i mam nadzieję, że go już tam nie zobaczę.

Mój głos: The Great Khali

3. Najlepszy Babyface

Johnny Boy! Niestety ostatnie wydarzenia (gdzieś od WMki ^^) pokazały, że coś jest nie tak z odbiorem jego postaci. Z Babyfaców został jeszcze Show i Rey. Obaj otrzymują dobre reakcje od publiki. Jednakże muszę wybrać jednego.

Mój głos: Rey Misterio

4. Najlepszy Heel

W drugiej połowie roku mieliśmy całkiem udany okres pod względem heeli: Alberto, Truth, Christian, Mark. Pierwszy z nich odgrywał swoją postać dość długo i nawijał ciągle o tym samym. CC stał się cipką, która domagała się jeszcze jednego meczu/walki. Zostają Truth i Mark. Osobiście najbardziej podobał mi się turn prawdy, ale niestety zrobili z tego komedie ;/ Mark natomiast przez długi czas konsekwentnie obijał i wzbudzał negatywne emocje u publiki.

Mój głos: Mark Henry

5. Feud/Storyline Roku

Nie będę oryginalny i powiem, że Punk vs Cena. Catarax ma rację, że ten feud poszedł w nie tą stronę co trzeba i nijako Punk został na końcu bez rozwiązania swoich "problemów". Jednakże jakie inne wydarzenia spowodowały takie emocje jakie towarzyszyły tej rywalizacji?

Mój głos: CM Punk vs John Cena

Michael Cole vs .... każdy? Moim zdaniem komentatorzy nie powinni wychodzić zza stołu. Teraz mam dylemat, bo muszę wybrać jeden. Wybiorę ten z Jerrym Lawlerem, ale proszę organizatorów o potraktowanie to jako feud z Kingiem i JR-em, bo to naprawdę zasługiwało na miana WTF of the year.

Mój głos: Cole vs Lawler

7. Tag Team Roku

Cóż tutaj nie będę brał pod uwagę wyników, bo w takim razie wyszedłby mi AirBoom, albo ex-członkowie Nexusa. Pomijam także "jednio dniowe" występy typu Cena-Rock. Najbardziej podoba mi się The Usos i tak też zagłosuje. Nie wygrali nic, ostatnio o nic ucichło, ale naprawdę nieźle się prezentują. Mają ciekawy/oryginalny entrance (choć pierwsza edycja piosenki po hace bardziej mi się podobała), ciekawe akcje kombinacyjne. Nie wybieram AirBoom, bo jakoś nie mogę ich kupić. Nie wiem dlaczego, bo obaj są dobrzy technicznie, ale jakoś do mnie nie przemawiają. Primo i Epico są na razie za krótko, choć Rosa znacznie podniosła ich w rankingu ;]

Mój głos: The Usos.

8. Najgorszy Tag Team

Otunga i McGillicutty. To raczej nie wymaga komentarza. Dwóch "wannabe gangsta" - to nie mogło wypalić zwłaszcza z Davidem.

Mój głos: Otunga i McGillicutty.

9. Największy Postęp

Tutaj kolejny dylemat: Dolph czy Cody. Obaj rozwinęli się wspaniale i w 2012 powinni walczyć i sięgać o oba najważniejsze pasy. Na minus u Dolpha działa Vickie. Mimo, że efekt jest uzyskiwany to, no właśnie kto to osiągnął? On czy manager? Mój głos powędruje do Codiego. Idealnie grał Dashinga, jeszcze lepiej UnDashinga, a teraz to takie niejako połączenie obu.

Mój głos: Cody Rhodes

Cody, Punk czy Cena? Cody najbardziej się z tych trzech rozwinął, no ale jeszcze tak nie porywa publiki. Punkowi "spuszczenie kagańca" zdecydowanie pomogło, może szarpać się na ostrzejsze proma, wytykać słabości oponentów. Cena to Cena. Co by nie mówić, to jednak cały czas ma kontakt z publiką, która reaguje żywiołowo na jego słowa w jedną czy drugą stronę. Stawiam na Punka, bo to jednak było poniekąd zaskoczenie.

Mój głos: CM Punk

11. Największa Charyzma

Nie bardzo tutaj jest jak wytłumaczyć swój wybór. Dla mnie osobą która wierzy w to co mówi jest Punk. Nie sili się na jakieś super słodkie proma w stylu Ceny czy nienawiść do wszystkich jak Cody - po prostu mówi to co myśli, nie jest w jakimś stopniu "sztuczny".

Mój głos: CM Punk

Ciężko tu kogoś wytypować, bo WWE nie bardzo nas rozpieszcza latającymi wiewiórkami ;] Stawiam na Johna Morrisona, bo jakoś od zawsze podobało mi się to co robi w ringu, do tego akcje jak np. na RR, gdzie latał po barykadach.

Mój głos: John Morrison

Mam dwóch faworytów i nie wiem kogo wybrać. W moim przekonaniu obaj są zbyt przereklamowani i nie powinno być ich tyle w TV. Mowa oczywiście o supermanie z Meksyku Sin Carze i hardkora pracującego w Hollywoodzie z certyfikatami Dwaynie Johnsonie. O 2mm wygrywa The Rock, gdyż naprawdę nie potrafię zrozumieć tej ekscytacji i zapachu tego co on gotuje. Jak na razie to ugotował nam największą ściemę roku.

Mój głos: The Rock

Ilu by tu wymieniać xD Niestety WWE raczej słabo patrzy w szerokiej perspektywie. Moimi faworytami w tej kategorii są: Drew, Curt i Tyler. Z tych trzech najmniej do powiedzenia przy występach miał Tyler. Osobiście zrobił na mnie piorunujące wrażenie w tych kilku walkach. Gdyby tak jeszcze częściej występował jako heel. Jego wizerunek idealnie do tego pasuje.

Mój głos: Tyler Reks.

15. Najlepsza Gala TV

Nie bardzo rozumiem o co tutaj chodzi. Jeżeli o pojedynczy odcinek, to nie mam bladego pojęcia, jeśli chodzi o całość to RAW i tak też zagłosuję.

Mój głos: WWE Monday Night Raw

Tutaj bezsprzecznie MitB i Punk vs Cena. Tłumaczyć nie ma po co.

Mój głos: Punk vs Cena - MitB

WM Michael Cole vs Lawler? Nie pamiętam czy to był tag team czy co, ale jak dla mnie to było na tyle żenujące, że nie było sensu zapamiętywać tego.

Mój głos: Michael Cole vs Lawler WM.

18. Odkrycie Roku

Niechętnie przyznam, że Zack Ryder. Dlaczego niechętnie? Uważam, że wrestler na swój push powinien zasłużyć "w ringu" a nie w internecie.

Mój głos: Zack Ryder

19. Rozczarowanie Roku

Sin Cara. Po tych całych zapowiedziach spodziewałem się znaaaaaaaaaaaaaaacznie więcej (zresztą WWE samo nakręciło emocje ponad to co pokazał)

Mój głos: Sin Cara

Ricardo Rodriguez. Wiem, że to wrestler w FCW, ale w WWE jest jako pomocnik i zapowiadacz Alberta. Ze swojej roli wywiązuje się bardzo dobrze i mam nadzieję, że będzie tak przez jeszcze długi czas ;]

Mój głos: Ricardo Rodriguez.

Michael Cole? Poważnie w pewnych momentach zastanawiam się co on robi. Jego programy z JR były żałosne. Wolałbym, żeby ten czas poświęcili Tylerowi, albo komukolwiek innemu.

Mój głos: Michael Cole

22. Najlepszy Komentator

Niewielki wybór. Cole odpada (patrz wyżej), Mathews jakiś taki przestraszony, King jakoś do mnie nie przemawia. Zostają JR i Booka. Ten drugi ma pewnie najwięcej postów w wątku "And i quote", ale to przecież nie o to chodzi.

Mój głos: Jim Ross.

MitB. Może to ze względu na feud Punka z Ceną? Faktem jest, że najwięcej z niej zapamiętałem, więc coś to oznacza.

Mój głos: Money in the Bank.

Capitol Punishment. Musiałem popatrzeć na posty innych użytkowników i wyszukać w google, żeby zobaczyć, że takie coś było -_-

Mój głos: Capitol Punishment

25. Najlepszy Finisher

RKO. Mimo, że przesadzają z jego używaniem, to jednak, co pokazuje Randy, można go wykonać w każdym momencie, na każdym, wszędzie, na cokolwiek co znajduje się w pobliżu i zajmie to mniej niż 2s. Przecież o to chodzi.

Mój głos: RKO

26. Najgłupszy Storyline

Cole vs JR/Lawler. Uzasadnienie było wyżej

Mój głos: Cole vs Lawler/JR

27. Najlepszy Entrance

Tu mam problem, bo klimatycznie podobały mi się wejścia i Grabarza i Huntera na WMce, natomiast pod względem reakcji publiki MitB i CM Punk. Postawię na Undertakera i There Aint no Grave.

Mój głos: Undertaker - WM

28. Kobieta Roku

Beth Pheonix moim zdaniem zdecydowanie powala inne na kolana, chociaż Kharma miała zabójczy wstęp, no ale zakończył się przedwcześnie :)

Mój głos: Beth Pheonix

29. Najlepszy Theme

Tutaj decydują gusta a o nich się nie rozmawia - tym bardziej kiedy lubisz jakiś zespół/wykonawcę.

Mój głos: Killswitch Engage - This Fire Burns. CM Punk.

Tutaj bezdyskusyjnie Punk i promo sprzed MitB.

Mój głos: CM Punk.

1] Wrestler Roku:

*- Tak sobie myslalem, kto tu najbardziej zasluzyl na to (oczywiscie mowa tylko i wylacznie o WWE, bo tylko to ogladam (rowniez ogladam RoH, ale zbyt krotko, by oceniac). Poczawszy myslalem o Del Rio, lecz on mial tylko jedna polowe dobra, nastepnie do glowy wpadl mi John Cena, po czym szybko wypadl :wink: Troche zastanowienia przy CM Punku, ale "to nie to". Teraz juz wiem - stawiam na ... Randy'ego Ortona. Dwa swietne pojedynki z obecnym WWE Championem CM Punkiem na WrestleManii oraz Extreme Rules, zakonczone pieknymi RKO (Z WrestleManii lepsze :wink:). Nastepnie przejscie do niebieskiego brandu - SmackDown i blyskawiczne choc kontrowersyjne zdobycie pasa wagi ciezkiej i feud z Christianem, w tym konflikcie, gdzie na piec walk, Randall przegral raz. Piekny start na Over the limit, nastepnie gorsza juz walka na Capitol Punishment, pozniej lepsze od CP, lecz nie lepsze od OtL starcie na Money in the Bank, po tym dostalismy pojedynek na Summerslam, ktory mi sie osobiscie bardzo spodobal, a na koniec steel cage match. Orton nastepnie stracil pas na rzecz Marka Henry'ego i mial na glowie Cody'ego Rhodesa, z ktorym szybko historie skonczyl. Teraz dostal na koniec roku Wade'a Barretta, ktorego zniszczyl na TLC, a podkreslil to na ostatnim SmackDown. Nie mialem zbytnio rowniez na kogo glosowac, najwieksza konkurencje sprawial CM Punk, lecz chodzi o caly rok, a nie tylko 6 miesiecy (ja tak to odbieram), wiec glos na Pana Vipera, ktorego szczerze mowiac hejtowalem, ale juz polubilem :wink:.

2] Najgorszy Wrestler Roku:

*- Trudny wybor, serio zastanawialem sie nad dlugo, myslalem juz, ze The Miz, ale chodzi ogolnie o WRESTLER, nie tylko ring-skille. Mike'a ratuje charyzma i mic-skillsy. Mam juz czlowieka, jest nim niejaki dawny mistrz tag teamow oraz czlonek dwoch Nexusow - Pan David Otunga. Wszystkie jego walki przewijam, nie moge na tego czlowieka po prostu patrzec, dla mnie od niego lepsi sa Jinder Mahal, Ezekiel Jackson czy Mason Ryan. Dodac moge, ze nie kupuje Otungi rowniez jak jest za majkiem. Nic mnie nie przekonuje zero emocji (tak jak w przypadku Masona rowniez). Teraz dostal role czlowieka, ktory paraduje po RAW z termosem (w sumie nie tylko RAW), cos pogada, moze i powalczy. Ciezko mi na niego jak to juz wspomnialem wczesniej patrzec. Watpie, by nagle cos sie w nim zmienilo.

3] Najlepszy Babyface:

*- No tu nasuwa mi sie tylko jedno nazwisko, kogo tak bardzo dzieci kochaja i mimo glosniego buczenia sa ciagle za nim - John Cena, tu nie ma co sie za bardzo rozpisywac na jego temat. Babyface i kropka :wink:.

4] Najlepszy Heel:

*- Tutaj tak samo jak na gorze, trudny wybor. Tak sobie pomyslalem, jaki heel mi sie najbardziej spodobal i jest - R-Truth. No czlowiek wymiata, brawa za to jak on odgrywa swoja role, a raczej odgrywal, gdyz ma powrocic jako face, czego jestem przeciwnikiem. Przy nim mozna bylo sie tyle razy usmiac, na przyklad slawne przerwanie klotni Christiana i Miza piekna seria "Jimmy!'' czy tekst do Triple H'a "Czlowieku, zwariowales, mowisz do ludzi, ktorzy nie istnieja." Czy moze jego arachnofobia, czyli lek wysokosci. No poezja, jeszcze bylo sporo momentow, zegnanie Huntera wymachujac lapami w strone titantronu, czy moze podczas RAW, gdzie wyszedl i zaczal spiewac o Little Jimmym.

5] Feud/Storyline Roku:

*- Bez watpienia John Cena - CM Punk z czerwca. To byl wspanialy miesiac, ich walka oznaczona 5-starem, ale tu nie o tym. Przepiekna zmiana CM Punka, ktory nawtykal federacji. Sporo zamieszania na forach "czy to work czy to shoot", pieknie to WWE obmyslilo, nastepnie bylo juz niestety gorzej, choc pomysl z dwoma mistrzami WWE rowniez mi sie podobal.

6] Najgorszy Feud/Storyline Roku:

*- Tutaj wygrywaja Krol i Sir, czyli Michael Cole - Jerry Lawler. Tragedia, katastrofa, Tsunami. Nie dalo sie tego ogladac, tylko narzekac, slaba walka na WrestleManii, wciagniecie w to JR'a, czy niesmaczne to bylo moim zdaniem, gadanie o smierci matki Jerry'ego tylko dla jakiegos storyline'u, ktory jest uwazany wrecz za gowniany, a walka na Over the Limit to bylo juz cios w jaja dla fanow, co my zesmy zrobili, ze nas tak katowali tym..

7] Tag Team Roku:

*- Jako, ze ogladam tylko WWE (i RoH, ale juz pisalem wczesniej, ze zbyt krotko, by oceniac) i zaden tag-team nie zrobil na mnie baardzo wielkiego wrazenia, jednak postawie na AwesomeTruth, ktorzy bawili kiedy trzeba i szkoda mi sie ich robilo, gdy dostawali wpierdziel od innych. Mieli piekny start robiac atak niczym Nexus na Hell in A Cell. Moim zdaniem zasluzyli na to.

8] Najgorszy Tag Team Roku:

*- No tu trudno nie bedzie choc wybor nawet jest, mamy Wlocha z Ruskiem czy Davida z Michaelem, i dla mnie to "wygrac" w tej kategorii powinni David Otunga & Michael McGillicutty, czyli pseudo-gangsta, bez charyzmy, ring-skillow oraz mic-skillow co za tym idzie niszczacy pasy tag team i nudzacy w ringu..

9] Najwiekszy Postep:

*- Tutaj mam trzech kandydatow, Dolph Ziggler, Cody Rhodes albo R-Truth, postawie jednak na Rhodesa, ktory mi sie cholernie spodobal w 2011, wczul sie ostro w role i do teraz taki jest. Widac, ze WWE w 2010 jakby eksperymentowalo z nim, ale pomysl z Dashing byl naprawde glupi. Ten czlowiek potrafi zagrac bardzo dobrze, mic-skille na poziomie klasy swiatowej, ring-skille rowniez. Co tu wiecej pisac, chlopak nie zwalnia tempa i niech tak trzyma.

10] Najlepsze Mic Skillsy

*- No i znowu wybor trudny, lecz glos poleci na CM Punka, ktory tak jak Cena widac, ze za mikrofonem to jak ryba w wodzie. Pobawil troche publiki, powkurwial swego czasu. Gdy on zaczal robi Pipe Bomb, wszyscy zaczeli, gdy mowil Randall, wszyscy zaczeli :wink: Tutaj nie ma sobie rownych, Punk zasluzyl na to na 100%

11] Najwieksza Charyzma:

*- Jestem za Johnem Cena. Nie ma co sie rozpisywac, chcesz tego czy nie, John mial to, ma to i bedzie to mial. Zawsze milo mi sie go slucha, gdy ma majka w reku. Tyle w temacie..

12] Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) :

*- Sam nie wiem na kogo postawic, ale ze wszystkich najbardziej podoba mi sie lotnik, czyli Evan Bourne. Moze i gadac nie umie, ale skakac to potrafi i wie do czego sluza liny oraz naroznik. Kocham patrzec na hurricanrany jego autorstwa czy niesamowity finisher - Shooting Star Press.

13] Najbardziej Przereklamowany:

*- Sam nie wiem, ale tak patrze to cos mi tu mowi, ze Randy Orton, gosc za czasow heela byl wrecz fenomenalny, tylko czytac mozna bylo jaki to on jest, spotkalem sie nawet z komentarzem, ze Randy Orton to "Bog", a teraz, tylko hejt, hejt, hejt. Przeszedl face-turn w 2010 i od tego czasu malo sie zmienilo, to samo, non-stop ta sama piosenka, w koncu czlowiekowi sie to znudzi..

14] Najbardziej Niedoceniony:

*- W sumie mialem dylemat czy postawic na Christiana czy na Johna Morrisona, jednak stawiam na Johna Morrisona, mial chyba tylko dwie walki o pas WWE z tego co sie orientuje. Tak to tylko jobberka, dawali go na pozarcie Truthowi, Mizowi, Albertowi czy Henry'emu. Dostal rowniez walki o pas US czy IC, lecz co z tego jak nawet nie liznal tytulu. Szkoda goscia, nie dziwie mu sie, ze sobie odpuscil WWE. Zostal po prostu jak to ludzie lubia pisac - "zeszmacony".

15] Najlepsza Gala TV:

*- No co? No RAW, dzieki gosciom specjalnym czy powrotom, od tego jest poniedzialek. Rowniez odcinki specjalne to tylko RAW. Oslabilo je troche przejscie na RAW SUPERSHOW, gdzie towarzysza rowniez gwiazdy SmackDown. Lecz nawet to nie sprawilo, ze SmackDown jest lepsze. RAW nie ma sobie konkurencji.

16] Walka Roku (podac gale):

*- John Cena vs. Alberto Del Rio - Last Man Standing (Vengeance PPV) W ruch poszly krzesla czy lamiace sie stoly, nie zabraklo rowniez akcji za kulisami. Smaku tej walce dal rowniez zalamany ring, co za tym idzie, nie mozna bylo sie odbijac od lin. Myslalem rowniez o pojedynku Cody'ego Rhodesa z Reyem Mysterio z Extreme Rules czy Takera z Triple H'em z WrestleManii, ale Cena-Del Rio z pazdziernikowej gali to dla mnie Number One!

17] Najgorsza Walka Roku (podac roku):

*- Jerry Lawler vs. Michael Cole - Over the Limit. To byl jakis zart, nie dosc, ze dali nam ogladac wlasnie ich to jeszcze w jakiej stypulacji? Przegrany caluje stope, cos takiego. To bylo obrzydliwe i straszne, ciesze sie, ze po tym juz zakonczyli ta szopke cala. Nawet nie chce do tego wracac myslami.

18] Odkrycie Roku:

*- Hmm.. Trochę nad tym myślałem i "głos" oddaję na R-Trutha. Z face'a, którym każdy rzygał, którego mieli już fani dość stał się niesamowitym heelem tym samym przyciągając do siebie fanów. No po prostu, jego postać BYŁA (gdyż przeszedł face-turn) genialna. Lecz to już pisałem przy Najlepszy heel

19] Rozczarowanie Roku:

*- Gdyby nie kontuzja, akcja z złamaniem zasad czy masa botchy to dałbym go do Odkrycie roku, lecz niestety. Mowa oczywiście o naszym meksykańskim zawodniku - Sin Cara. Bardzo dobra postać, prawdziwy luchador, lecz nie ma pomysłów na niego. Beznadziejny (bo jak to inaczej nazwać) feud z Chavo, czy już trochę lepszy z Hunico. Tak to nic.. Powody są trzy, które już wymieniłem wcześniej. Kontuzja, złamanie zasad i botche..

20] Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager):

*- Pomyślałem o Vickie, ale nie! Na to zasługuje nie kto inny jak "piesek" Alberto Del Rio czyli Ricardo Rodriguez. Fenomenalny człowiek, oddaje się swojej roli w stu procentach. Jest wręcz wspaniały, zrobi wszystko dla swojego Pana :wink: Najbardziej zafascynował mnie akcją na TLC. Brawo!

21] Najgorszy Nie-Wrestler:

*- Myślałem nad Hornsem, ale głos poleci na Theodore'a Longa. Człowiek najnormalniej w świecie mnie wkurwia. Pan Playa Tag Team Match. Jest strasznie przewidywalny, nie jest śmieszny w tych swoich segmentach. Może i kiedyś był dobry, ale teraz już się wypalilł, jest marny. Może (jak widziałem w wcześniejszych latach) niech powróci do sędziowania..

22] Najlepszy Komentator:

*- Tu nie mam wątpliwości, stawiam na Michael'a Cole'a. Człowiek mnie bardzo rozwesela, zwłaszcza tym jego powiedzonkiem - "It's ridiculous". Świetnie odgrywa swoją rolę, wkurwia fanów, wkurwia kolegów ze stołka. No po prostu, jako heel się sprawuje. Nie postawiłbym na Jerry'ego Lawlera, tego natomiast mogę postawić na półcę obok Teddy'ego Longa. Irytuje mnie i to bardzo, tym wrzaskiem przy praktycznie każdej akcji.. Do tego znienawidziłem go jeszcze za storyline z Colem.

23] Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna):

*- Extreme Rules. Nie ma innej opcji dla mnie. Na tym show odbyły się naprawdę warte uwagi walki, CM Punk vs. Randy Orton (Last Man Standing), Rey Mysterio vs. Cody Rhodes (falls count anywhere), Sheamus vs. Kofi Kingston (Tables Match, Christian vs. Alberto Del Rio (Ladder Match), John Cena vs. The Miz vs. John Morrison (3way Steel Cage Match) czy nawet najlepszy pojedynek jaki widziałem Divas, Layla vs. Michelle McCool oraz debiut Kharmy. Na minus oczywiście walka staruchów i Swaggerem. Lecz ogólnie PPV się udało, dobrze dobrane stypulacje i perfekcyjne wykorzystanie tego.

24] Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna):

*- Capitol Punishment. I co tu o tym pisać, cztery litery, N-U-D-A. Nie odbyło się na tej gali praktycznie nic, co by zwróciło moją uwagę. Beznadziejna aktorzyna przebrany za prezydenta, który wziął udział w równie beznadziejnym segmencie z Panem Bookerem T. Walka Trutha z Ceną ssała, jak i walka Bourne'a ze Swaggerem, to samo mogę napisać o walce Ortona z Christianem. Tylko dwie walki były tyylko dobre. O pas U.S oraz Punka z Reyem. Ogólnie SUCKS, cieszę się, że WWE pozbyło się tej gali z kalendarza!

25] Najlepszy Finisher:

*- Tu mam swojego faworyta, jest nim Randy Orton oraz jego niesamowite RKO. Potwierdził w 2011 roku, że może je wykonać z każdej pozycji. Czy to na lecącym Punku z WrestleManii, czy to na Christianie z SummerSlam, czy to na Sheamusie na RAW. RKO jest nieprzywidywalne, z nikąd wykonywane daje bardzo dużo emocji. Może Ortonowi wiele narzucić, ale wie jak wykonać swojego finishera.

26] Najgłupszy storyline:

*- Michael Cole z Jimem Rossem i Jerrym Lawlerem. Już o tym wcześniej pisałem..

27] Najlepszy Entrance:

*- Zdecydowanie numer jeden to Triple H z WrestleManii, piękne to było. Od tamtej pory zacząłem słuchać Metallicy, a "Komu biją dzwony" stał się moim ulubionym utworem.

28] Kobieta Roku:

*- Szczerze to nie wiem kogo wybrać, ale głos leci na Panią Hartową, czyli Natalya. Jest piękna, a i w ringu nie zawodzi. Double Sharpshooter - AMAZiNG!

29] Najlepszy Theme:

*- Myślałem nad "End of days" Wade'a Barretta, ale jednak zdecydowałem się na "Domination" Ezekiela Jacksona, zakochałem się w tym utworze. Pasuje idealnie do samego zawodnika.

30] Wrestlingowe Wydarzenie Roku:

*- Promo CM Punka. Wstrząsnęło światem jak śmierć Billadena :wink: Dzięki niemu, WWE zyskało na pewno wielu fanów, no i na sto procent, sam CM Punk zyskał wielu fanów.

18056192365019276624f15.jpg

1. Wrestler Roku - Cm Punk

2. Najgorszy Wrestler Roku - Mason Ryan

3. Najlepszy Babyface - Randy Orton

5. Feud/Storyline Roku - Punk vs Cena

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Wade Barrett vs Daniel Bryan - bez komentarza

8. Najgorszy Tag Team - Marella i Kozlov

9. Największy Postęp - Cody Rhodes

10. Najlepsze Mic Skillsy - Cm Punk

11. Największa Charyzma - Cody Rhodes

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - John Morisson

13. Najbardziej Przereklamowany - Sheamus

14. Najbardziej Niedoceniony - Drew Mcintyre

15. Najlepsza Gala TV - Raw

16. Walka Roku (podać galę) - Randy Orton vs Christian Over The Limit lub Summerslam

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - M.Cole vs. J. Lawler WM 27

18. Odkrycie Roku - Dolph Ziggler

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - J.Laurinaitis

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money In The Bank

25. Najlepszy Finisher - RKO

26. Najgłupszy Storyline - Michael Cole vs Jerry Lawler

27. Najlepszy Entrance - Masked Kane

29. Najlepszy Theme - Cody Rhodes

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Promo Cm Punka i wygranie przez niego pasa WWE

15893577334e3090e51e3d2.jpg

1. Wrestler Roku

Najważniejszy tytuł moim zdaniem. Co do nominowanych:

1.CM Punk- jeden z najlepszych wrestlerów w wwe obecnie. Brał udział w najlepszym feudzie tego roku z Ceną i Vincem, jednakże, jezlei ma to być nagroda za cały rok, to trzeba sobie przypomnieć początek roku, feud z Ceną i Randym, objęcie kontroli nad Nexus- co faktycznie zniszczyło tą stajnię.

2. Bully Ray- moim zdaniem czołowa postać w TNA, tfu! Impact Wrestling. Dzięki rozbiciu Team 3D stał się jedną z czołowych gwiazd federacji. Świetny w ringu, jeszcze lepszy za mikrofonem.

3. Alberto del Rio - trzeci z nominowanych. Genialny początek roku- zwycięstwo w największym RR w historii, kolejne sukcesy na ppv. Za każdym razem świetne walki i proma. Feud z Showem kaszaniasty, ale do przełknięcia. Zdobywaca walizki MitB, oraz 2x pasa WWE.

Głos idzie na:

Alberto del Rio- ten rok należał do niego

Tutaj można by wymieniać i wymieniać. Nie będę więc opisywał każdego z kolei, a jest ich sporo: min. Robbie E, Anarquia, Otunga, JTG. Mój głos idzie na gwiazdę "większego" formatu, a mianowicie głos otrzymuje Matt Hardy.

Kiedy obu Hardy Boyz udało się sciągnąć przez TNA, wiele osób miało nadzieje na reaktywacje legendarnego tag teamu. Matt w WWE był już nie do kupienia, tragiczne walki, mdły gimmic, do tego kałdun. Po zwolnieniu i fotkach wrzucanych na twittera można było pomyśleć, że wziął się za siebie, a jego powrót do pierwszoplanowego wrestligu będzie jakimś tam wzbogaceniem gal. Niestety, było tak źle jak w wwe, a później jeszcze gorzej. Po zwolnieniu, kolejne ekscesy Matta pozwalają go wskazać jako porażkę roku i węczyć mu tytuł najgorszego wrestlera.

3. Najlepszy Babyface

Do czasu w tej kategorii można było z czystym sumieniem nominować Cenę. Jednakże w mijającym roku Vince zdecydował się wyjść na przekór hejterom Ceny, sprzedając im Punka.

Mój głos idzie w takim wypadku na gwiazdę, która konsekwentnie jest facem, w każdej sytuacji i w każdej walce. Być może w większości zawdzięcza to swojemu gimmicowi. Dla ciekawostki dodam, iż czekając w Warszawie na Sheamusa, w tłumie ludzi usłyszałem kilkukrotnie od fanów (marków), iż najchętniej by spotkali na żywo Kofi'ego Kingston'a. I to na niego oddaje swój głos.

4. Najlepszy Heel

I w tej kategorii faworytów jest kilku. Miz konsekwentnie realizuje swój gimmic przyprawiając fanów o nerwice. Znakomity heel turn R-Truth'a, nowy gimmic trafiający w 10. Oczywiście można tu dodać także Alberto regularnie niszczącego, a wręcz torturującego faworytów takich jak Rey Mysterio czy Evan Bourne. Na sam widok Double J'a młodsi fani TNA zaczynają buczeć (wystarczy wspomnieć, swoją drogą tragiczne, JJ mma contest).

Mój głos jednak idzie na kogoś innego. Po heel turnie jego postać po prostu nie da się lubić, i chociaż Bully Ray jest naprawdę sympatycznym wrestlerem, to moim zdaniem aktualnie jest najlepszym heel'em.

5. Feud/Storyline Roku

Bezapelacyjnie najlepszym storylinem roku jest Cena vs CM Punk vs Vince. Oczywiście w głównej mierze dzięki Punkowi i jego genialnym promom. Jednak należy oddać Cenie, że nie schrzanił walki na SS, a wręcz urozmaicił swojego moves lista. Trudno mi sobie przypomnieć lepszy feud z tego roku.

Tutaj wybór nie jest już tak oczywisty. Mamy wszystkie storylajny dotyczące Hornswogla (min. romans z Maryse/AJ), łapie się także "double J, double M A", storyline z Winter i Angelinom-zombie, który nie został wyjaśniony, Jinder i Khali (siostra Khaliego została żoną Jindera dla kasy i teraz on musi mu służyć???), no i oczywiście storyline z Colem i Kingiem.

Jednak do moich faworytów należą: NXT Redemption- ciągnące się w nieskończoność (na które leci mój głos), nie ujmując takim babolom jak obecność Snooki na WM, zamiast Meliny, oraz najgorsza porażka tego roku, czyli feud Tysona Kidd'a z Yoshim Tatsu o nogę od lalki.

7. Tag Team Roku

Nie da się ukryć, że nie był to najlepszy rok dla dywizji TT. W wwe zupełna posucha: Awsome Truth zgnojony przez Rocka i Cenę? Air Boom rozdzielony przez zawieszenia i kontuzje? W TNA kontuzja Sabina i zwolnienie Young Bucks, rozpad żenującego TT OJ i EY, czy rozpad Ink Ink.

Mój głos w tym wypadku musi iść na najlepszy w tym roku tt, Beer Money Inc. , ale jak mówię- nie ma w tej kategorii kogo wybierać.

8. Najgorszy Tag Team

A tutaj za to opór możliwości. Nie da się ukryć, że do faworytów powinni należeć Orlando i Eric Young, lecz ich "świetność" przypadała raczej na zeszły rok. Chętnie bym zagłosował na Mexican America, aleratuje ich obecność Sarity i Rosity, oraz charakterystyczny gimmic.

Natomiast nic nie ratuje długotrwałych mistrzów TT w wwe: Otungi I McGillicutty'ego, którzy są mdli do porzygu, bez polotu (czy to w ringu, czy przy mikrofonie), niemal jak swego czasu Curt Hawkings i Zack Ryder.

9. Największy Postęp

Największy postęp? Można zacząć wymieniać Cody'ego czy Dolpha, ale czy postęp jest równoznaczny z pushem?

Patrząc na roster TNA, nie ma tam nikogo, kto by zrobił jakiś znaczący postęp w tym roku. Bobby Rude? jednak postawię na kogoś młodszego.

Nie zwyciężył NXT, początkowo jako asystent Miza był bardzo kiepski, później nabrał nieco charakteru. Ja kupuję Alexa Riley'a.

Odnośnie mic skillsów wwe nie daje nam większego wyboru. Większość wreslerów za mikrofonem jest po prostu kiepska (lub nie mają szans się wykazać). W szczególności widać to było przy NXT. Oczywiście mamy takich 'wirtuozów' jak CM Punk, Miz czy HHH, i to oni otrzymują najwięcej czasu przy mikrofonie.

Patrząc na roster TNA, mamy oczywiście Stinga, Kurta czy JJ, ale czy oni zatrzęśli jakoś wrestlingowym światem przy mikrofonie w tym roku? Nie sądzę.

Głos oddaję na CM Punka, skoro nie nominuje go do wrestlera roku, to przynajmniej ten tytuł mu się należy, za świetne roma przez cały rok.

11. Największa Charyzma

I w tej kategorii nie da się łatwo wybrać faworyta. TNA posiada charyzmatycznych weteranów, jednocześnie w związku z ograniczonym czasem antenowym nie mają oni okazji się wykazać.

W wwe gwiazdy mają większą szansę. Przeglądając roster wwe, od razu wpadł mi w oko Danie Bryan. Nie da się mu charyzmy odmówić. jednakże, jeżeli mamy oceniać cały rok, to Danielson oddaje pole Alberto del Rio. Od Alberto charyzmą wręcz bije. Nie zapominajmy o Punku.

Gło jednak otrzyma jedna gwiazda, która braki umiejętności w ringu nadrabia właśnie niesamowitą charyzmą. I jest to John Cena.

Pod tym względem TNA bije na głowę wwe. Można zachwycać się Sin Carą, jednak o nim będzie później.

TNA wzmocniło X-division świetnymi zawodnikami. Jakoś mnie nie dziwi, że Austin Aries już czwarty miesiąc trzyma pas. Świetny cruiser, walki na naprawdę dobrym poziomie, gimmic w miarę.

Szkoda tylko, że Sabin prawie cały rok był wyłączony z akcji.

Myslę, że do tej kategorii nie ma sensu podawać starych gwiazd typu Cena, gdyż może są przepushowani, jednak reklamować ich już nie bardzo trzeba.

Najbardziej przereklamowanym zawodnikiem roku, w mojej skromnej opinii jest Sin Cara. Mnóstwo prom, zapowiedzi jego przybycia, entrance z fajerwerkami i trampolinom. No wszystko jest. Ale sam zawodnik zawiódł. Zaraz zawieszenie za naruszenie wellness policy, wiadomo było od początku, że dostanie miejsce w mid cardzie (tam gdzie Rey i Evan), więc tak wielka promocja zawodnika była zbędna.

Tych niedocenionych jest wielu. Głównie to zawodnicy, którzy ugrzęźli w mid cardzie i wplątywani są w jakieś absurdalne storylajny. Z automatu można wymienić: Dolph, Drew, bracia Uso, Sheamus, Pope czy Joe. Jednak jest jeden z zawodników, który szmacony jest bardziej, powiedział bym- totalnie.

Jest nim Tyson Kidd. Wwe nie ma pomysłu na jego postać, a jest to zawodnik znakomity. Przykładem jego szmacenia może być feud Tyson vs. Yoshi o nogę od lalki na nxt.

15. Najlepsza Gala TV

Z całym szacunku do wwe, to jednak jakość jest ważniejsza niż ilość. Zarówno na RAW jak i na SD było wiele świetnych momentów, jednakże Impact Wrestling stoi na lepszym poziomie niż tygodniówki Vince'a.

Tutaj miałem nie lada orzech do zgryzienia. Jednym z pewniaków do nominacji była walka HHH vs. Taker na WM. Jednak, po chwili namysłu, nie była ona wystarczająco dobra, w porównaniu do Taker vs HBK, rok i dwa lata temu.

W pamięci mi zapadło także Raw EC. Jednakże, czy ten mecz zasłużył na miano pojedynku roku? Raczej nie.

Można dodać CM Punk vs John Cena na SS- ale na pewno nie byłą o lepsza walka od starcia Trypla z Takerem.

Mój głos idzie, więc, w ramach kompromisu, na pierwsze w historii 40 men Royal Rumble (RR 2011). Było to historyczne wydarzenie, a RR zawsze się ogląda z przyjemnością.

Trochę tego było w tym roku i jak się okazuje, w dużej części są to walki Ceny na ppv. Oczywiście powinno się tu zagłosować na Jerry vs. Cole z WM, lub Xtreme Rules (chyba na XR ich starcie było jeszcze gorsze), czy na ostatnie walki div w wwe (np. Beth vs. Kelly na SS), jednak pojedynki te trzeba bardziej traktować w charakterze enertainment, raczej niż wrestling. Mój głos oddaje na jedną z najgorszych walk roku: John Cena vs The Miz Over the Limit, "I quit match". Stypulacja nie pasująca zupełnie do wwe i równoznaczna praktycznie z submission matchem. Przebieg walki- Miz obija Cenę, 95% czasu, ostatnie 1.30 minuty, AA i STF i Miz poddaje walkę.

Tego nawet mark by nie kupił.

18. Odkrycie Roku

Prawdę mówiąc, ani w TNA ani w WWE nie ma nikogo kto by zasłużył na ten tytuł. Cody Rhodes? Dolph? Zack Ryder? Są oni w wwe już od długiego czasu, a nowy gimmic czy push, to raczej postęp niż odkrycie. Za okrycie uważałbym kogoś pozyskanego do federacji w tym roku. Powinno się tu wskazać Sin Carę, ze względów korzyści ekonomicznych jakie przysporzył ten zawodnik Vincowi. Tak więc, z ciężkim sercem, ale Sin Cara.

19. Rozczarowanie Roku

A także w tej kategorii powinno się nominować Sin Carę, o czym już pisałem wcześniej. Jednake mój głos wędruje na innego wrestlera z wwe. Nie był tak promowany, jednak widać było w nim potencjał. Niestety kontuzje, ora brak pomysłu na postać sprawiły, że Mason Ryan jest rozczarowaniem roku.

W tej kategorii na pewno przoduje TNA posiadając takie osobistości jak Hulk, Bishoff, Flair czy Karen. Nie da się ukryć, że Vickie czy Long się do nich nie umywają. Jednakże i w tej kategorii wybiorę reprezentanta federacji McMahona. Mój głos wędruje na Micheal'a Cole'a. Dokładnie tak, i na pewno nie za komentowanie walk, ale za heat jaki produkował przez cały rok. Nie da się ukryć, że jest jedną z najbardziej znienawidzonych przez fanów person w wwe. Szkoda tylko, że wwe wykorzystuje go do tak durnych feudów. Tak, więc- Michael Cole.

Najgorszy- czyli nic nie wnoszący, zbędny. Jeszcze można wytłumaczyć takie osoby jak Scott Stanford (?), że niby przeprowadzają wywiady itd. Jednak po co trzymać kogoś takiego jak Rajin Sighn? Nie mam pojęcia, nic nie wnosi, nie jest nawet śmieszny, czemu jeszcze nie został zwolniony?

22. Najlepszy Komentator

W tej kategorii zagłosuje, jak co roku, na mojego ulubionego komentatora- "Human Suplex Machine"- Tazz'a. Lubiłem go jako zawodnika, a stołem komentatorskim także sprawuje się bardzo dobrze. Charakterystyczny, niektórymi tekstami niszczy. Jakby TNA sciągneło Joeya Styles'a to by było dopiero!

Trudno sobie przypomnieć tegoroczne ppv. Na RR z tego co pamiętam jedyną dobrą walką był main event, na EC- Raw EC, WM maksymalnie bezbarwna... Galą, która najbardziej zapadła ki w pamięć był na pewno MitB. Walki trzymające poziom, zwroty akcji i ciekawe storylajny. Ot, co!

Do najbardziej bezbarwnych ppv minionego należy na pewno zaliczyć Capitol Punishment. Gala bez pomysłu, beznadziejna. Jednak jeszcze gorsza była Over the Limit. Moją argumentacją będzie karta gali: Randy Orton def. Christian, John Cena def. The Miz (“I Quit” Match), Jerry Lawler def. Michael Cole (Kiss My Foot Match), WWE Tag Team Champions Big Show & Kane def. CM Punk & Mason Ryan, Ezekiel Jackson def. Intercontinental Champion Wade Barrett (Disqualification), R-Truth def. Rey Mysterio, Divas Champion Brie Bella def. Kelly Kelly.

25. Najlepszy Finisher

Trochę bez sensu jest ta kategoria, gdyż finishery zbyt często się nie zmieniają, a po za tym trudno określić kryterium oceniające finisher (efektywność, impact?). Mogę zagłosować tradycyjnie na GTS Punka. Myślę, że łatwo go kupić. Fajniejszą kategorią był by najgorszy finisher ;)

26. Najgłupszy Storyline

Najgłupszy trochę pokrywa się z kategorią najgorszy. Wcześniej już wypisałem feudy kandydujące do tego tytułu, ale wybierając jeden, będzie to feud między Tysonem Kiddem a Yoshim Tatsu o nogę od lalki. Pozostawię to bez komentarza.

27. Najlepszy Entrance

Kolejna ciężka kategoria do oceny. Każdy entrance jest inny i jeżeli mam oceniać w skali roku, to nie mam wyboru jak wybrać któryś z entranców z WM. Jednak, w tym roku WM nie zachwyciła oprawą i nie mam tu żadnego faworyta. Tradycyjnie, więc zagłosuję na entrance Takera z WM 27. Chociażby dlatego, ze coraz rzadziej mamy go okazje oglądać.

28. Kobieta Roku

Niestety nie da się w tej kategorii zagłosować na żadną reprezentantkę płci pięknej wwe (chyba, że Maryse ;) ). Poziom walk kobiet także w TNA nie jest wyśrubowany. Dla kompromisu kobietą roku w moim odczuciu zostaje Karen Jarrett. Nie da się ukryć, że przez cały rok świetnie pełniła swoją rolę, znienawidzona przez wszystkich fanów TNA. Idealnie realizowała powierzone sobie przez federacje zadanie.

29. Najlepszy Theme

Każdy ma inne gusta muzyczne, więc wybieranie najlepszego themu w ciągu tego roku nie ma dla mnie sensu. Jeżeli mam jednak oddać swój głos i ma się odnosić on do całości 2011 (ach, nie nie może to być Motorhead!), to będzie theme Miza- I came to play. Dobry zawodnik i pasujący do niego, heelowski theme.

Niespodziewane odejście Edga na emeryturę. Nieprzyjemna niespodzianka zarówno dla fanów, jak i dla wwe i dla samego zawodnika. Bardzo szkoda, że jeden z najlepszych heeli musiał skończyć z wrestlingiem. Jako wierny fan od początku jego kariery w federacji Vince'a, nie widzę innej opcji na którą bym mógł oddać swój głos.

1. Wrestler Roku:

Dla mnie wybór w tej kategorii jest prosty. Zawodnik, na którego mam zamiar głosować był na piedestale od trochę więcej niż połowy roku, ale później to wokół niego kręciły się najważniejsze storyline'y na RAW. To on kręcił jedne z ciekawszych walk na poniedziałkowych tygodniówkach i to on swoimi speechami poruszał publiczność - głównie smartów, ale marki też potrafiły docenić jego kunszt. Głos w tej kategorii leci na CM Punka.

2. Najgorszy Wrestler Roku:

W tej kategorii natomiast trudno wybór najbardziej odpowiednią postać. Jest wielu takich, którzy na to miano zasługują, ale chyba zagłosuję na Anarquię. Gość jest bezbarwny, w ringu niestety strasznie kaleczy, a na mikrofonie.. szkoda się niestety wypowiadać. Wiązałem jakieś nadzieje z jego przyjściem, bo mógł jakoś rozruszać Hernandeza i wprowadzić go na prawidłowe tory (większy push). Dostali nawet pasy tag team, ale nie zmienia to faktu, że właśnie ten wrestler był totalnym niewypałem.

3. Najlepszy Babyface:

Kolejny trudny wybór, głównie ze względu co brać pod uwagę - reakcję czy odgrywanie postaci. Jeżeli chodzi o reakcję to mamy kilku zawodników: Orton, Kingston, Daniel Bryan, Zack Ryder, John Cena, etc. Natomiast odnośnie odgrywanej postaci.. Zresztą, nie chce mi się rozpisywać. Obecnie wziąłem pod uwagę dwie postacie: Zack Ryder i John Cena. Prawdopodobnie zrobię coś przeciwko sobie, ale docenię pracę Zacka Rydera i to jemu dam głos, mimo tego, że nie pałam do niego jakąś wielką sympatią to trzeba zwrócić mu honor.

4. Najlepszy Heel:

I tutaj właśnie będę musiał chyba sięgnąć "głębiej". Nie do WWE, nie do TNA, tylko na scenę niezależną. Według mnie nie można w tej kategorii nie docenić Kevina Steena, na którego stawiam w tej kategorii. Żaden heel z WWE czy TNA nie zrobił na mnie takiego wrażenia jako heel, a Kanadyjczyk odgrywa swoją rolę znakomicie, dodatkowo rok zakończył "potężnym boom". Jestem pewien, że w 2012. roku nie obniży lotów i będę mógł oddać na niego głos raz jeszcze.

5. Feud/Storyline Roku:

Chwila zastanowienia. Tyle wystarczyło żeby na myśl przyszedł mi feud, który "wstrząsnął" 2011. rokiem. Mowa mianowicie o Punk vs. Cena z McMahonem w tle. Dopóki ten storyline nie został perfidnie spieprzony Punk robił świetną robotę, a Cena nie odstawał. McMahon w tym story to też był strzał w dychę. Z tego co pamiętam to cały ten program obfitował w świetne speeche, a walki z udziałem Punka i Cena'y odpowiednio na Money in the Bank i SummerSlam były najlepszymi lub jednymi z najlepszych walk na galach.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku:

W WWE był takie dwa - Cole vs. Lawler i Cole vs. Ross. Pierwszy feud był słaby, rozumiem, że wiele osób oddało na niego głos. Nie zmienia to jednak faktu, że to Cole z Rossem dali jeden z najgorszych popisów w 2011. roku. Ich "starcia" o ile można to tak nazwać.. doprowadzały mnie do szału. Pamiętacie "rap-bitwę" ze Slammy Awards? Pamiętacie wcześniejszy Cole Challenge w kierunku Rossa? To było gówno. Dlatego Cole vs. Ross jest moim wyborem w tej kategorii.

7. Tag Team Roku:

Dywizje tag team w TNA i WWE leżą i kwiczą obecnie, jednak na scenę niezależną nie sięgnę - tam interesują mnie tylko popisy Kevina Steena. Dlatego też cofnę się nieco w czasie, przed Bfg Series kiedy jeszcze Beer Money, Inc. posiadało pasy tag team i trzęsło tą dywizją w TNA. Byli w tamtym czasie jedyną siłą, która napędzała dywizję drużyn w federacji Dixie. Także głos oddaję na Beer Money, bo rządzili w TNA. Teraz też rządzą, ale szkoda, że w karierach singlowych.

8. Najgorszy Tag Team:

Otunga i McGillicutty. Byli mistrzowie tag team w WWE, byli członkowie jednej z ciekawszych stajni w historii WWE - Nexus. Obecnie nie istnieją, ale nie można zapomnieć o tym co "wyprawiali" z pasami tag team. Gdy byli mistrzami nic wokół tych tytułów się nie działo, tytuły tak jakby nie istniały. Dodatkowo Otunga jak i młody Perf-.. McGilliGilli nie grzeszą charyzmą, ring skillami nie mówiąc o mikrofonie. Dlatego są gdzie są, a powinni być gdzieś jeszcze dalej.. na pewno poza federacją Vince'a.

9. Największy Postęp:

Tutaj głos poleci na Cody'ego Rhodesa. Zaczynał rok od gimmicku "Dashing", następnie przyszedł czas "Undashing" gdzie prezentował się naprawdę świetnie. Jego proma były naprawdę bardzo dobre, w porównaniu z rokiem poprzednim widać było poprawę. Ring skillsy non-stop na dobrym poziomie, potrafi skręcić dobrą walkę i chwała mu za to. Mimo, że teraz nie ma zbyt wyklarowanego gimmicku (przynajmniej według mnie) to jest dalej jednym z najjaśniejszych punktów piątkowych tygodniówek.

10. Najlepsze Mic Skillsy:

Czy jest inna możliwość niż CM Punk w tej kategorii? Pewnie jest, ale mój głos leci na obecnego mistrza WWE.

11. Największa Charyzma:

Tutaj głos również na Zacka Rydera. Potrafi on pociągnąć za sobą fanów.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer):

Nie lubię stylu high-flying, więc trudno jest mi tu wybierać kogokolwiek. Jednak głos trzeba oddać, więc poleci on na.. Evana Bourne'a.

13. Najbardziej Przereklamowany:

Tutaj chyba nie mam innego wyboru. Głos oddaję na Sin Carę. Nadzieje były wielkie, push niesamowity od początku. Zaufali mu, nie wrzucili do FCW, a ten botchował gdzie popadnie. Jak to ujął N!KO w jednym ze swoich artykułów.. "Pusta Pińata". I w stu procentach się z nim zgadzam. Międzynarodowa sensacja to straszny niewypał. Niestety..

14. Najbardziej Niedoceniony:

Samoa Joe. Ściska mnie w środku jak patrzę na to co się z nim dzieje. Ta kategoria idealnie do niego pasuje, jego potencjał jest marnowany non-stop. Z gościa, który w latach wcześniejszych był mistrzem X-Division, TNA World Heavyweight czy też mistrzem Tag. Teraz kim jest? Jobberem. Obecnie jest niewykorzystywany na Impactach, a jeśli już się pojawia to żeby gładko się podłożyć. Nieważne czy midcarderowi czy main eventerowi, ważne, że musi gładko jobbnąć.

15. Najlepsza Gala TV:

Dla mnie taką galą jest RAW. Mimo paru większych upadków na pysk, poniedziałkowe tygodniówki podnosiły mi ciśnienie - promo Punka czy powrót Kane'a. Impact Wrestling nie mógł się równać z RAW, jednak postawiłem tą galę na drugim miejscu. Ostatnie niestety zajmuje SmackDown.. niestety..

16. Walka Roku (podać galę):

Definitywnie CM Punk vs. John Cena o pas WWE Championship na Money in the Bank PPV. Walka pełna dramaturgii, fajnych akcji, near-falli. Wszystko co było potrzebne by ta walka dostała pięć gwiazdek zostało spełnione. Czy trzeba pisać cokolwiek więcej? Sądzę, że nie.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę):

Michael Cole vs. Jerry Lawler na Wrestlemania XXVII. Wrestlemania uszłaby w tłoku gdyby nie ten "pojedynek". Nie ma co tu się tak naprawdę rozpisywać. Gniot i tyle. Please, never again.

18. Odkrycie Roku:

Trudno tu kogokolwiek wytypować. Głos oddam na R-Trutha, który odżył po pamiętnym heel turnie. Stał się "jakąś" postacią i prawie natychmiast trafił do tytułowego obrazka (fakt, że szybko również z tego obrazka został wykopany pominę). Szkoda, że pomysł Trutha-heela został porzucony, ale mam nadzieję, że coś z tego gimmicku mu zostanie, bo był świetny, i mam nadzieję, że będzie. Don't "what?" me!

19. Rozczarowanie Roku:

Byłem zwolennikiem pushowania Crimsona.. tylko na początku. Wiadomo - nowa twarz, powiew świeżości. Jednak po kilku miesiącach przekonałem się, że raczej nic z tego nie będzie. Ten wrestler mnie niestety zawiódł, jest słaby w ringu, ale również słaby na mikrofonie. Były wielkie oczekiwania, ale ktoś nam spuchł i wyszło jak wyszło. Rozczarowałem się nim strasznie.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager):

Nikogo na horyzoncie.. a jednak! Mimo, że rzadko pojawiał się w 2011. roku to przyćmił całą resztę. Mowa tu oczywiście o Vincent'cie K. McMahonie.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager):

John Laurinaitis. Skąd oni go wytrzasnęli? Nudny, słaby gość z przepitym głosem, nic więcej.

22. Najlepszy Komentator:

Michael Cole, któremu trzeba oddać honor. Mimo tego, że uczestniczy w najgorszych konfliktach w roku to przy stoliku nie miał sobie równych.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna):

Money in the Bank. To było PPV, którym jarałem się najbardziej. Karta wyglądała świetnie, walki nie schodziły poniżej pewnego poziomu (nawet Henry vs. Big Show było zjadliwe). Rozczarował mnie tylko jeden wynik, ale nie zmieni to faktu, że było to najlepsze WWE PPV z 2011. roku.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna):

Trudno było wybrać, ale postawię na Hardcore Justice. Gala tak tytułowana chyba powinna mieć w sobie choć odrobinę hardcore'u, nie? Pominę już fakt słabej karty (gdzie do jasnej cholery były stypulacje? ktoś podpierdolił?) i słabych walk (szczególnie bookingu).

25. Najlepszy Finisher:

Lebell Lock. Wygląda strasznie wiarygodnie. Nie wiem co więcej można by tu dopisać.

26. Najgłupszy Storyline:

Cole vs. Ross czyli kolejny głos na to "gówno". Wypowiadałem się na ten temat już wcześniej, wiec nie ma sensu robić tego ponownie.

27. Najlepszy Entrance:

The Usos wykonujący Siva Tau. Kiedy pierwszy raz zobaczyłem tą wejściówkę to od razu przypadła mi do gustu. Poza tym jest to jakiś powiew świeżości.

28. Kobieta Roku:

Bez wątpienia Beth Phoenix. Ten rok należał do niej. Mógłbym głosować na Kharmę, ale to nie ona niszczy kolejne "laleczki" i obecnie trzyma pas Div.

29. Najlepszy Theme:

"End of Days" czyli theme song Wade'a Barretta. Obecnie moja ulubiona nuta w WWE i wątpię, że to się zmieni.

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku:

Dla mnie wybór mógł paść na dwa wydarzenia: "emerytura" Edge'a z powodu kontuzji oraz pamiętne promo Punka z RAW Roulette. Postawię jednak na odejście Edge'a. Edge był, jest i będzie moim ulubionym wrestlerem, a jego "odejście" mocno mnie uderzyło. Dobrze, że pojawia się raz na jakiś czas.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 75 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Co tam może jeszcze dojść? Naomi vs. Jade Jakieś starcie na 3/4 osoby o pasek IC u Panów. Dawać Dominika w tym. Niech zgarnie ten pas. Odliczyć Balora dać wielki moment dla Dominika, a Bron niech idzie wyżej. Drew vs. Priest Walka Liv Morgan i jej kumpeli w obronie pasów Tag Team. LA Knight? Z kim? Nie wiem.
    • ManiacZone
      MZW Forever 29.03.2025r. 📸Shadowsmoonlight Photography Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Jeffrey Nero
      Nie. Podpowiedź kiedy Vegeta i Goku zaczynali trening u Whissa musieli z tym przedmiotem coś zrobić o które poprosił W życzeniu Beerus.
    • ManiacZone
      Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • PTW
      NIESAMOWITE PRO WRESTLINGOWE SHOW NADCHODZI WIELKIMI KROKAMI - WPADAJ NA GALĘ PRIME TIME WRESTLING! Widowiskowa rozrywka w klimacie WWE już 12 kwietnia na Śląsku! Największe gwiazdy polskiego i zagranicznego pro wrestlingu w akcji! W planach między innymi: - Debiutancka walka Pana Pawłowskiego w starciu Prezes kontra Prezes, w której Sędzią Specjalnym będzie Andrzej Supron! - Pojedynki o pasy mistrzowskie PTW Underground i BESTYA Slam! - Turniej o pas mistrzowski kobiet! Genialna rozrywka dla widzów od 5. do 105. lat - NIE MOŻESZ TEGO PRZEGAPIĆ! BILETY JUŻ W SPRZEDAŻY! @obserwujący Prime Time Wrestling powraca z kolejnym niesamowitym wydarzeniem! Bądź świadkiem debiutanckiej walki Pana Pawłowskiego i daj się porwać emocjom rodem z WWE! JużPrzeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...