Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Gry, Gierki i Giereczki - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie mam pojęcia czemu miałbym woleć starą betę albo co lepiej - alphe jak nowa wersja ma w sobie wszystko to co poprzednicy + więcej. Chcesz po prostu pobudować - odpalasz tryb creative i jedziesz. Jeżeli nie chcesz - masz masę innych rzeczy do roboty, nic w koncepcji gry się nie zmieniło. Jeżeli chodzi o RPG - Minecraftowi o wiele bliżej np do Zeldy, która nigdy do tego gatunku nie należała, dla mnie to dałej 100% sandbox.

PS: xero, grasz w Minecrafta???

I tak i nie. Zdarza mi się czasami pograć ale najczęściej gra szybko mi się po prostu nudzi. Lubię eksplorację w takich grach najbardziej a tutaj szczerze nie ma wiele do zwiedzania - niektóre krajobrazy są naprawdę uroczę jednak generalnie to w kółko to samo. Chociaż teraz może coś spróbuje więcej z tego wycisnąć jeżeli w grze jest jakiś rzeczywisty koniec. Jednak wątpię, żeby czas mi na to pozwolił.

https://forum.wrestling.pl/topic/27705-gry-gierki-i-giereczki-og%C3%B3lna-dyskusja/page/2/#findComment-265310

• Odpowiedzi 19
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• xero

5

• N!KO

4

• Szarpszuter

4

• hadaszyszek

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Wiesz za co inni kochają starsze wersje Minecrafta? Za prostotę. Wtedy trudno było cokolwiek zdobyć. Dzisiaj jest masa materiałów w Minecraftie, a generator map jest bardzo szalony. Ja bym wolał brak miksturek i zbędnych rzeczy bo to tylko psuje tą grę. Minecraft to gra któa końca nie miała, musiałęś przeżyć i tylko tyle. A teraz jakieś pierdoły które ciężko zrozumieć (Alchemia). Jedynym dobrym ruchem z ostatnich 2 upadtów (dokładnie 3 bo niedawno był update ze zmianą niektóych dziwięków) to pouszczone koplanie. Są one niesamowite. No i może jeszcze tryb Hardcore. A tak pozatym to były mocno przeciętne ruchy. Jednak Minecraft to gra któa jest świetna i wciągająca na dłuuugie wieczory.
https://forum.wrestling.pl/topic/27705-gry-gierki-i-giereczki-og%C3%B3lna-dyskusja/page/2/#findComment-265320

Zgadzam się z przedmówcą. Notch po prostu lekko przeholował dodając przynajmniej dla mnie niepotrzebne rzeczy jak wspomniana alchemia. Wiadomo, że jakimś jednostką przypadnie to do gustu, ale ja "zakochałem się" w minecrafcie który był prosty i przy którym trzeba było posiedzieć, żeby coś zdobyć. Plany budowy przekładały się w dniach, bo brakowało surowców. Teraz ten problem się zmniejszył, a może wręcz zanikł. Nie rozumiem np. zdobywania lvl, ulepszania broni, alchemii czy w końcu nowego podświata nazwanego "The End" - po co w ogóle kończyć minecrafta?

Pięknym updatem był nowy generator map (kaniony, nowe biomy, rzeki, kopalnie).

Szkoda, że poszło to w stronę RPG, nie tak widziałem przyszłość tej gry. No, ale to tylko moje skromne zdanie ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/27705-gry-gierki-i-giereczki-og%C3%B3lna-dyskusja/page/2/#findComment-265341

• 3 tygodnie później...

Z racji, że właśnie skończyłem główny wątek fabularny w Red Dead Redemption to chciałbym napisać kilka słów o tej grze i fabule więc jak ktoś nie chce spoilerów to radze ni czytać. Przede wszystkim chciałbym zaznaczyć, że główny wątek jest rewelacyjny. Na początku byłem przekonany, że fabuła będzie do bólu cliche, gdzie przez całą grę będziemy ściagać złego Wiliamsona w ramach zemsty. Długo tak też to wyglądało jednak od połowy gra potrafi naprawdę zaskoczyć nagle zmieniając całkowicie swój główny punkt. Końcówka to już w ogóle mistrzostwo, cała śmierć Johna została przedstawiona w sposób tak rewelacyjny, że człowiek po prostu od razu miał ochotę się zemścić. Inna sprawa, że Jack zabijają Rossa stał się mordercą takim samym jak swój ojciec czyli stało się coś, za co Marston oddał życie miało miejsca.

W ogóle sama gra w sobie jest świetna, rewelacyjna grafika i krajobrazy, wszystko jest perfekcyjne (może prócz poziomu trudności, który był trochę za niski czasami) - polecam każdemu, zdecydowanie lepsze od mocno skostniałego GTA4. Pozycja automatycznie wskakuje na moją listę najlepszych gier do top5, może nawet i top3.

https://forum.wrestling.pl/topic/27705-gry-gierki-i-giereczki-og%C3%B3lna-dyskusja/page/2/#findComment-268055

Niedawno dowiedziałem się, że wyjdzie Minecraft 1.1.0. Będzie można zmieniać języki. Będzie ich 25 i będzie Polski!! Ściągnąłem sobie Pre Realisa* (nie wiem jak to się pisze) i muszę przyznać, że mi się gra przyjemnie. Niekrtóe bloki zostały nie przetłumaczone.

Bardzo się cieszę, że Mojang dodał języki, a szczególnie Polski do gry.

PS: Z liści wypadło mi jabłko. Dodali to?

https://forum.wrestling.pl/topic/27705-gry-gierki-i-giereczki-og%C3%B3lna-dyskusja/page/2/#findComment-268276

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...