Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Pierwsza w Polsce amatorska gala wrestlingu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   15
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Pierwsza w Polsce amatorska gala wrestlingu.. na taki wpadł pomysł Boryss redaktor innego portalu o wrestlingu.. oto szczegóły :

Na wstępie informuję, że pomysł powstał pod wpływem topicu Karllosa (Wrestling Live!), który zaproponował, aby zrobić spotkanie i potrenować na jakiejś hali wrestling. Poszedłbym nieco dalej...

Jak wiecie ring PPWF leży złożony i czeka na swój moment. Wiadomym jest fakt, że transport, rozłożenie i sala kosztują. Po przeciwnej stronie mamy kilkudziesięciu fanów, którzy chcieliby sprawdzić się na ringu wrestlerskim. Tak jest. Proponuję organizację pierwszego ogólnopolskiego zlotu fanów wrestlingu z ringiem PPWF, a co za tym idzie przygotowaniem gali, czyli bookerką, oprawą muzyczną, treningiem i ostatecznie walkami!

Spotkanie wraz z galą byłoby profesjonalnie filmowane.

W przypadku dużego zainteresowania byłbym w stanie zaprosić TV i przedstawicieli prasy sportowej.

Zlot byłby dwudniowy. Plan do ustalenia, lecz z pewnością w grę wchodziłby weekend. Piątek przygotowanie, sobota trening i bookowanie gali, wieczorem impreza w zarezerwowanej knajpie, hotel, niedziela szlify i gala.

Jestem w stanie zająć się kompleksową organizacją imprezy. Z Waszej strony oczekuję wyrażenia opinii i deklaracji kto jest chętny i jaka powinna być realna kwota od uczestnika.

Przewidywany termin - wiosna 2006r.

No i teraz mam pytanie.. czy ten pomysł to realność waszym zdaniem.. czy tylko mrzonki.. i do takiej gali/zlotu/spotkania nie dojdzie..

Moim zdaniem.. w kraju gdzie nawet nie było zwykłego zlotu na piwo.. (oprócz jednego w Wawie..) .. to powstanie takiej dużej imprezy 2 dniowej stoi pod wielkim znakiem zapytania..

Druga sprawa to koszty.. za 2dniową imprezę z noclegiem będą one dosyć wysokie.. (tak mi się wydaje.. ale poczekajmy może na kosztorys Boryssa)..

Ciekawa wypowiedz znalazla sie w komentarzach na WF :

a co z bezpieczeństwem? Przeciez ludzie nie potrafią walczyć, jedynie widzieli to w TV.. to nawet nie amatorstwo.. co będzie jak ktoś komuś zrobi krzywdę? Kto za to będzie odpowiadał? Chyba właśnie organizator...

Zapraszam do wypowiadania się..

https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

17

• SixKiller

16

• Ceglak

12

• Itchy

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Yo,

Ciekawe jak to wygląda pod względem prawnym. Tak się zastanawiałem kto bedzie odpowiadał jak coś pójdzie nie tak, albo zdarzy się jakaś tragedia...oby nie.

Niech się chłopaki bawią. W sumie to na tym chyba polega scena Indy.

https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27791

Szczerze nie jestem zbytnim zwolennikiem Wrestlefans i wchodzę tam "od święta",ale nawet bym chciał aby coś im z tego wyszło.Jest jeszcze jedno (w zasadzie pare)"ale":

- nikt w polsce się nie zna na wrestlingu od strony praktycznej (czyli to co wspomniał już Przemek i Shpaku)

- miejsce organizacji - chciałbym zauważyć że fani wrestlingu są porozrzucani po całym kraju i nie pojadą sobie z miejsca do Warszawy na organizację gali. W to jeszcze wchodzi fakt że niektórzy pracują (= brak urlopu) inni nie pracują (=brak kasy na wyjazd i nocleg),a w dodatku ok. połowa to jeszcze nastolatkowie czyli...dzieci (bez obrazy dla Was) i chyba niewielu by rodziców puściło swoje dzieci na "jakąś tam galę wrestlingu" aby się jeszcze broń Boże pozabijali.

- brak kasy już był wspominany.

Podsumując jeszcze kilka innych mniej lub bardziej ważnych czynników wyjdzie że....niestety ciężko naprawdę bardzo ciężko będzie Borrysowi zorganizować galę wrestlingu pomimo szczerych chęci i intencji rozpropagowania tej formy rozrywki w naszym kraju.

https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27794

Moim zdaniem ciekawy pomysł, niestety nielatwy w realizacji. Plan Boryssa jest bardzo ambitny, ale faktycznie została pominięta kwestia bezpieczeństwa. Wszyscy znamy wrestling w teorii, ale nikt w praktyce (WeeMan błagam, nie odzywaj się!). Nie nazywam praktyką tego co robiliśmy z kolegami przy róznych okazjach. Jeżeli podczas takiej gali wydarzyłaby się tragedia - czego nie można wykluczyć - to organizator nie uniknąłby odpowiedzi prawnej, dlatego uważam, że to przedsięwzięcie dość ryzykowne. Zwłaszcza, że większość fanów wrestlingu to nastolatki, każdego może ponieść brawura. Jestem ciekaw co z tego wyniknie. My zawsze mieliśmy problemy organizacyjne, być może Boryssowi jako pierwszemu udałoby się zgromadzić wielu fanów w jednym miejscu :). Przestrzegam przed nadmiernym optymizmem, bo przypuszczalnie teraz wiele osób wyrazi swoje zainteresowanie a im bliżej będzie ostateczny termin tym więcej osób będzie z różnych powodów wypadać. Życze powodzenia, ale nie wróżę sukcesu.
https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27795

Pomysł ciekawy, pogibany i przede wszystkim niepewny, ale jesli takie cos miałoby miejsce, na pewno się tam pojawie. Trzeba miec ambicje i marzenia, a polski fed wrestlingowy na pewno zalicza się do mojej pierwszej piątki [nie mówiąc już o występie w takowej]. Gorzej może być od strony "technicznej". Praktycznie nikt na polskiej 'scenie'[buahahaha] wrestlingowej na poważnie nie uprawiał wrestlingu i prawdopodobieństwo nieplanowanych i skopanych wydarzen tak w ringu jak i poza nim jest gigantyczne. Mam nadzieje, zę termin będzie w miare realny i czekam na informacje. [bTW: Dawno tak optymistycznie nie zareagowałem, ale TO może być ciekawe]
https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27798

fuck ja bym sie na to pisał, nawet pod banderą Boryssa, shit nawet mu moge reke albo i noge podac

jesli chodzi o bezpieczenstwo to przeciez po jest trening zeby sobie krzywdy potem nie zrobic i przetrenowac mozliwe do wykonania spoty, wiem bo niejednego juz próbowałem

PANOWIE TU NIE MA CO MARUDZIC, TU TRZEBA DZIAŁAĆ.

Możecie pomyslec ze to głupi pomysł, ale od czegos trzeba zaczać. Na co nam całe to gadania o galach, fora i sciaganie gal... wiadomo ze polowa z nas miałaby ochote na wejscie na ring

poleciałem troche, bo jestem szczerze podjarany, sam chciałem cos takiego organizowac, ale jak mi sypnieto cena za wypozyczenie ringu bokserskiego i hali to podziekowałem i z podkulonym ogonem wrociłem do domu

https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27799

Mnie tam bardziej ciekawi jak taka walka miała by wyglądać. Że niby dwaj obcy sobie kolesie wyjdą na ring i zrobią dobrą walkę? Biorąc pod uwagę polską mentalność to szybko zamieni się w to UFC i tylko będą się lać po mordach.
https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27801

Ja osobiście nie widzę większego problemu z dojazdem gdziekolwiek. Nie raz tłukłem się przez całą Polskę na jakiś konwent anime i było 0 problemu a frekwencja na ww zawsze oscylowała w okolicach 300-500 osób. Co do noclegu każdy bierze sobie karimate i rozkłada się gdzie chce w wynajętym na zlot pomieszczeniu. Bardziej właśnie pasowałaby mi tu forma konwentu z projekcjami, konkursami, mini giełdą a "walka" mogłaby być dodatkiem będącym kulminacją spotkania. Rzecz na pewno warta jest przemyślenia.
https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27802

Brychu - dramatyzujesz. Nie wierze, żeby aż tak zle to się skonczyło - w końcu nikt nie chce być w mniejszym lubi wiekszym stopniu odpowiedzialny za upadek projektu, a takie zachowanie jest bardzo mało koleżeńskie i profesjonalne. Idąc twoim tokiem rozumowania co drugi mecz w chociażby WWE konczyłby się mordobiciem "Bo Trypel nie chciał mi zajobować" albo "Bo on ma pas dłużej niż ja".

Cegła - podzielam twój entuzjazm. I teraz prawdopodobnie przegnę, ale nie moge się powstrzymać, żeby tego nie napisać: to może wynieść polski wrestling na następny poziom. Mam szczerą nadzieje, ze pomysł wypali i pomimo młodego wieku chętnie przyłoże łapę do projektu!

https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27803

Cegła: masz rację, zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że większa część niż połowa chciałaby tego spróbować. Tylko są tego plusy i minusy. Wśród chętnych znaleźliby się racjonaliści, którzy mają przegląd tego na co mogą sobie pozwolić, a co jest poza ich zasięgiem. A co z resztą? Wiesz dobrze na jakich postrzeleńców można trafić w naszym środowisku, wielu z nich po wejściu na ringu poczułoby, że wszystko jest dla nich możliwe. A przecież każdy będzie chciał wystąpić, nie znamy sie na tyle dobrze aby wiedzieć na co kogo stać. Jeden dzień treningu to zdecydowanie za mało.

Brychu: w tym co mówisz jest trochę racji. Na pewno znalazłyby się też osoby, którym nie spdobałby się przeznaczony dla nich booking.

Mnie ten pomysł się podoba. Na pewno jest to wyjście naprzeciwko pewnego marazmu, który nas dręczy od wielu lat, ale weźcie pod uwagę wszystkie za i przeciw, bo niektórzy z Was kwestię negatywnych aspektów zepchnęli na margines :).

https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27805

Moim zdaniem mimo ryzyka i niepewności warto coś takiego zorganizowac bo samym gdybaniem nie przekonamy się czy wrestling w naszym kraju ma sznsę zaistnieć. Napewno początek będzie bardzo trudny ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa!
https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27807

Six masz duzo racji w stwierdzeniu ze postrzelenców nie brakuje, ale z tym trzeba sie wszedzie liczyc, mysle jeednak ze nikt na siłe by supermana nie odgrywał

co do mnie moge nawet jobbnąć Borrysowi ;) byle wziąć udział w tym przedsięwzięciu.

Zaoferowałem juz swoją pomoc nie tylko jesli chodzi o aspekty rasslingowe ale i wszelką pomoc(oczywiscie na miare mozliwosci) w organizacji. To może pomoc nam wszystkim

Co tu duzo mowic, mozna sie spotkac, pogadac, poznac osoby z naszego swiatka i zaryzykuje stwierdzenie ze dogadac sie w koncu dzieki takiemu powiedzmy "konwentowi" i moze osiagnac jakies Porozumienie Ponad Podziałami :)

co do formy to jednak postawiłbym na galę jako centrum uwagi a wszystko dookoła powinno tylko dodawac smaczku.

p.s.

na poczatek pare matchy na koniec battle royal :) a na koniec wszyscy grzecznie na piwko

dobrze ze wraz z noworocznym postanowieniem zacząłem znowu o siebie dbać, przyda się może w koncu to wszystko na coś :)

https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27808

Pomysł na pewno wart uwagi... Jesteśmy wszyscy fanatykami wrestlingu - wypadałoby choć raz stanąć na ringu... W sumie na razie to jesteśmy trochę jak kibice w kapciach, którzy owszem, przy browarze obejrzą mecz, ale w życiu nie kopali piłki (oczywiście nie do końca, bo możliwość gry w piłkę i walki na profesjonalnym ringu to rzeczy tak od siebie dalekie jak Kurt Angle i John Cena :twisted: )... Co do terminu - nie wiem, czy jeszcze będę w Polsce, ale gdybym był - kto wie...
https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27820

• Reputacja:   228

Brychu - dramatyzujesz. Nie wierze, żeby aż tak zle to się skonczyło - w końcu nikt nie chce być w mniejszym lubi wiekszym stopniu odpowiedzialny za upadek projektu, a takie zachowanie jest bardzo mało koleżeńskie i profesjonalne. Idąc twoim tokiem rozumowania co drugi mecz w chociażby WWE konczyłby się mordobiciem "Bo Trypel nie chciał mi zajobować" albo "Bo on ma pas dłużej niż ja".

Tak, tylko że w WWE pracują profesjonaliści i to za niezłą kasiorę - jedno i drugie (a zwłaszcza: jedno + drugie, z naciskiem na to drugie :twisted:), potrafi złagodzić nerwowość.

Nie wyobrażam sobie też trochę, jakby takie walki miały wyglądać skoro "wrestlerzy", którzy mieliby stanąć na przeciwko siebie - nie ćwiczyli nigdy wcześniej ze sobą. Sorry, ale nie róbmy z siebie Hitman'ów, czy Cripplerów - którzy bez wcześniejszego przygotowania mogą zaimprowizować niezły match. Taka improwizowana "wolna amerykanka" w wykonaniu amatorów, którymi niewątpliwie jesteśmy - mogłaby być bardzo niebezpieczna dla zdrowia.

Ponadto należałoby najpierw przeprowadzić jakiś sprawdzian "umiejętności" występujących delikwentów, tak co by ktoś, na fali CZW, czy ECW, poniesiony ułańską fantazją - nie próbował walnąć SSP z balkonu :twisted:, albo wywalić komuś tombstone'a na betonie :twisted:

Ogólnie rzecz biorąc - jestem baaardzo sceptyczny, bo zbyt wiele jest rzeczy, które należałoby dopracować i zbyt mało fizycznych możliwości aby to zrobić. W każdym bądź razie - fajnie jak by coś takiego wypaliło i na dodatek, nikt podczas takiej gali nie skręcił sobie (lub, co gorsza - komuś) karku...

Wszyscy znamy wrestling w teorii, ale nikt w praktyce (WeeMan błagam, nie odzywaj się!).

He, he - rozwaliłeś mnie tym tekstem Six na łopatki :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27829

jak tak czasem czytam tu niektóre wypowiedzi to dochodzę do wniosku(bez obrazy) że lepiej siedzieć z załozonymi rękoma i psioczyć...

wiem ze lepiej pomyslec a pozniej zrobic jest mądrym powiedzeniem, ale jak czytam tu zawodzenie i marudzenie, typowe dla Polaków, że sie i tak nie uda, połamiemy sobie karki, itd to krew mnie zalewa...

jest okazja żeby coś drgnęło i poruszłbym niebo i ziemie aby do tego doprowadzić. A jeśli sami tego nie zrobimy to kto to za nas zrobi??

Poprosimy Scotta Putskiego żeby zaprosił tu kolegów na gale??

czy może wystosujemy pismo do Vinniego żeby zaszczepił wrestling na polskim gruncie

i opcja trzecia, może Russo i jego chrześcijańska organizacja skuma się z o.Rydzykiem i obaj dadzą nam "Chrześcimanie". Kurcze o.Rydzyk ma wpływy i może do niego rzeczywiście trzeba by było uderzyć w tym względzie ;)

p.s.

kurcze pozostawiam swój wpis bez komentarza bo sam się "zamurowałem"

https://forum.wrestling.pl/topic/2735-pierwsza-w-polsce-amatorska-gala-wrestlingu/#findComment-27831

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Czytam fabułę i to jest film dla mnie Niestety nie oglądałem, ale posiłkując się jednym z najlepszych oraz w sumie moim pierwszym 'skeczem' ze "Śmierci na 1000 sposobów" zaryzykuję :  Tam było podobnie - kolega patrzy, a parka w lesie się dyma. Chłop, więc zaczął tyrać kiepana, ale mu było mało. Na szczęście nieopodal przechodził szop pracz, więc chłop go myk i zaczął posuwać. Szop w końcu się wyrwał i utarmosił jegomościowi Wacka   Podejrzewam, że nie będzie to samo, ale postanowiłem się podzielić  
    • -Raven-
      Film Doom Generation. W jednej ze scen, jeden z trójki bohaterów podgląda pozostałą dwójkę jak się dymają. Co było kontrowersyjnego w tej scenie?
    • CzaQ
      Nowy Rok, Nowa Era! Yuhuuu!  Otwarcie sezonu, czyli coś się wydarzy. Pewnie jakiś pas zmieni właściciela, będą epizodyczne występy itd.  Post będzie trochę inny niż zwykle, ale mam nadzieję, że się będzie podobał.  Na początek paczka wideo - jak zwykle dobra w W. Tryplak już kłamie, że sold out arena kiedy pełno siedzeń wolnych i od razu mu nos rośnie Na początek wychodzi The Rock ze skiepszczonym theme songiem. Pierwszy zgrzyt, wolałem riffy. I.... gra face'a znowu? WTF.. to było szybkie. W dodatku póżniej te materiały wideo z backstage'a i cała otoczka jego feudów szlag trafił. Solo Sikoa czeka na Rzymka w walce stołów. Rzymianinowi polepszyli theme song. Ten wstęp dużo daje. Pełno interwencji oraz wygrana Romualda?! Niesłuchane, wręcz niewiarygodne. Mamy teaser nowego zawodnika. Zapauzowałem. Co tu pisze? Penera? Penra? A może Penta ;>  Ciekawie.  Royal Rumble w przyszłym roku w Riyadzie.. czyli będzie niesłychane gówno. Quiz : Co zawsze CzaQ robi jak @ KyRenLo  wrzuca nowe foty dupeczek? :  Cena przemowa. Aż zapomniałem, ze to jego ostatni rok... I musiał przypomnieć jak zmaścili jego pojedynek z Takerem. Boże co za bookingowe gówno to było., Istny samograj tak spierdolić. Ale przyzwyczaili nas. OK, jestem pewny, że tę edycję RR wygra Jasiexor. Wydaję mi się, że nie pójdzie po pas WWE tylko WHC bo tego nowego WHC jeszcze nie miał. Gunther przegra z Ortonem i będzie Cena vs Orton part 67 z tym, że jak Joshua wygra będzie jako jedyny mistrzem 17 razy w karierze, a więc przebije Flaira. Natomiast Kodas zmierzy się z Pancurem o główny pas. I mamy main eventy obu nocy. Może jeszcze tak się przytrafi, że Randall dobije do 16 razy pas i zwakuje po czym oboje z Jasiem będą mogli zostać rekordzistami - to by było stawka. Aczkolwiek nie wiem ile razy Orton miał pas i nie chce mi się sprawdzać. O rany. X pac wygląda jak na święta zjadł X paca i stał się Bully Rayem. Powiedzcie, że nie! :   Livka Brazil vs Ryja Ripley - no i mamy obiecany title match. Jeśli jedyny to będzie zmiana. And there it is. Nowa mistrzyni. Co za zaskoczenie. Za to po walce Domino dostał w jajka, a Andrzej zaliczył cameo. Przyjechał, zebrał czek, popozował z fajną duperą i tyle go widzieli. Jeszcze zbotchował (jak kogoś ominęło ) : https://www.youtube.com/watch?v=VK-4MnsfAIA&ab_channel=VogulePoland24 Jeszcze jedno - czy Alienowej czasem nie było widać sutka w tym przydużawym staniku? O fuck! Bayley na backstage'u. Chyba trochę podjadła na święta.  https://www.youtube.com/watch?v=LKuriXNyZeY&ab_channel=ReptilianinSHOTY kurde ta Lyra Valkyrie'a fajna jest! "Main Event' Jey Uso vs Drew McIntyre. A, czyli wychodzi na to, że chłopaki w końcu spadli z hierarchi. Tak mi się przynajmniej zdaję. I mam nadzieję. Drew aż się zesrał na rzadko :  Nowa zabawa! Tu macie template Drew jak sra - wklejcie go w najzabawniejszym miejscu :   Wchodzi kolejny epizod tym razem Hulk Hogan. A gdzie Colby Covington? ;d Na koniec walka wieczoru CM Punk vs Seth Rollins.  Jeszcze kilka lat temu powiedziałbym, że najlepsi ringowo zawodnicy, teraz to ci na najwyższym szczeblu, którzy jako tako się prezentują choć Punkowiec ostatnio nie zachwyca. To XXX na plecach Filipa to w końcu oznaka, że założył konto na Pornhubie w końcu i nadaje z AJ Lee?  Ogólnie spoko walka - dużo się działo było kradnięcie finisherów, przełamywania, zmiana przewag i 'dramatyczny' finish.  Phil wygrywa? Wow, nowe, nie znałem.  Ogólnie spoko gala. Tutaj mały dodatek.  Polskie akcenty @ MattDevitto :      I na koniec mały bonus, czyli już typowy mem o netflixie tym razem w 'naszym' wydaniu     Nawet dobry odcinek, ciekawe ile taki poziom się utrzyma
    • Jeffrey Nero
      Jak tylko ogłosili tą galę w Australii to wiedziałem, że raczej na 99% wygra Toni. Casey Lee ostatnio trenowała z Mercedes Mone też jest z Australii może dla dobrej reakcji zaliczy tam debiut.
    • PTW
      TO SIĘ DZIEJE! Na sobotniej gali oficjalnie rozpoczynamy turniej o pas mistrzowski kobiet! <3 <3 <3 PTW Women's Championship Tournament Diana Strong vs. Amy Heartbeat Zapowiadaliśmy, zapowiadaliśmy i zapowiadaliśmy, w końcu czas spełnić obietnicę! :) Na gali 11 stycznia odbędzie się walka otwierająca turniej o mistrzowskie złoto pań i zapowiada się niezwykle smakowicie! Nasza rodzynka Dianę Strong, która wydaje się murowaną faworytką do zdobycia tytułu będzie podejmować świetną zawodniczkę z Niemiec - Amy Heartbeat! Siłaczki z Zakopanego przedstawiać nie trzeba, bo czyny mówią więcej niż słowa, a ona zrobiła w i dla PTW tyle, że jest niepodważalnie jedną z twarzy federacji. Pozostaje pytanie czy presja oczekiwań ze wszystkich stron nie okaże się bardziej przeszkodą niż pomocą? Na to na pewno liczy Amy, czyli niezwykle pozytywnie nastawiona do świata wojowniczka, która dzieli się z fanami i przeciwniczkami miłością, ale na czas tej walki będzie musiała włączyć szósty bieg i znaleźć w sobie sportową ambicję i agresję - w końcu na zwyciężczynię tego wyścigu czeka na mecie pas mistrzowski! To co, Diana z pierwszym krokiem ku temu, co jej się po prostu należy, czy szok i niedowierzanie po upsecie stulecia? DOWIEMY SIĘ JUŻ W SOBOTĘ! :) Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...