Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20091027102954/prowrestling/images/2/24/WWE_TLC_logo.png

18 Grudzień 2011

Philadelphia, PA w Wells Fargo Center

http://www.wwe.com//f/doc/2011/09/wwe_tlc11_iphone.jpg?302

TLC Triple Threat for the WWE Title

The Miz vs. Alberto Del Rio vs. CM Punk

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/09/20111128_tlc_triplethreat.jpg

Charis Match for the World Heavyweight Title

Big Show vs. Mark Henry

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/09/20111129_tlc_mhenry_bigshow.jpg

Ladder Match

Kevin Nash vs. Triple H

A sledgehammer will be hanging above the ring.

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/09/20111205_tlc_hhh_nash.jpg

WWE United States Title Match

Zack Ryder vs. Dolph Ziggler

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/09/20111205_tlc_ziggler_ryder.jpg

Tables Match

Randy Orton vs. Wade Barrett

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/09/20111207_tlc_matches_orton_barrett.jpg

WWE Intercontinental Title Match

Cody Rhodes vs. Booker T

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/09/20111207_tlc_matches_cody_booker.jpg

Edytowane przez Anapolon

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Anapolon

10

• hadaszyszek

6

• Ronnie

6

• Urobach

6

Top użytkownicy w tym temacie

Show vs Mark :shock: Znowu?! :? Ja nie wiem, może jestem dziwny, ale dwie walki o pas to wystarczająco dużo po co pchać się w trzecią? Przecież jakiejś zawalistej walki to nie wykręcą, a tylko zmarnują jakieś 10-15 minut.

Takie luźne rozmyślania: skoro ppv nazywa się TLC, to czasem każda walka nie powinna mieć jednej lub więcej z tych stypulacji? Inaczej to nie robi z niej nic wyjątkowego...

z pewnością stypulacje zostaną jeszcze dodane.
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Cody Rhodes © vs. Booker T for the Intercontinental Title

Really ?? Really ?? Really ?? Really ?? :shock:

Wow Mark kontra Show zaczyna już lecieć tasiemcem w stylu Christian vs Orton. Chociaż wcale się nie zdziwię, że teraz Daniel Bryan już "legalnie" wpłaci walizkę i zdobędzie pas. Jak nic się w okół tego nie będzie działo tylko dadzą kolejną walkę dwóch gigantów których już i tak mieliśmy kilka to OMG.

Ech, po raz kolejny zobaczymy walkę Show vs Henry. Liczę na to że dodadzą do tej walki stypulację chairs match, na pewno by trochę dodało kopa tej walce i nie był by to usypiacz jak ten z Survivor Series. Ciekawi mnie jak będzie wyglądała walka Nash vs HHH, głównie chodzi mi o to czy obaj panowie sobie poradzą w stypulacji Ladders, jeśli sobie nie poradzą to będzie krucho. Co do tego żeby każda walka na TLC była w jednej z tych stypulacji, to podobnie ma się sprawa do innych gal typu Elimination Chamber, czy Hell in a Cell, na pewno gdyby dodać do każdej walki (bądź większości) z stypulacji TLC właśnie na tej gali, polepszyło by niektóre walki jak np Show vs Henry.

9895452751c9c9c847774.jpg

Zastanawia mnie czemu tak szybko wrzucili The Miza. WWE lubi przeciągać feudy i spodziewałem się walki jeden na jeden z meksykańskim arystokratą. Nie powiem, cieszy mnie Triple Threath, ale jeśli z obecnego rosteru miałem wybrać rywala Punka na WM to byłby to właśnie Miz. A skoro teraz z nim zawalczy na TLC (później pewnie zawalczą w pojedynku na Royal Rumble) to dla mnie staję się oczywiste, że to Chris Jericho powróci.. z prostego powodu, nie widzę nikogo innego walczącego z Punkiem na WM. Ziggler - przy tej promocji nie ma szans, Clay - nie ma szans, ADR - to by było głupie, Miz - zawalczy z nim na TLC..

No i kwestia Royal Rumble. Jak każdy dobrze wie Vince nie lubi dawać komuś wygrywać Royal Rumble 2 razy, więc większość Main Eventerów odpada. Sheamus nie wygra bo nie widziałbym jego feudu z Danielem. Chris nigdy nie wygrał RR - i to jego obstawiam za zawodnika, którego zapowiadają proma "It begins" i to jego typuję na zwycięzce Royal Rumble.

