Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE version 4.0

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jako, że moje 2 poprzednie tematy są zamknięte mam prawo założyć nowy!

Wstęp:

Przepraszam za szybkie porzucenie tamtego diary, ale nie miałem czasu i chęci by je kontynuować. Mam nadzieję, że w tym przypadku tak nie będzie. Diary się nazywa WWE v. 4.0 - dlaczego? Wg mnie pierwszą tzw. " wersją" jeśli chodzi o federacje Vince'a była era Rock & Wrestling, drugą Attitude, 3 - PG. Teraz czas na nową, moją. Dla mnie najbardziej będą się liczyły historie, oraz ciekawe charaktery. Będę chciał by jak będziecie czytać czuli klimat który chce wprowadzić. Czy mi się uda? Zobaczymy. Acha.. czasami jakiś zawodnik może dostać inny gimmick, więc polecam uważne śledzenie mojego diary! ;>

Historia się zaczyna po.. Wrestlemanii XXVIII, Miami!

Main Event

John Cena def. The Rock *

WWE Championship Match

CM Punk def. Dolph Ziggler

8 Man Tag Team Match

Triple H Team (Triple H, Sheamus, Big Show, Kofi Kingsto, Evan Bourne) def. Laurnaitis Team (Nash, Mark Henry, Christian, Awesome Truth) **

3 Way World Heavyweight Championship Match

Daniel Bryan def. Randy Orton © & Chris Jericho (Royal Rumble Winner)

Fatal 4 Way United States Championship Match

Brodus Clay def. Jack Swagger, Alex Riley ©, Rey Mysterio

Intercontinental Championship Match

Cody Rhodes © def. Sin Cara

Fatal 4 Tag Team Match for vacated WWE Tag Team Titles

Invaders (Drew Mcintyre & Antonio Cesaro) def. Usos, Hunico & Epico, Trent Barreta & John Morrison)

Wade Barrett def. Husky Harris

*- Cena wygrał kantem tym samym przechodząc Heel Turn. Po walce dobił rywala wykonując F-U na metalową konstrukcję.

**- wygrana Triple H'a pozbawiała Laurinaitisa władzy na Raw. Na najbliższym Raw Triple H miał wybrać nowego GMa!

Roster:

RAW

1. Alberto Del Rio // Heel

2. Alex Riley // Face, Tweener

3. Antonio Cesaro // Heel // WWE Tag Team Champion

4. Brodus Clay Heel // United States Champion

5. CM Punk // Face, Tweener // WWE Champion

6. Curt Hawkins // Heel

7. David Otunga // Heel

8. Dolph Ziggler // Heel

9. Drew McIntyre // Heel // WWE Tag Team Champion

10. Evan Bourne // Face

11. Jack Swagger // Heel

12. John Cena // Hee

13. JTG // Heel

14. Kevin Nash // Heel

16. Mason Ryan // Face

17. The Miz // Heel

18. R-Truth // Heel

29. Skip Sheffield // Face

20. Tyler Reks // Heel

21. Zack Ryder // Face

GM - ???

Zwolnieni: Primo, Santino Marella, McGillicutty,

Przyjęci: Antonio Cesaro, Skip Sheffield, Richie Steamboat

SmackDown!

1. Big Show // Face

2. Chris Jericho // Face, Tweener

3. Christian // Heel

4. Cody Rhodes // Heel // Intercontinental Champion

5. Daniel Bryan // Face, Tweener // World Heavyweight Champion

6. Epico // Heel

7. Ezekiel Jackson // Heel

8. Heath Slater // Heel

9. Hunico // Heel

10. Husky Harris // Face

11. Jey Uso // Face

12. Jimmy Uso // Face

13. Jinder Mahal // Heel

14. John Morrison // Face

15. Justin Gabriel // Face

16. Kane // Heel

17. Mark Henry // Heel

18. Percy Watson // Face

19. Randy Orton // Face, Tweener

20. Sheamus // Face, Tweener

21. Sin Cara // Face

22. Ted DiBiase // Face

23. Titus O'Neil // Face

24. Trent Barreta // Face

25. Tyson Kidd // Heel

25. Wade Barrett // Heel

GM - Mick Foley (Long dobrowolnie przeszedł na emeryturę)

Zwolnieni: Yoshi Tatsu, Johnny Curtis

Przyjęci: Watson, O'Neil, Harris

Tag Team Division:

Awesome Truth (The Miz & R-Truth)

Chick Hunters (John Morrison & Trent Barreta)

The Empire (Drew McIntyre & Antonio Cesaro)

Air Boom (Kofi Kingston & Evan Bourne)

Tyler Reks & Curt Hawkins

Usos (Jay Uso & Jimmy Uso)

ShowMakers (Percy Watson & Titus O'Neil)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5e/WWE-RAW-LOGO.png

2.04.2012

Detroit, Michigan

Cała hala podekscytowana, ale nie ma co się dziwić! Jesteśmy po WrestleManii, najważniejszym wydarzeniu roku. Każdy czeka na to kto zostanie nowym General Managerem, każdy czeka na słowa Johna Cena'y! Tego wszystkiego i jeszcze więcej dowiemy się na dzisiejszej gali.. So.. let's start this f'n show!

Triple H po wielkiej wygranej na wczorajszej gali ma w rękach los Raw! Kogo wybierze na GM'a? Kto będzie następcą Johna Laurinaitisa? Hunter ubrany w garnitur właśnie przechodzi przez liny i bierze mikrofon.

Triple H: Jak dobrze stać w ringu show, które wraca do życia! Które wreszcie nie będzie w rękach nudnego, skorumpowanego idioty! Wczoraj dałem z siebie 110%.. byłem zmotywowany bardziej niż podczas walk z Shawnem Michaelsem czy The Rockem.. a wiecie czemu? Bo walczyłem o ten biznes. Biznes, który zabijał John Laurinaitis swoimi głupimi decyzjami. Perspektywa Raw w jego rękach była.. kurewsko nieciekawa, zgadza się?! Nie wiecie z jaką ulgą wypowiadam te słowa - jego czas jest skończony! Teraz czas na nowego General Managera.. a będzie nim..

OMG! AUSTIN! AUSTIN IN DA HOUSE! Stone Cold GM'em, publiczność jest dosłownie raju. Steve Austin szybkim krokiem, w swoim stylu kieruję się do ringu. Triple H oddaję mu mikrofon i odchodzi, Steve bierze i rozgląda się po publiczności.

SCSA: Jeśli myślicie, że nie było lepszej osoby na miejsce GM'a Raw dajcie mi Heel Yeah! *HEEL YEAH!* Zapewne każdy z was pamięta moje utarczki z szefem.. nie miałem skrupułów przed obrażaniem go i zrobieniem mu Stunnera. Teraz to ja stoję jako szef.. Ale jestem tą samą osobą co kiedyś. R-A-W.. przestawiając litery mamy słowo.. W-A-R! I to zamierzam zrobić tego show! Chce krwi, chce akcji! Nie będzie tutaj miejsca dla ciot! Nie chce tu latających panienek! Jeśli ktoś myśli, że wróciłem do WWE tylko po to, żeby co tydzień w poniedziałem ziewać z nudów.. mylicie się, cholernie się mylicie. Wymagam od was takiego poświęcenia, że choćby ta cipka Foley wskrzesiła i zaprosiła na SD! Michaela Jacksona miała mniejszą oglądalność!! Przyszedł czas na zmiany, a dla osób którym to nie pasuję mam dobrą i złą wiadomość. Dobra jest taka, że będzie mógł się chwalić, że otrzymał legendarną akcję - Stunner. Zła że będzie bolało jak cholera. And that's the bottom line.. Couse Stone Cold Said So!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Rozbrzmiewa "Broken Dream" przy którym wychodzi Empire - drużyna składająca się z Drew McIntyre'a, oraz Antonio Cesaro. Nowy mistrzowie tag team wchodzą dumnie z koszulkami z napisem z przodu "European Invaders" a z tyłu "Fuck the USA". Drew bierze mikrofon i przemawia.

Drew McIntyre: Mój wczorajszy sukces był niewątpliwie wspaniały.. i wiecie co? Nie przeszkadza mi, że miał miejsce w tak śmieciowym miejscu jak Ameryka! My jako europejczycy jesteśmy lepszymi ludźmi od was a nasza dwójka pokazała to na wczorajszej WrestleManii! W momencie, kiedy duża część amerykańskiego plebsu miała oczy skierowane na nas.. udowodniliśmy naszą wyższosć! Nie było lepszego momentu. Ale to nie koniec. Dopiero się rozkręcamy i z czasem wam pokażemy wyższość starego kontynentu nad jednym wielkim syfem! Jestem waszym koszmarem, Amerykańskim Koszmarem i gdyby to ode mnie zależało powyrzynałbym was jak świnie..

Drew przez cały speech otrzymywał olbrzymi heat.Antonio zabiera mikrofon Drew i go uspokaja.

Antonio Cesaro: Spokojnie Drew.. twoje słowa, nie ważne jakby były prawdziwy, tu mogą obrócić się przeciw nam. A wy możecie sobie buczyć tak długo jak chcecie, tak głośno jak chcecie nie zmienicie tego, że jesteśmy mistrzami.. tak, jesteśmy wysłannikami na terenie wroga. A teraz patrzcie jak wasi rodacy akceptują naszą pierworodną.. lepszość.

Non- Title Tag Team Match

Empire vs Usos

Końcówka walki: Po paru minutach walki obecnie Antonio i Jimmy w ringu. Antonio kopie Jimmy'ego.. Vertical Suplex. Następnie Drew nielegalnie wchodzi do ringu i razem Double Big Bootem nokautują stojącego na apronie Jaya. Teraz Drew podchodzi do Jimmy'ego, chwyta go za nogi.. katapulta, prosto na Clothesline od Antonio. Pin.. 1..2...3! Empire, nowy mistrzowie tag team wygrywają!

PROMO - JUŻ DZIŚ CENA WYJAŚNI ZACHOWANIE Z WRESTLEMANII

Na backstage'u idzie Dolph Ziggler. Nagle widzi siedzącego nieopodal Jacka Swaggera. Podchodzi do niego.

Dolph Ziggler: Jack.. hey, Jack!

Jack Swagger: Co chcesz Dolph?

Dolph Ziggler: Widzisz Jack, po tym jak rzuciłem Vickie zakończyliśmy współpracę.. niestety. Jednak szło nam bardzo dobrze, co pomyślisz o odnowieniu jej?

Jack Swagger: A czy przypadkiem nie chcesz się wybić po tym jak przegrałeś z CM Punkiem na WrestleManii?

Dolph Ziggler: I ja przegrałem i ty przegrałeś.. jesteśmy najbardziej utalentowanymi zawodnikami rosteru Raw, musimy się trzymać razem. Wyobraź sobie.. Jack Swagger - United States Champion, Dolph Ziggler - WWE Champion. Raw będzie nasze!

Jack Swagger: Brzmi dobrze.. nawet bardzo dobrze.

Dolph Ziggler: Ale to wszystko zależy od ciebie.. po prostu się zgódź.

Jack chwilę się zastanawia.. handshake! Czyżby nowa - stara siła na Raw się rodziła?

Ukazuję nam się Layla, a z nią Awesome Truth. Layla ma zamiar przeprowadzić wywiad, lecz Miz jej wyrywa mikrofon.

The Miz: Co za pieprzony żart.. Czemu jedna walka decydowała o przyszłości Raw? Czemu przegrywając jeden, pieprzony mecz nastąpiła taka żałosna zmiana? John Laurinaitis był najlepszym General Managerem Raw od dłuższego czasu.. i co, zastąpić ma go dziadek, który więcej pije piwa niż myśli? Żarty?

R-Truth: Wczoraj otoczony przez Jimmy's *what?*.. dobry R-Truth walczył o dobro WWE *what?*. Dobry R-Truth przegrał *what?.. wiecie jak to się nazywa? Conspirancy! Stone Cold Steve Austin *what?*.. mimo, że jesteś dla mnie zwykłym Jimmy.. no dobra, Beer Drinking Jimmy *what?*.. to dam ci dobrą radę *what*? Alkohol szkodzi.. spójrz na mnie, ja nie pije i jestem normalny!

The Miz: Czas to wszystko skończyć.. Austin, nie akceptujemy cię jako General Managera.. chcesz dobra RAW? WWE? To poprostu... leave it..

Handicap Match

Air Boom vs Brodus Clay

Końcówka walki: Evan Bourne wybił się z lin i wykonał typowe uderzenie kolanem w Brodusa.. mistrz US jednak nie upadł tylko się zachwiał.. Kingston wszedł na narożnik i wykonał Crossbody! Pin..1..2.. Kick Out. Clay powoli podnosi się na kolana, a obydwaj High Flyerzy chwytają go i.. Double DDT! Evan pinuje.. tylko 2. Clay wycieńczony tymi akcjami powoli wstaję.. Bourne wyskakuję z Hurricaraną, lecz Clay go łapie i wykonuję Powerbomb! Kofi chce wykonać Trouble In Paradise, lecz Brodus się pochylił i złapał Kofiego.. wykonał mu Powerslam na leżącego Evana! Teraz Clay czeka, aż któryś z członków Air Boom wstanie.. wstaje Kofi.. Fall of Humanity! Pin...1..2..3!

Na rampie pojawia się ubrany w czarną skórzaną kurtkę, Alex Riley, człowiek który jest w stanie wykonać TKO każdemu! Bierze mikrofon i mówi!

Alex Riley: Hej, sukinsynu! Zanim podniesiesz swe wielkie cielsko i zaczniesz się cieszyć jak mała dziewczynka ze zwycięstwa miej na uwadze, że mam rewanż na pas USA.. i wykorzystuję go za tydzień!

Na backstage'u stoi Alberto Del Rio.. arystokrata się uśmiecha.

Alberto Del Rio: Każdy zapomniał o Alberto del Rio! Wszystkie oczy są zwrócone na Daniela Bryana, czy Johna Cene... ale nie na długo. Wraca prawdziwy Del Rio! Już dzisiaj w Main Evencie pokonam CM Punka i pokażę, że to ja jestem najlepszym zawodnikiem Raw.. będę na topie jak wtedy gdy wygrałem Royal Rumble.. gdy zdobywałem WWE Championship.. pamiętajcie, to jest moje.. przeznaczenie!

Single Match

Jack Swagger vs Alex Riley

Końcówka walki: Riley pod narożnikiem, a Jack bierze rozbieg.. Swagger Bomb! Jednak nadziewa się na kolanka! Alex wstaję.. Spinebuster! Alex Riley na topie.. wyniesienie Swaggera do TKO.. jednak Dolph wchodzi na apron i uderza A-Ry'a. Zrobił to nieudolnie bo sędzia jednak to zobaczył.. dyskwalifikacja. Swagger schodzi i się pyta Zigglera co zrobił, ten tłumaczy że każdemu mogło się zdarzyć. Panowie kłócąc sie poszli na backstage.

I to na co wszyscy czekali. John Cena idzie na backstage'u, zaraz ma wejść do ringu i wygłosić przemowę. Nagle natyka się na JTG. Ten sie uśmiecha.

JTG: Heeej, John! Porozmawiajmy jak raper z raperem, okay? Muszę przyznać, że to co zrobiłeś wczoraj było epickie.. haha, nie mogę przestać się śmiać! Słuchaj, jako koledzy po fachu.. moglibyśmy założyć tag team, jak myślisz?

John Cena w ironiczny sposób udaję, że się zastanawia.. nagle chwycił ręką głowę JTG i z całej siły uderzył o ścianę. JTG obficie krwawi, a John Cena nad nim przechodzi.. na chwilę się zatrzymuję..

John Cena: Szmata..

Na arenę wychodzi John Cena, ubrany w krótkie jeansy i koszulkę z napisem "No respect". Cena przy wielkim Heel Heat'cie bierze mikrofon i mówi.

John Cena: Co za ulga! Tyle lat tłumienia w sobie całej złości.. tyle lat. Ale teraz stoi przed wami prawdziwy John Cena! Już nie będzie tego fałszywego uśmiecha. Nie będzie tej pierdolonej poprawności. Zresztą co tamten John mógł? Who the was was John Cena? Byłem nikim. Chciałem mieć szacunek.. jednak wy wybraliście "gwiazdę". Osobę, która woli być aktorem klasy C niż pro wrestlerem! I czemu teraz kurwa buczycie? Zamknąć mordy! Sami tego chcieliście! To była wasza decyzja ja tylko wcieliłem to w życie. Może chcielibyście teraz zobaczyć samoańską mordę The Rocka wystawiającą język przy swoim śmiesznym tekściku? Powiem wam prawdę.. już go tu nie zobaczycie. Teraz to moje podwórko.. Rock może się oddać filmom całym sobą.. tu nie ma czego szukać. Ale po co ja mówię o tej aktorzynie? To śmieć bez przyszłości. Czas na nowe czasy! Nie będzie żadnego gównianego "Rise Above Hate".. ja tą nienawiść pogłębie..

Handicap Match

John Cena vs Skip Sheffield & Mason Ryan

Końcówka walki: I mamy protoplex na Masona Ryana! Ani Skip, ani Mason nie byli w stanie przez moment zapanować nad Ceną! John jest szybki, silny, wszechstronny, silny, gryzie, pluje, kopie w krocze.. jest nader skuteczny. Cena pokazuję publiczności fucka i wykonuję 5 knuckle shuffle.. impact! Teraz wyniesienie Ryana do F-U.. bez problemowo. Cena ziewając pinuje Walijczyka.. oczywiście 3.

Do ringu kieruję się mistrz WWE, ulubieniec fanów - CM Punk! Punk wchodzi do ringu i bierze mikrofon!

CM Punk: Na najlepszej gali na świecie.. obroniłem najlepszy pas na świecie. To wszystko sprowadza się do jednego - I'm the best. Best in the World. To widnieje na mojej koszulce i tego się trzymam od zawsze. Dolph Ziggler zawsze uważał że jest perfekcyjny.. na WrestleManii wyprowadziłem go z błędu. Prawda jest taka, że ani Dolph jest perfekcyjny, ani nie istnieje żadne pieprzone przeznaczenie Del Rio... Alberto, rusz swoją arystokracką dupę, bo zamierzam ci ją skopać.

Single Match

Alberto Del Rio vs CM Punk

Końcówka walki: Shinning Wizard w narożniku.. teraz Straight Edge Warrior chce dopełnić combo Running Bulldogiem, ale Del Rio kontruje to na Back Suplex! Punk powoli się podnosi.. Alberto robi Double Knee Backbreaker! Punk nie pada tylko trzymając się za rękę wpada do narożnika.. Alberto robi Running Enzuigiri! Jednak Punk złapał go za nogi i przewrócił na matę ii.... katapulta w narożnik! Del Rio chwieję się w miejscu, a Best in the World chwyta go.. Side Slam! Punk go nie puszcza i wykonują Anaconda Vise! Arystokrata natychmiast odklepuje!

Zamiast na koniec usłyszeć swojego themu Punk słyszy theme Zigglera! Ten biegnie do ringu wraz ze Swaggerem.. lecz CM Punk szybko wyciąga krzesło i czeka.. Swagger wchodzi i chair shot! Przerażony Dolph patrzy w stronę Punka.. ten się uśmiecha.. po czym na jego oczach podniósł Jacka i wykonal mu GTS! Nagle na apronie bez themu pojawia się Steve Austin!

SCSA: Punk, Ziggler.. daję wam okazję załatwić sprawę jak prawdziwi mężczyźni. Za tydzień na Raw zmierzycie się o WWE Championship.. *Austin spojrzał na krzesło trzymane przez Punka*.. w Chairs Matchu! Hell Yeah!

Publiczność szaleje z radości, a Punk się uśmiechnął cynicznie w stronie Dolphem. Dolph pokazał gestem "pas będzie mój" i tym widokiem..

Raw schodzi z antenty!

Wyniki Superstars:

Percy Watson def. Tyson Kidd

Skip Sheffield def. David Otunga

Curt Hawkins def. Justin Gabriel

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Catarax

3

• Lemmy

1

• Punk94kj

1

Top użytkownicy w tym temacie

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a9/SmackDownWWElogo.png

6.04.2012

Columbia, South Carolina

Uderza nowy theme Smackdown..

..arena szaleje! Na WrestleManii Wade Barrett pokonał D-Bryana i odniósł pierwszy raz zwycięstwo na najważniejszej gali w roku. Na dodatek Rhodes obronił pas w walce z Sin Carą, a Daniel Bryan nie był gorszy od poprzednich posiadaczy walizki, pokonał Chrisa Jericho i Ortona w wyniku czego mamy nowego mistrza świata wagi ciężkiej. Daniel w jedną noc stał się ulubieńcem publiki. Ale teraz czas skupić się na "tu i teraz".

Entrance Theme Micka Foleya otwiera dzisiejszą galę. Mick pomimo wieku wciąż pała miłością do tego biznesu i zgodził się zastępywać Teddy'ego Longa na pozycji General Managera. Mick przy dużej owacji fanów wchodzi do ringu i bierze mikrofon.

Mick Foley: Hey, fani wrestlingu! Jak wam się podobała WrestleMania?! *cheer* Też tak uważam. Nie tylko zawodnicy Raw, ale też i SmackDown wypadli wyśmienicie.. brawo chłopaki, za zadowolenie fanów wrestlingu z całego świata wspaniałym show i za wzbudzenie u mnie szacunku. *Mick bije brawa* Nikt mi teraz nie wmówi, że wrestling umiera! Ale zanim się rozgadam czas bym przeszedł do sedna.. Jak wiecie na ostatnim Raw wrócił Steve Austin *niesamowity cheer*. Nazwał mnie cipką i w pewien sposób wypowiedział mi wojnę. Przyjmuję to, Steve! Zobaczymy który z nas zrobi lepsze show..

"Break the Walls Down"! Rozległa się ta piosenka, a fani szaleją z radości. Na rampie pojawia się Chris Jericho, ubrany w cywlinę ciuchy (koszulka ze swoim logiem) i ciemne okulary. Chris wchodzi i podaję rękę Foleyowi.

Y2J: Siedziałem na backstage'u i słuchałem twojej przemowy.. jednak zareagować postanowiłem w momencie kiedy usłyszałem coś o lepszym show.. Chcesz prześcignąć Raw? Chcesz usłyszeć ode mnie jaki jest przepis na sukces? Nie pytaj mnie, zapytaj tych Jerichoholiców wokół ciebie! *aren skanduje "Y2j, Y2J!". Powróciłem na Royal Rumble 2012 roku, od tego momentu nie przegrałem żadnej walki, na WrestleManii XXVIII to Randy Orton się poddał po Guilotine Choke, nie ja! Zasługuję na one more match *parodiuje Christiana*. Ja i Daniel Bryan jesteśmy najlepszymi specjalistami jeśli chodzi o submissiony w WWE.. daj nam szansę, a stworzymy widowisko jakiego nikt wcześniej nie widział..

"Voices", reakcja podobna do tej jaką zebrał Chris Jericho. Randy Orton pojawia się na rampie ubrany w strój ringowy + swoja koszulka, w ręce ma mikrofon.

Randy Orton: Może i nie jestem specjalistą jeśli chodzi o submissiony jak wy. Jednak każdy głupi wie, że wasze dźwignie są śmieszne przy Punt Kicku.. Chris wie coś o tym, prawda? Chris, nie przesadzasz? To mi prawnie przysługuję rewanż..

Y2J: Zgadza się, przysługuję ci. Ale to ty na WrestleManii się poddałeś, nie ja. Odkąd wrócił prawdziwy Y2J nie przegrał żadnej walki i..

Mick Foley: Chris, Randy! Ta dyskusja nie ma sensu, więc pozwólcie, że to ja podejmę decyzję. Randy, przysługuję ci prawo rewanżu, zgadzam się. Na Unforgiven to ty wyjdziesz jako pretendent do tytułu mistrzowskiego, który jest obecnie w posiadaniu Daniela Bryana. Chris, nie tylko ty zasługujesz na walkę z Danielem. Na gali w Miami Sheamus zgarnął pinfall dla Teamu Triple H i on też powinien dostać SD. Za chwilę ty i Sheamus zmierzycię się w walce 1-1. Zwycięzca.. JUŻ DZISIAJ.. zawalczy z Danielem Bryanem.. W WALCE O PAS MISTRZOWSKI.

Publiczność nagradza decyzję Foleya dość głośną, pozytywną reakcją. Chris się uśmiecha i szybko wychodzi za ring, żeby się przebrać. Już po przerwie reklamowej.. Chris Jericho vs Sheamus. Zwycięzca zawalczy dziś z mistrzem wagi ciężkiej.

Single Match for #1 Contender to World Heavyweighy Championship

Sheamus vs Chris Jericho

Końcówka walki: Sheamus chwyta kanadyjczyka pod Side Slam, wyniesienie i mamy Irish Course! Chris zwija się na macie, a sheamus staję w narożniku i zaczyna tauntować.. Brogue Kick w drodze. Nagle na rampie pojawia się ubrany w garnitur Wade Barrett, który bierze mikrofon i mówi.

Wade Barrett: Jakie to jest żałosne.. to ja jestem najlepszym europejczykiem w WWE i to ja zasługuję by stać tam w ringu i walczyć z Jericho..

Sheamus coś krzyczy do Wade'a, odwraca się.. Small Package! 1..2..3! Chris Jericho zostaję pretendentem i na dzisiejszym Smackdown zmierzy się z Danielem Bryanem!

Uderza "Freefall" i na rampie pojawia się postać nowego mistrza świata, D-Bryana! Daniel ubrany w biało-bordową "kurtkę" z założonym kapturem na głowie, a na jego ramieniu jest coś do czego dąrzył przez ostatnie pare miesiący - mistrzostwo świata. Daniel wszedł do ringu i bierze mikrofon.

Daniel Bryan: Niektórym trudno w to uwierzyć ale.. *podnosi pas w górę*.. udało się! Osiągnąłem cel który sobie obrałem będąc dzieckiem i chyba nie muszę tłumaczyć jak wspaniałe jest to uczucie. Nikt się tego nie spodziewał.. w młodości mi mówili, żebym skończył z wrestlingiem. Jednak zostałem wrestlerem. W NXT mi mówili, żebym odpuścił sobie i przestał starać się o jeden z głównych brandów. Jednak dostałem się do brandu. Po wygraniu walizki mówiono mi "Hey, Daniel! Tak ci się nie uda! Wykorzystaj walizkę kiedy mistrz będzie nie przytomny, a nie na WrestleManii!". Mówili mi tak, jednak ja dopiąłem swego. Sami widzicie, że nigdy nie miałem z górki.. ale byłem konsekwentny i walczyłem o swoje. *Daniel patrzy na tytuł i uronił trochę łez, otarł je.* Nie wiem co powiedzieć.. Chris, nie boję się walki z tobą! Ten pas mogę bronić co tydzień, mi to nie przeszkadza! Dajmy tym ludziom to po co przyszli!

Single Match

Husky Harris vs Heath Slater

Końcówka walki: Przez całą walkę Heath był pomiatany, jest tak i teraz. Cowboy (obecny gimmick Husky'ego - przyp. Catarax) nie ma problemu z byłym kolegą NXT. Teraz wynosi go pod Samoan Drop.. wchodzi na narożnik i Samoan Drop z narożnika. Następnie odbija się od lin.. running senton! Przy niezłej owacji publiczności Harris zgarnia wygraną.

Kamera ukazuję nam niedawno założony tag team - Chick Hunters - który składa się z Johna Morrisona, oraz Trenta Barrety. Trzeba przyznać, że panowie nie bez powodu się tak nazywają - obydwaj w ciemnych okularach, rozpięte koszulę i każdy z nich obejmuję.. po 2 dziewczyny.

John Morrison: Trzeba przyznać, że tutejsze dziewczyny też nie są złe.

Trent Barreta: No jasne.. John, nie mamy przypadkiem dzisiaj walki?

John Morrison: Pieprzyć to *bierze łyk piwa*. Nie mamy zbyt wymagających przeciwników, 2 meksykaninów - peace of cake. Ten no.. on był na "H".. Hu.. He..

Trent Barreta: Nevermind. Szybka wygrana i po sprawie..

John Morrison: Ej, a pamiętasz może jak..

Kamera się oddala zostawiając 2 lekkoduchów rozmawiajacych ze sobą.

Single Match

Christian vs Percy Watson

Końcówka walki: Obaj panowie są w narożniku, członek ShowMakers, Percy próbuję wykonać kanadyjczykowi Superplex.. jednak ten wykonuje z narożnika tzw. Suplex Facebuster i to Watson zalicza kolizję z matą. Christian się uśmiecha.. Frog Splash. Titus O'Neil mógł tylko patrzeć jak Captain Charisma odlicza jego partnera.

Po backstage'u biega Sheamus.. w ręku ma metalową rurkę jest bardzo wściekły.. Podchodzi do pewnego backstage workera.

Sheamus: Fella! Widziałeś może takiego anglika? Wysoki, spieprzony fryz..

BS Worker: Nnn...nie

Sheamus: A może ty..

BS Worker: Biegł pewien na parking.

Sheamus bez słowa pobiegł na owe miejsce, tam Wade widząc go wsiada do samochodu i odpala kluczyki.. to było chyba najszybsze odpalanie kluczyków w życiu Wade'a.. anyway, Wade odjeżdża, Sheamus rzuca w samochód rurką.

Tag Team Match

Hunico & Epico vs Chick Hunters (John Morrison & Trent Barreta)

Końcówka walki: John i Trent wykonuję Hunico Irish Whip na liny.. Double Calf Kick. Na pomoc wbiega Epico, lecz John wykonał mu Roundhouse, złapał go wraz z Trentem za głowę Double DDT. Tymczasem Hunico się podniósł, a Trent bez problemu wykonał mu Dudebusters DDT. Chick Hunters wygrywają.

A teraz czas Cody'ego Rhodesa! Młody mistrz interkontynentalny napewno będzie chciał podkreślić swój sukces na WrestleManii - w walce o tytuł obronił pas z Sin Carą. Cody bierze mikrofon i mówi..

Cody Rhodes: Ile to już czasu trzymam ten tytuł? Ja sam straciłem rachubę.. Zeke Jackson, Ted DiBiase, Booker T, Goldust, Sin Cara - to byli ludzie, którzy chcieli mi ten pas odebrać. Teraz spytajcie, gdzie oni są?! Ja nadal jestem w blasku fleszy, ja nadal jestem mistrzem interkontynentalnym - najlepszym jaki miała ta federacja. Nie zgadzacie się? Stańcie z prawdą w oczy, idioci! Nie ma nikogo kto byłby w stanie mnie pokonać..

Na rampie pojawia się Mick Foley. Co sprawiło, że Hardcore Legend postanowił zareagować na słowa Cody'ego?

Mick Foley: Cody, jesteś bardzo dobrym mistrzem interkontynentalnym i trzymasz ten tytuł masę czasu. Nie ma dla ciebie przeciwnika? Hmm.. to już nieaktualne.

Foley się uśmiecha, aż tu nagle..

OMG, tak! Bobby Lashley wraca do World Wrestling Entertainment. Fani godnie przywitali tego zawodnika, a Mick podaje mu rękę.

Mick Foley: Witaj Bobby. Cody zmierzysz się z tym człowiekiem.. już za chwilę..

Non-Title Single Match

Bobby Lashley vs Cody Rhodes

Końcówka walki: Cody wskakuję na linę.. Beautiful Disaster! Jednak Lashley wykonał przewrót w przód i uniknął kopnięcia, po czym odbił się od lin.. SPEAR! Przypina..1..2..3! Mistrz intercontinental pokonany!

Już za chwilę.. Chris Jericho stanię do ringu z Danielem Bryanem w walce o tytuł mistrzowski. Nagle podchodzi do niego Christian..

Christian: Kogo my tu mamy? Czyżby Chris "Overrated" Jericho? Bo jak cię inaczej nazwać skoro dostałeś szansę mimo, że miałeś ją na WrestleManii?

Chris Jericho: Nawet jeśli jestem przeceniany.. wolę być przeceniany, niż być zwykłą ciotą. Mów czego chcesz, Christian..

Christian: Bardzo śmieszne, Chris. Nie pochlebiaj sobie, nie chcę nic od ciebie, bo co miałbym chcieć od takiego śmiecia jak ty? Tylko cię informuję.. jak dzisiaj wygrasz tytuł.. będę chciał pokazać, że jestem najlepszym kanadyjczykiem w historii tej federacji i upomnę się o..one..more..match.

Christian odpycha Chrisa zostawiając go trochę zażenowanego.

Single Match for World Heavyweight Championship

Daniel Bryan © vs Chris Jericho

Końcówka walki: Chris na kolanach, a Daniel wykonuję swoję typowę kopnięcia.. pierwsze w klatę.. drugie w to samo miejsce.. trzecie w głowę! Chris pada na matę, a D-Bryan wspina się na narożnik. Chris na nogach, a Daniel Bryan skacze.. Missle Dropkcik! Niee! Jericho łapie go za nogi i przekręca.. Liontamer! Daniel Bryan w bólu.. ale nie chce odklepać! Bryan zemdlał! Sędzia każe bić w gong, nowy mistrz!

Mamy nowego World Heavyweight Championa, niesamowite! Chris wziął pas i poszedł w trybuny i zaczął cieszyć się ze swoimi Jerichoholicami. Tymczasem Daniel wstał, wział swoją koszulkę i zakrył nią twarz po czym z opuszczoną głową udał się na backstage. Tym widokiem..

Smackdown schodzi z antenty!

Karta na Unforgiven:

??? Match for World Heavyweight Championship

Chris Jericho vs Randy Orton

PS1: W najbliższym czasie zamierzam wstawić newsy.

PS2: Nie wiem czy kontynuować diary skoro nikt nie komentuje.. nie zamierzam pisać dalej nie znając opinii o diary. Zapraszam do wyrażenia swojej opinii, na pewno mnie to zmotywuje

Bardzo dobre moim zdaniem i szkoda by było jak byś je przerwał. Przyznaje że od początku najnowszego odcinka smackdown przeczuwałem że stanie się coś "szokującego" w sprawie Bryana i nie myliłem się. Mam nadzieję że nie zamkniesz diary bo przyjemnie się czyta, powodzenia :)
FOLLOW ME.

406072120508d1a034a667.jpg

Diary dobre - szkoda tylko, że walki takie słabe ;/ RAW bardziej mi się podobało - heel turn Ceny mnie tak zaskoczył, że spadłem z krzesła! Tak jak przedmówca napisał - można się było spodziewać, że Daniel straci swój pas. Szkoda, że i Cody stracił IC... Wolałbym, jakby go potrzymał trochę. Jeszcze wrócę do RAW: chciałbym zobaczyć walkę Cena vs Punk na Unforgiven. Role odwrócone - CM face, Cena heel. Chętnie zobaczyłbym taki feud.

2763850344fa2e7aa55ab8.jpg

Cody nie stracił pasa, walczył w non-title match. :>

Co do walk to jak zaznaczam - jest to tylko końcówka walki, IMHO nie ma sensu więcej (bo nikt nie przeczyta).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...