Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC on Fox: Velasquez vs. Dos Santos - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   228
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrz UFC w wadze ciężkiej

265 lbs.: Junior Dos Santos pok. Caina Velasqueza przez KO (uderzenia w parterze), 1:04 runda 1

Pozostałe:

155 lbs.: Ben Henderson pok. Claya Guidę przez jednogłośną decyzję, 2 x 30-27; 29-28

145 lbs.: Dustin Poirer pok. Pablo Garzę przez poddanie (brabo), 1:32 runda 2

145 lbs.: Ricardo Lamas pok. Cuba Swansona przez poddanie (trójkąt rękami), 2:16 runda 2

170 lbs.: DaMarques Johnson pok. Claya Harvisona przez TKO (lewy podbródkowy i uderzenia), 1:34 runda 1

135 lbs.: Darren Uyenoyama pok. Norifumiego Yamamoto przez jednogłośną decyzję, 2 x 30-27; 30-26, 30-27

145 lbs.: Robert Peralta pok. Mackensa Semerziera przez TKO (uderzenia w stójce), 1:54 runda 3

135 lbs.: Alex Caceres pok. Cole Escovedo przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27

170 lbs.: Mike Pierce pok. Paula Bradleya przez niejednogłośną decyzję, 29-28; 30-27; 28-29

205 lbs.: Aaron Rosa pok. Matta Lucasa przez większościową decyzję, 28-28, 2 x 30-26

Henderson vs. Guida - ależ porywający pojedynek! Wspaniały pokaz ducha walki Guidy i skillsów Bendo, którego obrony przed obaleniami były wręcz niesamowite. Henderson przeważał w stójce i dominował w klinczach (większa aktywność) oraz miał kilka ładnych prób poddań (RNC). Clay nie odpuszczał, usiłował kontratakować, oraz pod koniec 3 rundy niemal udało mu się zdusić rywala Gilotynie.

Niesamowita pierwsza runda, gdzie obaj zawodnicy zaliczyli po razie "deski" i mieli świetne powroty.

Patrząc na Bensona, który już w WEC wymiatał, a cały czas się rozwija, widzę w nim przyszłego Champa tej kategorii wagowej.

Velasquez vs. Dos Santos - walka na którą wszyscy czekali miesiącami, a która rozstrzygnęła się w trochę ponad minutę. Trudno o niej coś więcej powiedzieć, poza tym, że Junior ładnie obronił obalenie i uruchomił swoje "magiczne ręce", po czym mocarnie trafił prawym sierpem rywala w ucho i dobicie na glebie stało się tylko formalnością.

Tak oto pada kolejny mit dominatora wagi HW, na którego wszyscy namaszczali Cain'a. Bardzo mnie cieszy wygrana podopiecznego braci Nogueira, choć daleki byłbym od stwierdzeń, że będzie on trzymał pas przez długie lata (jego starcie z Oveerem'em do którego pewnie kiedyś dojdzie brzmi niesamowicie kusząco)...

https://forum.wrestling.pl/topic/27746-ufc-on-fox-velasquez-vs-dos-santos-wyniki/

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

1

• N!KO

1

• ajfan

1

• Shogun98

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Cain troche zardzewial przez ta przerwe, i chcial sie wczuc. Problem w tym, ze Junior mu tego czasu nie dal, i szybko poslal prawy. Szkoda, bo bylem za Cainem, ale teraz czekam na stojkowa wojne Dos Santosa z Overeemem
https://forum.wrestling.pl/topic/27746-ufc-on-fox-velasquez-vs-dos-santos-wyniki/#findComment-264406

Henderson vs Guida- Kocham wręcz walki gdzie jeden z fighterów to zimny skurwiel, doskonale kalkulujący, posiadający większe umiejętności techniczne, a drugi to wariat z niebywałym sercem do walki i wielkimi aspiracjami. Wielki szacunek dla Bena za obrony przed obaleniami(piękny motyw, gdy Clay na pełnej kurwie wiózł go przez cały oktagon by i tak za chwilę męczyć się w klinczu). Klincz i stójka, obiektywnie patrząc, niestety też były dla niego. Guida zawalczył jak Guida, po prostu. Szalał, walczył do końca, nie poddawał się, no i pokazał swoje fenomenalne cardio. Świetna walka.

Velasquez vs Dos Santos- Mówiąc szczerze, nikomu specjalnie nie kibicowałem. Jednak ta cała otoczka stworzona przez FOX, proma, rozmowy kompletnie mnie nakręciły na to starcie. Serio, czułem się jakby to miała być największa walka w historii MMA. No, tylko wszystko skończyło się w półtora Najmana (teraz ewentualnie w jednego Velasqueza). Trochę się zawiodłem.

Co do Overeem vs Lesnar. Moim zdaniem, może to naiwne, ale Lesnar ma duże szanse na zwycięstwo. Przecież Reem w walce z Werdumem wypadł po prostu katastrofalnie. Okej, ma dobrą stójkę, ale Lesnar jest tak silny, że moim zdaniem sprowadzi walkę do parteru. Będzie ciekawie.

https://forum.wrestling.pl/topic/27746-ufc-on-fox-velasquez-vs-dos-santos-wyniki/#findComment-264450

Velasquez vs. Dos Santos- uu la la. Mamy nowego mistrza! Ja obstawiałem że to będzie masakryczne mordobicie a tu po jednym z ciosów Cain padł i Cygan nie dał mu szans. Wydaje mi sie że walka była by dłuższa ale przerwa, długaa przerwa Cain'a mu przeszkodzila. Ale te zakończenie mnie cieszy bo lubie Velasquez'a al dla Junior'a pełen szacun.
https://forum.wrestling.pl/topic/27746-ufc-on-fox-velasquez-vs-dos-santos-wyniki/#findComment-264499

Velasquez vs Dos Santos - sądziłem, że to potrwa troszkę dłużej. Troszkę się zawiodłem po Velasquzie. Bardzo ładny knockout w wykonaniu jds. Teraz tylko czekać na stracie z Overeem'em. Poza tym cała gala jak dla mnjie była dość dziwna. Około 1/2 jej poszło na promowanie walki i wejścia (2 z 4 partów), po czym jeszcze ostatni to były analizy. Szczerze zdecydowanie zamiast tego wolałbym, chyba jak każdy by dali nam Guida vs Henderson, ale cóż.

Guida vs Henderson - tego nie można było przegapić. Naprawdę niesamowite starcie, świetne próby poddania przez Guidę i jeszcze lepsze obrony Hendersony. Szkoda mi Claya, bo to naprawdę fajny zawodnik, a teraz za szybko do pasa się pewnie nie dobierze. A i wrazie gdyby ktoś jej jeszcze nie zobaczył:

Part 1:

http://www.youtube.com/watch?v=gAVf11Oawo4

part 2:

http://www.youtube.com/watch?v=vo7pCBDVg6A

https://forum.wrestling.pl/topic/27746-ufc-on-fox-velasquez-vs-dos-santos-wyniki/#findComment-264577

Nie spodziewałem się za nic tak szybkiej walki ME.Tak jak już kilka osób podkreśliło wydaje mi się również że roczna przerwa bez walki Caina troszkę wybiła z rytmu.Nie od dziś wiadomo że Dos Santos machać rączkami potrafi i znakomicie trafił,a na sam koniec formalność i dobitka Valasqueza.Szkoda w sumie że tak się to skończyło bo wierzyłem że zobaczymy jakieś ładne widowisko.Teraz tylko czekać na kolejny pojedynek Juniora :)
https://forum.wrestling.pl/topic/27746-ufc-on-fox-velasquez-vs-dos-santos-wyniki/#findComment-264719

Velasquez vs. Dos Santos - Wiadomo, że nikt się nie spodziewał takiego main eventu. Caina nadział się na bombę i na glebie nie wiedział już co się dzieje. Nawet nie ma się tutaj co za bardzo rozwodzić nad tą walką, bo nie ma nad czym. Pozostaje tylko gratulować ekspresowego zwycięstwa Dos Santosowi.

Henderson vs. Guida - to było to, co Ghost lubi najbardziej. Wyrównany, dość szybki i bogaty w dramaturgię pojedynek. Normalnie aż pachniało jakimś bookingiem. :) Guida miał w tej walce momenty. Przez chwilę mogło się wydawać, że postawi na swoim, ale Henderson pokazał klasę. Walka, którą raczej powinno się zapamiętać.

https://forum.wrestling.pl/topic/27746-ufc-on-fox-velasquez-vs-dos-santos-wyniki/#findComment-265188