Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE w roku 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na wstępie chciałbym trochę wprowadzić was w moje diary. Akcja dzieje się w 2012 roku zaraz po Royal Rumble, czyli w trakcie Road to Wrestlemania.

Wyniki WWE Royal Rumble 2012:

Cody Rhodes d. Booker T in Intercontinental Championship match

Po walce Cody długo okładał Bookera, a dzieło zniszczenia dopełnił wykonując Cross Rhodes w ringu na krzesło.

Drew McIntyre & Curt Hawkins d. Air Boom in Tornado tag match for WWE Tag-Teams Championship match

CM Punk d. The Miz in WWE Championship Match

Chris Jericho d. Mark Henry, Wade Barrett & Big Show in Fatal 4-way match for World Heavyweight Championship

Dolph Ziggler d. 29 another opponets in Royal Rumble

W trakcie walki powrócił John Morrison, który jednak zachowywał się jak heel, oraz jakiś nieznany mężczyzna wyrzucił Zacka Rydera, po czym uciekł w trybuny.

Tytuły:

RAW:

WWE Championship- CM Punk (Survivor Series 2011)

United States Championship- Zack Ryder (TLC 2011)

SD!:

World Heavyweight Championship- Chris Jericho ( Y2J powrócił na początku roku na SD! i odrazu w MainEvencie zdobył pas)

Intercontinental Championship- Cody Rhodes (SmackDown!)

Między Brandowe:

Divas- Beth Phoenix (Hell in a Cell 2011)

Tag Team Championship- Drew McIntyre & Curt Hawkins (Royal Rumble 2012)

Zaczynamy!

Monday Night RAW

Na początku gali Michael Cole i Jerry Lawrer przypominają nam wydarzenia z Royal Rumble.

COLE: Co za noc, co za emocje, co za niesamowite przeżycia. 24 godziny po pierwszej gali PPV w roku witamy na Monday Night RAW!

LAWRER: Na Royal Rumble byliśmy świadkami jak CM Punk pokonał Miza i obronił swój pas WWE. Jednak zaskukując wszystkich fanów to Dolph Ziggler wygrał 30-men Royal Rumble match i to on zmierzy się z wybranym mistrzem na WrestleManii!

Tony Chimel: Leades & gentlemen, please welcome the Royal Rumble 2012 winner... DOLPH ZIGGLER!

I'm here to show the world...

Na ring przychodzą Dolph i Vickie.

VICKIE: Excuse me!

*boo*

VICKIE: I said Excuse me! Proszę o owacje na stojąco bo przed wami zwycięzca Royal Rumble 2012 Dolph Ziggler!

DOLPH: Widzisz Vickie, kiedy patrzę na tych ludzi buczących na nas, jestem w stanie ich zrozumieć. Naprawdę. Gdybym był na ich miejscu, siedział tam na widowni będąc tak bardzo nikim i widział kogoś takiego jak ja też bym był zazdrosny. Jednak między nimi, a mną jest taka różnica że to jestem najbardziej utelentowaną supergwiazdą WWE wszechczasów, to ja wygrałem Royal Rumble i to ja jestem przyszłym mistrzem...

Look in my eyes what do you see...

PUNK: Jakim mistrzem Dolph? Doskonale wiemy jaki masz wybór. Mistrzostwo wagi ciężkiej Chrisa Jericho lub moje WWE Championship. Chciałbym Ci powiedzieć że nie ważne, które mistrzostwo wybierzesz prawdopodobnie czeka Cie największy łomot jaki dostałeś w życiu.

DOLPH: Naprawdę? Chciałbym Ci przypomnieć że wygrałem Royal Rumble. Pokonałem 29 innych zawodników, a to czyni mnie lepszym od nich. Wiesz kogo pokonałem? Randy Orton, John Cena, Kane, Sheamus. Wszyscy oni musieli uznać moją wyższość.

PUNK: Chwalisz się pokonaniem Kane'a, Sheamusa, Ortona chociaż kiedy wchodziłeś na ring byli wyeleminowani?

Break the walls down

JERICHO: Nie mogłem pozwolić na to aby rozmowa na temat mojego mistrzostwa odbywała się beze mnie. Widzisz Dolph kiedy na Ciebie patrzę widzę jak bardzo próbujesz naśladować mnie. Widzę w Tobie kilka moich cech wygadany, arogancki z poczuciem stylu, jednak zrozum nigdy nie będziesz nawet w połowie mną. I raczę Ci nie próbuj odbierać mi mojego mistrzostwa.

DOLPH: Być tobą?! Poważnie? Chris słuchaj w przeciwieństwie do Ciebie ja jestem dopiero na początku mojej kariery, a Ty za nie długo ją skończysz. Nie chce Twojego mistrzostwa, które jest warte tyle co Ty, czyli nic. Na Wrestlemanii zmierzę się o WWE Championship!

PUNK: Skoro już to wiemy to przejdźmy do rzeczy...

I mamy potężne uderzenie mikrofonem dla Dolpha. Mistrz WWE rzucił się na Zigglera i zaczął go kopać w narożniku. Demolkę zwieńczył GTS na środku ringu.

Zapowiedź main eventu: Alberto Del Rio & Dolph Ziggler vs CM Punk & John Cena

WWE Tag-Team Championship match

Drew McIntyre & Curt Hawkins © vs Air Boom

KOŃCÓWKA WALKI:

Heele okładali Evana jednak ten wykonał Enzuigiri i zmienił się z Kofim. W drużynie mistrzów w ringu Hawkins. Kofi odrazu wykonuje swoje combo zwieńczone boom-dropem. Mamy sygnalizację na TiP jednak Drew atakuje go potężnym clotheslinem, Evan wbiega na ring i wyrzuca z niego szkota. Tymczasem do sie doszedł Curt, który wykonał na Kofim Snap DDT, następnie ładne Flying Elbow i po walce.

Winners of this match and still WWE TagTeam champions Drew McIntyre and Curt Hawkins.

Hawkins wziął mikrofon, ale tylko po to by uderzyć nim Evana.

Przenosimy się do szatni gdzie widzimy Johna Cene.

CENA: Wow! jaką wspaniała dziś mamy publikę w Columbus, Ohio! Dziś zmierze się w teamie z CM Punkiem przeciwko Zigglerowi i ALberto Del Rio! To moje plany na dziś, ale jakie mam plany na dłuższy okres czasu? Na WrestleManii zawalczę z The Rockiem! Jak dobrze wiemy ta walka byłaby jeszcze lepsza z WWE Championship na szali, jednak Dolph wybrał ten pas w swojej walce na Wrestlemamii więc niestety tak się nie stanie.

Jednak Cenie nie pozwolił dokończyć Del Rio, który zaatakował go od tyłu. Alberto rzucił Johnem w szafki, a później uderzył go tacą w głowę.

Singles Match

Triple H vs Tyler Reks

Jak można się domyślić był to squash. Triple H był od początku w ofensywie. Reks na chwilę ja przerwał kopnięciem w brzuch jednak kiedy chciał wykonać akcję po odbiciu od lin, otrzymał Spinebuster, a następnie Pedigree, po którym odliczył Tylera do trzech.

Po walce Triple H miał coś do powiedzenia fanom.

TRIPLE H: Za tydzień na RAW odbędzie się coś bardzo ważnego. Pewne sprawy są nierozstrzygnięte i ja , oraz mój przyjaciel Shawn Michaels za tydzień reaktywujemy DX. Za tydzień jak łatwo się domyślić będzie na RAW obecny Shawn i nie przegapcie tego.

My jesteśmy już z naszymi komentatorami!

COLE: Trzeba przyznać, że Hunter rozbudził apetyty WWE Universe!

LAWRER: Za tydzień na RAW Shawn Michaels, DX. Będzie się działo!

CHIMEL: Please welcome, New superstar of WWE... David Colman

Przy jakimś rockowym theme na ring wchodzi człowiek, który wyeleminował Rydera z Royal Rumble matchu.

COLMAN: Wszyscy się zastanawiają kim do cholery jest ten koleś, który wyeleminował Rydera z Royal Rumble matchu. Nazywam się David Colman i jestem nową twarzą RAW! Niedawno podpisałem kontrakt z panem Laurinaitisem i stałem się wrestlerem WWE. Czekałem na debiut i pomyślałem że odpowiednio zrobię wrażenie pokazując się na Royal Rumble. Dlaczego akurat Zack Ryder? Dlatego że nie cierpię tego pajaca i nienawidzę was za to że możecie cheerować komuś takiemu jak on! Tak nie jestem tu po to aby co tydzień podlizywać się wam i błagać was o cheer. Wiesz coś o tym Zack. Ale jest też drugi powód. Zack Ryder to obecny United States Champion. A to mistrzostwo może mi pomóc w zdominowaniu RAW.

Oh radio...

RYDER: Z nikim jeszcze nie walczyłeś, nie zasłużyłeś na nawet walkę o mój tytuł a chcesz już go mieć? Are You serious bro?

COLMAN: Chyba nie rozumiesz Zack, że to ze mną pan Laurinaitis osobiście podpisał kontrakt i to jestem wybraną przez niego nową twarzą federacji! Title shota na Twój pas dostanę jak tylko będę chciał!

W tym momencie pan Executive VicePresident of Talent Relations and Interim GM of RAW wyszedł na rampę.

LAURINAITIS: Hej! Spokojnie David. Nie mogę Ci dać title-shota bez wygrania żadnego meczu. Dziś zmierzysz się w teamie z Otungą przeciwko Zackowi Ryderowi i ALexowi Riley'owi!

Obaj zawodnicy przyjęli wiadomość skinięciem głowy. Reklamy.

TagTeam match

Zack Ryder & Alex Riley vs David Colman & David Otunga

KOŃCÓWKA WALKI:

Po obu stronach zmiana i Zack Ryder z impetem rusza na nową gwiazdę RAW. Broski Boot w narożniku i mamy przymiarkę do Rough Ryder, jednak Otunga zagadał sędziego Colman wsadził palec w oko Ryderowi, wykonał Inverted DDT i przypiął. Riley próbował przerwać pin jednak nie zdążył.

Winners David Colman and David Otunga

COLE: Cóż za imponujący debiut Colmana na RAW!

LAWRER: Imponujący? Przecież David oszukiwał!

COLE: Daj spokój! Colman wykazał się sprytem i umiejętnościami. Zasłużył na wygraną.

Backstage:

Laurinaitis rozmawia z kimś przez telefon jednak przerywa mu Colman

COLMAN: John widziałeś jak przed chwilą przypiąłem Rydera. Możesz już dać mi Title shota.

GM: Widzisz David to nie takie proste. Żebyś dostał szansę walki o pas musisz jeszcze za tydzień pokonać Masona Ryana...

COLMAN: CO? Żartujesz sobie ze mnie?

GM: Spokojnie to nie moja wina. Takie mam polecenia od Rady dyrektorów. Jedyne co mogę dla Ciebie zrobić to, to że w Twoim narożniku stanie David Otunga.

COLMAN: Ok, myślę że razem z Davidem wymyslimy sposób na pokonanie Ryana. Dzięki.

Main Event:

Tag Team match

CM Punk & John Cena vs Dolph Ziggler & Alberto Del Rio

KOŃCÓWKA WALKI:

CM Punk chce przypiąć Alberto jednak Dolph przerywa pin i razem z meksykaninem kopią Punka. Sędzia upomina ich jednak to nie skutkuje i mamy dyskwalifikacje. Del Rio ustawia Dolphowi Punka do Superkicku jednak na ring wbiega Cena! Wyrzuca Del Rio z ringu, a następnie wykonuje na Zigglerze AA. Dolph załapał się jeszcze na GTS i facowie świetują w narożnikach na zakończenie show.

Proszę o oceny i komentarze ;)

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• krulik234

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...