Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Głosowanie miesiąca - lipiec

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Skończył się lipiec, ruszamy zatem z kolejnym głosowaniem na opowiadanie miesiąca. Tym razem jednak, ze względu na skargi i podejrzenia o nieuczciwym przebiegu zabawy, doszło do pewnych zmian, na które zresztą wyraziliście zgodę.

Pozwoliłem wybrać sobie cztery osoby, które dostały wszelkie informacje i od dnia dzisiejszego do przyszłego piątku (czwartek, g. 23:59) mają czas na przejrzenie wszystkich opowiadań i wybranie trzech najlepszych - punktując je odpowiednio: 10 pkt za pierwsze miejsce, 8 pkt za drugie i 5 pkt za trzecie. Suma głosowań całej czwórki wyłowi obiektywne, najlepsze diary danego miesiąca. Wspomniane cztery osoby, to osoby doświadczone, które z powodzeniem udzielały się w tym dziale, portalu Attitude lub e-fedzie Attitude. W związku z czym głęboko wierzę w to, że będą w stanie wybrać tych absolutnie najlepszych.

Ważne: kryterium wyboru była minimalna liczba trzech odcinków w miesiącu. Wydaje mi się to być odpowiednia liczba, dlatego informuję od razu, by uniknąć pytań w stylu "dlaczego mojej kariery nie ma?". Jeśli ktoś nie zna zasad ortografii, również nie powinien liczyć na to, że jego kariera będzie brana pod uwagę.

Również ważne: nasi jurorzy wpiszą swoje oceny w tym temacie, jednak zostaną one odsłonione dopiero po upłynięciu terminu. Chcę, aby to była niespodzianka, by nikt nie wiedział kto wchodzi w skład jury i jak prezentują się wyniki.

Proszę zatem osoby inne o niezabieranie głosu w tym temacie, wszelkie pytania przyjmuję na PW bądź w temacie o regulaminie działu, który dopuszcza dyskusję otwartą.

Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia.

Nominowane diary:

1. http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32687 „WWE: Nowe rządy!” by Texas

2. http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32094 „WWE by kikut” by kikut413

3. http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32538 „Diary by Seba_KKS” by Seba_KKS

4. http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32133 „WWE: Inna Droga” by Blaze9

5. http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=33039 „WWE: Za panowania "GRY"” by TheMiz

6. http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29910 „WWE - Inna Historia” by Duke Badass

7. http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=31666 „WWE: Rozrywka Sportowa w innym wydaniu.” by Adi341

8. http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=26126 „WWE W NOWYM WYDANIU” by Pinio

Edytowane przez Menez
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Menez

2

• RVD

1

• johniss

1

• LooseCannon

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. DukeBadass

2. Seba_KKS

3. Pinio

Generalnie kiepski poziom. Oby sierpień był lepszy.

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29914]UFC: it's damn real! - pierwsze diary o MMA[/url]

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=18744]Ring of Honor: Trochę inny booking.[/url]

ZAPRASZAM!

1 Miejsce: „WWE: Rozrywka Sportowa w innym wydaniu.” by Adi341 (10pkt)

Przeglądając na szybko wszystkie diary które zostały mi udostępnione, to najbardziej mnie zaciekawiło. Bardzo ładnie rozbudowane i poprowadzone. Do tego dobrze napisane dialogi. Poza tym, ciesze się że autor nie skupił się na dodawaniu całej maści entrance'ów z youtube'a, czego osobiście nienawidzę.

2 Miejsce: „WWE - Inna Historia” by Duke Badass (8pkt)

Nim przeczytałem diary Adiego, to tekst Badass'a był dla mnie na #1 miejscu. Stało się jednak inaczej, co jednak nie wpływa na moją opinie, że jest to naprawdę dobry materiał do czytania. Moim zdaniem największym plusem jest samo rozpisanie walk, w sposób dla mnie osobiście bardzo ciekawy i nie nudzący.

3 Miejsce: „WWE: Nowe rządy!” by Texas (5pkt)

Zauważyłem, że autor cały czas szuka swojego stylu pisania tego diary, co osobiście uważam za dobrą oznakę, gdyż to co pisze może być już tylko lepsze. Największy plus - mało grafiki i filmów, przejrzystość. Co prawda na tle innych "dzienników", każda gala jest stosunkowo krótka, jednak czytało mi się je z przyjemnością.

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Miejsce pierwsze: Adi341 - WWE: Rozrywka Sportowa w innym wydaniu.

Liczba punktów: 10

Można powiedzieć, że jest to diary kompletne. Spośród autorów nominowanych w tym miesiącu, Adi wydaje się być tym najbardziej dojrzałym, panującym nad tym, o czym pisze. Dbałość zarówno o charaktery zawodników, jak o ciąg przyczynowo skutkowy w tworzonej przez siebie historii.

Miejsce drugie: Duke Badass - WWE - Inna Historia

Liczba punktów: 8

Notatka: Przyznaję, że to drugie miejsce daję przede wszystkim na zachętę. Jakość samych dialogów i prom mogłaby być zdecydowanie wyższa, jednak chcę w tym przypadku docenić kreatywność. Proszę pamiętać, że autor jest jeszcze bardzo młodą osobą, i cały czas się rozwija. Duke ma w moim odczuciu potencjał do tego, aby w przyszłości tworzyć ciekawe i złożone historie, wypełnione obdarzonymi unikalną osobowością charakterami. Póki co jeszcze musi popracować nad warsztatem, ale jak już mówiłem, chcę go wyróżnić za potencjał. Gale zdają się żyć własnym życiem, jest pełno energicznej interakcji między zawodnikami. Feudy są bardziej złożone niż nudna rywalizacja dwóch zawodników, przekomarzających się jedynie który z nich jest lepszy.

Miejsce trzecie: Texas - WWE: Nowe Rządy!

Liczba punktów: 5

Notatka: Miejsce na podium za staranność w kształtowaniu charakterów zawodników. W dodatku, autor tchnął nieco życia w szarą otchłań midcardu i skleił kilka scenariuszy dla zawodników o niezbyt imponujących nazwiskach, jak Kozlov, Curt Hawkins czy Kaitlyn. Mała rada na przyszłość - debiutowanie Amazing Reda jako ... Amazing Red, w WWE, jest bardzo nierealistyczne. Nie jest to zawodnik o światowej sławie i federacja klanu McMahonów na 100% zdecydowałaby się na przemianowanie go i zmianę gimmicku. No ale rozumiem, że nie każdy podziela moje zamiłowanie do realizmu :)

Honorowa wzmianka: Pinio - za pracowitość i wytrwałość w pisaniu najdłuższego póki co opowiadania na forum. Gratulacje.

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

Z góry przepraszam za to, iż głosowanie musiało być przedłużone o jedną dobę, jednakże mój internet odmówił wczoraj posługi. Dziękuję Menezowi za cierpliwość. :) Postanowiłem, że każde diary zostanie przeze mnie osobno ocenione, tym sposobem każdy będzie mógł poznać zalety i wady swej twórczości. ;)

„WWE: Nowe rządy!” by Texas

Przede wszystkim, zwróć uwagę na odmianę zwłaszcza przez przypadki, aby nie pojawiały się kwiatki w postaci (u Ciebie trzecia osoba liczby pojedynczej mówi "żałuję"). Dobrze, że postanowiłeś pisać wypowiedzi poszczególnych postaci w osobie pierwszej, takie pisane w trzeciej osobie sprawiały wrażenie tworzonych na szybko. :) Wywiady nie są jakoś wybitnie ciekawe, i zazwyczaj postaci wypowiadają się szablonowo. Dodatkowo, średnio Ci idzie odwzorowywanie gimmicków poszczególnych wrestlerów. Moim zdaniem za często kończysz walki przez dyskwalifikacje, praktycznie na co 2 gali main event kończy się właśnie w takich okolicznościach, można ciekawiej zakończyć walkę i galę. I na koniec dodam, że wypadałoby trzymać się bardziej rzeczywistości, aby nie pojawiały się kwiatki w stylu takim, iż DH Smith ma zaczynać program z D. Bryanem, a za chwilę ląduje w ME jako mystery tag team partner. :)

„WWE by kikut” by kikut413

Popracuj nad używaniem apostrofów, bo niestety są one błędnie stosowane. Tak samo jak kolega wyżej - odmiana przez przypadki się kłania. Wywiady w trzeciej osobie są próżne. Znacznie lepiej można przedstawić postać, gdy ta wypowiada się normalnie (w 1. os. l. poj.). Błędy ortograficzne to następny minus Twojego diary.

A teraz szczyt chamstwa w twarz czytającego:

Na backstagu widzimy CM Punk'a, który szedł pijąc picie.
pleonazm czystej wody. Jedynym plusem tego diary jest długość niektórych walk.

„Diary by Seba_KKS” by Seba_KKS

Na dzień dobry mam pytanie? spacja Ci się zacina? Bo nie wiem jakim cudem raz są odstępy między zdaniami, a czasem ich nie ma. Chwała, że enter chociaż funkcjonuje. Walki są za krótkie. Takie miałem odczucia po pierwszej gali. Po drugiej było już lepiej, walki były dłuższe, orty i byki były ale cóż. Ogólnie, storyline początkowy z nową władzą nie był zły. Złe było to, że zrobiłeś ze swojej federacji jakieś imperium. Takie gale w normalnych warunkach nie miałyby racji bytu, bo trwałby z 6h. :) Gwoździem do trumny było wyciągnięcie trupów z szafy w postaci Umagi etc.

„WWE: Inna Droga” by Blaze9

Mój boże... niby te gale są przez Meneza akceptowane, no ale są strasznie słabe. Bardzo słabe, dość, że byków naliczyłem sporo, to jeszcze składnia kuleje całkowicie. W dodatku gale są chaotyczne. Niby się starasz wprowadzać udoskonalenia, lecz w efekcie czasem walki masz dopracowane, a czasem segmenty. To wciąż nie tworzy ładnej, spójnej całości. Dużo pracy przed Tobą. ;)

„WWE: Za panowania "GRY"” by TheMiz

Tragiczny styl pisania. Jest nudno. Jest niegramatycznie. Bijesz czytających swymi ortami. Tragedia.

„WWE - Inna Historia” by Duke Badass

Masz ciekawy styl pisania, gale są dość rozbudowane, zwłaszcza walki. Niestety dialogi bywają często średnie, jeśli o to chodzi występuje prawo loterii, czyli raz jest dobrze, raz słabo. :) Faktem jest, że to diary wybija się spośród gal - tych lipcowych. :)

„WWE: Rozrywka Sportowa w innym wydaniu.” by Adi341

Najlepsze diary w lipcu, gale są bardzo rozbudowane, widać, że bardzo ale to bardzo się starasz. Tym razem zaspoileruje, bo ode mnie dostaniesz maksymalną ocenę. Nie tylko za walki, segmenty i oprawę. Dostajesz maksimum głownie za styl prowadzenia storyline'ów, bo jest on realistyczny i logiczny. Nikt nie wychodzi z trumny jak u innych. :P :twisted: Robi się z Ciebie taki mały Menez, a to komplement. :)

„WWE W NOWYM WYDANIU” by Pinio

Na koniec diary laureata poprzednich edycji. No cóż, jeśli mam być szczery, to mogę je jedynie ocenić w kategorii overrated. Niestety. To wszystko jest solidne, nie ma aż takiej tragedii jak u innych, lecz brakuje w tym albo serca, albo czegoś co uderzy w czytającego i powie "tak, to jest świetne". To jest zaledwie solidne, a mógłbyś pisać świetnie. Nie wykorzystujesz do końca rosteru i historii.

Reasumując, ostateczna klasyfikacja wygląda następująco:

1. „WWE: Rozrywka Sportowa w innym wydaniu.” by Adi341 - zdecydowanie najlepsze diary w lipcu, gale były równe, rozbudowane i ciekawe.

2. „WWE: Nowe rządy!” by Texas - praktycznie na równi z diary z miejsca 3 jednakże Texas odznaczył się rokującą częstotliwością gal, dlatego on otrzymuje 2 miejsce ode mnie.

3. „WWE - Inna Historia” by Duke Badass - to dairy ma swój charakter, ale wymaga dalszego dopracowania. Identycznie jest z miejscem 2. :)

Życzę wszystkim wytrwałości, a laureatowi gratuluję. :)

Księżniczka.

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

Po drobnych problemach ostatecznie zamykamy głosowanie na diary sierpnia i w tym miejscu pragnę podziękować Johnissowi, RVD, LooseCannonowi oraz Kingowi za to, że poświęcili swój czas na przeczytanie wszystkich nominowanych karier i ocenienie ich. Liczę na to, że w przyszłym miesiącu również zechcecie wziąć udział w tej zabawie, bo osobiście myślę, że wyszło naprawdę fajnie i warto kontynuować ten eksperyment.

A teraz czas na wyniki!

Mam zaszczyt ogłosić, że diary lipca zostaje... "Inna historia" by Duke Badass! Użytkownik jako jedyny otrzymał punkty od każdego sędziego, łącznie zdobywając 31 punktów!

Jednak na drugim miejscu, dosłownie tuż tuż za nim uplasował się Adi341 i jego "Rozrywka Sportowa w innym wydaniu.", zdobywając zaledwie jeden głos mniej od laureata - 30 punktów! Mam nadzieję, że zmobilizuje to go do tego, by w przyszłym miesiącu wznieść się na jeszcze wyższy poziom, ponieważ - jak wskazuje wynik - brakowało mu naprawdę bardzo, bardzo mało.

Na trzecim stopniu podium znalazł się Texas i jego "WWE: Nowe rządy!". Znalezienie się na podium jest chyba dużą mobilizacją do tego, by postarać się w przyszłym miesiącu o jeszcze lepszy wynik i postarać się o wygraną!

Całej trójce składam najszczersze gratulacje, jak również gratuluję tym, którzy znaleźli się w tym zestawieniu. Liczę na to, że to dla Was zdecydowanie za mało i w przyszłym miesiącu to Wy będziecie chcieli wygrać i włożycie więcej pracy w swoje diary. Osoby, które nie zdobyły punktów nie powinny przesadnie się martwić, tylko postarać się, by w przyszłym miesiącu było dużo, dużo lepiej.

OFICJALNE WYNIKI:

1. Duke Badass - 31 punktów

2. Adi341 - 30 punktów

3. Texas - 18 punktów

4. Seba_KKS - 8 punktów

5. Pinio - 5 punktów

6. kikut413, Blaze9, TheMiz - 0 punktów

Wszelkie zastrzeżenia, zażalenia, reklamacje przyjmowane są przeze mnie na PW.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...