Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC 135: Jones vs. Rampage - WYNIKI

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://www.mmaconvert.com/wp-content/uploads/post-images/ufc_135_poster.jpg

UFC Light Heavyweight Title

205 lbs.: Jon Jones © def. Quinton "Rampage" Jackson - via Submission (rear-naked choke, runda 4, 1:14)

Main Card

170 lbs.: Josh Koscheck def. Matt Hughes - via KO (strikes, runda 1, 4:59)

265 lbs.: Mark Hunt def. Ben Rothwell - via Unanimous Decision (29:28, 29:27, 30:27)

265 lbs.: Travis Browne def. Rob Broughton - via Unanimous Decision (30:27, 30:27, 30:27)

155 lbs.: Nate Diaz def. Takanori Gomi - via Submission (armbar, runda 1, 4:27)

Spike TV Card

155 lbs.: Tony Ferguson def. Aaron Riley - via TKO (walka przerwana przez lekarza z powodu złamania szczęki przez Riley'a, runda 1, 5:00)

185 lbs.: Tim Boetsch def. Nick Ring - via Unanimous Decision (29:28, 29:28, 30:27)

Facebook Card

145 lbs.: Junior Assuncao def. Eddie Yagin - via Unanimous Decision (30:26, 30:26, 30:27)

135 lbs.: Takeya Mizugaki def. Cole Escovedo - via TKO (strikes, runda 2, 4:30)

205 lbs.: James Te Huna def. Ricardo Romero - via KO (strikes, runda 1, 0:47)

Bonusy:

- Submission of the Night: Nate Diaz (+ 75000$)

- Knockout of the Night: Josh Koscheck (+ 75000$)

- Fight of the Night: Jon Jones (+ 75000$), Quinton Jackson (+ 75000$)

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• Scythe

3

• N!KO

2

• zimeon123

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

UFC Light Heavyweight Title

205 lbs.: Jon Jones © def. Quinton "Rampage" Jackson - via Submission (rear-naked choke, runda 4, 1:14)

Moga gadac ile chca, ze sie nie bali siebie, ale widac bylo, ze jeden czuje niesamowity respekt przed drugim. Rampage tak sie bal atakow Jonesa, ze sam zapominal o ofensywie. Bones za to uciekal przed nielicznymi szarzami przeciwnika, jak jego rodacy przed huraganem. To nie byl Jones, jakiego chcielibysmy ogladac. Bardzo statecznie walczyl, ale to poskutkowalo.

Main Card

170 lbs.: Josh Koscheck def. Matt Hughes - via KO (strikes, runda 1, 4:59)

Hughes nie potrzebnie sie trzymal tej stojki. Tam bylo kwestia czasu, az Koscheck go posle na deski.

265 lbs.: Mark Hunt def. Ben Rothwell - via Unanimous Decision (29:28, 29:27, 30:27)

Liczylem na porazke Hunta, bo jego rekord jest mocno przecietny. Ten jednak robi ciagle postepy, a w trzeciej Rothwell wygladal jak zombie. Dziwie sie tylko, ze Samoanczyk tego nie skonczyl przed czasem. Brak instyktu kilera u zawodnika za K1?

265 lbs.: Travis Browne def. Rob Broughton - via Unanimous Decision (30:27, 30:27, 30:27)

Browne walczyl z duzym dzieckiem. Rob to taki potulny misiek, ktory probowal tylko jakich nieudolnych dzwigni. Travis powinien to efektownie skonczyc przed czasem, jesli chce awansowac w hierarchii.

155 lbs.: Nate Diaz def. Takanori Gomi - via Submission (armbar, runda 1, 4:27)

Zasieg zrobil swoje. Gomi nie mial szans od samego poczatku. Strasznie slabo walczy ostatnimi czasy Takanori, i chyba to jego koniec w UFC. Pamietam walke z Guida, gdzie tez nic nie pokazal. Tutaj zostal zmiazdzony.

