Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude User Awards 2011 - Oficjalne Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Już mówię czemu. N!KO ze swoimi plusami i minusami to moim zdaniem trochę za mało (nie pali się on do różnych rozmów z innymi i - jak sam przyznaje - woli gadać niż pisać).

Myslalem, ze tez pisalem artykuly, ale mozliwe, ze to tylko moj klon :wink: Dobry post to nie dlugi post, i swoich sie jakos szczegolnie nie wstydze. Nie mniej jednak widze Twoj punkt widzenia, ze za te "plusy i minusy" jestem karany przez wielbiciela dyskusji :spoko: Sam przyznalem, ze zabilem ten dzial w AM z Sixem. Kontynuujcie glosowanie... Z czasem pewnie rzuce jakis deadline, po ktorym nastapi zliczanie glosow.

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268910

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

5

• pablo modjo

4

• nttn

3

• hadaszyszek

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

nttn, zagłosować na siebie i to dwa razy - bez komentarza.

Widzisz w tym coś złego? To nie jest egoizm. To są realia.

To nie realia. To pycha i brak zrozumienia podstawowych zasad.

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268911

Podstawowych zasad? Wskaż mi je, proszę. Nawet jeśli są niepisane to Twoje zarzuty są kompletną bzdurą. Swój głos staram się oddać jak najbardziej obiektywnie, chociaż czasami może minimalnie otrzeć się o subiektywizm, jednak to jest moja opinia i takie zmieszanie ma tam prawo gościć.

Panie szkaradny fanzolisz, że aż uszy więdną.

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268913

Myslalem, ze tez pisalem artykuly, ale mozliwe, ze to tylko moj klon

Za artykuły i audio felietony zostałeś nominowany do redaktora roku. Być może to trochę takie moje małe zboczenie, ale lubię rozmawiać z innymi, a Ty oprócz krótkich recenzji (plusy i minusy, do których raczej wielką miłością nie pałam) nie paliłeś się do tego.

Dobry post to nie dlugi post, i swoich sie jakos szczegolnie nie wstydze. Nie mniej jednak widze Twoj punkt widzenia, ze za te "plusy i minusy" jestem karany przez wielbiciela dyskusji Sam przyznalem, ze zabilem ten dzial w AM z Sixem.

Zdecydowanie dobrym postem może być również długi post :wink: .

Btw. to tylko takie moje małe odczucie. Myślę, że branie takiej zabawy jakoś szczególnie do siebie byłoby z deczka nie na miejscu. To po prostu pewien dodatkowy smaczek na naszym forum i zwykły (jak dla mnie - mało ważny) konkurs, tylko tyle. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268914

1. Użytkownik roku

hadaszyszek

2. Redaktor roku

VercynGetorix

3. Moderator roku

nttn

4. Temat roku

House Show WWE w Polsce - 11/11/11! Oficjalnie!

5. Debiutant roku

Ghostwriter

6. Postęp roku

ajfan

7. Najważniejsze forumowe wydarzenie roku

Zeszłoroczny "Postęp Roku", "Nowicjusz Roku" oraz "producent" Vttitude (Menez, Budyniowa, Rafikov) - przez własną głupotę wyłapują bany i kończą przygodę z Atti

8. Inicjatywa roku

Bogowie Wrestlingu

9. Wrestlingowy znawca roku

Euz

10. Uploader roku

Dj.IcE

11. Avatar roku

nttn

12. Grafik roku

pablomodjo

13. Diary roku

WWE W NOWYM WYDANIU (Pinio)

14. "WTF?!" roku

ArthurWF (desperackie bronienie TNA/Erica)

Edytowane przez Alvathen
https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268918

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Jakoś wydaje mi się, że nominacje dałem nieco na odwal się, więc teraz dam w pełni przemyślane typy.

1. -Raven-

2. VercynGetorix

3. VercynGetorix

4. RAW

5. hmmm...głosuję jednak na VebVe, bo miał mocne wejście przez swoje Vttitude.

6. JesionWWE

7. nie wiem...

8. Raport Miesiąca

9. -Raven-

10. Dj.IcE

11.

12. pablomodjo

13. wstrzymuję się

14. WrestleZin zamknięty po jednym numerze.

Przepraszam za brak uzasadnień.

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268922

Z góry przepraszam za brak uzasadnień. To ze względu na brak czasu.

1. Użytkownik roku - VercynGetorix

2. Redaktor roku - Ghostwriter

3. Moderator roku - xero

4. Temat roku - Impact

5. Debiutant roku - Sebu

6. Postęp roku - ajfan

7. Najważniejsze forumowe wydarzenie roku - X Urodziny Attitude

8. Inicjatywa roku - Tłumaczenia książek Vercyna

9. Wrestlingowy znawca roku - -Raven-

10. Uploader roku - Dj.IcE

11. Avatar roku - pablomodjo

12. Grafik roku - pablomodjo

13. -

14. "WTF?!" roku - ArthurWF (desperackie bronienie TNA/Erica)

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268924

1. -Raven- za świetne posty

2. VercynGetorix

3. VercynGetorix

4. Impact praktycznie tylko tam się wypowiadam :D

5. Ghostwriter debiutant, który już ma moda i jest w podsumowaniu miesiąca

6. hadaszyszek

7. X Urodziny Attitude - sporo ciekawych artykułów wtedy dostaliśmy

8. Attitude Mówi

9. Bonkol

10. Dj.IcE

11. Ghostwriter

12. pablomodjo

13. Inna Droga (Blaze9)

14. WrestleZin zamkniety po jednym numerze

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268925

Na inne tematy wypowiem się, inne pozostawię bez komentarza, gdyż nie posiadam za wielkiego rozeznania i chcę uniknąć ewentualnych pomyłek

1. Użytkownik roku

-Raven-

2. Redaktor roku

VercynGetorix - głos leci głównie przez wzgląd na tłumaczenia książek, ale i cały ogrom pracy, jakie Vercyn w tym roku włożył w Attitude, za to należy mu się ten tytuł i dlatego oddaję na niego głos

3. Moderator roku

nttn

4. Temat roku

Piłka Nożna

5. Debiutant roku

JesionWWE - od raportera do moderatora - niezłe i regularne raporty z tygodniówek WWE (no może poza Superstars :P), aktywność w tematach z WWE, kreatywne posty w dużych dawkach, aż wreszcie awans na wyższy poziom - gratulacje.

6. Postęp roku

ajfan

Zeszłoroczny "Postęp Roku", "Nowicjusz Roku" oraz "producent" Vttitude (Menez, Budyniowa, Rafikov) - przez własną głupotę wyłapują bany i kończą przygodę z Atti - na ten temat już dość słów zostało powiedziane, więc skwituję go milczeniem

8. Inicjatywa roku

Tłumaczenia książek Vercyna

Euz - tu wypowiem się trochę szerzej, gdyż panuje mylne przekonanie, że Euz zna się tylko na Puro - błąd, co udowadnia PWQ, gdzie WCW Championship trzyma już ponad 1000 dni. W nominacjach zabrakło dla mnie... K-Pela - ponownie wesprę się przykładem PWQ - od 3 (!) lat nieprzerwanie TNA Champion i NIEPOKONANY w TNA Matchach (próbować złamać streak próbowali najlepsi, najwięksi znawcy - żadnemu się nie udało, to świadczy samo za siebie...)

10. Uploader roku

Dj.IcE - wybór mógł być tylko jeden. Dj.IcE to zdecydowanie najlepszy uploader na PSW i mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że jeden z najlepszych na świecie. Ilość zauploadowanych przez niego gal jest niezliczona, podobnie jak fedki, które uploaduje - to dzięki niemu Attitude ma najlepszy Media Corner w Polsce...

11. Avatar roku

pablomodjo - co jak co, ale avatar Wóda, Dziwki, Lasery zniszczył i nadal niszczy system :P

12. Grafik roku

pablomodjo

13. Diary roku

WWE W NOWYM WYDANIU (Pinio) - diary ma już bardzo długą historię, jestem pełen podziwu dla Pinia, nadal ma wiele pomysłów i nadal wytrwale pisze, choć wielu bookerów nie zdołałoby bądź nie mieli by oni pomysłów/chęci na tak długie tworzenie własnej federacji. Za to należy mu się głos, bo naprawdę na niego zasłużył

14. "WTF?!" roku

WrestleZin zamkniety po jednym numerze - wielka szkoda, projekt cieszył się wielkim zainteresowaniem i miał wielkie szanse stać się przełomem na PSW, a za jakiś czas jako pierwsze pismo w Polsce w pełni poświęcone pro-wrestlingowi propagować tą formę rozrywki w naszym kraju, niestety na przeszkodzie stanął jeden czynnik, którego nie udało się pokonać - kruczki prawne...

Edytowane przez Batista141
https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268926

• Reputacja:   1

1.Użytkownik Roku:

hadaszyszek- co tu dużo mówić?? Nie mam jakiegoś konkretnego uzasadnienia, ale lubię po prostu czytać wszystkie posty jakie pisze ten używkownik. Zawsze dużo i dobrze gada. Z wyjątkiem opinii o Brodusie.

2.Redaktor Roku:

VercynGetorix- za masę dużo ciekawych newsów. Szczególnie liczba wstawiona przez tego użytkownika jest znacznie dużo, dużo większa niż u pozostałych, którym również należą się gratulacje.

3.Moderator Roku:

Zagłosowałbym na xero, ale jednak mój głos leci na nttn. Uzasadnienie jest proste drugi CM Punk na attitude.pl :D

4.Temat Roku:

RAW- brak uzasadnienia.

5.Debiutant Roku:

Ghostwriter- w przeciągu roku ten użytkownik zrobił masę bardzo dobrych i wartych żeczy, aby oddać na niego za to głos.

6.Postęp Roku:

Blaze9

7.Najważniejsze forumowe wydarzenie roku:

Zlot z okazji WWE- chociaż mnie tam nie było to fajnie, że ci którzy tam byli dobrze się bawili szczególnie N!KO :twisted: Ale tak na poważnie pierwszy raz WWE zawitało do nas.

8.Inicjatywa Roku:

Attitude Mówi

9.Wrestlingowy znawca roku:

No i tutaj pojawił się kłopot czy Euz czy Bonkol. Obaj dużo mają punktów na swoim koncie w Omnibusie, bo chyba na to należy moim zdaniem zwrócić uwagę i jednak najlepiej zostawiał bez głosu.

10.Uploader roku:

nttn- brak uzasadnienie ponieważ dobrze, że są uploaderzy, ale z live streamów nie korzystam.

11.Avatar roku:

xero- jak już chyba mówiłem lubie avki xera. Zawsze mnie rozwesalają.

12.Grafik roku:

pablo modjo- Bogowie Wrestlingu powiem, że czasami odpuszczam sobię na jakiś czas, ale maksymalnie zwlekam z przeczytaniem do 2 tygodni. Bardzo dobry komiks.

13.Diary Roku:

Bez głosu

14."WTF?!" roku:

Bez... włosu. Żartowałem. Głos leci na parodię Attitude Mówi.

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268930

1. Użytkownik roku

Pierwsze co, to zadałem sobie pytanie, co to oznacza, że ktoś jest użytkownikiem roku. Przez to, że mamy taką kategorię jak "Redaktor roku", to uznałem, że dla mnie zwycięzcą tu, będzie osoba, którą najlepiej mi się czyta w dyskusjach o wrestling i często też można ją tam zobaczyć. Automatycznie więc znikają nam N!KO i Vercyn, którzy oczywiście wiele robią na forum, ale ciężko ich szukać w dyskusjach, bo bardzo mało się tam udzielają.

Została nam ostatnia trójka i uznałem, że mimo wszystko, zagłosuję na -Ravena-. To jego posty czyta mi się najlepiej, uwielbiam jego styl, a niektóre jego opisy, czy porównania po prostu powalają mnie na łopatki. Ghost i hadaszyszek byli blisko, choć tak jak mówię, trochę im zabrakło, a najwięcej chyba hadaszyszkowi, bo przez swoje za długie posty, myślałem, że może go nawet nominuję na nudziarza roku :D (sry hadaszyszek,. ale jak wchodzę na forum i widzę taką serię twoich postów, to po prostu nie daję rady ich przeczytać :P)

2. Redaktor roku

Niezaprzeczalnie VercynGetorix. Praktycznie każda inicjatywa była z nim związana. Był wszędzie. Może to dlatego, że jest ich dwóch? Nie wiem. Wiem, że praca, jaką wykonał i wykonuje z tłumaczeniami książek, newsami i innymi rzeczami jest imponująca i naprawdę wielkie brawa za to.

3. Moderator roku

Najpierw chciałbym się odnieść do tej całej dyskusji na temat nttn. Sam piszesz w swoim wytłumaczeniu (poprzez ajfana, ale jednak):

ajfan napisał/a:

Za poświęcanie regularnie około >5h na podliczanie wszystkich możliwych omnibusów, plus codzienne staranne usuwanie głupich thx + pisanie do każdego z userów pw z ostrzeżeniem słownym. Nie na pokaz, ale jakże pożytecznie. Brawo.

Nie na pokaz. Wydawało mi się, że to jest tu słowo klucz. Robisz coś dobrego, ale sam sposób tej pracy jaki wybrałeś powoduje, że nie jesteś doceniany przez wielu. Ajfan cię docenił, ja to przeczytałem i pomyślałem: "kurde, rzeczywiście imponujące". Tylko teraz takim wykłócaniem się, powodujesz, że ludzie zaczynają odbierać to tak, jakbyś chciał się z tym wszystkim odnieść i pokazać "patrzcie ile ja robię i to jak!".

Ja głos oddaję na xero. Tak jak inni uważam, że bardzo dobrze wykonuje swoją pracę. Przy dawaniu warnów, nie ma skrupułów, a równocześnie, są one sprawiedliwe. Taki Strażnik Teksasu naszego forum :P

4. Temat roku

Mimo iż wcale nie uważam, że to najlepszy temat, to muszę oddać na niego głos ;P

Piłka Nożna, czyli temat, w którym udzielam się chyba najwięcej i niekiedy wkurzam się, że tak mało osób chce podjąć dyskusję na jakiś temat (bo o piłce, to mógłbym gadać chyba nawet więcej niż o wrestlingu)

5. Debiutant roku

Sebu, czyli osoba, z którą bardzo lubię dyskutować. Pierwsza sprawa jest taka, że nasza zdania najczęściej są całkowicie odmienne. Sebu jednak zawsze prowadzi porządną dyskusję rzucając dobre argumenty. Powiedziałbym, że dyskusje z nim są zawsze ciężkie, ale tak jak powiedziałem, lubię je.

6. Postęp roku

Mimo, iż zauważyłem, że chyba przeszkadza on wielu osobą (nominowanie jako WTF roku danie mu moda i inne tego typu wpisy w nominacjach) to, ja głos oddaję na JesionWWE

. Z osób nominowanych najbardziej rzuciła mi się w oczy jego osoba, a chyba właśnie o to chodzi w tej kategorii ;)

X Urodziny Attitude

Tak jak hadaszyszek, nie byłem na gali i na zlocie, a bany dla wiadomych osób nadają się moim zdaniem na WTF roku. Poza tym sławne AM, które może i na początku mnie bawiło, to jednak z biegiem czasu zacząłem do tego podchodzić bardziej negatywnie. Dlatego też wybieram urodzinny Attitude, które przyniosły dużo artykułów (których w większości jeszcze nie przeczytałem :P), bardzo ciekawe edycje AM z adminami, czy Sixkillerem, oraz w końcu moja decyzja o kupnie koszulki Attitude :P (bo też pojawił się nowy, co by nie mówić, lepszy wzór)

8. Inicjatywa roku

Miałem niesamowity problem z wyborem w tej kategorii, bo każdą z tych inicjatyw bardzo doceniałem i zawsze chętnie je czytałem.słuchałem/oglądałem. Jako, że WrestleZin szybko upadł, RM jest dosyć krótki stażem, a Bogów Wrestlingu mam zarezerwowanych w innej kategorii, to pozostały mi tłumaczenia Vercyna i AM. Decyduję się jednak na Attitude Mówi. N!KO spowodował, że audycja ta odżyła, sam zacząłem ją regularnie ściągać i słuchać. Co by nie mówić, świetna robota i oby jak najwięcej było różnych odcinków specjalnych ,bo te przynoszą najlepsze ratingi i są też jakościowo lepsze i ciekawsze.

Każdy z tu nominowanych niewątpliwie niesamowicie zna się na wtestlingu i ciężko wybrać jest tego lepszego. Zdecydowałem się jednak na Bonkola, który wydaje mi się "rządzić" na każdej płaszczyźnie, czy to mainstream, indy, puro, czy coś jeszcze innego :P

10. Uploader roku

Dj.IcE

11. Avatar roku

Jakoś wielce nie zwracam uwagi na avatary (choć pewnie jakby ktoś zmienił, to bym się wkurzał, że nie wiem kto to :D), ale tak teraz przeglądając nominowane avatary, to najbardziej podobał mi się avatar xero. Fajny, śmieszny, nie jest przesadnie bajerancki, a co mi najbardziej odpowiada, to związany ze światem gier ;)

12. Grafik roku

pablomodjo za Bogów Wrestlingu. Świetny komiks, który w super sposób parodiuje WWE i TNA. Brawa, za ogromną pracę, jaka niewątpliwie musi być w to włożona.

13. Diary roku

Od niedawna jestem jurorem, tak więc jestem wręcz zobowiązany by oddać tu głos (zwłaszcza, że pewnie większość osób będzie omijać tą kategorię). Głos swój oddaję na Rozrywka Sportowa w innym wydaniu, Adiego341. Z nominowanych diary, to było najlepsze i najlepiej mi się je czytało.

14. "WTF?!" roku

Bunt po banie Rafikova i spolki (oraz nastepstwa tego wydarzenia)

Całe to wydarzenie naprawdę spowodowało, że zareagowałem "WTF?!". Był to dla mnie duży szok, na którego temat nawet rozmawiałem z Rafikovem i to dzięki niemu poznałem całą historię z tym sławnym blogiem.

Mnie dziwi trochę głosowanie w tej kategorii na zamknięcie WrestleZina (zwłaszcza, przez jego redaktorów). Wszyscy wiemy, jakie były powody jego zamknięcia i nie mieliśmy na to żadnego wpływu, a nie chcieliśmy też ryzykować konsekwencji różnego typu. Także dla mnie głosowanie na to wydarzenie jest co najmniej niezrozumiałe.

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268956

1. Użytkownik roku: - Raven -

Może i VercynGetorix wykonał największą pracę dla portalu, może i N!KO miał ciekawe pomysły na swoje AM, może i hadaszyszek dzięki swojej aktywności i ciekawym postom zasługuje na tytuł debeściaka na Atti bardziej niż ktokolwiek… Wszystko to jest nieważne, skoro -Raven- poklepywał mnie po plecach, chodził ze mną na fajki i pił ze mną alkohol na zlocie :D Tak na poważnie, to można biadolić, że -Raven- dostanie ten tytuł po raz kolejny, ale co z tego skoro na niego zasługuje. Stone Cold Steve Austin i trzy wygrane na Royal Rumble, Undertaker i streak 19-0… Wszyscy wielcy mają swoje niezwykłe dokonania. :D Zajebiste posty w większości tematów, ogromna wiedza, nieprzemijająca pasja do wrestlingu, porady fitness ( :twisted: ), dla tego człowieka po prostu chce się wchodzić na forum… Poza tym po raz pierwszy oddaje głos w AUA i nie wyobrażam sobie, żebym miał nie zagłosować na kogoś, kto stał się dla mnie pierwszą rozpoznawalną postacią na Atti. Za rok może zagłosuję na hadaszyszka (o ile będzie mi dalej jobbował i zmieni zdanie w kwestii grubasów :D) lub Vercyna. Tym razem postawię jednak na -Ravena-.

2. Redaktor roku: N!KO

Generalnie równie dobrze mógłbym postawić w tej kategorii na VercynGetorixa, który może nawet bardziej zasługuje na tytuł redaktora roku niż N!KO (zwłaszcza, że z tym pierwszym można wypić, a N!KO to abstynent, co powinno dyskwalifikować go już na wstępie), ale… można wytypować tylko jedną osobę i na Vercyna oddam głos w innym miejscu. Jednocześnie nie widzę możliwości, żeby Voice Of Attitude nie wygrał jakiejś kategorii. Zatem z ciężkim sercem odrzucam swojego krajana. N!KO dostaje mój głos ze względu na AM i dobry pomysł na prowadzenie audycji. Wie, że co jakiś czas trzeba coś zmienić, żeby ludzie się nie nudzili i w razie ważnego wydarzenia kuć żelazo póki gorące. Jak porównuję N!KO z AM i ze zlotu to stwierdzam, że przy „skejpie” dokonuje się w nim przemiana porównywalna do dr. Jekylla i mr. Hyde’a. :D Oprócz AM N!KO pisał też ciekawe artykuły, na czele z tym o Perry’m Saturnie.

3. Moderator roku: VercynGetorix

Przy ogromie pracy w związku z tłumaczeniami, newsami i RM ogarnia trzymanie porządku na forum. Biorąc pod uwagę rosnącą aktywność trollesławów jest to zajęcie dosyć upierdliwe i jednocześnie ważne. Trochę taka nagroda pocieszenia za to, że nie dostał ode mnie użytkownika i redaktora roku, na które zasługiwał nie mniej niż -Raven- i N!KO. Na xero zagłosuję za rok, jak postawi mi już obiecane piwo na zlocie. ;)

4. Temat roku: RAW

Z braku jakiejś lepszej nominacji wybieram temat, w którym toczyły się bodaj najciekawsze dyskusje. Wspominam zwłaszcza burzę po promie CM Punka. Trochę żałuję, że wcześniej nie podałem do nominacji tematu Matta2Hota o wyższości I/P/L nad MS, bo generalnie brakuje jakiś tematów poza tygodniówkami i ppv, w których trwałyby jakieś mocniejsze dyskusje. Gorąca polemika na forum od czasu do czasu nie zaszkodzi - o ile oczywiście nie dochodzi do jakiś ekstremalnych sytuacji (np. rozmówca wsiada do samochodu/autobusu/pociągu i jedzie przez pół Polski, żeby spuścić wpierdol swojemu „oponentowi” z forum). :)

5. Debiutant roku: VebVe

Ciężko było mi właściwie dokonać wyboru między Sebu, a VebVe. Ten drugi wzbudza kontrowersje (i to nie jest złe), ale czasami robi to wg mnie na siłę (to już jest na minus). Także coś, co początkowo odbierałem jako autoironię prysło po odsłuchaniu AM z jego udziałem. Z drugiej strony potrafi wywołać gorącą dyskusję. No i cały czas pozostaje mi w pamięci Vttitude 13 (mocne wejście) i skecz o hejterach z kolejnego odcinka. Na dobry początek VebVe ma mój głos.

6. Postęp roku: hadaszyszek

Zdradzę, że w prywatnej rozmowie ze mną hadaszyszek dziwił się, że jest nominowany w tej kategorii, bo np. poziom jego postów przecież nie wzrósł od poprzedniego roku. I oczywiście miał rację. Mimo wszystko uważam też, że hadaszyszek poczynił pewien postęp, stał się bardziej zauważalny, zaczął „błyszczeć” na forum bardziej niż w zeszłym roku . Znakiem tego jest chociażby fakt, że stał się całkiem poważną konkurencją dla -Ravena- w kategorii użytkownik roku.

7. Najważniejsze forumowe wydarzenie roku: Zlot z okazji WWE

Mój pierwszy forumowy zlot i coś, co miło wspominam do dzisiaj. Sporo już na temat tego wydarzenia napisano na forum, a pod większością postów mogę się tylko podpisać. Spotkanie face to face z ludźmi z forum, fan Goldberga z Kołobrzegu, klon VebVe, zajebista atmosfera w sektorze Atti, Amazonka, Włos of Attitude, wspólna popijawa w El Paso i hotelu, gacie Calvina Kleina + nawet moje własne przeżycia związane z konferencją prasową - wszystko to na długie lata pozostanie w mojej pamięci. Aż obawiam się, że kolejny zlot nie będzie taki fajny.

8. Inicjatywa roku: Tłumaczenia książek Vercyna

Spośród inicjatyw Vercyna, tj. Tygodnia Według Vercyna, Raportu Miesiąca i tłumaczeń książek najbardziej cenię te ostatnie. Dużo pracy i czasu, a w nagrodę kilka pozytywnych komentarzy na forum i oczywiście doskonalenie się w języku angielskim. Tak jak już wspomniałem - jest to wg mnie jedyny możliwy wybór. AM jest świetne, ale w tej kategorii N!KO musi ustąpić po prostu Vercynowi. Kompletnie nie rozumiem natomiast nominacji dla WrestleZinu. Nie twierdzę, że powinien dostać WTF? roku (to już byłoby przesadą zważywszy na to, że są „lepsi” kandydaci), ale też nominację w inicjatywie uznaję za pomyłkę. Pomysł zacny, ale do realizacji zabraliśmy się od dupy strony.

9. Wrestlingowy znawca roku: - Raven -

Znawców świetnych mamy kilku. Są jeszcze SixKiller, Euz, RVD, Streetovs, Bonkol (swoją drogą - Bonkol to nie tylko znawca wrestlingowy, ale nie ma sobie równych także jeżeli chodzi o filmy!), N!KO, czy nawet DDP, który jednak nie udziela się na forum (a szkoda!). Generalnie każdy z nich mógłby dostać ten tytuł, ale ja postawię jeszcze raz na Ravena, którego obszar wrestlingowych zainteresowań jest zbliżony do mojego i który służył mi cenną radą w poznawaniu wrestlingu poza WWF/WWE.

10. Uploader roku: Dj.IcE

Dziękujemy Ci mistrzu! 8)

11. Avatar roku: pablo modjo

Już wspomniałem, że cenię pracę własną. U pablo wkurzające jest to, że zmienia swojego awatara często i nie można się nawet przyzwyczaić. Tak czy siak rysunki robi samemu, a nie ściąga obrazki z internetu, jak większość z nas. I za to ma głos ode mnie.

12. Grafik roku: pablo modjo

Kilku użytkowników robi fajne awatary i sygny, ale pablo modjo ma swoich „Bogów Wrestlingu”. Lubię czytać ten komiks. Kolejne historyjki są lepsze lub gorsze, ale zawsze powodują uśmiech na mojej parszywej gębie. Fajne urozmaicenie wśród licznych ofert Attitude.

13. Diary roku: WWE W NOWYM WYDANIU (Pinio)

Jednak się przemogłem i zajrzałem do działu diary, żeby rzucić okiem na prace nominowanych. Stawiam na Pinio, który najwięcej napisał i którego wpisy wyglądają hmmm estetycznie. Przyznam, że jest to głos oddany po powierzchownym sprawdzeniu tematu, ale na więcej po prostu stać mnie nie było.

14. "WTF?!" roku: Włos of Attitude w Amazonce

Do końca nie mogłem się zdecydować, czy zagłosować na blog „Prawda o Attitude” i następstwa utworzenia tegoż, czy na Amazonkę i zlotowe traumy N!KO. Generalnie te pierwsze wywołało więcej dyskusji, ale niestety tylko poza forum. Sam byłem zdania, że powinniśmy otwarcie odpowiedzieć. Swoją drogą - pozostałe blogi pokazały, że dowalić komuś anonimowo potrafi każdy wał. Natomiast Włos to jak dla mnie taki sztandarowy WTF? Przyznam, że sam jestem z siebie dumny, że uwieczniłem na zdjęciu latającego kotleta z Amazonki. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268958

Może i coraz rzadziej zaglądam na forum, ale zagłosować, jako weteran, mogę zawsze:

1. Użytkownik roku

-Raven- - duża wiedza, merytoryczne posty, w dodatku pisane barwną, poprawną polszczyzną (w dobie zalewu forum różnej maści gimbusami - no offence - rzecz nie do przecenienia). I do tego mój dobry kumpel (prywaty trochę nie zaszkodzi)

2. Redaktor roku

N!KO - nie jestem regularnym słuchaczem AM, ale pod koniec roku Nikodem wykonał rzut na taśmę (w postaci świetnej audycji z Venomem z MMARocks, dla którego, przynajmniej jako czytelnik, coraz częściej "zdradzam" Atti). Wprawdzie nie chciał mnie wziąć do żadnego AM, ale wybaczam, bo wyszedłbym na laika większego, niż podczas pamiętnego SPoP'n'Grim Shoot Trashtalk :)

3. Moderator roku

Streetovs - Piotrek (żydowskie imię, aj waj) się nie szczypie, i jak trzeba, wali ostrzeżenia... w czasach łatwego dostępu do internetu trochę dyscypliny ze strony moderatora nie zaszkodzi.

4. Temat roku

House Show WWE w Polsce - 11/11/11! Oficjalnie! - jedyne moje źródło wiedzy o tym, co działo się przed, w trakcie, i po HS. Serce rosło, że tradycja (może poza wtargnięciem na ring i promo) nie zaginęła w narodzie, mimo mojej nieobecności ;)

5. Debiutant roku

Ghostwriter - zaawansowany wiekowo debiutant, coś jak Grzegorz Piechna w reprezentacji. Widać wpływy Ravena, w dodatku udziela się w quizach, w których i ja próbuję od czasu do czasu zgadywać :)

6. Postęp roku

hadaszyszek - w czasie moich nielicznych wizyt na forum, często przewijał mi się nick hadaszyszka (jak śpiewa pan Turnau - "to tu, to tam"). Jak mawia reklama społeczna dla pieszych i rowerzystów - "lepiej widoczny - widocznie lepszy", zatem mój głos wędruje do członka klubu wzajemnej adoracji

X Urodziny Attitude - gala i zlot odpada, bo na nim nie byłem ;) usuwanie jakichś pionków z forumowej szachownicy nie jest warte tytułu. Urodziny, to urodziny, w dodatku pierwszy taki "konkretny" jubileusz

8. Inicjatywa roku

Bogowie Wrestlingu - przyjemny komiks, z wyrazistymi bohaterami, ale mógłby ukazywać się częściej. Dlatego głosuję na Vercynowe tłumaczenia (wprawdzie jako władający sam językiem Szekspira, rzadko z nich korzystam, ale są świetne dla młodszych, tudzież leniwych forumowiczów).

SixKiller - nie sposób Lorduniowi odmówić wiedzy na tematy wrs, zna cholernie dużo ciekawostek. Raven i N!KO już dostali wyróżnienia, a Bonkol i Euzebio zbyt często odbijają w strony różnego puro, czy lucha, czy innych "zboczeń" :P

No i SixKiller nazywa się tak, jak mój ulubiony prowadzący "Randki w ciemno" :D

10. Uploader roku

Dj.IcE - wystarczy rzut oka na Multimedia Zone :)

11. Avatar roku

xero

Ghosta avatar jest trochę przestarzały :) . Avatary N!KO trącą nieco egocentryzmem (wiem, taki gimmick) ;) pablomodjo nie wyróżnię, bo taki wulgarny w wymowie ten avatar, a ja za parę lat chcę na forum wprowadzić synka;) nttn ma avatar ładny, acz banalny. Pozostaje xero i jego sympatyczny żółwio-wrestlero-pokemon (czy co to ma być) ;)

12. Grafik roku

pablomodjo - za "Bogów Wrestlingu" (niewiele brakowało do wyróżnienia w kat.8, niech więc będzie przynajmniej Grafikiem Roku).

13. Diary roku

Pinio - chyba najwięcej pracy wkłada w swoje diary. Nie śledzę tego działu, ale, podobnie jak Duchopis, przemogłem się, popatrzyłem na wszystkie trzy dzieła, i nie widzę konkurencji dla Pinio.

14. "WTF?!" roku

Bunt po banie Rafikova i spolki (oraz nastepstwa tego wydarzenia) - oczywiście nie byłem w centrum wydarzeń i o sprawie dowiedziałem się miesiąc po fakcie. Koper miał mi pokrótce ją streścić, ale jest leniem i do tej pory nie napisał;) W każdym razie trafiłem na żenujący blog pt. "prawda o Attitude", potem na zabawną ripostę od "Pogromcy Trolli". Poczytałem, pośmiałem się, doprawiłem dobry humor jutubowym video jednego z tych no-lajfów, który przez bite pół godziny żalił się, że dostał bana, i quasi-mutacyjnym wokalem próbował prać forumowe brudy. Pomyślałem sobie WHAT DA FUCK? I już wiedziałem, na kogo głosować :P

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268972

1. Użytkownik roku

N!KO- w sumie na forum jestem dość dlugo ale nie za długo się udzielam więc nie wiem czy wypada żebym głosował ale co tam. Głos na N!KO, który wydaje się być solidnym i pomocnym userem o dużej wiedzy w temacie wrestlingu i nie tylko.

2. Redaktor roku

N!KO - po raz kolejny. Generalnie ocena jest podyktowana, że dośc regularnie słucham AM dlatego też głos w stronę N!KO

3. Moderator roku

VercynGetorix, nttn, xero, JesionWWE, Streetovs

4. Temat roku

House Show WWE w Polsce - 11/11/11! Oficjalnie! - no bo co innego mogło nasze środowisko poruszyć w tym roku jak nie WWE w Polsce ?

5. Debiutant roku

Najchętniej był zaglosował na Matt2Hot, bo go znam i wiem, że jeśli będzie się tu udzielał reguralnie to będzie naprawdę ciekawie. Ale, że go nie ma na liście to głos na inną osobę którą znam od początku mojego bytu na PSW - VebVe. Przejął Vittitude i mam nadzieję, że będzie to kontynuować.

6. Postęp roku

Gala WWE w Polsce bo tego chyba nic nie było w stanie przebić

8. Inicjatywa roku

-

10. Uploader roku

Dj.IcE

11. Avatar roku

12. Grafik roku

13. Diary roku

14. "WTF?!" roku

Zagłosowałbym na Arthura, ale w sumie to, że broni we wszystkich możliwych sposobach swoich racji pokazuje, że on naprawdę wierzy w TNA dlatego głos idzie na Bunt po banie Rafikova i spolki (oraz nastepstwa tego wydarzenia) bo to chyba najgłupsza akcja z jaką się spotkałem w przeciągu prawie 4 lat aktywnego uczestniczenia na PSW

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-268978

1. Użytkownik roku - N!KO - jest go wszędzie pełno i mimo, że też po czasie miałem już dość spopularyzowanych przez niego plusów i minusów to trudno nie oddać mu szacunku za to ile pracy włożył w tym roku na rzecz naszego portalu i przede wszystkim forum. Mam nadzieje, że w przyszłym roku będzie też obszerniej pisał i nie zwalał wszystkiego na AM, bo jednak zdecydowanie wole formę pisaną od tej przegadanej. Cały czas pisze też swoje mini recenzje filmowe i mimo, że jego skala jest dość ostra to trudno sobie wyobrazić jakąś nowość bez jego krótkiego tekstu na forum. Ogólnie człowiek orkiestra w tym roku, ale żeby nie miał za słodko to musiałem się też trochę przyczepić. -Raven już się dość nachapał, niech da trochę wypromować innych! Kliq!

2. Redaktor roku - VercynGetorix - tutaj też miał zwyciężyć N!KO, bo wytrwałość w prowadzeniu AM jest naprawdę godna podziwu, ale tak jak wspomniałem wyżej wole formę pisaną od tej przegadanej, więc tłumaczenia Vercyna naprawdę przypadły mi do gustu. Jako, że książek i różnego rodzaju e-booków jest dość sporo to mam nadzieje, że nie będzie żadnego spoczywania na laurach i jeszcze załapie się na jakieś ciekawe teksty z wrestlingowego światka o których nie było mi dane wcześniej przeczytać. Do tego dochodzi systematyczność w pisaniu newsów co wiele razy u nas na forum kulało.

3. Moderator roku - xero - jak dla mnie pewny zwycięzca, który pozostawił w tyle resztę i to bardzo daleko za swoimi plecami. Walczył z różnego rodzaju trollami przez większość roku i mimo, że parę razy był trochę w cieniu to zawsze czuwał nad porządkiem podczas dyskusji co cenie sobie najbardziej jeżeli chodzi o prace moderatora. Chodziły pogłoski, że może opuścić stołek, ale mam nadzieje, że ktoś szybko wybił mu ten pomysł z głowy.

4. Temat roku - RAW - w sumie żaden temat aż tak się nie wyróżniał i było kilka, które miały swoje lepsze momenty. Wybieram RAW głównie dzięki dyskusjom do jakich doprowadził Punk przez wszystkie swoje walki i storyline'y. Może wybrałbym Impact, bo tam często dyskusja bardziej się rozwija i oprócz zwykłego spamu jest też sporo merytorycznych rozmów, ale jednak zaślepieni fani TNA(w szczególności jeden, który ostatnio zgasł) trochę mnie odrzucali od tego tematu i mimo szczerych chęci często omijałem ten temat "tabu".

5. Debiutant roku - Ghostwriter - trochę szkoda, że taki user zdobędzie jedynie nagrodę pocieszenia, ale trzeba mieć nadzieje, że to dopiero jego początki pracy na rzecz forum i z roku na rok będzie coraz lepiej. Może nie od razu błyszczał w dyskusjach, ale jego wywiady i to w jaki sposób rozwija się na tle często szarego forum jest imponujące, oby tak dalej. Jeżeli chodzi o jego konkurencje to cenie Blaze'a, bo widać jak się chłopak stara(myślę, że warto usunąć mu chociaż jedno ostrzeżenie) i regularnie pisze swoje recenzje na temat każdej gali którą ogląda. Musi co prawda zdobyć jeszcze odpowiednie obycie z niektórymi niuansami tego biznesu, ale ma na to jeszcze czas. VebVe ma wzloty i upadki, ale jednak przyda mu się trochę pokory, bo jego sposób bycia jest dla wielu ciężkostrawny. Sebu może i na początku trochę mnie irytował, ale z czasem jego posty coraz bardziej zaczęły mi się podobać i mam nadzieje, że będzie się systematycznie rozwijał w naszym forumowym środowisku. Jakby nie Ghost to głos poszedłby właśnie na niego. Z kolei Jesion mimo szczerych chęci za dużo ma postów zupełnie nic nie wnoszących do dyskusji, ale zauważyłem już poprawę w tej kwestii, więc jestem pozytywnie nastawiony.

6. Postęp roku - hadaszyszek - kolejna kategoria w której trochę szkoda, że będzie to tylko taka nagroda pocieszenia, ale lepszy rydz niż nic. hadaszyszek to czołówka jeżeli chodzi o dyskusje i bardzo to sobie cenie, zastanawiałem się nawet czy nie dać mu nagrody na usera roku, bo naprawdę wszedł w ten 2011 rok z dużym rozmachem, ale jednak za mało go było w innych działach, a rozmowy na temat WWE nie zawsze są aż tak ciekawe żeby mógł zdetronizować osoby pokroju N!KO, czy -Ravena-. Może w nowym roku coś dorzuci do swojego repertuaru gal i będzie można podyskutować nie tylko na temat federacji Vince'a.

7. Najważniejsze forumowe wydarzenie roku - X Urodziny Attitude - długo się zastanawiałem, ale jednak taka okrągła rocznica przebiła wszystko. Było ciekawie, aktywność na portalu wzrastała z dnia na dzień i dobrych tekstów nie brakowało. Konkurencja wydaje mi się jakoś mniej związana z samym forum, czyli np. zlot i gala WWE. Attitude #35 znalazło się tutaj głównie przez kontrowersje jakie wzbudziło, ale żeby od razu było to najważniejsze forumowe wydarzenie roku? Judykatywa? Nieee, to mi się przejadło.

8. Inicjatywa roku - Tłumaczenia książek Vercyna - znów mimo chwili zastanowienia głosuje na Vercyna, który w ten sposób ponownie dystansuje N!KO. Znów muszę się też powtórzyć, że forma pisana jest dla mnie o wiele ciekawsza niż forma mówiona, a jak do tego dojdzie fakt, że z tłumaczeń Vercyna mogłem się dowiedzieć kilku ciekawostek o których nie miałem pojęcia to wychodzi na to, że Vercyn zrobił w tym roku nie małą furorę.

9. Wrestlingowy znawca roku - Euz - trochę szkoda, że od kilku lat jest skupiony głównie na puroresu, ale cały czas jest to osoba, która wiele w swoim życiu widziała zarówno z amerykańskiego mainstreamu jak i ze sceny niezależnej. Momentami mieszanka wybuchowa, ale jednak trochę brakuje mu tych informacji z ostatnich lat żeby być na bieżąco i udzielać się w dyskusjach innych niż Independent Zone czy newsy na temat japońskiego wrestlingu.

10. Uploader roku - Dj.IcE - komentarz chyba zbędny. Człowiek maszyna, którego wielu posądza o to, że jest po prostu botem. Mogę Was uspokoić, gadałem z nim parę razy i jest to naprawdę pozytywna i pomocna osoba. Natomiast nominacja dla nttna to kiepski żart, bo nasz forumowy fan Sandecji ostatnią galę wrzucił w styczniu 2011 roku. :lol:

11. Avatar roku - pablomodjo - prosty tekst, a co za tym idzie prosty avatar, ale zawsze mam banana jak go widzę i tyle.

12. Grafik roku - pablomodjo - w latach poprzednich największe wrażenie robiły na mnie prace Gabislawa, ale jednak po czasie stał się jakiś monotonny, a modjo zdecydowanie wlał trochę świeżości w tym aspekcie.

13. Diary roku - Blaze9 - nie czytam diary, ale za to, że udziela się nie tylko w tamtym dziale ma u mnie plusa. Nie chciałem zostawiać pustego pola, więc Adi i Pinio przegrali głównie dlatego, że zupełnie nie kojarzę ich postów.

14. "WTF?!" roku - WrestleZin zamkniety po jednym numerze - fajny pomysł i wielka szkoda, że to nie wypaliło. Sam miałem zamiar coś tam skrobnąć w najbliższym czasie, ale niestety nie było mi to dane. Pewnie wielu się cieszyło, że Zin padł już po pierwszym numerze, bo przecież jakoś trzeba się dowartościować przed komputerem, ale jeżeli o mnie chodzi to było mi po prostu szkoda.

https://forum.wrestling.pl/topic/28158-attitude-user-awards-2011-oficjalne-g%C5%82osowanie/page/2/#findComment-269015

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...