Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Raport Miesiąca - wrzesień 2011 (VercynGetorix, Ghostwriter,

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Już 1 października możecie odsłuchać Raport Miesiąca dotyczący września. A w nim oprócz omówienia kilku ważnych tematów z WWE i TNA małe bonusiki. Pojawił się kącik historyczny, chwast miesiąca, rozmowa na temat Ring of Honor a także (lub przede wszystkim) z okazji 10 urodzin Attitude.pl udało nam się przeprowad...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-raport-miesiaca-wrzesien-2011-vercyngetorix.html
https://forum.wrestling.pl/topic/27261-raport-miesi%C4%85ca-wrzesie%C5%84-2011-vercyngetorix-ghostwriter/

• Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

3

• hadaszyszek

3

• N!KO

2

• MJ

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android

Mam projekty związane z urodzinami Attitude. Po zrealizowaniu tych urodzinowych wrócę do Rey'a. Te urodzinowe to także tłumaczenia, więc nie daję rady realizować dwóch tłumaczeń jednocześnie.

• Reputacja:   610
  • Urządzenie:  Windows

Bardzo dobry odcinek. Było sporo ciekawych dyskusji i co najważniejsze każdy z was miał odmienne zdanie, co nakręcało rozmowę. Najbardziej oczywiście zainteresował mnie moment na temat walki Stinga z Hoganem i muszę przyznać, że jestem za tym, aby ten pojedynek się odbył. Z czystego sentymentu dla nich obu. Na pewno będzie to spore wydarzenie. Reszta wyszła ok, zastanawiam się tylko ile Vercyn musiał zapłacić Alberto za rozmowę.. :twisted: Czekam na kolejne wydania.

Reszta wyszła ok, zastanawiam się tylko ile Vercyn musiał zapłacić Alberto za rozmowę..

Alberto placil Vercynowi

Alberto placil Vercynowi

Jeszcze kilku wrestlerów WWE zapłaci za możliwość wzięcia udziału w RM i uzbieramy na honorarium dla -Ravena-. :D

W studiu są ze mną...

Nie wiedziałem, że Attitude zafundowało wam studio nagraniowe :D

Wywiad z Alberto świetny! No i widzę, że Alberto, tak jak chcieliśmy zmienia gimmick, zmienia się jego destiny! :twisted:

Oczywiście brawa dla Attitude, że potrafiło ściągnąć taką gwiazdę jak Alberto do Raportu Miesiąca :P

Co do samych dyskusji, to wyszło to lepiej niż w zeszłym miesiącu, bo była prawdziwa dyskusja, niezgadzanie się ze sobą, czyli to co najlepsze i to na co czekaliśmy.

Ja mogę powiedzieć, że znów cieszą mnie informacje o TNA, bo znów wiem mniej więcej co się tam dzieje i nie ukrywam, że chyba zdecyduję się na oglądanie ich najbliższego PPV.

I jeszcze tak na koniec:

Odcinek zaczął się od Ceny i skończył się praktycznie na Cenie (ale te ironiczne kwestie z nim związane genialne :lol: ), więc jak widzimy wszyscy, nie można się uwolnić od Johna, nawet tu ;)

Na start pytanko, czy osoba, która "napierdala w fife" to N!KO Bo jakoś nigdy nie słyszałem, by Pan Nikodem przeklinał :) W ogóle początek "udany".

Wywiad genialny, a zwłaszcza pytanie o to, kogo Alberto naśladował. Genialna praca :D

Na wielki plus RM to, że to była prawdziwa dyskusja, bardzo dobrze, że jest Was czterech, bo każdy ma coś innego/mądrego do powiedzenia, naprawdę mnie to się bardzo miło słucha. Ogólnie projekt 'Raport Miesiąca' to zajebisty pomysł, ode mnie ukłony dla człowieka, który na to wpadł.

Bardzo podobał mi się tekst N!KO, a mianowicie "Nie hejtujcie graczy - hejtujcie grę" Przepraszam, jeśli źle napisałem, ale cholernie mnie się to podoba i że tak napiszę - Przyda mi się w życiu :)

Praktycznie powtórzę to co napisał maly, czyli, że wrześniowy Raport Miesiąca był o wiele lepszy niż sierpniowy, mam nadzieję, że co miesiąc będzie lepszy i lepszy. Oczywiście tego życzę Waszej czwórce. Naprawdę świetna robota.

Pozdrawiam

PS. Czy mi się zdaję, ale akurat hadaszyszek był, że tak to ujmę ostatni, chodzi mi o to, że mówił jak najmniej ?

Na start pytanko, czy osoba, która "napierdala w fife" to N!KO Bo jakoś nigdy nie słyszałem, by Pan Nikodem przeklinał W ogóle początek "udany".

Tak, to N!KO napierdalał w FIFE. Początek może i udany, ale i tak mógłby być tysiąc razy bardziej zajebisty... tylko nie wiadomo czemu KTOŚ go wyedytował :D . Przekabaciłem go jednak, by go wrzucił kiedyś osobno w jakimś "bonusie", bo jest zdecydowanie tego wart. Ba, dowiesz się z niego, że N!KO nie tylko przeklina, ale robi to również w obecności córki Ghosta. To dopiero jest brak kultury! (nie mówiąc już o piciu pocukrowanej herbaty)

PS. Czy mi się zdaję, ale akurat hadaszyszek był, że tak to ujmę ostatni, chodzi mi o to, że mówił jak najmniej ?

Aj tam, aj tam. Na początku przez dobre 10 minut N!KO nie odezwał się ani słowem, potem Ghost tak trochę w środku zamilkł, a ja się tam próbowałem tak najbardziej właśnie "wypośrodkować" :wink: . I generalnie starałem się wypowiadać na każdy temat jaki był poruszany, więc nie zarzucaj mi tutaj małomówności :D . Tym bardziej, że mam spośród naszej czwórki bodaj najcichszy mikrofon i wierz mi - ciężko jest się nim przebić przez tyle (i takich) ludzi ;) .

Co do Ortona i całej dyskusji o nim - oryginalny gimmick Vipera nie polegał na tym, że Randy był po prostu 'pojebany' i nawalał wszystkim swojego rywala. Stąd też nie rozumiem jak można mówić, że to powinien być 'prawdziwy Viper'. Sorry ale Randal w 2009 roku (czyli w roku jego największej sławy) wszystkich przekonywał własnie wiarygodnością odgrywanej postaci. Był chłodny, nieczułym draniem, który potrafił dopiąć swego kosztem kogokolwiek i nigdy nie było wiadome co znów odstawi. To zupełnie inny poziom od obecnej wersji jego gimmicku, w którym Randy jedyne co robi to tłucze swoich rywali gdy się zdenerwuje i dodatkowo wykrzywia miny jak pajac. Zresztą wystarczy tylko sobie przypomnieć klasyczne segmenty - ten z Vincem z 2009 roku (gdzie wszystko się zaczeło) i ten z Edgem z 2010. Kiedy porówna się to do obecnej wersji widać od razu jak WWE wszystko spierdoliło przez ten rok. Dlatego też obecnie to nie jest prawdziwy Viper tylko jakaś marna karykatura, której bliżej w sumie do klasycznego legend killera niż do oryginału. Szkoda wielka bo do dziś uważam, że Orton w tamtym gimmicku był jedną z najciekawszych postaci od lat.

Co do Ortona i całej dyskusji o nim - oryginalny gimmick Vipera nie polegał na tym, że Randy był po prostu 'pojebany' i nawalał wszystkim swojego rywala. Stąd też nie rozumiem jak można mówić, że to powinien być 'prawdziwy Viper'.

Nie wiem czy ktoś to dokładnie właśnie tak powiedział, ale jeżeli ja, to być może źle mnie zrozumiałeś. Mi osobiście chodziło o to, by Orton wrócił właśnie do tej swojej "chłodnej" postawy sprzed dwóch lat DODAJĄC to, że tłucze swoich rywali jak popierdolony psychol. A ja osobiście takich psycholi uwielbiam. Gimmick Vipera z założenia wydaje mi się na pierwszy rzut oka być takim brutalnym, a uśmiechający się Randalek to po prostu, jak pisałeś, taka marna tego karykatura. Nie mówię, by wrócił do heelowania, bo pamiętam jaką był cipą kiedy był po tej złej stronie mocy. Ale Mr.RKO "Po trupach do celu" odgrywający tweenera to już jest, jak dla mnie, BARDZO przystępna postać. Czemu jeszcze z rok temu Randy nie miał żadnych oporów, by walnąć finishera zarówno takiemu Bourne'owi jak i Barrettowi? Czemu rok temu nie robiło mu żadnej różnicy czy go pierdolnie równo właśnie i face'om, i heelom, a teraz skupia się już ewidentnie tylko na tych ostatnich?

Sorry ale Randal w 2009 roku (czyli w roku jego największej sławy) wszystkich przekonywał własnie wiarygodnością odgrywanej postaci. Był chłodny, nieczułym draniem, który potrafił dopiąć swego kosztem kogokolwiek i nigdy nie było wiadome co znów odstawi. To zupełnie inny poziom od obecnej wersji jego gimmicku, w którym Randy jedyne co robi to tłucze swoich rywali gdy się zdenerwuje i dodatkowo wykrzywia miny jak pajac.

Wydaje mi się, że na początku 2010 już miał te swoje odchyły i napady agresji w takim właśnie stylu (psychopatyczne miny wariata, żywa gestykulacja i takie tam). Btw. chyba doszliśmy do takiego momentu, że i "jedyne co robi" - jak to ująłeś (tłuczenie swoich rywali) - i tak sprawia przy oglądaniu większą radochę niż to, co dostawaliśmy przez większość czasu do tej pory. Czyli skaczącą i przytulającą się z publiką żmijkę.

Kiedy porówna się to do obecnej wersji widać od razu jak WWE wszystko spierdoliło przez ten rok. Dlatego też obecnie to nie jest prawdziwy Viper tylko jakaś marna karykatura, której bliżej w sumie do klasycznego legend killera niż do oryginału. Szkoda wielka bo do dziś uważam, że Orton w tamtym gimmicku był jedną z najciekawszych postaci od lat.

I pod tym to się podpisuję wszystkimi moimi kończynami. Jeszcze z rok/półtora temu to ja Ortonowi nawet markować potrafiłem. Dzisiaj... nie pamiętam już nawet jak to jest.

Nie wiem który z was to powiedział bo, mimo przesłuchania całe audycji, nie odróżniam Twojego głosu od Ghosta :) Generalnie jednak dało się odczuć, że takie stwierdzenie zostało przyjęte z powszechną aprobatą. Fakt faktem, że cała postać Ortona zaczęła się psuć od czasu przeniesienia go na smacka. Wtedy Randy, zostając nową twarzą rosteru, musiał lekko zmodyfikować swój gimmick co poszło w straszną stronę. Teraz jest trochę lepiej ale i tak Randal jest obecnie po prostu nudnym wrestlerem. Stąd też wniosek od fanów - przywróćcie starego Vipera bo teraz już nawet jego theme nie jest tak fajny jaki jeszcze rok temu :)

Tak, to N!KO napierdalał w FIFE. Początek może i udany, ale i tak mógłby być tysiąc razy bardziej zajebisty... tylko nie wiadomo czemu KTOŚ go wyedytował . Przekabaciłem go jednak, by go wrzucił kiedyś osobno w jakimś "bonusie", bo jest zdecydowanie tego wart. Ba, dowiesz się z niego, że N!KO nie tylko przeklina, ale robi to również w obecności córki Ghosta. To dopiero jest brak kultury! (nie mówiąc już o piciu pocukrowanej herbaty)

Faktycznie to byl ciekawy dialog. Troche poigralismy ze slowa na "K", przy córce Ghosta.

Zdziwilem tez sie, ze VG wyedytowal motyw z MMA i moj powod nie trenowania tego sportu :wink:

Popieram tez to co mowicie, ze sila tego programu jest stala czworka zasiadajaca do debaty. To momentami przypomina Poniedzialkowy Program Pilkarski z telewizji "n". Mi sie podoba, jak sie niekiedy staramy dojsc do glosu.