Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC 140 Wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   228
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

No chyba że Bones ze wszystkim wstrzeli się znakomicie, możliwe że LIGHT nie jest jego najlepszą odmianą 8)

Przekonamy się o tym na pewno, bo Jones bankowo skończy prędzej czy później w ciężkiej.

Łapka Minotauro po walce:

http://cdn3.sbnation.com/entry_photo_images/2442917/big_nog_broken_arm_medium_large.jpg

Nie trawię Mir'a, ale trzeba mu oddać, ze przepięknie "przetrwał" i wyciągnął tą Kimurę. Frank nigdy w wywiadach nie ukrywał (podobnie jak Aoki), że jak zakłada suba, to robi to na 100%, żeby połamać kończynę, jeżeli przeciwnik nie odklepie (GSP mógłby wziąć z niego przykład, bo to że nie odklepał Hardy'ego to wyłącznie jego wina, a nie tego, że Hardy ma gumowe kości :roll: ). W tym przypadku stało się tak samo i Minotauro zaliczył złamanie ręki :?

https://forum.wrestling.pl/topic/28107-ufc-140-wyniki/page/2/#findComment-268521

• Odpowiedzi 19
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

6

• Ceglak

4

• Bonkol

3

• DesL

3

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Nie trawię Mir'a, ale trzeba mu oddać, ze przepięknie "przetrwał" i wyciągnął tą Kimurę. Frank nigdy w wywiadach nie ukrywał (podobnie jak Aoki), że jak zakłada suba, to robi to na 100%, żeby połamać kończynę, jeżeli przeciwnik nie odklepie (GSP mógłby wziąć z niego przykład, bo to że nie odklepał Hardy'ego to wyłącznie jego wina, a nie tego, że Hardy ma gumowe kości ). W tym przypadku stało się tak samo i Minotauro zaliczył złamanie ręki

I tak Brazylijczyk dlugo wytrzymal z ta wykrecona reka. Wystarczy zobaczyc jak kolosalne wrazenie ta Kimura zrobila podczas wywiadu z Frankiem. To nawet w TV wygladalo bolesnie, wiec nawet nie chce sobie wyobrazac, co czul/czuje Minotauro.

Jesli faktycznie Jones przejdzie do ciezkiej, to bedziemy mieli kolejnego zawodnika UFC, ktory mial zloto w dwoch kategoriach wagowych 8)

https://forum.wrestling.pl/topic/28107-ufc-140-wyniki/page/2/#findComment-268525

• Reputacja:   228

I tak Brazylijczyk dlugo wytrzymal z ta wykrecona reka. Wystarczy zobaczyc jak kolosalne wrazenie ta Kimura zrobila podczas wywiadu z Frankiem. To nawet w TV wygladalo bolesnie, wiec nawet nie chce sobie wyobrazac, co czul/czuje Minotauro.

Kimura to ogólnie jeden z najbardziej niebezpiecznych sub'ów, bo bardzo łatwo w ten sposób złamać rywalowi rękę, co nie raz już w MMA bywało. Z jednej strony nie dziwię się, że Nog nie chciał odklepać (pewnie jego duma "czerni BJJ" dostała niezłego kopa w jaja, tym bardziej, że Mir był pierwszym który znokautował Minotauro oraz teraz - pierwszym, który go poddał), ale z drugiej - szkoda zdrowia, bo tego typu kontuzje potrafią wykluczyć zawodnika na długi czas z MMA.

Swoją drogą Mir nie pierdoli się w tańcu. Wcześniej przecież połamał balachą rękę Timowi Sylvia.

205 lbs.: Jon Jones pok. Lyoto Machidę przez techniczne poddanie (gilotyna w stójce), 1. runda, 4:26

DesL, Bones wygrał to w drugiej rundzie, nie w pierwszej.

https://forum.wrestling.pl/topic/28107-ufc-140-wyniki/page/2/#findComment-268526

Hominick już na wejściu był bardzo podpalony, widać było że chce pokazać się z najlepszej strony w Kanadzie. Tak mi się wydawało, że ruszy szybko na Koreańczyka, jednak to z jakim spokojem Zombie balansował między ręką Kanadyjczyka, a wyprowadzeniem swojego ciosu było przepiękne. Zombie jest na dobrej drodze po shota.

Uwielbiam Ebersole'a, jednak w tej walce zawalczył bardzo przeciętnie. W pierwszej rundzie wpadł w spore kłopoty (Mir pewnie by tą gilotyną wgniótł mu jabłko Adama w kręg szyjny :twisted: ). W drugiej, w stójce, lepsze wrażenie na mnie zrobił Claude. Trzecią wygrał pewnie, jednak na pewno nie 10-8. Decyzja więc była bardzo ciężka, tym bardziej że Brian walczył z hometown hero (w KSW wyruchaliby go bez mydła :P ).

Po super-gilotynie, Ortiz znów spada w rankingu. Porażka z Małym Nogiem znów spycha go w kierunku przepaści. Walka, poza efektownym bombardowaniem brzucha Ortiza nieciekawa.

Co-me to cholernie dziwne starcie. Waga Franka jednocześnie wpędziła go w kłopoty, by potem uratować mu zwycięstwo. Minotauro chciał w pełni zrewanżować się za porażkę i odklepać Mira, jednak ten pięknie wyszedł z kłopotów, jeszcze ładniej przerolował Nogueire i wyprowadził zabójczą kimure. Świetna walka.

Jako "mark" Lyoto jestem bardzo zawiedziony ME. Jones wydaje się być na prawdę pewny siebie. W pierwszej rundzie, mając bodajże cztero, albo pięcioletnie doświadczenie w MMA walczył trenującym od 3ciego roku życia karate, Machidą na dystans, usiłując wyprowadzać kopnięcia. Gdyby Lyoto miał lepsze cardio (nigdy nie błyszczał w tej płaszczyźnie, teraz jeszcze przybrał masy mięśniowej) i dał radę wychodzić z klinczów, trzymając walkę na dystans na 90% wymęczyłby decyzję. Przeważał w pierwszej rundzie, jednak Bones dopadł go w drugiej i nie wypuścił zwycięstwa z rąk. Potężny łokieć i przewaga w klinczu, zwieńczona idealną gilotyną. Szkoda.

https://forum.wrestling.pl/topic/28107-ufc-140-wyniki/page/2/#findComment-268531

DesL, Bones wygrał to w drugiej rundzie, nie w pierwszej.

Tak to jest jak się bez namysłu kopiuje wyniki. Oczywiście już poprawiam. :smile:

http://middleeasy.com/images/stories/Author_Bauzen/2011/12/bignogsmile.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/28107-ufc-140-wyniki/page/2/#findComment-268540