Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Vengeance PPV (zapowiedź, spoilery, dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Co do WWE to cieniutko im się wiedzie. Mówię to z przykrością, bo jeszcze niedawno czekałem z wyczekiwaniem na każdy odcinek Raw. Czasy Punka, który ciągnął tą federację niestety minęły. Jak dla mnie CM powinien przejść na SD!. Czemuż? Otóż gimmick Best in the World jest wg mnie gimmickiem tego typu, że wymaga, by zawodnik był w centrum uwagi. Na Raw to jest niemożliwe, na Smacku? Owszem. Dlatego dla mnie byłoby to sensowne.

Ja na razie przeczekam te 3 miechy, SS obejrzę, chociaż jak karta będzie godna uwagi, TLC może też, ale trudno by zacząć oglądać tygodniówki. Story roku przechodzi w crap roku, ADR nie jest zbytnio ciekawy i najlepsze, że nie ma jakiegoś dobrego wrestlera do feudu, Punk to face w gaciach, bez wyrazu, Sin Care ciężko się ogląda. Z jako takich pozytywów - Mark Henry prowadzi feud z Big Showem, jakby to dobrze rozegrali to byłoby nieźle (nie jestem haterem giant'ów, a im słabe walki mogę wybaczyć :D) i feud Ortona z Rhodesem, Ari Boom, oraz Dolph i Swagger story. Niestety minusy przeważają. Czekam na Road to WM, bo wtedy rozpoczną się nowe story a stare zakończą.

Takie moje przemyślenia na temat WWE.. :>

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

19

• TakerFanKrk

7

• Revertant

7

• Vercyn

6

Top użytkownicy w tym temacie

Tylko co do jednej walki napiszę.

Henry vs. Big Show.

Najlepsza byłaby interwencja. Nie wiem czy Kane już wyleczył kontuzję, ale wydaje się możliwy powrót w niedługim czasie. Panowie pofeudowaliby trochę ze sobą, i dołączyłby do tego Undertaker :twisted:

Ten 4osobowy feud mółgby potrwać do WM, gdzie Undertaker kończy swoją karierę w WIELKIM stylu 8-)

Tylko pytanie czy Taker dałby radę, no i czy dadzą mu jedną "ofiarę".

A co do reszty to zedytuję niedługo.

Celldweller - Blue Stahli

Nie wiem czy to mi się coś uroiło ale czy na którymś tam SD! nie było słychać Kane'a mówiącego "Zemsta będzie moja"?

• Reputacja:   1

Dziwne bo gdy chciałem zaktualizować kartę (dzięki informacji Vercyna) to na wwe.com pomimo tego dalej widnieje walka o pasy Tag Team, nie ma natomiast ani słowa o pojedynku pomiędzy Zigglerem a Ryderem o pas Mistrza Stanów Zjednoczonych...

Dziwne bo gdy chciałem zaktualizować kartę (dzięki informacji Vercyna) to na wwe.com pomimo tego dalej widnieje walka o pasy Tag Team, nie ma natomiast ani słowa o pojedynku pomiędzy Zigglerem a Ryderem o pas Mistrza Stanów Zjednoczonych...

Sprawa jest prosta. Dolph Ziggler będzie walczył w 2 walkach na "Vengeance". W jednej będzie bronił pasa US przeciwko Ryderowi (walka ogłoszona na SD!), a potem będzie walczył ze swoim partnerem Swaggerem o pasy Tag Team przeciwko Air Booms.

Końcem końców stawiam, że Doplh najpierw przegra US Championship, a potem zdobędzie pasy TT :) ....

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Końcem końców stawiam, że Doplh najpierw przegra US Championship, a potem zdobędzie pasy TT ....

Też mi się tak wydaję ;) Na Vengeance przydałby się jakiś wielki return... Mi to się marzy powrót Brothers of Destruction, wtedy by rozpierducha była... No ale cóż, na to raczej liczyć nie można.

And that's the bottom line, 'cause Stone Cold said so!

4263941014eb13bffce0e5.jpg

Końcem końców stawiam, że Doplh najpierw przegra US Championship, a potem zdobędzie pasy TT ....

A ja myślę, że najpierw będzie walka o pasy TT, którą wygra AirBoom przez błąd Zigglera, a później w walce o US Title Swagger odegra się Dolphowi przyczyniając się do jego porażki i zobaczymy face turn Dolpha i odejście Vickie do Jacka i feud Swagger vs. Ziggler.

Zapraszam do czytania i komentowania mojego Diary.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=33813&sid=

A ja myślę, że najpierw będzie walka o pasy TT, którą wygra AirBoom przez błąd Zigglera, a później w walce o US Title Swagger odegra się Dolphowi przyczyniając się do jego porażki i zobaczymy face turn Dolpha i odejście Vickie do Jacka i feud Swagger vs. Ziggler.

Albo jest opcja że Ziggler zgarnie obydwa tytuły i w ten sposób go podpromują może nawet do ME.Pamiętamy jak to było z Mizem trzymał pas TT i pas US przez kilka miesięcy a potem walizeczka i pas WWE dlaczego by nie powtórzyć tego z Dolphem a jeszcze w między czasie feud z Swaggerem dobrze by mu zrobił.A ja wiemy WWE lubi zaskakiwać i pewnie bardzo mało osób spodziewało by się takiego rezultatu.

We walk alone in the unknown

We live to win another victory

We are the young

Dying sons

We live to change the face of history...

2482447074e46ec6d7986d.jpg

Fakt, że trzymanie dwóch pasów jednocześnie jeszcze bardziej wypromowałoby Zigglera, ale coś mi się nie widzi, by AirBoom stracili pasy - mnie się nie przejedli, pasują idealnie jako tag i niech trzymają te tytuły, a Dolph i Swagger niech zajmą się wreszcie feudem, choć pewnie to po survivor series odłożyli. Btw ciekawe, czy Ryder dostanie pas, są dwie opcje. Albo promocja Zigglera i dwie wygrane walki na jednej gali, albo dwie porażki - z czego pierwsza przez jakiś błąd, a druga przez Swaggera, który wkurzyłby się na Dolpha. Będzie na pewno ciekawie.

Dla mnie Dolph i Swagger to nie jest żaden TT, z dupy zrobili TagTeam, zeswatali ich bo nie było pomysłu i tyle.

I hate this idea, that you are the best.

Because you not.

I'm the best.

Best in the world.

I'm CM Punk and you're not.

John Cena vs. Alberto Del Rio

Del Rio wygra. Znając pomysły WWE ktoś wmiesza się w walkę i przez to Cena przegra. Następnie skupi się na feudzie z Rockiem, a Del Rio na feudzie z Punkiem.

Mark Henry vs. Big Show

Nie po to daje się push na Henryego, żeby nagle przegrywał z Big Showem, który kolejny raz będzie jobować. Jedyne co może w tej walce zaciekawić to np. interwencja Kane'a, inaczej to może być żenada :(

Triple H & CM Punk vs. The Miz & R-Truth

Nie wiem czy jest sens to komentować, wiadoma sprawa

Zack Ryder vs. Dolph Ziggler

Ludzie uwielbiają Zacka, więc i bez pasa nadal będzie mieć wielu fanów. Aha, wybaczcie przecież on jest Internet Championem...

Randy Orton vs. Cody Rhodes

Bezsensowna walka, jak może mistrz walczyć na dużej gali w walce nie o tytuł? Cody dostanie push w najbliższym czasie i to duży, ale ostatnio jest tak że pojawia się info że ktoś dostanie push a następnie dla uwiarygodnienia przegrywa przez jakiś czas (Punk, Bryan)

Sheamus vs. Christian

Christian jobuje, Sheamus dostaje pusha więc po co to komentować :smile:

Kofi Kingston & Evan Bourne vs. Dolph Ziggler & Jack Swagger

Airboom to faceowy team, i nie stracą pewnie pasów, ale musi dojść do jakiejś zmiany posiadaczy pasów na gali więc pewnie zostaną poświęceni i na nastepnej gali odbiorą pasy rywalom

Beth Phoenix vs. Eve

Eve dostanie pas i będzie faudować z Kelly Kelly...

Ogólnie gala zapowiada się strasznie słabo, widać że WWE skupia się na Rocku i SS, pamiętam komunikaty gdy WWE OFICJALNIE wypowiadało się o powrocie Takera właśnie w okolicach Vengeance, dlatego ciekawiła mnie ta gala. A tak kolejna walka Ceny z Del Rio, walka dwóch panów w stylu XXL na SD, taka gala która się odbędzie ale za tydzień mało kto będzie pamiętał co sie na niej działo. Żadnego mocno rozrysowanego feudu, takie po prostu ktoś się pojawił i walczy...

• Reputacja:   1

Wypowiadałem się wcześniej, ale wtedy było tylko 3 walki. Teraz, gdy jest pewna i pełna karta mogę się wypowiedzieć po raz drugi.

Moje zdanie na temat walk o główne pasy już znacie oraz na temat walki TT Miz/ Truth vs Punk/HHH. A więc wypowiem się o pozostałych walkach:

TT Championship:

Przewiduję tutaj dwie opcje. Jedną mniej wiarygodną, drugą bardziej. Pierwsza to taka, w której Ziggler przegra którąś z walk i rozpocznie feud z Swaggerem. Druga to, że wygra obie walki czego bardzo bym chciał i dostaniemy dużo, ale to dużo lepszą powtórkę z zeszłego roku z Mizem. Myślę, że 2 opcja jest bardziej możliwa, bo ten talent zasługuje na tak potężne promocje i wbicie go do ME. Co do walki, już jedna ich była na poprzednim PPV i była bardzo dobra więc zatem nie mam nic przeciwko do niej, aby się nie odbywała, a jestem jak najbardziej za.

Randy Orton vs Cody Rhodes:

Myślę, że w tej walce wygra młody Rhodes. Jakby inaczej. Cody musi wygrać, aby feud się rozwinął. A z drugiej strony wygrana Ortona i na najbliższym SD po gali PPV Undashing atakuje Vipera i domaga się rewanżu, bo coś tam.... i wtedy go jedzie. Walka zapowiada się ciekawie i z historią tej dwójki, jak i ringowo.

Sheamus vs Christian:

A tutaj to w ogóle pojęcia nie mam kto może wygrać. Obstawiam Sheamusa, ale tylko z tego względu, że wcześniej praktycznie obstawiłem samych heeli jako zwycięzców, a jakiś face musi wygrać. Co jak co, ale walka będzie stała na wysokim poziomie co jest na 100 % pewne.

Ryder vs Ziggler:

Tutaj pretendenta nie trybie. Nie jestem hejterem Zacka, ale i go tylko trochę lubię. Nie mam żadnego znaczącego zdania o walce, ale oby Ziggler wygrał.

Divy:

Nie interesuje mnie to.

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

John Cena vs. Alberto Del Rio © - sam Main Event jak i cała ta gala nie interesuje mnie za bardzo. Jak przed Night of Champions byłem do nich pozytywnie nastawiony (inna sprawa, że całą walkę przewinąłem) tak teraz za przeproszeniem ni chuja nie jestem. W typerze stawiałem na Del Rio, choć nie zdziwię się, gdy wygra Cena. Last Man Standing Match może sprawić, że miło i przyjemnie obejrzy się to starcie, ale mam nadzieje, że końcówka będzie lepsza niż jakaś pomoc ring annoucera, gdyż to będzie takim oklepanym i dosyć mało oryginalnym motywem.

Big Show vs. Mark Henry © - Te starcie o pas również mnie nie podnieca, no bo trudno by było. Nie widzę jakoś Showa z pasem WH, a Henry spisuje się jako champion dobrze, więc stawiam, że to on wygra albo po prostu jakoś zachowa tytuł. Liczę na powrót Kane'a, który wtedy zmierzyłby się z tym panem na Survivor Series, przegrał, a następnym pretendentem może zostałby powracający The Undertaker?

Triple H & CM Punk vs. The Miz & R-Truth - najciekawiej zapowiadający się pojedynek, jednak także jaj nie urywa. Wydaje mi się, że wygra para heelowa i liczyłbym tutaj na to, że Johnny Ace przywróci Kevina Nasha przez co HHH i Brooks zostaną wyruchani(ha ha). Po prostu wygrana tych dobrych nie ma chyba zbyt dużego sensu jak dla mnie.

Zack Ryder vs. Dolph Ziggler © - mam nadzieje, że Ziggler wygra. Wolę go od Rydera i podoba mi się jako mistrz. Obstawiałem to, że pas straci wcześniej i nie stracił, więc teraz myślę będzie tak samo. Poza tym jest jeszcze Mason Ryan i moim zdaniem to on może odebrać tytuł blondynowi.

Randy Orton vs. Cody Rhodes - wygrana Rhodesa byłaby naprawdę miłym zaskoczeniem, jednak już sam remis byłby czymś fajnym i promującym mistrza IC. Nie mam więcej do powiedzenia na temat tego starcia.

Sheamus vs. Christian - chętnie zobaczę one more match pomiędzy nimi, ale ten feud jest taki...nudny, że nie wiem. Albo jeden atakuje drugiego, albo na odwrót. Wiem, że to taki typowy mid-carderowy program, ale mogli im dać jakiś segment w ringu z mikrofonem i już byłoby znacznie lepiej, a taki Spear/Brouge Kick co Smackdown mnie nudzi.

AirBoom © vs. Dolph Ziggler & Jack Swagger - Ci pierwsi z pasami wyglądają dobrze i nie wydaje mi się, żeby mieli je utracić. Myślę, że ich title run potrwa jeszcze trochę, a następnymi mistrzami na pewno nie będzie ten Vickie Team, przynajmniej według mnie. Gdyby walka o pas US byłaby openerem, to można wykorzystać jakoś niedyspozycje Zigglera, jego zmęczenie itp.

Beth Phoenix © vs. Eve - boję się, że ta druga pani zdobędzie pas. Ta druga pani jest chyba jeszcze gorsza od Kelly Kelly, ktoś użył stwierdzenia, że to taki Kofi Kingston Div i całkowicie się z tą osoba zgadzam. Chciałbym, żeby Beth pobyła jeszcze mistrzynią co najmniej do Wrestlemanii, a tam bym zobaczył jej mecz z Natalyą o pas...

Generalnie złapałem nieco "zadyszkę" jeśli chodzi o WWE, bo...za dużo jednak tych gal PPV w ostatnim czasie było i nie wiem, czy nie ograniczę się do samego przeczytania raportu albo wyników.

Liczę na powrót Kane'a, który wtedy zmierzyłby się z tym panem na Survivor Series, przegrał, a następnym pretendentem może zostałby powracający The Undertaker?

Tak samo myślę. Mógłby teraz obronić tytuł Henry, by starcić go na Survior Series na rzecz Kana. Rewanż na TLC też by przegrał. Na Royal Rumble dali by mu byle jakiego przeciwnika. Na Elimination Chamber powraca Taker i wygrywa Elimination Chamber Match SmackDown i ostatnią walką Takera na WM-ce byłby One More Match z bratem o WHC. Wygrywa Taker, podwyższa streak do 20-0, wbiega przerażony Bryan z walizką, lecz Taker wygrywa z nim i mamy streak Undertakera 21-0. Deadman odchodzi i zabiera World Heavyweight Championship i mamy połączenie rosterów, a głównym pasem jest WWE Championship.

Zapraszam do czytania i komentowania mojego Diary.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=33813&sid=

Tak samo myślę. Mógłby teraz obronić tytuł Henry, by starcić go na Survior Series na rzecz Kana. Rewanż na TLC też by przegrał. Na Royal Rumble dali by mu byle jakiego przeciwnika. Na Elimination Chamber powraca Taker i wygrywa Elimination Chamber Match SmackDown i ostatnią walką Takera na WM-ce byłby One More Match z bratem o WHC. Wygrywa Taker, podwyższa streak do 20-0, wbiega przerażony Bryan z walizką, lecz Taker wygrywa z nim i mamy streak Undertakera 21-0. Deadman odchodzi i zabiera World Heavyweight Championship i mamy połączenie rosterów, a głównym pasem jest WWE Championship.

W sumie bardzo prawdopodobne rozwiązanie ale Taker ma już podobno wrócić właśnie na Vengeance(dzisiejsze PPV gdybym źle napisał ;d).

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif