Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Night of Champions PPV (zapowiedź, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

@LegendKiller ty chyba nienawidzisz Henriego? Oczywiście ring skillsy ma słabe, na majku jest trochę lepiej, ale szału nie ma. Większość się cieszy dlatego, że coś się w końcu dzieje! Orton do tej pory pas stracił raz... po dyskwalifikacji. W końcu pokazano, że może przegrać! I to czysto! To było nie do pomyślenia jeszcze chwilę temu. Mark dostał pas najprawdopodobniej za te 17 lat w WWE, z czego się cieszę, bo to pokazuje, że nie mają w dupie swoich zawodników. I tak pewnie Mark przegra na HiaC, albo tydzień później na smacku na rzecz.... Ortona. Potem Mark stoczy się w hierarchii poza ME i będziemy mieli znowu totalną dominację Randala. Także ja się cieszę, że przynajmniej na jakiś czas coś się będzie innego działo.
  • Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

14

• kr3cik-bmc

10

• MJ

9

• pepesxs

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android

@LegendKiller ty chyba nienawidzisz Henriego? Oczywiście ring skillsy ma słabe, na majku jest trochę lepiej, ale szału nie ma. Większość się cieszy dlatego, że coś się w końcu dzieje! Orton do tej pory pas stracił raz... po dyskwalifikacji. W końcu pokazano, że może przegrać! I to czysto! To było nie do pomyślenia jeszcze chwilę temu. Mark dostał pas najprawdopodobniej za te 17 lat w WWE, z czego się cieszę, bo to pokazuje, że nie mają w dupie swoich zawodników. I tak pewnie Mark przegra na HiaC, albo tydzień później na smacku na rzecz.... Ortona. Potem Mark stoczy się w hierarchii poza ME i będziemy mieli znowu totalną dominację Randala. Także ja się cieszę, że przynajmniej na jakiś czas coś się będzie innego działo.

Mnie zastanawia coś innego: czy w podobny sposób Henry mógłby zdominować Jasia? Randy po raz pierwszy od bardzo dawna przegrał czysto (w 1 na 1, bez interwencji z zewnątrz, dyskwalifikacji etc.), a nie pamiętam, kiedy Cena został odliczony w podobny sposób. Chodzi mi po głowie pewna myśl: tak wyraźna wygrana Marka może nadejście nowego (starego) pretendenta. Może to już czas na powrót Takera?

Nie oszukujmy się, ten zachwyt większości nad Henrym nie wynika z jego skillsów, bo są jakie są, ale z tego, że czysto pojechał gościa, który powoli się już przejada w ujęciu z pasem na ramieniu. Co ciekawe ten facet zbiera obecnie największy pop w federacji, przy okazji pozwalając sobie na zdecydowanie zbyt dużo - patrz wywiad w radiu, po którym 95% federacji wyleciało by na zbity pysk.

Przez kilka miesięcy poprzedniego feudu Ortona Christian nie kick-outował żadnego RKO i tu też byłem pewien, że zaraz będziemy mieli "RKO from out of nowhere". Zdecydowana większość była tym już chyba zmęczona, stąd taka radość. Chodzi o ten lekki powiew świerzości, który - przynajmniej ja mam taką nadzieję - nie będzie jednak trwał zbyt długo.

Mnie zastanawia coś innego: czy w podobny sposób Henry mógłby zdominować Jasia? Randy po raz pierwszy od bardzo dawna przegrał czysto (w 1 na 1, bez interwencji z zewnątrz, dyskwalifikacji etc.), a nie pamiętam, kiedy Cena został odliczony w podobny sposób.

Pewnie nie, ale on jest znacznie bardziej robiony na dominatora niż Orton.

Mnie zastanawia coś innego: czy w podobny sposób Henry mógłby zdominować Jasia? Randy po raz pierwszy od bardzo dawna przegrał czysto (w 1 na 1, bez interwencji z zewnątrz, dyskwalifikacji etc.), a nie pamiętam, kiedy Cena został odliczony w podobny sposób. Chodzi mi po głowie pewna myśl: tak wyraźna wygrana Marka może nadejście nowego (starego) pretendenta. Może to już czas na powrót Takera?

Jedyną osobą, która mogłaby czysto pojechać Cenaminatora jest Undertaker, i to tylko na WrestleManii, więc chyba wiadomo jaka jest odpowiedź. Jak zawsze go bronie i stawiam wyżej od Ortona choćby za zajebiste mic-skillsy (chociaż to już zalezy od sytuacji - jeżeli ma godnego siebie albo i lepszego mówce, można go słuchać na okrągło, jeśli jednak dostaje feud z cipo-heelm to nie da się go słuchać), tak teraz po prostu nie potrafię zrozumieć dlaczego on dostał ten pas tak szybko (nie widziałem jeszcze RAW, chociaż tam pewnie Cena porobi sobie jaja z Del Rio.. kurwa, już wolałem jak Jasiek i Randall byli w jednym rosterze), skoro Del Rio "zbierał się" do tego od stycznia (a w dodatku pojawił się na trzech RAW z pasem, gdzie dwukrotnie zaliczył wpierdol o ile pamiętam). Próbuję sobie odpowiedzieć na to pytanie i jeszcze nie wymyśliłem nic sensownego.

Co do przegranej Punka, to myślę że na HIAC dojdzie do rewnażu (być może już na RAW zapowiedzieli tę walkę) w klatce, który to CM wygra (co wypromuje go chyba trochę bardziej niż zwycięstwo nad obitym przez Miza i Trutha Hunterem).

tak teraz po prostu nie potrafię zrozumieć dlaczego on dostał ten pas tak szybko

Wiesz co? Po obejrzeniu NoC myślałem zupełnie jak ty. Naprawdę. Nie potrafiłem zrozumieć czemu John dostał pas po raz kolejny.. Ale jak tak się zastanowić to.. nie oglądałem Raw i nie znam sytuacji. Ale wiadomo, że klauzula rewanżowa należy do Alberto del Rio i CM Punka więc bardzo dobrym pomysłem byłby 3 Way Dance pomiędzy nimi. I powiem, że się ciesze, że Cena jest mistrzem. Możecie mnie za to zlinczować, ale przynajmniej gdyby taki mecz się odbył to wynik byłby nie do przewidzenia.. W końcu nie wiadomo, czy może Punk dostanie pas, czy też Alberto dostanie - w końcu miał go krótko, czy Cena wygra - jest mistrzem od nie dawna. Ta, może ktoś z was powie "Wiadomo, że wygra Cena, co ty pieprzysz bla bla bla bla la", ale dla mnie nie jest to takie oczywiste - w końcu na SS Cena ma być w teamie, czyli wiadomo, że nie będzie miał pasa. Zobaczymy, ale tymczasowo cieszy mnie, że może być jakiś emocjonujący feud.

[ Dodano: 2011-09-20, 15:27 ]

tak teraz po prostu nie potrafię zrozumieć dlaczego on dostał ten pas tak szybko

Wiesz co? Po obejrzeniu NoC myślałem zupełnie jak ty. Naprawdę. Nie potrafiłem zrozumieć czemu John dostał pas po raz kolejny.. Ale jak tak się zastanowić to.. nie oglądałem Raw i nie znam sytuacji. Ale wiadomo, że klauzula rewanżowa należy do Alberto del Rio i CM Punka więc bardzo dobrym pomysłem byłby 3 Way Dance pomiędzy nimi. I powiem, że się ciesze, że Cena jest mistrzem. Możecie mnie za to zlinczować, ale przynajmniej gdyby taki mecz się odbył to wynik byłby nie do przewidzenia.. W końcu nie wiadomo, czy może Punk dostanie pas, czy też Alberto dostanie - w końcu miał go krótko, czy Cena wygra - jest mistrzem od nie dawna. Ta, może ktoś z was powie "Wiadomo, że wygra Cena, co ty pieprzysz bla bla bla bla la", ale dla mnie nie jest to takie oczywiste - w końcu na SS Cena ma być w teamie, czyli wiadomo, że nie będzie miał pasa. Zobaczymy, ale tymczasowo cieszy mnie, że może być jakiś emocjonujący feud.

PPV obejrzane...

Cóż... Wyniki mnie trochę zawiodły.

TT Match- Fajnie się oglądało, przyjemny, ciekawy meczyk z dobrym rozwiązaniem.

Fatal 4 Way- liczyłem na wygraną Rileya, wygłaszał proma, kręcił się koło US, a tu Ziggler broni, a jeszcze na RAW dostaję promo Swaggera... Bookerzy mają nowe pomysły co 5 minut jak widać... Walka pod względem ringowym była dobra, nie wiem czy czasem na walką wieczoru :roll:

IC- Roll up i wszystko jasne...

Divy- Ile jeszcze title runu da K2? Przydałaby się zmiana Champa.

WHC- Tutaj ogromny plus, czysto pojechany Randalek, i te nieudolne próby RKO, to był dobry pomysł :D Zapewne nie potrzyma tytułu zbyt długo, ale zawsze coś jest.

WWE- Jak można?! Mecz słaby, podbudowa słaba, wynik żenujący. Coś mi się wydaje, że Jan chce mieć `strejk` ala` Undertaker, tyle tylko, że w byciu WWE Champem, dobije do 25 i będzie boski. Jedynie co w tym meczu, a raczej przed meczem mnie się podobało, to pomysł, żeby Jaś zajebał auto Albercikowi :lol:

CM Punk vs HHH- Troszkę wiało nudą, później Nash i reszta. Nie wiem o co chodziło tak na poważnie Mizowi i Truthowi. Nie chcą za COO HHH`a, więc chcą mu przeszkodzić. dali wpierdol wszystkim w ringu, ustawiają Punk na pin, HHH przerywa. Chwilę później Punk już `przytomny` zaczyna pinować HHH`a, a Truth mu przeszkodził. Ogarnij to biedny widzu.

Gala średniosłaba, 2,5/6?

I hate this idea, that you are the best.

Because you not.

I'm the best.

Best in the world.

I'm CM Punk and you're not.

• Reputacja:   239
  • Urządzenie:  Windows

Nie znam dokładnie tej sytuacji, ale z tego co można było wyczytać z różnych "plotek" (tak, z tych samych, z których w ogóle dowiedzieliśmy się o tej sytuacji) Ken już wcześniej wkurwiał innych wrestlerów swoim zbyt agresywnym stylem walki. Wychodzi więc na to, że szala goryczy się w pewnym momencie przelała - akurat wtedy, gdy trzymał ją Randal.

Nie. Wrestlerzy mieli trochę pretensji do Kennedy'ego, że chcąc dodać realizmu i dramaturgii swoim walkom, np. zamiast leżeć nieruchomo na glebie (i oczekując na np. akcję from top rope), poruszał się trochę i markował, że usiłuje się podnosić (aby bardziej realistycznie to wypadało), co jak twierdzili niektórzy, mogło kiedyś doprowadzić do czyjejś kontuzji (nie chodziło o jego agresywny styl walki). Jednak nigdy nie doprowadziło. Także i Randala, który najprawdopodobniej trochę jednak zbyt emocjonalnie zareagował i push Andersona poszedł się kochać.

a nie pamiętam, kiedy Cena został odliczony w podobny sposób.

Podczas walki HIAC z - nomen omen - heelowym Randalem (czysty pinfall).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Nie. Wrestlerzy mieli trochę pretensji do Kennedy'ego, że chcąc dodać realizmu swoim walkom, np. zamiast leżeć nieruchomo na glebie (i oczekując na np. akcję from top rope), poruszał się trochę i markował, że usiłuje się podnosić (aby bardziej realistycznie to wypadało), co jak twierdzili niektórzy, mogło kiedyś doprowadzić do czyjejś kontuzji (nie chodziło o jego agresywny styl walki). Jednak nigdy nie doprowadziło. Także i Randala, który najprawdopodobniej trochę jednak zbyt emocjonalnie zareagował i push Andersona poszedł się kochać.

Cóż, wierzę Ci w takim razie na słowo. :wink:

Podczas walki HIAC z - nomen omen - heelowym Randalem (czysty pinfall).

W jakiejś dyskusji pod jakimś newsem też przytoczyłem tę walkę, ale z tego co pamiętam, to tam był jeszcze taki myk, że Cena powinien jednak z "czystego" punktu widzenia wygrać. Orton klepał po STF, tylko sędzia leżał. Co prawda potem to, w jaki sposób wygrał (kompletnie czyściutko, bez mydła jadąc Jasia, bez łamania żadnych 'regulaminów' i odliczając po prostu Johna po Puncie) było czymś... hmm... dość zaskakującym. Ale fakt faktem, w walce Randala z Henrym ten drugi wygrał jednak bez żadnych kontrowersji.

A więc ostatnia CZYSTA przegrana Ceny, po której ten został odliczony (bo przegrywał i z Sheamusem, i z Randalem w Tables Matchach) to, podobno, jakaś walka z HBKem z 2007 roku... czyli chyba niedługo przed tym jak w ogóle zacząłem się tym interesować (powiem szczerze, że nie znam jej, albo sobie jej teraz nie potrafię przypomnieć).

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

A więc ostatnia CZYSTA przegrana Ceny, po której ten został odliczony (bo przegrywał i z Sheamusem, i z Randalem w Tables Matchach) to, podobno, jakaś walka z HBKem z 2007 roku... czyli chyba niedługo przed tym jak w ogóle zacząłem się tym interesować (powiem szczerze, że nie znam jej, albo sobie jej teraz nie potrafię przypomnieć).

Cena całkowicie czysto jobnął chociażby Batiście, na SummerSlam 2008.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

• Urządzenie:  Android

Aż sobie wygoogle'owałem, bo każdego PPV (a już w szczególności kulisów zakończenia walki) nie pamiętam. I rzeczywiście, po dwóch Power Bombach Cena już się nie podniósł.

Czemu to zawsze o Jaśku, kiedy się go broni, mówi się, że "on przecież nadstawia dupę za federację, jedzie z nimi zawsze i wszędzie i ją promuje cały czas", a o Randalu się nie wspomina? Ah tak, bo same WWE promuje przecież Cenę jako "zajebistego workera" (choć nie twierdzę oczywiście, że takim nie jest) i go najłatwiej w takiej roli dostrzec.

Może dlatego, że Cena nie ma na swoim koncie takich numerów jak plunięcie gumą do żucia na fana, który ośmielił się poprosić go o autograf? Co by nie mówić Cena jest zdecydowanie stosunkowo lepszym wyborem jako twarz federacji i potrafi trzymać nerwy na wodzy (nawet jak dostaje heat to potrafi mieć banana na gębie a nawet sobie z tego żartować) a Randala swojego czasu często ponosiło i za bardzo wczuwał się w swój helowy gimmick. Po prostu (i tu się wcale nie dziwię) Jasiek jest dla Vince'a jak przeczytana książka (łatwo przewidzieć co zrobi i jak się zachowa, oraz to, że nie odjebie żadnej maniany) a charakterny Randal już nie do końca. Dlatego też, dopóki jest Jasiek, Orton nigdy nie będzie "Główną Twarzą Federacji" (jakkolwiek by się nie zmienił od czasów swoich wyskoków), a główne reflektory McMahonowego PR-u będą zawsze skierowane w pierwszym rzędzie na Cenę.

. Był Hogan, Michaels, Taker

Wymieniając Takera w tym gronie, i nie wspominając o Austinie Goldbergu czy Harcie, utwierdziles mnie w przekonaniu, że nie masz żadnego pojęcia o prawdziwych skurwielach, Undertaker jest najbardziej szanowanym wrestlerem w historii, i takie miano wyklucza go z tego towarzystwa.

Nie zapominajmy jeszcze o porażce na Elimination Chamber 2009, gdzie po wyłapaniu 3 finisherów został przypięty przez Edge'a.

12501231434d3da85730ba0.png

Nie zapominajmy jeszcze o porażce na Elimination Chamber 2009, gdzie po wyłapaniu 3 finisherów został przypięty przez Edge'a.

I ubiegłorocznym Night of Champions, gdzie Barrett gładko odliczył Janusza po Wasteland. Z tego co pamiętam, to wtedy w okolicach ringu pojawili się Nexus, a Barret wszedł do ringu i wykonał finisher na Jaśku z taką łatwością, jakby ten kilka minut wcześniej zaliczył solidny wpierdol od całej piątki rywali.