Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2011 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1. Wrestler Roku - CM Punk

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali

3. Najlepszy Babyface - John Cena

4. Najlepszy Heel - Mark Henry

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk jako buntownik

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Jinder Mahal jako pomagier The Great Khaliego

7. Tag Team Roku - AirBoom

8. Najgorszy Tag Team - Kane & Big Show

9. Największy Postęp - Daniel Bryan

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

11. Największa Charyzma - John Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Hunico

13. Najbardziej Przereklamowany - Alberto Del Rio

14. Najbardziej Niedoceniony - John Morrison

15. Najlepsza Gala TV - Monday Night RAW

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs. CM Punk (Money in The Bank 2011)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) -Kevin Nash vs. Santino Marella (Monday Night Raw)

18. Odkrycie Roku - Dolph Ziggler

19. Rozczarowanie Roku - Alberto Del Rio

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ricardo Rodriguez

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Booker T jako komentator

22. Najlepszy Komentator - Michael Cole

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money in The Bank 2011

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Capitol Punishment 2011

25. Najlepszy Finisher - KillSwitch

26. Najgłupszy Storyline - Krótki, bo krótki , ale Mick Foley jako Św. Mikołaj

27. Najlepszy Entrance - Triple H na WM-27.

28. Kobieta Roku - Beth Phoenix

29. Najlepszy Theme - Perfection

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Speech CM Punka na Raw Roulette

Sorry, że tylko z WWE , ale w innych Federacjach się nie za bardzo odnajduje =)

Zapraszam do czytania i komentowania mojego Diary.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=33813&sid=

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

3

• 8693

3

• N!KO

2

• MJ

2

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wrestler Roku- CM PUNK, gdyby nie on to WWE w tym roku niczym ciekawym nas nie zaskoczyło

2. Najgorszy Wrestler Roku- Santino Marella, to zawodnik czy już tylko błazen?

3. Najlepszy Babyface- Randy Orton, uwielbiany niczym Cena ale wykręcił więcej dobrych walk

4. Najlepszy Heel- Cody Rhodes, praktycznie od niespodziewanego zwycięstwa na WR27 jest super postacią

5. Feud/Storyline Roku- Punk/Cena/Vince/HHH, wiadomo.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku- Hunico vs Sin Cara, feud wzięty z niczego, bez żadnego ognistego proma, no chyba że ktoś zna hiszpański

7. Tag Team Roku- AirBoom

8. Najgorszy Tag Team- Santino/Kozlov

9. Największy Postęp- Zack Ryder

10. Najlepsze Mic Skillsy- CM Punk

11. Największa Charyzma- hmm Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)- Rey Mysterio, jak dla mnie za wcześnie żeby nowe nabytki uważać za gwiazdy roku, a Rey zdobył pas WWE

13. Najbardziej Przereklamowany- The Rock, było dobrze ale pewnie każdy spodziewał się czegoś więcej

14. Najbardziej Niedoceniony- Dolph Ziggler, dlaczego nie w ME?!

15. Najlepsza Gala TV- RAW

16. Walka Roku (podać galę)- Cena vs Punk (MiTH)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)- Jeff Hardy vs Sting TNA Victory Road, za postawę jednego z tych panów…

18. Odkrycie Roku- CM Punk jako nowa możliwa twarz federacji

19. Rozczarowanie Roku- Christian, i to jakiego heela z niego zrobili, żenada

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Vickie Guerrero

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)- John Laurinaitis

22. Najlepszy Komentator- Michael Cole

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- oczywiście Money in The Bank

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- oczywiście Capitol Punishment

25. Najlepszy Finisher- Tombstone Piledriver wykonany przez Triple H na WR27

26. Najgłupszy Storyline- HHH vs Nash

27. Najlepszy Entrance- Triple H WrestleMania 27

28. Kobieta Roku- Kelly Kelly

29. Najlepszy Theme- Edge

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku- koniec kariery Edga, dlaczego teraz?:(

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

1. Wrestler Roku - CM Punk (Po okresie posuchy, w którym przegrywał niemalże każdy feud, nagle za sprawą speech'u, którym żył cały światek wrestling'owy, Punk stał się Main Eventerem i dzięki temu zdobył pas WWE podczas gali MITB. Warto zaznaczyć, iż walka ta została oceniona jako Five Star Match, co dobitnie pokazuje jak feud z Cena porwał publiczność. Walki Punk'a nie schodziły poniżej poziomu, statuetka Slammy dla wrestler'a roku również należała się jemu)

2. Najgorszy Wrestler Roku - Hornswoggle (Wybór oczywisty, ciężko zakwalifikować jego postać jako wrestler, ale jako, że uczestniczył m.in w Battle Royal na SmackDown to można przyznać mu takowe miano, zero ring skill'a, dostał nawet mikrofon do ręki, aczkolwiek nie jest to dobrym pomysłem)

3. Najlepszy Babyface - John Cena (Nigdy nie byłem jego fanem, jednak mimo tego uważam, że jest bardzo dobrym babyface'm, młodsi widzowie kupują go, ze starszą publicznością jest już problem, mimo tego, iż ostatnio zbiera mieszany pop to jak na razie najbardziej należy się to wyróżnienie John'owi)

4. Najlepszy Heel - R-Truth (Wiedziałem, że robienie walki pomiędzy byłymi przyjaciółmi, której stawką było bycie pretendentem do pasa WWE będzie zwiastowało jakieś zmiany. Nie myliłem się i stało się coś, co po krótkim upływie czasu bardzo mnie zaskoczyło. Nagle przesłodzony raper przechodzi przemianę i staje się buntownikiem z prawdziwego zdarzenia. Jego segmenty z Miz'em oraz z motywami Little Jimmy'ego zasługują na zainteresowaniem, ponieważ przykuwały uwagę każdego widza)

5. Feud/Storyline Roku - Cena/Punk (Feud, który porwał cały świat wrestling'owy, głównie za sprawą speech'y CM Punk'a i jego sytuacji w federacji. Jak wiadomo WWE lubi zaskakiwać i tym razem udało się to, na podkreślenie zasługuje informacja, iż walka ta została uznana jako Five Star Match, drugi już do kolekcji Punk'a)

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Mark Henry/Big Show - (Feud ciągnący się przez prawie kwartał, którego końca jeszcze nie widać. Walki pomiędzy nimi były łagodnie mówiąc tragiczne, a ich konflikt w żaden sposób nie ujął mnie, mimo tego, że jestem fanem Mark'a)

7. Tag Team Roku - Awesome Truth (Mimo krótkiego okresu istnienia tej drużyny, jestem zdania, iż zasługują na to wyróżnienie. Wspaniałe segmenty z ich udziałem wywoływały pozytywne reakcje i były naprawdę interesujące. Zawieszenie 'Prawdy' przyczyniło się do szybszego rozpadu tego team'u, aczkolwiek wydaje mi się, że był to już najwyższy czas, bo nic więcej w taki sposób ani Miz ani R-Truth nie zyskają)

8. Najgorszy Tag Team - Santino Marella & Vladimir Kozlov (Dwóch jobber'ow, z których niewiadomo z jakiego powodu stworzono TagTeam. Drugi - Vladimir, pożegnał się już z federacją, a pierwszy pomału do tego zmierza. Obydwoje mieli nieciekawe gimmick'i, przy mikrofonie Santino nie jest aż taki zły, jednak nie miał okazji zaprezentować swoich umiejętności, w ringu rewelacji oboje nie robią. Zresztą trudno czegokolwiek oczekiwać na dzień dzisiejszy od dywizji TagTeam'ow, gdyż każdy wie, jak ubogą jest.

9. Największy Postęp - Cody Rhodes (Nie tak dawno był 'przydupasem' Ortona w Legacy, a teraz prowadził feud z Ortonem, który nie był wcale taki jednostronny. Zdobył pas interkontynentalny pokonując Jackson'a i trzyma go całkiem długi okres czasu. Widać, że pracował nad mikrofonem, gdyż jako jednego z nielicznych wrestler'ow w WWE mogę go spokojnie wysłuchać. Godne uwagi jest również to, że dla niego został przywrócony stary wygląd pasa IC. Zauważyłem, że WWE chce zrobić z niego wielką gwiazdę i kwestią czasu jest jego przyszłość w ME oraz zdobywanie najważniejszych pasów w federacji Vince'a McMahon'a)

10. Najlepsze Mic Skillsy - The Rock (Jego speech'e za każdym razem porywają za sobą publiczność, wspaniały kontakt z widownią to podstawa sukcesu w tym biznesie, czego Rock'owi nie można odmówić. Dwayne stworzył sobie wiele znanych catchprase'ow, które także składają się na dobrą postawę przy mikrofonie)

11. Największa Charyzma - John Cena (Mało kto może pochwalić się tą cechą, która jest niewątpliwie zaletą John'a, jego charyzma jest uznana m.in przez Wrestling Observer Newsletter, która wyróżniła, go jako najbardziej charyzmatyczną osobę w tym biznesie, minionej dekady)

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Evan Bourne (Jego walki stoją na przyzwoitym poziomie, zdobył pas TagTeam wraz z Kofim Kingstonem i razem całkiem nieźle się prezentują, przy mikrofonie szału nie ma, lecz razem mogą coś ciekawszego przygotować)

13. Najbardziej Przereklamowany - Jeff Hardy (Jego czasy świetności już minęły. Na dodatek jego kłopoty z uzależnieniami ponownie dały o sobie znać. Według mnie nie zasługuje na status Main Eventera w TNA, niepotrzebnie zajmuje miejsce, którego należy się, któremuś z młodych talentów federacji Dixie)

14. Najbardziej Niedoceniony - John Morrison (John posiada bardzo dobre umiejętności rignowe, potrafi również powiedzieć co nieco przy mikrofonie, jednak reakcje fanów na jego osobę nigdy nie były specjalnie żywiołowe, miałem nadzieję na to, że w przyszłości wskoczy do ME.. Niestety niedawno został zwolniony)

15. Najlepsza Gala TV - WWE SmackDown

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs John Cena (MITB) (Atmosfera przed walką była bardzo napięta, widzowie bardzo zaangażowani w ten feud, co odzwierciedlały reakcje fanów, zmiana mistrza, wspaniały pokaz wrestling'u oraz chemia w ringu pomiędzy rywalami są czynnikami, które składają się na walkę roku)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Lawler vs Cole (WM 27) (Walki tego typu należy określić jako kompletne nieporozumienie.. O dziwo takie "coś" miało miejsce na najważniejszej gali roku czyli WrestleManii)

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder (Swój sukces zawdzięcza pomysłowi stworzenia show internetowego, które uczyniło go jednym z najbardziej lubianych wrestler'ow przez publiczność. Widownia pozytywnie reaguje na jego postać, w ringu spisuje się przyzwoicie, przy mikrofonie jest całkiem nieźle, obecnie jest posiadaczem pasa United States, na co zasłużył, bo widać jak bardzo zależało mu na osiągnięciu tego sukcesu)

19. Rozczarowanie Roku - Jack Swagger (W zeszłym roku zdobył pas WHC, zaledwie tydzień po zdobyciu walizki podczas walki MITB na WrestleManii 26. Jako mistrz prezentował się całkiem dobrze, stworzył kilka ciekawych segmentów, jednak miał bardzo słaby title-run jak na mistrza. Tymczasem jest jobber'em i nie zanosi się na poprawę jego sytuacji)

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ricardo Rodriguez (Manager Alberto Del Rio, bez dwóch zdań zasługuje na to wyróżnienie, wspaniale uzupełnia się z 'meksykańskim JBL'em'. Mimo tego, że był często obijany przez różnych rywali Alberto, to właśnie również dzięki temu jego postać tak bardzo przypadła mi do gustu)

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Teddy Long (Nic ciekawego w tym roku się z jego postacią nie działo, coraz częściej mnie irytuje. Może warto zmienić GM'a niebieskiego brandu?)

22. Najlepszy Komentator - Michael Cole (Podobają mi się jego reakcję na wrestler'ow i ogólnie cała jego postać. Często robi wokół siebie zamieszanie, co również zaliczam na plus. Ma bardzo dobrą gadane, mam nadzieję, że nie wprowadzą większych zmian do tego co teraz mamy)

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money In The Bank (Gala, która bardzo zaskoczyła mnie, miałem przyjemność oglądania jej na żywo, więc nie natknąłem się na żaden spoiler. Nieoczekiwany zwycięzca walki o walizkę brandu SmackDown, Daniel Bryan - pomyślałem, że będzie to pierwszy wrestler, który w ogóle jej nie wykorzysta, jednak jak się okazuje, Bryan zainkasował kontrakt i jest obecnie mistrzem wagi ciężkiej. Jedna z najlepszych walk ostatnich lat, walką wieczoru tej gali. Potyczka Ceny i Punk'a zostaje oceniona jako Five Star Match, co jest sukcesem WWE)

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Victory Road (Miałem problem z wyborem gali, która wypadła najsłabiej spośród tegorocznych, jednak mój wybór padł na ową galę, głównie za sprawą walki wieczoru. Za to co zrobił Hardy, powinien od razu wylecieć z federacji i odpuścić sobie dalszą karierę wrestler'a. Reszta walk była na przyzwoitym poziomie, aczkolwiek końcówka gali tak bardzo mnie rozgoryczyła)

25. Najlepszy Finisher - Cross Rhodes (Finisher trudny do wykonania 'wiarygodnie' jednak Cody'emu wychodzi dobrze)

26. Najgłupszy Storyline - Cole/Lawler (Mimo tego, że lubie Cole'a i podoba mi się jego postać, to tego "czegoś" pomiędzy nim, a Jerry'm nie mogłem znieść.. Stypulacja "Kiss my foot match" przysporzyła mi takiej radości jak walki Hornswoggle'a. Cieszę się, że ten feud jest już zakończony i mam nadzieję, że nigdy więcej czegoś podobnego nie wymyślą)

27. Najlepszy Entrance - Mark Henry

28. Kobieta Roku - Kelly Kelly (Diva, która w tym roku wyrosła na kobiecą twarz federacji, taka żeńska wersja Ceny. Rok bardzo dobry w jej wykonaniu, wiele sukcesów w ringu jak i poza nim)

29. Najlepszy Theme - The Miz "I came to play" by Downstait

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Przedwczesne zakończenie kariery przez Edge'a (Mało kto spodziewał się, że Rated R Superstar zakończy karierę w tak niespodziewanym momencie. Wielka strata dla WWE, jednak federacja ma młode gwiazdy, które mogą zastąpić pustkę, która pojawiła się po odejściu Adama)

Edytowane przez ReDstanDarD

A więc zaczynamy :)

1. Wrestler roku

CM Punk - Mało osób się ze mną nie zgodzi, po prostu w tym roku był BEST IN THE WORLD .

2. Najgorszy wrestler roku

Jinder Mahal - Nie wiem po co ten Hindus został wprowadzony do WWE . Był trochę z tym Khalim , a później to już nic. Tera nie wiem czy można go zaliczyć nawet jako jobbera ...

3. Najlepszy babyface

Randy Orton - Miałem tu problem , a mianowicie Cena czy Randy, ale Cena dostaje ostatnio heat , więc tu głos na Randalla , którego wszystkie dzieci kupują .

4. Najlepszy heel

R-truth - Nie wiem jak można tu wybrać Albercika no, ale ... Myślałem nad Mizem , ale Little Jimmy mnie przerósł :P

5. Feud/Storyline roku

Vince/CM Punk/Triple H/John Cena - No zdecydowanie najlepszy storyline w tym roku dużo zaskoczeń i tyle :)

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

Lawler and Cole - Kto się ze mną nie zgodzi ?

7.Tag Team roku

Awesome Truth - Te ich scenki po między walkami i ich piosenka zasługuje na miano TT toku .

8.Najgorszy Tag Team roku

Otunga and McGillicutty - Nie wiem dlaczego , ale oni jakoś mi do siebie nie pasowali , mieli tylko fajną muzyczkę :D

9.Największy postęp

Zack Ryder - Z midcardera stał się Internet Championem i United States Championem widać , że chłopak ma talent.