No cóż, karta ciekawa jeśli chodzi o dobranie składu do walk (o stypulacje się nie martwię). Jestem ciekaw walki Showa i Marka. Jeśli dodaliby tam jakąś ciekawą stypulacje byłaby miazga. Właśnie przyszedł mi do głowy pomysł... Tables Match... O Boże to by było ciekawe. Jednak już Chairs Match by wystarczył. W każdym bądź razie z dobrą stypulacją może się nie zanudzimy. Potem mamy bardzo ciekawy Triple Threat TLC Match. Skład obiecujący. Szkoda, że nie dali Fatal 4 Way Matchu, ale ujdzie. Walka powinna być ekscytująca i pełna emocji. Kto wygra? Myślę, że Punk i na następnym RAW zacznie feud z Mizem o pas aż do WrestleManii (tak jak to napisał kolega powyżej, to dziwne, aby Miza tak szybko wpakowali do tej walki). Obrót spraw ciekawy trzeba przyznać. Zobaczymy jak będzie. Możliwe jest też, że wróci Y2J, ale nie sądzę... Zresztą wszystko napisałem w temacie o RAW. Potem Nash vs HHH w Ladder Matchu. Spoko, liczę, że młot zostanie zdjęty szybko, i że pokażą nam kombinacje akcji z tym przedmiotem. Kto wygra? Tego nie wiem, wypowiem się tu jeszcze jak będzie coś wiadomo po kilku galach. No i walka o pas US. Dodadzą pewnie stypulacje np. Ladder Match. Zapowiada się świetny pojedynek. Podsumowując. Spodziewam się najlepszej gali po MitB w tym roku (a może lepszej?). Tę galę lubiłem od początku. Liczę na świetne widowisko, ciekawe walki.

No i walka o pas US. Dodadzą pewnie stypulacje np. Ladder Match

Nie no, bez przesady, nie każda walka na TLC musi mieć jakąś stypulacje. Tak samo jest też w przypadku Night of Champions.

No to może napiszę co ja myślę. Pojedynek Big Showa z Markiem Henrym zapewne przewinę i czekać będę, aż: Pojawi się Kane/Daniel Bryan wykona "cash in". Nie ma co liczyć na dobre widowisko. Kolejny, trzeci bodajże sleeper. No chyba, że dadzą nam niespodzianką jakąś, jak było w przypadku Vengeance. Typować będę Marka Henry'ego, lecz nie zdziwię się, jeśli jakimś cudem zwycięży Big Show i musielibyśmy oglądać ich czwartą już walkę na Royal Rumble, gdyż wiadomo ten co przegrał pas, ma prawo do re-matchu na następnym Pay per view.. Dalej, WWE Title Match. O Punka i Del Rio przy drabinach się nie boję, już pokazali, że potrafią wykręcić świetne walki z udziałem TLC. Na co liczę? Na NIE współpracę Alberta z Mizem, nie mogę na to patrzeć, gdzie wokół jest w cholere rzeczy (drabiny, stoły, krzesła, schodki) a Ci wolą kopać się w narożniku. Typ poleci na CM Punka, ze względu na to, że nie długo RAW zawita do Chicago, więc rodak musi być z tytułem w ręce. Może specjalnie na tą galę zmieniają już ten wygląd pasa, bo szczerze zgadzam się z Punkiem, że powinno być napisane "CHAMPION", a nie "CHAMP", bo "To ma być tytuł, a nie jakieś raperskie świecidełko" czy coś w ten deseń ;-) Tak jak pisałem, typować będę Punka i mam nadzieję, że nie wygra nikt z pozostałej dwójki. Dlaczego nie Alberto Del Rio - Jego title-run(?) (tak to się nazywa?) był nudny! Już to pamiętam pisałem gdzieś, że Del Rio wyglądał jakby już nie chciał grać swojej postaci. Dlaczego nie Miz - przejadł się oczywiście, co RAW z pasem i majkiem na ringu i pięćset razy "Really?!" oraz przy każdej gadce z innym zawodnikiem "to ja jestem mistrzem", po prostu denerwowało mnie to. Kevin Nash vs. Triple H, ufff.. Nie wiem jak to skomentować, również walkę przewinę, Hunter powraca i Hunter wygrywa (może z pomocą Marelli :twisted:) I na koniec, Ryder z Zigglerem o pas U.S, coś czuję, że zwycięży w końcu Zack, nie chcę tego, ale na to wychodzi, że muszą dać mu ten tytuł już. Typ poleci na "ulubieńca publiczności", ale naprawdę słabo to widzę, mam nadzieję, że WWE szybko znudzi się on jako mistrz i oddadzą tytuł komuś poważniejszemu..

18056192365019276624f15.jpg

Czas napisać tutaj moje przemyślenia na temat walk na TLC. Na pierwszy ogień idzie mecz o pas US. Zack dostaje drugą szansę którą pewnie wykorzysta. Według mnie danie mu pasa będzie dobrym posunięciem, przyda się jakaś odmiana. Dla Dolpha strata pasa może okazać się otwarciem drzwi do Main Eventów. Jako faworyta na wygranie tegorocznego Royal Rumble widzę właśnie Dolpha, który zmierzy się o pas z CM Punkiem. Mam przynajmniej taką nadzieję, bo z tego co można wyczytać to Mizanin dostanie szansę na tytuł, a jego walki jak wiadomo nie zwykły być emocjonujące i ciekawe. Pod tym względem Dolph go zjada. Zobaczymy tylko czy WWE odważy się dać najważniejszy tytuł federacji Zigglerowi. W walce na TLC będę obstawiał Zacka Rydera.

Druga walka, czyli Ladder match pomiędzy Kevinem Nashem a Nochalem. Mam obawy co do tego pojedynku, a zwłaszcza formy Nasha, bo po "pojedynku" z Santino niewiele można się domyślać, choć skoro został dopuszczony do walki to znaczy, że coś nam może pokazać. Ciekawi mnie kiedy nastąpi powrót na RAW HHH. Podejrzewam, że na ostatnim RAW zrobią im segment z podpisywaniem kontraktu, ostatnio stało się to modne :roll: . W samej walce cudów się nie spodziewam, ale mam nadzieję, że miło się zawiodę. Będę kibicował Nashowi, ale wątpie żeby wygrał. Podejrzewam, że teraz wygra Trajpel, na EC Nash wyeliminuje go i dostaniemy ich walkę na Wrestlemanii, gdzie Hunter ostatecznie pokona swojego byłego przyjaciela. Jako zwycięzce tej walki typuje HHH.

Trzecia walka, czyli Henry vs. Big Slow. Po raz kolejny, WWE serwuje nam ten nudny pojedynek, ciekawe czy może być gorzej niż ostatnio. Moja największa obawa jest taka, że tym razem Show odbierze Heńkowi tytuł. Ta walka nie ma stypulacji, i szkoda, może to trochę by ożywiło drętwych grubasków ;-) . Mam tylko nadzieję, że nie będą nas tym katować dłużej niż 20 minut. Jeśli Henry wygra to super, ciekawe kogo dostanie następnego bo Show'owi rewanż chyba należeć się nie będzie. Stawiam na Białego Rudacza, Sheamusa.

Ostatnia walka, czyli Punk vs. Miz vs. Alberto. Ta walka to zdecydowanie kandydat do najlepszej walki na tej gali, w tamtym roku Albercik też brał udział w meczu TLC i spisał się tam dobrze. Punk będzie utrzymywał swój poziom niezależnie od stypulacji, a Miz to niestety trochę inna sprawa. Wcale mnie on nie rusza, choć wiele osób podoba się jego postać. Bardzo żałuję, że Awesome Truth musiało się rozpaść bo w konspiracyjnym tagu z Truthem spisywał się świetnie. Teraz prawdopodobnie będzie prowadził feud z Punkiem, ale pasa raczej nie wygra do Extreme Rules. Ciekawe co będzie działo się teraz z Alberto, może tag team z Brodusem i walka o pasy tagów ? Alberto i Brodus to napewno ciekawa mieszanka, tylko nie jestem pewien czy Del Rio po prostu pasuje do tag teamu. No, ale to daleko idące przypuszczenia, najpierw musi przegrać na TLC. Jako zwycięzce tego pojedynku typuje CM Punka.

Narazie karta prezentuje się przyzwoicie, ciekawe jaka walka dojdzie na SD!.

1161423919541b3db89050d.jpg

Hmm...brak Ceny na PPV ? coś mi tu nie gra.Pozostają w orbicie trzy opcje

-Cena za tydzień jakimś sposobem dołącza do walki o pas WWE jest to prawdopodobne tym bardziej w takiej stypulacji gdzie im więcej zawodników tym lepiej

-Cena stanie w narożniku Zacka w walce o pas i mu pomoże wygrać.

-Ace znów przełoży przez kolejne 2 tygodniówki Raw debiut Brodusa aż w końcu pośle go na Ceny że niby ten go zdemoluje :lol: (wszyscy znamy zakończenie tej bajki.)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

-Cena stanie w narożniku Zacka w walce o pas i mu pomoże wygrać.

To według mnie najmniej prawdopodobna opcja. Cena nie nadaje się na kogoś kto tylko stoi i krzyczy. Mogą mu na szybko dowalić jakiś mecz np. ze Swaggerem, albo co bardziej prawdopodobne z Brodusem. Nowy GM Raw zapowiedział Johnowi mecz z Henrykiem na następnym, 3-godzinnym RAW, więc idealna okazja na debiut Brodusa i zniszczenie Ceny. Z tym, że to byłby skok na baardzo głęboką wodę przez Brodusa, i nie jestem pewien czy jest na to gotowy. Od biedy można mu dać jakiś mecz tag teamowy, w drużynie z np. Sheamusem.

Hmm...brak Ceny na PPV ? coś mi tu nie gra.Pozostają w orbicie trzy opcje

A może należy poszukać rozwiązania w face'owym HHH, który może powróci na ostatni RAW przed galą, by coś pogadać, pokrzyczeń, pokazać się fanom że wszystko w porządku (takie odklepanie segmentu na początku tygodniówki) A skoro jest on pełniącym obowiązki szefa, to executive vice president...i gm raw może mu skoczyć. I w taki sposób Jasiu może się wkręcić do walki o pas WWE.

Chyba że wychodzimy z założenia, że 100% promocji, pushu i pary ma iść na Punka, jedynego face'a w main evencie? (chyba taki będzie rozkład PPV) rozkładającego dwóch czołowych heelów.

a tak w sprawie walki dużych chłopaków. No nie wiem, czy adekwatne jest powtórzenie mojej teorii, iż ich pojedynek powinien dla mnie bazować na brawlu przygotowującym do MEGA KURWA SPOTU niszczącego otoczenie. Pamiętacie starą drabinę przygotowaną dla Big Showa w 2010 roku? mogłaby na coś się przydać:P

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Problem z programem o pas WHC jest taki że to właśnie ten mega spot,moment rozkurwienia(ring) zdarzył się w połowie a nie na koniec...

PS:Kurde przecież tym spotem niszczącym otoczenie może być Kane nieprawdaż?:)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

PS:Kurde przecież tym spotem niszczącym otoczenie może być Kane nieprawdaż?:)

Logiczne by było gdyby pojedynek gigantów był w stypulacji no DQ, gdzie Kane pomógłby swojemu dużemu kumplowi, i przy okazji zaczął feud z tym kto wysłał go na przymusowy urlop. Z tym, że raczej tak nie będzie, i Big Show wygra czysto albo znowu otrzyma kopa w przyrodzenie :twisted:

Logiczne by było gdyby pojedynek gigantów był w stypulacji no DQ, gdzie Kane pomógłby swojemu dużemu kumplowi, i przy okazji zaczął feud z tym kto wysłał go na przymusowy urlop. Z tym, że raczej tak nie będzie, i Big Show wygra czysto albo znowu otrzyma kopa w przyrodzenie :twisted:

Stypulację w walce grubasów dostaniemy na 100% ponieważ główne pasy w gimmickowych PPV zawsze mają stypulację ale również na tyle tyle samo % stawiam, że nie będzie to NO DQ Match bo to nie Extreme Rules.Dostaniemy stoły albo krzesła bo takich stypulacji nie mamy jeszcze w karcie.Ladder Match odpada bo wykorzystali już tego Elbow Dropa Showa na poprzednim PPV to na tym niczego lepszego by nie wymyślili i nie było by żadnego zaskoczenia, poza tym mamy już jeden pojedynek z drabinami, co prawda zawodnicy użyją jej tyle razy co CM Punk narkotyków ale to jest detal.

Kane raczej powróci po ich pojedynku bo Mark to na pewno wygra, a gdyby miał come back podczas walki i Big Show by przegrał, a przegrać musi żeby Henry z Big Red Monsterem walczył na Royal Roumble to Kane nie był by realnym pretendentem bo skoro w dwóch nie dali rady to jak sam ma sobie poradzić.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg