Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Anapolon

10

• hadaszyszek

6

• Ronnie

6

• Urobach

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ta walka to będzie Tables/Ladder/Chairs Match, a WWE nie wiem czy kiedykolwiek w tych stypulacjach zrobiął DQ.

Z tego co mi wiadomo to, to będzie single match bo każda z wyżej wymienionych stypulacji jest już zajęta. Więc DQ jest całkiem możliwe, chociaż wydaje mi się, że Cody wygra jakimś kantem z Bookerem, żeby było widać, że walczy z 6 time WCW champion'em. Lecz sądzę, że w ostatnim ich pojedynku Rhodes czysto pojedzie pana T, aby umocnić swoją pozycję.

Ta walka to będzie Tables/Ladder/Chairs Match, a WWE nie wiem czy kiedykolwiek w tych stypulacjach zrobiął DQ.

Z tego co mi wiadomo to, to będzie single match bo każda z wyżej wymienionych stypulacji jest już zajęta. Więc DQ jest całkiem możliwe, chociaż wydaje mi się, że Cody wygra jakimś kantem z Bookerem, żeby było widać, że walczy z 6 time WCW champion'em. Lecz sądzę, że w ostatnim ich pojedynku Rhodes czysto pojedzie pana T, aby umocnić swoją pozycję.

Na galach z serii TLC był chyba tylko jeden singles match, a poza tym nigdzie nie jest powiedziane, że każda stypulacja może być użyta tylko w jednej walce na gali np. rok temu na TLC 2010 tables match był użyty w matchu Miza z Ortonem i w Tag Teamie Div.

• Urządzenie:  Windows

To by raczej oznaczało, że któryś z nich musiałby być heelem.

Może trochę źle to napisałem, chodziło mi raczej o feud Ceny z Zigglerem ;)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Jak coś poplątam to od razu piszę ,że nie obejrzałam jeszcze ostatniego SmackDown'a.

The Miz vs. Alberto Del Rio vs. CM Punk - Moim zdaniem Punk zachowa tytuł, byłby to za krótki run jak dla niego, wiedząc jak teraz działa na fanów i ile WWE na nim zarabia dobrym krokiem byłoby zostawienie pasa obecnemu mistrzowi.

Nie wiem co do całej sytuacji z Mizem, czy wróci na szczyt czy też nie, tutaj trzeba troche pogłówkować... Punk zostaje mistrzem i feuduje z.... Mizem którego Punk odliczył.... Del Rio nie mógł na to zareagować bo był rozproszony przez Cene który w pewnym momencie wyszedł na rampe, i... mamy feud Miz - Punk i feud Cena - Rio.

Big Show vs. Mark Henry - Zaczyna być to już nudneeeeeeeeee! Ile razy panowie rozmiarów XXL będą walczyć przeciwko sobie? Na pewno będzie to match bez DQ ,żeby Henrykowi się noga nie poślizgnęła :D no i pewnie ring będzie "wzmocniony" papierem toaletowym lub taśmą klejącą więc bez obaw!

Odpada Ladder match no bo sory ale znowu drabiny jak na MITB 10 to ja dziękuje. Chairs match byłby nudny moim zdaniem, chociaż birąc pod uwage ,że Henry właśnie krzesełkiem kontuzjował kilku zawodnikó i to ,że Show również kontuzjował Heńka krzesełkiem to ta stypulacja będzie prawdopodobnym zwycięzscą.

Zostaje tables match który nie byłby taki zły, schudli by obydwoje troche jakby się męczyli ze złamaniem którymś z nim stołu.

Kevin Nash vs. Triple H - Stypulacja z młotem wiszącym nad ringiem, ale czy jeśli to Hunter ściągnie młot to jak Nash mu go odbierze to może czy nie może go urzyć po za tym wydaje mi się ,że któryś z nich śiągnie młot a drugi w tym samym momencie wyciągnie drugi młot z pod ringu.

Dlatego troche nie rozumiem tej stypulacji z młotem, co do ich feudu to nie wiem po co to ciągną. HHH nie było przez chyba miesiąc w TV Nash w tym czasie pobił Santino i troche pogadał, ale nic wielkiego... Ostatnio jak weszedł do ringu to sobie przypomniałam ze on przeciez jest w federacji.

Zack Ryder vs. Dolph Ziggler - Ziggler moim zdaniem straci pas, biorąc pod uwagę to jak Ryder działa na fanów i to ,że oni są za nim to WWE powinno dać mu już ten pas, no chyba ,że będą chcieli aby fani byli ciekawi co się stanie dalej i Ryder przegra kantem.

Jeśli już to Ryder wyjdzie z Ceną u swego boku, bo Jaś jakąś role w gali brać musi. Ciekawi mnie co stanie się po tej gali z Vickie, bo już troche długo jest z Dolphem i przydało by mu się troche swobody.

@JesionWWE

Punk zostaje mistrzem i feuduje z.... Mizem którego Punk odliczył....

Oj, to nie możliwe, ponieważ to będzie w stypulacji - TLC

No tak, tfuu to Punk na drabinie :D razem z Mizem, Punk zrzuca Miza a reszta już taka jak napisałam wyżej ;)

Edytowane przez headliner97

132435155953f10e3e88c60.jpg

Punk zostaje mistrzem i feuduje z.... Mizem którego Punk odliczył....

Oj, to nie możliwe, ponieważ to będzie w stypulacji - TLC

18056192365019276624f15.jpg

mamy feud Miz - Punk i feud Cena - Rio.

Tak jak feud tych pierwszych panów byłby interesujący, to znowu Cena - Rio? Really? Ja to bym tego chyba nie zniósł. Moim zdaniem nie połączą ich znowu, ponieważ gdzie tu logika? Po co Jasiek miałby go rozproszyć? Co nagle mu się przypomniało, że przegrał z nim walkę na Vengeance? Ale teraz to by nie było o pas, więc dalej sensu nie widzę. Alberto myślę weźmie się za Clay'a bo jakąś historię mają (Del Rio podczas draftu olał Brodus'a więc ten może mieć o to do niego pretensję), natomiast jeżeli Cena będzie w narożniku Zacka, to dzięki niemu wygra on walkę z Zigglerem o pas US (bo przecież John oddał mu swojego tittle shota jakby nie patrzeć, to myślę że Cena nie dopuści żeby Ryder przegrał) i wtedy mam spięcie na linii Cena - Dolph, co "Show off'a" bardziej pod promuje w stronę ME. A Zack by sobie zaraz znalazł jakiegoś przeciwnika (co prawda automatycznie wtedy wartość pasa US spada, ale za to Ziggler się pnie do góry), może Mason? Chociaż face vs face takie trochę mało ciekawe, ale może w końcu Ryan się obudzi i przejdzie heel turn. Tak więc co sądzisz o tej wersji?

Tak więc co sądzisz o tej wersji?

Wiesz mi też nie bardzo podoba się to ,że Rio z Ceną znowu, ale wole oglądać feud Punka z Mizem niż Ceną czy Albertem. Co do twojego pytania, wersja mi się nawet podoba ale jakoś nie szczególnie widzę Zigglera w ME razem z Vickie i Swaggerem w swoim narożniku, Ziggler jako face mi nie pasuje a coś musiałby zrobić żeby się odłączyć od Vickie i Swagger'a. Vickie już wystarczająco mu pomogła i w sumie to czemu nie z Ceną Dolph miałby feudować, skoro już i tak pokonał Ortona no to w sumie jak by pokonał Jasia to nic by się nie stało :D Tylko właśnie zostaje Ryder, jeśli przerwiemy/zakończymy jego feud z Zigglerem to chłopak nie będzie miał co robić, będzie walczył na SuperStarsach, pocieszy się z pasa na YT i po miesiącu zapomnimy kto jest posiadaczem pasa US. Nie powinni moim zdaniem teraz przerywać całej akcji z Ryderem, i jeśli już to niech dadzą mu jakiegoś porządnego przeciwnika z którym miałby feudować... może jak R-Truth wróci po zawieszeniu to pofeuduje z Zackiem, na razie nic innego do głowy mi nie przychodzi.

132435155953f10e3e88c60.jpg

Trochę wcinam się w środek dyskusji nie dodając do niej za wiele, ale po prostu podam swoje typy.

Triple threat TLC: Oczywiście CM Punk. Będzie trzymał pas dość długo, bo federacja ma z niego pieniądze. I główna walka będzie się toczyć między nim a Mizem. Rio się nie sprawdza i będą chcieli go powoli usunąć w cień.

WHC match: Na zakończenie feudu powinien wygrać Show. Słyszałem coś, że Henry ma kończyć karierę, więc może Big Show go tak zmaltretuje, że więcej nie będzie mógł walczyć... no kto wie. A może i D.Bryan będzie miał jakiś udział w tej walce. W końcu ma z miśkiem feuda.

Sledgehammer: Ja coś czuję, że Nash ściągnie młot, rozwścieczy tym Huntera i wygra, żeby dać tło do kontynuowania feudu.

US title: Oczywiście Zack Ryder i jego Woo Woo Woo. WWE nie zaryzykowałoby pieniędzy które może im dostarczyć wypchnięcie Rydera na szczyt. Z resztą chłopak jest naprawdę dobry i należy mu się ten pas. A Show-Off może trochę ochłonie jak mu taki "świeżak" odbierze tytuł.

Randy vs. Barret Table Match: Baaaaaardzo chętnie bym zobaczył, jak Wade wykonuje Wasteland na Ortonie z krawędzi ringu na stół leżący poniżej. Ale Randy=Push Killer, a że już zajobbował Wade'owi, to tym razem to nie pójdzie.

Cody vs. Booker: Nie żebym nie lubił Cody'ego, zwłaszcza po zdjęciu maski, ale Booker powinien go zniszczyć za to co zrobił Cody i już. Moim zdaniem Booker wygra po długim pojedynku.

Co do obecności Ceny na TLC. Jak wiemy na Wrestlemanii szykuje się wielki mecz. WWE nie chce ryzykować jakiejkolwek kontuzji która mogłaby się przydarzyć Johnowi, więc jeżeli będzie w jakimś meczu, to moim zdaniem tylko i wyłącznie na standardowych zasadach. Z kim? Ciężko powiedzieć.

No i mam nadzieję, że ruszy się coś z Kanem na TLC, bo z tego co wiem, to po zejściu RAW z anteny w ostatni poniedziałek, chokeslamował także Henry'ego. Więc albo może być uwikłany jakoś w mecz Marka, albo coś może być z nim i Ceną.

Tyle z mojej strony.

"Cole, shut up."

TLC Triple Threat for the WWE Title

The Miz vs. Alberto Del Rio vs. CM Punk

Po akcji z poprzedniego RAW raczej nie powinno być wątpliwości, że Punk obroni pas. W sumie to chciałbym, żeby trzymał on tytuł do Eliminaton Chamber tracąc go na rzecz kogokolwiek byle nie Ceny, a na Wrestlemanii - jeśli walka o której w ostatnim czasie krąży dość dużo plotek - z Jericho, dojdzie to skutku, chciałbym by na szali nie było pasa WWE. Co do niedzielnej walki raczej w miarę łatwo domyślić się przebiegu. Miz i Del Rio będą obijać Punka, po wyrzuceniu go z ringu dojdzie do spięcia, któryś z heeli uzyska przewagę, Rodriguez będzie chciał wejść po drabinie i zdjąć pas, spadnie na stoły, w końcu Punk zgarnie tytuł. Ciężko mi sobie wyobrazić, by mogło być inaczej. Zawsze istnieje możliwość, że do walki dołączy Ziggler, czy Cena, lecz za dużo to raczej nie zmieni. W każdym razie walka może wyjść całkiem ładnie i z przyjemnością ją obejrzę.

