Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Vengeance PPV (zapowiedź, spoilery, dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

23 października 2011

San Antonio, Texas (AT&T Center)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a0/Vengeance%27.jpg/200px-Vengeance%27.jpg

Ostateczna karta:

http://www.wwe.com/f/imagecache/teaser_normal/match/image/2011/10/20111010_vengeance_mhenrybigshow.jpg

1. World Heavyweight Championship Match

Mark Henry © vs Big Show

http://www.wwe.com/f/imagecache/teaser_normal/match/image/2011/10/20111010_vengeance_cenadelrio.jpg

2. WWE Championship "Last Man Standing" Match

Alberto Del Rio © vs John Cena

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/10/20111010_vengeance_tagmatch.jpg

3.Tag Team Match

Awesome Truth vs CM Punk & Triple H

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/10/20111017_vengeance_eve_beth_0.jpg

4.WWE Divas Championship Match

Beth Phoenix © vs Eve Torres

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/10/20111017_vengeance_airboom_swagger_dolph.jpg

5.WWE Tag Team Championship Match

AirBoom © vs Dolph Ziggler & Jack Swagger

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/10/20111017_vengeance_orton_rhodes.jpg

6.Single Match

Cody Rhodes vs Randy Orton

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/10/20111019_vengeance_sheamus_christian.jpg

7. Single Match

Sheamus vs Christian

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/10/20111018_vengeance_ryder_ziggler_c.jpg

8. United States Championship Match

Dolph Ziggler © vs Zack Ryder

Zapraszam serdecznie do dyskusji

Edytowane przez TakerFanKrk
  • Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

19

• TakerFanKrk

7

• Revertant

7

• Vercyn

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Jak narazie ciekawa jedynie walka showa z henrym bo big show wraca bo dlugiej przerwie . bo ilez mozna ogladac to samo starcie cena vs alberto ? chcialbym zobaczyc walke tag teamowa , ale napewno jesli takowa by sie odbyla to wygrana idzie na konto triple h i punka . chodz kto wie , wszystko moze sie zdarzyc ale to raczej prawdopodobna wersja . moze by sie pojawil big dady cool ?

21192790814e99aea3747df.jpg

WWE potwierdziło walkę tag-teamową, więc możesz ją dodać do oficjalnej karty.

bo ilez mozna ogladac to samo starcie cena vs alberto ?

Oni dopiero będą ze sobą walczyli po raz drugi (chodzi o solówkę i pay-per-views.), więc według mnie "ilez mozna" - nietrafione.

Big Show vs. Mark Henry - Nie ma co liczyć na jakiś super pojedynek, jeszcze bez stypulacji to już w ogóle, ale mam nadzieję, że Big Show będzie przez cały pojedynek wściekły, to wtedy trochę to ubarwi, może, żeby dodać tam jakiś punktów do tego feudu, to by dać powrót Kane'a? Chociaż chwila moment, pamiętam jak na facebooku WWE robiło jakieś proma z Takerem, na portalach o wrestlingu pisali o jego powrocie, więc kto wie. Może jednak Deadman powróci już teraz, szczerze to chciałbym tego, żeby już w końcu Phenom wrócił i wytrzymał do tej WMki, na której skończyłby swoją karierę. Jak na razie, feud Showa z Henrym się rusza, gdyż nikt im nie stoi tak jak o pas WWE..

Alberto Del Rio vs. John Cena - Promocja tragiczna, czuję, że walka również taka będzie jak na Night of Champions, ciekawe czy podbiją Cenie licznik, bo w sumie ponoć Del Rio też ma wziąć udział w tym dużym Survivor Series meczu w Madison Square Garden. Tutaj nie ma co się rozpisywać, walka rewanżowa dla Ceny, którą mam nadzieję, że przegra i to jakoś NIE KANTEM, choć to mało prawdopodobne.

O reszcie na razie nie mam co pisać, więc jak będzie wiadomo więcej, to wtedy zedytuję post.

18056192365019276624f15.jpg

Mr.Snaki napisał/a:

bo ilez mozna ogladac to samo starcie cena vs alberto ?

