Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Night of Champions PPV (zapowiedź, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1. John Cena vs. Alberto Del Rio - WWE Title Match

* Jakoś nie specjalnie mnie kręci ten feud, a zapowiadał się dosyć dobrze. Oczywiście liczę na zwycięstwo Del Rio, jednakże wątpię, aby wygrał dzięki Crossarmbreaker. W tym feudzie brakuje tej osoby trzeciej, nie mniej mam nadzieję, że będzie to emocjonujący mecz. Mój typ poleci na Alberto Del Rio. Jak według mecz się zakończy ? Stawiam, że szybki roll-up, lub enzuigiri.

2. Randy Orton vs. Mark Henry - World Heavyweight Title Match

* Tutaj nie spodziewam się szybkiego pojedynku, wręcz przeciwnie, za pewnie będzie to sleeper. Podbudowa nawet dobra, ciągłe te ataki Henryka i to ostre ataki z udziałem krzesła, a nie zwykłe trzepnięcie w plecy i gadka-szmatka. Mój typ poleci na Marka Henry'ego, który mam nadzieję zdobędzie pas "na starość" w nagrodę za te wszystkie lata, należy mu się. Także mam ogromną nadzieję, że ta postać się nie "uspokoi" po tej gali. Jak według mecz się zakończy ? Nieprzytomny sędzia, co wykorzystuje Henry, atakując Ortona krzesłem, WSM i koniec.

3. The Miz & R-Truth vs. Air Boom - Tag Team Title Match

* Mimo, że ostatnio bardzo lubię Miza i Trutha za te wszystkie zajebiste proma, to mam nadzieję, że zwycięży team Kofi. Nie po to przecież dostali pasy, by je zaraz oddać. Mój typ poleci na Air Boom. Byłbym bardzo szczęśliwy, gdyby co miesiąc, co galę Air Boom dostawali nowych przeciwników, teraz Truth/Miz, nastepnie Reks/Hawkins, później tam Uso's, byłoby wspaniale. Jak według mnie mecz się zakończy ? TiP oraz Air Bourne.

4. Kelly Kelly vs. Beth Phoenix - Divas Title Match

Mój typ leci na Beth, teraz musi to wygrać. Ten pojedynek za pewnie będzie: Kelly (with Eve) oraz Beth (with Natalya), a że WWE planuje zrobić heel-turn jednej z tej dwójki (K2, Eve) to jest dobra okazja na przejście na ciemną stronę Eve. Na to liczę.

5. Triple H vs. CM Punk - No DQ Match

Hm, "No DQ" to jest niemal pewne, że zobaczymy Diesla. A tak na pewno się stanie, jeśli chodzi o podbudowę, to jest niesamowita. Z tygodnia na tydzień coraz to lepiej. Może także HHH i Punk odejdą od skryptu i zobaczymy chair-shot, kto wie. Jak to się zakończy, to myślę, że wygra Punk przez interwencję Kevina, następnie na RAW, The Game będzie się wykłócał, że co tam robił Nash, przecież go zwolnił, a tu pojawi się pan John L. i zapowie, że go zatrudnił. Mój typ poleci na CM Punka.

6. Dolph Ziggler vs. Jack Swagger vs. John Morrison vs. Alex Riley - Fatal 4 Way United States Title Match

Cieszę się, że jak robią mecze o pas US to są ciekawe stypulacje, a tu Tables, Falls Count Submission, no i mamy Fatal 4. Jestem za Dolphem, strasznie podoba mi się jego postać, nie nudzi mi się, nudził mi się tylko jak feudował z Kofim, czy to o pas US czy o IC. Teraz dla mnie jest tak ciekawy jak w feudzie z Edge'em. Najbardziej na ten mecz czekam, ponieważ nie będę płakał jeśli wygra Jack, wręcz przeciwnie, to samo z Johnem i Alexem, ale chciałbym by jednak zwyciężył Ziggler. Coś mi się widzi, że na następnej gali dostaniemy mecz Jack vs. Dolph.