Chairs Match for the World Heavyweight Title

Big Show vs. Mark Henry

Oby to była ostatnia walka tych dwóch o pas na PPV. Nie ukrywam, że mam dość Henrego jako mistrza i idealnym scenariuszem dla mnie byłby Bryan wykorzystujący walizkę po walce na którymkolwiek z wrestlerów. Walkę i tak przewinę, choć istnieje cień szansy, że dojdzie do jakiejś interwencji Kane'a. Prawdopodobnie będzie nudno i schematycznie, nie napalam się na nic więcej.

Ladder Match

Kevin Nash vs. Triple H

A sledgehammer will be hanging above the ring.

Nie spodziewam się niczego ciekawego i innowacyjnego po tej walce, lecz raczej nudnego brawlu, wpierw bez - a potem z młotkiem. Trochę niefajnie, że najciekawsza - moim zdaniem - ze stypulacji "okołomeblowych" zostanie wykorzystana na ten pojedynek. W zeszłych latach ze stypulacji "ladder match" wychodziły zajebiste walki. Wystarczy chociaż wspomnieć Christian vs Shelton Benjamin o ECW title sprzed dwóch lat, czy trochę gorsze, lecz i tak bardzo dobre Morrison vs Sheamus z zeszłego roku. Będę typował Nasha który pewnie wygra jakimś kantem, a feud z pewnością będzie kontynuowany. Choć z drugiej strony znając siłę przebicia Trypla, może sobie zabookować czystą wygraną. Kto wie? Mimo tego wszystkiego walkę z chęcią mniejszą, lub wiekszą obejrzę i może nawet nie będę za bardzo narzekał.

WWE United States Title Match

Zack Ryder vs. Dolph Ziggler

Tym razem Ryder raczej przejmie tytuł, choć nie miałbym nic przeciwko, jeśli ich feud byłby przedłużony o jeszcze jedno PPV. Obaj panowie mogą sporo pokazać w ringu, mam nadzieję na solidne widowisko. Ziggler przez ostatnie pół roku trochę wypromował i podniósł prestiż US title, zastanawiam się czy to wszystko nie zostałoby zaprzepaszczone, gdyby pas przejął zawodnik z takim w sumie komediowym gimmickiem jak Ryder. Z drugiej strony Dolph kiedyś musi stracić pas i wolę, żeby go stracił na rzecz Rydera, niż takiego Swaggera, czy nie daj Boże Kingstona. Do tej walki może zostanie dodana jakaś stypulacja, w tym wypadku optymalny byłby ladder match, jednak w to zupełnie nie wierzę. W każdym razie liczę, że będzie ciekawie.

Tables Match

Randy Orton vs. Wade Barrett

Ciężko mi nawet próbować uwierzyć w zwycięstwo Anglika, choć nie ukrywam, że ucieszyłoby mnie to. Nie ma na to raczej szans, bo Orton w ostatnich miesiącach coś dużo poprzegrywał i niestety prawdopodobnie odbije to sobie na najbliższym PPV. Z drugiej strony istnieje cień szansy, że wygra Barrett i feud będzie kontynuowany aż do Royal Rumble. Musiałby jednak wygrać Barrett, a skoro Anglik miałby wygrać, to tylko i wyłącznie jakimś kantem, o który jednakowoż dość łatwo w tej stypulacji. Niezbyt podobała mi się promocja tables matchu w tym roku, rok temu wydawało mi się, że przed walką Orton vs Miz była o wiele lepsza. W sumie to nie wiem skąd takie odczucie. Mam nadzieję na całkiem solidne widowisko, bo generalnie wierzę w umiejętności ringowe obu zawodników.

WWE Intercontinental Title Match

Cody Rhodes vs. Booker T

Mam mieszane odczucia co do tej walki. Z jednej strony w sumie dość dziwny skład i przydałaby by się jakakolwiek ciekawa stypulacja, a z drugiej w miarę lubię obu zawodników i liczę także wciąż na solidne umiejętności ringowe Bookera. Poza tym chciałbym, żeby zbyt często nie odbywały się walki i feudy komentatora, pracownika technicznego, czy innej sprzątaczki z regularnym wrestlerem. Niech WWE się zdecyduje i przywróci Bookera do rangi zwykłego zawodnika, lub usadzi go na tyłku na tym nieszczęsnym stołku komentatorskim. Podoba mi się promocja IC title w ostatnich miesiącach i dlatego też mam nadzieję, że Cody obroni pas, szczególnie, że zwycięstwo z takim zawodnikiem jak Booker T to zawsze coś. Mimo wszystko nie czekam jakoś szczególnie na walkę i nie spodziewam się zbytnich fajerwerków ringowych.

Semper invicta

- Kane appeared at last night's RAW live event in Fort Myers, Florida and attacked John Cena during his Street Fight against The Miz. Kane chokeslammed Cena but Cena kicked out of a pin attempt by The Miz. Kane came back and Tombstoned Cena but Cena fought back, cleared the ring of Kane and got the win over The Miz.

Mimo, że John zapowiedział obejrzenie TLC w domu to po tym co się dzieje na live eventach może jeszcze dostać walkę z Kanem.Tylko w tym wypadku czy Cena kolejny raz dostanie wpierdol ? Ostatnio SuperJohn cały czas przegrywa feudy albo dostaję Rock Bottom od swojego tag team partnera :) co w sumie jest dobre ale patrząc na jego walkę na WrestleMani powinien teraz trochę terminatorzyć by pokazać, że ma szansę z People's Championem bo po tym jak został całkowicie zniszczony na Survivor Series jego akcję znacznie spadły.

- WWE Tag Team Champions Evan Bourne and Kofi Kingston vs. Epico and Primo may be added to Sunday's TLC pay-per-view.

Feud ich trwa na Superstars ale każdy się spodziewał, że Air Boom po akcji Bourne stracą pasy i taka walka niespodzianka jest całkiem możliwa.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Szlag by to, TLC jednak z Ceną, zaktualizował on swój profil na Twitterze:

"Sorry guys.....gotta go to work. Enjoy TLC" :neutral:

To, że się pojawi na TLC to jest oczywiste, już sam fakt tego, że nie ma zapowiedzianej dla niego żadnej ME walki jest niesamowitym, ryzykownym i ciekawym ruchem. Chyba nie myśleliście, że po raz pierwszy od XXX lat nie pokażą Ceny na PPV :D

Jak już chyba pisałem, chodzą słuchy, że federacja chce ostrożnie postępować z Ceną, więc jeżeli wystąpi, to tylko w standardowym meczu, takie jest moje zdanie. Ale w jednym z newsów na Attitude napisano, że Cena nie będzie obecny z powodów rodzinnych. Ciężko powiedzieć, bo WWE może wykonać przeróżne ruchy. Ale wydaje mi się, że nie będzie walczył. Czuję, że federacja pracuje nad heul-turnem Ceny. Chociaż pewnie to tylko moje małe marzenia. :D
"Cole, shut up."

To, że się pojawi na TLC to jest oczywiste, już sam fakt tego, że nie ma zapowiedzianej dla niego żadnej ME walki jest niesamowitym, ryzykownym i ciekawym ruchem. Chyba nie myśleliście, że po raz pierwszy od XXX lat nie pokażą Ceny na PPV :D

To było pewne, że na tym PPV wystąpi ale przynajmniej ja myślałem, że federacja bada czy brak Ceny na PPV znacznie obniży jej oglądalność.John pewnie będzie w narożniku Rydera, następnie dostanie segment z Laurinaitisem i w konsekwencji walkę z Kanem/Swaggerem/Otunga lub po prostu zostanie dodany do Main Eventu.Czyli na gali będzie go więcej niż zwykle ale domyślałem się, że SuperCena do końca będzie nas przekonywał, że TLC obejrzy w kapciach przed TV.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg