Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2011 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Wyróżnienia użytkowników już zostały przyznane, więc nadszedł czas na wskazanie najlepszych tego biznesu. Dalszy wstęp będzie tylko zbędnym gadaniem, dlatego przejdę do konkretów. Redakcja ma świadomość, że czekaliście dość długo na oficjalny temat z głosowaniem - wszystko monitorujemy :wink: - ale są tego dwa powody. Jak zwykle, jeden mniejszy, drugi większy:

Mniejszy jest taki, że po obradach, usunięta została jedna z kategorii. Od 2012 nie typujemy już "Najgorszej gali TV". Tygodniówek nie ma zbyt wiele i zwykle w topowej trójce najlepszych i najgorszych, kończyły te same. W ten sposób mamy "tylko" 30 kategorii.

Druga sprawa to KONKURS, a jego organizacja zajęła trochę więcej czasu. Redakcja i użytkownicy nie tyle chcą wiedzieć na kogo głosujecie, ale dlaczego wybraliście tak, a nie inaczej. Przygotowaliśmy więc zachęte dla tych, którzy włozą trochę serca w posta podsumowującego 2011 rok. Nagrodą (a to was powinno najbardziej ciekawić) jest dowolnie wybrana przez Uczestnika koszulka (T-shirt) z oficjalnego sklepu WWE – WWEShop.com. Poniżej zamieszczam regulamin konkursu:

http://attitude.pl/files/regulamin_awa2011.pdf

Oddanie głosu jest równoznaczna z udziałem w konkursie i akceptacją regulaminu. Zabawa trwa do 15 stycznia.

1. Wrestler Roku

2. Najgorszy Wrestler Roku

3. Najlepszy Babyface

4. Najlepszy Heel

5. Feud/Storyline Roku

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

7. Tag Team Roku

8. Najgorszy Tag Team

9. Największy Postęp

10. Najlepsze Mic Skillsy

11. Największa Charyzma

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

13. Najbardziej Przereklamowany

14. Najbardziej Niedoceniony

15. Najlepsza Gala TV

16. Walka Roku (podać galę)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

18. Odkrycie Roku

19. Rozczarowanie Roku

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

22. Najlepszy Komentator

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

25. Najlepszy Finisher

26. Najgłupszy Storyline

27. Najlepszy Entrance

28. Kobieta Roku

29. Najlepszy Theme

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

Edytowane przez N!KO

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

3

• 8693

3

• N!KO

2

• MJ

2

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wrestler Roku - Robert Roode - Świetny rok w ego wykonaniu, praktyczne większość walk b dobrych. Poza tym wyrósł na czołową postać TNA, nie tylko de facto przewodniczył 4tune, wygrał BFG - series i kończy rok z tytułem.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Anarquia - trzeba coś pisać? nic nie pokazał ani w ringu ani z mickiem, lipa jak cholera, jedyne co mu wychodzi to kontuzjowanie innych.

3. Najlepszy Babyface - AJ - Jako heela kompletnie go nie kupuje ale dla mnie jako marka TNA on jako face jest mistrzowski. Może w tym roku aż tak nie błyszczał ale AJ to AJ :D

4. Najlepszy Heel - Bully Ray - widać że na rozdzieleniu 3D dużo skorzystał. Świetne na mikrofonie a i w ringu daje rade.

5. Feud/Storyline Roku - Jeff Jarret vs Kurt Angle - Dobre pojedynki dobrt storyline oparty zresztą na prawdziwej historii. Docenić należy również profesjonalizm oby, mimo że za sobą nie przepadają byli w stanie b. dobrze ze sobą w ringu współpracować

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Matt Morgan vs Hernandez - powiem szczerze że nie wiedziałem co wybrać. Lubie obu ale jak jakoś nie pasują do siebie i ich feud wyszedł jak dla mnie słabo.

7. Tag Team Roku - Beer Money - świetne walki w fourtune i nie tylko, a po rozdzieleniu obydwaj jeszcze bardziej rozwineli skrzydła. Nie widza innego wyboru w tej kategorii

8. Najgorszy Tag Team - Mexican America - Marna podróba LAX. Anraquia kaleczy rzemiosło jak cholera a Hernandez strasznie obniżył loty. Nie ratują ich nawet 2 fajne dupy.

9. Największy Postęp - James Storm - dla mnie wcześniej był w tym słabszym w BM(co wcale nie oznacza że słabym) ale po rozpadzie pokazał mi że się myliłem. Szkoda że nie potrzymał pasa dłużej.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Bully Ray - Co tu dużo pisać, każdy ego speech jest mistrzowski.

11. Największa Charyzma -

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Austin Aries - Też wydaje mi się że komentarz zbędny, świetne walki, dobry na mikrofonie, obecnie nie ma chyba lepszego Cruiserweight w main streamie

13. Najbardziej Przereklamowany - RVD - od początku pobytu w TNA nie pokazał nic szczególniego a mimo to ciągle ma wysoką pozycje i niechętnie jobuje.

14. Najbardziej Niedoceniony - Samoa Joe - Mam nadzieje że TNA pójdzie po rozum do głowy i da mu zasłużony push. W tym roku prawie wszystko przegrywał a z jego skilami powinien bywać w ME

15. Najlepsza Gala TV - Impact - tak wiem że w tym roku gale raczej nie zachwycały ale tylko to oglądam więc co miałem wybrać? :lol:

16. Walka Roku (podać galę) - Austin Aries vs. Jack Evans vs. Low Ki vs. Zema Ion - Destination X

18. Odkrycie Roku -

19. Rozczarowanie Roku - Crimson - Może nie jest jakoś strasznie zły ale myślałem że bedzie z niego więcej.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Karen Angle - Nie dość że atrakcyjna z niej babka to jeszcze idealnie pasowała do roli heelowej przełożonej Knockoust.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Hulk Hogan - czego się nie dotknie to spieprzy a jego cudownie pomysły wołają o pomste do nieba

22. Najlepszy Komentator - Taz

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Destination X - PPv dywizji X = świetna gala. Wszystkie walki na + a to się obecnie bardzo rzadko zdarza

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) -

25. Najlepszy Finisher - Brain Buster (Aries) - świetny ruch, kto widział ten wie.

26. Najgłupszy Storyline - EY broniący tytułu w walkach z jakimiś celebrytami - ani to śmieszne nie było ani w ogóle sensownie.

27. Najlepszy Entrance/Theme - Velvet Sky - komentarz zbędny :D

28. Kobieta Roku - Tara - Mimo wieku dalej świetnie wygląda i walczy równie dobrze

29. Najlepszy Theme -

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Zachowanie Hardego na Victory Road - Nie bardzo miałem pomysł co wpisać ale chyba to wydarzenie najbardziej zapamiętam

Tylko TNA ;) nie oglądam WWE - nie wypowiadam się ;)

1. Wrestler Roku - CM Punk

2. Najgorszy Wrestler Roku - Mason Ryan

3. Najlepszy Babyface - John Cena

4. Najlepszy Heel - R-Truth

5. Feud/Storyline Roku - The Miz vs John Cena

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Lawrer vs Cole

7. Tag Team Roku - Awesome Truth

8. Najgorszy Tag Team - Marella & Kozlov

9. Największy Postęp - Cody Rhodes

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

11. Największa Charyzma - Dolph Zigler

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Sin Cara

13. Najbardziej Przereklamowany - Randy Orton

14. Najbardziej Niedoceniony - John Morison

15. Najlepsza Gala TV - WWE Raw

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs John Cena (Money In The Bank)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Lowrer vs Cole (WrestleMania 27)

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder

19. Rozczarowanie Roku - Mark Henry

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - John Laurinaitis

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Tedy Long

22. Najlepszy Komentator - Michael Cole

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money In The Bank

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Extreme Rules

25. Najlepszy Finisher - GTS

26. Najgłupszy Storyline - Cody Rhodes vs Booker T

27. Najlepszy Entrance/Theme - Sin Cara

28. Kobieta Roku - Kelly Kelly

29. Najlepszy Theme - CM Punk Cult Of Personality

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Wygranie Pasa WWE na Money In The Bank przez CM Punk

17085325014dc1a1963691e.jpg

1. Wrestler Roku

Davey Richards(oglądałem w tym roku tysiące walk chyba.Notowałem je i oceniałem w skali 0-5.Najwięcej najlepszych walk miał właśnie Davey Richards z ROH.Poza tym docenić należy jego niezwykłe umiejętności ringowe i jedne z lepszych mic skilli na scenie niezależnej.Dlatego też to on zostaje moim wrestlerem roku)

Kevin Nash(człowiek legenda w tym biznesie.Powrócił na Royal Rumble i dostał wielką owację.To się ludziom podobało.Ale Nasha nikt nie chciał oglądać,jako aktywnego członka rosteru.Miał dostać program z Punkiem,ale przeszkodziły mu warunki zdrowotne.Może i dobrze,bo smutno było patrzeć,jak Punk się nad nim pastwi na micu.Nawet tutaj Kevin Nash nie miał czym się popisać.Dostał program z Triple H w 2011 roku,gdzie Triple H jest po 40,a Nash po 50.Melodramat,który powodował dziury w ratingach.Kulminacją tego był mecz Sledgehammer ladder match,który pokazał,że Big Sexy już dawno powinien był zakończyć karierę,a tak dostaliśmy tragicznie zły pojedynek,który w dodatku miał wieńczyć karierę Nasha.Przykro mi,ale nie wyszło)

3. Najlepszy Babyface

El Generico(jakby nie patrzeć,to El Generico jest naturalnym babyfacem.Wszędzie zbiera pozytywną reakcję i fani go kochają.Żaden wrestler takiej reakcji nie zbierał i to się raczej nie zmieni)

4. Najlepszy Heel

Bobby Roode(wykorzystał swoich przyjaciół do osiągnięcia swojego celu,spinował kontuzjowanego przyjaciela,by zachować pas,zdradził swojego partnera dla pasa,napluł w twarz kobiecie i zarazem swojej szefowej,a także ją zaatakował fizycznie,robił najplugawsze rzeczy,by zachować pas.Takiego heela bym chciał widzieć na codzień w każdej szanującej się organizacji)

5. Feud/Storyline Roku

Tutaj postanowiłem zrobić rodział.

Storyline:CM Punk jako voice of the voiceless i koniec kontraktu na MitB(było to coś absolutnie szokującego i nie było osoby,która by o tym nie mówiła i nie zastanawiała się,czy to work czy shoot)

Feud:Randy Orton Vs Christian(daję głowę,że niemal każdy po usłyszeniu newsa,że Christian stracił pas po 2 dniach na rzecz Ortona,dostał białej gorączki i psioczył na WWE.A wszystko to przełożyło się na świetny feud,w których mogliśmy obserwować niesamowite walki takie jak na Over the Limit,świetnie zabookowany pojedynek na Money in the Bank,niesamowity no holds barred match na SummerSlam i konkluzję feudu w klatce na Smackdown)

Samoa Joe\Kato Vs Pope(tak naprawdę nikt nie wie,o co tak naprawdę w tym wszystkim chodziło.Postać Kato wzięta żywcem z "Green Hornet"-flmu klapy,żałosne segmenty tak jak ten z "cudami" Papieża.Najważniejsze jednak w tym jest to,że ten feud miał pomóc obydwóm,a jak się skończyło?Joe jobbował aż do teraz,a Pope z wrestlera bardzo over z publiką i upper midcardera stanął na krawędzi pomiędzy low cardem a jobberką)

7. Tag Team Roku

Young Bucks(2011 rok to dla Main Streamowego wrestlingu Tag Teamowego porażka dokumentna.Prawdziwe pojedynki tag teamów można było oglądać na scenie Indys,a tutaj królowali Matt i Nick Jacksonowie-Generation Me,których TNA zwolniło.Brawo TNA.dobra robota)

8. Najgorszy Tag Team

Mexican America(cofnijmy się do zeszłego roku.Motor City Machine Guns mieli pasy tag teamowe,a ich feudy z Beer Money i Generation Me ratowały przeciętne gale TNA.Gunsi stracili pasy na rzecz Beer Money i było nieco gorzej,ale też dobrze.Pasy w końcu przejęli Meksykanie i.........wszystko poszło na dno.Z rewelacyjnej dywizji został sam popiół.Najmniejsza charyzma,brak skilli ringowych i na mikrofonie,przeciętna muzyka wejściowa,słabe feudy.To musiało spowodować,że są najgorszym tag teamem roku)

9. Największy Postęp

Dolph Ziggler(jeszcze świeżo po drafcie mówiono,że na Raw czeka go midcard na stałe.Popatrzmy,dostał pas mistrza USA,trzymał go ponad 180 dni,wypromował go solidnymi występami-ba,bardzo dobrymi,a dzisiaj jest bardzo bliski main eventów)

Kevin Steen(jak ktoś mówi,że zawodnicy z Indy to są "spot monkeys" i nic nie umieją powiedzieć,to radzę posłuchać prom "mr.Wrestlinga",nie było lepszych.Chociaż było lepsze,ale jedno promo nie czyni najlepszym.)

11. Największa Charyzma

John Cena(nie widzę innego kandydata.Mówcie,co chcecie o Cenie,ale tego nie można mu odmówić.Nie znam człowieka w tym biznesie z taką charyzmą.Owszem,kiedyś był Hulk Hogan,ale teraz właśnie Hoganem dzisiejszych czasów jest Cena.)

Akira Tozawa

Rob Van Dam(kiedyś to był KTOŚ.A dzisiaj?Powiedzcie mi,kiedy raz był na tyle zmotywowany do pracy i odbijało się to z korzyścią dla fanów i dla partnera w pracy?Ja takich rzeczy chyba nie pamiętam.w dodatku strasznie mnie denerwuje to,że nigdy nie może przegrać na czysto.Cena też tak ma,ale on tam u siebie jest bardzo ważny.Kiedy Van Dam miał poważny feud w TNA?Rok temu?Coś takiego by było.Dlatego właśnie sądzę,że jest najbardziej przereklamowany)

Samoa Joe(pomimo całorocznej jobberki Joe dalej jest over z fanami.To znak,że fani nie zapomnieli o nim i dają znać TNA,że popełniają gruby błąd,niewykorzystując go w ogóle.Oby z czasem się to zmieniło)

15. Najlepsza Gala TV

Monday Night Raw

CM Punk Vs John Cena Money in the Bank(budowa,dramaturgia,publiczność,sama walka,zakończenie,emocje....ej,nawet Cena może teraz powiedzieć,że ma 5 stara w kolekcji xD.Trzeba czegoś więcej?)

Hulk Hogan Vs Sting Bound for Glory(wszyscy wiedzieliśmy,że nic z tego dobrego nie wyjdzie.I nie pomyliliśmy się.Ale najgorsze wydarzyło się po walce.Bezsensowny face turn Hogana kompletnie zabił dla mnie wiarygodność tej walki)

18. Odkrycie Roku

Michael Elgin(powerhouse z takimi umiejętnościami na scenie Indy?Hm,biorę to.)

19. Rozczarowanie Roku

Edge kończy przedwcześnie karierę(chyba każdy był załamany jak o tym usłyszał.Najsmutniejszy moment w tym roku.Kto wie,jak by się rzeczy potoczyły,gdyby był w biznesie dalej)

Ricardo Rodriguez(genialnie zapowiada ADR.Na plus także można mu zaliczyć,że chętnie przyjmuje wszystkie akcje za niego.Słyszałem także,że wrestlerem też może być niezłym w niedalekiej przyszłości.Czekamy.Ale jak na razie niech zapowiada,bo służy mu to dobrze)

Michael Cole(Nie rozumiem ludzi,którzy twierdzą,że jest świetny.To,że odgrywa swoją postać?Po to ma słuchawki,bo ludzi mu mówią,co ma mówić,żeby sprzedać postać.Ale robi to tak denerwująco,nie skupia się w ogóle na walkach,tylko promuje swoją osobę i jeździ po innych komentatorach.Dosyć już mam tego)

22. Najlepszy Komentator

Nigel McGuinness(choć przez krótki okres mogłem go słuchać,to bardzo mile się to robiło.Sam walczył,to wie najlepiej jak opowiedzieć o tym i robi to w naprawdę ciekawy sposób.Ucz się Booker,tak to się robi,a nie robi się z siebie błazna na oczach milionów)

WWE Money in the Bank(krótko podsumujmy-2 świetne Money in the Banki,pojedynek Big Show Vs Mark Henry nawet całkiem przyjemny,świetnie zabookowany mecz o pas WHC,walka roki w postaci CM Punk Vs John Cena.Daniel Bryan wygrywa MitB,Christian po raz drugi zdobywa pas WHC,CM Punk wygrywa pas WWE i opuszcza Chicago wraz z nim.W tym roku nic nie było w stanie tego przebić)

TNA Turning Point(TNA wypuściło w tym roku wiele gniotów,ale Turning Point bije inne na głowę.Najlepszą walką była ta,w której uczestniczył Van Dam,co mówi nam,że ta gala nie miała prawa być dobra.Parę walk dostało ode mnie nawet negatywne gwiazdki w skali Meltzera.Po prostu straszne)

25. Najlepszy Finisher

Package Piledrive Kevina Steena

26. Najgłupszy Storyline

Pope próbujący przeciągnąć na ciemną stronę mocy dzieciaki Devona(o co tutaj chodzi?Storyline trwający gdzieś z pół roku,a dopiero niedawno mogliśmy się dowiedzieć w części,o co chodzi.Pół roku mieliśmy się z tym męczyć po to,by dostać na koniec roku szczątkowe wyjaśnienie?Nie,nie,ja podziękuję)

27. Najlepszy Entrance/Theme

Triple H na Wrestlemanii 27

28. Kobieta Roku

Kelly Kelly(zdobyła pas kobiet po raz pierwszy,była na okładce Maxime,naczęściej wspominana Diva na Twitterze.Czegóż chcieć więcej?)

29. Najlepszy Theme

James Storm-"Longnecks,Rednecks"

Daniel Bryan zostaje mistrzem w WWE(jeden z najniższych zawodników,najmniejsze gabaryty,przeciętny wygląd,nienajlepiej wyeksponowana osobowość,chłopak z Indies,zostaje mistrzem w najsłynniejszej Main Streamowej organizacji?WOW.To był świetny moment dla fanów ROH,jak i dla fanów dobrego wrestlingu)

hmmm...ciężko jest zagłosować a w zasadzie wybrać co jest lepsze mainstream czy indy ale spróbuje.

1. Wrestler Roku

CM Punk - Skoro wrestler roku to wypada go wybrać z Mainstreamu bo tu zarówno należy pracować w ringu jak i za mikrofonem. W tym roku nie było lepszego kandydata moim zdaniem który wprowadził by tyle świeżości co właśnie Punk. Dodatkowo jest on świetny w ringu i sam był odpowiedzialny za five stara z Money in The Bank... był on też głównym wykonawcą/pomysłodawcą storyline'u roku.

Matt Hardy - Wydawało się ze ten rok będzie dla niego przełomowy. Wreszcie po latach Midcardu w WWE dostał szanse zaistnieć w innej federacji gdzie dzięki bratu już na początku otrzymał spory push. Co z tym zrobił? nic a w zasadzie wszystko przekreślił swoimi narkotykowymi akcjami. Dodatkowo za jego nominacją przemawia fakt że jego sadło nie przystawało profesjonalnemu wrestlerowi jak i poziom jego walk.

3. Najlepszy Babyface

John Cena - Może się to wydawać dziwne biorąc pod uwagę jaki heat zbiera Cena pod koniec roku ale oceniamy cały rok i jak co wiosne to właśnie twarz WWE powoduję ze dzieci płaczą ze szczęścia, chcą być lepsze i kupują koszulki.

4. Najlepszy Heel

Kevin Steen - za feud z El Generico, za mimikę bobasa który za chwile może wyciągnąć nóż, za zachowania w ringu, i za to co robił w ROH. Dodatkowo do dziś pamiętam sytuacje jak na jednej z gal PWG podszedł on do kibica w masce El Generico i zaczął go wyzywać a nawet doszło do rękoczynów :twisted:

5. Feud/Storyline Roku

CM Punk/WWE/Vince McMahon/John Cena/HHH - Mimo że nie wykorzystano potencjału tego storylinu należycie to jednak był on czymś co ja osobiście zapamiętam na długie lata...coś dzięki czemu znów poczułem dlaczego oglądam wrestling. Apogeum tego Feudu o pas WWE była najlepsza PPV z pod znaku Vince'a od niepamiętnych lat zaznaczona 5 gwiazdkowym meczem.

The Pope vs Brother Devon - Nie wiem czy można wykombinować coś gorszego czyli wałkowanie po raz 100 sytuacji z opieką rodzicielską, marnowanie talentu Dinero a na dodatek korzystania z takiej miernoty jaką jest obecnie Devon...

7. Tag Team Roku

Hero & Claudio - Czyli tag który szczególnie na początku roku roznosił wszystko i wszystkich na scenach niezależnych. Szkoda ze WWE z tego nie skorzysta. Dodatkowo nie pamiętam słabej walki w ich wykonaniu

8. Najgorszy Tag Team

The Miz & R-Truth aka Awesome Truth - Tak, być może idę pod wiatr z tą nominacją ale ja kompletnie tego tagu nie kupiłem. Był to dla mnie twór mający na celu zapewnienie zajęcia Mizowi i "Prawdzie" a w głębszych planach twór do podłożenia się Cene i Rockowi na SS o czym przekonało mnie RAW po PPV...

9. Największy Postęp

R-Truth - Było wiele kandydatów ale to Killings jest najbardziej moim zdaniem odpowiedni. Z nudnego rapero-wrestlera którego zwolnienia domagałem się stał się on jednym z czołowych heelów w WWE ze świetnie nakreślonym gimmickiem którego się chciało oglądać i słuchać co najważniejsze.

CM Punk - Pipe Bomb i tyle w temacie. Facet od zawsze był rewelacyjny za mikrofonem o czym wiedzieli wszyscy ale w tym roku dowiedziała się także o tym WWE które dało mu szanse na udowodnienie tych umiejętności.

11. Największa Charyzma

Kevin Steen - Facet ma wygląd typowego amerykańskiego "burgera" a gdy się odezwie lub coś zrobi to natychmiast chce się go słuchać i nie przeszkadzać mu w tym co robi.

AR Fox - czyli objawienie CZW w tym roku. Gościu jest niesamowity w ringu. W ciągu jednej walki potrafi zrobić z 20 akcji wysokiego ryzyka które zle wykonane mogą się skończyć trwałym kalectwem.

Davey Richards - Od 2 lat jego walki z "przerwami" wyglądają ciągle tam samo i są robione na tym samym schemacie dodatkowo jest on bardzo przeciętny za mikrofonem...ale ciągle ROH nie wyobraża sobie ME bez niego tak jak inne fedki.

Drew McIntyre - Za takie akcje tracę szacunek do WWE. Chłopak w 2010 dostawał solidny Push mimo ze jego walki nie był tak dobre jak są teraz a sam jeszcze nie był tak dobrym i wiarygodnym heelem. Naglę w 2011 przykręcono jego kurek z pushem mimo ze kapitalnie się zaprezentował na Elimination Chamber a jego walki na Superstars nie schodziły poniżej dobrego poziomu. Gdzie ma oczy Vince.

15. Najlepsza Gala TV

RAW - Można narzekać na poziom ale to ciągle gala na której dzieję się najwięcej i na którą najbardziej się czeka.

Chikara High Noon 2011: Mike Quackenbush vs Eddie Kingston.

Sting vs Jeff Hardy Victory Road 2011 czyli Wrestling Matters wykonaniu TNA.

18. Odkrycie Roku

Little Mondo - Facet pojawia się w CZW przed ToD jako takie oczko do fanów pamiętających Nicka Mondo i jego chore akcje i z miejsca staję się czołowym zawodnikiem UV w tym roku który przyjmuję w pewnych momentach nie gorsze bumpy niż pierwowzór.

19. Rozczarowanie Roku

Wrestlemania 27 - Na prawdę liczyłem szczególnie na przełomie lutego i marca (powrót Stinga?, Powrót Rocka) że to będzie wreszcie wrestlemania z prawdziwego zdarzenia z bardzo dobrymi pojedynkami. Dostałem show które kręciło się w okół Miza I Micheala Cole'a z okrojoną ilością walk.

Vickie Guerrero - Od lat gwarancja heatu.

Teddy Long - Kompletnie nie trafie tej osoby. Jest dla mnie nudny i na siłę robiący z siebie babyface "słusznymi decyzjami" dodatkowo nienawidzę segmentów z jego udziałem.

22. Najlepszy Komentator

Booker T - "Did you see that!?" , "Oh my goddnessss"

Money in The Bank 2011

TNA Final Resolution 2011

25. Najlepszy Finisher

RKO - może nie najbardziej wiarygodny ale najbardziej widowiskowy i w zasadzie do wykonania w każdym momencie walki.

26. Najgłupszy Storyline

Kevin Nash vs HHH. Nie odpisałeś mi na SMS czy coś podobnego...Really!? - do tego bardzo słaba walka na TLC i jeszcze te uderzenia młotkiem które normalnie by wyeliminowały HHH na rok a tu proszę...wrestling w końcu.:)

27. Najlepszy Entrance/Theme

Randy Orton - Sam by się o to nie podejrzewał przed listopadem...no właśnie ale House Show zrobił swoje. Uwielbiam pozę Randalla w blasku fleszy :) . Do tego ten Theme.

28. Kobieta Roku

Sara Del Rey - Nie ma co tu się rozpisywać, trzeba zobaczyć choć jedną walkę tej pani.

29. Najlepszy Theme

CM Punk - "Cult of personality"

Edge przechodzi na emeryturę. Piękny a zarazem smutny moment który zapamiętam na długi czas.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

1.Wrestler roku-Randy Orton

2.Najgorszy wrestler roku- Santino Marella

3.Najlepszy babyface-John Cena

4.Najlepszy Heel-The Miz

5. Feud/Storyline Roku-Punk vs John Cena

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku-Cole vs Lawler

7. Tag Team Roku-Awesome Truth

8. Najgorszy Tag Team-Air Boom

9. Największy Postęp-Zack Rider

10. Najlepsze Mic Skillsy-CM Punk

11. Największa Charyzma-Dolph Zigler

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)-Sin Cara

13. Najbardziej Przereklamowany-John Cena

14. Najbardziej Niedoceniony-Christian

15. Najlepsza Gala TV-RAW

16. Walka Roku (podać galę)-Undertaker vs Trpile h na WM 27

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)- WM 27 cole vs Lawler

18. Odkrycie Roku-Zacck Rider

19. Rozczarowanie Roku-Mark Henry

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Teddy Long

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)-John Laurinaitis

22. Najlepszy Komentator-Michael Cole

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Wrestlemania 27

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Capital Punishment

25. Najlepszy Finisher-RKO

26. Najgłupszy Storyline-Cole vs Lawler

27. Najlepszy Entrance-Sin Cara

28. Kobieta Roku-Kelly Kelly

29. Najlepszy Theme-The Undertaker "Ain't No Grave"

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku-RKO na Christianie na SummerSlam

19873598114f366ddbb614a.jpg

1. Wrestler Roku-Alberto Del Rio, ze względu na wygraną na royal rumble, 2xWWe Champion. Świetna praca zarówno przy mikrofonie jak i w ringu

2. Najgorszy Wrestler Roku-Cm Punk ze względu na słabe (subiektywnie oceniając) prowadzenie feudów, brak pomysłu na swoją postać, blokowanie miejsca dla zawodników którzy są bardziej zdolni.

3. Najlepszy Babyface-Triple H, świetny kontakt z fanami na każdym show na którym był

4. Najlepszy Heel-Alberto Del Rio, praca włożona w postać "lepszego od wszystkich" owocowała wszędzie gdzie się pojawiał, fani pałali do niego prawdziwą nienawiścią

5. Feud/Storyline Roku-Triple H i CM Punk, program prowadzony w taki sposób że można wręcz było poczuć nienawiść pomiędzy tymi zawodnikami

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku-CM Punk i Rey Mysterio,chyba writerzy nie mieli pomysłu na ten feud

7. Tag Team Roku-Santino Marella & Vladimir Kozlov, świetnie złożony team, dobra praca z fanami.

8. Najgorszy Tag Team-Air BOOM, nie pokazali nic ciekawego

9. Największy Postęp-Cody Rhodes, z postaci która wyglądała na przyszłego jobbera stał się jednym z ciekawszych zawodników w WWe

10. Najlepsze Mic Skillsy-Alberto Del Rio

11. Największa Charyzma-Cody Rhodes

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)-Sin Cara

13. Najbardziej Przereklamowany-CM Punk

14. Najbardziej Niedoceniony-Wade Barrett

15. Najlepsza Gala TV-WWE RAW

16. Walka Roku (podać galę)-Triple H vs the Undertaker(Wrestlemania)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)-Jerry Lawler vs Michael Cole (Kiss My Foot Match)Over the Limit

18. Odkrycie Roku-Cody Rhodes

19. Rozczarowanie Roku-Tyler Reks

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Vickie Guerrero

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Scott Stamford

22. Najlepszy Komentator-Jim Ross

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Royal Rumble

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Capitol Punishment

25. Najlepszy Finisher-Jackknife Powerbomb

26. Najgłupszy Storyline-Brie Bella vs Kelly Kelly

27. Najlepszy Entrance-Triple H

28. Kobieta Roku-Natalya

29. Najlepszy Theme-Triple H

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku-Odejście edga na "emeryture"

Straight Edge means:

Nie mam życia. moim jedynym kolegą jest komputer przy którym się onanizuje oraz to że nikt mnie nie zaprasza na imprezy.

PAPIEROSY I ALKOHOL ZMIENIĄ TWOJE BEZNADZIEJNE ŻYCIE, CM PUNK NIE

1. Wrestler Roku - CM Punk - Bezprecedensowy rok dla Punka. Na początek rozgrzewka, troszkę nieudana, ale i tak dominował przez większość czasu Ortona. Potem wygrał feud z Reyem i nadszedł czas na ucztę. Od MITB Punk był na ustach wszystkich.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Sin Cara - Całokształt

3. Najlepszy Babyface - CM Punk - Głos poszedłby na Johna Cenę, ale fani jednak pokazali na kogo najlepiej im się chantowało.

4. Najlepszy Heel - R-Truth - C-O-Nspiracy? Little Jimmys pozwolili R-Truthowi osiągnąć szczyt jego możliwości w całej karierze w WWE. Niestety nie dostał większej szansy na pas WWE.

5. Feud/Storyline Roku - Cena vs Punk - Szkoda, że to trwało tylko 2 miesiące...

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Jerry The King Lawler/Jim Ross vs Michael Cole/Jack Swagger - Atrakcja WM - spoko, ciągnięcie tego dłużej niż feudu Miza i Ceny - gruuuba przesada!

7. Tag Team Roku - Awesome Truth - wahałem się między nimi, a Air Boom. Oba teamy pokazały bardzo dużo, ale to jednak AT dewastowało Cenę i weszło do Main Eventu Survivor Series!

8. Najgorszy Tag Team - Otungacutty - Za Otungę i brak jakiejkolwiek charyzmy i wyglądu.

9. Największy Postęp - Daniel Bryan - Od zera do bohatera. Na początku roku stracił pas Stanów Zjednoczonych, następnie trafił na Smackdown i tam kompletnie nie mógł się odnaleźć, ale jego wiara w zwycięstwo i charyzma pozwoliły mu dojść z dna na sam szczyt niebieskiego brandu!

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk - PIPE BOMB!

11. Największa Charyzma - Zack Ryder - Tu nawet więcej tej charyzmy niż u Bryana było. Ryder pokazał coś więcej niż od zera do bohatera. To było od jobbera, poprzez smart #1 contendera do US Title holdera.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Rey Mysterio - Minęło tyle lat, a Rey nadal w formie. Sin Cara jest lepszy technicznie, bo jest młodszy, ale nie wytrzymuje psychicznie.

13. Najbardziej Przereklamowany - The Rock - The Rock is back! FOREVAH! FOREVAH! HE WILL NEVER GO AWAY! Tak tak. Rock wydał więcej na materiały z titantrona niż na wodę do ringu.

14. Najbardziej Niedoceniony - Christian - Mimo, że pas wagi ciężkiej posiadał (o mój Boże), to zarząd go zlekceważył totalnie.

15. Najlepsza Gala TV - RAW - Gdyby chodziło o same pojedynki to NXT, ale RAW całokształtem pokonuje i SD i Nxt.

16. Walka Roku (podać galę) - CM Punk vs John Cena (Money In The Bank) - Nic innego nie mogło się tutaj znaleźć.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Jerry Lawler/Jim Ross vs Swagger/Cole (ER 2011) - odpuszczę sobie te uzasadnienie.

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder - WOO WOO WOO YOU KNOW IT

19. Rozczarowanie Roku - Sin Cara - patrz pkt. 2

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ricardo Rodriguez - Nie wstawiłem tutaj Laurinatisa, bo Ricardo przez cały rok wiernie kroczył niczym Sanczo Pansa z Alberto. Pomagał mu w trudnych walkach i wykazywał się przebiegliwością i podstępem.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Teddy Long - Hang on playas, i will make tag team match.

22. Najlepszy Komentator - Booker T - AWWW SHACKY DUCKY QUACK QUACK

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money In The Bank

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania 27 - czułem się jakbym oglądał 4-godzinne Monday Night RAW.

25. Najlepszy Finisher - Starship Pain - szczególnie te, które było wykonywane w nietypowym miejscu (WM27, ER11)

26. Najgłupszy Storyline - "One More Match" by Christian - Heel turn zabił kompletnie jego momentum zbierane od Elimination Chamber.

27. Najlepszy Entrance/Theme - CM Punk (Money In the Bank) - To było elektryzujące, a nie jakieś The Rocki.

28. Kobieta Roku - Natalya

29. Najlepszy Theme - Here to Show The World

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - CM Punk leaves Chicago with WWE Championship

48798430952f294e69c1e4.jpg

1. Wrestler Roku CM Punk zdecydowanie! Ten rok należał do niego. Najpierw niewiadomo było czy przedłuży kontrakt z federacją, a po złożeniu podpisu (i de facto również przed) odgrywał niesamowitą rolę. Ten rok wywindował go w hierarchii pod sam szczyt. Teraz stoi - moim zdaniem - w tym samym szeregu co Cena i Orton.

3. Najlepszy Babyface John Cena chcąc nie chcąc jest największym facem w WWE. Bycie najlepszym a największym facem w tym wypadku jest tożsame. Mimo, że zbiera coraz większy heat u części publiki to jednak w dalszym ciągu jest bożyszczem dzieciaków.

4. Najlepszy Heel Mark Henry z początkowego okresu swojej dominacji. Gość ma posturę i warunki aby odgrywać postać sprawiającą ból przeciwnikom. Tak też było: Big Show, The Great Khali czy Wladimir Kozlow musieli po jego atakach pauzować. Wyniosły kontakt z publiką i dogre gadki stawiają go u mnie jako najlepszego heela w tym roku.

5. Feud/Storyline Roku

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku Michael Cole vs Jerry Lawler czy trzeba się rozpisywać? ;) Komentator kontra były - dawno już były - wrestler to nie może się udać z ringowego punktu widzenia. Niepotrzebny zapychać na galach bandów jak i PPV.

7. Tag Team Roku The Miz & R-Truth mimo, że krótko trzymali tag to zdecydowanie oni. Robili niezły rozpierdol w federacji. Byli tagiem a działali prawie jak stajnia. Jeszcze motyw z wspólnym muzycznych występem przed każdą galą jak wchodzili na ring. Byli mocno na nie z publiką ;)

8. Najgorszy Tag Team Mexican America Hernandez to już nie ten sam gość co kiedyś a Anarquia to nieporozumienie. Na micu słabi, ringowo też. Kobiety niby trochę ich ratują, no ale gorszego sobie nie przypominam mimo wszystko ;) Nie liczę oczywiście takich jednorazowych tagów, gdzie ktoś z kimś na jednej czy dwóch galach się pojawiał a później nie mieli ze sobą nic wspólnego.

9. Największy Postęp Dolph Ziggler był World Heavyweight Championshipem (nieważne ile), długo dzierżył United States Championship. Jego walki są bardzo dobre, a to jak przyjmuje ciosy niesamowite.

10. Najlepsze Mic Skillsy CM Punk to był jego rok! Na mikrofonie chyba nawet lepszy niż w ringu a wiadomo, że wrestlerem jest bardzo dobrym. Jego speech z RAW, z 27 czerwca 2011, przejdzie do historii. Swoją charyzmą zmienił (oby na jak najdłużej) bieg rzeki Vince'a.

11. Największa Charyzma CM Punk jw.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) Austin Aries na chwilę obecną. Wszedł z wielką pompą do TNA, zgarnął pas i dalej wykręca dobre walki. Młodzi następcy w przyszłym roku mogą mocno napierać (m.in. Jesse Sorensen, Zema Ion czy też Anthony Nese)

13. Najbardziej Przereklamowany RVD gość do odstrzału z TNA chyba nie tylko dla mnie. Walczy na PPV a co najgorsze przeważnie wygrywa. Mógłby już odejść albo przynajmniej zacząć trochę jobbować innym, bo jego miejsce już nie jest w main eventach.

14. Najbardziej Niedoceniony Drew McIntyre zastanawiałem się jeszcze nad Samoa Joe. Wybrałem jednak Szkota. Walki wykręca dobre, zbiera heat od publiczności. Nie mówię, że Joe wykręca gorsze walki bo wiadomo, że tak nie jest. Bliżej mi jednak do federacji Vince'a stąd też głos leci na Drew. Mimo, że szlaja się po SuperStars to widzę go w main eventach.

15. Najlepsza Gala TV RAW oczywiście dzięki zamieszaniu z Punkiem, czy podpisze kontrakt czy nie, później spina z Hunterem i Laurinaitis'em. Działo się u czerwonych.

16. Walka Roku (podać galę) CM Punk vs John Cena (Money In The Bank) czego więcej chcieć od 5 gwiazdkowego pojedynku ;)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Jeff Hardy vs Sting (Victory Road) co tu dużo mówić... 1:28 i wszystko na ten temat.

18. Odkrycie Roku heelowy R-Truth Jako face Truth był bezbarwny okrutnie. Zmiana gimmicku na heela to był absolutny strzał w dziesiątkę i jedna z najlepszych decyzji kreatywnych w tym roku. Heelowy R-Truth i jego Little Jimmy ;) Szkoda tylko rozpadu tagu z Mizem, bo razem tworzyli niesamowity duet. Na horyzoncie podobno widać Prawdę jako face'a... tylko nie to...

19. Rozczarowanie Roku

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) Ricardo Rodriguez zapowiada Del Rio efektownie. Może to się komuś podobać może nie. Fajnie sprzedaje, że nic nie umie jeśli chodzi o wrestling. Pojawia się przy walkach swojego mentora i stara się interweniować robiąc to na ogół komicznie ;) Szczególnie zostanie jednak zapamiętany jego upadek - jakże efektowny z drabiny na stół - na TLC

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Theodore Long irytuje mnie jego postać

22. Najlepszy Komentator Booker T zdziwię pewnie wielu ale lubię go jako komentatora, a jego teksty (które de facto wali jeden po drugim i powtarza się co rusz) bawią mnie ;)

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Money in the Bank Tacy zwycięscy walizek, którzy mi odpowiadają Bryan i Del Rio. Prócz tego trzy dobre walki Show vs Mark Henry (najlepsza z ich wszystkich pojedynków), Christian vs Orton i CM Punk vs. Cena. Poziom walk jak na standardy WWE bardzo przyjemny. Do tego dochodzą zwycięscy, do których mi blisko: Henry, CM i Christian.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) -

25. Najlepszy Finisher Muscle Buster (od Samoa Joe) dobrze sprzedany przez przeciwnika niesamowicie wiarygodny :)

26. Najgłupszy Storyline Michael Cole vs Jerry Lawler & JR jeden wielki bezsens, a włączenie w to JR'a to już w ogóle policzek w twarz starych fanów Ross'a

27. Najlepszy Entrance/Theme Alex Riley fajna muza, wejście samo w sobie też coś ma. Rok temu głosowałem na AJ'a, teraz głos leci na Alexa.

28. Kobieta Roku Kelly Kelly jak na divę stosunkowo długi run z pasem. W tym roku odżyła jej postać, po miękkich poprzednich latach. Do tego okładka (chociaż jak dla mnie średnia, bo stać było ją - czy fotografa - na więcej) w Maxime robi z niej laureatkę tej nagrody ;)

29. Najlepszy Theme Ain't No Grave (Gonna Hold My Body Down) / Undertaker niesamowity kawałek Casha w połączeniu z wyjściem Takera na WM'ce to było coś co zapamiętam na długo

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku Edge odchodzący na emeryturę smutna wiadomość. Z powodów zdrowotnych z WWE odchodzi jedna z jej topowych gwiazd.

Edytowane przez KaMaz

2. Najgorszy Wrestler Roku - The Great Khali

3. Najlepszy Babyface - CM Punk

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs John Cena

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Michael Cole vs Jim Ross

7. Tag Team Roku - Awesome Truth

8. Najgorszy Tag Team - The Great Khali & Jinder Mahal

10. Najlepsze Mic Skillsy- CM Punk

11. Największa Charyzma - CM Punk

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Sin Cara

14. Najbardziej Niedoceniony - Drew McIntyre

15. Najlepsza Gala TV - WWE RAW

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs CM Punk (WWE Money in the Bank)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Sting vs Jeff Hardy (TNA Victory Road)

18. Odkrycie Roku - Zack Ryder

19. Rozczarowanie Roku - John Morrison

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ricardo Rodriguez

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Teddy Long

22. Najlepszy Komentator - Jim Ross

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE Money in the Bank

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - TNA Hardcore Justice

25. Najlepszy Finisher - La Mistica (Sin Cara)

26. Najgłupszy Storyline - Hornswoggle vs Orzeł Swaggera

27. Najlepszy Entrance - Masked Kane

28. Kobieta Roku- Beth Phoenix

29. Najlepszy Theme - Drew McIntyre

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - koniec kariery Edge'a

Edytowane przez dangap

2. Najgorszy Wrestler Roku - Heath Slater

3. Najlepszy Babyface - Zack Ryder

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs. WWE

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - M. Cole vs. J. Lawler

7. Tag Team Roku - Big Show i Kane

8. Najgorszy Tag Team - Dolph Ziggler i Jack Swagger

10. Najlepsze Mic Skillsy - CM Punk

11. Największa Charyzma - John Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Rey Mysterio

14. Najbardziej Niedoceniony - Christian

15. Najlepsza Gala TV - RAW z powrotem Triple H i Undertakera

16. Walka Roku (podać galę) - Undertaker vs. Triple H, WM 27

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - M.Cole vs. J. Lawler WM 27

18. Odkrycie Roku - Cody Rhodes

19. Rozczarowanie Roku - Alberto Del Rio

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - T. Long

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - J. Laurnatis

22. Najlepszy Komentator - M. Cole

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Money in The Bank

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Hell in The Cell

25. Najlepszy Finisher - World Strongest Slam

26. Najgłupszy Storyline - Rozwiązanie feudu między CM Punkiem a WWE.

27. Najlepszy Entrance - Triple H, WM 27

28. Kobieta Roku - Natalya

29. Najlepszy Theme - Triple H - The Game

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - CM Punk odchodzi z WWE posiadając pas mistrzowski

To był jego rok. W styczniu stał się liderem stajni Nexus, która w owym czasie dominowała w całym WWE. Prowadził feud z jedną z najważniejszych postaci w federacji z Randym Ortonem, co utrzymało go blisko Main Eventu. Wystąpił na WM 27. Jednak najlepsze było przed nami. Zbliżało się Money in the Bank. CM Punk rozpoczął swój feud z Ceną, wygłosił swoje słynne promo, którym kupił sobie serca wielu smartów. Odebrał pas WWE Cenie i uciekł z nim. Powrócił dość szybko, ale już jako główna twarz WWE, w okół której kręciło się to co najważniejsze. A na gali TLC, gdy zabrakło Johna, to Brooks przejął już chyba ostatecznie pałeczkę najważniejszej postaci w rosterze. No i na stałe osiadł w Main Evencie. Warto dodać, że na SSeries 2011 zdobył drugi raz w tym roku pas WWE. Wrestler roku i to zdecydowanie.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Jeff Hardy

Za swoje zachowanie na jednej z gal PPV serwowanej przez TNA. Wyszedł w kiepskim stanie. Zlekceważył pracowników federacji, zawodników i fanów. Mimo jego sporych umiejętności, tym zachowaniem zasłużył na ten tytuł.

3. Najlepszy Babyface - Randy Orton

Można go nie lubić(tak jest ze mną) jednak trzeba mu oddać to, że facem jest dobrym. Sprzedaje się dobrze. Zbiera świetne reakcje nie tylko tych młodszych fanów. Nie cierpi na syndrom Johna Ceny. Nie słychać głośnych okrzyków Orton sucks jak w przypadku 10 krotnego mistrza WWE. Co jest potwierdzeniem tego, że swoją robotę wykonuje dobrze.

4. Najlepszy Heel - Mark Henry

Gdy stał się monsterem, który zniszczył Kane'a, Big Showa i Ortona, przekonał mnie do siebie. WWE genialnie poprowadziło jego postać. Zasłużenie zdobył WHC i wprowadził świeżość na gale SmackDown. To, że federacja spieprzyła tą postać pod koniec roku to inna sprawa, jednak był moment, w którym Henry był heelem numer jeden w WWE i osiągnął poziom, do którego ciężko było się zbliżyć innym heelom. Blisko był R-Truth i The Miz, ale ostatecznie postawiłem na Marka.

5. Feud/Storyline Roku - CM Punk vs. John Cena vs. Vince McMahon i ucieczka z pasem

To było genialne. Reakcje fanów na MinB, to jak te story było nieprzewidywalne. Same starcie obu panów, które otrzymało 5 gwiazdek. Do tego genialne zagranie CEO, który chciał Punka załatwić tak jak Harta kilkanaście lat temu. Jak się czekało na każde kolejne RAW...Genialny feud, genialne story. Jeszcze te promo Punka. Całe story zasługuje na 5 gwiazdek w mojej opinii.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Mark Henry vs. Big Show

Kiepskie walki, nudne proma. Zepsucie postaci Marka. Z monstera stał się cipą. A co to dało Big Showowi? Nie wiem. Doliczył sobie do statystyk WHC i tyle. Szkoda cokolwiek więcej o tym pisać.

7. Tag Team Roku - R-Truth & The Miz

W ringu nie byli jakimś mocnym tag teamem. Jednak ich proma, story z nimi związane były mega ciekawe i wprowadziły dużo świeżości do WWE. Znakomicie obydwaj się uzupełniali. Dobrze odgrywali swoje postacie. Byli jacyś. Mimo odciągnięcia od pasa The Miz nie zginął w środku karty, a Truth nawet awansował.

8. Najgorszy Tag Team – Otunga & McGillicutty

W ringu tragedia. Poza nim nuda. Dzięki nim w ogóle można było zapomnieć, że WWE posiada pasy dla Tag Teamów.

9. Największy Postęp – Dolph Ziggler

Rozwinął się i to bardzo. Pokazał wreszcie jak dobry jest na majku. Pokazał, że jest dobrym mistrzem, gdy trzymał pas IC. Świetnie sprawdził się w feudzie z Edgem. Został nawet WHC. Na kilka minut, ale jest mu to liczone. Przygasł na RAW jednak szybko się odbudował. Zdobył pas US i przywróćił mu swoją osobą prestiż. Udowodnił nie raz, że nie potrzebuje już Vickie. Teraz czas na pójscie w górę. Zasługuje już na najwazniejszy tytuł. Do tego świetny w ringu. Nikt tak jak on nie sprzedaje akcji innych wrestlerów.

10. Najlepsze Mic Skillsy – CM Punk

Dla niego wiele osób z forum ogląda RAW. Jesgo segmenty są zabawne, ciekawe…są świetne. Mikrofon w jego ręku to gwrancja, że nudy nie będzie. No i jego słynne promo. Zdecydowanie najlepszy na mikrofonie.

11. Największa Charyzma – CM Punk

Niesamowicie charyzmatyczny. Już o nim pisałem trzy razy, w innych kategoriach. Ma mick skille, potrafi porwac publiczność zgromadzoną na hali. Ostatnio pojawiły się plotki o niskich raitingach. Być może. Jednak to na pewno nie wina braku charyzmy u Brooksa. W tejchwili absolutny numer jeden w main streamie.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Daniel Bryan

Mistrz US, potem Money in the Bank i na sam koniec roku tytuł WHC. Najlepszy w ringu w WWE. Mimo kiepskich warunków dał radę się przebić i osiągnął sam szczyt. Zasłużył na to. Najlepszy lekki z pasem wagi ciężkiej.

13. Najbardziej Przereklamowany – Justin Gabriel

Nie rozumiem dośc sporej liczby jego fanów. Poza dobrym finisherem nie ma nic ciekawego do pokazania. Brak mu charzymy, brak mick skilli. W ringu przeciętny. A jednak wielu chce pushu dla niego. Nie rozumiem.

14. Najbardziej Niedoceniony – John Morrison

On już powinien być mistrzem WWE. Świetny w ringu, solidny na majku. Ma dobry gimmick. I co? Odszedł z fedracji. WWE nawet nie chciało go zatrzymać. Nie wykorzystany talent. Szkoda. Należy mu się miejsce w Main Evencie bardziej niż Mizowi.

15. Najlepsza Gala TV – RAW

Było wiele momentów, gdy te RAW chciało się oglądać. Powrót The Rocka, powrót Takera i HHH, story z Punkiem. Działo się oj działo nie raz nie dwa na gali czerwonego brandu.

16. Walka Roku (podać galę) – CM Punk vs. John Cena na Money in the Bank 2011

Było tam wszystko. Emocje, niewiadome co do wyniku, świetna publiczność też pomogła. Samo starcie bardzo solidne. Miało do tego świętną podbudowę.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) – Big Show vs. Mark Henry na SSeries 2011

Co tu dużo pisać…nie ma o czym pisać. Nuda…kiepskie zakończenie. Zero pozytywów.

18. Odkrycie Roku – R-Truth jako heel

Nie wyobrażałem sobie go jako heela. Jak już nim został to kupiłem go od razu. Był świetny w tym co robił. Gdyby nie monster heel Mark to Truth byłby numerem jeden wśród heeli w zeszłym roku. WWE okryło Prawde na nowo i słusznie awansował w karcie.

19. Rozczarowanie Roku – Sin Cara

Sin Cara miał być nowym Reyem Misterio. Miał być wielką sensacją, wspaniałym lotnikiem w szeregach WWE. I co? I nic. Do Reya mu daleko. Botch za botchem. Brak znajomości języka angielskiego. Wpadka z naruszeniem polityki antydopingowej. Walki jak nawet były bez botchy to były marne. Festiwal spotów nic więcej. Żadnego ciekawego feudu. Gdy wreszcie stworzył coś z Hunico to kontuzje złapał. Totalny dramat. A WWE jak i fani wiązali duże nadzieje z nim. Rozczarowanie.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Vickie

Gra swoją rolę świetnie. Zbiera spory heat. Brała udział w kilku feudach. Zrobiła wiele pracy dla promocji Dolpha. Teraz ratuje Swaggera. Jedna z wazniejszych postaci w WWE.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Teddy Long

Przynudza już jako GM. Nie zbiera żadnej reakcji. Może heel turn? Albo trochę przerwy.

22. Najlepszy Komentator – Jerry Lawler

Ma dobry i charakterystyczny głos. Rzucał nie raz fajnymi tekstami w czasie feudu z Colem. Bez niego nie widzę stołka komentatorskiego WWE.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – Money in the Bank 2011

Świetna gala. Żadna z walk nie zeszła poniżej pewnego poziomu. W tym jeden 5 star. Publiczność żyła starciami. Vince przeszedł samego siebie. Dawno nie było tak dobrej gali PPV.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – Capitol Punishment

Nuda…i jeszcze raz nuda.

25. Najlepszy Finisher – AirBourne

Uwielbiam go. Jak tylko Evan wchodzi na narożnik czy drabine to czekam na jego akcje kończącą. Robi to idealnie, a sama akcja wygląda bardzo efektownie.

26. Najgłupszy Storyline – Mick Foley jako Święty Mikołaj

Żałosne. Leganda hardkoru zostaje Mikołajem…coś więcej trzeba pisać?

27. Najlepszy Entrance – The Usos

Wyróżnili się dzięki temu. Ten ich taniec wprowadzał fajny klimat i nieźle deprymował przeciwnika. Jak najbardziej na plus.

28. Kobieta Roku – Beth Pheonix

Wróciła jako face, ale przeszła heel turn i coś się jednak zaczęło dziać w dywizji Div. Jakieś feudy o pas…bo Kelly Kelly kontra siostry Bella to była tragedia. Pretendentki z dupy wzięte. A z wejściem Beth do walki o tytuł i stworzeniem Divas of Doom story o pas miało ręce i nogi.

29. Najlepszy Theme – This fire burns CM Punka. Theme sprzed Money in the Bank.

Miało to moc i super pasowało do wejścia Punka i jego okrzyków czy tauntów. Mam to nawet jako dzwonek w telefonie. Zdecydowanie ulubiony theme. Mam nadzieje, że powrócą do niego jak Punk kiedyś znowu przejdzie na złą stronę.

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – Powrót The Rocka

Jedna z twarzy Ery Attitude. Osiągnął wszystko i opuścił WWE na 7 lat. Nie mam do niego pretensji. Wybrał filmy, bo w wrestlingu zdobył co miał zdobyć. Wiele już w to nie wierzyło, a jednak. The Rock wrócił. Pojawiał się kilka razy i stoczył pojedynek na SSeries 2011. Zapowiedziany już jest jego pojedynek na WM 28 z Ceną. To jest wydarzenie roku.

Edytowane przez ArriS

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

1. Wrestler Roku-Zdecydowanie CM PUNK ogromny postęp względem poprzedniego roku, niewiarygodny skok w hierarchi chociaz przez pierwsza czesc roku przegrywał wszystko, ale od okresu MITB robi tyle szumu wokół swojej postaci ze zasluguje na ten tytuł.

2. Najgorszy Wrestler Roku-DAVID OTUNGA nie trawiętego gościa każdy segment badz walka z jego udzialem skłania mnie do przewinięcia tego momentu gali ,przekoksowany drewniak w ringu jak dla mnie nie zasłużył na to co osiagnał.

3. Najlepszy Babyface-przy takiej kategori oczywiscie sam z siebie narzuca sie pan Cena ,lecz jak mozna byc Babyface'm roku jak wiekszosc z fanow na ciebie buczy,stawiam więc na KOFI'ego KINGSTON'a zawsze przybije piatkę kazdemu fanowi dobry kontakt z publicznoscią na tym chyba polega rola babyface'a.

4. Najlepszy Heel - Tutaj mój wybrał padł na THE MIZ'a w wiekszosci swoich wypowiedzi jakos obraża miejscową publiczność która odrazu na niego buczyidealnie pasuje do roli heel'a jest do tego stworzony.

5. Feud/Storyline Roku-CM PUNK vs. JOHN CENA & Mr.McMahon - po prostu geniusz , najlepszy storyline jaki mogłem śledzić "na żywo' ,każdą nastepną gale

poprzedzającą MITB wyczekiwałem z takim zainteresowaniem byłem ciekaw co zrobi Punk odejdzie czy nie? a same MITB było wiśeńką na torcie.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku-JIM ROSS vs. MICHEAL COLE -taka nuda i jeszcze przeciągało sie to coraz dłuzej , w innych nudnych feudach mozna bylo chociaz oczekiwac ze walka bedzie dobra, atu szkoda gadać...

7. Tag Team Roku -KANE & BIG SHOW- mimo ze ten tag długo jakos nie przetrwał to jak dla mnie najciekawsi posiadacze pasow Tag Team w tym roku.

8. Najgorszy Tag Team-Heath Slater & Justin Gabriel - kompletny brak jakichkolwiek pozytywnych cech u tych panow.

9. Największy Postęp-DANIEL BRYAN - jak dla mnie ten wrestler to najwieksza nadzieja WWE na przyszłość. Poczatek roku z pasem US ,wygrana walizki i zwieńczenie roku z pasem mistza swiata.

10. Najlepsze Mic Skillsy-CM PUNK-jego epickie proma w tym roku byly najlepsze .

11. Największa Charyzma- dużo w sobie charyzmy ma ZACK RYDER na niego oddaje głos.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)-SIN CARA - mimo wielu botch'y bardzo lubie oglądać tego zawodnika w akcji, trafia do mnie postać jaką odgrywa , a akcje jak juz mu wyjda to robią wrażenie.

13. Najbardziej Przereklamowany- JACK SWAGGER- i jego gimmick Al American American dawno przestał mnie interesować i juz sie to przejadło.

14. Najbardziej Niedoceniony-DREW MCINTYRE jak dla mnie ma on potencjał na bardzo mocnego UPPER-MIDCARDERA ktory móglby nawet gdzies ocierać sie o pas.

15. Najlepsza Gala TV -RAW SuperShow jako ,że TNA nie oglądam ,a SD zamula to jedyny wybór.

16. Walka Roku (podać galę) Extreme Rules -Del Rio vs. Christian-strasznie podobała mi sie ta walka i jeszcze interwencja Edge'a i Brodusa i zwycięstwo CC genialnie!

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)-Michael Cole & Jack Swagger vs Jerry Lawler & Jim Ross -Extreme Rules -TRAGEDIA!

18. Odkrycie Roku - DOLPH ZIGGLER -dostał szansę i ją wykorzystał. Wypromował sie juz dosyć mocno ,może czas juz na jakis większy feud o tytuł?

19. Rozczarowanie Roku-Johny Curtis-myslałem, że stać go na więcej.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) MR.McMahon -uwielbiam tego gościa.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) Teddy Long- już zanudzasz na tym SmackDown!

22. Najlepszy Komentator-Josh Mathews- za to że nie pcha sie do ringu.

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Money in the Bank.

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Ovet The Limit.

25. Najlepszy Finisher -Go To Sleep

26. Najgłupszy Storyline - wstrzymuje się.

27. Najlepszy Entrance - CM Punk na MITB cos niesamowitego.

28. Kobieta Roku - Beth Pheonix.

29. Najlepszy Theme - CM Punk "This fire burns".

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku- Epickie promo CM Punk'a na Raw Roulette

27-06-2011

Edytowane przez macieja777
CM Punk is the best wrestler in the world

2. Najgorszy Wrestler Roku - Jack Swagger

3. Najlepszy Babyface - HHH

4. Najlepszy Heel - The Miz

5. Feud/Storyline Roku - John Cena vs The Rock

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku -

7. Tag Team Roku - The Uso's

8. Najgorszy Tag Team - AirBoom

9. Największy Postęp - Alberto del Rio

10. Najlepsze Mic Skillsy - John Cena

11. Największa Charyzma - The Miz

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Kofi Kingston

13. Najbardziej Przereklamowany - Big Show

14. Najbardziej Niedoceniony - Sin Cara

15. Najlepsza Gala TV - WWE Monday Night RAW

16. Walka Roku (podać galę) - Over the Limit John Cena vs The Miz "I Quit"

17. Najgorsza Walka Roku - Table Ladders Chairs Cody Rhodes vs Booker T

18. Odkrycie Roku - Daniel Bryan

19. Rozczarowanie Roku - Sin Cara

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ricardo Rodriguez

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Vickie Guerrero

22. Najlepszy Komentator - Booker T

23. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Table & Ladders & Chairs

24. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Capitol Punishment

25. Najlepszy Finisher - Finisher Sin Cary z 3liny (nie pamietam nazwy

26. Najgłupszy Storyline - Little jimmy leję wodą na r-trutha

27. Najlepszy Entrance - John Cena Entrance

28. Kobieta Roku - S*** Kelly Kelly

29. Najlepszy Theme - CM PUNK - CULT OF PERSONALITY

30. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - John Cena going to face The Rock at Wrestlemania 28!

1. CM Punk - ten wrestler zrobił duży krok do przodu w swej karierze, zapoczątkował jeden z lepszych feudów ostatnich lat w WWE. Jego speeche zachęcają do słuchania z uwagą każdego proma, w którym bierze udział. Bardzo dobrze odgrywa swą rolę zarówno podczas gal TV jak i poza nimi (np. house show, gdy był w Nexus i krótka utarczka słowna z jednym z fanów). Dalsze nominacje zapewne utwierdzą, że to wokół niego działo się najwięcej i najlepiej w tym roku (a w zasadzie w jego drugiej połowie)

2. Kevin Nash - co prawda nie walczył wiele, lecz jego powrót do walk okazał się zdecydowanym niewypałem. Jego potyczka na TLC z Hunterem była IMO najgorszą w tym roku, mimo, że Triple H starał się i nie wypadł tak blado. Szkoda, że tak znany zawodnik musiał pokazać się przed młodszymi fanami w tak fatalny sposób.

3. Rey Mysterio - cokolwiek robi młodsi fani go uwielbiają. Jego maski wciąż są kupowane, a WWE trudno jest znaleźć dla niego godnego zastępcę, który mógłby zbierać niezależnie od wszystkiego tak duży pop.

4. R -Truth - odkąd przeszedł heel turn stał się znaczącą postacią w głównym rosterze McMahona. "Little Jimmy" i cała jego choroba psychiczna były świetnym pomysłem, do którego ponadto znakomicie się dostosował. Nawet w momentach, gdy przepraszał za swoje zachowanie zachowywał nutkę tej nienormalności.

5. Odejście Punka z pasem - osobiście byłem pewny jego porażki na MitB i odejścia z federacji, na szczęście stało się zupełnie inaczej. McMahon w bardzo fajny sposób pogrywał sobie ze smartami, a dzięki temu zajściu Brooks stał się jedną z czołowych postaci.

6. Cole vs Ross - Vince często lubi się popisywać głupotą, wcześniej faworytem w tej kategorii byłby feud tego pierwszego z Lawlerem, lecz ostatnie wydarzenia pokazały, że może być gorzej. Nie przebija to co prawda porażek Chavo z Hornswogglem i na szczęście nie rozwinęło się nadto. JR to świetny komentator i powinien zajmować się właśnie komentowaniem gal (ewentualnie braniem udziału z storylinach typu przejęcie władzy w WWE), a nie walczeniem czy tańczeniem (sic!). Cole jest fajnym heelem, o takiego jakiś czas temu mi brakowało, lecz wystarczy, że wyśmiewa innych i robi to w inteligentny sposób. Próby walk w jego wykonaniu są mniej śmieszne niż Hornie.

7. Awesome Truth - ich współpraca układała się bardzo dobrze, połączenie nastąpiło po konkretnej historii. Obaj bardzo dobrze odgrywali rolę tych złych, zdobyli się nawet na wygraną z Punkiem i Triple H'em. Szkoda, że tak szybko musieli ich rozłączyć, bo gdyby nie fakt bycia "cipkami" mogliby skutecznie walczyć z konspiracjami w WWE.

8. Marella i Kozlov - pierwszy z nich jest stworzony do komedii i jeśli taką rolę wybrało dla niego WWE to tak powinno pozostać, drugi zaś swego czasu niszczył HHH-a i Hardy'ego na raz, a wylądował w TT z Santino. Historia połączenia ich była denna, niepotrzebny TT.

9. Cody Rhodes - w Princeless był uważany za tego gorszego, to Ted miał zostać większą gwiazdą. Okazało się jednak, że syn Dusty'ego był niedoceniany. Gimmick chorego psychicznie po "zniszczeniu" jego twarzy prze Reya był bardzo dobry, a i teraz daje bardzo dobrze radę. Zmienił oblicze pasa IC i wypromował go, nadchodzi jego czas na ME.

10. CM Punk - może to dlatego, że utożsamiam jego postać w WWE z nim samym, przy tym co mówi wychodzi bardzo naturalnie, przez co kupuję jego postać w 100%

11. John Cena - co by się nie działo, ten gość imponuje mi charyzmą jak mało kto, będzie ikoną WWE jak swego czasu Hogan czy Rock.

12. Hunico - jeszcze nie dostał odpowiedniej szansy, ale mam nadzieję, że takową otrzyma, zasługuje na nią. Nie miał zbyt spektakularnego debiutu, lecz świetnie odgrywa swój gimmick, ponadto klei dobre walki.

13. Randy Orton - bardzo podobał mi się jako heel, choć chciałem w końcu jego turnu. Jak się okazuje, był dużo lepszy w tym co robił wcześniej i aktualnie za cholerę nie mogę kupić jego postaci. Fajnie, że wziął się promowanie innych, lecz czas wrócić do żmii za czasów feudu z rodziną McMahonów.

14. Christian - otrzymał pas jedynie ze względu na Edge'a, lecz szybko się go pozbył i wrócił do bycia poniżanym. Szkoda, bo potrafił bardzo dobrze odgrywać nawet gimmick "cipko-heela".

15. RAW - wprowadzenie Supershow zrobiło je jeszcze ciekawszym, jako że jest to najważniejszy brand w WWE, po prostu nie mogło być inaczej.

16. CM Punk vs John Cena na MitB - nominuję tę walkę ze względu na bardzo ciekawą podbudowę, dobre tempo, wiarygodne nearfalle, ciekawą końcówkę, aż wreszcie zaskakujący wynik.

17. Nash vs HHH - fatalny pomysł jeśli chodzi o występ ringowy Diesela, upokorzył się, zupełnie niepotrzebne zjawisko. Walka powinna trwać 25 sekund, Hunter mógłby przegrać przez dyskwalifikację, lecz odesłać na dożywotnią emeryturę swego przyjaciela.

18. Zack Ryder - był na wylocie, złapał się ostatniej deski ratunku jaką był autorski program i doszło do tego, że ma pasu US, który był bardzo dobrze wypromowany. Dzięki charyzmie WWE doceniło go, a ring skille miał dobre już za czasów TT z Hawkinsem.

19. The Rock - jeśli już zapowiedzieli jego walkę z Ceną to mógłby pojawiać się częściej, rozumiem, że kariera filmowa jest ważniejsza, lecz trudno kupić tę potyczkę, skoro przyjdzie Peoples Champion, pokaże, iż jest dużo lepszy od Jasia, upokorzy go i wróci dogrywać kolejne sceny w kolejnym kiczu.

20. Vickie Guerrero - uwielbiam ją za to co robi, przy kim by się nie kręciła, potrafi go wypromować, potrafiłaby zagwarantować heat nawet dla Reya Mysterio, a nie jest to łatwe do wykonania

21. Theodore Long - myślę, że jego czas już minął, fakt, że w WWE potrzeba GM-a, który będzie rządził sprawiedliwie i z korzyścią dla face'ów (co się wyklucza), ale już chyba wolałbym w tej roli Snookie (blee)

22. Michael Cole - jak już wspominałem, taki komentator przyda się WWE. Striker próbował tego typu zagrywek, lecz przez parę pomyłek "stracił push". Za to Cole utrzymuje się na swej pozycji, albo Vince cały czas mu szepcze coś do ucha, albo jest inteligentny i potrafi improwizować, co bardzo cenię.

23. Money in the Bank - walki stały na wysokim ringowym poziomie (nawet Show vs Henry), obaj zwycięzcy walizek byli odpowiedni, a Bryan był niemałym zaskoczeniem, ponadto po tej gali pas WWE opuścił federację.

24. Capitol Punishment - większość walk była słaba (nie licząc Punk vs Mysterio), rezultaty również niezbyt trafne (co prawda Ziggler przejął pas US i zaczął piąć się w górę), Riley i Jackson pokonali zawodników, którzy powinni być ME, a sami szybko zniknęli.

25. Knockout punch - to chyba najjaśniejszy punkt obecnego Big Showa. Często potrafi tak zgrać się z przeciwnikiem, że wygląda to na naprawdę potężne uderzenie. Może nie jest to widowiskowe, ale cholernie wiarygodne.

26. Hornie przemawia - fakt, że dzięki temu krasnal nie jest już tak "upośledzony", lecz mimo nastawienia produktu w stronę dzieci, takie rzeczy jak cuda powinni sobie odpuścić.

27. Uso's - nowy entrance wskazywał na chęć dania im dużego pushu, na który zasługują, nie dostali go chyba z powodu wybryku jednego z braci, a szkoda. Wracając do entrance uwiarygadnia on jeszcze bardziej rodzinny TT.

28. Kharma - niestety jej kariera w WWE nie zdołała się rozpędzić, ale był to zwiastun zmian w dywizji kobiet. Szkoda, że zdecydowano ją zaciążyć również storyline'owo, lecz mam nadzieję, na jej powrót już w 2012 i długie panowanie z tytułem div.

29. Ain't No Grave - pasuje do Takera idealnie, wprowadza trafny, mroczny klimat.

30. "Shootowe" promo Punka - ta wypowiedź wprowadziła dużo zamieszania i szum wokół WWE. Wiele osób uwierzyło w wyjście poza skrypt Brooksa. Osobiście oglądałem to promo po parę razy i za każdym przechodziły mnie ciarki. Był to początek fajnej postaci Punka, która niestety straciła trochę z tego buntownika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 78 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 555 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Ta walka kobiet to akurat taki pojedynek w sam raz na pre-show
    • KPWrestling
      KPW ARENA 29 20.06.2025 START 18:00, WEJŚCIE od 17:00 KLUB NOWY HAREM 81-342 Gdynia, 3 Maja 28 KARTA GALI: Więcej informacji wkrótce! Przeczytaj na stronie KPW.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Sakura Genesis 2025 Data: 05.04.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ryogoku Kokugikan Publiczność: 6.640 Format: Live Platforma: TV Asahi Komentarz: El Desperado Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • KyRenLo
      Po Smackdown dwie kolejne walki w karcie: Walka o pas US Panów. Trzeba przyznać fajnego rywala dostał LA Knight: Jade vs. Naomi: Plus wiemy też, że Liv i jej kumpela Raquel zawalczą w obronie złota. 
    • KPWrestling
      We wczorajszym wystąpieniu p.o. prezesa KPW Rosetti ogłosił, że na gali KPW Arena 28: Zły Omen odbędzie się zaprzysiężenie nowego prezesa federacji KPW. Gala Wrestlingu: KPW Arena 28 11 kwietnia 2025 Nowy Harem Gdynia BRAK WOLNYCH BILETÓW Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
  • Dodaj nową pozycję...