Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Smark talk 1: Matt2Hot vs MS

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam z tej strony „Magister Zapasów” Matt2Hot. Możecie mnie znać lub nie znać, nie skromnie sam o sobie mówię że jestem jedną z ważniejszych osób na Polskiej Scenie Wrestlingu (synonim wywodzi się z elitarnych kręgów zapatrzonych w siebie dupków, którzy myślą że wiedza wszystko oraz od lat walczą z trollami i pokoleniami ESC), wiadomo że dość daleko mi do „ikon” takich jak GOLOB, Boorys czy chociażby znany wam bliżej NiKO, wiem jednak to że mam pewien cel – chcę przekonać (tak „przekonać” to dobre określenie i lepiej brzmi niż „narzucać wam moje zdanie”) jak najwięcej ludzi do tego aby oglądali I/P/L , autorski skrót oczywiście oznacza Indys/Puro/Lucha. I tutaj dochodzimy już do właściwego artykułu, dlaczego nasz naród polaczków-biedaczków nie tak łatwo do tego przekonać ?

Powód oczywiście jest prosty jak budowa cepa. MSowy wrestling stał się po prostu cool i trendy w naszym kraju, dzieciaki w gimnazjach po prostu jarają się tym jak ja niegdyś odcinkami Dragon Balla na RTL7, dwóch czarujących panów o anielskich głosach w składzie Borkowski/Supron wręcz wychodzą z naszych odbiorników reklamując WWE w swoich telewizorach. Ja wiem bardziej ogarnięci znawcy WWE pewnie powiedzą „haha nie rozśmieszaj mnie buraku bez honoru, ja nie oglądam tego gówna na ESC”, tylko chłopie zanim tak pomyślisz uświadom sobie że ja mogę o Tobie też tak myśleć ponieważ twoje elitarne ściąganie gal z tego sławnego internetu nie jest tak „elitarne” jak się Tobie wydaje. Jako że jestem dość atencyjny zawsze podaję swoje GaduGadu w różnych portalach, czy to fora wrestlingowe, czy to YT więc ludzie do mnie piszą, sęk w tym że ci ludzie to po prostu „fani WWE”. Podam może malutki przykład.

Fan WWE – No siema Arbuz, fajne filmiki na YT

Arbuz – no cieszę się że ci się podobają

Fan WWE – widzę że nie lubisz Ceny, ja też go nie lubię…a powiedz mi jakich wrestlerów lubisz ?

Arbuz – hmmm Christopher Daniels, Ultimo Dragon,Great Sasuke, Kawada, Keji Mutoh, PAC, Dino, Naruki Doi….no powiem Tobie pełno ich jest….zależy z jakiego rodzaju wrestlingu…

Fan WWE – AHA……

Głupi urywek prawda ? Ja wiem – NIE WSZYSCY fani WWE tacy są, znam kilku takich ludzi którzy wiedzą że Great Sasuke miał walkę w WWF i potrafią odróżnić genailne walki i wrestlerów od taniego gówna które serwuje nam PWI w swoich TOP500. Tylko tutaj pada moje pytanie – czy wy tak naprawdę możecie to oglądać ? Swojego czasu pewien mój znajomy VebVe ocenił znawców i fanów WWE w grupy, jedna z nich nazywała się „Sado-WWE fani” o co chodzi ? Tacy fani po prostu cierpią oglądając to – ciągle piszą na forach, że walki były do dupy, storyline’y nudziły, gale były ogólnie do dupy i tak już zawsze, dlatego porównanie ich do fanów Sado-maso, czerpią chorą przyjemność z czegoś co jest do bani, nie wiem jak wy, ale gdy ja coś oglądam żenującego np. te głupawe komedie z rzyganiem i sexami to po prostu nie włączam tego po raz kolejny bo wiem że to będzie po prostu kolejne męczenie się nad słabym produktem. No cóż ale fani WWE wiedzą lepiej. Kolejną śmieszną rzeczą jest to jak ludzie próbują być elitarni oglądając TNA, wy tak na serio ? Bardziej kopniętego produktu nie widziałem od czasów WCW, a wy to oglądacie ? Gdzie push to istna ruletka, gdzie storyline’y praktycznie nie istnieją bo człowiek w nich się gubi (tak samo pewnie i writerzy) już po drugim epizodzie, gdzie talenty są grzebane pod różnymi Nasty Boysami itp. O TNA mógłbym napisać naprawdę dużo (raz zrobiłem 50 powodów dla których nie lubię TNA na konkurencyjnym forum). CO jednak jeszcze trochę ratuje TNA ? Oczywiście wymiany ! W których zobaczysz MCMG w ME, Stinga robiącego walki a nie robienie z siebie pośmiewiska parodiując Jokera, czy nawet Samoa Joe w ramówce i normalną walką nie ograniczoną czasem. Podsumowując TNA dawno straciło swoją elitarność, wszyscy wiemy przez co i kogo, ale to oczywiście rozmowa na inny artykuł.

Podam teraz najczęstsze powody dla których małolaty rezygnują z oglądania I/P/L

1. „NIE ROZUMIEM” – chyba najczęstszy powód, nie oglądam Puro bo nie rozumiem Japońskiego i jestem ograniczonym idiotą. Bariera językowa wam tak naprawdę przeszkadza ? SERIO ? Gdy ja zaczynałem swoją przygodę z wrestlingiem (końcówka lat 90) nie byłem starym studentem filologii angielskiej tylko małym gówniarzem i nic nie rozumiałem z angielskiego (no dobra oprócz MADERFAKER), a stare WCW na niemieckich telewizjach dawał mi fun, jak to się działo ? Po prostu zamiłowanie, chęć poznania nowych języków oraz 100% zainteresowania walkami. Ale NIE u was musi być wszystko po angielsku bo wy tacy alternatywni w tym gimnazjum/liceum i myślicie że umiecie wszystko z anglika, najlepiej dla was drogie dzieci załatwił bym obok waszej kanapy Suprona aby wam wszystko komentował. Zresztą nikt nie każe wam iść na głęboką wodę, możecie oglądać amerykańską scenę niezależną gdzie przecież macie wszystko po angielsku.

2. „BO TAM NIE MA SZOŁ” – słucham ? czy ja dobrze czytam ? Wszystkie te osoby które tak mówią chyba w życiu nie oglądały I/P/L. Pierwszy lepszy przykład największe fedracje Lucha Libre – CMLL/AAA, przecież to jest „Meksykański-MS” więc produkt który dostajemy jest skierowany dla fanów show. Trzeba wspomnieć chociażby o takich federacjach jak DDT,Osaka Pro czy Chikara, gdzie oprócz genialnych walk mamy również genialne segmenty. Muszę tutaj przyznać że ja czuje się „zentertejmentowany” gdy oglądam genialną walkę ze wspaniałymi spot-festami, większość fanów WWE myli show z otoczką czyli tymi wszystkimi pyrosami czy efektami świetlnymi w WWE co jest wielkim błędem.

3. „BO JA NIE WIEM ZA CO SIĘ WZIĄĆ” – akurat taki powód nie będzie prze zemnie wyśmiany a to dlatego że faktycznie, wśród tych wszystkich federacji i wrestlerów można się pogubić dlatego na dobry początek radze zaznajomić z określonym tematem: Coś bliżej Amerykańskiego MS’u ? Radze obejrzeć ROH,AAA,CMLL,DGUS. Chcemy całkowity obrót o 180 stopni i zerwać z dotychczasowymi nawykami ? NOAH,AJPW,PWG….Może lubimy ostry hardkor ? – w takim razie BJW, NWA-IS…od czasu do czasu CZW (ta fedka stała się bardziej Indy niż UV). Tak samo z wrestlerami, szukamy showmana ? Colt Cabana,Kikutaro….szukamy najlepszych high-flyer’ów – PAC, Rich Swann, Aerostar…..i tak dalej. Jeżeli chodzi o wybór ja zawszę mogę doradzić w razie jakichkolwiek pytań.

4. „Nie można tego oglądać w TV/Internecie…nie wiem z kąd ściągnąć” – no i tutaj kolejna moja sól w oku, ludzie ! macie prężnie rozwijający dział Download z genialnymi updaterami, wystarczy zjechać 2-3 działy i już macie wypchany po brzegi dział Indys. (nazwa ogólna, nie oznacza ze mamy tam tylko amerykański Indys, ale też Puro czy Lucha) A to że nie macie gdzieś steamu ? Czy chcecie tłumaczyć to tym że jesteście za leniwi aby ściągnąć, macie za mało miejsca na dysku czy za słabe łącze ?

Ja wiem, padło tutaj kilka nieprzyjemnych słów z mojej strony, ale może wypada opuścić ciepły kur***dołek i łyknąć „prawdziwego” wrestlingu ? Jak to kiedyś ktoś mądry powiedział. Gdy jesteś w WWE jesteś aktorem klasy-B, gdy występujesz gdzie indziej jesteś prawdziwym wrestlerem – trochę głupie, ale również trochę prawdziwe. Ok koniec artykułu, Ci co chcieli go doczytać to gratuluję postawy  Ci co nie chcieli pewnie już mają ból dupy i piszą wylewne komentarze , jeżeli chcecie mogę dalej rozwijać temat wyższości I/P/L nad MSem chętnie posłucham propozycji i poczytam komentarze. Pozdrawiam

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Matt2Hot

6

• Ghostwriter

4

• Arthur Credible

3

• Euz

2

Top użytkownicy w tym temacie

szukamy najlepszych high-flyer’ów – PAC, Rich Swann, Aerostar…..i tak dalej.

aaaa Ricochet?? Jak dla mnie najlepszy obecnie HF na świecie

Ktoś kto czuje się elitarny tylko dlatego że ogląda Puro czy Indy, jest takim samym idiotą jak ten kto czuje się elitarny że ogląda WWE czy TNA. Żaden rodzaj wrestlingu nie jest elitarny, każdy ogląda to co mu się podoba i to co go satysfakcjonuje.

Wiadomo że zdecydowana większość fanów preferuje MS, nie zawsze jest to jednak kwestia upodobań, ale po prostu tego że nic innego nie znają, a więc chwała ci za to że napisałeś coś takiego. Myślę że sposobem na przekonywanie ludzi do I/P/L nie jest jakieś wyśmiewanie się z fanów MS czy na siłę udowadnianie że Puro czy Indy są cool, ale po prostu zwykłe promowanie, pomaganie fanom którzy chcą rozpocząć z tym przygodę.

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261215

Ktoś kto czuje się elitarny tylko dlatego że ogląda Puro czy Indy, jest takim samym idiotą jak ten kto czuje się elitarny że ogląda WWE czy TNA. Żaden rodzaj wrestlingu nie jest elitarny, każdy ogląda to co mu się podoba i to co go satysfakcjonuje.

Wiadomo że zdecydowana większość fanów preferuje MS, nie zawsze jest to jednak kwestia upodobań, ale po prostu tego że nic innego nie znają, a więc chwała ci za to że napisałeś coś takiego. Myślę że sposobem na przekonywanie ludzi do I/P/L nie jest jakieś wyśmiewanie się z fanów MS czy na siłę udowadnianie że Puro czy Indy są cool, ale po prostu zwykłe promowanie, pomaganie fanom którzy chcą rozpocząć z tym przygodę.

Polecam mój kanał na YT gdzie promocja tego wszystkiego jest tak wielka że grozi banem od YT za łamanie praw autorskich :)

Ja po prostu wywalam to co mam na sercu, możesz mnie uważać za ignoranta i ogólnie debila który się wywyższa ok...ale i tak uważam że w naszym kraju oglądanie I/P/L to sprawa elitarna i dla ogólem ogarniętych ludzi, bo jak nazwiesz to że np. JA wiem co się dzieje w danych federacjach np. w japonii oraz w Amerykańskim MSie naraz, gdy tymczasem fan WWE (nazwijmy go Mateusz lat 16) wie tylko co tam u wójka Vinsa ? Soory ale dla mnie prawdziwy fan wrestlingu pwoinien mieć dalekie horyzonty w których dostrzega rónież inne federacje a nie tylko WWE/TNA i które umie doceniać. W sytuacji zapatrzenia się tylko na WWE to właśnie ten Mateusz jest ignorantem nie ja.

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261222

Wiesz to nie zawsze chodzi o WWE czy TNA, ale ogólnie o mainstream. Ja na przykład jestem fanem main streamu, i najbardziej to lubię, jednak nigdy nie pogardzę indy czy lucha, gorzej jest z puro, które sam nie wiem czemu do mnie nie trafia. Walki często są genialne no i fajnie się to ogląda, no ale czegoś mi brakuje, czegoś że będę oglądał gale za galą. Jakoś nie czuje tego wszystkiego, inna sprawa że ja po prostu nie mam czasu na oglądanie wszystkiego. Uwielbiam DGUSA, CZW, AAA ale co z tego jak obejrzę jedną galę na kilka miesięcy.

Oczywiście zgodzę się że zainteresowanie się I/P/L to jest jakby oznaka większego wtajemniczenia, jednak jeśli chcesz kogoś przekonać do oglądania tego, no to najgorszym co możesz zrobić to kpić z fanów MS, bo jak znając realia polskiego internetu to co drugi ci powie coś w stylu "Wal się z tymi japońcami".

Chciałbym żebyś tak w miarę szczegółowo opisał kiedyś każdy z tych rodzajów, napisał co w każdym z osobna jest wyjątkowego, co specyficznego, czego możemy się spodziewać. No abyś przybliżył trochę tym "zielonym" że tak powiem z czym to się je.

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261226

ArthurWF znamy się nie od dziś, z konkurencyjnego forum, gdzie padało wiele powalonych rzeczy z naszych stron (pamiętasz Twoje legendarne "Za Hogana w TNA jest lepiej", albo moje "HHH - mistrz techniki" ? xDDD) Racja muszę przyjrzeć się każdego rodzaju osobno i jak najbardziej przystępnie go przedstawić. Ja wiem nie pierdziele się z opisywaniem i wyśmiewaniem fanów MSu jednak w pewnym szaleństwie jest metoda - gdybym lakonicznie zaczną opisywać że "MS jest Bee" nikt nawet by nie spojrzał na to co robię i ludzie dalej jarali by się Johnami morrisonami. Jak to pewien niespełniony szef wrestlingowej federacji mówił "Controversy makes cash" czy jakoś tak :)

W dodatku może troszeczkę mi zależy na szumie, dzięki niemu jak najwięcej osób może pomyśli dwa razy i zaznajomi się z tematem.

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261237

Sado-maso fani - podoba mi się to określenie. :) Coś w tym jest. Z federacją Vince’a to jest tak, że trzeba czekać (dzisiaj) na jakieś światełko w tunelu. Gdy się ono pojawia (dla wielu fanów w zeszłym roku było to Nexus, a w tym roku był to CM Punk) wszyscy się cieszą, przebąkują o kresie ery PG, a później doznają kolejnych rozczarowań, światełko znika i zaczyna się marudzenie. Ale wiesz… internet ma to do siebie, że głównie się w nim marudzi. Myślę, że fani WWE nie są wyjątkiem pod tym względem. Narzekamy na polityków, a jednak tą politykę śledzimy i mądrzymy się na jej temat, wkurzają nas kiepscy piłkarze, ale orientujemy się w ostatnich wydarzeniach boiskowych i na nie narzekamy… itd. itp.

Natomiast uważam, że receptą na kryzys związany z WWE i TNA jest „I/P/L” (będę używał Twojego Matt skrótu) bądź ucieczka we wrestlingową historię (a takowa w przypadku federacji Vince’a jest moim skromnym zdaniem bardzo interesująca). Sam zacząłem śledzić RoH i PWG (i chyba nawet bardziej podoba mi się ta druga federacja), może regularniej zacznę śledzić CZW. W moim przypadku jednak ogarnięcie wszystkich federacji graniczy z cudem (czasu na przyjemności mam naprawdę mało i nie jest to wymówka), a mainstreamowi nie pokazałem jeszcze środkowego palca i siłą rzeczy czasu na „I/P/L” nie mam zbyt wiele. AAA i CMLL próbowałem, ale na próbach się skończyło. Nie moja bajka. Japońskich federacji jeszcze nie liznąłem, ale mam zamiar to zmienić.

Trudno mi polemizować ze stwierdzeniem, że „Gdy jesteś w WWE jesteś aktorem klasy-B, gdy występujesz gdzie indziej jesteś prawdziwym wrestlerem.” Zbyt mało wiem na temat I/P/L, żeby jednoznacznie odpowiedzieć prawda/fałsz. Z tego co jednak zdążyłem się zorientować to w MS nie zobaczę takiego hardcore’u jak w CZW i tak dobrych walk jak w RoH lub w PWG (przynajmniej nie ma na to takiego ciśnienia, bo pozycję w federacji Vince’a można dzisiaj zdobyć dzięki umiejętnościom aktorskim, a pozycję w RoH czy PWG dzięki umiejętnościom ringowym). Natomiast nie za bardzo kumam o co chodzi ci Matt z „BO TAM NIE MA SZOŁ”. Większość ludzi wspominając o szeroko pojętym entertainmentcie nie tyle ma na myśli fajerwerki i podskakującego przy nich Kofiego Kingstona, ale storyline’y i wszystko co się z nimi wiąże. A tutaj układają się one w dość płynną operę mydlaną. Można dzisiaj kręcić na nie nosem, bo targetem są przede wszystkim osoby w okolicach 12-14 roku życia, ale to nie zmienia faktu, że ci ludzie potrafią to robić. Gdyby targetem byli 30-latkowie to jestem przekonany, że kreatywni z federacji Vince’a także robiliby najlepsze storyline’y we wrestlingowym świecie.

Tego bym się trzymał. Aczkolwiek nie mogę oprzeć się wrażeniu, że fanom I/P/L wydaje się, że mają się tak do fanów MS jak ludzie czytający Dostojewskiego do ludzi czytających Harlequiny. Być może jestem ignorantem ale wg mnie wrestling nie jest aż tak rozwijającą rozrywką, żeby wozić się w związku z tym, że ktoś ogląda WWE a ktoś I/P/L. Niemniej jak ktoś ogarnia coś o czym reszta nie ma pojęcia to jest to na wagę złota - przynajmniej na forach takich jak Attitude, czy w ogóle na PSW. Ale zadzierać nosa też nie ma co…

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261248

Soory ale dla mnie prawdziwy fan wrestlingu pwoinien mieć dalekie horyzonty w których dostrzega rónież inne federacje a nie tylko WWE/TNA i które umie doceniać.

Ja pozwolę sobie skomentować tylko to jedno wyrażenie. Trąci to trochę według mnie podziałem na "prawdziwych polaków" i tych, którzy nimi nie są. Dla mnie 12-letni fan oglądający wrestling na ESC i cieszący się z kolejnego zwycięstwa Ceny, myślący, że to wszystko dzieje się naprawdę, wcale nie jest gorszy od starego wyjadacza oglądającego puro, czy indys już x lat, a patrzącego na tego małolata z politowaniem. Dlaczego? Bo i ten i ten czerpią przyjemność, każdy na swój sposób z oglądania wrestlingu, wszystko jedno czy MS, czy I/P/L.

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261292

Przeczytałem, pomyślałem i postanowiłem, że napisze. Na forum jest kilku zapaleńców I / P / L i przekonywali oni resztę użytkowników do obejrzenia, spróbowania paru fedów. Jednych przekonali (w tym mnie) innych nie. Byli jednak przy tym bardzo kulturalni i nie wpychali nic na siłę, krytykując FANÓW mainstreamu. Bycie fanem wrestlingu, opiera się na oglądaniu tej rozrywki, czerpanie z niej przyjemności i orientowanie się przynajmniej w jednej federacji. Takim samym fanem wrestlingu jesteś Ty, ja, czy dzieciak, który podnieca się w telewizji widokiem Ortona. Wrestling oglądam od wczesnego dzieciństwa, poznałem go dzięki starszemu bratu i pamiętam jak markowałem Hitmanowi, DDP i Goldbergowi w WcW, widziałem też kasety ze starymi galami WWF. Później dzięki internetowi poznałem prawdę o tym biznesie i oczywiście przyjemność była mniejsza. Zacząłem jednak śledzić znowu WWE, urzekło mnie także TNA. Po pewnym czasie za namową m.in. LK z tego co pamiętam spróbowałem takich federacji jak CZW, Dragon Gate, Roh czy CMLL i nie umiałem się w to wszystko wkręcić, potrzebowałem całej tej otoczki, właśnie show i storylinów, które tak krytykowałeś. W tym co oglądam, zawsze próbuje szukać plusów, czegoś na co będę czekał z tygodnia na tydzień. Dla przykładu w WWE był to Edge, proma, walki, segmenty, nawet mu trochę markowałem. I teraz zadam Ci pytanie. Czy przez to, że osobiście nie porywa mnie I / P / L jestem gorszym fanem/osobą od Ciebie? Czy jest to wyznacznik mądrości bądź inteligencji? Każdy lubi co innego. Fan ligi angielskiej w nogę nie jest wcale gorszy od fana ligi włoskiej i na odwrót. Ważna jest tolerancja, wzajemny szacunek i zrozumienie. Ty jednak masz jakieś poczucie wyższości, nie wiem dowartościowuje Cie to. Taki artykuł byłby w porządku, gdybyś po prostu zrobił listę plusów, podał jakieś ciekawe walki, storyliny, wrestlerów, ale wolałeś wyśmiać ludzi, którzy oglądają MS od lat.

P.S Jeden z moich ulubionych wrestlerów to Ultimo Dragon, którego notabene masz w avatarze, widziałem wszystkie jego walki jakie udało mi się znaleźć na portalach typu youtube, więc jeżeli chciałbyś mi zarzucić mój brak wglądu w cały biznes to raczej Ci to nie wyjdzie. Peace!

P.S 2 Też o nim nie słyszałem.

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261300

ale i tak uważam że w naszym kraju oglądanie I/P/L to sprawa elitarna i dla ogólem ogarniętych ludzi

Stwierdził no-name magister zapasów. Ja pierdole.

Dlaczego wiedziałem ze tak będzie ? Możecie mnie nie znać bo działałem tylko na konkurencyjnym forum oraz YouTUbe. Osobiście nie sądziłem że wyskoczycie z takim sarkazmem i jednocześnie spamem. No nic, sagujcie mój temat dalej....

Żeby nie było że jestem jakiś no-name'owy, fakt mój nie ma tylu wyświetleń co kanał atti, jednak ma o dziwo wiecej subyskrypcji.

http://www.youtube.com/watch?v=mUY-l6NmN5Q&feature=channel_video_title

http://www.youtube.com/watch?v=m2lmzWdIEaY&feature=channel_video_title

Uwaga bocz: Amerykański backyard xD

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261324

Nie kumam tego spamu. Dyskusja mogła być moim zdaniem kontynuowana, miała jakiś potencjał, a zrobiły się przytyki. Dziwne, że dzieje się to przy poklasku "zielonych".

Żeby nie było że jestem jakiś no-name'owy, fakt mój nie ma tylu wyświetleń co kanał atti, jednak ma o dziwo wiecej subyskrypcji.

Wg mnie - niepotrzebne licytowanie się.

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261331

Nie kumam tego spamu. Dyskusja mogła być moim zdaniem kontynuowana, miała jakiś potencjał, a zrobiły się przytyki. Dziwne, że dzieje się to przy poklasku "zielonych".

Wg mnie - niepotrzebne licytowanie się.

Po prostu chciałem pokazać ze nie jestem zupełnie no-name'owy, wiem są to tak jakby przechwałki. Też mnie dziwi postawa modów, którzy zamiast wylać na mnie szambo chłodno mówią "człowieku ja cię nie znam" - to może warto by było poznać ? (czy już się nie nadaje bo robię niepotrzebnie zadymy i wyzywam fanów WWE ?)

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261332

Sorry, Matt ale to nie jest YT gdzie dasz jeden śmieszny filmik, w drugim obrazisz Cena'e i zaczną ci w dupę włazić (sam podałeś przykład). Jak dla mnie założyłeś bardzo dobry temat, dobrze to rozpisałeś, ale popełniłeś błąd pisząc, że oglądanie i/p/l to sprawa elitarna. Sam nie oglądam tego i możesz mnie uznać za idiotę - jebie mnie to. Jednak uważam, że MS jest ciekawszym produktem. Spójrzcie na taką erę Attitude. Walki ssały (są mity, że w erze attitude walki były zajebiste, ciosy odbanowane, kozacki hardcore - gówno prawda), ale storyline'y były czymś dla czego chciałeś to oglądać. Po prostu wymuszały u ciebie myślenie - ciekawe co będzie na następnej gali? Jak sprawy się potoczą? Nie czuję się na siłach krytykowania IPL, ale Amerykański MS bardziej stawia na segmenty jak i postacie. Ile mamy ciekawych postaci na Raw, Sd, Impact? Story. Pod względem story też uważam, że MS przeważa, ale to już moja subiektywna opinia. No i nie zgodzę się, że w American MS są sami aktorzy klasy b. Wątpię, by najlepsi aktorzy odgrywali postać arystokraty z takim dobrym skutkiem jak ADR, czy postać kowboja tak dobrze jak Storm. To moja opinia. Co do sado maso fanów to ja się zgadzam z tym, wkurzają mnie tacy ludzie.. sam czekam do RTWM bo wiem, że WWE ma kryzys chwilowy.

Znam dużo ogarniętych ludzi, którzy jednak wybrali MS. Ludzi się nie szufladkuję. :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261334

Jak dla mnie założyłeś bardzo dobry temat, dobrze to rozpisałeś, ale popełniłeś błąd pisząc, że oglądanie i/p/l to sprawa elitarna.

Wg mnie Matt napisał to w sposób wyzywający, trochę się powoził, ale co z tego skoro nikogo nie obrażał. Trochę pieprzu w poście nie zaszkodzi. Oczywiście wtedy trzeba się liczyć z jakąś ripostą. Ale niech to będzie na zasadzie dyskusji, a nie pośmiechujek uwalających temat (zwłaszcza, że jest przyzwolenie "zielonych"). Matt podał swoją argumentację, a kilku użytkowników odpisało mu jednym zdaniem nic nie wnosząc do tematu i nie starając się polemizować. Mnie osobiście brakuje dyskusji MS a I/P/L w takim stylu - zwłaszcza, że jestem na etapie poznawania tego drugiego.

Ludzi się nie szufladkuję. :roll:

Na dobrą sprawę to wszyscy lubimy szufladkować ludzi, ale się nie przyznajemy. :)

Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261340

Walki ssały (są mity, że w erze attitude walki były zajebiste, ciosy odbanowane, kozacki hardcore - gówno prawda)

Oglądając sporo walk z tego okresu stwierdzam, że wtedy po prostu booking był "normalniejszy" i wszystko dało się dużo łatwiej "przetrafić", przez co tacy jak na przykład Kane wcale nie wychodzili na drewna, bo byli rozpisani w zupełnie inny spsób niż teraz.

sam czekam do RTWM bo wiem, że WWE ma kryzys chwilowy.

Wydaje mi się, że aż tak długo nie będziesz musiał czekać. Hadaszyszek napisał już o tym w temacie o SmackDown - zbliza się Survivor Series, wraca The Rock, już wtedy powinno być ciekawie.

Tylko tutaj pada moje pytanie – czy wy tak naprawdę możecie to oglądać ?

Można byłoby Ci odpisać w jednym zdaniu - zalezy kto czego szuka w 'wrestlingu'. Niektórzy podniecają się, jak PAC "walczy z grawitacją", innych to nie rusza, bo wolą zobaczyć jakis dobry segment. Można być i fanem WWE i I/P/L, chyba nie ma w tym nic złego (ja na przykład miałem na dysku już kilka gal PWG, a tylko w jednym przypadku [seven] dotrwałem do końca).

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261341

Sorry, Matt ale to nie jest YT gdzie dasz jeden śmieszny filmik, w drugim obrazisz Cena'e i zaczną ci w dupę włazić (sam podałeś przykład). Jak dla mnie założyłeś bardzo dobry temat, dobrze to rozpisałeś, ale popełniłeś błąd pisząc, że oglądanie i/p/l to sprawa elitarna. Sam nie oglądam tego i możesz mnie uznać za idiotę - jebie mnie to. Jednak uważam, że MS jest ciekawszym produktem. Spójrzcie na taką erę Attitude. Walki ssały (są mity, że w erze attitude walki były zajebiste, ciosy odbanowane, kozacki hardcore - gówno prawda), ale storyline'y były czymś dla czego chciałeś to oglądać. Po prostu wymuszały u ciebie myślenie - ciekawe co będzie na następnej gali? Jak sprawy się potoczą? Nie czuję się na siłach krytykowania IPL, ale Amerykański MS bardziej stawia na segmenty jak i postacie. Ile mamy ciekawych postaci na Raw, Sd, Impact? Story. Pod względem story też uważam, że MS przeważa, ale to już moja subiektywna opinia. No i nie zgodzę się, że w American MS są sami aktorzy klasy b. Wątpię, by najlepsi aktorzy odgrywali postać arystokraty z takim dobrym skutkiem jak ADR, czy postać kowboja tak dobrze jak Storm. To moja opinia. Co do sado maso fanów to ja się zgadzam z tym, wkurzają mnie tacy ludzie.. sam czekam do RTWM bo wiem, że WWE ma kryzys chwilowy.

Znam dużo ogarniętych ludzi, którzy jednak wybrali MS. Ludzi się nie szufladkuję. :roll:

Jedyny normalny co się skapł ze popularność na YT wbiłem dzięki głupawym filmikom xD Ale cóż od czegoś trzeba zacząć, WrestleFans też zaczynało wbijać popularność na debilizmie xD ALe do rzeczy. Po raz pierwszy spotykam kogoś kto ma takie same odczucia do ery Attitude. Co prawda może padły tam ze 2 5-stary ale to nie zmienia faktu że po prostu walki wtedy ssały niemiłosiernie, jak cały ME (no soory ale uważanie Stone Colda za dobrego wrestlera, nie mówimy tutaj o czasach WCW,Japana to jak uważanie że Batista miał dobrego skilla, inaczej można powiedzieć że był bardzo charyzmatycznym i genialnym aktorem) ogólnie rzygam kiedy widzę kolejną walkę Hoganów/Rocków/Cenów - ten stary syf niezniszczalnego superbohatera się nigdy nie zmienia dlatego taka moja niechęć do polityki WWE.

Wiadomo taki Sin Cara,Daniel Bryan czy Christian na pewno nie są aktorami tylko porządnymi wrestlerami - tylko po co poszli do WWE ? Na pewno tym 3 panom nie jest potrzebna żadna promocja więc co robią w WWE ? Oczywiście zarabiają pieniądze, wiadomo trzeba jakoś żyć i spłacać kredyty za te wille z basenami, jednak tutaj trzeba odgrodzić człowieka jak i wrestlera (ta sławna sprawa z Chrisem Benoitem czy traktować go jako mordercę czy jako znakomitego wrestlera), pewnie znów zostanę zrugany ale wysłucham każdej opinii nawet z cyklu "tak kończą frajerzy".

Nie rozumiem tylko tych ludzi którzy pewnie nie przeczytali tego w całości a artykuł ma kilka moich dość solidnych argumentów, to zamiast odpowiedzieć na nie woleli odpisać po szczeniacku "nie znam cię". (bo jeden mod tak napisał to już cała dzieciarnia musi tak samo), trochę wstyd zważywszy jaką rangę ma Atti, ponieważ ja jako krzykacz mogę być szybko usunięty, ale już cała grupa ignorantów już nie, prawda ?

https://forum.wrestling.pl/topic/27521-smark-talk-1-matt2hot-vs-ms/#findComment-261344

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...