Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Vttitude #13

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Chcąc nie chcąc też zapoczątkowujesz forumowe mody.

Wyrażam swoje zdanie, które niekoniecznie jest modne. Nie odpowiadam także za to, jak to zdanie zostanie później wykorzystane czy przetworzone. Nie uważam, że powielanie czyjegoś zdania czyni tę powielającą osobę mądrą.

https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262416

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• VebVe

23

• hadaszyszek

11

• Ghostwriter

9

• MJ

8

Top użytkownicy w tym temacie

Miałem możliwość obejrzenia pierwszego odcinka już wcześniej i prawdę mówiąc nie mogłem doczekać się, żeby skomentować. Bo w przeciwieństwie do wielu odcinków np. niszowego AM, jest co komentować.

VebVe - zacząłeś bardzo dobrze. Zamiast gadać o kolejnych galach ppv, czym ja osobiście się już nudzę wziąłeś się za konkretny problem. Wybrałeś temat głośny i przedstawiłeś go w sposób niebanalny. Kupiłeś mnie już samym wstępem z „Hipster mode on”. Chyba najzabawniejszy fragment programu. Później nie zwalniałeś. Fajny był zwłaszcza „segment” z oficjelem WWE, Low Ki i CM Punkiem. Ufam, że z podobnymi skeczami wyskoczysz też przy kolejnych odcinkach.

Co do ironii po adresem marków CM Punka to wierz mi, że nie każdy zaczął mu kibicować od czasu epickiego speechu na RAW. Ja np. na Brooksa zwróciłem uwagę jeszcze kilka lat temu, gdy wrestlingu praktycznie nie śledziłem i przypadkowo obejrzałem jakąś galę. Koleś od razu „wpadł mi w oko”. I wtedy i teraz nie zmieniło to jednak faktu, że w prywatnym rankingu wrestlerów nie przeskoczył u mnie takich wrestlerów jak Shawn Michaels, Bret „Hitman” Hart, czy Undertaker. I nie jestem pewnie wyjątkiem pod tym względem. Faktem jest natomiast, że po pamiętnym RAW awatary, podpisy pod profilami itp. zaczęły zmieniać się błyskawicznie i wchodząc dzisiaj na Attitude można ulec wrażeniu, że są tutaj sami maniacy Punka. Zresztą - co w tym złego? Za „moich czasów” markowanie HBK, Hitmanowi, czy Takerowi też nie było niczym wyjątkowym.

Jeżeli zaś chodzi o „szmacenie Punka” to sprawa jest bardziej złożona. Z jednej strony, gdyby podejść do problemu z wikipedią „pod ręką” to Brooks nie ma na co narzekać. Jeżeli zaś podejść do tego z punktu widzenia fana, który uważa, że Punk powinien być twarzą federacji (ja osobiście wolałbym, żeby pierwsze skrzypce grał Punk, a nie zawodnicy o gimmickach a’la Cena), to już patrząc na booking Punka w ostatnim czasie można czuć się zawiedzionym. Sam zresztą zgrabnie to ująłeś w tym segmencie, w którym zasugerowałeś, że chwilowy wysunięcie Punka na top miało związek z kontraktem, a później spuszczono go do midcardu. Ja sam nie wiem jak jest, ale dla mnie właśnie takie postępowanie jest problemem. Według mnie Brooks zasługuje na więcej.

Plusem pierwszego odcinka jest fakt, że w ogóle można polemizować z tym, co powiedziałeś. Gdybyś nawijał np. o tym, że CM Punk jest zajebisty i Vince przegina z tym, co z nim obecnie wyprawia, to powiedziałbyś prawdę ogólnie uznaną za słuszną. I nie chodzi, żeby powiedzieć coś na przekór wszystkim na siłę. Chodzi o to, żeby mieć własne zdanie, przedstawiać je w sensowny sposób i nie martwić się, że może to okazać się niepopularne.

Plusem jest także to, że nowe Vttitude jest krótkie. Myślę, że może zachęcić to do oglądania Vttitude forumowiczów, którzy stronią od tego typu programów.

Od jakiegoś czasu zauważyłem również modę wśród "forumowych expertów" na chwalenie Ceny , a raczej na wyrzuty w kierunku jego "hejterów".

Tutaj zgodzę się z Jankiem. Teraz nie jest moda na hejtowanie Ceny, ale na podkreślanie jego zasług dla federacji i ironizowanie z hejtów Ceny więc VebVe nie nadążyłeś za nowym trendem. :D Mnie samego można uznać za hejta Janusza, bo nie podoba mi się dzisiejsza polityka federacji, a tenże zawodnik jest jej znakiem rozpoznawczym. No i po prostu nudzi mnie jako mistrz. Tak przy okazji, mówiąc w samych superlatywach o Cenie podczas RM plagiatowałem trochę VebVe, który wcielił się w nastoletniego fana Ceny podczas rozmowy z Mattem2Hotem. Wspominam o tym, bo miałem wyrzuty sumienia. :)

Na koniec wspomnę jeszcze o „minusach”. Cięcia. No po prostu rzucają się w oczy. VebVe - popracuj nad tym, żebyś musiał robić ich jak najmniej.

Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262418

Vittitude niezłe. VebVe dobrze Ci poszło, ten podział na role trochę skojarzył mi się z Niekrytym Krytykiem. :D Fajny pomysł z omówieniem jednej wybranej postaci zamiast opowiadania gali. Oby tak dalej. :grin: Edytowane przez Archer
https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262422

Zacznę od tego że masz swoje poglądy ale nie wszyscy chcą ich słuchać więc zostaw to dla siebie .Po drugie twoja cwaniacka gadka będzie zniechęcała ludzi do tej strony i do tego programu więc zastanów się co nagrywasz a jak masz tak pierdolić to nic nie mów.

Na końcu powiem że Ravikof przewyższał cie o dwie klasy.

https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262426

• Urządzenie:  Windows

Bo w przeciwieństwie do wielu odcinków np. niszowego AM

Zycze Vttitude i RM, zeby bylo tak "niszowe" jak AM. Sorry, ale jak ja jestem na dnie, to Wy musicie pukac od spodu :wink:

...ALE to nie temat o Attitude Mowi. Vtti wrocilo, i przyznam, ze nowa forma mi sie podoba. Poczatek byl najlepszym punktem, bo - dla przykladu - segment z Kavalem do mnie nie przemowil (kwestia gustu). Prowadzacemu trzeba dac troche czasu na rozwiniecie skrzydel, ale jest zamysl w tym wszystkim, a to juz duzo. Cieszy odstapienie od omawiania main streamowych gal, bo "od tego jest N!KO i jego Attitude Mowi".

https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262427

Podobają mi się te śmieszne wstawi, jak "ściągnąłbyś sunglasy" czy "hipster mode" :lol:

Fajnie też, że wziąłeś sobie za temat CM Punka, a nie sprawdzone i tak jak wspomniałeś omawiane już w AM czy RM gale PPV.

Martwi mnie tylko jedno, czy będzie Ci się udawać znajdywać na tyle często tematy, żeby VT było wydawane w jakiś miarę normalnych odstępach czasowych. Na początku wspomniałeś też, że byłbyś skłonny omawiać gale puro, do czego tak szczerze nie jestem przekonany, no ale z pełną oceną poczekam, aż takowe VT się pojawi.

Co do twoich opinii, to tak właściwie zgadzam się z nimi. Sam krytykowałem Punka, gdy pojawiły się newsy, że narzeka na swoją pozycję i prawie każdy go w tym popierał, ale gdy ktoś inny, jak np. Rey na coś narzekał, to ludzie hejtowali go na potęgę.

Oczywiście, ktoś może powiedzieć, żebym nie porównywał przegrywającego wszystko Punka z Mysterio, ale tak jak powiedział VebVe, Punk był postacią pushowaną, często pojawiał się na wizji i wyraźnie coś znaczył dla federacji.

Z dalszą oceną tego storyline'u jednak się nie zgadzam. Storyline, mimo iż miał swoje błędy, takie jak szybki powrót Punka itp. to i tak był najlepszym w tym roku.

A przesadna reakcja na Punka? Cóż, niektórzy podchodzą jednak zbyt emocjonalnie do wrestlingu, przez to wychodziły takie debilne wpisy o zabraniu pasa przez Punka, o odejściu Ceny i tymi innymi które wymieniłeś.

Jeszcze na koniec wspominasz o tych "niby fanach". Ja osobiście na Punka zacząłem zwracać poważnie uwagę, gdy stał się heelem. Jego feudy z Jeffem Hardy, z Reyem za czasów SES były genialne i to w nich Punk pokazał, że należy do czołówki WWE. Samo sławne promo było jakby bombą, która spowodowała, że zyskał on w oczach wszystkich fanów wrestlingu. A tak jak pisałem wcześniej, niektórych przy oglądaniu wrestlingu ponoszą emocje, stąd też pojawił się wysyp avatarów i sygnatur z Punkiem.

Ja też kiedyś porównałem swój stosunek do Punka z piłką nożną i z Messim. I Messiego i Punka doceniam za umiejętności, ale nie koniecznie ich uwielbiam (Messiego wręcz nienawidzę).

Podsumowując całe VT, to uważam, że wypadło naprawdę fajnie. Było dużo nowych pomysłów, ciekawy temat, cięcia, o których ludzie wspominają mi nie przeszkadzały, ogólnie dobra robota. Sam czas trwania filmiku jest dość krótki, ale czy to minus? W tym odcinku powiedział praktycznie to co trzeba, nie wysilałeś się na siłę, żeby zapełnić jakoś czas i to na pewno na plus. Poza tym, gdy AM i RM zasypuje nas godzinnymi odcinkami, to takie krótkie, na jeden temat VT może naprawdę osiągnąć sukces i przyciągnąć ludzi, którym nie chce się słuchać długich wywodów na temat danych gal.

Ja mam nadzieję, że dla ciebie pierwsze, a ogólnie 13 VT nie okaże się pechowe i że utrzymasz się z nim jak najdłużej ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262432

no jak narazie nowa forma i prowadzący do mnie nieprzemawia :P ale jest w tym wszystkim pewien potencjał! dlatego czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki, zeby jak to stwierdził N!KO "prowadzący mogł rozwinąc skrzydła"! ;)))
https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262436

Wielka szkoda, że Vttitude nie umarło razem z rezygnacją Rafikova... Jeśli by zrobić wideo "najgorsze z najgorszych Vttitude" to ten odcinek znalazł by się tam cały. Ktoś tu się naoglądał za dużo "Niekrytego Krytyka" albo "Z! True Long Island Story" i chciałby zrobić to samo, ale wiadomo...

To było czytane czy recytowane? To mi się najbardziej nie podobało. Rafikov miał na kartce kilka tematów, jakie chciał omówić i jechał na żywioł, czasami powiedział za mało, czasami za dużo. Tu mamy recytowanie, cięcia, jakieś nieśmieszne wstawki...

Cena się poświęca... za taką kasę to każdy by się "poświęcił"... Większej głupoty nie słyszałem. Może nawet skręcać ring przed i rozkręcać po gali, ale co kogo to obchodzi? Najważniejsze co sobą prezentuje w czasie show, a tam już jest przegięcie. Cena against all odds, Cena jak żołnierz amerykański walczy o dobro na świecie, Cena z wszystkimi się kumpluje, Cena jest dla wszystkich dobry, a jaki zabawny... no, ale przecież jest znakomity, bo podpisał 7-cyfrowy kontrakt i na jego mocy zarabia kokosy. Gdzie te poświęcenie w ogóle? że nie odszedł do hollywood (come on, widzieliście jego filmy?) czy że podpisuje wszystkie plakaty itp? Widzę, że feud z tym niedobrym The Rockiem, który opuścił fanów dla łatwiejszej roboty, wyszedł WWE, bo nagle hejterzy Ceny są źli, bo Jasiu został i walczy dla dobra świata, a taki Rock wypiął się... co za dramat... ktoś tu się chyba dał ładnie zmanipulować :)

R.I.P. Vttitude.

https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262442

Zacznę od tego że masz swoje poglądy ale nie wszyscy chcą ich słuchać więc zostaw to dla siebie

Żeś zaczął z grubej rury... VebVe nie jest zlepkiem tysiąca różnych osobowości i poglądy ma takie jakie ma i ma prawo do tego jak każdy. Poza tym - to nie program informacyjny, który ma po prostu przekazać jakieś fakty. VebVe prowadzi ten program i porusza w nim jakieś problemy - jakoś się do tego trzeba ustosunkować. To chyba oczywiste, że ma swój pogląd i punkt widzenia na sytuację. Nie wszyscy chcą ich słuchać? Niech zasłonią uszy, albo oszczędzą 9 minut i odpuszczą sobie Vttitude.

Tak BTW. nawiązując do osobnika "wyższego" o dwa poziomy, który lubił sobie czasem rzec, że "że trzeba być pojebanym by nie lubić Edge'a" - fajny pogląd, co nie? Pewnie miliony lubią słuchać takich tekstów...

Co do cięć wspominanych przez Ghostwritera - mi się to cholernie spodobało, bo buduje dynamikę programu. Eliminuje przestoje (jakieś przypominanie sobie dalszych kwestii) i bez kitu ogląda się to ciekawiej niż wtedy, gdy wszystko idzie jednym ciągiem.

Wstawki humorystyczne na plus, wiadomo, zawsze to próba zebrania chociaż garści cheap cheeru, ale sam zwykłem praktykować to w kontaktach z ludźmi, więc doceniam to. Kaval i Punk średniawo, ale sunglassy już określiłbym "mocarnymi", bo może i widziałem podobne motywy kilkanaście razy, to jednak sposób realizacji był zajebisty :P

Ja tam się nie znam, ale póki co wolę to od poprzednich Vttitude.

https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262444

Zmieńcie nazwe tego programu, bo "Vttitude" skończyło się wraz z odejściem Rafikova...

Sam Rafikov chcial, by ktos to kontynuowal. Poza tym nagrywal Vttitude odkad dzialal dla Attitude, wiec nazwy nie mamy po co zmieniac.

https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262453

Ja zdecydowanie zgadzam się z opiniami jak "Wszystko, ale nie VebVe. Wracaj botchować w WSW. Ogarnijcie kogoś lepszego, a nie sepleniącego pajaca, który nie umie się wysłowić." (może nie aż tak ostro) czy "Zacznę od tego że masz swoje poglądy ale nie wszyscy chcą ich słuchać więc zostaw to dla siebie .Po drugie twoja cwaniacka gadka będzie zniechęcała ludzi do tej strony i do tego programu więc zastanów się co nagrywasz a jak masz tak pierdolić to nic nie mów.

Na końcu powiem że Ravikof przewyższał cie o dwie klasy."

Nie chcę tutaj obrażać i krytykować ,ale treść zawarta w drugim cytacie jest dobitna". Jak można używać stwierdzeń "że ktoś jest idiotą"?! Obrażasz ludzi, poniżasz. Nie przemawiam tu jako fan Punka, tylko zupełnie nie kupuję tekstów „moje IQ spadło do poziomu kremówki. Wszyscy zignorowali fakt, że sam Vince McMahon trzyma nad tym pieczę i nadal Punk jest uważany za buntownika”. WTF?

Stwierdzenie, że WWE wszystko psuje jak najbardziej trafne, ale tu nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości. Andy? Widziałem - pojawił się w FCW. Droga do głównego rosteru nie jest taka łatwa, jakby mogło się to wydawać. Przykład? Sin Cara. Owszem, zgadzam się, że pozostali „laureaci” różnych grup w WWE nie dostali szans, jakie były im obiecane. Mówię o Curtisie czy Kaitlyn.

Ty masz być osobą, którą mile się słucha. Nie zgadzam się tutaj wyjątkowo z opiniami Vercyna, malego, Ghostwritera. Nie jest super, a i dla mnie również nie jest dobrze. Dla mnie jedynie scenki z Kavalem i Punkiem były naprawdę fajne. Reszta? Błędy ortograficzne w chmurkach, wymowa co najmniej dziwna. Bo jeśli brać się za taką rolę to trzeba umieć odpowiednio ubierać słowa i poprawnie wymawiać angielskie nazwy. Pokręciłeś treść polskich przysłów ("dać odciąć sobie nerkę" czy „wrzucić między bajki a mity”). Żart z SES znośny, ale naprawdę - żeby poznać poprawną wymowę określeń związanych z wrestlingiem trzeba oglądać gale. Doskonale słychać wymowę wszystkich słów. Poza tym - istnieje Expressivo, które oprócz niechlubnego zastosowania w filmikach na YT stanowi narzędzie, w którym można sprawdzić, jak dane słowa wymawiać i nie wydaje mi się, że jest to trudne. Jestem osobą, która rzadko udziela się na stronie(i mało przez to znaną), jak i forum Attitude, ale z uwagą śledzę newsy i cykle. U Rafikova faktycznie z obiektywizmem bywało różnie (słodzenie niektórych postaciom), ale wyglądało to ładnie, imponowała mi jego wymowa i dykcja. Uważam, że Twoje wywody powadzą donikąd - wiadomo, że sytuacja z wyjściem z federacji z pasem była storylinowa i uważam, że Punk zasłużył na szacunek w oczach fanów tym, jak ta sytuacja została zagrana i przygotowana. Z tym Mid-Cardem to lekkie przegięcie, bo Punk nie tylko jest główną postacią RAW, ale w dalszym ciągu kręci się wokół pasa WWE. U Ciebie tego brakuje, na dzień dzisiejszy jestem na NIE. Wiem, czepiam się szczegółów, ale taki już jestem i jako widz wymagam spełnienia pewnych wymogów. Moja opinia raczej nie będzie uwzględniana w kontekście przyszłości, ale myślę, że warto, żebyś ją poznał.

Pozdrawiam, Marek

https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262455

Jeszcze wczoraj miałem okazję gratulować Ci przejęcia posady autora Vittitude osobiście, a już dziś mogę oglądać tego efekty na Atti. Świetna robota Seba, w porównaniu do Twoich poprzednich Vlogów spory progres, z jajem, coś czuję że ten program teraz na dłużej zagości w gronie oglądanych przeze mnie produktów z attitude.
https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262458

Cóż. Tak sobie włączyłem to Vttitude, a tu proszę. Na mojej twarzy pojawiło się wielkie zdziwienie, że to właśnie VebVe objął posadę prowadzącego VT. Chociaż tak coś podejrzewałem, że to możesz być Ty Seba, ponieważ ostatnio częściej pojawiałeś się na Atti no i... po prostu to VT było moim zdaniem najlepsze do tej pory. Dlaczego? Powodów jest kilka. Tak bardzo mi się podobało dlatego, że było krótsze niż wcześniejsze VT autorstwa Rafikova. Jedyny minus to te cięcia, ale znając Ciebie, w następnym VT to już nie będzie tak bardzo widoczne jak tutaj. Twój bdb mic skill znam nie od dziś. Z resztą nie tylko ja, ale i paru userów Attitude (np. Adi341) lub Natan :) Fajnie to wszystko przedstawiłeś, było zabawnie, nie zabrakło ironii, którą bardzo lubię no i poruszyłeś ważny temat, nawet bardzo ważny. IMO sam zabawiłeś się w takie shoot'owe promo uderzające w CM Punka no i dobrze, że podkreśliłeś to, że jest to Twoje zdanie bo nie wszyscy muszą się z tym zgadzać. Oby tak dalej VV :)
https://forum.wrestling.pl/topic/27603-vttitude-13/page/2/#findComment-262463