Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Strikeforce Melendez vs Masvidal - Wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza Strikeforce w wadze lekkiej

155 lbs.: Gilbert Melendez pokonał Jorge Masvidala przez jednogłośną decyzję (2 x 50-45, 49-46)

Główna karta:

Pojedynek o pas mistrza Strikeforce w wadze piórkowej kobiet

145 lbs.: Cristiane Santos pokonała Hiroko Yamanakę przez TKO (uderzenia w stójce), 1. runda, 0:16

205 lbs.: Gegard Mousasi pokonał Ovince’a St. Preux przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28)

155 lbs.: K.J. Noons pokonał Billy’ego Evangelistę przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28)

Pozostałe:

155 lbs.: Caros Fodor pokonał Justina Wilcoxa przez KO (uderzenia w stójce), 1. runda, 0:14

170 lbs.: Roger Bowling pokonał Jerrona Peoplesa przez KO (uderzenia w stójce), 1. runda, 0:42

265 lbs.: Devin Cole pokonał Gabriela Salinasa-Jonesa przez jednogłośną decyzję (3 x 30-27)

185 lbs.: Eddie Mendez pokonał Fernando Gonzaleza przez niejednogłośną decyzję (28-29, 30-27, 29-28)

170 lbs.: Herman Terrado pokonał Chrisa Browna przez poddanie (balacha z dosiadu), 3. runda, 4:05

Zrodlo: www.mmarocks.pl

Melendez vs Masvidal - Gilbert wygral kazda runde, co nie oznacza, ze pretendent dostal jakis straszny wpierdol. Cala walka toczyla sie w stojce i wzajemnie sie Panowie okladali. Szczerze to nic specjalnego, choc jednego i drugiego bym z checia widzial w UFC. Po walce Melendez zapowiada gotowosc do walki Champion vs Champion. Henderson vs Melendez? Jestem na Tak....

Wiem, ze napisalem Henderson, bo mam wrazenie, ze podczas gali w Japonii pas zmieni posiadacza - temat godny obgadania :wink:

Cyborg vs Azjatka - Cris powinna walczyc z facetami... Ta biedna Azjatka nie ogarniala, gdzie sie w tej chwili znajduje. Wygladala jak kot na pustyni, ktory nie ogarnia tej kuwety

Mousasi vs OSP - Wstyd Gegard, ze nie wykonczyles przeciwnika przed czasem. Dawno nie widzialem, zeby ktos wszedl do oktagonu tak przestraszony, jak to mialo miejsce z OSP. Caly czas sie cofal, a jak juz zrobil dosiad, i byl w dominujacej pozycji w parterze, to Mousasi po prostu go obracal.

Noons vs Evangelista - Maly kabaret, bo Billy ciagle sie usmiechal po ciosach swojego rywala, ale mial sporo racji, bo one fkatycznie wygladly anemicznie. Bisping robi wieksza furore swoimi grabiami. Totalnie sie wynudzilem

https://forum.wrestling.pl/topic/28218-strikeforce-melendez-vs-masvidal-wyniki/

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

1

• N!KO

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   228
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

1. Cyborg vs. Yamanaka - Japonka usiłowała boksować z Santos, co było dla niej niczym wyrok śmierci. Cyborgowa przejechała przez nią jak walec. Dziwię się, że Kryśka mając plecy rywalki, nie szła po RNC, ale ona chyba po prostu (bo przecież BJJ nie jest jej obce) uwielbia demolować swoje rywalki :D , a widzowie za to właśnie uwielbiają ją (jak mi któryś z kumpli psioczy na kobiece MMA, to mu zawsze zapodaję jakąś walkę Krychy i diametralnie potrafi to zmienić jego punkt widzenia :twisted: ).

2.Gegard Mousasi vs. Ovince St. Preux - widać, że Gegard ładnie poprawił zapasy, zwłaszcza te defensywne, bo nieźle (a miał z tym ostatnio kłopoty) bronił obaleń, obalony dość szybko potrafił podnieść walkę do stójki, a nawet sam przeważał w kwestii takedown'ów nad rywalem.

Ormianin nie pokazał jednak zbyt wiele ze swojej błyskotliwej stójki i większość starcia rozegrała się w parterze.

Ładna próba Kimury przez Mousasi'ego w pierwszej rundzie i zastosowanie Krucyfiksu pod sam jej koniec. OSP miał dużo szczęścia, że syrena zakończyła rundę.

Ogólnie jednak Gegard jakoś nie zabłysnął, bo myślałem że nie będzie się aż tak męczył z Haitańczykiem i zdemoluje go w stójce.

3. KJ Noons vs. Billy Evangelista - game plan Noonsa wypalił jak najbardziej, bo udawało mu się wyśmienicie bronic obaleń i utrzymywać walkę w preferowanej przez siebie stójce. KJ nie wział jednak chyba pod uwagę tego jak sporo krwi w owej stójce może mu napsuć Evangelista, który walcząc w "nieprzyjaznej dla siebie strefie", dawał tam całkiem ładnie radę i wygrana Noonsa wcale nie była tak wyraźna jakby można się było spodziewać po stójkowej wojnie.

4. Gilbert Melendez vs. Jorge Masvidal - uwielbiam Melendeza, bo to prawdziwy kocur. Rozwaliły mnie te motywy, kiedy Masvidal zaczął pajacować i rozkładać ręce, po czym natychmiast dostał soczystą bombę na twarz i mu przeszła ochota na żarty :lol: Świetny był też numer, kiedy Melendez trzymając przeciwnika w Gilotynie, podbierał mu ręce w górę, aby nie było 3 punktów podparcia i mógł mu wyjechać z kolana na głowę (doceniam taką "ringową inteligencję") :wink:

Gilbert zamiast uruchomić swoje niezłe zapasy, podjął grę Masvidala i zawlaczył całość w stójce, mimo to - deklasując rywala, w jego koronnej płaszczyźnie. Ładny pokaz Mistrza, który udowadnia, że jest w stanie pokonać pretendenta, tak w stójce, jak i w parterze.

[ Dodano: 2011-12-18, 23:05 ]

Bisping robi wieksza furore swoimi grabiami.

Ktoś, kto potrafił położyć w kimę takiego posiadacza granitowej szczeny jak Nick Diaz - z pewnością deklasuje w kwestii siły uderzenia takiego Bispinga.

https://forum.wrestling.pl/topic/28218-strikeforce-melendez-vs-masvidal-wyniki/#findComment-269716