Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Bukmacherskie Pewniaki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ostatnio trochę w tym siedzę, a i mały odzew był w temacie Piłkarskim, więc takie coś może nam się przydać (przynajmniej niektorym). W końcu przed postawieniem pieniędzy, warto zasięgnąć drugiej opinii, bo może mamy tu jakichś specjalistów od poszczególnych lig. Nie wiem, czy jest sens się rozpisywać, ale przy każdym waszym typie MUSI się znaleźć jakiś komentarz. Nie chce tu spamu - postawcie na "X", bo... tak! Takie rzeczy będą usuwane i karane. Jeśli już macie się czymś dzielić (a wiem, że nie tylko ja stawiam), to apeluje o konkrety. Nie wymagam rozprawki, ale przynajmniej dwoch zdan.

Koncowka roku nie jest jakims burzliwym okresem, wiec powoli mozna rozkrecic (i wkrecic sie) ten temat. (Oczywiscie nie musimy sie ograniczac tylko do futbolu)

26.XII

WBA - Manchester City - typ: 2 - kurs 1.40

Jeśli płacą nam tyle za City, to nie można nie skorzystać. Drużyna błękitnych ma tylko dwa punkty przewagi nad lokalnymi rywalami z United, i nie mogą sobie pozwolić na strate punktow z ligowym sredniakiem. Szczegolnie, ze ten sredniak gra slabo u siebie. Kurs najpewniej jest tak duzy, bo ostatnio West Brom zgarnal komplet punktow na wyjezdzie z Newcastle, ale na wlasnym boisku wygrali tylko 2 z 8 meczy. Ofensywnej sily przyjezdnych nie trzeba opisywac. Tu moze sie skonczyc handicapem, ale bezpieczniej jest postawic po prostu na zwyciestwo Citizens.

Gent - Westerlo - typ: 1 - kurs 1.25

Gent ma trzy punkty straty do Anderlechtu, ktory ostatnio potrafi glupio gubic punkty. Wicelider pewnie sobie pluje w brode, ze tez dwie kolejki temu dal ciala z G. Beerschot. Na kolejna wpadke musza uwazac, szczegolnie gdy przeciwnikiem jest ekipa z Westerlo, ktora nie wygrala zadnego meczu na wyjezdzie w tym sezonie. Jest jednym z kandydatow do spadku, i jedna z dwoch najmniej skutecznych druzyn w lidze.

27.XII

Norwich - Tottenham - typ: 2 - kurs 1.80

Adebayor jest w niesamowitej formie, i bylem bliski postawienia, ze to dokladnie on ukuje jakas bramke na wyjezdzie (nie jestem fanem takich zakladow). Norwich ma slaba defensywe i traci sporo, czy to na wyjezdzie, czy u siebie. Ostatnio remisuja z przecietniakami, a Tottenham walczy o Champions League, i na pewno jest druzyna, ktora sporo namiesza. Kurs jest wysoki i tez nie sposob przejsc obojetnie.

Tak prezentuje się moj (bodajze) ostatni kupon w 2011. Z 25zl planuje zrobic 80 na tych trzech spotkaniach. Ryzykowac za duzo nie ryzykuje, a dodatkowe 50 sie przyda na przyszly rok.

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• NalepRKO

223

• N!KO

109

• Holyshit

109

• PH93

106

Top użytkownicy w tym temacie

grasz na necie czy w jakims totmixie itp?
https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270501

grasz na necie czy w jakims totmixie itp?

Na dwa sposoby. Konto Bet-at-Home to jest nr.1 u mnie, ale okazjonalnie puszcze jakiegos "tasiemca" w toto-mixie/fortunie. Tylko tam kupony nie przekraczaja 10zl.

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270507

Dzisiaj w nocy rusza NBA. Z 5 meczy jest jeden absolutny pewniak:

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers. Kurs na LAC (bet-at-home) to 1.40.

Pewniak z kilku powodów. Przede wszystkim ekipa ta wzmocniła się jednym z 3 najlepszych rozgrywających w lidze. Prócz tego są nowi i ograni w mistrzowskich zespołach Billups i Butler. Dodać do tego należy oczywiście dwóch niesamowicie wyskakanych atletów w postaci Griffina i Jordana. Oglądałem dwa ich mecze przedsezonowe z Lakersami (mistrzowie z lat 2009 i 2010), to na ich tle wyglądali znakomicie. Prawdopodobnie w składzie Warriors nie zagra Monta Ellis, który jest najlepszym zawodnikiem ekipy gospodarzy tego meczu. W przedsezonowych opiniach ekspertów Clippers to kandydat do top5 zachodu, z kolei ekipa z Golden State stawiana jest na drugim biegunie (doły tabeli konferencji zachodniej).

Przy kursie 1.40 grzechem jest nie postawić 2 :)

btw. Ja na ten mecz postawiłem 100zł w STS'ie przy kursie 1.75 :twisted: Było to w czwartek; w piątek sprawdziłem kurs na Clippersów i spadł już do 1.45.

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270581

Ja na ten mecz postawiłem 100zł w STS'ie przy kursie 1.75 Było to w czwartek; w piątek sprawdziłem kurs na Clippersów i spadł już do 1.45.

Na NBA sie zbytnio nie znam, wiec ciezko mi bedzie wylozyc 100zl na Clippersow. 50zl to jeszcze, ale wtedy wygrana marna. Co z Miami Heat? Dadza sobie rade z Dallas Mavericks na wyjezdzie? Kurs tez jest 1.5, wiec jesli by te dwa mecze dac, to juz bym byl usatysfakcjonowany. 20.30 sie zaczyna to spotkanie (na czas Polski), wiec mam nadzieje, ze do tej pory mi odpowiesz. Dirk gra jeszcze w Dallas?

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270590

Miami może i jest faworytem, ale wynik może iść w każdą stronę. Co prawda trio James-Wade-Bosh jest jeszcze bardziej zgrane, jednak fenomenalne trójki Mavreckis, Nowitzky + do tego Lamar Odom- to wszystko może sprawić że mistrzowie wygrają ten mecz.
https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270592

Miami z Dallas bym nie obstawiał. Owszem typuję, że wygra Miami, no ale ;) Dirk gra, są to jakby nie patrzeć mistrzowie z zeszłego sezonu, stracili ostoję defensywy Chandlera ale wpadł im Odom. Wszystko (Big3 podrażnieni porażką w finałach) przemawia za Heat, ale coś mam przeczucie, że może być różnie. Dla bezpieczeństwa odpuściłbym ten mecz. Z tych 5ciu pewniak dla mnie to tylko Clippersi.
https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270595

Miami może i jest faworytem, ale wynik może iść w każdą stronę. Co prawda trio James-Wade-Bosh jest jeszcze bardziej zgrane, jednak fenomenalne trójki Mavreckis, Nowitzky + do tego Lamar Odom- to wszystko może sprawić że mistrzowie wygrają ten mecz.

Czyli podchodzic z dystansem... A jak sie sprawa ma w pojedynku Knicksow z Celticsami? 1.5 na Nowy Jork? Kogo kupili? Podobnie sie ma sprawa, jesli chodzi o Bullsow. Kurs 1.5 w meczu wyjazdowym z Lakers? Ogarnijcie mi w skrocie pierwsze piatki w tych dwoch meczach, to cos dostawie do Clippersow.

Mavericks v Heat (2)

Knicks vs Celtics (1)

Lakers vs Bulls (2)

Ktory wybrac. Sa juz jakies "przecieki" co do pierwszych piatek?

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270596

• Urządzenie:  Android

A jak sie sprawa ma w pojedynku Knicksow z Celticsami? 1.5 na Nowy Jork? Kogo kupili?

Pozyskali Tysona Chandlera z mistrzowskiej ekipy Dallas. Do tego mają dwóch obeznanych rozgrywających (B. Davis i M. Bibby), więc nie skreślałbym ich z potyczki przeciwko Celtom. Doszły jeszcze mnie słuchy iż Paul Pierce nie wystąpi w tym meczu, więc jest to dosyć duże osłabienie Bostonu.

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270599

Jakbym miał zagrać za te 2zł to bym obstawił tak jak napisałeś.

Co do NY z BOS to 75% daję ekipie gospodarzy (Knicks). Tylko tu ma się podobna sytuacja jak z Dallas. Starzy wyjadacze z Garnettem i Allenem na czele wspierami przez Rondo mogą mogą popsuć święto w Nowym Yorku (mimo, że nie zagra kontuzjowany w bostońskiej ekipie Pierce).

Lakers z Chicago bym na stówę nie obstawiał. To taki pojedynek, którego nie powinno się tykać, nawet jak na którąś drużynę jest wysoki kurs. Tu szanse stoją po równo. Bulls w gazie, Lakers niby nie ale to zawsze ekipa z najlepszym koszykarzem na świecie - Bryant - i drugim najlepszym europejczykiem - Pau Gasol.

N!ko na Twoim miejsce, a widzę, że obstawiasz i znasz się na nodze to do kuponu dorzuciłbym tylko mecz Golden State z LA Clippers :)

Pytasz o pierwsze piątki, prawdopodobnie będą takie (via ESPN):

Boston: Rondo, Allen, Daniels/Pavlović, Garnett, O'Neal

NYK: Douglas, Fields, Anthony, Stoudamire, Chandler

Miami: Chalmers, Wade, James, Bosh, Anthony

Dallas: Kidd, Carter (z ławki wchodził i zapewne wchodzić będzie dalej Terry), Marion (tak samo jak z Terry'm tak i tu zmiennikiem będzie Odom), Nowitzki, Haywood

Chciago: Rose, Hamilton, Deng, Boozer, Noah

LAL: Fisher, Bryant, Barnes, Gasol i być może Artest (posługuję się pierwotnym nazwiskiem bo to nowe to nieporozumienie) albo McRoberts (normalnie na centrze grałby Bynum ale jest zawieszony na 4 pierwsze spotkania, więc zapewne przesuną Hiszpana na środek)

Edytowane przez KaMaz
https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270601

N!KO, naprawdę mecze pierwszej kolejki są mocno wyrównane więc nie wiem jak ryzykownie możesz postawić. Jeśli chodzi o typy które podałeś to sprawa wygląda tak:

Knicks vs Celtics (1)

Z jednej strony Knicks z Carmelo Anthonym i Amare Stoudemirem, do tego Tyson Chandler- naprawdę świetny obrońca. Jednak mają bardzo słaby "obwód" (stracili Billupsa). tu Boston może ich solidnie ukłuć. Mają Rajona Rondo i Raya Allena. Do tego pod koszem Kevin Garnett, na prawdę ciężko przewidzieć wynik, jednak biorąc pod uwagę wiek Garnetta i Allena oraz brak Pierca, kierowałbym się w kierunku Knicks.

Lakers vs Bulls (2)

Jak dla mnie faworytami są Bulls. Pierwsza piątka: Rose- Hamilton- Deng- Boozer- Noah to według mnie lepsi zawodnicy niż Fisher- Kobe- Artest- Gasol- Bynum. Tym bardziej że Bryant ponownie doznał jakiejś kontuzji nadgarstka. Rose to chyba najlepszy PG ligi i MVP zeszłego sezonu, Hamilton, to co prawda nowy gracz, jednak jest dobrym obrońcą. Deng dotrzymywał kroku LeBronowi w Playoffach i nieźle rzuca z dystansu. Boozer, mimo że jest trochę drewniany powinien nie odstawać dużo od Gasola, a Noah to jeden z najlepszych graczy, jeśli chodzi o zbiórki. Kibicuję Chicago więc mogę być nieobiektywny, ale to na ten mecz bym postawił.

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270602

Wlasnie boje sie Lakersow, bo nie wiadomo co Kobemu odbije. Kusi jednak informacja o braku Pierce'a. Bez niego Celtics beda mieli o wiele trudniej. Mam nadzieje, ze Allenowi nie odbije, i nie bedzie trafial kazdej 3ki, bo wlasnie jestem bliski postawienia na NY.

Wyjdzie na dzisiaj cos takiego:

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers

Typ - Typ: 2 1,40

New York Knicks - Boston Celtics

Typ - Typ: 1 1,50

Całkowity kurs 2,10

Stawka 50

Wygrana 105,00

Mecz Knicksow jest o 18 na nasz Polski czas? (dobry stream na PW mile widziany - polski komentarz moze byc :wink: ) Jesli tak, to bedzie czym sie zajac w ten nudny swiateczny dzien. Nuda to jedyny powod mojego dzisiejszego kuponu. Mam nadzieje, ze lokalni specjalisci nie zawiedli, i cos zarobie :wink: W razie gdyby Clippersi dali dupy w nocy, to KaMaz dam Ci numer konta na ktory mi zwrocic hajs.

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270612

W razie gdyby Clippersi dali dupy w nocy, to KaMaz dam Ci numer konta na ktory mi zwrocic hajs.

Nie ma problemu :) Ręczę za nich :)

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270617

Nie ma problemu :) Ręczę za nich :)

Ja bym ręki uciąć cie dał za Clippers w tym meczu. GSW ma to do siebie że jest niesamowicie ofensywną drużyną i jak gra z innym teamem który gra właśnie też ofensywnie to wynik może pójść w każdą stronę. "Wojownicy" grają też u siebie w Auckland. Dodatkowo wiemy jak to jest z tymi startami ekip z nowymi gwiazdami - najlepszym przykładem jest Miami i ich start rok temu... może jestem nieobiektywny bo kibicuje GSW (Jeszcze Toronto i Pheonix) ale ja wierze w ich zwycięstwo.

Swoją drogą jutro kolejna kolejka PL. I ja osobiście bym tu wskazał jeden mecz do postawienia który ma bardzo korzystny kurs. Mianowicie chodzi mi o mecz

Sunderland vs Everton: typ 1 kurs - 2,35

Sunerland odkąd zmienił trenera (Martin O'neil) zaczyna powoli wykopywać się z dołka i nie tylko zdobywać punkty ale też ładnie dla oka grać. Z kolei Everton to jak dla mnie jedno z największych rozczarować tego roku w Anglii. "Niebiescy" w ogóle nie grają ciekawie a sami meczą się ze słabeuszami dodatkowo bardzo słabo grają na wyjezdzie. Nie jest to może pewniak co Manchaster City ale myślę ze można zaryzykować. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270672

Ja bym ręki uciąć cie dał za Clippers w tym meczu.

Z tego co slyszalem, to maja nowego trenera, ktory objal stanowisko niedawno. Mysle, ze jeszcze nie poukladal gry na tyle, zeby gwiazdozbior mial zaliczyc wpadke. Problem jest taki, ze nie wiem, czy w ogole moj kupon dotrwa do tego meczu, bo Knicksi zwolnili tempo, i maja problemy z Rondo

https://forum.wrestling.pl/topic/28297-bukmacherskie-pewniaki/#findComment-270677

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...