18056192365019276624f15.jpg

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

14

• kr3cik-bmc

10

• MJ

9

• pepesxs

9

Top użytkownicy w tym temacie

btw. pewnie narażę się ogromnej rzeszy fanów, ale jego postać osobiście jest mi obojętna i kompletnie nie grzeje mnie jego charakter i styl w ringu. Właściwie to i kreatywni mają chyba podobny problem, bo brakuje na niego pomysłów.

Zmienić mu finisher! Przecież starship pain jest trudny do kupienia. Nie wyobrażam sobie, żeby JoMo mógł obić przeciwnika tak, że ten leży w bezruchu 30s, po czym wykonuje swoją akcję bez przeszkód. Fajnie by było jakby ten nowy finisher działał na zasadzie: "nawet nie zauważy kiedy" jak RKO, code breaker, czy ta akcja, którą Truth używał na JoMo w tych ich feudzie.

Przecież Cena już przegrywał przez sub'a i jakoś wielkiego rwetesu nie było.

Kiedy? Jakoś nie przypominam sobie, kiedy odklepał nosząc tęczową koszulkę.

• Reputacja:   239
  • Urządzenie:  Windows

-Raven- napisał/a:

Przecież Cena już przegrywał przez sub'a i jakoś wielkiego rwetesu nie było.

Kiedy? Jakoś nie przypominam sobie, kiedy odklepał nosząc tęczową koszulkę.

Nie wiem, czy nosił wówczas tęczową koszulkę, ale bodajże Kurtowi odklepywał, a pozycję w Federacji miał nie słabszą niż obecnie.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Nie wiem, czy nosił wówczas tęczową koszulkę, ale bodajże Kurtowi odklepywał, a pozycję w Federacji miał nie słabszą niż obecnie.

Benoit, Angle i Jericho to osoby, które zmusiły do poddania Jaśka. O ile jeszcze za Jericho Cena walczył w slipkach, tak później miał już dość silną pozycję.

Tylko Cena odklepywał dla tych osób będąc upper midcardowym HEELEM.

Będąc facem, a tym bardziej main eventerem nigdy nie klepał.

48798430952f294e69c1e4.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

1. Dolph Ziggler vs. Jack Swagger vs. Alex Riley vs. John Morrison - w sumie, to nie wiem, co mam sądzić o tej walce. Skład jest dobry i powinniśmy zobaczyć emocjonujące starcie, w którym najważniejszy będzie trójkąt Dolph-Vickie-Swagger. Równie dobrze może to wykorzystać któryś z face'ów - tu wolałbym JoMo, bo skoro nic ciekawego dla niego nie mają, to pas US może potrzymać. Naprawdę nie wiem na kogo tutaj postawić, co dziwne i raczej każdemu daje tu takie same szanse.

2. The Miz & R-Truth vs. Air Boom - wydaje mi się, że Kofi i Evan zbyt krótko trzymają pasy, żeby je teraz stracić i dlatego, to na nich postawię. Nie zmienia to faktu, że chciałbym Miza i Trutha z pasami i nie wątpię, że je zdobędą, ale nie na Night of Champions.

3. Randy Orton vs. Mark Henry - najsilniejszy człowiek świata według mnie zbyt często wspomina o swoich ostatnich ofiarach i zastanawiam się, czy czasem Big Show albo Kane nie przeszkodzą mu w zdobyciu pasa i po jakimś RKO z zaskoczenie wygra Randall. Chociaż biorąc pod uwagę, to jakie PPV jest następne, to nie należy spodziewać się ich powrotu.W grę wchodzi również jakiś count-out albo DQ tylko nie wiem, jak miałoby do tego dojść. Chciałbym, żeby Henry wygrał, bo Orton bez pasa jest lepszy niż Orton z pasem, jednak mam wrażenie, że Mark jeszcze tytułu nie przejmie...Chociaż...może jeszcze zmienię zdanie.

4. John Cena vs. Alberto Del Rio - feud jest mocno przeciętny, ale mam nadzieje, że wynagrodzą to dobrą walką i wierzę, że do takiej dojdzie. Właśnie tak mi się wydaje, że w którejś z walk o pas dojdzie do DQ albo wyliczenia i nie wykluczone, że to właśnie w tej. Można pojechać tak jak na Summerlam 06, gdzie Edge uderzył Johna tytułem i tak go odliczył, więc możliwe, że tak będzie i tu. Stawiam na Del Rio, chociaż nie będę zaskoczony jak Cena zwycięży.

5. Triple H vs. CM Punk - trochę śmiesznie, że prawdopodobnie Main Eventem Night of CHAMPIONS będzie walka non-title :) Szykuje się jednak najlepsze starcie na gali i myślę, że może spokojnie dorównać tym Punka z Ceną i na to też liczę. Wydaje mi się, że zwycięży Punk i HHH straci posadę COO. Nie wykluczone, że pojawi się Kevin Nash albo ktoś inny. Naprawdę chciałbym, żeby Triple H przeszedł heel turn i potem mógłby mówić, że jeśli Punk chciał zmian, to taką ma i jeżeli myślałby, że HHH był złym szefem, to się myli, bo teraz będzie jeszcze gorszym etc. Takie coś byłoby fajne w przypadku wygranej HHH'a, jednak ja postawię na CM Punka i zobaczymy co dalej przyszykuje nam WWE.

O walce o pas IC wypowiem się później, jak zostanie dodana do karty. Prócz tego mam nadzieje na to, że Beth wygra pas Div. Zwykle PPV oglądam na żywo, jednak NoC mnie do tego prawdopodobnie nie skusi.

• Reputacja:   239
  • Urządzenie:  Windows

Będąc facem, a tym bardziej main eventerem nigdy nie klepał.

Klepał Kurtowi na No Way Out 2004 będąc już face'em.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Klepał Kurtowi na No Way Out 2004 będąc już face'em.

Nie mial jeszcze wowczas gimmicku Supermana, jego pozycja rowniez nie byla tak mocna.

Best in The World

Thank You Rated R Superstar Edge!

11309106444e4bd15322d58.jpg

Cena miał silną pozycję przed erą 4 kids.. fajnie się go oglądało jeszcze przed 2008, nawet jako twarz federacji, ale teraz jest (delikatnie mówiąc)żałosny.

Jeśli chodzi o ppv.. szału nie ma. Nie będę twórczy jeśli powiem, że chcę pasa dla Marka. Walka o pas Dablju Dablju - nic takiego. Już wolałbym Reya jako pretendenta, gdyż Johnny z tego co słyszę ostatnio jeszcze bardziej przesłodzony niż zawsze. Nie miałbym nic przeciwko 3 way dance - Mysterio vs Cena vs Del Rio ©. Myślę, że takie coś mogło by mnie zadowolić. Walka o pasy tag team jest bardzo przeze mnie wyczekiwana. Miz i Truth powinni zostać mistrzami i wierzę, że Air Boom zdobyli pasy tylko dlatego, by je stracić na rzecz heeli. Ron i Mike to jedyny tag team, który może podnieść prestiż tt belts. 4 way match o US też nie najgorzej - dość dobry skład walki i liczę na zmianę mistrza. Kto? Zarówno Alex, John jak i Jack zasługują. Fajnym rozwiązaniem by było jakby wygrał Morrison, a A-Ry przeszedł na SD! i feud z Rhodesem o ITC.

Geeez.. jestem tak zmęczony, że nic twórczego w tym poście nie napisałem. :|

Nie ma opcji, że obecnie Jasiu odklepie po subie Del Rio. Cena jako mocny face co prawda klepał ale:

1)Nie był wtedy aż tak bardzo wypromowany jak dzisiaj, gdzie jest na topie już od wielu lat, ma dewizę never give up, i gimmick będący mieszanką superbohatera, marine i twardziela

2)Przypadek z Benoitem jest szczególny. Chris i jego finisher były mocarno wtedy bookowane. Po Crippler Crossface nawet sam najjaśniejszy Nochal odklepał (nie przypominam sobie takiego faktu ani wcześniej ani później)

3)Kurt z tego co się orientuję, wówczas był chyba wyżej w hierarchii niż

Cena który będąc na tym etapie kariery to jest w 2004 roku nie miał w przeszłości nawet jednego 'złotka' w federacji, więc dla Johna nie była to wielka ujma

Żeby Albercik pojechał Jasia potrzebny będzie jakiś kant. Ewentualnie będzie DQ ale moim zdaniem jest mniej prawdopodobne niż to, że Alberto 'wyrucha' Jana.

2)Przypadek z Benoitem jest szczególny. Chris i jego finisher były mocarno wtedy bookowane. Po Crippler Crossface nawet sam najjaśniejszy Nochal odklepał (nie przypominam sobie takiego faktu ani wcześniej ani później)

Akurat nie pamiętam dokładnie jak było wcześniej, ale Nochal w ostatnich kilku latach klepał nie raz... Co prawda klepał takim tuzom jak chociażby Cena, czy Taker, ale mimo wszystko w ostatnim czasie jest dość chętny do promowania i poruszonego tematu "klepania".

;)

Ta.. trochę mnie boli to, że dewizę "Never Give Up" CT wzięło sobie za bardzo do serca. No dobra, rozumiem, że w ogóle się nie poddaję - to mogę zrozumieć, dzięki temu Cena może zyskać fanów wśród dzieci. Ale czemu co roku jest to uwydatniane przez I Quit Match w którym John większość walki inkasuję, by na koniec szczęśliwie wygrać? Czemu Cena potrafi znieść wszystko?

Po jakiej akcji wygra ADR? DQ, kant.. chociaż fajnie by było jakby ośmieszył Cene i wygra przez AA. ^^

Kogo macie na myśli pisząc "Nochal?"

ale mimo wszystko w ostatnim czasie jest dość chętny do promowania i poruszonego tematu "klepania".

Fakt, jestem już zmęczony i nie kojarzę faktów, Tryplak odklepywał później, jak chociażby na ostatniej Wrestlemanii Takerowi, ale przypadek z Benoitem na WMXX był chyba pierwszym w którym się poddał(choć głowy sobie uciąć za to nie dam).

Kogo macie na myśli pisząc "Nochal?"

HHH ze względu na to, że ma nos równie wielki jak jego ego

1. Dolph Ziggler vs. Jack Swagger vs. Alex Riley vs. John Morrison - nie mam tutaj określonego faworyta bo każdy może zgarnąć tytuł z tej 4.Raczej odrzuciłbym Johna Morrisona bo ten pas to dla niego nic a w roli faworytów postawiłbym Zigglera i Swaggera

bo mógłby to być ciekawy konflikt między nimi z pasem i Vickie w tle.

2. The Miz & R-Truth vs. Air Boom - Tutaj raczej stawiam na Air Boom.Chciałbym aby potrzymali trochę te pasy bo to dla nich jedyna okazja aby zostać zauważonymi.Miz i Truth błyszczą na każdym Raw co jakieś promo to pobicie Punka to śpiewanie a Air Boom raczej nie ma takiej możliwości

3.Kelly Kelly vs Beth Phoenix - liczę na zwycięstwo Kelly bo bardzo ją lubię i podoba mi się w roli mistrzyni.Jeżeli już by miała stracić pas to lepiej żeby straciła go na rzecz Natalyi którą wole w roli mistrza niż Beth.

4. Randy Orton vs. Mark Henry - tutaj raczej Orton zachowa pas bo raczej wątpliwe aby Mark rozwalił go w 1 walce i nic a tak będzie podobnie jak z Chistianem Orton wygra a Henry poprosi i jeszcze jedną szansę i właśnie wtedy zdobędzie pas.

5. John Cena vs. Alberto Del Rio - szczerze to po raz pierwszy od kilku dobrych miesięcy nie interesuje mnie walka o pas WWE, a dlaczego? Bo jest to feud z niczego bez prawdziwych emocji i bez czegoś co by mnie mogło przyciągnąć.Del Rio tak samo jak i Cena są po prostu nudni z pasem.Mówią to samo na każdym Raw.A tak mam nadzieje że feud Punk-Nash-HHH się szybko skończy i punk wróci na szczyt.

6. Triple H vs. CM Punk - Tutaj można by było pisać i pisać ale raczej wynik jest przewidywalny.Punk wygra a HHH zostanie zwolniony z funkcji COO.Wiadomo że jego miejsce zajmie John Laurnatis i przywróci Nasha.Tylko zastanawiające jest co dalej bo jeszcze mamy gale PPV Vengeance bo na SS można było by spodziewać się Tag teamu Matchu Team Punk vs Team Nash no ale co się stanie to zobaczymy.Sama walka jest podbudowana takimi emocjami i jest tak podpromowana że po prostu nie można się doczekać.

We walk alone in the unknown

We live to win another victory

We are the young

Dying sons

We live to change the face of history...

2482447074e46ec6d7986d.jpg

Dolph Ziggler vs. Jack Swagger vs. Alex Riley vs. John Morrison Fatal 4 Way Match - Ciężko wytypować, jednak jestem niemal w 100% pewien, że Morrison nie zdobędzie pasa. Będzie robił show i to wszystko. Swaggera jakoś sobie nie wyobrażam z tym pasem, taszczył go już(czy IC, to samo praktycznie), nic mu to nie dało. Alex Riley. Kręci się w obrębie pasa już od dobrego miesiąca. Podoba mi się jako wrestler, ring skill poprawi i będzie git. Moje przewidywanko: Dolph traci pas na rzecz Alexa, po czym kończy feud z Swaggerem i atak na ME.

Typ:Alex Riley

The Miz & R-Truth vs. Air Boom- Stawiam na Air Boom, oni zaczęli promować te pasy, w ringu są świetni, robota dla Koffiego, który przynajmniej nie powoduje tak bardzo wymiotów( :D). Miz i Truth mają silną pozycję, mogą wytrzymać jeszcze trochę bez pasa.

Typ: Air Boom

Kelly Kelly vs Beth Phoenix Osobiście wolę K2, ale pas zmieni właścicielkę. Kelly taszczy już go dosyć długo, przyda się zmiana.

Typ: Beth Phoenix

Randy Orton vs. Mark Henry Najcięższa walka to wytypowania, przynajmniej tak mi się wydaje. Wg schematu WWE, ten kto rozkurwia na tygodniówkach, dostaje wpierdol na PPV. Oby tym razem było inaczej. Myślę, że WSM wygra przez jakieś nieczyste zagrania, bądź odwrócenie uwagi sędziego(Nie wiem, wbije Rhodes, odwróci uwagę Randalka, WSS i pin). Mimo wszystko stawiam na Marka.

Typ: Mark Henry

John Cena vs. Alberto Del Rio Del Rio, nie ma innej możliwości, nie wiem czy wygra przez submission czy ch*j wie co, ale wygra i obroni pas.

Typ: Alberto del Rio

Triple H vs. CM Punk Drugi ciężki mecz do wytypowania. Ściema z Brooks vs Hunter, a nie Punk vs HHH. Pewne jest, że wbije Nash i komuś zrobi Powerbomba, ale komu. Jednak ja stawiam na CM Punka, po czym Hunter wylatuje z pozycji COO.

Typ:CM Punk

I hate this idea, that you are the best.

Because you not.

I'm the best.

Best in the world.

I'm CM Punk and you're not.