Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

KSW 17: Zemsta - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

http://www.przegladsportowy.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/-496/-496/przegladsportowy/1307096123065.jpg

Walka wieczoru:

84 kg.: Mamed Chalidow pok. Jesse Taylor przez poddanie Runda 1

Pozostałe:

Open.: Mariusz Pudzianowski pok. James Thompson przez niejednoglosna decyzje Runda 2

Pojedynek o pas mistrza KSW w wadze półciężkiej

93 kg.: Jan Błachowicz pok. Sokoudjou przez jednogłośną decyzję Runda 3

84 kg.: Michał Materla pok. Matt Horwich przez jednogłośną decyzję Runda 3

70 kg.: Artur Sowiński pok. Macieja Jewtuszke przez nokaut Runda 1

84 kg.: Antoni Chmielewski pok. Jamesa Zikica przez niejednogłośną decyzję Runda 3

77 kg.: Aslambek Saidov pok vs. Rafała Moksa przez niejednogłośną decyzję

zrodlo: http://www.mmarocks.pl

--------------

Saidov vs Moks - Wyrownane starcie dwoch polsrednich. Sedziowie niejednoglosnie wskazali Aslambeka, ktory obalal, ale w parterze grozniejszy byl "Kulturysta" Moks. Ja odnioslem wrazenie, ze niezbedna jest dogrywka. Niekiedy wyciagaja z kapelusza te dodatkowe 3minuty, a gdy faktycznie sie ono by przydalo, to nie dadza sie nacieszyc. Rafal byl kreatywniejszy, ale te superman punche powinien ograniczyc.

Zikic vs Chmielewski - Antek nie wygral tej walki, i nie powinien miec dopisanego zwyciestwa do bilansu. Dogrywka nie istniala, i wcale mnie nie cieszy jego rewanz, jesli byl w takich okolicznosciach. Nie ma to brzmiec, ze James brutalnie dominowal, ale w moich oczach byl zdecydowanie lepszy. Baginskiego ponosilo z notorycznym podnoszeniem walki do stojki.

Kornik vs Irokez - To trzeba zobaczyc. Jewtuszko lecial na dno, a Kornik powinien dostac teraz Puhakke. Plus za KO, i za theme song.

Materla vs Horwich - Gdyby walka toczyla sie caly czas w stojce, to mielibysmy jakies KO, bo tam Polak przewazal. Horwich wykazal sie kompletnym brakiem szybkosci. Udalo mu sie zdominowac pierwsza runde, ale juz pozniej Cipek mial wszystko pod kontrola.

Blachowicz vs Soko - Janek od razu ruszyl do boju, jakby chcial Soko pokonac jego bronia. Wyraznie chcial poddac Kamerunczyka w parterze, ale nie bylo ku temu jakiejs wiekszej okazji. W stojce przyznam, ze balem sie o rodaka, ale to ze wzgledu na postawione pieniadze. Szkoda troche Thierryego, bo niezle sie prezentuje w naszym ogrodku. Z checia go zobacze w starciu z jakims innym rywalem.

Pudzilla vs Thompson - Nikt mi nie wmowi, ze Pudzianowski wygral. Krzyczalem na walce, bo postawilem na niego pieniadze sugerujac sie tym, ze....... to wszystko jest ustawiane. Sedziowie oczywiscie byli za Polakiem, a ja na tym (mam nadzieje Mamed) skorzystam. Styl zrodlowy: Strongman wygrywa. Pudzianowski w stojce byl lepszy, ale byla to parodia MMA, ktorej mi troche wstyd. Nie mniej jednak walka dostarczyla mi niesamowitej ilosci emocji. Dwoch Anglikow zostalo oszukanych! Popieram zdanie Thomspona, ale takie cos nie przystoi fighterowi. Powinien miec swiadomosc, ze musi dominowac jadac na teren przeciwnika. KSW kolejny raz pokazuje wielkie nieprofesjonalizm. Baginski by pewnie 8x podniosl ta walke do stojki, jak James lezal na Mariuszu.

Mamed vs Taylor - Juz mi sie nie chce cieszyc z jego zwyciestw. Znow pokazal klase, ale znow bylo to w KSW. Niech chlopak jedzie do Stanow, bo umiejetnosci ma wielkie. Poszedl za reka, a zakonczyl dzwignia na noge. Niebezpieczny w kazdej plaszczyznie.

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ghost

8

• -Raven-

4

• N!KO

4

• Ceglak

3

Top użytkownicy w tym temacie

jakby to powiedział James Thompson zanim mu odcięli mikrofon: "what a fuckin joke." Komentatorzy to chyba w ogóle wstydu nie mają... To już nie pierwszy wałek na tej gali.

A tak w ogole to śmiać mi się trochę chce jak widzę że nasi to mają kardio na max półtorej rundy...

Edytowane przez Ceglak
https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266502

Moks vs Saidow - Moks ewidentnie oszukany. Dominował w stójcę, okopywał Aslambka efektywnie low-kickami a obalony lepiej pracował z dołu niż rywal z góry. No właśnie, obalenia, były dwa, czyżby dwa obalenia dały zwycięstwo zdominowanemu Aslambkowi? Bullshit.

Zikic vs Chmielewski - no tutaj to już jebłem. Totalny przekręt! Zikic wygrał wszystkie rundy, dominując w stójcę i o dziwo, na ziemi (uprzednio to była domena Antka). Samo zarządzenie dogrywki to absurd, a przyznanie po niej zwycięstwa Antkowi (którą moim zdaniem też przegrał) - jeszcze większy. Zikic chyba musi zacząć nokautować, o ile jeszcze po tym czymś będzie miał ochotę dla nas walczyć.

Kornik vs Irokez - była moc! Wszyscy, w tym ja, stawiali na Jewtuszke i taki zonk. Pozostaję pogratulować zwycięstwa Arturowi. Ten uppercut był mocny, Maciej upadł na placka :evil:

Materla vs Horwich - Pierwsza runda zdominowana przez Horwicha w parterze, w drugiej Materla zaliczył reaktywacje ale w sumie to jej jakoś zdecydowanie nie wygrał, ale dogrywka dopuszczalna.

Takowa dogrywka ostra! Świetnie zaczął Materla, karcąc Horwicha sierpami. Później trochę kontroli w parterze i g&p, czym Michał zapewnił sobie wygraną na punkty.

Występ naszego nie taki dobry jak z Zikicem. Chyba przy rozwoju swoich strikerskich umiejętności trochę nam Michał olal grappling, chyba że to Horwich taki dobry (skarćcie mnie, ale nie znam tego zawodnika). Ale i tak gratulacje.

Szkoda, że Kułak zwakował pas, chciałem obejrzeć rewanż z Materlą. Może jeszcze do takowego dojdzie...

Błachowicz vs Sokodjou - Dobrze ten pojedynek rozegrał Janek, taktycznie znacznie lepiej niż uprzednio. Choć nie jestem pewny, czy mądre było wciąganie Soko w parter w 1 rundzie, gdyż Kameruńczyk okazał się tam wcale nie taki lewy. Druga runda także nieznacznie, ale wygrana przez Janka. Chwali się również przewaga w stójcę.

W 3 rundzie już obaj zawodnicy jechali jakby odcięto im zasilanie. Ogólnie nudno, aż do nokdaunu na rzecz Janka dzięki któremu runda dla niego.

Cieszy mnie wygrana Janka ale wątpie, żeby ta walka otworzyła mu drogę na tak upragnione UFC.

Pudzian vs Thompson - spory progres w ogólnym ogarnięciu MMA i stójce u Pudziana, ale z parterem i obroną przed obaleniami bardzo cienko, co wykorzystał Thompson często sprowadzając. Nie jestem przekonany do werdyktu, niby gdy walka była przenoszona do stójki to Pudzian wręcz molestował Thompsona (zwłaszcza w drugiej rundzie), ale w parterze James dominował Mariusza, a tam też sporo czasu walka się toczyła. Próba rnc i gilotyny Pudziana - ogień.

Mimo wszystko cieszy mnie wygrana Mariusza, kibicuje mu i to nie z powodu 'pudzianomanii', po prostu z sympatii. Podziwiam jego determinację. To co, teraz Silvia?

Akcja po walce - James, to było żałosne. Z przegraną się godzi, nieważne czy słuszna czy nie (imo to pierwsze, choć jak ktoś ma wątpliwości jest to jak najbardziej zrozumiałe). A żeby obrażać KSW i fanów (nie jestem pewny co mówił, ciężko się go słucha, ale chyba coś w tym stylu)? Żenada.

Mamed vs Taylor - Dobra walka. Taylor zaprezentował znacznie inny poziom niż Irvin bądź Lindland i początkowo przycisnął Mameda, obalając go. Khalidov próbował poddań już od pierwszych sekund na ziemi, aż w końcu udała się dźwignia na kolano. Jego występy są imponujące. To jest na prawdę zbrodnia, aby nie wysłać go do UFC, ale rozumiem, jego wola...

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266506

Okiem nowicjusza :P

Fajnie pokazał się Sowiński efektownie nokautując faworyzowanego Jewtuszko. Swoją walkę wygrał też mój ulubiony Materla. Mam nadzieję, że zdobędzie pas KSW na następnej gali. Pokazał się z niezłej strony i zasłużenie wygrał. Szkoda, że z Kułakiem nie powalczy. Do wyniku dwóch walk nie jestem przekonany. Zikic jak dla mnie wygrał swoja walkę z Chmielewskim. Może nie chcieli dobijać i tak zdołowanego przez ostatnie wydarzenia Polaka. No i walka Pudziana. Skandal. Promowanie na siłę Mariusza. KSW Zemsta, więc Mario musiał wygrać. Do tego wejście Anglika i jego obrażanie federacji. Oby KSW nie straciło reputacji, bo nikt dobry więcej może się tutaj nie pojawić. Oby się te wydarzenie nie odbiło jakoś na federacji. A co do Mameda. Może siedzieć do końca kariery w KSW, dostawać średniej klasy zawodników, których będzie wykańczał w parę sekund, zarabiał kasę i bawił polską publiczność lub wreszcie ruszyć do USA. Widzę go tylko w UFC. W jego kategorii wagowej nie brakuje tam mega kozaków, ale Khalidov musi spróbować. Tylko tam może się rozwinąć. W Polsce i Europie osiągnął co mógł.

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266508

KSW z gali na galę, przykro mi to mówić, staję się coraz bardziej fałszywe i sieje coraz więcej propagandy. No bo jak kurwa inaczej nazwać, obwieszczanie że Horwich jest legendą, albo sędziowanie na korzyść Polaków (i punktowe, i podczas walki).

Saidov vs Moks- Straszna nuda, bez ciekawszych technik czy wymian. Wygrał ten, który więcej razy sprowadził do parteru.

Zikic vs Antek- Pierwszy wałek dzisiejszego wieczoru. Jak dla mnie Anglik pewnie wygrał obie rundy i tam po prostu nie miała prawa być dogrywka.

Sowiński vs Jewtuszko- Koniec wielkiej międzynarodowej kariery Irokeza już mieliśmy. Teraz zalicza fatalny debiut w KSW i z wielkiej gwiazdy zmienia się w przeciętnego fightera na skale Polski. Świetny występ Kornika, tylko zdziwiło mnie tak szybkie przerwanie walki.

Materla vs Horwich- "Wielka Legenda" postraszyła naszego zawodnika, w pierwszej rundzie o mało nie poddając Cipka. Potem było już dla Horwicha tylko gorzej. Po walce z Zikicem widziałem w Materli wielki potencjał, bo bardzo poprawił stójkę. Tutaj jednak bez szału.

Janek vs Soko- Błachowicz na pewno nie dominował w tej walce. Decyzja może i słuszna, jednak spodziewałem się po nim więcej. Mógł co prawda skończyć walkę przed czasem, jedna Soko cały czas pozostawał groźny w stójce i momentami w parterze.

Pudzian vs Thompson. Mógłym tutaj pieprzyć o pieknym przygotowaniu Pudziana, sercu do walki, ale to jak przekręcili Kolosa to było przegięcie. Najlepiej podsumuje to, ten log:

<ajfan> ahahhuhuduhauhaduhdauhaduhadu
<ajfan> HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAA
<nass> hahahahha
<nass> gagdsasksadkjgads
<nass> sa
<ajfan> HAHAHAHAHAHHAHADHUHADUHADHUDA
<nass> dsa
<Euz> HAHAHAH
<nass> fas
<nass> sf
<nass> sfa
<nass> fsa
<Euz> HAAHAHAH
<ajfan> HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
<Euz> AHAHAH
<nass> hahahahahahhaha
<ajfan> HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
<nass> hahahahhahahaha
<ajfan> AHAUHDUHUDAUHDAUHDAUHDAUHDAUHADUHA
<nass> hahahahahahhaha
<ajfan> O KURWA
<Euz> HAHAHAHAH
<Euz> AHAHAHHAAHAH
<nass> ale screw job
<nass> hahahahhahaha
<ajfan> O KURWA
<Euz> HAHAHAHAH
<Euz> AHAHAHHAAHAH
<nass> ale screw job
<nass> hahahahhahaha
<nass> hahahahhahaha
<Euz> HAHAHHAAH
<ajfan> HAHAHAHAHHAHAHAHAAHHAHAH
<Euz> AHHAAH
<ajfan> HAHAHDHAHDAUHDAUHA

Mamed- wyjeżdżaj do USA. Masz 31 lat, to Twoja ostatnia szansa żeby osiągnąć coś dużego. Ma do tego wszelkie predyspozycje. wielkie brawa za dzisiejszy występ.

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266509

Zikic vs Chmielewski - pierwszy screw job na gali. Brak mi słów. Jak teraz można mówić, że europejskie MMA się rozwija ?

Pudzianowsk vs Thompson - Przegrany doskonale podsumował decyzję sędziów

Main Event - jak zwykle na plus. Czas zacząć na poważnie podbijać Japonię i USA i opuścić w końcu do polskie gówno

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266510

1. Walka

Typowa walka na remis i dogrywkę w stójce trochę lepszy Moks, do parteru sprowadzał Aslambek, nie rozumiem dlaczego wygrał Saidov. Czyżby K&L nie chcieli wkurwić Mameda?

2. Walka

Pierwszą rundę wygrał Zikic. Drugą rundę wygrał Zikic. Dogrywkę wygrał Zikic. Jak to możliwe że zwycięzcą walki został ogłoszony Chmielewski? Naprawdę denerwujące jest to promowanie przeciętnych zawodników przez KSW tylko dlatego że są w ich KSW Team. Po zwolnieniu Górskiego myślałem, że K&L odpuszczą sobie takie numery ( choć lubie Highlandera, uważam, że był zdecydowanie przepromowany), a tu taki wałek.

3. Walka

Szok! Przed walką zastanawiałem się czy Irokez będzie chciał pobawić się w parterze, czy załatwi sprawę jakimś HighKickiem, a tu zonk, kilkanaście sekund i Jewtuszko pada celnie trafiony hakiem( Kornik wyprowadził cios idealnie w tempo w podbrudek, gdy Maciej podchodził. Po takim ciosie niewielu zawodników jest w stanie ustać)

4. Walka

Nie wiem czy w pierwszej rundzie sędziowie nie powinni punktować 10-8 dla Horwicha, gdyż całkowicie zdominował Materlę. Druga runda dla Polaka, ale gdybym to ja sędziował, to za całokształt dał bym zwycięstwo Amerykaninowi . Dogrywka jednak w 100 % dla Michała. Cóż, liczyłem na efektowne poddanie...

5. Walka

Błachowicz zrobił dokładnie to co powinien zrobić w pierwszej walce. Zasłużona wygrana, choć widać było po walce, że na UFC jeszcze nie jest gotowy. Janek ledwo stał, a octagonie walki zwykle są prowadzone w znacznie większym tempie niż w KSW.

6. Walka

Że co? Że Mario wygrał? 1. Runda pod dyktando Thompstona, trzymał Mariusza na dystans, a gdy ten trafił kilka ciosów, bezproblemowo został położony na matę. 2. Runda znacznie lepsza w wykonaniu Pudziana, aczkolwiek dla mnie na remis, co w sumie daje zwycięstwo Anglikowi. No nie jestem wstanie zrozumieć jak Mariusz mógł wygrać tą walkę? Przecież sędziowie musieli punktować drugie starcie 10-8 dla Pudziana. Nie wiem kim byli sędziowie punktowi, ale polecał bym się zgłosić do okulisty: -1000 Dioptrii może utrudniać normalne funkcjonowanie w społeczeństwie.

7. Walka

Nie chce już widzieć Mameda na ringach KSW..Czas zawalczyć za Oceanem. Nic więcej chyba nie trzeba dodawać.

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266513

• Urządzenie:  Android

Mam takie pytanko, skąd dowiedzieć się, jakie były theme songi zawodników? Szczególnie spodobał mi się theme Kornika, więc przynajmniej jego tytuł chciałbym poznać :)
https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266514

Jak ktoś nie słyszał proma Kolosa to daje link:

http://www.youtube.com/watch?v=0dnat46Pb4U&feature=player_embedded

Strasznie mnie to wkurzyło, bo to co się wydarzyło w Łodzi było żałosne... Na MMA się nie znam, ale widzę, że Pudzian nie jest fajterem MMA. On potrafi napier*alać łapami jak głupi(dopóki się nie zmęczy), ale w parterze nie potrafi Nic. Miał nawet już duszenie założone, ale trwało to tylko przez półtorej sekundy ostatniej rundy, a pozycje wydawał się mieć dogodną... Mamed niech wyjedzie do stanów, bo tu się będzie marnował, w 30 sekundowych ME gal niepoważnej federacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266516

• Urządzenie:  Windows

Mam takie pytanko, skąd dowiedzieć się, jakie były theme songi zawodników? Szczególnie spodobał mi się theme Kornika, więc przynajmniej jego tytuł chciałbym poznać

Slipknot - Psychosocial

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266517

On potrafi napier*alać łapami jak głupi(dopóki się nie zmęczy), ale w parterze nie potrafi Nic.

Nie przesadzajmy z tym napier**laniem jak głupi. Dziś naprawdę pokazał się ze świetnej strony w stójce.

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266518

• Urządzenie:  Android

Jak ktoś nie słyszał proma Kolosa to daje link:

http://www.youtube.com/watch?v=0dnat46Pb4U&feature=player_embedded

Strasznie mnie to wkurzyło, bo to co się wydarzyło w Łodzi było żałosne... Na MMA się nie znam, ale widzę, że Pudzian nie jest fajterem MMA. On potrafi napier*alać łapami jak głupi(dopóki się nie zmęczy), ale w parterze nie potrafi Nic. Miał nawet już duszenie założone, ale trwało to tylko przez półtorej sekundy ostatniej rundy, a pozycje wydawał się mieć dogodną... Mamed niech wyjedzie do stanów, bo tu się będzie marnował, w 30 sekundowych ME gal niepoważnej federacji.

Nie ma tego proma w jakości clear?

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266520

Saidov vs Moks - Bardzo wyrównane było to starcie Moks bardzo nie odstawał, ale tak czy inaczej wyszło duże doświadczenie Saidova, dzięki któremu pokonał swojego przeciwnika.

Zikic vs Chmielewski - Co to ma być, to bardzo wulgarne zachowanie punktowych sędziów...załamałem się, gdy patrzyłem na to co Chmielu wyrabia w tym ringu...po prostu strasznie śmieszne, bo na każdej płaszczyźnie w każdej rundzie lepszy był Anglik, ale sędziowie zobaczyli to innym okiem, w krzywym zwierciadle.

Sowiński vs Jewtuszko - Jak zobaczyłem z jakiej pozycji walczy Jewtuszko to zobaczyłem że Kornik porywa się z motyką na słońce, a tutaj taki nokaut! Nie spodziewałem się czegoś takiego, zwłaszcza od Sowińskiego, który mocno się wypromował. Mina Jewtuszki po nokaucie - bezcenne, na gumowych nogach do narożnika.

Materla vs Horwich- No, no, no Horwich pomimo swojego wieku zaskoczył Polaka! Trzeba mu pogratulować kondycji, bo mógł poddać Cipka już w pierwszej rundzie i pewnie gdyby poddał to wszyscy by się zdziwili. Dużo potrafi w parterze Horwich, gdyby był 10 lat młodszy...Ale te pompki po gongu mógł sobie darować, zabawa w Swaggera :)

Janek vs Soko- Trzeba chyba zmienić wymagania dla Błachowicza, bo wiele w tej walce nie pokazał, i o mały włos by jej nie przegrał, a Sokoju...chciałbym go jeszcze zobaczyć w Konfrontacji z jakimś Polakiem, bo to dobra szkoła.

Pudzian vs Thompson - A ja tutaj pochwalę to serce do walki Mariusza jego determinację, wole walki...Oraz o dziwo przygotowanie fizyczne, bo taktyka była raczej nie przemyślana. Ale jak zobaczyłem nowy Team Pudzilli to zrobiło to na mnie wrażenie...Widać że Pudzian bardzo, bardzo chce może jeszcze nie wychodzi, ale widać że chłop się stara. To co stało się po walce pozostawię bez komentarza :lol:

Mamed vs Taylor - Kolejna świetna walka, tylko wkrótce Mamed okaże się "za stary" na Ameryke...Szanuje go za to co dobrego mówi o Polsce i KSW, ale to nie jego poziom...Na miejscu szefostwa KSW to kupiłbym mu bilet i wysłał za Ocean.

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266522

Nie ma tego proma w jakości clear?

Jeśli nie wiesz co Thompson powiedział:

"Fucking joke. Give Mariusz a big round of applause. Come on! What a fucking joke! I thought KSW was really trying to be serious. If you can watch that back and call that serious, then you're fucked, and KSW is going down the fucking toilet."

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266523

• Reputacja:   1

Opiszę tylko parę walk, bo nie wszystkie dobrze pamiętam :wink:

Mamed Chalidow vs Jesse Taylor- Mamed pokazał się z doskonałej strony. Jest szybki, zwinny i wszechstronnie uzdolniony. Walka była bardzo krótka, ale i bardzo dobra. W końcu internetowi znawcy dostali to czego się domagali. Mamed stoczył tym razem walkę z gościem, który nie zakończył kariery. To jest wielka przyszłość Polski!!

Mariusz Pudzianowski vs James Thompson- Jestem zaskoczony tym jak Mariusz pięknie potrafił tym razem rozłożyć swoją siłę i kondycję na całą walkę. Nie ma co wymagać od Dominatora, że nie ma najlepszej kondycji... człowiek miał cel w swoim życiu, w którym stał się najlepszym na świecie. I cały czas do tego się przygotowywał, cały czas pod jedno trenował. Gdzie nosił ciężary i miał wystarczająco dużo czasu, aby odpocząć do następnej konkurencji. Teraz powiem, że jestem pod wrażeniem czego dokonał nasz rodak. Idealnie wszystko zagrał w taki sposób jaki ja przewidywałem i objąłem za najlepszy. Pierwsza runda coś tam trochę się pomęczył w parterze, ale nie dał się zdominować. Później w drugiej rundzie końcówka mógł to bardziej wykorzystać i zadawać mocniejsze ciosy tak, aby przynajmniej porozbijać twarz przeciwnikowi. Miał na to idealną pozycję. Szkoda mi trochę Jamesa, bo na tym bardzo ucierpiał. Walka rzeczywiście została przekupiona.

Michał Materla vs Matt Horwich- walka dość dobra. Przyznam się, że nie dużo a pawie w ogóle nic z niej nie pamiętam. Ładne zmiany dominacji, próby założenia dźwigni, zmagania w parterze. Walka była bardzo widowiskowa i na szczęście jurorzy ogłosili po zakończeniu 2 rundy dogrywkę, reszty nie pamiętam.

Artur Sowiński vs Maciej Jewtuszke- Nasz były? weteran popełnił w tej walce podstawowy błąd za bardzo się tak jakby napalił, nie trzymał gardy, pomijając to, że przybrał imponującą pozycję do walki. Kornik pięknie to wykorzystał za ledwie jednym ciosem po ok. 15 sekundach walki rozłożył rywala na łopatki. Pięknie to wyglądało. W Korniku powiem, że też widzę jako wspaniałą, przyszłą twarz Polski w MMA. Bardzo lubię tego gościa, za to jaki jest spokojny i sympatyczny. Życzę Mu jak najlepiej!! I z buta wjeżdżam!!

Tak to jest mój pierwszy post o sztukach walki :) Nigdy wcześniej się nie udzielałem ponieważ nie wiedziałem jak do tego podejść :P ,

https://forum.wrestling.pl/topic/27887-ksw-17-zemsta-wyniki/#findComment-266527