10.Najlepsze Mic Skillsy

CM Punk - Moja druga nominacja Brooksa. No te jego proma to cud, miód i orzeszki :)

11.Największa charyzma

CM Punk - Drugi raz z rzędu ... Myślałem nad Ricardo Rodriguezem :lol:

12.Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

Sin Cara - Świetnie potrafi zachować się w ringu, chociaż umię też " botchować " to i tak podobał mi się ten zawodnik. O ty m, że jest high flyerem można zobaczyć nawet przy jego wejściówce. Szkoda, że ma kontuzję :)

13.Najbardziej Przereklamowany

John Cena - Tu bez wahania stawiam na Johna Przecenę chociaż rok temu było jeszcze gorzej ...

14.Najbardziej Niedoceniony

Christian - Dużo osób zapewne wybierze Drew McIntyre'a , ale ja nie widzę w nim żadnej gwiazdy. Co do Christiana wybrałem go, ponieważ jest doświadczonym, ale nie docenianym zawodnikiem , walczył z Sheamusem , ale nie wiem czy wygrał chociaż raz. Zdecydowanie wolałem go jako face'a :sad:

15. Najlepsza Gala TV

Raw - Za dużego wyboru nie było :) Ale na Raw chociaż coś się dzieje .

16.Walka roku ( podać galę )

Trple h vs Undertaker - Chociaż wynik był z góry znany to i tak była to fantastyczna walka. Nawet trochę Ery Attitude :)

17.Najgorsza walka roku ( podać galę )

Lawler vs Cole WM 27 - No bez komentarza ...

18.Odkrycie roku

Mark Henry - Tu może dużo osób się nie zgodzi, ale ja jestem takiego zdania on wymiata i jego Half of Fame .

19.Rozczarowanie roku

Kevin Nash - Nie wiem po co on w ogóle wrócił. Myślałem, że coś ciekawego będzie, a tu rozczarowanie ... to samo z resztą Foley ...

20.Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Teddy Long - Nie miałem pomysłu kogo tu wpisać ...

21.Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

John Laurinaitis - Jak go słyszałem to od razu przepuszczałem :lol:

22.Najlepszy komentator

Booker T - Can You Dig It Sucka ?! I to jego What that hell ?! ;P

23.Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

Money In The Bank - Jak na Erę PG to gala bardzo fajna :)

24.Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

TLC - Jak na TLC to gala fatalna ...

25.Najlepszy Finisher

Spear ( w wykonaniu Christiana ) - Christian i te jego gały przy Spearze bezcenne :D

26.Najgłupszy Storyline

Lawler and Cole - znów bez komentarza ...

27.Najlepszy Entrance

Sin Cara - Botch to botch :grin:

28.Kobieta roku

Beth Phoenix - Finisher z narożnika i zdobycie pasa Div mówi o tym jaki ma potencjał ...

29.Najlepszy Theme

Cult of Personality - CM Punk - Zaje*bisty theme , słucham go na okrągło ;P

30.Wrestlingowe Wydarzenie Roku

Cm Punk ucieka z pasem WWE z areny MitB - Zaskakujące wydarzenie i ten pocałunek w stronę Vinca na do widzenia :)

No i to koniec :D

Zapraszam na mój kanał na YT gdzie można zobaczyć moje filmiki z WWE'12

KANAŁ

1. Wrestler Roku : CM Punk - Gimmick buntownika, chcącego zmienić coś w federacji, szczególnie ciekawy był w okresie MiTB, przed całkowitym faceturnem.Głównie dzięki niemu mieliśmy materiał na storyline roku i na Survivor Series 2011 mogła by być powtórka z 2001, CM Punk ze swoim teamem kontra team WWE na czele z Triple H.Niestety to się nie stało, jednak CM Punk jest zdecydowanie wrestlerem roku 2011.

2. Najgorszy Wrestler Roku : Matt Hardy - Co tu się rozpisywać, samo wychodowanie brzucha sprawiło, że stał się wolniejszy, do tego doszły akcje z narkotykami, płakać się chce, jak taki dobry wrestler (kiedyś) tak się zaniedbał i zapuścił.

3. Najlepszy Babyface : Chyba nie ma nikogo wiarygodniejszego od Johna Ceny - Chociaż nie specjalnie za nim przepadam, jest on najlepszym facem w federacji.Jak to często ludzie na forum określają "włażenie publice w dupę" charakteryzuje go na takiego dobrego kolesia, który zawsze wybroni widzów, których obraża jakiś heel.Ostatnio zbiera heat, ale to w sumie normalne, wrócił The Rock, publika przypomniała sobie o jeszcze większym bohaterze, wyłonił się CM Punk, wiadomo, to z Rockiem niedługo pewnie minie.

4. Najlepszy Heel : Mark Henry - Przez większość czasu, gdy budował Hall Of Fame, te cotygodniowe ceremonie wprowadzające, był najlepszym monster heelem ostatnich 2/3 lat.Jednak gdy "poszkodowani" zaczęli wracać (mam na myśli Big Showa, teraz Kane) Henry robi się coraz bardziej cipowaty, ostatnio podnosił ręce przed Kanem w stylu "proszę, nie rób mi krzywdy".Jednak w tym roku to on jest najlepszym heelem.

5. Feud/Storyline Roku : CM Punk vs WWE - Ten pierwszy ustawiony shoot o federacji Vinca, że lepiej by było po jego śmierci dosłownie zmiażdżył jaja, potem było coraz lepiej, negocjacje z Vincem, zwycięstwo na MiTB, powrót, 2 pasy WWE, bardzo ciekawy i pierwszy nieliniowy storyline od długiego czasu.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku : Orton vs Christian - Moim zdaniem nic ciekawego, denerwujące już "one more match", które przejadło się po 3 razie, jedyny pozytyw tego feudu to walka na Summerslam.

7. Tag Team Roku : Awesome Truth - Początkowo proste złączenie dwóch helli, raczej nikt z tym większych nadzieji nie wiązał, jednak powstali nowi heelowi buntownicy, stworzyli ciekawą rozwałke na Hell In A Cell, no niestety już rozpad i chyba zanosi się na face turn Trutha.

8. Najgorszy Tag Team : Air Boom - Może ringowo są całkiem nieźli, jednak z drugiej strony są niezwykle mdli i nudni.Czasami robią ciekawe walki, czasami straszne zamulacze i ta ciągła wyższość Kingstona, gdzie Evan schodzi na drugi plan, booring.

9. Największy Postęp : Zack Ryder - Chłopak zawsze potrafił poruszać się w ringu, jednak federacja go nie dostrzegała, nie dostawał pushu, walczył na Superstars i nie koniecznie wygrawał.Jednak wybił się przez dość kiczowaty program na Youtube.Może kicz ale udowodnił, że potrafi się wybić, bez bezpośredniej pomocy WWE, teraz jak widać jest US Championem no i może z czystym sercem powiedzieć, że sam sobie na to zapracował.

10. Najlepsze Mic Skillsy : Cody Rhodes - Nie chce dawać wszędzie Punka, zresztą bardziej lubie słuchać Rhodesa, szczególnie gdy mówi w ten swój "opętany" sposób.Prócz tego gość potrafi przygadać, to tyle.

11. Największa Charyzma : Bez wątpienia Dolph Ziggler - Moim zdaniem najbardziej charyzmatyczny zawodnik.Świetnie sprzedaje akcje, szczególnie podoba mi się Rough Ryder, fajnie odskakuje wtedy : ).

Moim zdaniem materiał na WHC Championa, jednak nie na WrestleManii, może Over The Limit, niech Bryan ponosi pas, bo jego też bardzo lubię ( o ile ktoś o nazwisku Orton mu go nie zabierze :twisted: )

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) : Nie ma dużego wyboru, moim zdaniem Sin Cara - Botch'e Botch'ami, ale to on będzie kontynuatorem misji Rey'a.Nie licząc tych źle wykonanych akcji, czasami ładnie wywija w ringu :)

13. Najbardziej Przereklamowany : Brodus Clay - Drugie miejsce w NXT, pare zwycięstw na Superstars i robią takie proma przed jego debiutem.Nie specjalnie mi się to podoba, choć dobrze, że WWE inwestuje w nowych zawodników, moim zdaniem nie będzie on za długo takim fenomenem, po jakimś czasie przejdzie napewno "cipka turn" albo po prostu zwyczajnie się znudzi jak większość olbrzymów.

14. Najbardziej Niedoceniony : Szczerze to sam nie wiem, zostawiam puste.

15. Najlepsza Gala TV : RAW - Jest czołową galą WWE.SD i inne schodzą na bok przy RAW.

16. Walka Roku (podać galę) : Undertaker vs Triple H (WrestleMania 27) : Może ringowo tych wrestlingowych wyjadaczy nie zachwycała ringowo, ale cała otoczka wokół niej, wymiany finisherów, moja ulubiona walka z 2011.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) Jerry Lawler vs Michael Cole (WM 27) - Eheheh, WTF? Jedynie SCSA uratował tą walke końcówką, rozdając stunnery, dzięki czemu walka dostała 1/10 ode mnie :P)

18. Odkrycie Roku : CM Punk, jeszcze na początku 2011 (gdy odszedł od stołu komentatorskiego) jobbował na lewo i prawo, budował losing streak na PPV, a potem BUM i stał się przełomowym zawodnikiem federacji.

19. Rozczarowanie Roku

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) : Johny Ace (Laurinatis) - za całokształt jego zachowania.Zgrywa kolesia, który chce jak najlepiej dla tej federacji, ale jednocześnie widać, że ma to głęboko w dupie.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Teddy Long - To jakiś żart, ktoś wspomniał o klubie jego antyfanów, jeśli powstanie to od razu się zapisuje :D. Nic specjalnego sobą nie pokazuje, te interwencje na SD są strasznie nudne i to jego kicanie.. :roll:

22. Najlepszy Komentator : Booker T :twisted: Zawsze lubie troche humoru przy komentarzu, a sam styl komentowania Bookera jest dość zabawny :P

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Money in The Bank 2011 - Dwie bardzo ciekawe i emocjonujące walki MiTB, i świetna walka pomiędzy Punkiem a Ceną.Nie rozpisując się, jak narazie moja ulubiona gala z 2011.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Over The Limit 2011 - Nic ciekawego, nawet nie ma co się rozpisywać.

25. Najlepszy Finisher : Stone Cold Stunner - Jakoś mi się po prostu podoba, chyba głównie przez to jak sprzedawali go przeciwnicy, bo początkowo jaj nie urywał, jak po prostu po wykonaniu stunnera przeciwnicy kładli się na macie.Te odskoki po nim dawały mu takiego kopa i zbudowały mu legende.

26. Najgłupszy Storyline : Michael Cole vs Jim Ross - To nie jest śmieszne, tylko żenujące.Tańczący Ross, wygłupiający się Cole, zabieranie cennego czasu w TV na ten "konflikt".

27. Najlepszy Entrance : Undertaker - Niesamowita otoczka, szczególnie przy utworze Aint No Grave.

28. Kobieta Roku : Layla, może za dużo jej w tym roku nie było, ale aktualnie to moja ulubiona diva pod każdym względem.

29. Najlepszy Theme : Killswitch Engage-This Fire Burns (CM Punk)

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku : Wymienie tutaj takie spoza ringu - Śmierć Macho Mana, gdy się o tym dowiedziałem, byłem zszkowoany, gdy swojego czasu oglądałem gale WWF na Youtube, był to mój ulubiony wrestler z tamtego okresu.Bardzo smutne zdarzenie.

(Dopiszę, że wiem, że dużo punktów się powtarza, ale po prostu moje zdanie jest podobne jak w postach powyżej, mam nadzieje, że nikt nie uzna tego za "zgapianie")

1. Wrestler Roku-CM PUNK

2. Najgorszy Wrestler Roku-M.Cole

3. Najlepszy Babyface -CM PUNK

4. Najlepszy Heel- R-Truth

5. Feud/Storyline Roku-feud Edge-Del Rio

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku-Feud Lawler-Cole

7. Tag Team Roku-AirBoom

8. Najgorszy Tag Team-Otunga&Cena

9. Największy Postęp-Zack Ryder

10. Najlepsze Mic Skillsy-CM PUNK

11. Największa Charyzma-CM PUNK

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)-Rey Misterio

13. Najbardziej Przereklamowany-Cena

14. Najbardziej Niedoceniony-Drew McIntyre

15. Najlepsza Gala TV-WWE RAW

16. Walka Roku (podać galę)-CM PUNK vs John Cena MiTB

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)-Lawler vs Cole WM27

18. Odkrycie Roku-Cody Rhodes

19. Rozczarowanie Roku-Christian

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Vickie Guerrero

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)-M.Cole

22. Najlepszy Komentator-Jim Ross

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Wrestlemania 27

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Over the Limit

25. Najlepszy Finisher-Hell's gate

26. Najgłupszy Storyline-feud Lawler-Cole

27. Najlepszy Entrance-CM PUNK

28. Kobieta Roku-Eve

29. Najlepszy Theme-Edge

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku-CM PUNK opuszcza MiTB jako WWE Champ

Nic nie trzeba dodawać.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Jinder Mahal

Ciągle dostaje, bić się nie umie. Zero charyzmy i ten język... Masakra.

3. Najlepszy Babyface - Randy Orton

Te jego buźki kiedyś straszyły, teraz radują ludzi bardziej niż cena raduje dzieciaków.

4. Najlepszy Heel - The Miz

Będąc Heel'em wygrać z jaśkiem na WM? Niepokonane...

5. Feud/Storyline Roku - Bunt CM Punk'a

Za to wrestler Roku, Slammy, Pas WWE. Geniusz czysty geniusz, uwierzyłem nawet (przez koszulkę SCSA) że to prawda z tą ucieczką z pasem xd Dzięki temu storyline'owi czekałem na każde RAW zagryzając paznokcie i czekając na to aż usłysze jego nowestare zajebiste theme!

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Jerry "The King" Lawler vs Michael Cole

Zbierało mi się na wymioty za każdym razem gdy słyszałem Cole'a przy majku. Lawler szmacony do tego przegrana bez sensowna na WM by przeciągnąć ten beznadziejny feud. Masakra.

7. Tag Team Roku - Awesome Truth

Wszystko byłoby zajebiste w tym TT, genialni wrestlerzy czyli zwycięzca pojedynku VS cena na WM + prosto po Heelturnie genialny Truth. Ale ta ich piąteczka co tak na siebie patrzyli i ta pozycja... Poza tym wyśmienity TT.

8. Najgorszy Tag Team - AirBoom

Pewnie wielu z was myśli że mm super mają pasy postępy wgl dobrzy wrestlerzy ale ja ich po prostu nie potrafię porównać do np DX czy Road Warriors czy chociazby ShowMiz. Szmacą pasy TT bo nie mają ich komu dać i trzepią kase bo dzieciaki kochają Kofiego a Bourne fajnie lata.

9. Największy Postęp - Cody Rhodes

Po rozbiciu Legacy próbowali wypromować Teda DB, ale on jest kłodą, spróbowali z Codym i się udało. Jego droga. Przydupas Ortona -> Gowno -> Piękniś -> Maska -> Psychol i to się im udało, jego droga naprawde robi wrażenie, te wszystkie edity theme itp. Zasługuje na wyróżnienie. DO tego powrót starego pasa IC jak najbardziej na + :)

Długo nie zapomne tego "... Then your friend Kevin Nash run to the ri... well... Slowly... Briskly... run tho the ring" czy jakoś tak. Wtedy się zaśmiałem na rl a po TeaParty Santina z majo nikomu się nie udało tego dokonać (no może mały smajlik jak CC Miz i Truth kłócili się.. Really? Really! Really? Really! Really? Randy! Randy? Riley! Riley? Randy! Riley! Randy! JIMIII!!! JIMMI JIMMI JIMIIII!!!!!!!)

11. Największa Charyzma - CM Punk

Wszystko u mnie wygrywa tym rokiem :)

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Daniel Bryan

Z nxt który pierwszy odpadł zdobył walichę a teraz WHC. Normalnie powiedziałbym Mysterio ale w tym wypadku on rządzi.

13. Najbardziej Przereklamowany - Randy Orton

... Nienawidze tego typka. Ja wiem, zajebisty we wszystkim ale mam go dosyć... Dobrze że się WB nim zajął, choć muszę przyznać że ostatni brawl na backstageu był zajebisty ;d

14. Najbardziej Niedoceniony - Drew McIntyre

Zniknął i pojawia się tylko by dostać ... Naprawde go lubiłem, Zajebisty theme, fajnie gadał i zajebisty finisher. Ale po prostu zniknął i wraca tylko po to by np zaliczyć SCM od HBK.

15. Najlepsza Gala TV - RAW

CM Punk, Tryplak i Tejker, Rock... Musi tak być.

16. Walka Roku (podać galę) CM Punk Vs John Cena (Money In The Bank)

***** Genialny początek pięknego storyline

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Kevin Nash vs Santino Marella

Totalna masakra...

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder

Z "chłopca z którym nie da się przegrać" stał się wiarygodnym posiadaczem pasa US. Woo Woo Woo - You know it BRO!

19. Rozczarowanie Roku - Sin Cara

Gdy się pojawił i obił białasa myślałem że naprawde będzie kimś. Fajny płaszczyk i dobra pasująca muzyka, specjalne światła i duuuży push. Wszystko niby ok ale... Nie da rady zrobić kogoś fajnego z niemowy, jego walki stały się nudne i przewidywalne, w końcu te kontuzje i nic nie znaczące powroty... Zawiodłem się mocno :(

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Ricardo Rodriguez

Wajos di kabanieros !!! Pomaga, towarzyszy i nawet jest mi smutno jak obrywa i jest szmacony ale... naprawde jest fajny ;d

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Michael Cole

Już nawet nie patrząc na ten storyline z Kingiem. Jak ja nienawidze tego że on zawsze tłumaczy Heelów i ich tak kocha. Nawet jak już nie ma co powiedzieć on i tak stoi murem za heelami. To takie fałszywe i żenujące...

22. Najlepszy Komentator - Jerry The King Lawler

Miał być Ross ale... Było tam RAW na któym sam komentował i nuuuuuda....

23. Najlepsze PPV - Money In The Bank

Na długo niezapomniana

24. Najgorsze PPV - Capitol Punishment

nuuuuuuuuuda

25. Najlepszy Finisher - Brogue Kick (Sheamus)

Uwielbiam to, obracasz się a tu KOOPPP... Może to z sentymentu do HBK ale kocham tego kopa xd

26. Najgłupszy Storyline - Pojawienie Się Jinder Mahala i ta rodzinna afera.

Bez sensu kompletnie na siłe jakoś wsadzić mahala, zrobić z niego kozaka a potem dać żeby w pipe na lewo i prawo dostawał...

27. Najlepszy Entrance - CM Punk (Te pierwsze entrance z nowym Theme)

Jak ja to uwielbiam, ITS CLOBBERING TIMEEEEEE potem rece jak mojżesz i idzie pokazując wszystkim "Ludzie cheerujcie bo jestem zajebisty".

28. Kobieta Roku - Kharma

Jedyny powód dla którego zacząłem oglądać walki Div. Szkoda że ma tego dzieciaka bo mogło być ciekawie :< Wraaaacaaaaj kharmaaaaaaa :(((

29. Najlepszy Theme - Living Colour - Cult of Personality (CM Punk)

Łezka poleciała jak to usłyszałem. Nie dlatego że znałem fakt tego że to było stare theme punka, tylko dlatego że zanim oglądałem Wrestling była to jedna z moich ulubionych piosenek. Nadal jest, punk mi ją przypomniał :)

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Koniec Kariery Edge'a

To był moment w którym naprawdę płakałem. Nie byłem wielkim fanem Edge'a. Szczególnie nie lubiłem go jako Heela. Ale jak wrócił na RR zawsze się tam plątał. Ta kłótnia z Komputerem, epicki feud z Chrisem Jericho i to SPEAR SPEAR SPEAR SPEAR... Jedna z największych strat dla WWE ale Powrót Rock'a i Shootowy speech punka też się kwalifikują. To jest wybór prywatny. Ja wybrałem dlatego że pomimo tego że go nie "kochałem"... poczułem jak bardzo można za nim tęsknić...

5542686014f03292532907.jpg

1. Wrestler Roku-James Storm, w tym roku brylował wszystkim

2. Najgorszy Wrestler Roku Great Khali, brak w nim czegokolwiek za co można go lubić

3. Najlepszy Babyface-John Cena -chyba nie muszę uzasadniać ?

4. Najlepszy Heel-Bobby Roode-świetny turn, świetne proma,świetne walki, najlepszy heel w MS

5. Feud/Storyline, storyline Roku-CM PUNK vs WWE, świetny trzymający w napięciu feud, prztyczek w nos dla smartów

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku Rock vs Cena,wojna na twiterry ? ok.

7. Tag Team Roku-Air Boom,dodali trochę świerzości dywizji TT WWE(chętnie dałbym to miejsce Awesome truth, ale jednak nie odnieśli spektakularnych sukcesów, w tej dywizji-.)

8. Najgorszy Tag Team-Mexican America-oni są szczytem góry lodowej, w którą uderzył statek zwany dywizją TT w TNA

9. Największy Postęp-Cody Rhodes-czytałem ostatnio stary komentarz dotyczący Legacy, "niech Rhodes da soie spokój, bo hamuje postać Teda." Gdzie ejst teraz Ted, a gdzie Cody ?

10. Najlepsze Mic Skillsy The Miz, nie zliczę ile razy w tym roku płakałem przy jego promach :>

11. Największa Charyzma-CM Punk=jak dla mnie wyciągnął WWE z dna

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)-Austin Aires-mic skille, kontakt z publiką, ring skille, mozna mieć więcej ?

13. Najbardziej Przereklamowany-Crimson u jednego z użytkowników widziałem cytat.."WHO THE HELL IS CRIMSON"

14. Najbardziej Niedoceniony-John Morrison, tak niedocenianiany, że wyleciał z WWE(odszedł)

15. Najlepsza Gala TV=RAW -brak konkurencji..

16. Walka Roku (podać galę)CM Punk x John Cena z MITB-ringowo może nie fajvstar ale otoczka <3

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)Big Show-Mark Henry, każda.... ale jeśli muszę wybrać-z gali Vengeance

18. Odkrycie Roku-Zack Ryder-może nie jest wybitny ale wszystko wypracował sam i ludzie go kupują, czy nie o to chodzi ?

19. Rozczarowanie Roku-Alberto Del Rio, ta kategoria zestawia dwa słowa rozczarowanie(tu kandydatów jest wielu-Alex Riley,Mason Ryan...)ale i roku, co oznacza, iż jest to poważne "oskarżenie". Nudny reign, słabo prowadzona postać czego chcieć "mniej"..

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Ricardo Rodriguez-lubię go na majku, wrestlerem też jest znakomitym{FCW}

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Vicky Guerrero-mam jej dość, nic nie daje postaci Dolpha, odbiera jej jedynie wiarygodność

22. Najlepszy Komentator-Jim Ross-OMG IT"S DE ROK

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Money in the bank 2011, zdobycie przez Daniela Brayana walizki oraz wygrana Punka, bezcenne

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Capitol Punishment-nudne, przewidywalne, beznadziejne.

25. Najlepszy Finisher-od lat niezmiennie Canadian destroyer

26. Najgłupszy Storyline -Pope i synowie Devona, nie mam zamiaru nawet rozpisywać się nad głupotą tegoż storyline'u

27. Najlepszy Entrance-Awesome Truth.kiedy słyszysz czyjąś wejściówkę i nie możesz doczekać się tego co zarymują tym razem to wiedz, że to zwycięzcy Twojej kategorii xd

28. Kobieta Roku-Kelly Kelly, nie cierpię jej, jej sztucznych cycków, twarzy, uśmiechu i wszystkiego co z nią związane, ale zasłużyła zdobywając pas kobiet w WWE i trzeba jej to oddać.

29. Najlepszy Theme-Alex Riley, bardzo przypadł mi do gustu jego theme/

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku-CM Punk/Daniel Bryan zostają mistrzem WWE/mistrzem wagi ciężkiej. Kto spodziewałby się, iż te dwie osoby zupełnie nie pasujące do przekokszonych zawodników, w jakich lubuje się Vince zostaną posiadaczami pasów ?

Edytowane przez Dziejo

20032177924871c71b3f2e9.jpg

1. Wrestler Roku - CM Punk - Wrestler mający umiejętności, które nie tylko ukazały się naszym oczom w tym roku. Jednak tym razem były one najbardziej podkreślone. Pokazał, że ma jaja mówić rzeczy, które inni nie potrafią oraz polepszył swoją pozycję w organizacji.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Sangriento - Nie mam nic do Amazing Reda, ale mam to zarządu TNA. Pytanie: Co to do cholery było?! Zrzynka z Sin Cary to po pierwsze, a po drugie totalna klapa! Głupszego pomysłu w tym roku nie widziałem!

3. Najlepszy Babyface - Sheamus - Tak naprawdę Sheamus jest facem od niedawna, ale z pewnością radzi sobie świetnie w tej roli. Ma dużo zwolenników, którzy kibicują mu naprawdę głośno, a dało się to odczuć 11.11.11 w Gdańsku.

4. Najlepszy Heel - Cody Rhodes - Od czasu jego "kontuzji" gimmick zmienił mu się na dobre. W czasie ery 'Dashing' był heelem, jednak nie takim jakim być powinien. Rhodes to utalentowany zawodnik i przez cały rok pokazywał nam, że jest w stanie dosięgnąć szczytu. Jego speeche wprawiają marków w złość, zaś smartów w zdumienie.

5. Feud/Storyline Roku - John Cena vs. CM Punk - Tu chyba fani będa jednogłośni. CM Punk zaskoczył wszystkich swoim występem z lipca tworząc niesamowity i historyczny storyline. Naprawdę ładnie rozegrane odejście z federacji po wygranej tytułu, a zarazem rywalizacja z Johnem Ceną o tytuł mistrza WWE.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Samoa Joe i Kato (?) vs. The Pope - Pomimo, że od połowy tego roku TNA przestaje powoli oglądać, to jeszcze na moje szczęście załapałem się na ten 'emocjonujący' feud. Kto to był w ogóle ten koleś obok Samoa Joe? Z początku myślałem, że jakaś durna imitacja Zorro...

7. Tag Team Roku -

8. Najgorszy Tag Team - Mexican America - Może niektórzy się ze mną niezgodzą, ale Anarquia to beztalencie, a przez jego akcent bolą uszy. Pomijam fakt, że może ma to podtekst lekko rasistowski, ale po prostu jedyna stajnia meksykańska jaka mi się podobała to LAX, a nie jakaś tania podróba.

9. Największy Postęp - Zack Ryder - Mógłbym postawić to Rhodesa, który rzeczywiście osiągnął coś w tym roku, ale podobnie było z Ryderem. Tylko, ze u tego drugiego postęp widać widoczny, w krótkim czasie. Zwrócił na siebie uwagę niczym cygan z akordeonem pod blokiem. Jednak w przeciwieństwie do cygana - jemu się to opłaciło.

10. Najlepsze Mic Skilly - CM Punk - PIPE BOMB!

11. Największa Charyzma - Wade Barrett - Zawodnik powoli sie rozwija. Zapracował sobie na pozycje jeszcze jako lider Nexus, dlatego wystartował od nowego roku z uprzednio ustalonej pozycji. Został liderem nowej grupy - The Corre, której to istnienie długie nie było. Po tych zdarzeniach Barrett chwilę się kręcił po zakątkach SmackDown, aż znalazł się w feudzie z Randym Ortonem.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Austin Aries - Po prostu.

13. Najbardziej Przereklamowany - Randy Orton - zbyt dużo szans. Szans znikąd. Orton pracował ciężko, ale kilka lat temu. Teraz uważa, że mu się należy.

14. Najbardziej Niedoceniony - Christian - Wydaję mi się, że on nadal jest karany za bycie w TNA. Był mistrzem chwilkę, tylko po to by zaspokoić fanów, a stracił go na rzecz tego przreklamowanego, wymienionego wyżej...

15. Najlepsza Gala TV - RAW - Wygrywało i będzie wygrywać zawsze. Żaden iMPACT Wrestling, czy SmackDown. SmackDown w tym roku było BARDZO nudne, dopiero niedawno wróciło na jakiś tam poziom.

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs. John Cena (Money in the Bank 2011) - Uznanie tej walki za 5-star daje do myślenia. Tym bardziej, że była ona pierwszą 5-starową walką w WWE od dawna. Nie zgodzę się, że HHH vs. Undertaker była walką lepszą.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sting vs. Jeff Hardy (Victory Road 2011) - Bez komentarza? To chyba byłoby najlepsze rozwiązanie, bo wszyscy doskonale wiemy co się wtedy stało...

18. Odkrycie Roku - Bobby Roode - Mega zawodnik. Przeszedł naprawdę mocny heel turn i run jako mistrz świata! Świetne skille w obu aspektach, aż dziwnie tak pomyśleć, że jeszcze niedawno plątał się w tag teamach.

19. Rozczarowanie Roku - Sin Cara - Zapowiadało się naprawdę ciekawie. Uważany był, że zawojuje WWE. Zawojował, ale ilością faili.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - John Laurinaitis - Egzekjutif Wajs Prezident of Talent Relejszonszip end Interyim Roł Dżeneral Menedżer. Mnie się osobiście podoba jego praca i jego skryte gdzieś tam poczucie humoru. Naprawdę fajna postać, gdyby tylko jeszcze wyżej mikrofon trzymał to byłoby super. :D

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Teddy Long - Jedyne co o nim mogę powiedzieć to: "Wait, wait a minute playa'. This is not going to be like that. From now on, this contest will be a Tag Team Match!"

22. Najlepszy Komentator - Booker T - TAK! Wiem, że umiejętnościami nie grzeszy, ale uwielbiam jego komentarz. Nie dlatego, że jest taki dobry.. Tylko dlatego, że jest taki słaby! Po prostu leże ze smiechu gdy słyszę jego niektóre teorie i tezy. "That's My Big Homie!", oraz jego Fav 5, w której jest 12 osób. : D A do tego gdy udawał Sherlocka i rozpoznał prawdziwego Sin Carę, bo zobaczył "kropkę" na bucie. Kurde, to jest komentator!

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Royal Rumble 2011 - Trzymało standard Royal Rumble, a do tego po raz pierwszy ujrzeliśmy 40 osób w Royal Rumble Matchu! Gala nie byłą wybitna, ale po prostu reszta była słaba.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Capitol Punishment 2011 - Gala tak interesująca jak oglądanie Złotopolskich (pozdro dla kumatych) przy niedzielnym obiedzie... Nie dość, że Washington jest sztywny jak Alex Riley (z którego się przy okazji wywodzi) to sama gala nie zaskoczyła.

25. Najlepszy Finisher - Cross Rhodes - Wyjątkowo w tym roku ten move mi się spodobał. Kilka ciekawych kontr z niego wychodzi, podobało mi się jego wykonanie na WrestleManii XXVII.

26. Najgłupszy Storyline - Jerry Lawler/Jim Ross vs. Michael Cole. No dajcie spokój. Powinno to się na jednej walce zakończyć, a nie trwać nie wiadomo ile i jeszcze zabawiać się w jakieś fetysze typu "Kiss My Foot"...

27. Najlepszy Entrance - Sin Cara - W tym akurat wygrywa ze wszystkimi. Bardzo oryginalne wykonanie, czasami botchowane, ale to nieszkodzi.

28. Kobieta Roku - Velvet Sky - Pomimo, że Beth i Natalya siały zniszczenie ostatnimi czasy, a Kharma zaskoczyła wszystkich to Velvet najbardziej spodobała mi się w tym roku. Zacząłem ją doceniać naprawdę nie tylko ze względu na wygląd.

29. Najlepszy Theme - "I am Perfection" od Downstait (Dolph Ziggler)

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - CM Punk wygłasza swój shoot na RAW.

1. Wrestler Roku - CM Punk - Po face turnie stał się po prostu twarzą WWE i w końcu dostał push na jaki zasługiwał od wielu lat i po prostu go wykorzystał.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Anarquia - jedyne z czego go zapamiętałem prócz słabych walk i słabego mic skilla to kontuzjowanie Sabina.

3. Najlepszy Babyface - CM Punk - najlepszy wrestler to i najlepszy face.

4. Najlepszy Heel - Christian - akurat mi podobał się jego gimmick z One More Match

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs Cena i zamieszanie z pasem WWE - po prostu jeszcze czegoś takiego nie było. Najpierw zajebiste shootowe promo Punka, później epicka wygrana na MitB, a na koniec po raz pierwszy 2 mistrzów WWE. Czego chcieć więcej?

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Mahal vs DiBiase - obu zawodników nie cierpię, a ich feud był załosny.

7. Tag Team Roku - Sekimoto i Okobayashi - BJW oglądam od 2-3 miesięcy, ale bardzo polubiłem ten tag, a z MS po prostu w tym nie było żadnego dobrego teamu.

8. Najgorszy Tag Team - Mexican American - fatalny Anarquia z Hernandezem, który po prostu cofnął się wstecz odkąd zabrali mu Homicide'a - to musi być najgorszy team.

9. Największy Postęp - Cody Rhodes - dobre odgrywanie gimmicków (zwłaszcza nowego) i dobry ring skill i fajne feudy (z Mysterio i Ortonem), tym bardziej że po rozpadzie Legacy myślałem, że to DiBiase będzie miał lepsza pozycje.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - AR Fox

14. Najbardziej Niedoceniony - Alex Riley

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs John Cena (MitB)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sting vs Jeff Hardy (bodajże Victory Road)

18. Odkrycie Roku - R-Truth jako heel

19. Rozczarowanie Roku - John Morrison

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - John Laurinaitis

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Teddy Long

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money in the Bank

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Hardcore Justice

25. Najlepszy Finisher - Dragon Splash - Ryuji Ito

26. Najgłupszy Storyline - Story z Popem i rodziną Devona

27. Najlepszy Entrance - Awesome Truth

28. Kobieta Roku -Kharma

29. Najlepszy Theme - Alex Riley

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - shootowe promo CM Punka

na początku pragnę przeprosić wszystkich których urażę swoimi wyborami albowiem w tym roku nie widziałem wiele wrestlingu po za WWE więc nie będzie raczej innych wyborów spoza amerykańskiego MS

1. Wrestler Roku - Christian. Pierwszy w historii, który miał najpierw najważniejszy pas w TNA a następnie WHC w WWE. Zeszmacony przez gimmick po turnie i stracona końcówka roku przez kontuzję ale dokonał niemożliwego.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Matt Hardy. Zastanawiałem się, którego z braci hardy wybrać. Wybór padł na tego co spierdzielił wszystko co się dało.

4. Najlepszy Heel - R-Truth - genialny heel turn i heel ktory widzi ludzi których nie ma. szkoda tylko, ze face turn mu fundują.

5. Feud/Storyline Roku - Odejście CM Punka z WWE i powrót.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Feud Lawler-Cole

7. Tag Team Roku -Beer Money. Szkoda, że się rozpadli ale grzechem by było ich tu nie uwzględnić. Godne uwagi było też reaktywowanie Kane & Big Show, przywróciło to na chwilę nadzieję na dywizje TT w WWE.

8. Najgorszy Tag Team - AirBoom

9. Największy Postęp - The Miz, co ten człowiek zrobił to historia.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Po raz kolejny The Miz. Od jakiegoś czasu trzyma poziom i nie jest gwiazdą 1 proma jak Punk

11. Największa Charyzma - Edge, po raz ostatni można na niego głosować jako na czynnego zawodnika a wydaje mi się, że nikogo bardziej charyzmatycznego nie bylo i nie będzie

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Sin Cara

13. Najbardziej Przereklamowany - Daniel Bryan po fajnym debiucie było już w sumie coraz gorzej. pas WHC zdecydowanie na wyrost. W WWE sam ring skill nic nie daje.

14. Najbardziej Niedoceniony - AJ Styles. Wydaje mi się, że on powinien sie kręcić koło pasa od jakiegoś czasu a jest zupełnie inaczej, chyba, że mam za duże braki w tym co się dzieje w TNA

15. Najlepsza Gala TV - FridayNight SmackDown!

16. Walka Roku (podać galę) - Christian v Alberto Del Rio (Extreme Rules)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Jeff Hardy Vs. Sting Victory Road

18. Odkrycie Roku - Alex Riley

19. Rozczarowanie Roku - strata pasa przez Christiana 5 dni po zdobyciu

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ricardo Rodriguez

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - jako komentator

22. Najlepszy Komentator - Booker T

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Extreme Rules 2011

25. Najlepszy Finisher - StylesClash

26. Najgłupszy Storyline -

27. Najlepszy Entrance - Triple H na WM-27.

28. Kobieta Roku - Natalya

29. Najlepszy Theme - Edge

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Odejście Edga na emeryturę.

5222687824ef430518b3f7.jpg

2. Najgorszy Wrestler Roku -Michael Mcgillicutty

4. Najlepszy Heel - R-Truth

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk odchodzi z pasem WWE

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku-Rhodes vs Booker T

7. Tag Team Roku -MCMG

8. Najgorszy Tag Team - Kane & Big Show

9. Największy Postęp - Daniel Bryan

10. Najlepsze Mic Skillsy -CM Punk

11. Największa Charyzma -Cm Punk

13. Najbardziej Przereklamowany - Sin Cara

14. Najbardziej Niedoceniony - John Morrison

15. Najlepsza Gala TV - Monday Night RAW

16. Walka Roku (podać galę) -HHH vs Undertaker(Wrestlmania 27)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) -Kellyx2 vs Beth Pxoenix(TLC)

18. Odkrycie Roku -Dolph Ziggler

19. Rozczarowanie Roku -Sin Cara

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) -Vicky Guerrero

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Booker T jako komentator

22. Najlepszy Komentator - Jim Ross

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money in The Bank 2011

25. Najlepszy Finisher -WSS

26. Najgłupszy Storyline -Mahal i Khali

27. Najlepszy Entrance -Cm Punk na gali MiTB

29. Najlepszy Theme -Cody Rhodes

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Speech CM Punka na Raw Roulette

1. Wrestler Roku - CM Punk(To był jego rok)

2. Najgorszy Wrestler Roku - Great Khali

3. Najlepszy Babyface - Rey Mysterio

4. Najlepszy Heel - R-Truth

5. Feud/Storyline Roku - Mimo wszystko storyline "lipcowo-sierpniowy" z CM Punkiem

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Orton vs Punk

7. Tag Team Roku - Awesome Truth

8. Najgorszy Tag Team - JR/Jerry Lawler

9. Największy Postęp - Zack Ryder

10. Najlepsze Mic Skillsy - The Miz

14. Najbardziej Niedoceniony - Heath Slater

16. Walka Roku (podać galę) - HHH vs Undertaker(Wrestlemania 27)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - The Corre vs Kofi/Santino/Kane/Show(WM 27)

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder

19. Rozczarowanie Roku - Sin Cara

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jim Ross

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - MITB 2011

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Hardcore Justice

25. Najlepszy Finisher - 450 Splash

26. Najgłupszy Storyline - HHH vs Kevin Nash

27. Najlepszy Entrance - The Usos

29. Najlepszy Theme - Undertaker (A'int no grave)

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Odejście Edge'a na emeryturę

A poza tym uważam,że Marcin Najman powinien dołączyć do WWE.

Nowe Diary - Let's get ready to Wrestling?

13583903254dce4fcc7490a.jpg

1. Wrestler Roku - The Miz : W tym roku zrobił wielki postęp , zdobył pas mistrzowski WWE i wygrał walkę wieczoru WrestleManii .

2. Najgorszy Wrestler Roku - Sin Cara : Był wielce zapowiadany , a w ciągu tego roku nic nie zrobił .

3. Najlepszy Babyface - John Cena : Największy i zarazem najlepszy babyface roku .

4. Najlepszy Heel - The Miz : Przez cały rok grał postać niezrównanego heela , zdecydowanie wygrywa tę konkurencję .

5. Feud/Storyline Roku - John Cena vs. CM Punk : Ten feud był zdecydowanie najlepszy w tym roku , oczekiwałem w nim na rozwinięcie akcji .

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Michael Cole vs. Jim Ross : To była kompletna żenada , jak oni mogli z takiego dobrego komentatora jak JR zrobić takie coś , jak np. w Dance Matchu .

7. Tag Team Roku - John Cena & The Rock : Wystarczyła jedna walka , abym uznał ich Tag Team'em roku .

8. Najgorszy Tag Team - Hernandez & Anarquia - Po prostu ich nie lubię , i nie za bardzo się spisywali w tym roku .

9. Największy Postęp - Zack Ryder : Broski przeszedł drogę od jobbera przez zastępcę GM SmackDown do pasa US Title .

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk : On był zdecydowanie w tej kategorii najlepszy .

11. Największa Charyzma - Zack Ryder : Wykazywał się wielką charyzmą , zdecydowanie wygrywa tą konkurencję .

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) -

13. Najbardziej Przereklamowany - Alberto Del Rio : Te jego proma , ciągłe zwycięstwa , to jak łatwo doszedł do pasa WWE Championship wcześniej zostając Mr. Money in the Bank Raw i zwycięzcą Royal Rumble czyni go najbardziej przekreklamowanym zawodnikiem tego roku .

14. Najbardziej Niedoceniony - Trent Barreta : Trent zasługuje chociaż na odrobinę pushu , a występuje wyłącznie na NXT i do tego przegrywa z każdym .

15. Najlepsza Gala TV - NXT Redemption : Poziom walk na NXT jest naprawdę niezły .

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs. CM Punk ( Money in the Bank 2011 ) - Walka naprawdę była świetna , i towarzyszyło temu ogromne napięcie .

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Dance Match ; Michael Cole vs. Jim Ross : Do prawdy co to miało być , bo nie rozumiem , taki dobry komentator , a tak go marnują .

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder : W tym roku dostał push na , który na prawdę zasługuje , zdobył pas US Title , przez co stał się odkryciem roku .

19. Rozczarowanie Roku - Realizacja kontraktu MitB przez Daniela Bryana : Miałem nadzieję , że Daniel zrealizuje go dopiero na WrestleManii 28 w walce o pas WHC , a nie tak jak wszyscy realizując kontrakt , gdy rywal jest zmęczony po walce .

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jerry Lawler : Jedyny z tych wszystkich komentatorów , którego walki dało się oglądać .

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jim Ross : Tak go marnują w tych walkach , aż nie chcę patrzeć na tę jego nędzną szarpaninę z Cole'em .

22. Najlepszy Komentator - Jim Ros : Jego komentarz jest nie powtarzalny i jedyny w swoim rodzaju .

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TLC 2011 : Organizatorzy naprawdę zadbali o poziom gali , o wyniki już mniej .

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Hardcore Justice 2011 : Ta gala była słabiutka było mniej hardcoru niż na przeciętnej gali PPV .

25. Najlepszy Finisher - KO ( Big Show ) : Ten finisher bardzo mi się podoba , nokautujący , zaskakujący , po prostu uwielbiam go .

26. Najgłupszy Storyline - Pope próbujący przeciągnąć na zła stronę mocy dzieciaki Devona : Kilka miesięcy już to trwa , strasznie jest to męczące , dopiero teraz sprawa zaczęła się wyjaśniać .

27. Najlepszy Entrance - The Miz : Świetne wejście , najlepsze w całym WWE .

28. Kobieta Roku - AJ : Świetnie potrafi walczyć , tylko jest bardzo mało pushowana i bardzo szmacona .

29. Najlepszy Theme - The Miz " I Came To Play " - Najlepszy theme nie ma się co rozpisywać , słucham go na okrągło .

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Zdobycie pasa WWE CHampionship przez The Miza : Jedyne niesamowite i nie powtarzalne wydarzenie .

Klarys - Best in the World !!!

Klarys - jest taki zajebisty !!!

You Know It !!!

18815183854ebc007bf2975.gif

1.Cm Punk-wrestler ten pokazał wszystkim że zasługuje aby byc najlepszym i tak sie stało poprzez to że miał odwagę powiedzieć to czego inni nie mieli odwagi powiedzieć.

2.Santino Marella-mysle że on jest najgorszym wrestlerem roku ponieważ nic nie zrobił w tym roku aby wejśc na większa półkę gdyby nie pomoc Kozlova to by nic nie zrobił.

3.Zack Ryder-on nie jestem tylko baby facem w WWE ,ale i w internecie ludzie go wzięli za internet championa.

4.Mark Henry-od samego draftu dominował w WWE SMACKDOWN mało kto go pokonywał pokonał na MITB Bog Showa i wyeliminował go na 4 miesiące tak samo było z Kanem.Randy Orton nie dal mu rady na night of champions i hell in a cell więc Mark jest najlepszym Hellem.

5.John Cena i The Miz-mieli najlepsze walki w tym roku ,a I quit match to był finishem tego sporu więc myślę że to najlepszy feud.

6.Ezakiel Jackson i Wade Barret-oprócz pasa interkontynentalnego nie było nic emocjonującego w ich walkach.

7.John Cena i The Rock-w ringu z Awesome Truth radzili sobie świetnie i ich pokonali gdyby występowali z soba dłużej to może i nawet to byłby najlepszy tag team w histori WWE.

8.David Otunga i Michael Mcquilikati-kazda walka w ich wykonaniu była słaba nic nie pokazali swoimi występami nawet z santino marella i vladimirem kozlovem.

9.Daniel Bryan-zdobyl walizke MITB i pas wagi ciezkiej w niecaly rok.

10.Cm Punk-GTS i Anakonda Vice to sa bardzo dobre chwyty na przeciwnika.

11.The Rock-gdy powracal do WWE to mial bardzo fajne wejscie co swiatla gasly a potem wybrzmiala jego piosenka i wchodzil on to bylo bardzo charyzmatyczne.

12.Sin Cara-on jest najlepszym high flayerem ma swietna technike i dobre warunki fizyczne.

13.Undertaker+wszyscy o nim mowia jaki to on jest swietny jak wraca do WWE to wszyscy mysla ze bedzie odrazu walczyl a jesli juz walczy to na WM i to tyle i potem trzeba znowu czekac do nastepnej WM.

14.Justin Gabriel+powinni cos z nim wkoncu zrobic powinien zawalczyc o pas interkontznentalnz lub jakis inny a nie byc w WWE po to aby tylko byc.

15.royal rumble-bardzo emocjonujaca jest royal rumble match.

16.cm punk vs john cena Money in the bank.

17.hornswoggle vs darren young+nudna walka nic sie nie spodziewalem po tych zawodnikach.

18.Zack Ryder-wkoncu zabaczyli ze zack ryder ma co do pokazania i pokazal.

19.Edge-gdy zakonczyl kariere myslalem ze on jeszcze pociagnie z 3 4 lata a tu w kwiecie wieku odchodzi z wwe.

20.Theodore long-dawal ludziom to co oni chcieli ogladac na sd i tak sie dzialo.

21.john laurynatis-pokazuje sie z jak jak najgorszej strony.

22.Booker T-te jego what the hell sa najlepsze.

23.MITB-walka wieczoru byla emocjonujaca.

24.summerslam+walki nie byly w najlepszm stopniu dobre.

25.Tombstone Pelidriver-undertakera.

26.santino marella i vladimir kozlov z the corre.

27.undertaker-ma swietne obrazy trumn i innych nisamowitych rzeczy na entrance.

28.kelly kelly+jej zdjecia na magazyn byly bardzo fjane.

29.Cm Punk+Cult of Personality

30.Shoot Cm Punka- wwe wkoncu zaistnialo w swiecie wrestlingu Cm Punk sie zbuntowal Vince Mcmahonowi co pewnie duzo osob chcialo zrobic ale nikt nie mial odwagi.

Michal
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 76 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...