Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE 2012 według skrok00

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

W moim diary będą prawie takie same rostery i PPV jak naprawde. Samckdown będzie się odbywało w piątki, a RAW w poniedziałki. Nie będzie komentatorów.

Rozkład PPV:

Styczeń - Royal Rumble

Luty - Elimination Chamber

Marzec - WrestleMania

Kwiecień - Extreme Rules

Maj - Over the Limit

Czerwiec - Capitol Punishment

Lipiec - Money in the Bank

Sierpień - SummerSlam

Wrzesień - Night of Champions

Październik - Hell in a Cell

Październik - Vengeance

Listopad - Survivor Series

Grudzień - TLC

Pasy RAW i ich posiadacze:

WWE Championship - The Miz

WWE United States Championship - Dolph Ziggler

Pasy Samckdown ich posiadacze:

WWE World Heawyweight Championship - Mark Henry

WWE Intercontinental Championship - Cody Rhodes

Pasy obu brandowe i ich posiadacze:

WWE Divas Championship: Beth Phoenix

WWE Tag Team Championship: Air Boom

Brand RAW:

Alberto Del Rio

Alex Riley

Brodus Clay

CM Punk

Curt Hawkins

David Otunga

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Epico

Evan Bourne

Jack Swagger

John Cena

JTG

Kane

Kevin Nash

Kofi Kingston

Mason Ryan

Michael McGillicutty

The Miz Mike Mizanin

Primo Eddie Colón

Rey Mysterio

R-Truth

Santino Marella

Triple H

Tyler Reks

Zack Ryder

Divy RAW:

Beth Phoenix

Brie Bella

Eve

Kelly Kelly

Kharma

Nikki Bella

Non-wrestlerzy RAW:

John Laurinaitis

Maryse

Ricardo Rodriguez

Vickie Guerrero

Roster Smackdown:

Big Show

Booker T

Christian

Cody Rhodes

Daniel Bryan

Ezekiel Jackson

Heath Slater

Hornswoggle

Hunico

Jey Uso

Jimmy Uso

Jinder Mahal

Johnny Curtis

Justin Gabriel

Mark Henry

Randy Orton

Sheamus

Sin Cara

Ted DiBiase

Trent Barreta

Tyson Kidd

Wade Barrett

Yoshi Tatsu

Divy Smackdown:

A.J.

Aksana

Alicia Fox

Kaitlyn

Layla

Natalya

Rosa Mendes

Tamina

Non-wrestlerzy Smackdown:

Lilian Garcia

Theodore Long

WYNIKI GALI TLC:

Mark Hanry d. Big Show - po walce Henry skontuzjował nogę Showa.

Triple H d. Kevin Nash

Dolph Ziggler d. Zack Ryder - Dolph wygrał kantem ponieważ Vickie zagadała sędziego, a Jack uderzył Zacka kasketem

Wade Barrett d. Randy Orton - po walce Wade wykonał Westland na jeszcze jeden stół

The Miz d. Alberto Del Rio i CM Punk

Cody Rhodes d. Booker T by DQ

Pierwsze RAW po TLC:

19.12.11

Show rozpoczyna nowy mistrz WWE – The Miz. Wszedł do ringu i wziął i mikrofon:

Miz: To co się ostatnimi czasami dzieje na RAW możemy nazwać powrotem pewnej ery – ery The Miza. Kolejny już rok zacznie się tak samo jak inne poprzednie. Zaczną się wielką dominacją najlepszego zawodnika w WWE – The Miza! Po tym kiedy zdobyłem pas na TLC, zyski WWE skoczą o 99% w górę. Każdy będzie chcieć coś kupić ze mną. Moja era w 2012 będzie jeszcze potężniejsza niż rok temu. Nadeszła Awesomemania która opanuje cały świat!

W tym czasie słyszmy Theme CM Punka który idzie do ringu pewnym krokiem z mikrofonem.

CM: To dziwne …. Pierwszy raz słyszę o erze jakiegoś The Miza! Jeżeli jakaś była i jakaś będzie to na pewno skończy się na Royal Rumble gdzie skopie ci cztery litery. Amigo! Może chcesz Pepsi?

W tej chwili Best In The World schodzi z ringu i bierze spod kwadratowego pierścienia dwie puszki Pepsi po czym wchodzi znów do ringu. Otwiera jedną puszkę.

CM: Trzymaj! Może to cię otrzeźwi! A teraz zdrowie nowego mistrza WWE! .

CM: Eeee…… ups?

Miz: Ups?! Ups?! To….

W tej chwili wchodzi John Laurinitis.

JL: Punk! Skończ pajacować! Wynoś się z ringu!

CM: Dobrze!

W tej chwili BITW wychodzi z ringu i chce zaatakować Johna, ale w ostatniej chwili przychodzi ochrona która oddziela Punka od GM RAW.

JL: Haha! Jest 1-0 dla mnie! Ustalam na dzisiaj walkę CM Punka kontra Cody Rhodes! Poza tym wszystkie dzisiejsze walki będą o wystąpienie w Royal Rumble matchu. Punk, powodzenia!

CM mówi coś do Johna, ale w pewnej chwili zaatakował go z tyłu The Miz. Wrzucił go do ringu, ale Mr. Awesome nie popisał się umiejętnościami ringowymi, ponieważ dostał Kicka w głowę i GTS.

REKLAMY

Alex Riley vs JTG

… JTG obija w narożniku Alexa. Bierze go na górną linę i chce wykonać Superplex. A-Ry nie daje się, ale byłby członek Cryme Tyme uderze parę razy Rileya i wykonuje Superplex! Kiedy sędzia doliczył do 8, obaj zawodnicy wstali. Alex wykonuje Drop Kick i pinuje 1…2.. jednak JTG odkopuje. Gangsta schodzi z ringu i pokazuje, że ma dość. Po chwili zagaduje sędziego, a jakiś zamaskowany pomocnik JTG atakuje Rileya z tyłu mocnym uderzeniem w głowę. Szybko zchodzi z ringu, a Gangsta wchodzi do ringu i wykonuje Da Shout Out na A-Ry po którym uzyskuje pinfall zdobywając miejsce w Royal Rumble Matchu.

Zwycięzca: JTG

Beth Phoenix/w.Natalya vs Alicia Fox

… Mistrzynia Div swoimi warunkami fizycznymi dominuje nad Alicią. Wyrzuca ją poza ring, ale Fox szybko popycha ją w metalowy słupek. Natalya coś mówi do Alicii, ale ona powala ją punchem. Wrzuca Glamazonkę do ringu i pinuje 1…2.. Phoenix odkopuje. Alicia nie wierzy, że posiadaczka pasa Div odkopała. Beth wstaje, Fox robi Irish Whip, ale Glamazonka wykonuje Back Body Drop. Podnosi ją łapiąc za włosy i wykonuje Glam Slam po którym uzyskuje pinfall.

Zwyciężczyni: Beth Phoenix

Po walce Kanadyjka wchodzi do ringu i zakłada na Alicii Sharpshooter tak mocno, że po chwili lekarze zabrali Fox z ringu. Po chwili Sisters of Destruction biorą mikrofon.

BP: Pokonałam Alicię Fox i tym samym udowodniłam, że nie ma Divy która może mi i Natalyi zagrozić. Razem nie pokonałyśmy, lecz zniszczyłyśmy Divy WWE. Chcemy obie jakiegoś wyzwania, chcemy, żeby ktoś mógł nam zagrozić. Wyzywamy Divy WWE już teraz na pojedynek dwie na dwie. Która chce?

Żadna Diva nie chce iść do ringu. Po chwili na Titanronie widzimy jakieś promo. Jest na nim pas Div, a na nim jest przyklejone zdjęcie Divas Of Doom. W pewnym momencie pas razem ze zdjęciem zaczyna się palić. Kamera wskazuje na popioły które ustawiły datę 9 01 2012.

Beth i Natalya śmieją się z tego proma po czym zchodzą z ringu na BackStage.

Brodus Clay vs lokalny wrestler

….. Brodus wykonuje Big Boot. Podnosi lokalnego wrestlera i robi Spinebuster. Wchodzi na narożnik i wykonuje Elbow Drop. W końcu dokańcza swoje dzieła zniszczenia wykonując Running Elbow po którym uzyskuje pinfall i kwalifikuje się do RR matchu.

Zwycięzca: Brodus Clay

Po walce The Mastodon of Mayhem pchnął lokalnego zawodnika w metalowy słupek i wykonał Bodyslam na stole komentatorskim który się rozwalił.

Widzimy Johna Laurinitisa który rozmawia przez telefon. Z rozmowy możemy usłyszeć tylko, że John ma zatwierdzić walkę The Miz vs CM Punk na Royal Rumble. Tajemnicza osoba na koniec rozmowy powiedziała, że mistrz WWE może być spokojny.

Kamera zagląda do szatni Cody’ego Rhodesa który przygotowuje się do walki w Main Eventcie wieczoru. Maryse wchodzi do jego szatni zrobić wywiad:

M: Witaj Cody. Jak się czujesz po wygranej przeciwko Bookerowi T na TLC?

CR: A jak się mam czuć? Przecież to nie była żadna niespodzianka, że wygrałem.

M: A co sądzisz o dzisiejszym pojedynku przeciwko CM Punkowi?

CR: Na pewno wygram przeciwko człowiekowi który już dawno, dawno temu przedawkował tą śmieszną colę po której się żygać się chce. A teraz – pójdziesz już stąd dziwko?

M: Że co proszę?

W pewnym momencie Francuska piękność chce spoliczkować mistrza Interkontynentalnego, ale on kontruje plaskacza na Cross Rhodes.

Zack Ryder vs David Otanga

… Zack próbuje wykonać Clothesline, ale były członek Nexusa robi unik i wykonuje Big Boot. Robi serię ciosów na Internet Championie. Podnosi Rydera i wykonuje na nim Powerslam. Przypina 1…2 Zack odkopuje. David chce wykonać swój finisher, jednak popchął Rydera do narożnika. Robi Clothesline, ale Internet Champion robi unik po czym wykonuje Rough Ryder po którym uzyskuje pinfall i jedzie na Royal Rumble!

Zwycięzca: Zack Ryder

Widzimy CM Punka który przygotowuje się do walki z Codym Rhodesem.

REKLAMY

CM Punk vs Cody Rhodes

….The Miz jest przy stole komentatorskim. Rhodes założył Head Lock, ale Best In The World uwalnia się. CM odbija się od lin i wykonuje Clothesline. Pinuje 1… sędzia nie doliczył nawet do 2. Punk bierze Cody’ego do narożnika i wykonuje swój Clothesline i Bulldog. Pniuje 1…2. Kick out. Były mistrz WWE sygnalizuje fanom i Mizowi, że będzie wykonywał GTS. Zrobił ten chwyt, ale, nie przypiął tylko podszedł do mistrza WWE i sprzedał mu puncha. Wrócił do kwadratowego pierścienia, ale w tym czasie mistrz Interkontynentalny wskoczył na narożnik i wykonał Misille Dropkick! Pinuje 1…2.. Kick out! Rhodes szybko podnosi Best In The Worlda po czym wykonuje Cross Rhodes! Przypina 1…2… CM ocknął się w ostatniej chwili! Fani mega cherrują! Cody jeszcze raz chce wykonać ten chwyt, ale były mistrz WWE wykonuje GTS! Po chwili zakłada Anaconda Vise! Mistrz Interkontynentalny szybko odklepuje!

Zwycięzca: CM Punk

Po walce do kwadratowego pierścienia wbiegł The Miz który chciał wykonać Skull-Crushing Finalle, ale BITW nie dał się i skontrował to na GTS. Po tym wszedł z ringu i wziął z spod ringu Pepsi i wrócił do kwadratowego pierścienia. Otworzył puszkę i położył koło nieprzytomnego Miza. Wziął mikrofon:

CM: Panie i panowie – tak będzie wyglądał The Miz po walce ze mną na Royal Rumble!

Na hali zabrzmiał Theme song CM Punka i tak zakończyło się RAW.

Edytowane przez skrok00
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Szarpszuter

4

• 8693

1

• OnlyTruth

1

23.12.2011

Galę rozpoczyna World Heawyweight Champion – Mark Henry. Bierze mikrofon i mówi:

MH: Nareszcie….. nareszcie Big Show skończył pajacować i został wysłany do szpitala gdzie nie usłyszy dobrych informacji na temat powrotu do ringu. Nigdy by nie zdobył tego pasa ponieważ był grubasem który co dzień obżerał się jakimiś Fast foodami. Od Października straszył mnie swoim K.O Punchem i widzicie jak się to skończyło ! Big Show, jeżeli mnie słuchasz i chcesz powrócić na ring Smackdown żeby skopać mi moje cztery litery to wiedz, że będziesz mieć koszmary. Koszmary w postaci kolejnej złamanej nogi, potem ręki, drugiej….

Słyszymy muzykę Teddy’ego Longa! Pewnie wchodzi do ringu:

TL: Mark, na TLC po walce o pas mistrza świata wagi ciężkiej bardzo zniszczyłeś wizerunek Smackdown łamiąc nogę Big Showa. Jesteś zbyt agresywny i masz 2 opcje do wyboru – albo oddasz pas, albo…. zostajesz zwolniony!

MH: Chyba zwariowałeś! Nie jestem agresywny – po prostu dajesz mi jakiś frajerów do walki, a potem się dziwisz, że wygrałem. Chcę walczyć z prawdziwym wrestlerem, a nie 220 kilogramowym człowiekiem który jest wolny jak ketchup!

TL: Zobaczę co da się zrobić. A poza tym wszystkie dzisiejsze walki będą kwalifikacjami do Royal Rumble matchu! A ty Mark zmierzysz się dzisiaj w Main Evencie z Randym Ortonem!

Generalny Meneger Smackdown schodzi z ringu i odchodzi na BS, a Mark po chwili robi to samo.

Widzimy kolejne promo „It begins”. Tym razem pokazane jest jak dziewczynka niszczy ławkę. Na końcu pokazuje się nam napis na czarnym tle: Power.

REKLAMY

Epico&Primo /w. Rosa Mandes vs The Uso’s

…. Jimmy jest trzymany w Head Locku, ale uderza Primo w brzuch, wykonuje Irish Whip i Clothesline. Podnosi go i wykonuje Powerslam. Pinuje 1…2 Primo odkopuje. Jimmy dokonuje zmiany z Jeyem. Wchodzi on na narożnik i wykonuje Headbutt, ale Primo robi unik. Teraz Portorykańczyk wchodzi na narożnik i wykonuje świetną Hurricanę! Pinuje 1…2.. Jey odkopuje! Primo nie może uwierzyć i po chwili dokonuje zmiany z Epico. Colon wchodzi do ringu, ale Jey wykonuje Back Body Drop. Jeden z braci Uso chce dokonać zmiany, ale Epico bierze go za nogę, jednak Jey go przrerolowuje w stronę narożnika Usosów, a tam Jimmy sprzedaje mu potężnego pucha. Jey wykonuje Roll-Up 1…2. Epico odkopuje. Jey się zmienia ze swoim bratem który wchodzi na narożnik i wykonuje Splash na Colona! Wykonuje też DDT. Pinuje 1…2… Primo przerywa, ale Jey wyrzuca Portorykańczyka z ringu, a zarazem sam siebie wyrzuca. Obaj okładają się poza ringiem. Jimmy na to wszystko patrzy, a w tym czasie Epico wykonuje Backstabber! Pinuje 1…2…3! Epico i Primo jadą na Royal Rumble!

Zwycięzcy: Epico&Primo /w. Rosa Mendes

Po walce kamera wskazuje na BackStage gdzie wszystkiemu przypatrywali się Air Boom.

Widzimy jak Ted Dibiase przygotowuje się do walki.

Pokazuje na się szpital, gdzie leży… Maryse po Cross Rhodes na RAW od Codego Rhodesa.

Heath Slater vs Ted Dibiase

… Były członek Nexusa serią kopnięć powala Teda w narożniku. Wyciąga go na środek ringu i pinuje 1.. sędzia nie doliczył nawet do 2. Slater podnosi Dibiasego, ale Milion Dolar Men Jr. wykonuje serię Clotheslinów. Podnosi go i wykonuje Dream Street i pinuje 1…2…3. Ted kwalifikuje się do RR matchu.

Zwycięzca: Ted DiBiase

Po walce Heath Slater bierze mikrofon:

HS: Chcę jakiegoś innego rywala! Jestem jednoosobową kapelą rockową i jestem stworzony do wyższych celów. Chcę jakiegoś….

W tej chwili słyszymy muzykę…. Brodusa Claya! Brodus wszedł do ringu, wykonał Big Boot i Splash. Po tym wyszedł z nim z ringu, pchnął go w metalowy słupek i wykonał Bdoyslam na stół komentatorski który jak wiemy – zarwał się.

Po korytarzu na BackStage idzie Booker T, ale zostaje zaatakowany przez Cody’ego Rhodesa. Mistrz Interkontynentalny pchnął 5-krotnego mistrza WCW w ścianę po czym powiedział:

CD: Ty, Ja Ladder match o pas Interkontynentalny jeszcze dzisiaj.

Cody po tym poszedł dalej, a Bookerem zajęli się lekarze.

AJ vs Beth Phoenix /w. Natalya

….Phoenix zapięła Head Lock, ale uczestniczka 3 sezonu NXT wybroniła się, wykonał Irish Whip, ale Beth wykonała Spinebuster AJ. Pniuje 1…2.. AJ odkopuje. Mistrzyni Div bierze ją na narożnik żęby wykonać Superplex, ale była Rookie NXT popycha ją i wykonuje Misile Dropkick! Przypina 1…2. Glamazonka odkopuje. Beth wstaje, AJ chce wykonać Hurricanranę, ale mistrzynia Div kontruje to na Powerbomb. Pinuje 1…2…3.

Zwycięzczyni: Beth Phoenix /w. Natalya

Promo Royal Rumble z udziałem The Miza.

Beth i Natalya w swojej szatni spotykają karteczkę z napisem 9.01.2012.

Booker T vs Cody Rhodes – Ladder Match o pas Interkontynentalny

… Cody niszczy Bookera po ataku na BS. Wykonuje mu DDT, a następnie bierze drabinę, otwiera ją, wkłada tam nogę The Booka, bierze krzesło i wykonuje potężny Chair Shot w tą nogę. Dashing wspina się po drabinie, ale w ostatniej chwili Booker-Man popycha drabinę przez co Rhodes ląduje za ringiem! Master of the Spin-a-Roonie wstaje kulejąc i wchodzi na drabinę, ale w hali gaśnie światło! Światło powraca, ale w ringu sędzia leży nieprzytomny! Booker T zdejmuje pas, ale sędzia jest nieprzytomny. „Book” schodzi z drabiny i podnosi sędziego, ale mistrz Interkontynentalny wykonuje 5-krotnemu mistrzowi WCW Low Blow! Po chwili Cross Rhodes, ale The Booker-man kontruje to na Book End! W pewnej chwili Booker tańczy swoje Spin-a-Roonie, odbija się od lin i wykonuje Scissors Kick na Codym! Budzi sędziego, ale Rhodes szybko wstaje i popycha Booka w sędziego! Zaraz po tym mamy Cross Rhodes! Wyrzuca go z ringu i bierz ok. 8 drabin spod kwadratowego pierścienia. Popycha w metalowy słupek 5-krotnego mistrza WCW i zasypuje tymi drabinami go. Wchodzi do ringu, bierze pas Interkontynentalny, przebudza sędziego który podnosi rękę Cody’ego do góry. Cody Rhodes obronił tytuł!

Zwycięzca: Cody Rhodes

Po walce lekarze zabrali Bookera T na noszach, ale i tak zaatakował go jeszcze raz mistrz Interkontynentalny pasem mistrzowskim.

Na BackStage Teddy Long rozmawia z Randym Ortonem

REKLAMY

Mark Henry vs Randy Orton

…. Randy próbuje wykonać RKO, ale Henry go odpycha i wykonuje Clothesline. Pinuje 1..2 Legend Killer odkopuje. WSM podnosi Ortona, ale ten serią kopie go w nogę. Po kilkunastu sekundach kopniaków w nogę mistrza Świata Wagi Ciężkiej Apex Predator idzie do narożnika, bierze rozpęd i chce wykonać Punt Kick, ale Hall of Pain robi unik, wstaje, szyderczo się śmieje po czym wykonuje Big Boot i Splash! Pinuje 1…2… Randy Orton odkopuje! The World's Strongest Champion wchodzi na narożnik i wykonuje Splash na Legend Killerze, ale on kontruje to na RKO! Pinuje 1…2 sędzia doliczył tylko do dwóch! Randall przygotowuje się do tej akcji jeszcze raz, ale nagle rozbrzmiewa „End of Days” czyli Theme song Wade’a Barretta! Odwraca to uwagę Vipera, jednak nikt nie idzie do ringu. Muzyka przestaje grać, Orton się odwaraca a tam mistrz Świata Wagi Ciężiej wykonuje na nim World Strongest Slam! Pinuje 1…2…3!

Zwycięzca: Mark Henry

Po walce słyszymy muzykę Teddy’ego Longa która ma mikrofon ze sobą:

TL: Mark, wybrałem już dla ciebie przeciwnika. Niestety dowiesz się kim on jest dopiero na Royal Rumble. Do zobaczenia, Mark.

W tej chwili GM Smackdown odchodzi na BS, a Hall of Pain celebruje wygraną. Tak kończy się Smackdown.

KARTA NA ROYAL RUMBLE 2012:

1. CM Punk vs The Miz – Singles match o pas WWE

2. Mark Hanry vs ??? – Singles match o pas mistrza Świata wagi ciężkiej.

3. 30-osobowy Royal Rumble match

• 4 tygodnie później...

26.12.2011

Galę RAW otwiera muzyka CM Punka, ale po chwili słyszymy: Hoł, Hoł, Hoł. Muzyka cichnie i słyszmy „Junglle Bells”. Wychodzi Święty Mikołaj którym jest…. The Miz! Rozdaje każdemu koszulki z jego logiem, ale fani odrzucają je. W ringu jest choinka pod którą jest prezent dla mistrza WWE . Mr. Awesome wchodzi do ringu, rozpakowuje prezent którym jest pas WWE, ale litera „W” jest przekręcona na „M”. Miz bierze mikrofon:

Miz: Chicago– możecie mi dziękować. Dzięki mnie wasze Święta są Awesome. A tak byście siedzieli w domu i oglądaliście Kevina. Ale do rzeczy – CM Punk w poprzednim tygodniu mnie upokorzył, ale jeżeli myśli że dam mu walkę na Royal Rumble to się myli. Pokonałem go na prawie każdym PPV w 2011 roku. Nie zasługuje na tą walkę. Ale i tak bym go pokonał . Nie buczcie! Taka jest prawda!

Słyszymy Theme Song CM Punka! We własnej osobie Best In The World wchodzi do ringu z prezentem dla Mr. Awesome. Bierze mikrofon:

CM: RAW is Chicago! Czy ty wiesz durniu kogo obrażasz? To jest najlepsza publiczność w USA! Na koniec roku chcę w moim rodzinnym mieście walczyć! Miz, a może ty kontra ja jeszcze dzisiaj o pas WWE?

Miz: Really? Really? Rea…

CM: Wypakuj mój prezent!

Mike Mizain wypakował prezent którym był…. Kij kendo! Mistrz World Wreslting Enterteiment był zaskoczony, a po chwili został kopnięty w głowę przez BITW! CM wziął kij i zaczął nim uderzać Mr. Awesome! Po chwili zapiął Anaconda Vise! Darł się do Miza czy będzie walczył z nim dzisiaj w Main Eventcie, a ten stanowczo odpowiedział Tak. Nie puszczał tego chwytu. Kiedy wbiegli sędziowie na ring, Straight-Edge Savior powalił każdego punchem i znów zapiął Anaconda Vise na Mistrzu WWE. Na rampie stanął John Laurinaitis który kazał przestać Punkowi. Z drugiej strony kwadratowego pierścienia wbiegł David Otunga, ale Best In The World wykonał na nim GTS. CM usiadł sobie po turecku i sobie „ziewnął”. Generalny Manager RAW wziął mikrofon:

JL: Nie popisuj się sukinsynu! Twoja walka z Mizem będzie w stypulacji First Blood!

Laurinaitis rzucił ze złością mikrofon i odszedł na BackStage.

Widzimy promo It Begins. Na końcu ukazało się zdanie: Za tydzień Koniec będzie na RAW.

Zack Ryder vs Dolph Ziggler /w. Vickie Guerrero – walka o pas USA

… Dolph podnosi Rydera, próbuje wykonać Superkick, ale Zack łapie go za nogę, jednak Perfekcyjny wykonuje Enzugiri. Pinuje 1…2.. Long Island Iced-Z odkopuje. Mistrz USA bierze Zacka do narożnika i chce wykonać Clothesline, ale Broski robi unik i wykonuje DDT. Pinuje 1…2… Vickie kładzie nogę swojego chłopaka na linach! Sędzia każe Guerrero iść za kulisy, ale ona nie daje się. W pewnej chwili słyszymy muzykę…… BRETA HARTA!!!! Przerażona Vickie chce dać Kanadyjczykowi „z liścia”, ale on robi unik i zakłada jej Sharpshooter! Dziewczyna Perfekcyjnego krzyczy z bólu. Ziggler krzyczy do Breta aby przestał, ale w pewnej chwili odwrócił się, a tam Zack wykonuje na nim Rough Ryder! Pinuje 1…2…3! Mamy nowego mistrza USA!

Zwycięzca: Zack Ryder (12:36)

Po walce Hart puścił submission na Vickie, wszedł do ringu i zaczął świętować razem z Long Island Iced-Z.

Promo nowego show na którym będą występować tylko Divy. Nowa tygodniówka zastąpi NXT za 2 tygodnie.

Kamera pokazuje nam szpital gdzie leży Francuska piękność – Maryse. Lekarz powiedział, że już za tydzień będzie ona na RAW.

Po korytarzu spaceruje sobie CM Punk i Bret Hart popijając sobie po puszce Pepsi. W pewnej chwili widzą otwarte drzwi do biura GM RAW - John Laurinaitisa, a tam on sam obściskuje się z Natalyą! Hitman powiedział coś Punkowi, a ten po chwili odszedł. Bret wszedł do biura Generalnego Managera RAW i powiedział:

BH: Ja myślałem, że pracą GM jest ustalanie walk i panowanie nad porządkiem gali, a nie całowanie z pierwszą napotkaną Divą! Może ci się chce pić? Masz!

W tym czasie wylewa swoje Pepsi na Johna i znów mówi:

BH: Chyba troszkę się oblałeś…

Hart po wypowiedzeniu tego zdania wyszedł z biura.

Kelly Kelly vs Rosa Mendes

… Krótka walka. W końcówce Rosa wykonała 3 punchy w głowę Kelly i wykonała Irish Whip, ale KK skontrowała to na Back Body Drop. Weszła na narożnik i wykonała Splash. Na koniec wykonała również swój finisher – K2 po którym uzyskała pinfall.

Zwycięzczyni: Kelly Kelly (4:19)

Po walce byłą mistrzynie Div zaatakowali Epico i Primo, ale uratowali ją Air Boom wdając się w brawl który po chwili przeniósł się za ring, a później za kulisy.

Brodus Clay vs Heath Slater

…. Kolejna krótka walka. Clay wykonuje Headbutt, wychodzi na narożnik i wykonuje Splash. Podnosi go i wykonuje jeszcze Powerbomb. Podnosi go i wykonuje również DDT. Znów go podnosi, wykonuje Irish Whip i swój finisher – Diving Crossbody. Pinuje 1…2…3.

Zwycięzca: Brodus Clay (5:00)

Po walce byłego członka Nexusa zabrali na noszach lekarze, ale Brodus nie dał tak łatwo odejść Slaterowi. Podniósł go i wykonał Splash na stół komentatorski (Heath nie był odpięty od noszy).

Kamera zagląda do sztani Dolpha Zigglera i Jacka Swaggera . Ten pierwszy spotkał tam All-Americana-Americana. Nic nie mówiąc zaatakował go uderzając lodem, pchając o ścianę i wykonując Zig Zag. Były mistrz USA powiedział:

DZ: Tak się kończy jak się nie pomaga Dolphowi… Zigglerowi!

Po tym zdarzeniu wyszedł z szatni.

Widzimy CM Punka który idzie po BackStagu. W lewym rogu jest napis „Next”.

REKLAMY

Cm Punk vs The Miz – First Blood match o pas WWE

…Miz z bolącą ręką ma bardzo trudno. CM wykonuje Enzugiri w rękę, Splash i DDT. Bierze go do narożnika, bierze rozpęd i wykonuje Clothesline, i Bulldog. Około 5 razy uderza go w twarz i wyrzuca go z ringu. On sam schodzi z kwadratowego pierścienia. Wykręca rękę Awesome One’owi i uderza w metalowe schodki. Po chwili wpycha go jeszcze w narożnik i wrzuca do ringu. Wchodzi na narożnik i wykonuje Dropkick. Sygnalizuje ludzi na widowni, że chce wykonać GTS. Próbuje wykonać tą akcję, ale mistrz WWE nie daje się wynieść i wykonuje Neckbreaker. Miażdży jego twarz serią punchy. Schodzi z ringu i bierze krzesło. Wraca do kwadratowego pierścienia, ale sędzia mówi mu żeby odłożył krzesło. Wtedy CM popchnął Mr. Awesome w sędziego! Punk wykonuje GTS na Mizie! Bierze krzesło i potężnie wykonuje Chairshota na mistrzu WWE! Z Awesome One wylewają się strumienie krwi! BITW podnosi sędziego, ale z tyłu atakuje go kasketem David Otunga! Z Best In The Worlda też wylewa się krew. A-List wyrzuca kasket i krzesło które leżało na ringu. Przebudza sędziego. W końcu zszedł z ringu, a sędzia nakazał bić w gong. Ogłosił, że CM Punk jest nowym mistrzem WWE! Ale do ringu wchodzi GM RAW – John Laurinaitis. Mówi:

JL: Co? Zwycięzca tego meczu zostaje mistrz WWE – The Miz!

W tym czasie Mr. Awesome wykonuje Punkowi Skull-Crushing Finalle! Wyrywa z rąk sędziego pas WWE, wchodzi na narożnik i wznosi ten pas do góry w geście zwycięstwa .

Zwycięzca: The Miz (15:15)

Tym obrazkiem RAW schodzi z anteny!

KARTA NA ROYAL RUMBLE 2012:

1. CM Punk vs The Miz – Singles match o pas WWE

2. Mark Hanry vs ??? – Singles match o pas mistrza Świata wagi ciężkiej.

Informacja od Autora:

Wiem, że to była krótka gala, ale jest tego powód - brak komentarzy. Nie zachęca mnie to do pisania. Jeżeli będę tylko ja tutaj "odopwiadał" to skończę pisać to diary.

Ok. A więc, po pierwsze nie pisz 'Zwycięzca'. Czemu? Ogromnie spoileruje i nie czyta się przez to zbyt miło, bo nawet jak nie ma się ochoty to oko mimowolnie wędruje po całym ekranie.... Mógłbys to zmienić.

Po drugie jeżeli ktos cos mówi to używaj pogrubień. Np:

Miz: CM Punk ssie!

Ułatwi to czytanie.

Po trzecie oddzielaj segmenty. Poczytaj inne diary i popatrz w jaki sposób to robią. Np poprzez '------------' i nadaje to estetyce Twojemu Diary.

Co do zarysu fabularnego... Przyznam, że nie jestem na bieżąco z wydarzeniami, ale postaram się czytać Twe diary regularnie, ewentualnie dając Ci czasem jakąs wskazówkę :).

'The new Face of WWE'

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=35418&postdays=0&postorder=asc&start=0

Zapraszam do czytania mojego Diary!

7742894104f246ce8eeb08.jpg

• 1 miesiąc temu...

30.12.2012

Galę Smackdown rozpoczynają pokazy sztuczny ogni i Michael Cole z….. nikim.

MC: Ze stanowiska komentatorskiego wita was jedyny i niepowtarzalny głos WWE – Michael Cole! Booker T został słusznie wysłany do szpitala przez największy talent w tym biznesie którym jest Cody Rhodes!

W tym czasie słyszymy muzykę Teddy’ego Longa! Pewnym krokiem wchodzi do ringu z mikrofonem i mówi:

TL: Witajcie WWE Universe ! Mam dla was bardzo ważną informację. Jestem już kilka lat Generalnym Menagerem Smackdown. Włożyłem w tą tygodniówkę bardzo dużo serca, czasu i wysiłku. Jestem już bardzo zmęczony posadą GM Smackdown i rezygnuje z tej funkcji!

MC: Tak! Tak! Tak! Jakaś dobra informacja na zakończenie roku 2011. Od kilku miesięcy Smackdown było nudne jak flaki z olejem i to wszystko przez Teddy’ego „Mr. Boring” Lon…

TL: Zamknij się, Cole! Nie dam ci tak łatwo naśmiewać się z tego show, ponieważ ja jestem nowym komentatorem na Smackdown !

MC: What?! Teddy „Mr. Boring” Long ma siedzieć koło jedynego i niepowtarzalnego głosu WWE – Michaela Cola?

W tym czasie słyszymy muzykę…. Wiliama Regala!

WR: Cole, spokojnie. Jeszcze jeden taki wybryk i będziesz zwolniony!

MC: Co ty możesz mi zrobić?

WR: Mogę ci zrobić wszystko, ponieważ to ja jestem nowym Generalnym Menagerem Smackdown !

MC: Jeden kretyn odszedł, a drugi przyszedł… no cóż uszanuję twoją decyzję Wiliam…

WR: Mów mi Mr. Regal!

MC: No dobrze Wiliam. Mam do ciebie sprawę. Ja już każdy wie jestem nowym Mr. Wrestlemanią . Chcę trochę potrenować przed Royal Rumble matchem i walką o pas World Heawyweight Championship.

WR: <śmieje się> Ty I pas Mistrz Świata Wagi Ciężkiej? No dobrze. Dzisiejszego wieczoru dostaniesz walkę. Jeżeli ją wygrasz to MOŻE dostaniesz się do Royal Rumble matchu. Twoim przeciwnikiem będzie… Brodus Clay!

MC: Co?! To jest niedorzeczne!

WR: To mam już dzwonić do szpitala?

MC: Zamknij się Regal! Możesz mi szukać już przeciwnika na Wrestlemanię 28!

WR: <śmieje się> Rozbawiasz mnie Michael! No dobra idź szykować się do walki z Brodusem Clayem, a na razie Smackdown jako komentator poprowadzi Teddy Long!

REKLAMY

Ted Dibiase vs Tyson Kidd

Zwycięzca: Ted Dibiase przez pinfall (5:55)

TL: Świetna walka Teda! Tak trzymaj!

Po walce Dibiase wziął mikrofon:

TD: Witam WWE Universe ! Jak wiecie jest to ostatnia gala WWE w 2011 roku. Wiele się w nim działo. Ten rok nie był zbyt udany dla mnie, ale na jego zakończenie pokonałem Tyson Kidda. Jestem zakwalifikowany do Ryal Rumble matchu i zamierzam go wygrać! Mój tato wyrobił mi nazwisko i nie chcę tego pogrzebać. Nikt z mojej rodziny nie wgrał Royal Rumble matchu i ja zamierzam to zmienić! Obiecuje wam to! Ten rok będzie pod moim znakiem!

Po powiedzeniu tych słów rzucił mikrofon i udał się za kulisy.

Widzimy promo 9.01.2012. Pod koniec tego mrocznego filmiku zostały wyświetlone takie słowa: Divas of Doom is history.

Micheal Cole chodzi po BackStagu. Podchodzi do Heatha Slatera i mówi:

MC: Hej, Heath. Może byś mi pomógł w mojej dzisiejszej walce przeciwko Brodusowi Clayowi?

HS: Przykro mi Cole, ale nie pomagam dziwkom które boją się…..

MC: Pomóż mi Heath albo cię wyzwę do walki!

HS: Jednoosobowa kapela rockowa nie pomaga innym. Radź sobie sam.

Były członek The Corre i Nexusa odszedł po czym zdenerwowany Cole zauważył, że podchodzi do niego….. Brodus Clay!

BC: Hej panie jedyny i niepowtarzalny głos WWE. Wiesz co to ból? Przekonasz się już za chwilę, ponieważ mamy zaraz walkę . Nie szukaj sobie pomocników. Nawet gdyby cały roster Smackdown był z tobą poległ by.

MC: Zamknij się Clay! Zniszczę cię zaraz w ringu!

BC: O Boże – z kim musze walczyć?

MC: Widać, że masz dobrą gadkę, ale wątpie czy jest taki świetny w ringu.

Po powiedzeniu tych słów komentator WWE odszedł dalej.

Promo nowej tygodniówki w której będą występowały tylko Divy. Początek show 10 stycznia

Brodus Clay vs Michael Cole

[Zwycięzca: Brodus Clay przez pinfall (0:29)

Po walce Brodus wziął mikrofon:

BC: Widzieliście go?! Wszedł do ringu który jest mój i co się stało?! Jedzie teraz do szpitala. Wrestlerzy WWE – jeżeli chcecie dotrwać do Wrestlemanii 28 bez kontuzji to nie zadzierajcie ze mną!

Po wypowiedzeniu tych słów rzucił mikrofon i udał się za kulisy.

Josh Mattwes robi wywiad z mistrzem świata wagi ciężkiej Markiem Henrym

JM: Witaj…

MH: Chcesz wylądować w szpitalu przez swoje Witaj?

JM: No nie…

MH: No to słuchaj! Teddy Long zrezygnował z tej posady, ponieważ bał się, że go dopadnę. Bał się, że kiedy go dopadnę to wyślę jego na emeryturę. Mój przeciwniku na Royal Rumble – wiem, że Cię zniszczę, ale ja wiem, że ty od tamtego tygodnia sterujesz działaniem Teddy’ego Longa! Wątpie, żeby sam podjął taką decyzję – jest takim kretynem, że był by tym GM Smackdown dopóki go nie dopadnę! Czy ty – Mój Przeciwniku na Royal Rumble myślisz, że będziesz mógł walczyć? Nawet się nie pojawiaj na tej gali bo Cię zniszczę!

Po powiedzeniu tych słów poszedł do swojej szatni.

Widzimy za kulisami bójkę między Wade’m Barrettem, a Randym Ortonem. Viper przygotowuje się do RKO, ale pojawia się ochrona z Wiliamem Regalem który mówi:

WR: Stop, panowie! Jeżeli chcecie walczyć to ustalam Main Event dzisiejszego wieczoru – Wade Barrett kontra Randy Orton, przegrany…..przystąpi do Royal Rumble matchu z numerem 1, a zwycięzca z numerem 30!

Dolph Ziggler (z Vickie Gurrerro), Cody Rhodes i David Otunga vs Ezekiel Jackson, Goldust i Jack Swagger

Zwycięzcy: Dolph Ziggler, Cody Rhodes I David Otunga przez submission (10:30)

TL: Zasłużona wygrana Dolpha, Cody’ego i Davida. No cóż…

W tej chwili All-American American wyrzuca Ezekiela, Goldusta, Cody’ego i Otunge z ringu! Zostaje tylko Swagger i Show-Off! Mistrz USA próbuje uciec z ringu, ale Jack powala go Clotheslinem! Bierze jego nogę, a fani wiedzą co chce zrobić były mistrz świata wagi ciężkiej! Były pomocnik Dolpha zakłada na nim Ankle Lock! Vickie trzyma swojego chłopaka za ręce. W końcu All-American American puszcza i bierze mikrofon:

JS: O tak ! Czy Wy – WWE Universe chcecie walki na Royal Rumble Jack Swagger vs Dolph Ziggler?! . Czy ta walka ma być o pas USA?! Tak więc sam widzisz – zemsta Cię ni uniknie. Do zobaczenia na Royal Rumble!

Show-Off idzie ze swą dziewczyną za kulisy.

Promo Royal Rumble z udziałem The Miza i Wrestlemanii 28 z udziałem The Rocka, Randego Ortona, Johna Ceny i CM Punka.

Ekran dzieli się na dwie części. W lewej stronie widzimy Wade Barretta który się przygotowuje do walki z The Viperem – Randym Ortonem, a po prawej stronie widzimy właśnie Randego który przygotowuje się do walki ze wspomnianym wcześniej – Wadem Barrettem.

REKLAMY

Wade Barrett vs Randy Orton

Końcówka: Legend Killer wykonuje swoje DDT z lin. Pinuje 1…2. zwycięzca pierwszego sezonu NXT odkopuje. Randall przygotowuje się do swej koronnej akcji – RKO, ale gaśną światła w hali! Po chwili znów się zapalają i rola w pojedynku się odwróciła! Wade trzyma Ortona pod Westland! Wykonuje ten chwyt! Pinuje 1…2… w ostatniej chwili Viper odkopuje!

TL: Wow! Jak Randy mógł to odkopać?! To nieprawdopodobne!

Barrett jest wściekły! Wchodzi na narożnik i wykonuje akcje wysokiego ryzyka – Elbow Drop, ale w ostatniej chwil Viper odsuwa się! Randly próbuje wykonać RKO na byłym liderze Nexusa, ale on popycha Apex Predatora na sędziego który po chwili jest nieprzytomny! Ale co się dzieje?! Do ringu wpada Drew McIntyre! Obija serią punchy Randalla, ale on kontruje to na RKO! Z tyłu wbiega….. Wiliam Regal! Uderza kasketem Ortona! Wade podnosi nieprzytomnego Legend Killera i wykonuje na nim Westland! GM Smackdown przy heacie publiczności przebudza sędziego i chowa Szkota za ringiem. Barrett pinuje 1…2…3!

Zwycięzca: Wade Barrett przez pinfall (15:16)

Po walce William Regal bierze mikrofon:

WR: Long, Long, Long….. jaki ty jesteś naiwny! Razem z Drew i Wadem tworzymy grupę Kings of Europan! Teddy jesteś starym głupcem który wierzy we wszystko co ci się powie. Za twojego panowania Smackdown pachniało dobrocią, a ty który byłem kretynem uwierzyłeś mi . Uwierzyłeś mi, że ja będę ją prowadził tak jak ty. Myliłeś się! Teraz nie ma odwrotu!

Po powiedzeniu tych słów Smackdown zeszło z anteny.

KARTA NA ROYAL RUMBLE 2012

1.The Miz vs CM Punk – singles match o pas WWE

2. Mark Henry vs ??? – singles match o pas mistrza świata wagi ciężkiej

4. Dolph Ziggler vs Jack Swagger – singles match o pas USA

• Reputacja:   1

Po pierwsze: Jak jakiś dany zawodnik się wypowiada to pisz pełny jego ring name, a nie same inicjały. Bo na prawdę nikt nie będzie miał zamiaru domyślać się kim jest np.MC. Mimo nawet tego, że napisałeś to wyłącznie raz i tylko w jego pierwszej wypowiedzi. Michael Cole, William Regal- znacznie ułatwia czytanie.

Po drugie: Rób jakieś oznaczniki walk od rozmów/ segemtntów/ prom, bo cholernie słabo to niestety wygląda. Segmenty, proma nie są złe są średnie, ale musisz oznaczać to jakoś od siebie. Jeszcze dużo pracy przed tobą :P .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Haha
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...