Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Night of Champions PPV (zapowiedź, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   708
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Zawsze może być przecież combo: przywalenie pasem przez Rodrigueza + Enzuigiri Del Rio, co da nam pin. Z elementem "kantu", ADR ma multum możliwości, aby spinować Jaśka, włącznie z szybkim roll up'em, np. po jakiejś interwencji Ricardo

Oczywiście ;) co nie zmienia faktu, że wolałbym żeby Alberto dostał też jakiś konkretny nowy finisher, którym po jakimś kancie (odwrócenie uwagi przez Alberto) załatwiłby Jasia ;)

Wilk syty (Jasiu przegrywa kantem) i owca cała (Del Rio nie przegrywa przez DQ).

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

14

• kr3cik-bmc

10

• MJ

9

• pepesxs

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Wiem, że mnie zjedziecie (w zasadzie sam się dziwię, że to powiem/napiszę), ale muszę. Nie bierzecie pod uwagę, że wykorzystanie walizki przez Alberto mogło być tylko odciągnięciem Punka z feudu o pas? Jeżeli miałbym dać Del Rio pas poczekałbym jeszcze ze 1,5-2 miesiące. Dlaczego? Pewnie każdy wie, że nie nadaje się obecnie na chempa. Podpushowałbym go trochę np. Cena ma pas i walczy na jakiejś tygodniówce, nagle w połowie walki wjeżdża Alberto z całym tym swoim entrancem i siada obok stołu komentatorskiego. Zrobić tak z kilka razy + kilka wygranych walk i mamy materiał na mistrza.

Chciałbym, żeby było inaczej, ale przy obecnym "zerowym" poziomie feudu (no sorry, ale to, że Alberto skopał Cenę wcale nie oznacza, że emocje sięgną zenitu - w końcu obrywa porządnie w prawie każdej walce) jakoś nie mogę sobie wyobrazić Alberto latającego sobie po Raw z pasem. Dodatkowo prawie wszystkie wygrane walki kończyły się po submicie -_- Jak już pisałem kiedyś: "Cena klepie co najwyżej kotleta na obiad". Także na razie nie widzę "za" dla Del Rio, poza moją sympatią ofc ;]

A no właśnie co do zakończenia: Del Rio potrzebuję finishera którego może dowalić z zaskoczenia i wg. mnie takie Enzuigiri byłoby odpowiednie, bo pasuje do Del Rio. A tak na prawdę posiadanie submissiona jako finishera jeśli jest się heelem jest słabą sytuacją, bo większość face'ów rzadko/wcale nie tapuje.

1822912563511427a3754ee.jpg

• Reputacja:   396
  • Styl:  Jasny

A tak na prawdę posiadanie submissiona jako finishera jeśli jest się heelem jest słabą sytuacją, bo większość face'ów rzadko/wcale nie tapuje.

Przecież zawsze jest możliwość (choć w tym przypadku wątpię w takie rozwiązanie), że face dostaje w machę np. pasem, pada na glebę, heel zapina sub'a i face traci przytomność (nie musząc klepać), przegrywając walkę.

wg. mnie takie Enzuigiri byłoby odpowiednie, bo pasuje do Del Rio.

A wg mnie to zbyt "słaba" i pospolita akcja, aby nią w obecnych czasach wygrywać naprawdę ważne walki.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Przecież zawsze jest możliwość (choć w tym przypadku wątpię w takie rozwiązanie), że face dostaje w machę np. pasem, pada na glebę, heel zapina sub'a i face traci przytomność (nie musząc klepać), przegrywając walkę.

Rozwiązanie było by dobre jak by arystokrata miał finisher ala Hell's gate, bo co prawda nie mam zielonego pojęcia o MMA ale wątpię by ktoś stracił przytomność po dźwigni na rękę.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Rozwiązanie było by dobre jak by arystokrata miał finisher ala Hell's gate, bo co prawda nie mam zielonego pojęcia o MMA ale wątpię by ktoś stracił przytomność po dźwigni na rękę.

Ale to wrestling a nie MMA :wink: Np. Austin odpłynął w Sharpshooterze Hitmana, podczas ich słynnego "I Quit" Match'u. Można powiedzieć, że utrata przytomności następuje tu z bólu i braku możliwości oswobodzenia się (dlatego sugerowałem najpierw "ogłuszające" uderzenie w łeb pasem).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

No chyba, że by mu zrobił otwarte złamanie, ale to nie tu. Jakby miał coś opartego na duszeniu to może bym to kupił :P

No chyba, że by mu zrobił otwarte złamanie, ale to nie tu. Jakby miał coś opartego na duszeniu to może bym to kupił :P

Kwestia odpowiedniego "obicia" przed założeniem sub'a. Jakoś "odpłynięcia" Stone Colda (w wyżej wspomnianej walce) nikt nie negował. Jasne, że to trochę naciągane (jak i cały wrestling), ale przy odpowiednim rozpisaniu, można to kupić.

ale przy odpowiednim rozpisaniu, można to kupić.

ale wyobraź sobie potem te tytuły na wwe.com: "No more Cena!", "Cena is done!" czy coś w tym stylu. Potem dodaj płacz wielu milionów fanów, bo Cena przegrał po submicie. Zmiana koloru koszulki na powiedzmy.... niebieski? (tego koloru chyba z tęczy nie ściągnął jeszcze). Zmiana gimmiku: never gives up? What? He passed away, so he gave up! :twisted:

No dobra, trochę mnie poniosło :P

Wydaje mi się, ale kult Ceny ostatnimi czasy jest kreowany właśnie wokół nie przegrywania walki z zapiętym submitem.

PS. Właśnie zauważyłem, że kolory koszulek ceny serio są ściągnięte z tęczy :shock:

Była niebieska chyba już...
And if you're not down with that, I've got just two words for ya!

• Reputacja:   708
  • Styl:  Ciemny

Po wczorajszym RAW doszła walka

http://www.wwe.com/f/match/image/2011/09/20110912_noc_4way.jpg

United States Championship Fatal Four Way Match : Dolph Ziggler © vs Jack Swagger vs Alex Riley vs John Morrison.

IMO zapowiada się zacnie - myślałem nad walką 1 on 1 z Jackiem, ew. dodanie Rileya, a tutaj zonk Fatal Four Way i na dodatek z Morrisonem :) oj będzie się działo.

Kolejna ciężka do wytypowania walka, obstawiam Rileya i kontynuację feudu na linii Dolph - Swagger z Vickie w tle.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Walka zapowiada się okej, jednak obecność JoMo z dupska. Alex kręcił się wokół pasa już przed SSlam, potem wplątał się w to jeszcze Jack, więc tą trójkę rozumiem, ale John? Whatever... btw. pewnie narażę się ogromnej rzeszy fanów, ale jego postać osobiście jest mi obojętna i kompletnie nie grzeje mnie jego charakter i styl w ringu. Właściwie to i kreatywni mają chyba podobny problem, bo brakuje na niego pomysłów.

Wracając na samej walki, osobiście liczyłem na walkę Jack vs Dolph o pas i względy Vickie, jednak za późno na przemyślenia.

W tej chwili czekam na wygraną Dolpha, który wygrywając w walce z 3 innymi podpromuje się jeszcze delikatniej, potem ten pas może stracić na rzecz Jacka, a sam niech uderza w wyższe cele... ;)

Walka o pas US prezentuje się całkiem nieźle. Stawiam na Alexa, ponieważ kręci się już trochę wokół tego pasa, JoMo wrzucili do tej walki pewnie, żeby dodać trochę ekstremalności do tego pojedynku.

Natomiast Dolph moim zdaniem albo będzie prowadził feud z Swaggerem albo straci pas tylko po to aby wspiąć się gdzieś do main eventu (liczę na to drugie :D).

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

Ale to wrestling a nie MMA :wink: Np. Austin odpłynął w Sharpshooterze Hitmana, podczas ich słynnego "I Quit" Match'u. Można powiedzieć, że utrata przytomności następuje tu z bólu i braku możliwości oswobodzenia się (dlatego sugerowałem najpierw "ogłuszające" uderzenie w łeb pasem).

To oczywiste, że wrestling to nie MMA i tu się może wszystko wydarzyć, po prostu mi by było to strasznie ciężko kupić , że ktoś traci przytomność z bólu(no chyba, że Cena by "złamał rękę " w tej walce, a po niej miał by trochę pauzował) .Porównałem to do MMA bo jako, że nie mam pojęcia na ów temat to dopuszczałem myśl że jest jakaś dźwignia na łapkę po której można stracić przytomność.(Choć wydawało mi się to nie możliwe i chyba takie jest. :) )

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

-Raven- napisał/a:

ale przy odpowiednim rozpisaniu, można to kupić.

ale wyobraź sobie potem te tytuły na wwe.com: "No more Cena!", "Cena is done!" czy coś w tym stylu. Potem dodaj płacz wielu milionów fanów, bo Cena przegrał po submicie. Zmiana koloru koszulki na powiedzmy.... niebieski? (tego koloru chyba z tęczy nie ściągnął jeszcze). Zmiana gimmiku: never gives up? What? He passed away, so he gave up! :twisted:

Przecież Cena już przegrywał przez sub'a i jakoś wielkiego rwetesu nie było.

Porównałem to do MMA bo jako, że nie mam pojęcia na ów temat to dopuszczałem myśl że jest jakaś dźwignia na łapkę po której można stracić przytomność.(Choć wydawało mi się to nie możliwe i chyba takie jest. :) )

Przez samą dźwignię raczej nie, ale jeśli ktoś złamałby nią komuś łapę i nie puszczał chwytu, to myślę, że omdlenie z bólu wcale by nie było takie nieprawdopodobne. W MMA tego nie sprawdzisz, bo tam po to jest sędzia, żeby zawodnicy większej krzywdy sobie nie zrobili niż muszą :wink: