Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2011 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1. The Miz

2. John Cena

3. Randy Orton

4. Christian

5. Edge - Alberto Del Rio

6. Jerry Lawler - Michael Cole

7. Big Show & Kane

8. The Usos

9. Cody Rhodes

10. Cm Punk

11. John Cena

12. Rey Mysterio

13. Cm Punk

14. Christian

15. Raw

16. Triple H vs Undertaker - Wrestlemania XXVII

17. Triple H vs Kevin Nash - TLC 2011

18. Zack Ryder

19. Sin Cara

20. Michael Cole

21. Vickie Guerrero

22. Jim Ross

23. Elimination Chamber

24. Capitol Punishment

25. Skull Crushing Finale

26. -

27. Triple H - Wrestlemania XXVII

28. Beth Phoenix

29. "I Came To Play" - The Miz

30. Edge kończy karierę.

YES! YES! YES! 20-0! YES!
  • Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

3

• 8693

3

• N!KO

2

• MJ

2

Top użytkownicy w tym temacie

Na początku zaznaczę że moje wybory ograniczę tylko do wwe , jako że jest to jedyna fedka jaką regularnie oglądam.

1. Wrestler Roku

CM Punk. Myślę że wybór jest tu uzasadniony. Gość zrobił w tym roku bardzo wiele szumu wokół siebie. Sprawił że raw stało się interesujące , wdrapał się na szczyt drabinki pushu i sięgnął po najważniejsze trofeum federacji.

2. Najgorszy Wrestler Roku

Mark Henry. Tu wybór nie był już tak prosty , ale ostatecznie postawiłem właśnie na sexualną czekoladkę. Gość zrobił dokładnie odwrotny zabieg niż Punk na raw. W moim odczuciu obniżył prestiż whc swoją osobą i swoimi miernymi zdolnościami i sprawił że sprawa pasa na sd kompletnie przestała mnie interesować aż do ostatniego ppv.

3. Najlepszy Babyface

Tu niezmiennie John Cena. Gość który uwielbia jak na niego buczą , kocha hejterów i wciąż jest bohaterem dla dzieci i kobiet.

4. Najlepszy Heel

R-Truth. Ciężko było mi tu wskazać jedną osobę. Z jednej strony miałem świetnych , rozwijających się Zigglera i Rhodesa , z drugiej zawsze solidnego w odgrywaniu swej postaci Miza. Padło jednak na R-trutha za to że po turnie jego postać odżyła . Z nudnego face'a stał się ciekawym , miejscami zabawnym heelem który uraczył nas kilkoma niezapomnianymi promami i dobrymi walkami.

5. Feud/Storyline Roku

Otoczka Turnu Punka. Ciężko mi to sprecyzować , ale chodzi mi o czas z przed i po mitb związany z Punkiem.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

Wszystko co działo się na linii Cole-Jim Ross

7. Tag Team Roku

Miz i R-truth.

8. Najgorszy Tag Team

Otunga i Mcgillicuty. Tag team-tragedia . Najmniej charyzmatyczna osoba w wwe(syn Perfecta) z jednym z najgorszych ringowo wrestlerów jakich widziałem.

9. Największy Postęp

Cody Rhodes. Tu brałem pod uwagę przede wszystkim Codiego i Dolpha. Obydwaj byli świetnymi midcardowymi mistrzami ( Cody jest dalej) i obydwaj zrobili spory postęp w minionym roku. Sądzę jednak że nieco lepszy był Rhodes.

10. Najlepsze Mic Skillsy

R-Truth . Tu dosyć oczywistym wyborem wydawał by się Punk , ja jednak stawiam na Prawdę za to że z osoby której nie dało się słuchać zmienił się w osobę przy której czekało się by wziął do ręki Mica.

11. Największa Charyzma

Zack Ryder

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

Daniel Bryan. Początkowo chciałem wstawić tu Zigglera , za to że długo trzymał się na szczycie midcardowego Raw i stworzył mnóstwo dobrych walk w tym roku , ale nie jestem pewien czy on zalicza się jeszcze do Cruiserweight. Jeżeli ktoś to zauważy podczas zliczania głosów i okaże się że jednak się myliłem to mój głos leci na Dolpha.

13. Najbardziej Przereklamowany

Randy Orton. W moim odczuciu gość po prostu nie zasługuje na najwyższe pasy w federacji. Zastanawiałbym się tu jeszcze nad Markiem , ale on w gruncie rzeczy zdobył w tym roku swoje pierwsze mistrzostwo świata , a Orton miał ich wiele, zbyt wiele.

14. Najbardziej Niedoceniony

Curt Hawkins. Gość moim zdaniem ma wszystko by być przynajmniej mocnym midcarderem. Powinien siedzieć teraz na raw i tłuc się z Ryderem o pas us , a nie gnić na nxt. Przykre.

15. Najlepsza Gala TV

Raw

16. Walka Roku (podać galę)

Randy Orton vs Christian na OTL. Zdecydowanie najlepsza walka w tym roku. Dostarczyła wiele emocji i była na prawdę dobra pod względem wrestlingowym. Wiem że każdy ma prawo do własnego wyboru , ale nie mogę pojąć jak ktoś może stawiać wyżej walkę Punka z Johnem. Jasne że ta też była dobra , ale ringowo z pewnością była gorsza, być może niektórym chodzi tu o otoczkę i sum wokół niej. Myślę że gdyby pokazać obie walki komuś kto nie siedzi w wwe to bez mrugnięcia postawił by na CC i Ortona.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

Jerry Lawler vs Michael Cole (WM 27). Przykre to było.

18. Odkrycie Roku

Hunico. Przyznam że wybrałem go z braku lepszych kandydatów. Gość wszedł do głównego za sprawą kontuzji swojego meksykańskiego kolegi ,a prawdopodobnie zabawi od niego dłużej i być może coś osiągnie.

19. Rozczarowanie Roku

Henry jako mistrz whc. Miało być jak nigdy a wyszło jak zawsze i pewnie trochę gorzej. Dostaliśmy w końcu heela dominatora , którego sporo grupa ludzi oczekiwała. Niestety musiało paść na tragicznego Henrego , który jak wspomniałem wyżej sprawił że historie z pasem whc omijałem szerokim łukiem.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

John Laurinaitis. Uwielbiam jego metodyczność i konsekwencje. Gdy widzę go wchodzącego na rampę z mikrofonem w ręku to od razu pojawia mi się banan na ryju.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Teddy Long. Nie cierpię gościa i mam go dosyć. Myślę że termos otungi był by lepszym i ciekawszym gmem sd od Longa.

22. Najlepszy Komentator

Jerry Lawrer. Z braku lepszych kandydatów. Wielka szkoda że Striker ugrzązł na nxt i superstars bo dla mnie to on jest numerem jeden w wwe.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

MITB

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

Hell in a Cell

25. Najlepszy Finisher

You're Dismissed A-Rya , czy też TKO jak kto woli.

26. Najgłupszy Storyline

Wszystko co działo się na linii Cole-Jim Ross.

27. Najlepszy Entrance

Awesome Truth.

28. Kobieta Roku

Natalya. Fajna diva z dobrymi umiejętnościami. O ile dobrze pamiętam miała chyba nawet divas championship. Głos jednak oddaje głownie z sympatii do niej.

29. Najlepszy Theme

Cult of Personality. Zdecydowanie najlepszy kawałek jaki usłyszałem w tym roku w wwe. Zajebiście pasuje do CM Punka i jest o niebo lepszy od poprzedniego.

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

Promo Punka przed mitb. Wiele osób uważało że to shoot , jak się okazało nie do końca ,ale jednak było to wydarzenie które sprawiło że świat wrestlingu aż huczał i wiele osób zainteresowało się wwe.

21141536044eac5162deaab.gif

1. Wrestler Roku - Kevin Steen - Mimo że ROH i PWG oglądam od niedawna, to odrazu przypadł mi do gustu Kevin. Podobała mi się zwłaszcza walka na PWG SteenWolf, czyli Ladder Match przeciwko El Generico ( OLE ! )

2. Najgorszy Wrestler Roku - Hornswoggle

3. Najlepszy Babyface - CM Punk - Co tu dużo mówić, to on mnie przywrócił do oglądania WWE, to on miał same Pipe Bomby, to on ma 5-stara. Cm Punk bez wątpienia.

4. Najlepszy Heel - CM Punk - Połowę roku był Heelem, nie zapominajmy. Wtedy wygłosił swoje fantastyczne promo. Lubiłem go jako Heela a także jako Face. Uważam ze zasłużył na dwie nagrody.

5. Feud/Storyline Roku - hmmm. Myślę że do tego może kandydować feud Punka, HHH, Nasha. Ale także zastanawiam się nad feudem Roode vs Angle. Ale wybiorę ( i tu się pewnie niektórzy zdziwią - Feud Stinga z Immortals

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku -

7. Tag Team Roku - Krótko ale mocno. Tak można w trzech słowach określić ten Tag Team. Który był AWESOME ! - The Miz i R-Truth , Awesome Truth

8. Najgorszy Tag Team -

9. Największy Postęp - Zack Ryder - Popatrzcie jak dużo głosów oddam na WWE ! Zack Ryder zrobił największy postęp, nie tyle co w ringu, lecz w swojej postaci. Woo Woo Woo ! You know IT !

10. Najlepsze Mic Skillsy - Sting - W roli Jokera był niesamowity. Trochę taki clown, chociaż nie, wróć.... to był autentyczny Joker z batmana. TA TA

11. Największa Charyzma - The Rock - No w tym Dwayn'a nic nie pobije. Wystarczy posłuchać jego speechy i usłyszeć, AND THE MILIONS.... FINNALY..... itp.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - El Generico

13. Najbardziej Przereklamowany - Randy Orton- Na moją decyzje wpłynęło pewnie to że, zdobył pas nie w tym momencie co trzeba ( patrz. Christian )

14. Najbardziej Niedoceniony - Samoa Joe

15. Najlepsza Gala TV - Impact Wrestling !

16. Walka Roku (podać galę) - A tu was zaskoczę, ponieważ wybieram walkę Zema Ion vs Low Ki vs Austin Aries vs Jack Evans, z TNA DESTINATION X

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Boring, boring, Royal Rumble 2011. Przysnąłem i obudziłem się tylko na Bookera i Diesla.

18. Odkrycie Roku -

19. Rozczarowanie Roku - Wrestlemania 27, poza walką Trypla z grabarzem to nic tam się nie działo i się zawiodłem bardzo, oj i to bardzo....

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vicki Guerrero - Wciąż świetna w tym co robi.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Karen Jarret - Nie przepadam za nią i już. Me Gusta

22. Najlepszy Komentator - Jerry Lawler

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - PWG SteenWolf

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Capitol Punishment ( nawet nie zapamiętałem jak się pisze )

25. Najlepszy Finisher - Tombstone Piledriver, Undertakera ( nadal świetny finisher )

26. Najgłupszy Storyline -

27. Najlepszy Entrance - Triple H z Wrestlemani 27

28. Kobieta Roku - Velvet Sky

29. Najlepszy Theme - Kane po powrocie

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Powrót The Rocka

1. Wrestler Roku - CM Punk

On zdominował ten rok. Na początku świetnie odgrywał heela pro»wadząc Nexus. Szkoda, że wtedy WWE przez długi czas nie dawało mu wygranej walki na PPV. Potem fantastyczny feud na linii Punk vs. McMahon vs. Cena. Pokonanie Ceny i odejście z pasem WWE może śmiało konkurować z wydarzeniem roku. Zrobił się z niego babyface z korzyścią dla Vince'a i spółki, bo gadżety z nim sprzedają się świetnie. Pozostała część roku to Main Eventer, i cały czas kręcił się wokół pasa WWE.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Jinder Mahal

Był taki kozak gdy był w tagu z Khalim :D . A gdy ten tag team się rozpadł jest on słabym jobberem, a jego walki nie trwają więcej niż minute.. Brak charyzmy, jakiegokolwiek zaangażowania do swojej pracy. Przez cały rok sam nie wygrał walki tylko przy czyjeś pomocy.

3. Najlepszy Babyface - CM Punk

Przez cały rok trwa "Moda na Punka". Dzieci i starsi go uwielbiają, a dla Vince'a znaczy tylko jedny: kasa. W poprzednim roku o ile się nie mylę w tej kategorii wygrał John Cena, ale w tym roku był jakiś bezbarwny oprócz feudu z Punkiem.

4. Najlepszy Heel - The Miz

Tutaj bez zajątknięcia wybieram Miza. Jego speeche stały na wysokim poziomie i dało się tego słuchać. Gdy miał pas WWE umiał w tym wykorzystać umiejętności na micku. Przez cały rok fantastycznie grał rolę heela. Wreszcie WWE zauważyło go dawając mu więcej czasu antenowego.

5. Feud/Storyline Roku - Tutaj feud na linii Punk vs. McMahon vs. Cena. Ten feud doprowadził do historycznego wydarzenia jakim było z pewnością zwolnienie Vince'a. "Shootowe" promo Punka, jego wygrana nad Ceną to były kluczowe wątki tego storyline'u. Nawet nie wiedziałem, że Cena potrafił się postawić McMahonowi :D

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Feud Robbie E vs. Eric Young

Pierwszy raz jak zobaczyłem, jak się toczył ten feud pomyślałem "WTF?!". Feud kompletnie jak to się mówi "z dupy" nic nie wnoszący do TNA. I jeszcze nie wiem po co tam kolejna gwiazdeczka z Jersey Shore... Gdzie Robbie E nie pójdzie to wszystko spiepszy. TNA to już powinno zauważyć i po tym feudzie podziękować Robbie'u, albo wysłać go do King Ka King.

7. Tag Team Roku - Awesome Truth

Miz i R-Truth wywrócili Raw do góry nogami. Ich akcje byłu "Awesome" :D . To co oni zrobili z WWE i Triple H'em to mistrzostwo świata. Dwaj (już nie obecnie po face turnie Trutha) heelowie, wspaniali przy micku. Tyko szkoda, że pasów nie dostali. Pamiętamy, że to właśnie przez nich Triple H dostał na Raw wotum nieufności po ich ataku na Hell in a Cell. Oni zdecydawanie zasłużyli na tytuł tag teamu roku.

8. Najgorszy Tag Team - Pope & Devon

Może mi ktoś wytłumaczyć jak się stworzył ten tag?? Kompletnym dnem było ich dawać do tagu. Zeszmacili Dinero, a Devon to szkoda gadać. Po rozpadzie 3D już powiniem zostać zwolniony bo on w pojedynke nic nie prezentuje.

9. Największy Postęp - Dolph Ziggler

No Dolph powoli dobija się do pasa WWE. Ostatnio nawet pokonał Punka. Dużo Main Eventów w roku z jego postacią. Co prawda mało mówi przy Micku, ale zamiast tego nadrabia to zróżnicowanym ring skillem. Mam nadzieję, że po stacie pasa US przejdzie do walki o pas WWE.

10. Najlepsze Mic Skillsy - The Miz

Przy micku jest wspaniały. To jego najeżdżanie na fanów i jego przechwałki to jest "Awesome" :D Obecnie najlepszy heel na raw, ale teraz go pewnie WWE zeszmaci, bo wrócił R-Truth i go pewnie będzie pokonywał... Gdy był posiadaczem pasa WWE i gdy był w tagu z Truthem radził sobie za mickiem i zasłużył na kolejne wyróżnienie w tym roku.

11. Największa Charyzma - Zack Ryder

Long Island Iced Z zebrał sobie fanów po jego face turnie. Umie ich porwać i dobrze gra tą rolę. Dostał teraz pas US, i pewnie nadal będzie utrzymywał dobry kontakt z publicznością, a to po raz kolejny duża kasa dla Vince'a za sprzedaż koszulek z twarzą Zacka Rydera.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Sin Cara

Trzeba to przyznać, że botch ma we krwi, ale umi zrobić ładne spoty. Ma talent do latania, ale jeszcze musi dużo potrenować żeby te botche zdarzały się coraz żadziej. Podobają mi się jego akcje typowe dla high-flyera. Dałbym tutaj Rey'a, ale go już od dawna nie ma więc postawię na Sin Carę.

13. Najbardziej Przereklamowany - Drew McIntyre

Pamiętamy, jaki on był wspaniały na Smack Down. Jak dominował gdy miał pas IC. Teraz po dafcie na Raw ledwo się mieści na Superstars... Kedyś był kreowany ma Main Eventera teraz słaby jobber. Widać teraz na jego przykładzie jak WWE może zwalić dobry talent. Przereklamowana gwiazdka jednego roku.

14. Najbardziej Niedoceniony - Christian

No troche to jest mało uzasadnione przez te jego "One More Matche". Pamiętamy ile on lat czekał na Pas WHC. Gdy go wreszcie zdobył został on mu po 2 dniach odebrany. Głupotą było wogóle dawanie mu tego pasa. Przegrywał wszystko z Randym "Terminatorem" Ortonem i potem przegrał feud z Sheamusem bodajże nie wygrywając w nim ani jednej walki. Mimo tych "One More Matchy" zasłużył na miano najbardziej niedocenionego.

15. Najlepsza Gala TV - Raw

W tym roku działo się tam najwięcej. Czołowe feudy były właśnie tam prowadzone. Awesome Truth, Punk, Del Rio i wielu innych. Tam są czołowe gwiazdy WWE i to jest sztandarowy program WWE.

16. Walka Roku (podać galę) - Triple H vs. Undertaker (Wrestlemania 27)

Przez wszystkich już zapomniana walka. Było to epickie starcie, z pewnością lepsze od Ceny z Punkiem na MiTB. W tej walce Hunter był chyba bliżej przerwania serii niż HBK na Wrestlemanii 25. Na pewno to starcie zapisze się w historii Wrestlemanii. Antmosfera jaka tam panował była niesamowita. Emocje po Tombestonie na Takerze sięgnęły zenitu, i ulga po wygraniu Grabarza ;)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sting vs. Jeff Hardy (Victory Road 2011)

Walka bez komentarza. Naćpany Jeff wszystko wyjaśnia.

18. Odkrycie Roku - Austin Aries

Od czasu jego wygranej na Destination X i zgarnięcia kontraktu radzie sobie fantastycznie w TNA. Potrafi wykręcić walki na wysokim poziomie. Ma charyzmę, potrafi wykorzystać umiejętności przy micku. Skuteczne obrony pasa X Dywizji. Aries na pewno zasłużył na miano odkrycia roku.

19. Rozczarowanie Roku - John Morrison

Nie tyle co Morrison mnie rozczarował co WWE nie dawając mu dosłownie żadnej wygranej walki na PPV i tygodniówkach. Jedyną słuszną decyzją było zwolnienie Johna. Niestety po jego odejściu Raw straciło dobrego zawodnika przez własnął głupotę.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

Potrafi wypromować zawodników. Przejęła Dolpha i jak daleko doszedł. Dostała pod swoje skrzydła Jacka Swaggera i już coraz bardziej przypomina on tego Mistrza Wagi Ciężkiej niż tego co przegrywa wszystkie walki. Tak samo było z Edgem gdzie przy jej boku był posiadaczem pasa WHC i WWE.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Michael Cole

Nawet jako heel jest denerwujący. Nie potrafi komentować, walczyć, i nawet składanie dobrych speechy przychodzi mu z trudnością

22. Najlepszy Komentator - Jerry Lawler i Jim Ross

Obaj zasłużyli na miano najlepszych. Ich głosy na stałe zapisały się w historii WWE. Umią komentować walki i z przyjemnością się ich słucha.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money In The Bank 2011

Krótko mówiąć najlepsza gala w WWE w tym roku. Każde starcie trzymało poziom. Walki o walizki są jednymi z moich ulubionych i na tej gali w sposób wystarczająco dobry ujrzałem wyjątkowość i emocje związane z tymi walkami. Singles matche również stały na świetnym poziomie tradycyjnie oprócz walki div do czego się już z resztą przyzwyczailiśmy ;). Main Event śmiało mógł konkurować do walki roku, ale przynajmiej u mnie walka Cena vs. Punk nie wygrała :D.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TNA Hardcore Justice 2011

Trzeba sobie zadać jedno zasadnicze pytanie: Czmu ta gala nazywa się Hardcore Justice?? Jedyna krew poleciała z ust Winter w walce div co ilustruje poziom tej gali i jej "hardkorowość". Walki "z dupy" wzięte kompletnie nie trzymające się stryline'ów. Jedynie może walka Kurta ze Stingiem trzymała w napięciu.

25. Najlepszy Finisher - LeBell Lock

Dużo walk zostało kończonych przez tego finishera. Jest to bardzo skuteczna dzwignia, która o ile się nie mylę dała pas Wagi Ciężkiej Bryanowi. Dzięki temu może stanie się on jednym z czołowych Main Eventerów.

26. Najgłupszy Storyline - Cody Rhodes vs. Booker T

Już myślałem. że Cdy wejdzie do Main Eventów i będzie walczył o pas WHC a tu masz. Dają mu feud z 46-letnim emerytem, który za stołem komentatorskim tak mówi, że nic nie można zrozumieć. Miał iść w górę w hierarchii WWE, a tu prawie sięga dna przegrywając na raw z Bookerem. Coś tu jest nie tak. Vince'owi wydaje się, że Cody się przy Bookerze wypromuje, ale coś ma chyba nie tak z głową...

27. Najlepszy Entrance - Air Boom

Fajny Enterace jak na face'ów. Podoba mi się ten ich wjazd na ring przez dolnął linę ;)

28. Kobieta Roku - Kharma

Tu bezapelacyjnie wygrywa Awesome Kong z TNA a Kharma z WWE. Siała postrach w WWE od czasu jej debiutu w federacji. Mam nadzieję, że gdy powróci nie zrobią z niej face'a i nie zepsują atmosfery, która towarzyszy jej wejściu na ring.

29. Najlepszy Theme - From Whom The Bell Tools - Theme Triple H'a na WM 27

Lubię Metallicę i był to dobry wybór ze strony Huntera. Pasuje do niego.

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Koniec kariery Edge'a

Dałbym to niby "shootowe" promo, ale zdecydowałem się na Edge'a. Już niewielu pewnie pamięta o tym, że Edge zakończył karierę w tym roku. Po jego odejściu na SD pozostała pustka. Nikt nie zapewni takiego klimatu na gali tak jak to robił Rated R Superstar. Był to szok pewnie nie tylko dla mnie, ale też dla innych. Nigdy już nie będzie tak jak kiedyś. Jego odejście było jednak uzasadnione, bo był chory. Na pewno to zasłużyło na wydarzenie roku nie tylko w WWE jaki i w całym wrestlingowym światku.

Edytowane przez Suazi

1. Wrestler Roku - CM Punk - Tego zdecydowanie nie trzeba tłumaczyć. Druga połowa 2011 należała do niego. Klasyczne już promo które wstrząsnęło wrestlingowym (i nie tylko) światem jak i dwukrotne mistrzostwo WWE. Phil podniósł się także w hierarchii oraz zawalczył na Wrestlemanii.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Matt Hardy - 2011 to chyba najgorszy rok dla tego niegdyś dobrego zawodnika. Przy pomocy swojego brata wylądował w TNA i z własnej głupoty stracił swoją pozycję. Dochodzą do tego krzywe akcje z filmikami, szpitalem i nałogami .. Mam nadzieję że Matt w przyszłym roku dojdzie do siebie i jeszcze gdzieś go zobaczymy.

3. Najlepszy Babyface - John Cena - niechętnie bo niechętnie, ale muszę ponownie go wybrać. Nazwa mówi sama za siebie a dzieciaki nadal go uwielbiają. Gdybym miał wybrać kogoś kto najlepiej wywiązuje się z roli 'fejsa' to raczej by nim nie był JohnBoy.

4. Najlepszy Heel - Jeff Hardy - Jego gimmick zbyt mi się podobał, bym mógł dać tutaj kogoś innego. Chociaż 'Antychryst Wrestlingu' funkcjonował tylko do marca to był jedną z ciekawszych postaci w tym roku. Myślałem także o wyborze Alberta Del Rio (który de facto cały rok był heelem) lecz po feudzie z Edgem nie było już tak pięknie.

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs John Cena/HHH/Vince - każdy chyba wie skąd ten wybór. Wspominane wyżej promo, sama osoba Punka, świetne MitB PPV w Chicago jak i późniejsze sytuacje.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - The Rock vs John Cena via Internet and 3x RAW - potencjał który miał ten feud mógł spokojnie przerodzić się w 'starcie' roku finalnie okazał się nudny oraz nieskończenie ciągnący się. To 'zalążek feudu'. Może na początku było okej ale teraz .. średnio nie jara ten cały pojedynek. Rock chyba by musiał darować sobie parę miesięcy swojej 'ciężkiej pracy' i poświęcić je na WWE by wszystko miało ręce i nogi. Myślałem nad wyborem Lawler vs Cole ale .. prócz nudnej walki na Wrestlemanii nie było tak źle, chociaż mogli już tego nie przeciągać. Sam feud był dobrze prowadzony, a wmieszał się w to wszystko nawet JBL i Stone Cold, także ..

7. Tag Team Roku - Beer Money - Roode i Storm trzymali pasy drużynowe TNA przez bodajże 7 miesięcy i bronili je na prawie wszystkich PPV. Prowadzili się dobrze jako mistrzostwie i wykręcali niezłe walki a także pojawili się na najważniejszej gali NJPW. W pojedynkę zdobyli najważniejszy pas TNA. Poza tym uwielbiam postać Storma.

8. Najgorszy Tag Team - McGillicutty & Otunga - Beznadziejne prowadzenie się jako mistrzostwie, beznadziejny gimmick (luzacy/raperzy ? wut ! ?), beznadziejny wygląd i co najgorsze - beznadziejne walki. Jeśli nie spróbują Mike'a jako 'syna Mr. Pefecta' gościu wyląduje na ulicy.

9. Największy Postęp - James Storm - wiecznie wplątywany z tag-teamy wreszcie otrzymał swoją szansę na karierę solową. Widać po Stormie że przykłada się do swojego wrestlingowego wyglądu i prom. Szkoda że zabrakło go na BfG. Myślałem nad wyborem CM Punka, ale w sumie obecny WWE Champion pół roku temu, rok temu i wcześniej był tak samo dobry, tylko ludzie zaczęli go dostrzegać z czasem/po promie. Sorry Phil.

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk - Bezprecedensowo. Rok temu wygraną zgarnął wciąż świetny Ric Flair, lecz na zawodnika z Chicago nie było w tym roku mocnych.

11. Największa Charyzma - Zack Ryder - Ciężko oceniać charyzmę nie wiedząc co dzieje się za zapleczach federacji, no bo tak naprawdę to tam walczy się o swoją pozycję. Taki Ryder musiał udowadniać że potrafi być niezłym wrestlerem szlifując swój gimmick poprzez internet. Uwierzcie mi - rok temu Ryder posiadał te same umiejętności i gdyby nie swoja charyzma dziś by nie trzymał Tytułu Stanów Zjednoczonych. Chyba niektórzy użytkownicy nie do końca rozumieją znaczenie słowa 'charyzma' ..

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - El Generico - gościu jest obecnie moim ulubionym high flyerem walczącym na ringach w USA a jego Torpedo Style Tornado DDT jest jedną z moich ulubionych akcji EVER.

13. Najbardziej Przereklamowany - The Rock - z bólem serca to stwierdzam, ale takie są fakty. 'The Most Electrifying Man in All of Entertainment' i inne głupstwa - doprowadza mnie to do szału. Jestem zawiedziony, bo Dwayne to jeden z moich ulubionych zawodników jak i mówców to ten jego powrót jest niefajny. Fakt - gdy pojawił się pierwszy raz na RAW po 'iluśtam' latach cieszyłem się jak dziecko, ale dla mnie TERAZ to nie jest szczere. Mam nadzieję że Rocky poprawi się w przyszłym roku i zacznie pojawiać się regularnie przed Wrestlemanią w WWE bo w przeciwnym wypadku będziemy mieli murowanego kandydata na 'najgorszy feud', 'najgorszy wrester', 'najgorszy nie-wrestler' i 'najgorszy pojedynek'.

14. Najbardziej Niedoceniony - Samoa Joe - niegdyś wielokrotny mistrz federacji z Orlando, dziś koleś którego widzę średnio raz na 4 Impacty. Ponadto Joe przegrywa feudy jak leci, i podkłada się takim świeżakom jak Crimson (oczywiście nie, żebym coś do niego miał). Myślę że zawodnik nadal ma możliwości na Main Eventera. Samoa, co się z Tobą dzieje ?

15. Najlepsza Gala TV - WWE RAW - może nie jest najlepsza, ale jedyna którą oglądam nieprzerwanie co tydzień (no może opuściłem ze 2 gale przez cały rok :twisted: ). Jeszcze rok temu miałem wątpliwości czy wybrać RAW czy SD! - wygrała czerwona gala ponieważ była na żywo.

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs John Cena (Money in the Bank 2011 PPV) - no cóż .. 5 Star Match :) świetna podbudowa i piękne zakończenie - czego chcieć więcej ? Gdyby nie to starcie to o walkę roku zapewne by się kłóciły pojedynki:

Christian vs Orton (Summerslam), Christian vs Del Rio (Extreme Rules), Jarrett vs Angle (Lockdown) a może i nawet pojedynek Takera z HHH z Wrestlemanii.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sting vs Jeff Hardy (Victory Road 2011) - Trudno tu o jeszcze jakieś tłumaczenie. W walce wieczoru jednej z najważniejszych gal TNA takie rzeczy nie są dopuszczalne. Na szczęście Dixieland jakoś to wytłumaczył i nie było tak wielkiego przypału jak mógłby być.

18. Odkrycie Roku - Crimson - Gościu pojawił się w TNA znikąd i wstrząsnął całą fedką. Nawet takie gwiazdy jak Kurt Angle nie czuły się bezpiecznie, a jego streak był porównywany do streaku Goldberga. Choć Crims rozpoczął swoją 'krucjatę' w 2010 to do końcówki BfG Series trzymał się bardzo dobrze. Obecnie pozycja tego zawodnika nieco opadła ale wciąż jest nieźle.

19. Rozczarowanie Roku - The Rock - To już trzeci punkt w którym najeżdżam na postać Dwayne ale .. no naprawdę, nie mogę inaczej. Rocky naobiecywał a wyszło lipnie. Tak jak pisałem wcześniej - Drogi Kamieniu, proszę Cię zrób coś by nie spieprzyć nadchodzącej podbudowy, bo nie chce Cię za rok umieścić w tym samym miejscu.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ricardo Rodriguez - Konferansjer Del Rio bawi swoim zachowaniem jak i postacią. W tym roku był świetny.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Hornswoggle - Dla mnie on żadnym wrestlerem nie jest, a niesamowicie irytuje.

22. Najlepszy Komentator - Jim Ross - stary, poczciwy J.R. nadal jest najlepszy w swoim fachu, a wraz z Lawlerem potrafią podnieść emocję walki swoim komentarzem.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money in The Bank 2011 - Prócz świetnego Main Eventu dostaliśmy dwie dobre walki z drabinami. Poza tym wspaniała publika .. Po obejrzeniu tego PPV wiedziałem że wrestling będzie musiał stanąć na głowie by to przebić. Dodam, że była to jedyna gala w tym roku która sprawiła że nie potrafiłem zasnąć, bo oczekiwania były tak wielkie :D

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Capitol Punishment - Głupia idea PPV (Obama i Biały Dom ? WTF ! ?) + słabe walki poupychane na siłę + Masakrycznie nudny Main Event z przewidzianym z góry wynikiem. Niesamowicie się wtedy wynudziłem, pamiętam. Tuż po obejrzeniu tego wytworu WWE byłem prawie pewny że w tym roku będzie już ciężko to przebić.

25. Najlepszy Finisher - Lethal Injection by Jay Lethal - Orton i jego RKO mogą się schować :)

26. Najgłupszy Storyline - Chavo Gurrero próbujący być menadżerem (?) Sin Cary. Ależ to było idiotyczne .. Choć walkę mieli niezłą, mimo botch'ów ze strony 'Międzynarodowej Sensacji'.

27. Najlepszy Entrance - CM Punk i 'This Fire Burns'.

28. Kobieta Roku - Gail Kim - Wpierw pokazała środkowy palec WWE łamiąc skrypt (zważając na okoliczności nie uważam tego za stratę profesjonalizmu), a następnie weszła 'z buta' do TNA wracając tym samym na stare śmieci.

29. Najlepszy Theme - The Undertaker - A'int no grave - Oceniamy 2011 więc wybór muzyki która pojawiła się w świecie wrestlingu w tym roku jest jak najbardziej sprawiedliwe. Theme Zmarłego jest świetny i klimatyczny.

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Odejście na emeryturę Edge'a - W podziękowaniu za wspaniałą karierę Adama należy mu się to. Gdyby nie to wydarzenie to nikt by nie miał wątpliwości że promo Punka zniszczy konkurencję :)

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

• Urządzenie:  Android

1. CM Punk

2. Kofi Kingston

3. CM Punk

4. CM Punk

5. Feud CM Punk'a z Ceną

6. Mahal i Khali

7. Awesome Truth

8. Air Boom

9. Zack Ryder

10. CM Punk

11. CM Punk

12. Daniel Bryan

13. RKO

14. John Morrison

15. Money in The Bank

16. John Cena vs. CM Punk, Money in The Bank

17. Lawler vs. Cole, WM XXVII

18. Daniel Bryan

19. Sin Cara

20. Vickie Guerrero

21. Teddy Long

22. Lawler

23. Money in the Bank

24. Capitol Punishment

25. RKO

26. -

27. The Miz na WM XXVII

28. Kelly Kelly

29. Cult of Personality

30. Promo Punk'a na RAW

Hell Turn Orton #1 Fan!

SAVE_US

CM Punk is the Best wrestler in the World..

3011621254f3b63fe97b64.jpg

1.Wrestler roku-CM Punk - Tutaj nie ma wątpliwości wygranie 2 razy pasa WWE no i świetne proma które pozostaną w pamięci na długo.Bez wątpienia rok 2011 należy do CM Punka'a.

2.Najgorszy wrestler roku- Santino Marella - W tym roku nie pokazał nic i poza jego występem na Royal Rumble to praktycznie o nim nie słyszałem.

3.Najlepszy babyface-John Cena nie ma wątpliwości John główna twarz federacji bardzo dobrze sprawdza się w roli face'a, jest dobry za mikrofonem i w ringu też daje radę no i ostatnio go bardzo polubiłem.

4.Najlepszy Heel-Mark Henry dewastator który niszczy wszystko co stanie mu na drodze takiej właśnie postaci w WWE brakowało no i Mark Henry stał się właśnie taką osobą i dobrze mu to wychodzi.Oby tak dalej.

5. Feud/Storyline Roku-Punk vs John Cena- po raz kolejny nie ma wątpliwości storyline który wstrząsnął internetem każdy czekał z tygodnia na tydzień na RAW aby zobaczyć co CM Punk powie i jak mu na to odpowie John Cena.No i 2 walki na PPV które są tutaj wisienką na torcie...

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku-Cole vs Lawler - No niestety ale feud komentatorów to raczej nie to co chciałem oglądać i to jeszcze na Wrestlemanii i gdyby nie obecność Stone Cold'a to pewnie nawet bym tej walki nie zobaczył.Co do reszty walk to nie oglądałem ich i jakoś specjalnie nie żałuję.

7. Tag Team Roku-Awesome Truth - Dużą zasługę ma tu na pewno wplątanie ich do feudu Punk'a który w tym czasie był najchętniej oglądaną osobą w WWE.Sami zrobili wokół siebie taki szum że po prostu chciało się ich oglądać a gdy chwytali za mikrofon to aż miło się słuchało.

8. Najgorszy Tag Team-Otunga/McGillicutty - Zero charyzmy,zero umiejętności w ringu no i zero pomysłu na postać. Jako New Nexus było ok ale bez tego magicznego znaczka "N" i bez CM Punka na czele to ich team był tak naprawdę bezbarwny no i mało ciekawy co musiało spowodować ich rozłączenie.

9. Największy Postęp-Zack Ryder - Jeżeli ktoś w styczniu albo w lutym powiedziałby mi że Zack Ryder będzie mistrzem i będzie występował w walkach wieczoru Raw to bym go wyśmiał bez większych namysłów.A tu proszę taka niespodzianka co tu dużo mówić Z!True Long Island Story ma tutaj kluczową rolę gdyby nie ten program to nie słyszeli byśmy dzisiaj o Zacku Ryderze.

10. Najlepsze Mic Skillsy-CM Punk- Proma które Punk wygłosił latem tego roku przeszły już chyba do historii chociaż wiadomo że CM Punk jest świetnym mówcą to udowodnił to w czerwcu przypominając tym samym o sobie i udowadnia to z tygodnia na tydzień na RAW.

11. Największa Charyzma-Dolph Zigler - Dostrzegam w nim duże pokłady charyzmy i sądzę że Vickie nie jest mu potrzebna bo sam potrafi dobrze mówić i bez niej miałby na pewno większe szanse na jakiś większy push.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)-Sin Cara mimo botch'y jakie fundował nam on po swoim debiucie to przyjemnie mi się go oglądało.

13. Najbardziej Przereklamowany-Randy Orton no niestety Orton jako drapieżnik który "walczy ze złem wraz ze swoim dewastującym RKO" to niestety gimmnick który jest zbyt przereklamowany.Powinna to być osoba taka jak w latach 2009-2010 czyli ktoś wręcz niepoczytalny po którym można się spodziewać wszystkiego i uważam że Randy w takiej roli jest najlepszy.

14. Najbardziej Niedoceniony-Christian - Myślę że spokojnie mógłby on zastąpić Edge'a jako czołowego face'a Smackdown! W roli heel'a też bardzo go lubię i zasługuje na większy push bo zdobycie pasa przez dyskwalifikacje to raczej nie sposób jakim posługuje się tak doświadczony zawodnik.

15. Najlepsza Gala TV-RAW - Na pewno dzięki promom Punk'a ale nie warto pisać cały czas o jednej osobie dlatego warto zwrócić uwagę że na Raw oprócz niego zabłysneły takie postacie jak choćby : Zack Ryder,R-Truth,Miz,Dolph Ziggler

16. Walka Roku (podać galę)-CM Punk vs John Cena (Money in the Bank) - walka na którą ludzie czekali i niektórzy wręcz odliczali dni.Emocje jakie towarzyszyły temu staeciu mogły konkurować nawet z pojedynkiem Taker'a na Wrestlemanii.Kibice jak i sama walka po prostu nie zapomniane.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)- WM 27 cole vs Lawler - walka słaba no ale powinno tu być napisane Swagger vs Lawler bo jedyne co Cole w tej walce zrobił to chyba odklepał.Jedynie obecność Stone Colda w tym starciu to jakiś + bo gdyby nie to to była by to najgorsza walka ale ostatnich lat.

18. Odkrycie Roku-Zack Ryder - Osoba o której przez pół roku nikt nie mówił i o której nic nie słyszał jest w tej chwili jedną z najlepiej sprzedających się gwiazd a wyniki sprzedaży jego akcesotium mogą być porównywalne nawet z kimś takim jak John Cena.A więc jest to już osiągnięcie a i za mikrofonem jak i w ringu widać poprawę a więc oby tak dalej.

19. Rozczarowanie Roku-Wade Barret-Jak dla mnie to ten człowiek poza The Corre to nie istniał w tym roku a zapowiadał się dla neigo dobry czas.Żadnych zapadających w pamięć feudów, prom, walk a więc nie ma co dalej się rozpisywać po prostu rozczarowanie roku.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)-John Laurinaitis - Nie lubię go ale trzeba przyznać osoba która w WWE jest od kilku dobrych lat a nikt o niej wcześniej nie słyszał jest w tej chwili wszędzie rozpoznawalną osobą.W roli Generalnego Managera RAW sprawdza się nadzwyczaj dobrze więc nie ma się do czego przyczepić.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Booker T - a to dlatego że jego komentarz składa się tlyko z kilku zwrotów typu:"That's my big hommie" lub "Do you see that?" itd.Osobiście lubie go oglądać w ringu ale jako komentator nie sprawdza się najlepiej i ten rok nie jest dla niego najlepszy.

22. Najlepszy Komentator-Jim Ross - Jak dla mnie komentarz który bardzo miło się słucha już od kilku ładnych lat.Nic dodać nic ująć.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Money in the Bank - Gala wyczekiwana i bardzo dobrze promowana.Poza samymi promami Punka to i na Smackdown! coś się w tym czasie działo a więc to duży +.Co do samych walk to wszystkie pamiętam i to bardzo dobrze.Dwa świetne Ladder Match'e , walka Big Showa z Markiem Henrym która mimo powolnego tempa podobala mi się ,walka Ortona z Christianem też dała radę chociaż bywały już ich lepsze pojedynki.No i Main Event który był chyba krpoką nad "i" na tej całej gali.Świetna walka i świetne zakończenie gali.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Over the Limit - Jak co roku gala najgorsza , poza walką Miz vs Cena to nie pamiętam z tamtąd absolutnie nic.A to że tego nie pamiętam świadczy o tym że nie było co pamiętać...

25. Najlepszy Finisher-Cross Arm Bar - Finisher który podaba mi się już od samego debiutu Alberta w WWE.Jest efektowny a zarazem efektywny a tych którzy z niego wyszli w tym roku można liczyć na palcach jednej ręki.No i wyróżnia się na tle pozostałych zawodników.

26. Najgłupszy Storyline-Cole vs Lawler - Nie ma co się rozpisywać nie działo się tutaj nic Michael Cole gadał to samo z tygodnia na tydzień a i Lawler też się nie popisał.Ich walki to po prost zanudzacze.

27. Najlepszy Entrance- Undertaker - Wejście już epickie a z piosenką "Ain't No Grave" ani trochę nie straciło na wartości.

28. Kobieta Roku-Kelly Kelly - Zdobyła po raz pierwszy pas Div no i zabłysnęła także poza WWE za co należy jej się szacunek no i wyróżniła się na tle pozostałych div.

29. Najlepszy Theme-The Undertaker "Ain't No Grave" - Theme który narzucił klimat walce na Wrestlemanii.Na pewno pasuje do Takera a sam tytuł mówi wszystko.

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku-Sin Cara dołącza do WWE-myślę że to wydarzenie zasługuje na wyróżnienie a dlaczego?Dlatego że po pierwszych jego promach po prostu wszysccy oglądali z tygodnia na tydzień Raw aby zobaczyć jego debiut i jak sobie poradzi w Mainstream'ie.Mimo iż nie radzi sobie nadwyraz dobrze to samą jego postać będziemy wspominać jeszcze przez długi czas.