Oni dopiero będą ze sobą walczyli po raz drugi (chodzi o solówkę i pay-per-views.), więc według mnie "ilez mozna" - nietrafione.

chodzilo mi o to ze ile mozna ich 2 ogladac ? byla duzo starc z nimi , liczac oczywiscie raw .

21192790814e99aea3747df.jpg

Narazie najciekawsza jest walka tag teamowa.Zgadzam sie ,ze promocja walki Ceny i ADR jest bardzo słaba.Nic tylko czekac na uzupelnienie karty.Chcialbym Rhodsa przeciwko Ortonowi.

11432243244f1c49d0369f1.gif

• Reputacja:   1

Do gali pozostało już tylko 10 dni, a więc jeden taping RAW i SD. Co oni mogą przez ten czas zrobić, jakoś jeszcze podpromować feud o pas WWE za mało czasu na to. A ich promocja jest bardzo słaba. Chociaż walka może być dobra, ale taka walka bez promocji już jest słaba. Henry vs Show wreszcie czy też niestety dostaniemy walkę dwóch gości wagi ciężkiej, dla jednych jest to plus (ja) dla innych minus. Myślę, że Mark i Show nas nie zawiodą i będą się mocno starali nam coś dostarczyć. Oby był tylko steel champion.

I walka Tag Team bardzo jestem z niej zadowolony, może być pięknie.

Ogólnie: Średnio się na razie zapowiada. Do WWE kiepska promocja, aczkolwiek prawie jej w ogóle nie było i nie ma. Najmocniejszym punktem gali jest walka TT.

Edit:Przepraszam 2 tapingi SD.

Widać, że zaczynają promować Tagi. :D Śweitna walka się szykuje. Big Show mógłby odebrać tytuł Henremu, ale tylko po to, żeby czarny sobie nabił statystykę odbierając pas. Walkę Ceny z Alberto chyba przewinę, bo jak na razie jest to najmniej interesujący pojedynek.

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

Kolejna gala PPV będąca zapychaczem przed Survivor Series. W krótkim czasie WWE robi 3 gale więc nie może być przecież inaczej. Czasu na promocję za mało, na razie interesująco zapowiada się walka tagów, no i ciekawi mnie co dalej z WSM (oczywiście od strony ringowej walka zassie). Na walkę Jasia i Alberto mam wyjebane, liczę tylko, że Meksykaniec zatrzyma pas, bo kolejny run Ceny w tak krótkim czasie byłby przegięciem pały. Ech... za dużo tych PPV w roku. Powinni wyjebać takie badziewia jak OTL, czy CP to można by lepiej podbudować pozostałe gale.

Nie licz, na to, że WWE wyrzuci parę gal, gdyż robią tego jak najwięcej, także robią te super-gale, typu roulette czy viewer's choice, tylko po to, by zdobyć co raz to więcej $$$. Mówisz, że kolejny run Ceny byłby przegięciem, WWE już od dawna "przegina", więc się nie zdziw jak Jan ponownie dostanie pas, po czym go straci na którymś tam RAW. Tak jak już sporo osób pisało, że chcą pobić rekord Rica Flaira i co raz bardziej mi się wydaję, że tak będzie.. Jak już o Cenie mowa, to ogólnie mnie się on podoba (bez głupich skojarzeń) chodzi o postać, tylko jedno mnie w nim wkurwia, a mianowicie "Kocham Was WWE Universe.." oraz "Kocham Was (tutaj miasto)" to jest po prostu teraz niesmaczne. Tak w ogóle cieszyłem się na wieść, że Alberto ma feudować z Ceną, gdyż Johnowi udało się wypromować bardzo ładnie Wade'a Barretta, czy Miza, ale tutaj to już jest tragedia, jednakże gdyby nie było programu z Triple H'em/CM Punkiem/AwesomeTruth, to na pewno konflikt o pas WWE byłby o wiele lepszy. Na moje to zdaje mi się, że WWE myśli "A teraz wszyscy zapatrzeni w Triple H'a, Johna Laurinaitisa, Trutha, Miza, cały ten feud, więc po cholerę mamy się starać z feudem o pas WWE." Jeśli może tak myślą, to są po prostu głupcami. Owszem, ten feud z zarządem przyćmił program o pas, ale to nie powód, by szmacić główny tytuł federacji. Teraz przejdę do pasa WHC, tu jest dobrze prowadzony przez rok 2011, a dlaczego, bo walczą o niego ciekawi zawodnicy, mieliśmy Edge - Dolph, Edge - Del Rio, Christian - Del Rio, Orton - Christian, Orton - Henry a o WWE? Cena - Miz, Cena - Punk, Cena - Del Rio. Dobrze, że CT chcę dać feud Punkowi z Albertem, zawsze to Cenę odsunie od niego i zajmie się Rockiem, także dopiero zobaczylibyśmy go z tytułem po WM-ce z czego się niezmiernie cieszę. Z drugiej jednak strony, czuję, że jakby kreatywni tak bardzo zaangażowali się w pas mistrzowski federacji to nie byłoby tak zajebiście z pasami mid-cardowymi tak jak jest teraz, a więc z jednej strony - źle, z drugiej - dobrze..

Nie licz, na to, że WWE wyrzuci parę gal, gdyż robią tego jak najwięcej, także robią te super-gale, typu roulette czy viewer's choice, tylko po to, by zdobyć co raz to więcej $$$.

No niby racja, ale organizacja PPV, też trochę Vince'a kosztuje, a jak buyrate takich gówien jak Capital Punishment spadnie poniżej pewnego poziomu (na co liczę), to przestanie opłacać się ich tworzenie i będzie można wypromować mocniej większe gale. A jak wiadomo większa promocja, to większa oglądalność i więcej $. Dla mnie optymalnym rozwiązaniem byłoby zostawienie 4 PPV z wielkiej czwórki, i 4 mniejszych gal (tu w szczególności MiTB bo zdała świetnie egzamin).

Mówisz, że kolejny run Ceny byłby przegięciem, WWE już od dawna "przegina", więc się nie zdziw jak Jan ponownie dostanie pas, po czym go straci na którymś tam RAW. Tak jak już sporo osób pisało, że chcą pobić rekord Rica Flaira i co raz bardziej mi się wydaję, że tak będzie.. Jak już o Cenie mowa, to ogólnie mnie się on podoba (bez głupich skojarzeń) chodzi o postać, tylko jedno mnie w nim wkurwia, a mianowicie "Kocham Was WWE Universe.." oraz "Kocham Was (tutaj miasto)" to jest po prostu teraz niesmaczne.

Ostatni run Ceny z pasem to był szczyt debilizmu, a jak wiadomo wrestling, choć ustawiany, powinien być możliwie najbardziej realistyczny i tworzony w oparciu o logikę. Po chuj dawać kolesiowi który jest już wielokrotnym mistrzem pas na 2 tyg, jak nie po to by sobie statystyki podbił? Dobra przebolałbym jak by to był element jakiegoś ciekawego storyline'u, ale to był kurwa jakiś jebany żart. Kasy raczej McMahon też na tym nie utrzepał bo przeszło to bez echa, teraz ludzie żyją Punkiem, Hunterem zamieszaniem na szczycie, itd. Cena zdobywający pas to norma więc sprzedaż jego towaru i tak już wysoka, się nie zwiększy, a ludzie nie kupią większej ilości gal niż zwykle tylko z tego powodu by zobaczyć jak Jan broni tytułu bo to się już wszystkim poza markami Jasia przejadło. Dla mnie Cena jako face jest już skończony. Nie jestem hejterem Johna, bo doceniam jego charyzmę i poświęcenie jakie wkłada w swoją pracę, ale kurwa ileż można wałkować jedno i to samo. Jego postać wymaga heel turnu, który pewnie za jakiś czas nastąpi, bo dostaje on coraz większy heat (zwłaszcza na PPV, bo na tygodniówkach to trochę inna publika). Co do rekordu Flaira to Cena go pobije i to z palcem w dupie, nad czym ubolewam bo Johnowi do The Nature Boy'a dużo brakuje.

Z drugiej jednak strony, czuję, że jakby kreatywni tak bardzo zaangażowali się w pas mistrzowski federacji to nie byłoby tak zajebiście z pasami mid-cardowymi tak jak jest teraz, a więc z jednej strony - źle, z drugiej - dobrze..

Tego bym się nie obawiał, bo w czasach gdy pas WWE był naprawdę mocno promowany (np. poczatek lat 90, czy era attitude) pasy midcardowe też stały wysoko. Wystarczy popatrzeć na mistrzów IC: Rick Rude, Perfect, Hitman, Michaels, Austin, Rock itd.

Jego postać wymaga heel turnu, który pewnie za jakiś czas nastąpi,

Jakoś nie jestem przekonany, że zaraz go dostanie, ale także uważam, że powinien nastąpić, bo racja - Dostaje większy heat niż Christian, czy inny heel czasami, a od listopada ma się rozkręcać program z The Rockiem, więc to jest dobry moment. Tylko, że po WMce co dalej? Nie ma się co na razie rozpędzać.. Mnie by tylko pasowało, by usunęli z jego postaci podlizywanie się publice, to stawia go naprawdę w bardzo złym świetle, jest irytujące jak np. "Cześć, Dallas jak się macie, kocham Was.." Tego się już słuchać nie chcę.

Tego bym się nie obawiał, bo w czasach gdy pas WWE był naprawdę mocno promowany (np. poczatek lat 90, czy era attitude) pasy midcardowe też stały wysoko. Wystarczy popatrzeć na mistrzów IC: Rick Rude, Perfect, Hitman, Michaels, Austin, Rock itd.

Ja się właśnie boję, że jeśli program z zarządem, GM'em RAW i innymi się skończy to skończy się również sielanka z pasami mid cardowymi, że kreatywni powrócą do pasa WWE. Dodam jeszcze, że czas by pas U.S przekazać Swaggerowi, Alexowi czy nawet (w co cholera wątpię) Morrisonowi, a feud o pas WWE dać Dolphowi. Chociaż i tak, jakby Ziggler feudował z Ceną, to John by tylko nabijał sobie na nim licznik, przy czym lekko-promowałby Dolpha.

Lizodupstwa Ceny raczej nie wyeliminują, bo na tym między innymi opiera się jego postać face'a. Co do tego heel turnu, to pisząc, że dostanie go za jakiś czas miałem na myśli nie zaraz, ale właśnie WMkę i walkę z Rockiem. To znakomity moment, lepszym byłaby tylko walka z Takerem o streak, która pewnie już nie nastąpi. Po WMce zaś widziałbym Cenę jako mega heela- dominatora, który rozpierdalałby wszystkich na swej drodze. I tutaj pojawia się na jego drodze CM Punk jako nowa twarz federacji, lub ktoś inny kogo WWE chce wypromować. Możliwości byłoby na prawdę dużo, na pewno więcej niż obecnie z wypalonym jako face'm Jasiem.

del Rio vs Cena. Same plusy. Zero podbudowy, zero zainteresowania, zero odzewu, kompletne zero. Wydaje mi się, że robią ten mecz na siłę, byle kogoś zapchać. Będzie to chyba najnudniejszy pojedynek wieczoru. Obaj ringowo nie są źli, no ale trzeba stworzyć odpowiednią atmosferę. Rock ma powrócić na tygodniówki przed Survivor Series... Myślę, że mogli by to ożywić wrzucając Rocka w trakcie pojedynku jako komentatora. Nie wiem, Cena straciłby koncentrację, Rock odwracałby jego uwagę i Cena przegrywa swój rewanżyk oraz odsuwa się od pasa.

I hate this idea, that you are the best.

Because you not.

I'm the best.

Best in the world.

I'm CM Punk and you're not.

Dla sprostowania ;]

Alberto Del Rio © vs. John Cena

Last Man Standing match for the WWE Championship

plus

Beth Phoenix © vs Eve Torres