Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Smackdown! 26 sierpnia 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Linux

Autorem raportu jest Batista141

Przypomnienie wydarzeń z ostatniej niebieskiej gali, na której Mark Henry wygrał 20-man Battle Royal i został nowym pretendentem do World Heavyweight Championship.

A co czeka nas dziś? Mark Henry i Sheamus zmierzą się w walce rewanżowej z Summerslam, Bret Hart na jedną noc zostanie GM'em SmackDown i wiele więcej. Z Calgary witają was Booker T, Josh Matthews i Michael Cole. Zaczynamy SmackDown.

Na ringu przy wielkim popie i owacji na stojąco zjawił się główny bohater dzisiejszego wieczoru – Bret "The Hitman" Hart. Witaj Calgary. W związku z niedyspozycją GM'a Teddiego Longa COO WWE Triple H wpadł na dobry pomysł powierzenia mi tej funkcji na jedną noc. Mam teraz kilka spraw do omówienia - w ten wtorek odbędzie się Super SmackDown Live, na którym wystąpią gwiazdy obu brandów, a główną atrakcją będzie walka wieczoru, w której Mark Henry i Randy Orton zmierzą się o World Heavyweight Championship... Bretowi przerwało pojawienie się Capitana Charismy - Christiana. Poczekaj chwilę, Bret. Mam coś do zakomunikowania nie tylko tobie, ale też całemu światu. Nie przegrałem na Summerslam z mojej winy, a winy twojego przyjaciela Edga. Po tym, co mi powiedział, zdekoncentrował mnie, sprawił, że nie mogłem skupić się na walce, przez co straciłem World Heavyweight Championship. Zapewne wszyscy są podekscytowani z powodu, że dziś jesteś GM'em SmackDown, ale nie zapominaj o jednej drobnej rzeczy - jako były mistrz mam prawo do rewanżu, do jeszcze jednej walki (chyba już szóśtej) i chcę je wykorzystać w ten wtorek, na Super SmackDown. Bret - widać nie posłuchałeś Edga. Zamiast żądać kolejnych walk i płakać po porażkach, przestań rozczarowywać siebie, rodzinę, fanów i przede wszystkim Kanadę, zacznij zachowywać się jak mężczyzna. Christian - teraz to ty posłuchaj. Ja jestem rozczarowany? To raczej ty i Edge - nie możecie pogodzić się z tym, że wasze kariery dobiegły końca. Przestań z tym walczyć - to koniec, prawdziwy koniec. Przeczuwałem, że będziesz chciał mnie wykiwać i mam tu list od Teddiego Longa. Przeczytaj go. Ten dokument potwierdza, że żadna gwiazda WWE nie zawalczy o WHC zanim ja tego nie uczynię. Bret przynał rację, ale dodał, że nie napisano, w jakiego rodzaju walce się zmierzy. Zasłużyłes na Steel Cage Match! Christian - nie możesz mi tego zrobić... na ring przyszedł Mark Henry. Mark - Bret, pracuje dla WWE 15 lat i aż do dzisiaj byłem niedoceniany.W zeszłym tygodniu wywalczyłem sobie Championship Match i jeśli go nie dostanę, ktoś zaraz ucierpi. Chcę zmierzyć się w przyszłym tygodniu ze zwycięzcą Steel Cage Matchu... na ringu zjawił się Sheamus - Mark, pozwol, że opowiem ci historyjkę o farmie (nie będę przytaczał dosłownie) i gdy skończył, zaatakował Henrego i wyrzucił z ringu. Heniek uznał, że poczeka do czasu walki i poszedł za kulisy.

Zapowiedź kolejnej walki dzisiejszego wieczoru - Randy Orton vs Ted DiBiasse.

Walka nr.1: Christian vs Daniel Bryan

Początek walki dla Christiana, ale Daniel szybko doszedł do głosu po Leg TakeDown i Corner Dropkicku. 2 count. Dodatkowo zablokował próbę charakterystycznego "liścia" Capitana Charismy i w odpowiedzi popisał się Suicide Divem. Już w ringu Bryan założył Indian Deathlock, ale Christian sprytnie skontrował na Rollup... 1 count. Walka wraca do stójki, gdzie przewaga Mr.Mitb stopniała, gdy Capitan Charisma wybronił się przed Corner Clothleslinem i dodatkowo Back Dropem posłał Daniela na podłogę.

Przerwa reklamowa

Po przerwie wracamy na ring, gdzie Christian właśnie wykonał Snapmare i założył Side Headlock, Bryan uwolnił się, lecz tylko po to by otrzymać Back Elbow. 2 count. Daniel jednak przeszedł do kontry - seria Uppercutów i (mimo, że Capitan Charisma próbował mu przeszkodzić) Missle Dropkick. 2 count. Mr.Mitb w natarciu - kolejna seria Uppercutów, Running Clothlesline, dwa Roundhouse Kicki. Christian spróbował kontry poprzez Flip Kick w narożniku, ale Daniel łatwo domyślił się jego zamiarów i poczęstował kolejną porcją Roundhouse Kicków, tym razem na linach, a na deser Knee Drop z drugiej liny. 2 count. Przy próbie Armbaru Christian jednak wybronił się, po czym Drop Toe Holderm posłał Bryana na liny - tam duszenie, a po chwili Flying Back Elbow z narożnika. Capitan Charisma szykował się już do Speara... Daniel przeskoczył nad nim, lecz chybił z Moonsaultem, Christan złapał go w Sunset Flip, ale Bryan przerolował i odpowiedział przez kicka w głowę. 2 count. Daniel posadził rywala w narożniku i próbował wykonać Super Frankensteinera, ale spadł i Capitan Charisma natychmiast wymierzył Tornado DDT. 2 count. Christian już chciał wykonać Killswitch, lecz Bryan skotrował i zapiął LeBell Lock, jednak co z tego, skoro Capitan Charisma nogą dotknął liny. Daniel spróbował więc Corner Dropkicku, ale Christian odsunął się i natychmiast wykonał Killswitch, co dało mu pinfall

Zwycięzca: Christian

Wideo z kolekcji WWE - From the Vault i fragmenty walki Rey Mysterio vs Chris Jericho o IC Championship ze SmackDown w 2009 roku, na dwa tygodnie przed galą Night of Champions. Dla przypomnienia, po świetnym pojedynku (polecam obejrzeć) po 619 i Springboard Splash zwyciężył Rey.

Walka nr.2: Wade Barret vs local athlete

Wade wygłosił któtkie promo, w którym rzekł, że on, jako jedna z nawiększych gwiazd tej organizacji nie będzie walczył z takim czymś, po czym opuścił ring i udał się za kulisy

Przypomnienie wydarzeń z ostatniego RAW - John Cena przy drobnej pomocy Kevina Nasha pokonał CM Punka i został nowym No.1 Contenderem do WWE Championship. Po walce został mocno poobijany przez Alberta del Rio.

Walka nr.3: Sin Cara (a raczej Humico) vs Heath Slater

Ciekawe, jak im wyszło drugie nagranie walki. Heath od razu rzucił się na Meksykanina, po Body Slamie spróbował Knee Dropu, lecz chybił i Sin przeszedł do ataku - Hurricanrana, Dropkick, Running Senton w narożniku, Springboard... Headbutt (to chyba miało być Crossbody). 2 count. Co prawda Heath próbował kontratakować, ale zaraz Cara posłał go na podłogę Dropkickiem, po czym dorzucił Crossbody (tym razem udane) z narożnika. Już w ringu Sin wykonał jeszcze kombinację Rolling Senton/Springboard Moonsault, co dało mu pinfall

Zwycięzca: Sin Cara

Już za chwilę pojedynek Teda DiBiassego i Randiego Ortona. Wynik jest raczej przesądzony, ale kto wie...

Walka nr.4: Randy Orton vs Ted DiBiasse (w/Cody Rhodes)

Przed walką Cody wygłosił promo, w którym rzekł, że wprawdzie Randy Orton jako mistrz świata wagi ciężkiej może uważać się najlepszego na świecie, ale nie uczynił tego, co Cody - dzięki niemu zmartwychwstała raga IC Championship oraz kariera Teda DiBiassego.

Po pierwszych kliku minutach jedyna ciekawa akcja poza wymianą dźwigni i Shoulder Blocków to Standing Dropkick Ortona, po którym uzyskał 2 count. Kolejna wymiana dźwigni przerwana skontrowaniem szarży Teda w narożniku na Clothlesline. I znów Randy zakłada Headlock... DiBiasse uwolnił się i wymierzył kombinację Running Clothlesline/Knee Drop. 2 count. Ted spróbował więc Standing Dropkicku, ale Viper w locie złapał go za nogi, strącił i katapultował na narożnik, po czym przystąpił do zdecydowanego działania - dwa Clothlesliny i Thezz Press, próba Hangman's DDT, ale przeszkodził Cody. Randy wrzucił więc rywala na ring i postanowił ukarać IC Championa przez RKO, ale Ted powstrzymał go przez Baseball Slide.

Przerwa reklamowa

Po przerwie w ringu dominował DiBiasse. Randy co prawda uwolnił się z Chinlocku, ale zaraz otrzymał ładną kombinację Inverted DDT Backbreaker/Standing Dropkick. 2 count. Ted wszedł na narożnik, ale Viper szybko do niego dołączył i wymierzył Superplex. 2 count. Orton dorzucił więc swoje niepełne combo - dwa Clothlesliny i Powerslam. Randy chciał jeszcze wykonać Inverted Backbreaker, ale Ted skontrował to na Rollup... 2 count. Obaj wstali niemal równocześnie, ale DiBiasse okazał sie szybszy i wymierzył Sit-Out Spinebuster. 2 count. Viper skontrował Drem Street na European Uppercut i pomyślnie wykonał Hangman's DDT. Randy już zwiastował RKO... Ted złapał go w Drem Street, ale Randy znów uwolnił się po wzajemnym uniknieciu Clothleslinów wymierzył RKO, po którym zwyciężył.

Zwycięzca: Randy Orton

Po walce wyraźnie rozczarowany Cody ukarał Teda poprzez Cross Rhodes, po czym wsadził mu papierową torbę na głowę.

Walka nr.5: Kelly Kelly vs Tamina

Standardowa walka div w WWE - krótka i do przewinięcia. Kelly Kelly zwyciężyła po K2. Zastanawia mnie jedno - czy ona naprawdę musi tak krzyczeć podczas swoich walk?

Zwyciężczyni: Kelly Kelly

Na backstagu Jack Korpela przeprowadził krótki wywiad z Jinderem Mahalem i The Great Khalim, który ograniczył się do tego, jaki to Khali jest potężny i co za chwilę zrobi z Ezekielem Jacksonem.

Walka nr.6: The Great Khali (w/Jinder Mahal) vs Ezekiel Jackson

Z początku Jackson nijak nie mógł sobie poradzić z Indusem, który dzielił i rządził w ringu. Przełom przyszedł, gdy Ezekiel uwolnił się z Nerve Holdu i poteżnym Clothleslinem rzucił Khaliego w narożnik, po czym dorzucił Corner Clothlesline. Były IC Champion chciał powtórzyć akcję, ale tym razem Indus wybronił się, odpowiedział Big Bootem i założył Vice Grip. Jackson jednak w jakiś posób dotarł do lin. Gdy Khali był zajęty dyskusją z sędzią, interweniował Mahal. Jackson złapał go, Indus próbował pomóc poprzez potężnego czopa w głowę, ale Ezekiel odsunął się i poszkodowanym został Jinder. Wiem, że trudno to sobie wyobrazić... ale Jackson podniósł Khaliego i założył Torture Rack, po którym ten odklepał!

Zwycięzca: Ezekiel Jackson

Za kulisami Randy Orton w rozmowie z Toddem Grishamem (widzimy go w WWE ostatni raz). Viper zapytany o wtorkowy pojedynek powiedział, że Christian powoli staje się koszmarem, od którego w Steel Cage Matchu ostatecznie się uwolni. Natomast o Marku Henrym powiedział, że nie ocenia go nisko, tak jak rywale nie powinni oceniać jego.

Main Event: Sheamus vs Mark Henry - SummerSlam Rematch

Pojedynek rozpoczął się od wściekłych ataków Sheamusa, który wypracował sobie przewagę, ale tylko do czasu, gdy otrzymał Big Boota. Mark dołożył jeszcze Backbreaker... 2 count. O tej pory Celtic Warrior na kilka minut został całkowicie zdominowany. Przełom nadszedł, gdy Sheamus uwolnił się z Bear Hugu serią Headbuttów, wszedł na narożnik, stamtąd Henry wyniósł go pod Gorilla Press Slam, ale Irladczyk w świetnym stylu skontrował to na DDT. Sheamus w końcu powalił Irladnczyka po kilku Double Axe Handle i wymierzył swoją serię ciosów na linach, po czym dorzucił Flying Shoulder Block z narożnika. 2 count. Walka przeniosła się poza ring, gdzie World's Strongest Man cisnął Irlandczykiem o bandę i dokonał czystki stołu komentatorskiego. Mark wyniósł rywala pod World's Strongest Slam... Sheamus uwolnił się i w odpowiedzi wymierzył Brogue Kick! Celtic Warrior rzucił jeszcze w rywala fotelem i wrócił na ring. Mark Henry nie dał rady tego uczynić i przegrał przez Count-Out!

Zwycięzca: Sheamus

Po walce wywiązał się brawl, który Mark ostatecznie wygrał po wymierzeniu Sheamusowi World's Strongest Slamu na schodki. Widokiem triumfującego Henrego kończymy SmackDown.

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vercyn

1

• Kleszcz

1

Top użytkownicy w tym temacie