Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Bound for Glory 2011 (zapowiedź, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

TNA to nie WWE zrozumcie to w końcu. W TNA nie promuje się wrestlerów na zasadzie, a dajmy mu główny pas to od razu będziemy mieli nowego main eventera. Właśnie dzięki takim zagrywkom jak w main evencie BFG pas TNA dużo więcej znaczy niż pas WWE.

Przypomnę Ci jak pas TNA ZNÓW zmieni właściciela na gali tygodniowej zamiast na PPV. Oczywiście zaślepieńcy powiedzą wtedy, że wszystko zostało poprowadzone w taki sposób żeby Impact miał większy rating. :twisted:

15974308365193fac7b7921.jpg

• Odpowiedzi 155
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arthur Credible

24

• Vercyn

14

• Icon

10

• Wojtax

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

TNA to nie WWE zrozumcie to w końcu. W TNA nie promuje się wrestlerów na zasadzie, a dajmy mu główny pas to od razu będziemy mieli nowego main eventera. Właśnie dzięki takim zagrywkom jak w main evencie BFG pas TNA dużo więcej znaczy niż pas WWE.

Przypomnę Ci jak pas TNA ZNÓW zmieni właściciela na gali tygodniowej zamiast na PPV. Oczywiście zaślepieńcy powiedzą wtedy, że wszystko zostało poprowadzone w taki sposób żeby Impact miał większy rating. :twisted:

No i właśnie tego się najbardziej boję. A trzeba przyznać ze jest się czego bać, przecież przed TNA jeszcze dwa IMPACTy poza Orlando w Macon, Georgia. Więc mamy dylemat, czy mistrz ma się zmienić na IMPACTcie ale poza kurnikiem czy na PPV w kurniku. Ja byłbym za tym żeby zrobić Genesis poza Orlando i tam żeby Bobby zdobył pas. TNA ostatnimi czasy serwuje nam dosyć długie programy, myślę że dali by radę to pociągnąć aż do stycznia, później Kurt mógłby odejść i czekać już tylko na Olimpiadę. Wydaje mi się jednak że TNA pójdzie inną droga i pas dostanie niejaki Jeffrey Nero Hardy. Jednak to też pozostawia lekkie wątpliwości bo rozpoczyna się feud dwóch Jeffów który raczej trochę potrwa. Nie wiem czy w rozgrywkę o pas nie wmiesza się James Storm.

Bez wątpienia najgorsze rozwiązanie to zdobycie pasa przez Bobbyego na IMPACie w kurniku. Oczywiście to było by najbardziej zaskakujące dla fanów, ale według mnie nie opłacalne.

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ - Świat TNA!!!-Najlepszy Blog w Polsce poświęcony TNA Wrestling.

13693993954dde481a95f4b.jpg

Cytat:

You screwed Roode! You screwed Roode! You screwed Roode! You screwed Roode! You screwed Roode! You screwed Roode!

REMATCH! REMATCH! REMATCH! REMATCH! REMATCH! REMATCH! REMATCH! REMATCH! REMATCH! REMATCH!

To jest dokładnie to o czym wcześniej pisałem.

chyba ty to napisales.

Trafil sie jeden madry ktoremu sie podoba i reszta ktorym sie nie podoba. No i teraz policzmy kto przy tym produkcie zostanie. Takie kontrowersje nie przynosza NOWYCH fanow.

Myslisz ze jakis gosc, ktory teraz sie dowiedzial ze Roode zostal wydymany nagle zacznie ogladac TNA? NIE!

Powie sobie kto to kurwa Roode, Angle`a znam, ale gościa, który przegrał z Roodem, nie musze czaić. OLAĆ TO.

Druga wersja:

Co? Jakiś Roode wygrał z Kurtem? Muszę zobaczyć kto to taki ten Roode!

I tak się tworzy nowego fana. W sposób jaki zagrano na BfG pokazano jak stracić starego dobrego fana! Wynik jakby nie patrzeć wyjdzie ujemny przy zagraniu jaki otrzymaliśmy. NO I GDZIE TU TEN TWÓJ GENIUSZ?

p.s.

Jak myślisz po co ludzie oglądają filmy? Bo chcą zobaczyć jak Zło w końcu przegrywa z dobrem na kńcu filmu! A BfG było takim końcem FILMU! Teraz dostaniemy marny sequel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Albo w ogóle oleją Roode`a i postawią na gości, którzy też mając pas się nie sprawdzili.

Smutne, poza tym że ArthurWF ograniczony wrestlingowo, jest to że Roode`owi nie dano nawet szansy potrzymać pas, nie pozwolono sprawdzić reakcji jaką może otrzymać.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

ArthurWF, jedna rzecz - wytłumacz mi jak Roode który jest niesamowicie promowany już od LockDown(poddał Flera, zgarnął zwycięstwo dla swojego teamu), i nawet pomimo kontuzji która zabrała mu masę punktów w początkowym etapie BfG Series był w stanie wdrapać się na czoło tej klasyfikacji, potem pokonuje Kazariana, Storma, Stylesa, a nawet wielokrotnego mistrza federacji(Jarrett) w handicap matchu nie jest gotowy na trzymanie głównego mistrzostwa? To typowa zagrywka a'la WWE gdzie mega promowany Miz z walizką MiTB zostaje podłożony Danielowi Bryanowi. I to bardzo nie ładna zagrywka szczególnie że pojawiają się ploty jakby jego miejsca jako pogromcy Kurta ma zająć Jeffro. Około półroczny push skończył się na przegranej(fakt, faktem przegranej w której Roode był bardzo mocno rozpisany) na najważniejszej gali. To z automatu spycha Forsiastego o dwa szczeble w dół.

Myslisz ze jakis gosc, ktory teraz sie dowiedzial ze Roode zostal wydymany nagle zacznie ogladac TNA? NIE!

Powie sobie kto to kurwa Roode, Angle`a znam, ale gościa, który przegrał z Roodem, nie musze czaić. OLAĆ TO.

Druga wersja:

Co? Jakiś Roode wygrał z Kurtem? Muszę zobaczyć kto to taki ten Roode! :)

I tak się tworzy nowego fana. W sposób jaki zagrano na BfG pokazano jak stracić starego dobrego fana! Wynik jakby nie patrzeć wyjdzie ujemny przy zagraniu jaki otrzymaliśmy. NO I GDZIE TU TEN TWÓJ GENIUSZ?

Inny by powiedział, WTF? Kurt przegrywa na BFG z jakimś no namem?

Uwierz mi że to jeszcze nie jest ten czas, jeśli TNA zrobi to tak jak ja bym to zrobił to na serio Bobby i całe TNA na tym zyska. Jak już pisałem wczęśniej, zwróćcie uwagę na to jak publika reagowała w czasie main eventu. Było strasznie cicho. Jeśli TNA chce mieć na prawdę mocnego mistrza który będzie po prostu zarabiał miliony dla federacji to jeszcze musi tego przyszłego mistrza dopracować. Tak jak pisałem motyw z wydymaniem Bobbyego w jego najważniejszej walce w życiu, jest bardzo dobry. Bobby zyska niesamowicie więcej fanów, fani staną po jego stronie. Stanie się dużo bardziej popularny. Gdyby to fajnie pociągnęli do Genesis, które miało by się odbyć poza Orlando, to walkę Kurta z Bobbym obejrzało by jeszcze więcej ludzi i z jeszcze większym podekscytowaniem.

Na prawdę rzadko się zgadzam z Hoganem, ale na serio miał teraz rację. Też uważam że Bobby jeszcze nie jest gotowy, że można zrobić jeszcze więcej i jeszcze więcej zyskać. Jeśli TNA zrobi z Bobbyego nowego "The People's Championa", to zarobi na nim krocie, obecnie gdyby dostał pas, no to że tak powiem byłby bezbarwnym mistrzem. Bez własnej muzyczki, bez własnego wyrazistego gimmicku, bez porządnego finishera. Taki mistrz średnio by się sprzedał.

DonCarlos Bobby nie został podłożony Kurtowi, on został jakby wydymany, oszukany i będzie chciał się zemścić.

Edytowane przez Arthur Credible
http://total-nonstop-action.blogspot.com/ - Świat TNA!!!-Najlepszy Blog w Polsce poświęcony TNA Wrestling.

Jak już pisałem wczęśniej, zwróćcie uwagę na to jak publika reagowała w czasie main eventu. Było strasznie cicho.

jo najlepiej dać Hoganowi pas, ten to jest tak samo gotowy jak Ty pucować Bischoffowi

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

Jak już pisałem wczęśniej, zwróćcie uwagę na to jak publika reagowała w czasie main eventu. Było strasznie cicho.

jo najlepiej dać Hoganowi pas, ten to jest tak samo gotowy jak Ty pucować Bischoffowi

Tutaj się nie ma z czego śmiać, tu trzeba płakać że dwa stare dziadki zrobiły więcej zamieszania niż wszyscy młodzi razem wzięci. To pokazuje że dzisiaj tak na prawdę mamy bardzo duży deficyt genialnych wrestlerów.

tak, zamieszanie na 5 minut, a GDZIE DŁUGOFALOWE MYŚLENIE?! tego też ci brakuje

Nie ma żadnego deficytu - tylko przez wzgląd na znajomości promuje się starców. Tak jak pisano na poprzedniej stronie, Hogan przeforsował przegraną Roode'a by jego face turn został wydarzeniem gali. Gdyby Robert został mistrzem to On byłby na ustach wszystkich i zepchnął by Hulka na drugi plan. A tak powrót "prawdziwego" Hulka był największym wydarzeniem. Podobnie jak w zeszłym roku HH musiał byc w świetle fleszy, wtedy przez heel turn, teraz przez face turn.

Co do ME,to ja to widzę tak:

Roode błysnął podczas BfG series.Miał na początku kontuzję,która go kosztowała sporo punktów i w zasadzie nikt pewnie nie pomyślałby,że będzie on w stanie wygrać.Dawaliby raczej szansę Bully'emu albu Stormowi.Ale nie.Roode dostał się do TOP4.Na No Surrender wygrał i z Gunnerem i z Bullym.2 walki na jednej gali,a zwłaszcza na PPV robi wrażenie.Ale dalej.Jako zwycięzca BfG series dostał walkę z Anglem na BfG.Angle próbuje go skłócić z TNA Originals,bookując co tydzień walkę na IW.Te walki,jeżeli dobrze obserwowałem,były jednymi z lepszych walk na IW w ostatnim czasie.Przy tej okazji pokonał i Kazariana i Stylesa i Storma.To nie są ludzie z nikąd.W dodatku miał ME na prawie każdym IW.Dodajmy jeszcze te video package,które leciały na każdym IW,gdzie pokazana była rodzina Bobby'ego,on sam itp... .Takie coś powoduje,że każdy fan chce zobaczyć kulminację czegoś takiego na największej gali roku.Dostaliśmy bardzo fajną walkę,ale rezultat okazał się naprawdę,co tu dużo mówić,chujowy.Ja chciałem,żeby Roode wygrał.To by było coś nowego.Popatrzcie na WWE.ADR,Mark Henry są mistrzami Heavyweightów.To jest coś nowego,powiew świeżości.A w TNA mamy w ostatnich czasach parę reignów Stinga,Angle'a.....To się przejadło już wszystkim.Daliby Roode'owi pas,w rezultacie czego fani by poszli do domu happy,zrobiliby już na poważnie nowego main eventera.A tak to przez pieprzonego Hogana,który jak to mówicie nie chciał,żeby jego face turnu cokolwiek przebiło(błąd logiczny,ten face turn był tak chujowo przeprowadzony,tak nielogicznie,tak idiotycznie,że no comments.Nie rozumiem ludzi,którym się to podobało.Moim zdaniem[zaznaczam,moim] nie powinni takich rzeczy oglądać,albo udać się do psychiatry),dlatego nie pozwolił na zmianę pasa.Nie dlatego,że Bobby nie nadaje się(chociaż przed BfG udzielał wywiadu,gdzie właśnie o tym mówił),tylko ego HH nie pozwoliło na to.Walić to.Zawiodłem się na TNA po raz kolejny.Nie pierwszy i nie ostatni raz zapewne.

Przywitam się kulturalnie...Witam :) I Przejdę do meritum

Właśnie dzięki takim zagrywkom jak w main evencie BFG pas TNA dużo więcej znaczy niż pas WWE. Mam nadzieję że to jest początek normalnego prowadzenia pasa. Główny pas powinien trzymać zawodnik absolutnie ze ścisłej czołówki, jak na dzień dzisiejszy Bobby takim nie jest.

http://img35.imageshack.us/img35/4195/momm.png

Po raz 245233243 pytam jeszcze raz ? Po co było to całe Bound For Glory series ? Po to , żeby Roode w super sposób pokazał w owym turnieju , że jest genialny i , że jak najbardziej nadaję się na super TNA Champa. Ale oczywiście swoim oczytaniem pokazałeś , że jednak Roode nie zasługiwał na pas. Poza tym jestem ciekaw co byś powiedział , jeśli Pan "Przechodzę face tourn i skradam show" nie zmieniłby decyzji w ostatniej chwili. Powiedziałbyś , że Roode jest genialnym mistrzem ? :lol: Powtarzam koleś który od czasów Teamu Canada pokazuję się z genialnej strony jest po prostu świetnym materiałem na mistrza - a teraz gdy zdobędzie pas na impect wrestling będzie ten sam syf co z RVD który zdobył pas na tygodniówce....

Wy na prawdę myślicie że zwykłe wygrywanie walk wystarczy by być mistrzem? Federacja robi z kogoś mistrza, z prostego i oczywistego powodu. Żeby na nim zarobić, jak na dzień dzisiejszy na Bobbym nie da się zarobić, on najpierw musi sobie wyrobić własną markę, stać się rozpoznawalnym, stać się ulubieńcem publiczności i dopiero wtedy zostać mistrzem.

Śmiać mi się che jak czytam te bzdury że Hogan specjalnie zmienił wynik ME, tylko dlatego ze chciał być najważniejszy na gali. Skoro tak to wystarczyło puścić walkę Kurta z Bobbym wcześniej, nawet z wygraną Roodea i Hogana ze Stingiem jako ME, to by wystarczyło żeby Hogan wyszedł z tego BFG jako najjaśniejsza postać. Czemu się tak nie stało?

Jeszcze raz powtórzę, to WWE całkiem wam już w głowach pomieszało, TNA to nie WWE do cholery. Nie oceniajcie tego co się dzieje w TNA miarą WWE. Ja wiem że większość z was jest przyzwyczajona do tego że dobro zawsze musi wygrać, no ale jak już wcześniej pisałem TNA che robić bardziej poważny wrestling niż WWE, gdzie po prostu wygrywa ten kto jest lepszy.

Bardzo ale to bardzo mnie cieszy fakt że TNA idzie inną drogą niż WWE, że w TNA w większości przeważają heele.

Mnie osobiście bardzo ciekawi jak potoczy się kariera Storma, którego uważam za jeden z największych talentów TNA ostatnich lat. W ogóle dziwię się że TNA wybrało Bobbyego zamiast James'a który jest po prostu lepszy. Ma genialny gimmick, jest over z publicznością, za mikrofonem radzi sobie ponad przeciętnie w przeciwieństwie do Bobbyego. Czekam z niecierpliwością jak to się wszystko potoczy.

Po raz 245233243 pytam jeszcze raz ? Po co było to całe Bound For Glory series ?

Boże zlituj. BFG series było po to żeby wyłonić wrestlera który zmierzy się na BFG o pas, a to że ten wrestler nie sprostał zadaniu i przegrał, no to jak to się mówi "Sorry Winnetou".

Bobby przegrał i to kantem, co jest o tyle dobre że pozwala na kontynuowanie programu i w dodatku sprawia że fani staną zdecydowanie po stronie Bobbyego, zresztą już nie będę powtarzał, bo niektórzy są ciemni jak dupa wołowa.

Edytowane przez Arthur Credible

• Urządzenie:  Linux

TNA che robić bardziej poważny wrestling niż WWE, gdzie po prostu wygrywa ten kto jest lepszy

Ciekawe co na Twoją wypowiedź powiedzieliby Samoa Joe, Matt Morgan, Alex Shelley, Jay Lethal, Generation Me czy AJ Styles.

Edytowane przez Vercyn

TNA che robić bardziej poważny wrestling niż WWE, gdzie po prostu wygrywa ten kto jest lepszy

Ciekawe co na Twoją wypowiedź powiedziałby Samoa Joe.

Następny który nie kuma o co chodzi. Ty na serio nie dostrzegasz tego że to co się dzieje z Joe to element jego gimmicku? To jest długoterminowy program. Nie chce tutaj nikogo obrażać, ale na serio dla niektórych TNA to zbyt inteligenta federacja.

Ja wiem że większość z was jest przyzwyczajona do tego że dobro zawsze musi wygrać, no ale jak już wcześniej pisałem TNA che robić bardziej poważny wrestling niż WWE, gdzie po prostu wygrywa ten kto jest lepszy

Ekhm.....Push dla Robbiego E. jako Champa X Dywizji;push dla OJ i Terry'ego jako Global Championi;Nasty Boys wygrywają z Team 3D na PPV;Val Venis wygrywa z Danielsem;Desmond jobbuje RVD w 2 minuty na IW;mam wymieniać dalej ten poważny wrestling?

W ogóle dziwię się że TNA wybrało Bobbyego zamiast James'a który jest po prostu lepszy. Ma genialny gimmick, jest over z publicznością, za mikrofonem radzi sobie ponad przeciętnie w przeciwieństwie do Bobbyego.

To co,chcesz nam wmówić,że Roode ma mic na poziomie,bo jawiem,Khaliego czy Hornswoggle'a?Owszem,Storm jest lepszy od Bobby'ego,ale to nie znaczy,że Roode ssie.Posłuchaj sobie proma,jakie wygłosił w kierunku Jeffa Jarretta i Rica Flaira.

Koleś,ogarnij się trochę.Mark Henry(WHC) heel.ADR(WWE Champ) heel.Ziggler(US champ) heel.Rhodes(IC Champ) heel.Beth(Divas Champ) heel.I ty dalej twierdzisz,że dalej dominują face w WWE?

Śmiać mi się che jak czytam te bzdury że Hogan specjalnie zmienił wynik ME, tylko dlatego ze chciał być najważniejszy na gali. Skoro tak to wystarczyło puścić walkę Kurta z Bobbym wcześniej, nawet z wygraną Roodea i Hogana ze Stingiem jako ME, to by wystarczyło żeby Hogan wyszedł z tego BFG jako najjaśniejsza postać. Czemu się tak nie stało

Dlatego,że to,jak się potoczył ten mecz i stuff po nim(tylko głupi Amerykanie i Polacy mogą cheerować taki bullshit,taką nielogiczność,jaką był face turn Hogana) spowodował,że ludzie się cieszyli,że to już koniec i wreszcie Bobby za parenascie minut bedzie mistrzem.Gdyby Hogan był w ME,to fani(co bardziej ogarnięci,w zasadzie się zawiodłem na publiczności trochę,bo sądziłem,że Philly ma jedną z bystrzejszych publiczności) by się wkurzyli i zaczęli rzucać śmieciami jak w zeszłym roku

Wy na prawdę myślicie że zwykłe wygrywanie walk wystarczy by być mistrzem? Federacja robi z kogoś mistrza, z prostego i oczywistego powodu. Żeby na nim zarobić, jak na dzień dzisiejszy na Bobbym nie da się zarobić, on najpierw musi sobie wyrobić własną markę, stać się rozpoznawalnym, stać się ulubieńcem publiczności i dopiero wtedy zostać mistrzem

A nie sądzisz,że po to Roode wygrał BfG series?Czy nie po to był w ME IW każdego tygodnia,kręcił dobre walki i je wygrywał?Po co były te filmiki z rodziną itp?Jak sądzisz?

Bobby przegrał i to kantem, co jest o tyle dobre że pozwala na kontynuowanie programu i w dodatku sprawia że fani staną zdecydowanie po stronie Bobbyego, zresztą już nie będę powtarzał, bo niektórzy są ciemni jak dupa wołowa.

Nie będą kontynuowali tego programu.Wszystko wskazuje,że to Crimson się załapie na pas po Angle'u,albo Hardy.A oni to się do pasa nadają?Crimson ssie niestety niemiłosiernie.A Hardy?Hardy'emu nie powinni w ogóle dawać następnej szansy,a co dopiero dawać mu pas.Co za bullshit

Stary,nie masz argumentów i tyle.