We walk alone in the unknown

We live to win another victory

We are the young

Dying sons

We live to change the face of history...

2482447074e46ec6d7986d.jpg

1. Wrestler Roku - Zack Ryder - z pozycji pierwszego do wyrzucenia stał się US Championem, zmiana gimmnicku na ciekawy, tysiące fanów na twiterze i na youtubie. W 44 tygodnie osiągnął więcej niż mógłby sobie wymarzyć. WWWYKI!

2. Najgorszy Wrestler Roku - David Otunga - najnudniejszy właściciel pasa tag team w historii, całe szczęście że WWE postanowiło coraz rzadziej obsadzać go w akcji.

3. Najlepszy Babyface - CM Punk - był magnesem każdego feudu, w którym brał udział.

4. Najlepszy Heel - Mark Henry - Jego Hall of Pain wyeliminowało z akcji na kilka tygodni Big Showa, Great Khaliego, Kane'a, Vladimira Kozlova, pokonanie Sheamusa na PPV oraz dominacja nad Ortonem.

5. Feud/Storyline Roku - Randy Orton - Christian - Christian świetny jako heel, każda walka była ciekawa, zabawne segmenty Kapitana Charyzmy min z kasyna lub z filmu Ortona.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Michael Cole - Jerry Lawler - absolutna strata czasu dla widzów, szczególnie na WM...

7. Tag Team Roku - Awesome Truth - rewelacyjny tag team - rewelacyjna chemia na ringu i na micku, świetnie prowadzony, niestety zbyt wcześnie przerwany, brak pasów dla nich to wielka pomyłka.

8. Najgorszy Tag Team - Otunga i Mcgillicuty - połączenie dwóch najmniej charyzmatycznych i najgorszych w walce w całym rosterze wrestlerów - najgorszy od lat posiadacz pasów tag team.

9. Największy Postęp - Zack Ryder - od zera do bohatera - od kogoś absolutnie nijakiego do osoby najgłośniej chantowanej. Ciężka praca + pomysłowość = Nowy US Champion.

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk - każdy kolejny segment z Punkiem jest niezapomniany - jest zawsze w centrum uwagi, genialny humor, błyskotliwa i cięta riposta - tłum szaleje.

11. Największa Charyzma - CM Punk - patrz wyżej

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Daniel Bryan - WWE nareszcie na niego postawiło, od US Title, do zwycięstwa walizki w Mitb i zgarnięcia pasa WHC - w pełni zasłużył na to wszystko.

13. Najbardziej Przereklamowany - John Cena - kreowany na najlepszego w historii wrestlera, powoli dogania Ricka Flaira - wg mnie nie może taką osobą być zawodnik posiadający w swoim repertuażu trzy akcje.

14. Najbardziej Niedoceniony - John Morrisson - Genialna technika, przyzwoity na micku - dlaczego nie main eventer ? Na to pytanie odpowiedź zna tylko Vince - Wielki błąd WWE.

15. Najlepsza Gala TV - RAW - królestwo CM Punka, dodatkowo powrót Rockiego, rewelacyjny R-Truth i Miz.

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs. John Cena na Money in the Bank 2011 - walka w której każdy jak na szpilkach siedział do ostatniego gongu na rezultat. Począwszy od wejścia Punka do jego wyjścia genialna reakcja publiki. Zabawy Punka z widownią bezcenne (You can't wrestlle!! - Who? Me? - Him? Ok!) Cala podbudowa walki - świetne segmenty promujące to wydarzenie, po walce wejście Alberta z walizką i bezcenna mina Vince'a po walce. 11/10 Walka po której czekałem w napięciu na Raw.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Lawler vs Cole (WM 27) - absolutna strata czasu

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder - z wiadomych powodów - coś nowego, świeżego dla organizacji. Ktoś, na którego się czeka co poniedziałek.

19. Rozczarowanie Roku - Sin Cara - miał być wielkim zawodnikiem - stał się wielkim rozczarowaniem, błędy niemal w każdej walce i to nawet na gali Survivor Series eliminująca go na bardzo długi okres.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Johny Ace (Laurinatis) - the Executive Vice President of Talent Relations and the interim RAW General Manager - rewelacyjny w swojej roli, genialna chemia z Punkiem.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero - przeszkadza Dolphowi, który bez niej mógłby być bardziej realny jako wielki heel na Raw.

22. Najlepszy Komentator - Booker T - dodaje kolorytu każdej walce, zupełnie inne podejscie do komentatorki, i oczywiście jego "My TOP Five" w którym jest już około 12stu zawodników...

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - MITB 2011 - Świetne Ladder matche (Wygrana Bryana), o dziwo jedna z lepszych walk KK, początek walkiego Marka Henrego, świetna walka o WHC i main event z walką roku.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Over The Limit - walki Ezequiela, Chavo, tag teamowa, div i lawlera na bardzo słabym poziomie, absolutnie nie ciekawiły i nie elektryzowały przed walką, jedynie przyzwoity main event i pierwszy mecz, jedynie walka Ortona na dobrytm poziomie.

25. Najlepszy Finisher - Starship Pain (John Morrisson) - najbardziej widowiskowy finisher - będzie mi tego brakować.

26. Najgłupszy Storyline - Michael Cole vs Jim Ross - tańce i pojedynki freestyle - Really ? Really ? Really?? Are You Serious Bro?

27. Najlepszy Entrance - CM Punk - (szczególnie podczas Money In The Bank). Zmiana z genialnego This Fire Burn na równie świetne Cult of Personality. Widownia zawsze świetnie reaguje na jego wejście.

28. Kobieta Roku - Beth Phoenix - nareście najlepsza diva z pasem - czekać tylko na jej feud z Kharmą.

29. Najlepszy Theme - This Fire Burns - Killswitch Engage - idealnie dobrane do Punka - zawsze śpiewałem gdy wchodził na ring :)

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Odejście Edge'a na emeryturę - jedyny moment z tym roku, w którym łezka mi spłynęla po policzku - przedwczesne odejście jednego z najbardziej charyzmatycznych wrestlerów w historii.

Edytowane przez Kurpiu

1. Wrestler Roku - CM Punk Oddałem swój głos na Punka ponieważ wniósł wiele dobrego do organizacji przez ten rok Od Przejęcia władzy nad Nexusem :)) co bylo dla mnie wielkim zaskoczeniem po zrewolucjonizowanie WWE, po swoim świetnym shout'cie-promie i po ucieczke z pasem WWE pokonując Johna Cene w czystej walce na MiTB a potem dokonując tego ponownie na Summerslam... Cm Punk jest świetnym technicznie wrestlerem jak i również jest bardzo ale to podkreślam bardzo dobrym mówcą można słuchać go w kółko. Poprostu Wrestler Roku 2011 :)

2. Najgorszy Wrestler Roku - ciężka kategoria bo niema takowego 'najgorszego wrestlera" są tylko wrestlerzy z niewykorzystanym potencjałem w storylinach i w ringu.

Najmniej krzywdzący głos pójdzie na Robbiego E który od dość niedawna walczy w ringu ma śmieszny Gimmick imprezowicza i posiada małe skillsy w ringu.

3. Najlepszy Babyface - Głos oddaje na Johna Cena od dawien dawna choć to mi się nie podoba jest to największy Babyface jakiego widziałem choć teraz Cm Punk troszke nadszarpał jego pozycje to nadal nim pozostaje.

4. Najlepszy Heel - głos w tej kategori oddaje na Samoa Joe, swój potencjał Heel'a pokazał podczas zawodów o pas Wagi Ciężkiej gdzie Samoa "submission machine" pokolei eliminował wrestlerow pretendujacych do pasa heavyweight tna, poza tym jego wejscie i ta mina typowy heel :))

5. Feud/Storyline Roku- Stawiam na storyline z Cm Punkiem w roli Voice of Voicless z jego zaskakującym promem :))

Napewno wielu fanow sie zgodzi ze mieli wielki mętlik w głowie przed wygasnieciem kontraktu punka co to dalej znim bedzie? Wygrana na MiTB i ucieczka z pasem WWE w swoim rodiznnym miescie Chickago to poprostu majstersztyk a potem to co sie dzialo przez nastepny tydzien gdzie Cm Punk pokazywal sie publicznie z pasem :))

Niemniej mnie jako fana bardzo pobudzil powrot Cm Punk z nową muzyką wejściową i zamieszanie wokol dwoch pasow WWE co sie "chyba" nigdy wczesniej nie zdarzylo z finalem na Summerslam :))

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku- Za najgorszy feud roku uwazam Cole vs Jerry "the king" Lawler nie powiem feud byl smieszny Cole sie sprawdza w roli heela ale walka miala malo wspolnego z wrestlingiem a storyline byl slaby.

7. Tag Team Roku - bylo kilka dobrych nowo powstalych tag teamow w roku 2011 jednak swoj glos odddaje na Awesome Truth, dawali bardzo dobre walki tag teamowe, fajne wejscie do ringu "you suck" :) i to co mnie urzeklo to jeden z tagteamowych finisherow obu panow czyli zrobienie swoich koronnych akcji w tym samym czasie czyli tzw Little Jimmy's Finale m.in na Johnie Cena'ie :)

8. Najgorszy Tag Team- ODB with Eric Young - diva z wrestlerem w walce o kolejke pretendentow o pas tag teamow mężczyzn, poprostu do mnie to nie trafia :)

9. Największy Postęp- Dolph Ziggler - dał wiele świetnych walk, podczas jednej gali dał po dwie walki na dobrym poziomie i to dwukrotnie, radził sobie w roli US Championa, dobry za majkiem i posiada jedynego w swoim rodzaju Manadżera Vickie :))

10. Najlepsze Mic Skillsy- CM Punk, oddałem ten głos poniewaz Punk robi co chce z mikrofonem tak jak mowil na niejednej gali Mic w jego dłoni jest jak bron i moze robic co chce poprzez swoje slowa co udowodnil na nie jednej tygodniowce :)

11. Największa Charyzma- nie było go dużo w roku 2011 ale liczy się że był swoj glos oddaje na The Rocka, jak dla mnie chyba najbardziej charyzmatyczna postac w WWE pokazał to w roku 2011 w swoich przemowach i potyczkach z Johnem Ceną :)

Nic tak nie porywa tłumu jak gotowanie z The Rockiem :)

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)- Evan Bourne, swietny lotnik ostatnio dzieki temu ze jest mistrzem tag team mozemy go czesciej ogladac i podziwiac jego skillsy lotnicze:) bardzo utalentowany zawodnik dajacy wiele podniebnych emocji.

13. Najbardziej Przereklamowany- Heath Sleater, po odejsciu z nexusa i the corre rozpoczal solowa kariere walczyl na prawie kazdej tygodniowce sc do czasu zawieszenia :)

Walki srednie i gimmick rockowca do nie nie trafia :)

14. Najbardziej Niedoceniony- głos oddaje na Johna Morrisona, wielki niedoceniany pod koniec kontraktu z WWE, dostawal walki w ktorych duza wiekszosc przegrywal nawet gdy sie wydawalo ze musi to wygrac i tak zostawal odliczony, 0 pushow nie liczac przegranej walki o pas US champion titile :))

15. Najlepsza Gala TV- Monday Night Raw Supershow - dobrze ułożony roster pod wzgledem gwiazd, przyjemni dla ucha komentatorzy, fajne storyliny i feudy :)

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs Cm Punk o WWE Title na MiTB, walka na świetnym poziome za co dostala status 5 gwiazdek. Cm Punk pokonal Cena w no powiedzmy czystej walce bo nie patrzac nikt mu nie pomogl co się żadko zdarza w walkach Cena vs ktoś inny. Punk tylko potwierdzil swoj potencjał i utwierdzil nas wszystkich w fakcie ze bedzie dobrym mistrzem na emigracji :P

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)- TLC 2011 Big Show vs Mark Henry o HVW Title, walka byla nudna, wiecej sie spodziewalem po walce na TLC nawet po dwoch najwiekszych atletach WWE :)

18. Odkrycie Roku- Sin Cara, meksykanski luchador w WWE dajacy mega fajne walki do tego jego mistyczne wejscie i lotnicze akcje na najwyzszym poziomie :)

19. Rozczarowanie Roku- Victory Road 2011 Wpadka Jeffa Hardego ;/ Wielkie rozczarowanie po mojej stronie jego zachowaniem i nieprofesjonalnym zachowaniem.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Karren Jarret - stanowcza i nieobliczalna była Knockout Prezes, swietna za majkiem i niezly heel.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Vickie Guerero i jej Excuse Me! jest juz historycznym powiedzeniem w WWE.

22. Najlepszy Komentator- Jerry Lawler - lubie go sluchac a poza tym potrafi przylozyc komus z zza stolu jak mu zjadzie za skore :)

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Wrestlmania, gala z najwiekszymi gwiazdami obu rosterow, walki o najwyzsze stawki i na najwyzszym poziomie :)

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Veagence 2011

25. Najlepszy Finisher - Finisher Kazariana, The Reverse Tombstone piledriver, ciezko go wykonac ale na ostatnim Impact Wrestling zobaczylem jakie robi zniszczenie jak juz go sie wykona :)) jestem pod wrazeniem, widowiskowe wykonczenie przeciwnika.

26. Najgłupszy Storyline- Jinder Mahal i jego kłótnie z Great Khalim, nie rozumiem powodow tego feudu juz lepszy pozytek bylby jakby stworzyli tag team :)

27. Najlepszy Entrance - Wydaje mi się że entrance Sin Cary przoduje tu nad innymi mistyczne wejscie i ten skok przez liny :) to jest poprostu magiczne i mozna to ogladac naokraglo

28. Kobieta Roku- Siostry Bella, jakbym mial jedna wybrac to Brie, seksowne dobrze walczace w ringu i dajace dobre przemowy siostry. Godne ogladania a ich wspolna akcja twin magic jest awesome normalnie :)

29. Najlepszy Theme - Edge - Metalingus - Alter Bridge :)

Świetny Refren, piękne slowa no i oczywiscie przypomina mi o Edgu :(

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

Odejście Edga i jego pozegnanie przez caly roster smackdown choc nie jestem z tego typu ludzi to łeska mi się w oku krecila :)
pompka

1. Wrestler Roku - CM Punk. Bez wątpienia zasłużył na to miano. Dzięki wygłoszeniu epickiego proma na RAW 27 czerwca i późniejszemu ciągu zdarzeń coś zapamiętam z mijającego 2011 roku. Następne pokolenie będzie wspominać ten moment, tak jak my wspominamy Stone Colda, Rocky'ego i innych z ery Attitude. Brooks miał też inne dobre proma, np. przy podpisywaniu kontraktu z Ceną i wiele udanych walk. RAW oglądam sporadycznie i pewnie miał więcej popisowych momentów, ale na podstawie tego, co widziałem jestem w stanie oddać swój głos właśnie na niego.

2. Najgorszy Wrestler Roku – Anarquia. Najgorszy zawodnik, jakiego widziałem od dawien dawna. Jego move-set składa się z góra trzech akcji i ma tragiczne mic skille (olaleeeee, stupid americanooooos). Jedynie w zbieraniu solidnego łomotu jest dobry. Przez pół roku od jego pobytu w TNA ani razu nie zaprezentował swojego finishera! Bardzo możliwe, że w ogóle go nie posiada, bo jest tak słaby. Prawdziwy ewenement na skalę światową. Wsławił się jedynie spowodowaniem poważnej kontuzji u Chrisa Sabina.

3. Najlepszy Babyface – AJ Styles. Nie wiedziałem, kogo wybrać, bo większą sympatią darzę heeli. Glosuję na Stylesa, bo jako ten zły mnie nie przekonywał, a rola największego baby face’a wydaje się być dla niego najlepsza.

4. Najlepszy Heel - Bully Ray. Facet przeżywa drugą młodość. Poważnie wziął się za siebie i efekty tego są widoczne. Zgubił brzuszek i nawet pojawił się u niego zarys mięśni. Nawet na początku swojej kariery nie miał takiej budowy ciała. Wielki szacun, że w wieku 40 lat zdecydował się na taki krok, bo na koniec kariery zawodnicy przeważnie przybierają na wadze. Bully Ray to typowy brawler, nie ma w zanadrzu efekciarskich akcji, ale nadrabia to charyzmą i świetnym odgrywaniem swojej roli. Na mikrofonie świetny, potrafi wygłosić takie promo, że z miejsca staje się najbardziej znienawidzony. Rozpoczęcie solowej kariery to była najlepsza rzecz, jaka mu się mogła przytrafić.

5. Feud/Storyline Roku – Kurt Angle vs Jeff Jarrett. Jeden z niewielu elektryzujących feudów mijającego roku w TNA. Zawodnicy stanęli przed trudnym zadaniem, bo historię z życia prywatnego musieli przenieść do swojej pracy. Na pewno nie pałają do siebie sympatią, ale wykazali pełen profesjonalizm i dostarczyli wielu emocji. Od świetnych segmentów (Kurt rujnujący wesele i rozwalający gitarę na głowie Jeffa) po walki (na czele z 2/3 falls z Lockdown).

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku – Pope vs Devon. Ciągnący się od kilku miesięcy angle, w którym nie wiadomo, o co chodzi. Potrafili się pokłócić o synów Devona by na następnej gali wystąpić jako tag team i wywalczyć title shota. Nudny, nie posuwający się do przodu storyline bez perspektyw na ciekawą kontynuację. Przykro patrzeć na marnującego się Dinero.

7. Tag Team Roku – Beer Money. Zdobyli pasy na styczniowym Genesis i trzymali je pół roku. Mimo, że od maja skupiali się na solowej karierze (BFG Series) to kiedy przyszło im bronić tytułu, potrafili zrobić dobre show. Nawet gdy oponenci byli przeciętni to Piwosze nie schodzili poniżej dobrego poziomu. Ich rozpad doprowadził do stoczenia się dywizji na samo dno, co najlepiej obrazuje ich klasę i stawia na czele najlepszych tag teamów w MS.

8. Najgorszy Tag Team – Mexican America. Można rzec – jaka dywizja, tacy mistrzowie. Marna podróbka LAX. Za ich panowania dywizja TT w TNA przestała być atrakcyjna. Każda ich walka miała taki sam przebieg i kończyła się kantem. Nie wygrali czysto ani razu! Nawet Hernandez, który był najlepszym power-wrestlerem w TNA dostosował się do poziomu Anarqui i był cieniem samego siebie. Strach było z nimi wchodzić do ringu. O ich nieudolności przekonali się: Chris Sabin, Douglas Williams i Jesse Neal, którzy dostali w starciach z nimi kontuzji.

9. Największy Postęp – James Storm. To niesamowite, jak 34-letni zawodnik potrafi się rozwinąć. Jeszcze rok temu nie podejrzałbym go o tak dobre mic skille. Nawet w pamiętnym feudzie z MCMG to Roode łapał częściej za mikrofon i był kreowany na lidera Beer Money. W mijającym roku Storm był klasą samą w sobie. Świetny w gimmicku kowboja. Jego akcent przypominał mi westerny. W ringu również dobry i gdyby miał większy move-set to nazwałbym go wręcz zawodnikiem kompletnym.

10. Najlepsze Mic Skillsy – CM Punk.

11. Największa Charyzma – CM Punk.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Austin Aries. Oglądając jego występy z pierwszego pobytu w TNA nie przypominał tego zawodnika, co obecnie. Choć dali mu rolę ringowego cwaniaczka potrafił pokazać wielkie umiejętności. Genialne mic skille i mimika twarzy.

13. Najbardziej Przereklamowany – RVD. Wielki gwiazdor o wygórowanym ego. Przez cały rok był w fatalnej dyspozycji i więcej zapamiętałem bootchów niż udanych walk z jego udziałem. Z braku pomysłu na jego postać był upychany gdzie tylko się da i najczęściej zgarniał pin. Jeśli już zdarzyło mu się przegrać to nigdy w czysty sposób.

14. Najbardziej Niedoceniony – Samoa Joe. Przegrywał wszystko, co było możliwe. W BFG Series zrobili z niego totalnego leszcza spychając na samo dno tabeli z minusowym dorobkiem punktowym. Nie mieli na niego żadnego pomysłu, a ma umiejętności na bycie mistrzem i twarzą federacji.

15. Najlepsza Gala TV – Impact Wrestling. Zbyt wielkiego pola wyboru nie miałem, bo tylko tą tygodniówkę oglądam regularnie.

16. Walka Roku (podać galę) – John Cena vs CM Punk z MiTB. Pod względem ringowym nie była wybitna i spokojnie znalazłbym lepsze, ale miała to, czego nie zaznałem w innych walkach – niesamowity klimat, dramaturgia i cała otoczka. Do tego niesamowita Chicagowska publiczność dawała takiego kopa, że samemu podczas oglądania „na żywo” chciało mi się dopingować razem z nimi.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) – Jack Swagger & Michael Cole vs Jim Ross & Jerry Lawler z Extreme Rules. Totalny syf z udziałem komentatorów i emerytowanego wrestlera. Cała lawina debilnego angle’a, mizianie się (uderzaniem tego nazwać nie można) paskiem grubości papieru toaletowego po plecach i głupi booking byłego mistrza świata pękającego przed JR’em.

18. Odkrycie Roku – Zema Ion. Tylko od przykuł moją uwagę. Ringowo prezentuje się bardzo dobrze. Obok Ariesa i Evansa pokazał się najlepiej w turnieju o kontrakt. Szkoda, że tak rzadko korzystano z jego postaci.

19. Rozczarowanie Roku – Jeffrey „przypudrowany nosek” Hardy. Zakpił sobie z fanów, federacji i Stinga. Jeden z najlepszych gimmicków ostatnich lat nie został wykorzystany przez brak odpowiedzialności i profesjonalizmu jednego człowieka. Za swoje zachowanie powinien wylecieć i dostać kopa na rozpęd, tymczasem uzyskał bardzo szybko status ME.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Karen Jarrett. Genialna w roli suki nr 1. Znienawidzona do granic możliwości i do tego ładnie się prezentująca wizualnie.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Hulk Hogan. Główny winowajca upadku TNA. Czego się nie dotknie to zamienia w gówno.

22. Najlepszy Komentator – Michael Cole. Niezmiennie od wielu lat. Potrafi podnieść głos, kiedy wymaga tego sytuacja i wywiera w ten sposób jeszcze większe emocje podczas oglądania gal.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – Money In The Bank.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – Capital Punishment.

25. Najlepszy Finisher – Moneymaker. Końcowa akcja Kida Kasha wygląda niezwykle dewastująco i efektownie. Uderza rywalem z takim impetem o matę, że często zaczynam się bać o zdrowie ofiary.

26. Najgłupszy Storyline - Śmierdząca i zagrzybiała stopa Cole’a.

27. Najlepszy Entrance/Theme – Triple H na WM27. Niesamowita sceneria i jeden z najlepszych numerów w historii, który stopniowo przechodzi do oryginalnego theme The Game’a.

28. Kobieta Roku: Nie oglądam kobiecego wrestlingu, więc nie głosuję.

29. Najlepszy Theme - Killswitch Engage – This Fire (CM Punk theme).

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – Koniec kariery Edge’a. Jeden z najlepszych zawodników i mistrz tag teamów przeszedł na emerytuję w najmniej oczekiwanym momencie. Chyba każdy przeżył w tym momencie szok. Przedwczesny koniec kariery w wyniki kontuzji boli jeszcze bardziej.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

1. Wrestler Roku - CM Punk - to był bez wątpienia jego rok (ewentualnie zastanawiał bym się jeszcze nad Eddie'm Edwardsem albo Hiroshim Tanahashim). W końcu na stałe trafił do me, miał mnóstwo dobrych walk (1 bardzo mocny kandydat do walki roku), parę dobrych feud'ów (w tym jeden też mocny kandydat do feudu roku), a jeśli do tego dodamy niesamowity gimmick oraz wrodzoną charyzmę, mic skill i push jaki w tym roku otrzymał dostajemy pewniaka na wrestlera roku.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Kevin Nash - jak takie drewno na które nawet nie reaguje publika może dostawać tak wielki push? Wogóle nie powinien wracać do wwe. Mam nadzieję, że więcej go u Vince'a już nie zobaczę, ani nigdzie indziej. Kończ karierę, bo szkoda ciebie oglądać.

3. Najlepszy Babyface - CM Punk - chyba nie ma nikogo kto by zgarniał równie wielkie reakcje co Punk. Bardzo dobrze mi się go ogląda i uważam, że jest obecnie najlepszym face'm w wrestlingowym półświatku.

4. Najlepszy Heel - Mark Henry - koleś jest niesamowity. Jest wiarygodny, zgarnia niezłą reakcję i co najważniejsze nie jest nudny.

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs John Cena - to była bez wątpienia najważniejsza i w mojej opinii najlepsza (choć poważnym kandydatem też było Briscoes vs ANX) historia tego roku. Od pseudo shoot'owegp proma po walkę na summerslam. Gdyby nie turniej o pas wwe ta historia byłaby idealna.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Michael Cole vs Jerry Lawler - szkoda gadać... Poprostu najgorsza historia jaką można napisać..... Never again

7. Tag Team Roku - All Night Express - uwielbiam tą dwójkę. Podoba mi się ich gimmick, podobają mi się ich walki (szczególnie z Briscoes'ami), szkoda tylko, że w tym roku nie zdobyli tytułów. Mimo to dla mnie i tak są tag team'em roku, pewnie dlatego bo nie mieli za silnej konkurencjii (W iw ta dywizja upada, air boom to gówno, a awesome truth nawet nie wytrzymało do końca roku. Pozostali tak naprwdę tylko ANX, KoW, Briscoes, WGTT i Future Shock. Kingsi bardziej skupili się na samym sobie niż na tag teamie, wgtt jest trochę za nudne i przewidywalne, a future shock nie miało żadnej większej walki. Bracia Briscoe byli bliscy zwycięstwa (niesamowity feud z ANX, świetni heel'owie), ale mimo wszystko bardziej podobają mi się King & Titus.

8. Najgorszy Tag Team - Mexican America - o słabości dywizji tag team'owej iw świadczy fakt, że ta dwójka była jej mistrzami. Z wyżyn BM vs MCMG ta dywizja stoczyła się do mexican america vs ink inc.

9. Największy Postęp - Bully Ray - nikt w tym roku nie zrobił tak dużego postępu jak on. Schudł parę kilo, poprawił mic skille i teraz jest materiałem na mistrza (no może gdyby podszkolił trochę ring skille).

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk - jego proma w feudzie z Ceną roxx. Jedne z najlepszych jakie słyszałem. W tym roku ustawił poprzeczkę bardzo wysoko i jak się okazało nikt nie był w stanie jej przeskoczyć (ale blisko był Kevin Steen). Oby tak dalej.

11. Największa Charyzma - John Cena - kiedy mówimy o charyźmie napewno nie można pominąć tego pana. Wystarzczy, że zacytuje komentatorów: ,, Kiedy wchodzi, każdy na niego reaguje, nienawidzą go lub kochają, ale każdy ma o nim jakieś zdanie". Zastanawiałem się pomiędzy nim, Tanahashim a Punkiem, ale Cena zgarnia mimo wszystko większą reakcję (nie pop, reakcję!)

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Kota Ibushi - widziałem go parę razy w NJPW i koleś jest poprostu zajebisty. Chyba nikt nie robi tak epickich spotów jak on.

13. Najbardziej Przereklamowany - Mr. Anderson - wszyscy mowią, ze jest taki świetny,a to gówno prawda. Koleś ssał jako mistrz, miał może 2 albo 3 dobre walki i wy mi tu mówicie, że on jest dobrym main eventerem. Owszem ma mic skilla (który też wcale nie jest taki epicki jak wszyscy mowią) i jakąś charyzmę, ale wciąż był kiepskim, nie wiarygodnym mistrzem i miał nudne walki.

14. Najbardziej Niedoceniony - Young Bucks/ Generation ME - kiedy byli w iw nawet nie mieli title shota na pasy tt, a i indywidualnie nie dali im się wyróżnić. W Roh niby już jest lepiej, ale też za wiele nie zrobili (choć wciąż nie widziałem Final Battle, więc może się mylę)

15. Najlepsza Gala TV - WWE Raw - mimo wszystko. Smackdown, impacty były sobre tylko między slammviersaary, a destination x, a i roh on sbg wcale nie jest takie dobre. Niby są niezłe walki, ale jeszcze rok temu były lepsze.

16. Walka Roku (podać galę) - Eddie Edwards vs Davey Richards ROH Best In the World. - tu zastanawiałem się między nią, a punk vs cena z mitb, ale jako że tam większą rolę odegrała publika i feud, a tutaj te dwie rzeczy prawie wcale wybieram starcie wolves'ów.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Michael Cole vs Jerry ,,The King" Lawler Wrestlemania 27 - za długa walka komentatorów. I to jeszcze na wrestlemanii. Niekwestionowanie najgorsza walka roku.

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder - nie sądziłęm, że będzie w stanie zajść aż tak daleko. W teorii głupie internetowe show, a patrzcie jak daleko go to zaprowadziło.

19. Rozczarowanie Roku - Jack Swagger - z walki na walki się cofa.... Błagam zwolnijcie go!

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero - dzięki niej Dolph jest teraz ME i był w tym roku jednym z lepszych zawodników (w mojej dziesiątce do wrestlera roku dolph się by znalazł)

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Karen Jarrett - błagam niech ona nie wraca już więcej do tv! Tego się nie da oglądać.

22. Najlepszy Komentator - Josh Mathews - jedyny kompetetny. Tych wszystkich lawlerów, cole'ów, booker'ów i tazz'ów się nie da słuchać.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Money In the Bank - 4 walki na poziomie od dobry do świetny. Big Show vs Mark Henry nie wypadło źle (najlepsza z ich walk). Nawet divy nie były w stanie tego zniszczyć.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TNA victory road - z tego czegoś dało się obejrzeć tylko dwie walki. Do tego jeszcze ten me...

25. Najlepszy Finisher - guillotine choke by Daniel Bryan - świetny, realistyczny submission.

26. Najgłupszy Storyline - Michael Cole vs Jerry ,,The King" Lawler - jw.

27. Najlepszy Entrance - Triple H na Wrestlemanii 27 - każde wejście Triple H'a jest zajebiste, a tamto... To był majstersztyk.

28. Kobieta Roku - Velvet Sky - nie tak tragiczna w ringu, ma jakiś gimmick, no i ładna :twisted:

29. Najlepszy Theme - CM Punk - ,,Cult of Personality" by Living Colour

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - WWE w Polsce - może ogólnie to nie było takie ważne, ale sądzę, że dla każdego z nas fanów znaczyło to więcej niż nie jeden moment w ciągu roku

W tym roku ograniczyłem się do oglądania WWE, więc wszystkie nominacje będą z federacji Vince'a.

1. Wrestler Roku - CM Punk

I pomyśleć, że jeszcze niedawno miał swój streak na galach PPV. Ten gość cały czas pokazywał się w nowych wcieleniach. Przywódca New Nexus lub Best In The World. Walnął genialne shootowe promo, przez które cały wrestlingowy świat snuł spekulacje. Następnie gala Money In The Bank. I mimo, że pojedynek jajec nie urywał, to jednak cała otoczka wokół niego i atmosfera w Chicago sprawiła, że była to jedna z najlepszych walk (i gal PPV) w tym roku. Ostatecznie jego ucieczka z pasem (Niemożliwe!!!) i powrót na RAW (WTF!?). Punk pokazał, że jest dobry jako face, jako heel. Pokazał, że potrafi coś w ringu (a nawet więcej) i za mikrofonem. Nie było innej możliwości jak głos na Brooksa.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Sin Cara

Trochę myślałem nad tym, na kogo oddać głos. Jednak po przeglądzie reszty kategorii stwierdziłem, że to będzie miejsce dla Meksykanina. Można było tutaj wymienić choćby nawet Jerry'ego Lawrera, Michaela Cole'a czy Jimma Rossa (którzy jednak kilka razu walczyli). Ale to są jednak komentatorzy, a ich występy w ringu ciężko było nazwać walkami. Beztwarzowiec przybył do WWE, jako wielka nadzieja na polepszenie dywizji cruserów. Okazało się, że Sin okazał się przereklamowany i walki na wielkich arenach po prostu go przerosły. Nie wiem, jak inaczej wytłumaczyć botch na botchu niemal w każdej walce. Przecież Chavo guerrero pożegnał się przez niego z WWE. No i na dodatek wpadka przed galą MITB na kontroli i zawieszenie na 30 dni. Tyle wystarczy.

3. Najlepszy Babyface - John Cena

Był do wyboru Orton i Cena. Po krótkiej analizie mozna stwierdzić, że małe dzieciaki kochają dwóch. Ale dorośli fani Johna już nie trawią, a Randalla jeszcze przyjmują. Póki co, nie widzę na horyzoncie konkurencji dla Jasia w tej kategorii. Miejmy nadzieję, że wkrótce będziemy na niego głosować w punkcie "Najlepszy Heel" :D

4. Najlepszy Heel - Alberto del Rio

Ten wrestler chyba najbardziej spodobał się doświadczonym fanom. Niby to R-Truth błysnął w tym roku, ale biorąc pod uwagę osiągnięcia, to Meksykanin gromi Prawdę. Arystokrata wygrał RR, był 2 razy WWE Championem i dość długo trzyma się ME. Chociaż wolę Killingsa, to jednak obiektywnie powinienem zagłosować na Albercika.

5. Feud/Storyline Roku - Vince McMahon/Triple H/CM Punk/John Cena

Podobnie jak większość obecnie ten feud jest najważniejszym punktem w WWE. Zbliża się Wrestlemania, więc zapewne niedługo się on zakończy. I mimo, że teraz jakby troche to wszystko ucichło, to wystarczy przypomnieć sobie pamiętna galę PPV w Chicago. Dodatkowo całkiem niezła postać Laurinaitisa (zapewne się pomyliłem) i dodatkowa rola Nasha. Naprawdę bezkonkurencyjny i solidny storyline.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Jimm Ross & Jerry Lawrer vs. Michael Cole

Ale to był szit. Naprawdę ciężko znaleźć konkurencję dla tych panów w tej kategorii. Oblanie Rossa ostrym sosem? Całowanie stopy Cole'a? Boże, Ty widzisz i nie grzmisz! Po tych męczarniach na kilku galach PPV (!!!) w końcu straciliśmy tych panów z oczu i zaczęli robić to, co do nich należy. Usiedli na tyłkach i zaczęli komentować. Bogu niech będą dzięki!

7. Tag Team Roku - Awesome Truth

Dywizja tagów w WWE jest biska dna. Ale ten team wybił się ponad wszystkie grupy i mimo, że to byli Ci źli, to weterani forum Attitude (i nie tylko) kupili ich od razu. Chociaż w ringu było przeciętnie (w końcu Miz nie jest pionierem w walce), to ich scenki na backstage'u i w ringu z mikrofonem rozbrajały. Najbardziej pamiętam tą z Christianem :D

8. Najgorszy Tag Team - David Otunga & Michael...syn Mr.Perfecta

Całkowicie bezpłciowy tag team. Żadnej chemii, żadnego zgrania, żadnych emocji, żadnych ring i mic skilli. Po prostu beznadziejni.

9. Największy Postęp - Mark Henry

Sam nie wierzę, w to co piszę, ale po krótkim przemyśleniu to właśnie ten gość wparował do ME ot tak. Jego historia pokazjue jak łatwo przejść heel turn. Rzuć się na Jaśka, dzieci Cię znienawidzą :twisted:. Mimo, że w ringu nie pokazuje zbyt wiele (jak każdy olbrzym), to na koniec swej kariery sięgnął po złoto i myślę, że to był właśnie postęp roku.

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

Każde jego promo doprowadza ludzi do orgazmu :D Przy jego gadce nie można się nudzić. Zarówno przy heelowej paplaninie, jak i face'owych żarcikach. Przykładem jego geniuszu było ociekające zajebistością shootowe promo z RAW Roulette. Tak trzymaj Brooks! :D

11. Największa Charyzma - Zack Ryder

Zawsze mam problem z tą kategorią, bo nie potrafię ocenić kto ma dużo charyzmy, a kto ma mało. Jednak w tym roku zobaczyłem wrestlera, który ma znakomity kontakt z publicznością i naprawdę ma charyzmę (zlbo coś podobnego, co przyciąga uwagę). To jest właśnie Zack Ryder, który zrobił równie duzy postęp co Henry. JednakMark jest już starym wrestlerem i to może być jego ostatni rok, więc na olbrzyma zagłosowałem w postepie. A Zackowi została charyzma.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Evan Bourne

Właśnie doszedłem do wniosku, że w WWE nie ma typowego high-flyera w Main Evencie. Chciałem zagłosować na Christiana, ale gdzie mu tam do dywyzji cruser. Justin Gabriel miota się gdzieś na Superstars, bo na Smacku go nie widuję. A Bourne przynajmniej ma pasy (Tag Teamów, ale pasy są). Brałem pod uwage Koffiego, ale jednak Bourne jest lepszy ringowo (mimo, że został zawieszony na 30 dni, to i tak go wolę od Kingstona)

13. Najbardziej Przereklamowany - Sin Cara

Te filmiki zapowiadające jego nadejście, światła podczas jego walk, wejście z trampoliną i wszystko po to, żeby przy niemal każdej walce zepsuł końcówkę. Obstawiam, ze tutaj może wygrać The Rock, ale gdybym miał się uprzeć, to przecież on nie był specjalnie reklamowany. On sam powiedział, że strasznie kocha WWE i nigdy nie opusci fanów. Sam wykopał sobie dołek. A Meksykaninie pokładano nadzieję na dobre walki cruserów. Podsumować to można cytatem Siary: "No i w pizdu wylądował, i cały plan też w pizdu".

14. Najbardziej Niedoceniony - John Morrison

I mimo, że go już nie ma w WWE, to ciężko wpisać tu kogoś inego, kto był znakomitym materiałem na Main Eventera, a zbierał baty od każdego. Ostateczne odejście Szamana Sexu z WWE pokazało, jak bardzo był on niedoceniany, a nawet szmacony.

15. Najlepsza Gala TV - RAW

Już wcześniej pisałem, że oglądam tylko federację Vincenta, więc ciężko mi wpisac tu cokolwiek innego. Impact odpuściłem ze względu na słaby poziom. Ale, żeby napisać coś sensownego o RAW, wystarczy zobaczyć co się na nim dzieje. Przecież na gali czerwonego brandu od kilku miesięcy jest rozgrywany największy storyline roku. To tam Punk błyszczy w ringu i za mikrofonem. Tam naprawdę się coś dzieje.

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs. John Cena for WWE Championship (Money In The Bank 2011)

To była chyba jedyna walka w tym roku, w której miałem już mokro w gaciach od emocji, jakie tam się działy. Walka może nie była pięciogwiazdkowa, ale publika, która epicko chantowała dodała tej walce niesamowitą oprawę. Nie potrafię sobie przypomnieć innej gali z taką publiką, ani drugiej takiej walki, w której wynik był do samego końca nieznany. Kiedy oglądałem tę walkę czułem się, jakbym siedział tam na widowni i chantował z publiką. Niesamowite wrażenia i uczucia po walce. Takie właśnie powinny być walki roku. Emocjonujące do samego końca i co najmniej dobre technicznie.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Jerry Lawrer & Jimm Ross vs. Michael Cole & Jack Swagger Country Whipping Match (Extreme Rules 2011)

Jeśli kreatywni myśleli, że wrzucenie Swaggera do walki podniesie poziom, to się grubo mylili. Cały feud był naprawdę beznadziejny, ale ta walka była szczytem głupoty i beznadziejności. Nigdy więcej takiego syfu.

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder

On wprawdzie siedzi już w tym biznesie kilka lat, ale dopiero teraz ten kamień szlachetny został oszlifowany i oprawiony w United States Championship. Odkryty na nowo, w odnowionym wydaniu zrobił furorę. Prawdziwy American Dream, od zera do bohatera. Wielki szacunek dla tego pana, który wziął sprawy w swoje ręce i pokazał, no co go stać.

19. Rozczarowanie Roku - Sin Cara

Naprawdę nie widzę nikogo innego na to miejsce. Myślałem nawet o HHH, ale to, że jego walki nie będą stały na wyskoim poziomie, to było do przewidzenia. Zaś w zamaskowanym pokładano wielkie nadzieje, miał być odkryciem, kimś więcej niż mid carderem. A teraz jego szanse zmalały (Żeby nie napisać, że spadły do zera).

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

Vickie to gwarancja, że publiczność się obudzi. Ona dostaje chyba jeden z największych heatów (mogłem pomylić z cheerem) w historii WWE. Poza tym jako menedżerka zachowuje się wspaniale. Po prostu stworzona do tej roli.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Theodore Long

Rok temu jeszcze jakoś do zniesienia. Teraz zupełnie mdły, "przezroczysty", nieciekawy. Oj Teddy, może czas wybrać się na emeryturkę?

22. Najlepszy Komentator - Booker T

Michael Cole mi się przejadł. Booker zaś z tym jego grubym głosem i odzywkami typu "Ohhh Myyyy Goood" i "That's My Big Homie" jest po prostu nieziemski. Choć czasami może to wkurzać, to jednak na mnie działa pozytywnie.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money In The Bank

W tym roku wyjatkowo Wrestlemania była nudna. W przeciwieństwie do gali w Chicago, gdzie tutejsza publiczność dała o sobie wyraźnie znać. No i nie zapominajmy o prawdopodobnie wrestlingowym wydarzeniu roku czyli ucieczce Punka z pasem.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Capitol Punishment

Nudne, nieemocjonujące i słabe walki, a na dodatek te beznadziejne scenki z "prezydentem". Może nie mam pamięci do gal PPV, ale tego syfu raczej nie zapomnę. A szkoda, bo chciałbym to zapomniec jak najszybciej.

25. Najlepszy Finisher - RKO

Nie potrafię napisać tutaj nic innego. RKo znowu jest wykonywane na schody i z narożnika. Obecnie jest to chyba jeden z niewielu tego typu akcji kończących, które można wykonać kontrując np. skok z narożnika.

26. Najgłupszy Storyline - Jim Ross & Jerry Lawrer vs. Michael Cole

W tym roku nawet Hornswoggle nie wkurzył mnie tak, jak ci trzej. Może dlatego, że mało razy go widziałem na galach. Co do panów komentatorów, niech oni sobie już odpuszczą, bo to nie jest śmieszne, tylko żałosne. A na dodatek ośmieszają wyłącznie siebie.

27. Najlepszy Entrance - CM Punk

A szczególnie to wejście z Money In The Bank :D W tym roku wyjątkowo żadne wejście nie kipiało fajerwerkami, ani nie dawało po oczach efektami specjalnymi. A wejście Punka jest po prostu ciekawe i schludne. Świetnie się zachowuje przy wejściu i ma super kontakt z publiką.

28. Kobieta Roku - Mickie James

Zapamiętałem ją z TNA, gdzie odżyła. Zdobyła bardzo szybko pas i pokazała, że jest znakomitą wrestlerką (i na dodatek ładną :D). Poza tym bardzo zaimponowała mi skokiem z klatki na Tarę. Rzadko sptykany widok w walkach kobiet.

29. Najlepszy Theme - Living Colour - Cult Of Personality (CM Punk theme)

Niby jego stary theme był jednym z najlepszych, ale zmiana wyszła na dobre. Uwielbiam ten kawałek od momentu, kiedy go po raz pierwszy usłyszałem. Od razu wpada w ucho.

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Powrót The Rocka i ogłoszenie go gospodarzem Wrestlemanii

Tutaj miałem największy dylemat. Wbrew pozorom w tym roku wydarzyło się mnóstwo rzeczy, dobrych i złych. Jedną z ciekawszych była ucieczka Punka z pasem na gali Money In The Bank. To był wspaniały moment, ale jako fan The Rocka wolałem napisać właśnie jego powrót. Mimo, że jego duzo osób twierdzi, że zrobił swoich fanów w bambuko, to ja jednak za wydarzenie uważam jego powrót, a nie walkę na Survivor Series, czy gadki via sattelite. Oprócz tego wydarzyła się rzecz smutna, czyli choroba Edge'a, albo śmierć Macho Mana. Jednak w tej kategorii chodzi mi o typowe zagrywki wrestlingowe, a nie problemy życiowe. Dlatego też mój głos idzie na The Rocka, gdyż przy jego powrocie miałem olbrzymiego banana na mordzie i byłem naprawdę zaskoczony.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

1. Wrestler Roku - Zdecydowanie CM Punk . On jest nie do przebicia . Świetny gimmick , jego speeche i w ogóle wszystko :grin:

2. Najgorszy Wrestler Roku - ciężki wybór , ale John Cena . Nienawidzę kolesia . Jego popieprzone koszuleczki i WWE ma kasę .

3. Najlepszy Babyface - Sam ze sobą się sprzeczam , aczkolwiek John Cena :D Dzieciaki na niego lecą , ja szczerze mówiąc gdy zaczynałem swą przygodę z wrestlingiem go uwielbiałem . Po 3 miesiącach mi przeszło . :D

4. Najlepszy Heel - No cóż . Mark Henry . Nic więcej nie trzeba mówić .

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs. John Cena o pas WWE w okolicach MitB .

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - dużo ich było . Najbardziej bez sensu był Cole vs. Lawler , więc mają ten "zaszczyt" .

7. Tag Team Roku - Air Boom . Uwielbiam ich . Mimo , że nie wyglądają na "groźnych" to jednak w ringu coś pokazują i za to plus.

8. Najgorszy Tag Team - Kompletna porażka to Otunga i McGillicuty . WWE się w tym momencie zeszmaciło , gdy dali im pas TT.

9. Największy Postęp - Kolejny mój dylemat . Ryder czy Rhodes ? Postawmy na Ryder'a . Chłopak miał fajny pomysł w sieci ze swoim pasem , a potem był push i jest git majonez :D

10. Najlepsze Mic Skillsy - Punk - wiadomo , że nudno nie będzie .

11. Największa Charyzma - Kolejny raz CM Punk .

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Low Ki / Kaval - jak kto woli go nazywać .

13. Najbardziej Przereklamowany - The Rock . To ,że jest "żywą legendą" nie ma dla mnie znaczenie . Jest przereklamowany i tyle .

14. Najbardziej Niedoceniony - Cody Rhodes . Moi skromnym zdaniem to pas IC to zbyt mało dla kogoś tak uzdolnionego .

15. Najlepsza Gala TV - Czerwony brand czyli RAW .

16. Walka Roku (podać galę) - Triple H vs. Undertaker na Wrestlemanii XXVII

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Wrestlemania XXVII ; Michael Cole vs. Jerry Lawler !

18. Odkrycie Roku - Sin Cara . Dziś jest nudny i beznadziejny , ale na początku "cud , miód i orzeszki"

19. Rozczarowanie Roku - Po wyczynie ze Stingiem w TNA - Jeff Hardy .

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - A co tam .. Justin Roberts - niedoceniony .

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Michael Cole . Kolejny znienawidzony . Durnowany koleś . Nananana hey goooodbyeeeeeeeee ! :D

22. Najlepszy Komentator - Booker T - powrót na Tough Enough (czy jakoś tak :D) , a potem zagrzewa miejsce jako komentator . Tylko pogratulować !

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money in the Bank - ze wględu na walkę Ceny i Punka .

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Extreme Rules . Nudne walki i jedna pozbawiona totalnie sensu .

25. Najlepszy Finisher - "GTS" CM Punka .

26. Najgłupszy Storyline - Feud Cole vs. Lawler .

27. Najlepszy Entrance - Edge / Kane . Raz się żyje ... EDGE !

28. Kobieta Roku - Gail Kim - w końcówce roku zdobyła dwa pasy w TNA .

29. Najlepszy Theme - Edge - Metalingus . :wink:

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Chyba odejście na emeryturę Edge'a . Albo wprowadzenie Michaelsa do HoF'a czy może jednak ucieczka z pasem Punka ?

Huhuhu ............. Emerytura Edge'a .

116218737055c51bc30a173.jpg

1. Wrestler Roku-CM Punk

No zdecydowanie Brooks. Najpierw jobbowanie komu popadnie, potem niby shoot promo i w końcu ogromne wypromowanie, ale to dopiero gdy federacja nareszcie zauważyła w tym zawodniku maszynkę do robienia mamony. Punk po wypromowaniu przynosi, a przynajmniej przynosił większe pieniądze federacji niż chyba sam Cena.

2. Najgorszy Wrestler Roku-Jinder Mahal

No ten zawodnik to wyrzucane jakieś tam śmieszne pieniądzę WWE w błoto. W rigu wcale go nie widać od odejścia Khaliego. Nie wiem co widziała w nim federacja zatrudniajac go. Drugim dobrym przykładem byłby Curtis, który jest takim samym przypadkiem jak indyjski chłopiec, lecz ostatecznie oddaje głos na Mahala.

3. Najlepszy Babyface-John Cena

Głosuje, jak rok temu. Cena wcale się nie zmienił, do movesetu doszedł jakiś tam śmieszny Dropkick, za mikrofonem rządzi no i babyface'm jest wspaniałym dlatego też głos idzie na niego.

4. Najlepszy Heel-The Miz

Chłopak ma naprawdę wielką charyzmę i jeszcze większe umiejętności za mikrofonem, co sprowadza się do tego, że jest wyśmienitym heelem. Oddaję głos na niego. Obronił pas na Wrestlemani, poza tym zaliczył parę dobrych feudów takich jak on-Cena, on-Morrison.

5. Feud/Storyline Roku-CM Punk, McMahon, Cena

Świetnie rozpisany feud, trafił do mnie szczególnie po zdobyciu pasa przez Brooksa na MitB.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku-Cole vs. Lawler

Oh god... to tylko strata czasu antenowego, którą równie dobrze można byłoby przeznaczyć na rekamy... albo na promowanie zawodników takich jak Bourne, jeszcze wtedy Morrison, ówczesny Truth czy nawet Primo.

7. Tag Team Roku-Awesome Truth

Zdecydowanie oni. Ci dwaj panowie potrafili wykręcić świetne walki, a ponadto segmenty. Żałuję ich rozpadu i zaklinam dzień, w którym bookerzy wpadli na pomysł cy ich rozłączyć.

8. Najgorszy Tag Team-McGillycutty & Otunga

Drewno razy dwa. Najnudniejsi mistrzowie TT federacji co tu dużo mówić... żałosne

9. Największy Postęp-Zack Ryder

Dzieciaki, starsi, młodsi, nieżyjący... wszyscy za nim szaleją, on po mału staje się twarzą federacji i nie zdziwiłbym się gdyby zastąpił Cene :twisted: . Ryder dostał czas antenowy, za co bogu dzięki. Teraz zaczyna się promowanie Zacka, co jest świetną wiadomością. Aby tylko WWE teraz nie zwaliło sprawy i nie odebrałoby mu pasa za szybko, co równałoby się stoczenie się głębiej w "otchłań" midcardu.

10. Najlepsze Mic Skillsy-The Miz

Miz pokazuje sobą wiele, ale na główne zwrócenie uwagi zasługują jego mic skillsy. Kolega jest niesamowity przy mikrofonie, szczególnie "awesome" był po obronie pasa na WM i po zdobyciu go.

11. Największa Charyzma-Sin Cara

Nic nie mówiący, stoicko spokojny zamaskowany zawodnik... coś bardzo dobrego. Co prawda nic nie mówi, bo nie umie angielskiego, ale lepiej aby tak zostało :twisted: . Zamaskowany luchador jest bardzo charyzmatyczny, jego gimmick przemawia sam za sibie.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)-PAC

Ten chłopak jest bardzo charyzmatycznym, umiejącym mówić świetnym high flyerem. Moją uwagę przykuła walka-PAC vs. Ricochet vs. CIMA, która pokazała co to jest prawdziwe puro.

13. Najbardziej Przereklamowany-The Rock

Tak wiem, każdy go ubóstwia, uwielbia, ale on jest zdecydowanie zbyt przereklamowany. Nie chodzi o to, że jest jakoś niezaspecjalnie obdarzony movesetem, bo ma świetne akcje. Również nie chodzi o to, że jest zły przy mikrofonie, ponieważ przy micu wymiata. O co więc chodzi? O to, że WWE robi z niego niewiadomo kogo. Chce zrobić z niego na siłę drugą maszynkę do pieniędzy jaką są Punk czy Cena. Jest to strasznie denerwuje.

14. Najbardziej Niedoceniony-D'Angelo Dinero

Ten zawodnik zasługuje na wiele, wiele więcej niż na jakiś marny tag team. Powinien jak najszybciej zdobyć jakiś pas. TNA powinno trochę odświeżyć jego postać, powinno wręczyć mu złotą kartę chociażby do TV Championship.

15. Najlepsza Gala TV-iMPACT! Wrestling

WWE nie ma tutaj dużego pola do popisu, więc postanowiłem oddać głos na iMPACT! Wrestling. Cóż innego mógłbym wybrać? :roll:

16. Walka Roku (podać galę)-Triple H vs. The Undertaker WrestleMania XXVII

Walka poprostu świetna, pomimo swojego wieku panowie potrafią dalej wykręcić doskonałe pojedynki. Walka zdecydowanie poprzedza walkę Ortona i Charistiana na OtL, czy Ceny i Miza na WM.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)-Nicole "Snooki" Polizzi, Trish Stratus, and John Morrison vs. Dolph Ziggler and LayCool (Layla and Michelle McCool) (with Vickie Guerrero)

'Walka" była niesamowicie glupia. Nic do WWE nie wniosła, nic ciekawego się nie działo. Zamiast div i tej Polizzi, dałbym walkę Ziggler vs. Morrison, co byłoby dużo lepszym rozwiązaniem.

18. Odkrycie Roku-Crimson

Taki mini-Goldberg. Doskonałe wyjście z pushowaniem go, z tym całym streakiem. Teraz coraz mniej go widać, ale to nie znaczy, że juz go nie zaobaczymy... a przynajmniej mam nadzieję. Crimson to ktoś doskonały dla TNA, pasuje tam jak nigdzie indziej.

19. Rozczarowanie Roku-Matt Hardy

Matt nie popisał się w tym roku. Brzusio rósł, wujek Vince się coraz bardziej denerwował, aż pikawa w końcu mu wysiadła. Matthew przeszedł do TNA, a tam było jeszcze gorzej, prochy, niebezpieczne "zabawy" z kobitą (nie wiem czy Jeffa, czy jego).Matt stoczył się na samo dno, gorzej być nie mogło. Mam jednak nadzieję, że się z tego wykaraska.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Johnny Ace (Laurinaitis)

Ma tak charakterystyczny głos, że trudno go nie poznać. Został czołową postacią w federacji Vince'a, co nei znaczy, że jest to dla niego zła rola, ponieważ sprawuje się doskonale.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Hornswoggle

Czy to jest manager? W każdym razie to napewno nie jest wrestler. Co on dalej robi w WWE?! On juz dawno powinien być... gdzie indziej, ale napewno nie tam. Horni w ogóle nie jest potrzebny Vince'owi i spólce.

22. Najlepszy Komentator-Booker T

"Wut da hell?!" przeszło do histori :twisted: . Huffman dobrze zrobił idąc do WWE, miło było go zobaczyć na Royal Rumble.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-WWE Royal Rumble 2011

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-TNA Vicotry Road 2011

Głównie przez Hardy vs. Sting, co bylo chyba najgorszym main eventem w historii TNA. Coś strasznego :twisted: .

25. Najlepszy Finisher-630 Shooting Star Press by PAC

Niesamowicie wyglądający finisher, PAC jest idealny do wykonywania takiego typu ruchów. Ponadto 630 SSP jest bolesnym, zarazem efektywnym finisherem.

26. Najgłupszy Storyline-Miz vs. Lawler

Kolejna strata czasu antenowego, tylko taka zapchajdziura. Czy pomyśleli byście, że Lawler w sile wieku ma zdobyć pas, po tym jak pokonuje Miza w Ladder Matchu? Hilarious nieprawdaż?

27. Najlepszy Entrance-Triple H na WM XXVII

Entrance świetnie złożony ze starego i nowego themu Paula, wejście świetne.

28. Kobieta Roku-Serena Deeb

Nie potrzeba WWE ani TNA do świetnego wypromowania. Serena świetnie radzi sobie w japoni.

29. Najlepszy Theme-The Undertaker-Ain't no Grave

Piosenka świetnie pasująca do grabarza. Czuć, że "zbliża się śmierć" :twisted: .

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku-Edge odchodzi

Szkoda, że ktoś tak dobry jak Edge juz nie zawalczy. Wielokrotny mistrz drużynowy oraz singlowy, którego już nigdy w ringu nie zobaczymy.

"Hey,Colt Cabana! How are you doing?"~Philip Jack Brooks

• Reputacja:   2

1. Wrestler Roku - Hiroshi Tanahashi

Tu należy się wyjaśnienie. Większość ludzi głosuje na CM Punka i trudno się dziwić, gdyż bezapelacyjnie to on jest Wrestlerem Roku zachodu. Jednak jako osoba ceniąca najwyżej ring skille nie mam wątpliwości oddając głos na pana słusznie nazywanego The Ace of The Universe. Przez cały rok znakomicie spisywał się również Daisuke Sekimoto, lecz ten brylował głównie w tag team matchach, podczas gdy Hiroshi zaliczył serię klasyków w swoich obronach IWGP Heavyweight Title. Walki z Hirookim Goto, Yujim Nagatą, Shinsuke Nakamurą czy Tetsuyą Naito zapadają w pamięć. Nawet budzące słuszne obawy fanów starcie z Toru Yano wypadło zdumiewająco dobrze. Warto zwrócić uwagę, że CM Punk przez te 12 miesięcy popisał się tylko jednym kapitalnym pojedynkiem - z Johnem Ceną, który to pojedynek na dobrą sprawę był tylko nieco lepszy od walki Tanahashiego z Goto. Co więcej High Flying Star jest w swoim państwie niekwestionowaną ikoną - walczył w main evencie Wrestle Kingdom V w styczniu i to samo uczyni w monumentalnym Tokyo Dome ponownie już za parę dni.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Takashi Iizuka

Zaszczytne miano wypracowane rokiem bardzo ciężkiej pracy w NJPW. Żenująca walka z wykazującym przecież cały czas spory potencjał Tenznanem na Wrestle Kingdom dała początek niezwykle nużącemu pasmowi występów, na które składało się

1) ciskanie przeciwnika na barierki

2) marna próba imitowania brawlu ala Bruiser Brody

3) duszenie wszelkim możliwym badziewiem, gdzie rodzaj badziewia wbrew nadziejom zarządu i samego Takashiego wcale nie czyni jego rest holda ciekawszym

4) inne niezwykle oryginalne cheapshoty, których nie powstydziłby się sam Jeff Jarrett

Niegdysiejszemu laureatowi Tokyo Sports Awards mogę tylko złożyć najszczersze gratulacje.

3. Najlepszy Babyface - Dick Togo

Tutaj jako powód można podać typowe dla japońskich fanów gloryfikowanie zawodników zbliżających się do kresu kariery. Togo stoczył ostatnią walkę w swej ojczyźnie w czerwcu na gali DDT, co było ukoronowaniem pięknej kariery legendy dywizji jr. heavyweight. W jednym ze swych ostatnich meczów udało mu się nawet zaliczyć DDT MOTY w przegranej obronie KO-D Openweight Title z Shujim Ishikawą. Ponadto warto wspomnieć jego owacyjne przyjęcie przez 8 tys. widzów podczas króciutkiego segmentu na Ryogoku Peter Pan.

4. Najlepszy Heel - Minoru Suzuki

Mimika "cfaniaka", zabójcza kombinacja pogardliwych bitch slapów dla każdego przeciwnika i bezczelne kopanie biednych rookie przytrzymujących mu liny, gdy wchodzi do ringu. Bastard roku jak się patrzy :).

5. Feud/Storyline Roku - Strong BJ (Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi) vs. es (Seiya Sanada & Manabu Soya)

Krótko - najlepszy tag teamowy feud w Japonii od wielu lat. Serie walk oscylujących w granicy **** mówi sama za siebie.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Michael Cole vs. Jerry Lawler

Cole wbrew wielu niepochlebnym opiniom potrafi dostarczyć fanom rozrywki. Niestety, w tym wypadku nie się nie udało. Ani trochę. Wprowadzeniem do feudu charyzmatycznego inaczej Jacka Swaggera który nie mógł nawet zaprezentować swych zupełnie przyzwoitych ring skillów tylko pogorszyło sytuację. Poziom walki na Wrestlemanii mówi zresztą sam za siebie.

7. Tag Team Roku - Strong BJ (Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi)

Patrz - Feud/Storyline Roku.

8. Najgorszy Tag Team - Otungacutty

Dwóch zawodników, którzy łącznie mają mniej więcej tyle talentu co Ahmed Johnson. Ach te skłonności Vince'a do mięśniaków. Ach te koneksje rodzinne.

9. Największy Postęp - Seiya Sanada

Z szarega zapychacza openerów stał się gwiazdą dywizji tag team i doszedł do finału Champion's Carnival.

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

"Maybe I'll go back to Ring of Honor [...]" "Hey, Colt Cabana. How you doin'?" "OMG Kevin Nash WTF thought he was dead LOL" To mówi samo za siebie. :)

11. Największa Charyzma - CM Punk

Cytaty spisane powyżej nie odniosłyby takiego sukcesu, gdyby nie charyzma Punka. Aż trudno mi uwierzyć, iż to przez niego mogą spadać ratingi. Może by tak w celach naukowych zwolnić Big Showa, McIntyre'a, Ryana, Otungacutty i Swaggera i sprawdzić, czy to nie przyniesie pożądanego rezultatu?

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Katsuhiko Nakajima

Przez długi czas sądziłem, że wyłonienie zwycięzcy w tej kategorii przyniesie mi sporo problemów. Na szczęście w ostatniej chwili z pomocą wyszedł mi podopieczny Kensuke Sasakiego, który walką z Rickym Marvinem o GHC Jr. Heavyweight Title na Great Voyage In Tokyo Vol. 4 (IMO show stealer największego show roku w NOAH) uzupełnił świetny pojedynek o ten sam pas z marca przeciwko Kotaro Suzukiemu. W ten sposób stał się jedynym lekkim zawodnikiem, który pojawił się na mojej liście 4-starów dwa razy pewnie odbierając zwycięstwo w tej kategorii całej plejadzie zawodników prezentujących zbliżony poziom.

13. Najbardziej Przereklamowany - Randy Orton

Moje uczucia względem Ortona nie zmieniły się od 5 lat - wciąż uważam, że jego mic skille są mocno przecenione, zaś sposób prowadzenia walk (choć zdecydowanie poprawiony w porównaniu do legendarnie ssącego w mainstreamie roku 2007) wciąż pozostawia wiele do życzenia. Niemniej takie pozytywne wyskoki jak np. street fight z Christianem zapowiadają, że w przyszłym roku może nie obronić tego miana. Tym bardziej, że KENSO nie śpi :P.

14. Najbardziej Niedoceniony - Hirooki Goto

Niby odnosi sukcesy i praktycznie nie opuszcza górnej połowy karty na galach NJPW. Trudno jednak oprzeć się wrażeniu, że tak wyjątkowy talent jest pokrzywdzony ciągłym odmawianiem mu IWGP Heavyweight Title. Jego walki o ten tytuł z Tanahashim zarówno w 2007 jak i w 2011 aspirowały do miana MOTY, a reakcja publiczności sugerowała, że zostałby równie dobrze przyjęty jak champ. Miejmy nadzieje, że w 2012 jego trudy zostaną w końcu docenione.

15. Najlepsza Gala TV - AJPW B-Banquet on Gaora

Najlepsza federacja roku, a więc i najlepsza gala TV. Solidny poziom eventów AJPW pozwolił im pokonać mojego zesżłorocznego kandydata - DDT Dramatic Fantasię. Federacja Takagiego zaliczyła niestety bardzo przeciętny rok w porównaniu z genialnym 2010 notując w moim zeszyciku tylko jeden bardzo dobry mecz (wspomniany już pojedynek Ishikawy z Togo) podczas gdy AJPW zebrało ich cztery. NJPW co prawda zebrało ich aż sześć, ale większość znalazała się na galach PPV.

16. Walka Roku (podać galę) - Davey Richards vs. Eddie Edwards (ROH Best in The World)

Nie miałem problemu z wyborem w tej kategorii, gdyż pojedynek o ROH Title jako jedyny w tym roku uzyskał u mnie ****3/4. Absolutny klasyk, nad którym szerzej rozpisałem się parę miesięcy temu. Jego jedyną skazą był nieco senny początek. Wielu fanom jednak to nie przeszkadza i myślę, że dla nich spokojnie może to być upragniony 5-star w klasyfikacji Meltzera.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sting vs. Hulk Hogan (TNA Bound For Glory)

Komentarz wydaje się zbędny. Niestety, liberalna polityka na zapleczu federacji wrestlingowej nie zdaje egzaminu, a takie pojedynki jak ten są tego najlepszym przykładem.

18. Odkrycie Roku - Takumi Soya

Takumi w swoim debiutanckim roku udowadnia, że talentem nie ustępuje rewelacyjnemu starszemu bratu. Walki w tag teamie z SUWAMĄ w listopadzie i grudniu potwierdziły jego możliwości oraz fakt, że potencjał ten dostrzega również zarząd AJPW. Zdecydowanie jedna z najjaśniej rysujących się karier w świecie wrestlingu.

19. Rozczarowanie Roku - Prince Devitt

Jeden z najpopularniejszych gaijinów nie błyszczał niestety w tym roku. Jego walki z Kotą Ibushim na dwóch wielkich galach - NJPW Wrestle Kingdom i DDT Ryogoku Peter Pan - nawet nie nawiązały poziomem do ich pierwszych pojedynków. Co więcej obecny reign Devitt z pasem IWGP Jr. Heavyweight to praktycznie pasmo kompletnie niesatysfakcjonujących przeciętniaków. O ile jeszcze ostatnia walka z Rockym Romero na Road to Kingdom 1st wypadła naprawdę dobrze, tak starcia z KUSHIDĄ, TAKĄ Michinoku i Daveyem Richardsem ledwo oscylowały w granicach ***, co ma się nijak do zjawiskowego talentu Prince'a. Na dobrą sprawę lepiej w singlowych walkach pokazał się w tym roku jego partner z Apollo 55 - Ryusuke Taguchi. Poza czterogwiazdkowym pojedynkiem z Ibushim w finale Best of Super Juniors zaliczał dobre walki na NJPW PPV z Madoką czy Mascarą Doradą. Biorąc pod uwagę, że Funky Weapon zawsze uważany był za "dodatek" do Devitta zaistniała sytuacja wygląda cokolwiek groteskowo.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Michael Cole

Świetna praca w roli heelowego color commentatora: miłośnika Mizów, zagorzałego opozycjonisty przeciw federacjom niezależnym i człowieka, który z "Can I have you attention, please." uczynił catchphrase. Nieudany feud z Lawlerem można przemilczeć.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - John Laurinaitis

Johnny Ace w latach 90 w AJPW udowodnił, że jest bardzo solidnym wrestlerem. Trudno się zresztą dziwić, że to w Japonii zrobił karierę, gdyż jego mic skille są zerowe. Zerowe.

22. Najlepszy Komentator - Michael Cole

Patrz punkt 20.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - AJPW Pro Wrestling Love in Ryogoku Vol. 13 23.10.11

Jedyna gala, na której przyznałem w tym roku dwa 4-stary: Manabu Soya & Seiya Sanada vs. Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi ****1/2 oraz Suwama vs. Jun Akiyama ****.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - NJPW Wrestle Kingdom IV 04.01.11

Niestety, za mało oglądałem TNA, by mogła się tu znaleźć gala, która z pewnością o wiele bardziej zasłużyła na to miano :P. WK może nie tyle był najgorszy, co najbardziej rozczarowujący. Bowiem od japońskiej Wrestlemanii wymaga się czegoś wykraczającego ponad przeciętnego, a nie czegoś, co w bólach i cierpieniach do przeciętności dąży.

25. Najlepszy Finisher - Boma-Ye (Shinsuke Nakamura)

W sytuacji, gdy Bryan Danielson nie wykonuje już swoich Elbows to the head, to proste lecz dynamiczne kopnięcie kolanem w paszczękę robi na mnie największe wrażenie.

26. Najgłupszy Storyline - Michael Cole vs. Jerry Lawler

Patrz punkt 6.

27. Najlepszy Entrance - Minoru Suzuki

28. Kobieta Roku - Kana

Jej erotyczny pokaz z udziałem Lin Bairon na SMASH 18 nie był może wydarzeniem istotnym z punktu widzenia fana, ale na pewno będzie jednym z najchętniej przeze mnie wspominanych segmentów w 2011 :).

29. Najlepszy Theme - Sanshiro Takagi

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Promo CM Punka z RAW 27.06.2011 ("Maybe I'll go back to Ring of Honor...")

Wydarzenie, które wywołało burzę nawet wśród smart marków, co nie zdarza się na co dzień.

Edytowane przez Milos

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 75 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Co tam może jeszcze dojść? Naomi vs. Jade Jakieś starcie na 3/4 osoby o pasek IC u Panów. Dawać Dominika w tym. Niech zgarnie ten pas. Odliczyć Balora dać wielki moment dla Dominika, a Bron niech idzie wyżej. Drew vs. Priest Walka Liv Morgan i jej kumpeli w obronie pasów Tag Team. LA Knight? Z kim? Nie wiem.
    • ManiacZone
      MZW Forever 29.03.2025r. 📸Shadowsmoonlight Photography Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Jeffrey Nero
      Nie. Podpowiedź kiedy Vegeta i Goku zaczynali trening u Whissa musieli z tym przedmiotem coś zrobić o które poprosił W życzeniu Beerus.
    • ManiacZone
      Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • PTW
      NIESAMOWITE PRO WRESTLINGOWE SHOW NADCHODZI WIELKIMI KROKAMI - WPADAJ NA GALĘ PRIME TIME WRESTLING! Widowiskowa rozrywka w klimacie WWE już 12 kwietnia na Śląsku! Największe gwiazdy polskiego i zagranicznego pro wrestlingu w akcji! W planach między innymi: - Debiutancka walka Pana Pawłowskiego w starciu Prezes kontra Prezes, w której Sędzią Specjalnym będzie Andrzej Supron! - Pojedynki o pasy mistrzowskie PTW Underground i BESTYA Slam! - Turniej o pas mistrzowski kobiet! Genialna rozrywka dla widzów od 5. do 105. lat - NIE MOŻESZ TEGO PRZEGAPIĆ! BILETY JUŻ W SPRZEDAŻY! @obserwujący Prime Time Wrestling powraca z kolejnym niesamowitym wydarzeniem! Bądź świadkiem debiutanckiej walki Pana Pawłowskiego i daj się porwać emocjom rodem z WWE! JużPrzeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...