Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Hell In A Cell 2011 PPV (zapowiedź, spoilery, dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

- Morrison! Jakim cudem koleś, którego Alberto zniszczył w 5 sekund nagle walczy o pas?

Jakim cudem koleś, który jakieś cztery miechy temu walczył o pas WWE (i uratował walkę Miza z Ceną w klatce na ER), a potem prowadził w upper midcardzie feud z R-Truthem (zahaczając parę razy o main eventy), który w zamyśle miał go chyba wywindować w górę, nagle - po kontuzji - został zepchnięty do roli ni mniej, ni więcej takiego JTG? Sama osoba Morrisona nie jest tu minusem (znowu popisał się kilkoma zajebistymi akcjami), ale to, jak WWE prowadzi jego postać - już tak. Szkoda, że koleś najpewniej będzie służył federacji jako face'owy jobber dla heelowych midcarderowców i (tu już do squashów) main eventerów. Eh...

Może trochę nie doprecyzowałem :P Ja Morrisona lubię oglądać (mimo jego starship paina, który wg. średnio nadaje się na finisher z racji długiego przygotowania), ale tu bardziej mi chodziło o brak wiarygodności. Morrison obecnie mógłby walczyć z "My homie D-Bryan"em, bo obecnie są na podobnym poziomie szmacenia.

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

8

• NoMercy

8

• kr3cik-bmc

6

• TakerFanKrk

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Ciemny

Jak dla mnie była to najgorsza gala jaką obejrzałem od początku mojej przygody z wrestlingiem. Dwie z 7 walk w ogóle nie były zapowiedziane Morrison dostaje Title Shota na pas ze Smackdown na którym bodajże walczył raz albo dwa przez rok już lepszy byłby Bryan który przynajmniej feudował z Codym kilka miesięcy temu.

Beth nie potrafi czysto pokonać Kelly Kelly jedyny plus to to że w końcu zgarnęła tytuł i myślę że potrzyma go powrotu Kharmy lub jeśli wcześniej powróci facowa McCool.

Henry ucieka przed Ortonem (to ma być Hall of Pain) dobrze przynajmniej że obronił tytuł.

No i na koniec jak dla mnie strasznie głupie zakończenie po walce klatka podnosi się John wbiega żeby obić Alberto ale już jak interweniują Miz i Truth jest opuszczona czyli wychodzi na to że podniosła się tylko aby można było pobić Cenę.

Jak pisałem wcześniej zapewne planowana walka Johna w drużynie z Rockiem zmieniła plany dotyczące feudu z Del Rio i dali mu ten tytuł aby nie był całkowicie przegrany.

Tylko teraz nie widzę żadnego wypromowanego przeciwnika dla Alberto chyba że (Big Show).

Tak w ogóle to w ciągu ostatnich kilku miesięcy chyba tylko raz tytuł WWE został obroniony tak to każda walka to nowy posiadacz to już wolałbym nawet taki run jak Miza który przynajmniej potrafił go obronić chociaż zawsze kantem a na tygodniówkach przegrywał z Kingiem.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

• Reputacja:   383
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Pytaniem miesiąca jednak jest to, na H...ogana, było dawać Cenie pas na 2 tygodnie? Żeby sobie chłopina statystyki podbił, a smarty mogły go jeszcze bardziej hejtować?

Też myślałem nad ta kwestia i doszedłem do wniosku, że dali pas Cenie tylko dlatego, że nie mieliby co z nim zrobić na Hell in a cell.

Creative team WWE:" Jaś nie będzie miał walki na Hell in a cell i co robimy? Dajmy mu pas trochę podbije sobie statystyki a Albercik dostanie go z powrotem bo mamy turne po Meksyku".

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Też myślałem nad ta kwestia i doszedłem do wniosku, że dali pas Cenie tylko dlatego, że nie mieliby co z nim zrobić na Hell in a cell.

Creative team WWE:" Jaś nie będzie miał walki na Hell in a cell i co robimy? Dajmy mu pas trochę podbije sobie statystyki a Albercik dostanie go z powrotem bo mamy turne po Meksyku".

Dla Bezcennego zawsze by znaleźli jakąś furtkę by go wcisnąć na PPV. Gdyby nie wygrał tego pasa od Del Rio na Night of Champions to zapewne tylko dlatego że Albercik zachował by go kantem jakimś( na pewno by nie odklepał po Cross Armbreaker więc pozostaje interwencja Ricardo ) a to już by był pretekst by go wcisnąć na Hell in a Cell. Szmacenie pasa, nabijanie statystyk i pewnie Jasiu będzie już 2x razy posiadaczem pasa przed 40-stką tylko po to żeby wyprzedzić Flaira (Obym się mylił)

18872976344e89e7745ccda.jpg

48 godzin po PPV mogę je na chłodno ocenić. Będę pisał tylko to co pamiętam co pokaże jak ciekawa byli ta gala.

Żółty vs Biały

Całkiem niezły opener. Christian nieźle prowadził to starcie, ale przez za mocny booking Sheamusa (chyba ani jednego wiarygodnego pinfallu) czasami przynudzali. Pod koniec się rozkrecili i rozgrzali publikę. Na razie nieźle.

AirBoom vs TeamVickie

Dobrze, że tytuły nie zmieniły właściciela bo potrzebny jest teraz długi run żeby je podpromować. Mam nadzieję, że KoW zdobędą już coś warte pasy.

Ale do samej walki. Pamiętam, że było całkiem całkiem. Szczególnie podobała mi się końcowa akcja którą Kofi trochę spartolił ale Dolph swoją gra uratował wszystko.

Najwolniejszy Człowiek Świata vs RKO

Pamiętam tylko, że Mark kick-out'tował po RKO i obronił tytuł. To pokazuje jaki poziom miała ta walka. Tak naprawdę to bardziej pamiętam starcie Dolpha z Edge'm z RR11 niż powyższe starcie sprzed 2 dni :roll:

Cody przywraca Velvet Oldschool IC championship.

Stary pas jest dużo ładniejszy i wreszcie coś znaczy. Ostatnim dobrym mistrzem był chyba Ziggler. Myśle, że obaj za chwilę będą na szczycie karty.

Rhodes vs Najbardziej utalentowany jobber w historii w dodatku made in WWE

Walka całkiem fajna mimo, że Cody walczył w garniturze. Pokazali kilka fajnych akcji, ale nic pozatym. Bez historii.

Brutalny Alberto vs CM Punk vs John Cena

Była krew, od jutra Attitude Era. Na SD oczekujmy dziwek i piwa :twisted:

Całkiem niezła walka. CM przyjął kilka dosyć fajnych stiffowych akcji i sam popisał się umiejętnościami (nie wiedziałem, że umie zrobić Slingshot Planche :shock: )

Agresywna postawa del Rio też mi się podobała. Ładnie też wydymał Jasia.

Końcowa akcja bardzo fajna tylko w tym wszystkim trochę brak logiki, ale to wrestling. Zapowiada się bardzo dobry storyline i czekam na więcej.

Nie będę się bawił w wystawianie ocen, ale podsumuje. Gala miała 3 niezłe walki, ale ani jednej naprawdę dobrej, dlatego PPV wypadło w moich oczach przeciętnie, ale daleki jestem od narzekania i psioczenia jak niektórzy.

Member of Christian's Coalition

There's a love-hate relationship beetwen Mike

Bennet and fans of RoH. Mike love himself an he hates all the fans. ;)

7674352084f2c2dc0ae610.jpg