Cieszy mnie zwyciestwo Fergusona, bo ten Ultimate Fighter bedzie sukcesywnie szedl w gore hierarchii. Bardzo dobra stojka, ktora teraz polamala szczene A-Ri'a :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257593

• Reputacja:   228

1. Diaz vs. Gomi - straszna (pod kątem tego co zrobił z Japończykiem Nick) i piękna zarazem walka, która przypominała starcie boksera (Diaz) z gościem z ulicy (Gomi). Amerykanin wręcz ośmieszał w stójce Japończyka, a proste kombinacje prawy-lewy prosty wchodziły mu jak w masło. Świetna końcówka, gdzie niemiłosiernie obijany Gomi jakoś obala, a Diaz pięknie poddaje go z gardy, zapinając najpierw balachę, później przechodząc do trójkąta, aby finalnie odklepać przeciwnika Armbar'em. Zajebista walka w wykonaniu Diaza (choć oczywiście pajacował jak zawsze).

2. Kos vs. Hughes - dużo wyczuwania się w stójce i mało konkretów. Matt pokazał całkiem niezłe przygotowanie, karcąc kilka razy ładnie Pudla w pionie i broniąc jego próby obalenia. Jednak Kos to obecnie zawodnik o dwie klasy wyżej od Hughes'a (któremu bliżej do sportowej emerytury niż dalszych sukcesów w MMA). Pudel przycisnął Matt'a i zaczął mocno trafiać w stójce, a później dopadł ogłuszonego Hughesa w parterze, gdzie zasypał go młotkami i Matt odpłynął. Stało się to co miało się stać i młody kogut dopisuje sobie do CV starą gwiazdę.

3. Jones vs. Rampage - cóż, młody mistrz zawalczył jak stary, wytrawny zawodnik, świetnie wykorzystując przewagę zasięgu, permanentnie okopując Ramp'a i nie dając mu wejść w półdystans. Im dłużej trwała walka tym bardziej widoczna stawała się bezradność Quintona, który wyglądał jakby jedyną jego strategią na to starcie, było skontrowanie jakiejś akcji przeciwnika.

W czwartej rundzie Jones obala i z łatwością wchodzi za plecy zmęczonego Jacksona i odklepuje go przez RNC. No cóż, nie te gabaryty (zasięg), szybkość i nie to kardio...

Jedyne co można tu oddać Page'owi, to to, że kilka razy ładnie obronił obalenia w początkowych rundach. Poza tym - był to teatr jednego aktora.

Rampage via (T)KO i nie ma chuja, żeby dotknęła mnie ta propaganda zbudowana wokół Jonniego Bonniego :D Jon Jones umiera w 2 rundzie! :)

Svythe, będziesz chyba jednak musiał uwierzyć w ten "hype" Bones'a, bo prawdę mówiąc załatwił Rampa bez mydła (pretendent ani razu nie zagroził poważniej Mistrzowi). Dla mnie zajebistym sukcesem byłoby gdyby Jackson przegrał to na punkty, dając radę dociągnąć do końcowej syreny, ale z jego podejrzanym kardio, było to i tak dla mnie bardzo mało prawdopodobne.

4. Hunt vs. Rothwell - ośmieszył się Ben tą walką. Nie dość, że przygotował kardio tak, że w 3 rundzie umierał z każdą sekundą i to dosłownie (po Hunt'cie można się było tego spodziewać), to na dokładkę nie potrafił utrzymać na ziemi takiego "parterowca" jak Mark, a jego G&P przypominało raczej mizianie niż coś, co ma odłączyć prąd rywalowi. Z bardzo dobrej strony pokazał się natomiast Hunt, który ładnie bronił obaleń, sam dość łatwo obalał dużo większego przeciwnika, zaprezentował naprawdę efektywne G&P, a pod koniec drugiej rundy niemal poddał (sic! :shock: ) Rothwell'a balachą.

Zasłużone zwycięstwo Samoańczyka, choć oglądanie tej dwójki w trzeciej rundzie bez uśmiechu zażenowania na twarzy, było bardzo ciężkie. Panowie byli już tak bez paliwa, że niemal przewracali się (dosłownie) o własne nogi. Tak jak u Hunta jakoś mnie to nie zdziwiło, tak Rothwell mnie rozczarował i to zajebiście.

Dziwie sie tylko, ze Samoanczyk tego nie skonczyl przed czasem. Brak instyktu kilera u zawodnika za K1?

Raczej brak paliwa. Hunt w trzeciej rundzie nie bardzo już ze zmęczenia wiedział czy jest na Samoa czy w USA :D

Hughes nie potrzebnie sie trzymal tej stojki.

Nie bardzo miał wyjście, bo Pudel będąc o 2 klasy lepszym zapaśnikiem, z pewnością nie dałby się położyć na plery.

Bones za to uciekal przed nielicznymi szarzami przeciwnika, jak jego rodacy przed huraganem. To nie byl Jones, jakiego chcielibysmy ogladac. Bardzo statecznie walczyl, ale to poskutkowalo.

A wg mnie zawalczył może i mało widowiskowo, ale za to z głową, mądrze i bez podpałki. Znając swoją przewagę zasięgu i dynamit w łapach Jacksona - po co miał ryzykować szarże do półdystansu i nadziać się na jakąś kontrę Quintona, który zawsze ma "knockout power" w łapach?

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257599

A wg mnie zawalczył może i mało widowiskowo, ale za to z głową, mądrze i bez podpałki. Znając swoją przewagę zasięgu i dynamit w łapach Jacksona - po co miał ryzykować szarże do półdystansu i nadziać się na jakąś kontrę Quintona, który zawsze ma "knockout power" w łapach?

Nie no jasne, ze tak, ale obawiam sie, ze Jones niestety straci swoj urok. Anderson Silva wciaz potrafi walczyc widowiskowo, a wiekszosc mistrzow wie, ze moze wiele stracic. Pretendenci do stracenia nie maja nic, wiec komfort psychiczny jest na starcie.

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257603

Ogólnie uważam, że UFC nie potrzebnie dało tylu ciężkich w Main Cardzie. Gdyby zamiast choćby jednej z walk Hunt vs. Rothwell lub Travis Browne vs Rob Broughton była walka mniejszych i szybszych gala byłaby dwa razy lepsza. Ale to tylko moje skromne zdanie :smile:
https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257615

Nie no jasne, ze tak, ale obawiam sie, ze Jones niestety straci swoj urok. Anderson Silva wciaz potrafi walczyc widowiskowo, a wiekszosc mistrzow wie, ze moze wiele stracic. Pretendenci do stracenia nie maja nic, wiec komfort psychiczny jest na starcie.

Z tym, że jednak Jones nie walczył aż tak asekuracyjnie, aby dotrwać do decyzji. Podszedł (a raczej Greg Jackson) do tej walki ze strategią, jaką dokładnie należało opracować na Rampa - wymęczyć go przez 3 rundy i skończyć w którejś z "mistrzowskich". Bones jednak wykończył rywala przed czasem, tak więc trudno mu zarzucać, że aż tak "przynudził" w tym starciu.

Ogólnie uważam, że UFC nie potrzebnie dało tylu ciężkich w Main Cardzie. Gdyby zamiast choćby jednej z walk Hunt vs. Rothwell lub Travis Browne vs Rob Broughton była walka mniejszych i szybszych gala byłaby dwa razy lepsza. Ale to tylko moje skromne zdanie :smile:

Na pewno tak, ale bardzo często można się spotkać z opiniami "niedzielnych fanów MMA", że oni nie lubią i nie oglądają "walk Smurfów" ( :roll: ), tak więc Danka daje ogółowi, to nad czym (chuj wie czemu) najbardziej się spuszcza, czyli jedną ze słabszych dywizji w UFC (HW) w main cardzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257618

Gomi mocno zawiódł. Liczyłem, że walka z Guidą to jednorazowe potknięcie, jednak Diaz kontrolował całą walkę. Ładnie wypracowany sub, to chyba ostatnia przygoda Japończyka z Main Cardem w UFC.

Browne miał sporą przewagę, jednak po takim a nie innym zakończeniu jego walki ze Struvem liczyłem teraz na coś więcej.

Hunt zaskoczył świetnymi (jak na wiek, rekord i zaplecze) umiejętnościami grapplerskimi. Na prawdę dobry występ Nowozelandczyka, chętnie zobaczył bym go w oktagonie z Mitrione.

Cholernie nie lubię Pudla więc postawiłem bardzo optymistycznie w typerze. Hughes jednak obecnie jest na wyczerpaniu, więc podobnie jak Fedor powinien osuwać się w cień.

Main Event. Po prostu smutno mi było widząc klepiącego Rampa. Na Bonesa teraz chyba nie będzie mocnych. Na pewno nie da sobie z nim rady Sugar. Osobiście w roli pogromcy mistrza widzę Machidę i 5cio rundowy taniec. Według mnie teraz właśnie Lyoto powinien zawalczyć z Shogunem (który ma już Hendersona, na prawdę nie wiem dlaczego :) ) o title shota.

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257640

Zaczynając od doliny main cardu, a więc walki Diaza z Gomim. Nate wypadł w tym pojedynku niesamowicie. Najlepszy występ w karierze i mam wrażenie, że w końcu zaczyna się zbliżać do swojego brata, jeśli chodzi o umiejętności. Swietne poddanie i totalna dominacja w stójce. Druga sprawa, że dyspozycja Japończyka wołała o pomstę do nieba. Gdzie jest Takanori Gomi, którego walkę z Pennem chciało kiedyś zobaczyć tak wiele osób? Przypadłość upadającej legendy? Wszystko na to wskazuje...

Travis Browne mnie nie przekonał. Strasznie się męczył z Broughtonem. Liczyłem na więcej. Jednak to z pewnością nie jest top 10 :)

Hunt zaskoczył próbując poddania pod koniec 2 rundy, ale z drugiej strony cięzko oceniać mi dyspozycję Marka, bo Rothwell wyglądał po prostu tragicznie. Miałem wrażenie, że zejdzie na zawał w tym pojedynku i w pewnym momencie już serio zacząłem obawiać się o jego zdrowie. Hunt miał sporo okazji, żeby go znokautować i nie dał rady. Rothwell jest twardy, ale zawodnika w takim stanie powinno się kończyć.

Josh Koscheck vs Matt Hughes - No cóż, dokładnie tak wyobrażałem sobie ten pojedynek (zajechało Stevenem Seagalem :twisted: ). Niestety Hughes nie ma czego już szukać w ścisłej czołówce Welterweight. Miał jeszcze pewien przebłysk w walce z Renzo, chociaż bardziej w pojedynku z Almeidą, ale to by było na tyle. Koscheck to według mnie obok GSP, Fitcha i BJa najlepszy zawodnik swojej wagi, a i Penn i Kos pokazali Mattowi, że ten teren to już nie jego działka. Mimo wszystko ogromny szacunek za cały dorobek sportowy. Dla mnie Hughes jest legendą, ale pora na emeryturę, nie każdy powinien rozmieniać się na drobne jak Liddell, czy Wand (z całym szacunkiem do fanów Chucka i Silvy) i cisnąc na siłę te pojedynki z nadzieją, że uda się w końcu coś wygrac. Mam jednak wrażenie, że Hughes nie zamierza tego robić i mimo wszystko ma w swojej karierze jeszcze maksymalnie 1 pożegnalną walkę.

No i Main Event. Zacznę od własnych przemyśleń, a potem będę się odwoływać do postów innych użytkowników :) Po pierwsze, zacznę od tego, dlaczego po tym pojedynku mój szacunek do Jonesa wynosi -100. Więc:

- Kolano w krocze w 1 rundzie

- 2-krotne wsadzenie palców w oczy w 3 rundzie, o ile dobrze pamiętam

- bezczelne i chamskie zachowanie Jonesa po syrenie na koniec 3 rundy

- odejście od Rashada w momencie, kiedy był w połowie zdania przed mikrofonem

Niezbyt mnie interesuje, czy zaraz Raven zacznie mi zarzucac, że piszę to wszystko, bo Jones pokonał Rampage'a, ponieważ to, że Quinton przegrał ten pojedynek akurat nie ma tu żadnego znaczenia, jeśli chodzi o zachowanie Bonesa. Jon mógłby walczyć z Janem Błachowiczem i moja reakcja byłaby taka sama. Jon Jones na obecny moment jest młodym, niedojrzałym i chamskim zawodnikiem i w moich oczach zyskał właśnie status śmiecia.

Co do samego pojedynku. Praca głową u Rampa bardzo mi imponowała w 1 rundzie, szybkie wyjście z pełnego dosiadu również zrobiło wrażenie. Omijanie tych wszystkich beznadziejnych sztuczek Jonesa dawało jakąś nadzieję przez pierwsze 5, a nawet te 10 minut. Niestety od 3 rundy sytuacja już wyglądała gorzej. Mimo wszystko gorsze cardio Jacksona, ogromna przewaga zasięgu i większy atletyzm Jonesa były dla Rampage'a nie do przeskoczenia w tym pojedynku. Mogę wspomnieć tylko o jednym moim starym poście, kiedy napisałem, że na obecny moment w LHW w UFC nie ma nikogo, kto mógłby znokautować Quintona (wtedy Jon Jones nie był jeszcze nawet poważnym contenderem, więc w sumie w tamtym czasie nawet nie brałem go pod uwagę ALE...) i do dzisiejszego dnia moje mądrości wciąż mają rację bytu :twisted: Chuck, Hendo, Wand, Rashad, Machida, teraz Jones. Wszyscy potrafią nokautować, nikomu się w dalszym ciągu nie udało :) Został jeszcze Shogun, którego szczerze mówiąc nie widzę w pojedynku z Jacksonem, ale jak znam życie, trzeba będzie poczekać do walki, by większość się o tym przekonała, bo mit wielkiego Ruy o dziwo funkcjonuje do dziś :twisted:

Svythe, będziesz chyba jednak musiał uwierzyć w ten "hype" Bones'a, bo prawdę mówiąc załatwił Rampa bez mydła (pretendent ani razu nie zagroził poważniej Mistrzowi). Dla mnie zajebistym sukcesem byłoby gdyby Jackson przegrał to na punkty, dając radę dociągnąć do końcowej syreny, ale z jego podejrzanym kardio, było to i tak dla mnie bardzo mało prawdopodobne.

Rampage został załatwiony bez mydła, więc ciekawy jestem tylko, jak okresliłbyś walkę Jones vs Shogun :) Aaaaa...zapomniałem, Rua był w fatalnej dyspozycji, gdyby nie to, pewnie powalczyłby jak równy z równym :twisted:

Drogi Ravenie, muszę to tylko umrzeć :) Nie wierzyłem i wciąż nie wierzę w jak to nazwałem, propagandę stworzoną wokół Jonesa. Nie imponują mi obrotowe łokcie (jedyny, który mógł zrobić wrażenie, to ten z walki z Bonnarem, który wszedł prosto na...potylicę Stephana :)) ani trzymanie przeciwnika na dystans swoimi ogromnymi kończynami. Sądzę, że Jones nigdy nie będzie kimś pokroju Andersona Silvy w UFC i choćbyś nie wiem jak się starał, ja do grona wielbicieli talentu Jonesa się nie zapisuję.

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257730

Niezbyt mnie interesuje, czy zaraz Raven zacznie mi zarzucac, że piszę to wszystko, bo Jones pokonał Rampage'a, ponieważ to, że Quinton przegrał ten pojedynek akurat nie ma tu żadnego znaczenia, jeśli chodzi o zachowanie Bonesa. Jon mógłby walczyć z Janem Błachowiczem i moja reakcja byłaby taka sama. Jon Jones na obecny moment jest młodym, niedojrzałym i chamskim zawodnikiem i w moich oczach zyskał właśnie status śmiecia.

O ile dobrze pamiętam, to Ramp nie odnosił się jakoś do tych "fauli", o których wspominasz, tylko po prostu stwierdził, ze Jones był lepszy i tyle, tak więc albo przesadzasz (ja walenia po jajach czy po oczach nie widziałem), albo nie miały one wpływu na przebieg walki.

Rampage został załatwiony bez mydła, więc ciekawy jestem tylko, jak okresliłbyś walkę Jones vs Shogun :) Aaaaa...zapomniałem, Rua był w fatalnej dyspozycji, gdyby nie to, pewnie powalczyłby jak równy z równym :twisted:

Trochę spudłowałeś, bo po walce z Shogunem, od razu napisałem, ze Bones go zdeklasował, przeżuł i wypluł. Poza tym - zrobiłby to ponownie, gdyby doszło do rewanżu. Nie wiem skąd wniosek, że miałbym usprawiedliwiać Ruę?

Nie wierzyłem i wciąż nie wierzę w jak to nazwałem, propagandę stworzoną wokół Jonesa. Nie imponują mi obrotowe łokcie (jedyny, który mógł zrobić wrażenie, to ten z walki z Bonnarem, który wszedł prosto na...potylicę Stephana :) ) ani trzymanie przeciwnika na dystans swoimi ogromnymi kończynami. Sądzę, że Jones nigdy nie będzie kimś pokroju Andersona Silvy w UFC i choćbyś nie wiem jak się starał, ja do grona wielbicieli talentu Jonesa się nie zapisuję.

To nie propaganda, ale fakty, co Jones potwierdza za każdym razem swoimi walkami. Walę styl Jonesa (choć mi osobiście się podoba), skoro koleś ćwiczy MMA od chyba 4 lat a zamiata starych wyjadaczy pokroju Rampage'a czy Shoguna - należy mu się uznanie. Dla mnie mógłby to robić nawet za pomocą telepatii. Gość wygrywa i tylko to się liczy. A czy będzie kimś pokroju Spidera, to czas pokaże. Za wcześnie by móc tak sądzić lub nie sądzić.

Scy - nie zależy mi żebyś przystąpił do wielbicieli Bones'a. Warto jednak by było, aby w kontekście tego jak pisałeś, że Jones będzie umierał w 2 rundzie po TKO Ramp'a, przyznać że jednak myliłeś się co do Jonesa, bo facet udowodnił swoją wyższość nie gębą (co próbował robić Jackson przed walką), ale w klatce.

Ciekaw jestem, czy jeżeli Bones pojedzie następnie Rashada i Machidę, to też będziesz wypisywał, że to tylko "propaganda stworzona wokół Jon'a".

Drogi Ravenie, muszę to tylko umrzeć :)

Nie. Musisz także płacić jeszcze podatki, drogi Scythe :)

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257782

O ile dobrze pamiętam, to Ramp nie odnosił się jakoś do tych "fauli", o których wspominasz, tylko po prostu stwierdził, ze Jones był lepszy i tyle, tak więc albo przesadzasz (ja walenia po jajach czy po oczach nie widziałem), albo nie miały one wpływu na przebieg walki.

Jak jeszcze mi wskażesz, gdzie wspomniałem o tym, że to miało wpływ na przebieg pojedynku, to byłbym w siódmym niebie :D Co do fauli (nie "fauli" tylko fauli), to Rampage nie usprawiedliwiał nimi swojej porażki, bo wiedział, że nie miały one wpływu na rezultat, ale jeśli nie widziałeś, jak sygnalizował je podczas walki do sędziego, to albo mocno Ci cięło stream, albo byłeś zbyt zapatrzony w Joniego :twisted:

Trochę spudłowałeś, bo po walce z Shogunem, od razu napisałem, ze Bones go zdeklasował, przeżuł i wypluł. Poza tym - zrobiłby to ponownie, gdyby doszło do rewanżu. Nie wiem skąd wniosek, że miałbym usprawiedliwiać Ruę?

Nie czytałem Twoich komentarzy po walce Shoguna z Jonesem, tak więc zwracam honor :)

Scy - nie zależy mi żebyś przystąpił do wielbicieli Bones'a. Warto jednak by było, aby w kontekście tego jak pisałeś, że Jones będzie umierał w 2 rundzie po TKO Ramp'a, przyznać że jednak myliłeś się co do Jonesa, bo facet udowodnił swoją wyższość nie gębą (co próbował robić Jackson przed walką), ale w klatce.

Ciekaw jestem, czy jeżeli Bones pojedzie następnie Rashada i Machidę, to też będziesz wypisywał, że to tylko "propaganda stworzona wokół Jon'a".

Bardziej myliłem się co do Rampage'a, liczyłem na to, że bedzie bardziej agresywny i przygotuje cardio przynajmniej z czasów walki z Hendo. Przygotował świetną obronę, którą prezentował na początku walki, gorzej było z atakiem. Co do Jonesa, tak jak pisałem, nie imponują mi jego obrotowe łokcie, sygnalizowane head kicki i rozpoczynanie walk jak małpa :) Z szybkością też nie jest jakoś wyjątkowo. Na podobnym poziomie szybkościowym jest i Evans i Machida.

Jeśli Bones pojedzie Evansa i Machide to wtedy będzie można mówić o jego wielkim talencie, bo zwyciężyć kolejno z takimi fighterami jak Shogun, Jackson, Lyoto i Sugar to coś. Wygrana nad przereklamowanym od 4 lat Shogunem i jakby nie patrzeć, lekko już wypalonym Quintonem to wciąż nie powód, żeby podniecać się Jonesem, jak Spiderem, czy swego czasu GSP (który swoją drogą zanudza mnie teraz bardziej, niż reklamy telewizyjne).

Nie. Musisz także płacić jeszcze podatki, drogi Scythe

Niekoniecznie. Byli już tacy w niektórych rejonach świata, którzy i to potrafili obejść bez konsekwencji prawnych :D

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257791

-Raven- napisał/a:

Jak jeszcze mi wskażesz, gdzie wspomniałem o tym, że to miało wpływ na przebieg pojedynku, to byłbym w siódmym niebie :D

Mea culpa :) Wydawało mi się, że odniosłeś się do tego, że Jones walczył nieczysto, aby umniejszyć jego zwycięstwo.

Bardziej myliłem się co do Rampage'a, liczyłem na to, że bedzie bardziej agresywny i przygotuje cardio przynajmniej z czasów walki z Hendo.

Serio liczyłeś na cardio Rampa, które pozwoli mu wytrwać pełne 5 rund??? :shock: Dla mnie 3 rundy przy obecnej formie Page'a to maks. Tak sądziłem, że jeśli nie wyczaruje czegoś (TKO) w pierwszych 3 rundach, to polegnie przed czasem w jednej z 2 kolejnych.

Co do pajacowania Jonesa z początku walki, to niby było to głupie, ale ładnie pozwoliło wejść Bonesowi bez większego ryzyka w klincz z Ramp'em. Poza tym - w kwestii fisiowania, to w porównaniu do wymienianego przez Ciebie Andersona S., Jon jest w klatce poważny niczym mówca na pogrzebie :D

Wygrana nad przereklamowanym od 4 lat Shogunem i jakby nie patrzeć, lekko już wypalonym Quintonem to wciąż nie powód, żeby podniecać się Jonesem, jak Spiderem, czy swego czasu GSP (który swoją drogą zanudza mnie teraz bardziej, niż reklamy telewizyjne).

Ale gdzie ja stawiałem go obecnie obok czołówki P4P? Bones zasługuje na podziw, bo już teraz osiągnął duży sukces, pomimo młodego wieku i zajebiście krótkiego stażu w MMA (4 lata :shock: ). A czy dołączy do takich legend jak GSP czy Spider, to tylko czas pokaże.

-Raven- napisał/a:

Nie. Musisz także płacić jeszcze podatki, drogi Scythe

Niekoniecznie. Byli już tacy w niektórych rejonach świata, którzy i to potrafili obejść bez konsekwencji prawnych :D

Byli też tacy, którzy mając cięższe grzechy na sumieniu, właśnie za podatki trafiali za kraty :D

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257795

Serio liczyłeś na cardio Rampa, które pozwoli mu wytrwać pełne 5 rund??? Dla mnie 3 rundy przy obecnej formie Page'a to maks. Tak sądziłem, że jeśli nie wyczaruje czegoś (TKO) w pierwszych 3 rundach, to polegnie przed czasem w jednej z 2 kolejnych.

No właśnie, przy obecnej formie tak...nie wiem, co ja sobie wyobrażałem, wiedząc, że idioci z Wolfslair to nie Ibarra i spółka. Kiedyś Rampage był w stanie spokojnie przewalczyć 5 rund, jeśli był dobrze przygotowany, no ala właśnie, kiedyś...

Byli też tacy, którzy mając cięższe grzechy na sumieniu, właśnie za podatki trafiali za kraty

Fakt, nawet Ci drogi Ravenie muszę przyznać, że to ładna riposta była :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/27174-ufc-135-jones-vs-rampage-wyniki/#findComment-257939