Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

2005.12.29 Ankieta - podsumowanie roku 2005 w WWE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witajcie...

Zbliza sie koniec roku wiec pora na podsumowania. Jako ze glownie zajmuje sie WWE, tak wiec ten temat bedzie dotyczyl tylko tej federacji. Oczywiscie jak wszyscy wiecie nie byl to najlepszy rok dla federacji Vince'a McMahona ale nie bylo najgorzej (sam nie wierze ze to napisalem :)

Ponizej przedstawie kilkanascie kategorii w ktorych bedziecie mogli wyrazic swoje opinie. Powiedzmy pierwsza kategoria "Wrestler roku WWE". Mozecie podac swoje top3. Mile widziane beda odpowiedzi z uzasadnieniem.

1. Najlepszy wrestler roku w WWE.

2. Najgorszy Wrestler w WWE.

3. Najlepszy Tag Team w WWE.

4. Najgorszy Tag Team w WWE.

5. Najlepsza Gala roku w WWE.

6. Najgorsza Gala roku w WWE.

7. Najlepsza walka roku w WWE. (podac rowniez z jakiej gali)

8. Najgorsza walka roku w WWE. (jak wyzej)

9. Diva roku w w WWE.

10. Debiut roku w WWE.

11. Najlepszy entrance roku w WWE.

12. Najlepszy feud roku w WWE.

13. Najlepsze mic skillsy w WWE.

14. Wydarzenie roku w WWE.

Edytowane przez Hartfan
https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hartfan

3

• SPoP

2

• -Raven-

2

• skatewujo

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. Kurt Angle

2. Viscera

3. Kane i Big Show

4. Vito i Nunzio

5. Nie wiem czy można zaliczyć, ale ECW One Night Stand

6. No Way Out

7. Cięzki wybór, ale stawiam na HBK vs Shelton Benjamin na Raw(dokładnej daty nie pamiętam, ale tylko raz z sobą walczyli:P:)

8. Muhammad Hassan vs Jerry "The King" Lawler na New Year's Revolution

9. Trish Stratus

10. Ken Kennedy

11. Kane

12. Undertaker vs Orton

13. Stone Cold

14. śmierć Eddiego Guerrero :(

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26965

Prosilem o pelniejsze odpowiedzi :P

Aha, jalbyscie mogli uzywac pytan a pod nimi wpisywac odpowiedzi. Bedzie jasniej dla czytajacych.

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26966

Chris Benoit

John Cena

Kane i Big Show

Animal i Heidenreich

ECW One Night Stand

Armageddon

Dudleyz vs. Dreamer i Sandman (ECW ONS)

Teddy Long vs. Eric Bischoff (Survivor Series)

9. Diva roku w w WWE.

Stacy Keibler

10. Debiut roku w WWE.

BoogeyMan

Melina

Team SD vs. Team RAW

Triple H

Śmierć Eddiego Guerrero (oczywiście to wydarzenie negatywne, ale wg mnie najważniejsze).

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26967

Najlepszy wrestler roku w WWE.

1. Kurt Angle - sama walka z Michaelsem na Wrestlemanii, jak i na Vengeance mowi za siebie.. Teraz uczestniczy w ciagnacym sie juz przez kilka miesiecy feudzie z Cena o WWE Title..

2. HBK Shawn Michaels - To, co wyzej, jak rowniez niezle feudy i jak zawsze swietne walki z jego udzialem.. Gdyby jeszcze przeciwnicy mieli takie umiejetnosci, jak Shawn.. Pomyslec, ze gosc chcial zakonczyc kariere.. NEVER :)

3. Eddie Guerrero - Rowniez walki i niezly na poczatku feud z Reyem... Pozniej juz tragiczny byl storyline z ojcem Dominica.. Ale za wklad i jak zawsze swietne odgrywanie roli heelowej Eddiemu nalezy sie wyroznienie.. RIP

4. Rey Mysterio - Ladder Match powiem szczerze z Eddie'm mnie powalil.. Swietne akcje, szybka walka i ogolnie walki obu tych panow ogladalo sie milo :)

Najgorszy Wrestler w WWE.

1. John Cena - ten czlowiek cofa sie, jesli chodzi o umiejetnosci wrestlerskie.. Daje go na pierwszym miejscu tylko dlatego, ze nie zasluguje na ta pozycje, ktora w tym momencie ma w WWE.. Krotko mowiac nie zasluguje na WWE Title i powinien mu w szybkim tempie zostac ten tytul odebrany..

2. Carlito - brak jakichkolwiek umiejetnosci.. tragedia..

3. Snitsky - ten wymysl Vince'a to totalna klapa... Mieso rozwozic kurwa, a nie po ringu 'biegac' i kase zbierac tylko..

Najlepszy Tag Team w WWE.

1. MNM - zrobili postepy, sa charyzmatyczni, a o uszy mi sie obilo, ze zrobili swietna walke z Mexicools..

2. Mexicools (Super Crazy, Psychosis] - na razie nie pokazali jeszcze wszystkiego, ale bedzie jeszcze ciekawie..

3. Big Show&Kane - ciekawy tag, powiedzialbym taki 'niszczycielski'.. wygladem zabijaja :) Fajny ten double chokeslam.. nie jest zle :)

Najgorszy Tag Team w WWE.

1. Heart Trobs (jakos tak sie pisze)

Najlepsza Gala roku w WWE.

1. Wrestlemania XXI - a to glownie przez dobra walke Angle vs HBK, Ladder Match i pojawienie sie Stone Colda w Piper's Pit.. :) Jak na Wrestlemanie to i tak baaaaardzo slabo..

2. Vengeance - Angle vs HBK mowi samo za siebie.. Kilka ciekawych momentow.. Niezla gala..

3. New Years Revolution - Elimination Chamber bylo niezle... i dlatego tutaj to wstawilem :)

Najgorsza Gala roku w WWE.

1. Armageddon

2. GAB

Najlepsza walka roku w WWE. (podac rowniez z jakiej gali)

1. Angle vs HBK z WM XXI

2. Elimination Chamber z NYR

Najgorsza walka roku w WWE. (jak wyzej)

Tutaj zapewne powinny pojawic sie walki div, ale nie wypowiadam sie w tej kwestii.. Za duzo tego bylo..

Diva roku w w WWE.

1. Trish

2. Lita

Debiut roku w WWE.

1. MNM

Najlepszy entrance roku w WWE.

Nie znam sie :P

Najlepszy feud roku w WWE.

1. HBK vs Angle

Najlepsze mic skillsy w WWE.

1. Angle

2. Eddie Guerrero

3. Cena

Wydarzenie roku w WWE.

1. Niestety - smierc Eddiego to wielka strata :(

2. Zgoda Breta z Vincem

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26969

1.KURT ANGLE

2.Hbk

3.Rey Misterio

1.Viscera

2. Snitsky

3.-

1. Mexicools (Super Crazy, Psychosis]

2.Kane/Big Show

3.MNM

nie wiem :P

1.WRESTLEMANIA XXI

2.Vengeance

3.Royal Rumble

1.GBA

Najlepsza walka roku w WWE.

1.LEDDER MATCH (Edge, Kane,Beniot, Benjamin,Jericho,Christian) -Wrestlemania XXI

2..KURT ANGLE VS HBK - wrestlemaniaXXI/Jericho vs Christian vs John Cena - Vengeance

3.Undertaker vs Rendy Orton - Wrestlemania XXI/Rey Misterio Eddie Guerreo-Ledder match Summer Slam

Najgorsza walka roku w WWE.

1.Lawer vs Hassan -NYR

2.Big Show vs Akabono -Wrestlemania XXI

3.John Cena vs JBL -Wrestlemania XXI

Diva roku w w WWE.

TRISHA Stratus

Debiut roku w WWE.

1.LASHLY (podba mi sie skurwiel :D bez skojarzeń)

2.MNM

3.BoogeyMan

1.Undertaker

2.HHH

3.HBK

1.TAKER/RENDY ORTON

2.SD/RAW

3.Hbk/Kurt Angle

1.EDDIE GUERRERO

2.HHH

3.KURT ANGLE

Wydarzenie roku w WWE.

Śmierć Eddiego :(

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26973

• Reputacja:   1

Przyznam szczerze, ze w temacie "najlepszy/najgorszy" zawsze sa problemy z wyborem, bo jak nalezy traktowac najlepszego wrestlera? Ten, ktory ma faktycznie najlepsze umiejetnosci, czy ten ktory jest kiepski, ale mocno pushowany.

1-wsze miejsce bezsprzecznie dla Eddiego Guerrero i to wcale nie ze wzgledow sentymentalnych. Do czasu wplatania w feud z Reyem Mysterio Dominica byl to bardzo dobry program, a na ringu bylo widac (tu juz przez caly czas trwania feudu ;) ) jak dobrze ukladala sie wspolpraca obu wrestlerow, przez co ich walki staly na wysokim poziomie. Potem, gdy do ich konfliktu wplatano watek o ojcostwie, Eddie...byl zdecydowanie najjasniejsza postacia tego feudu. Okej, poszczegolne watki tej historii zenowaly coraz bardziej, ale Eddie w miare jej rozwoju byl coraz bardziej przekonujacy. Udowodnil tym samym, ze byl jednym z najlepszych heeli w historii WWE. Osaczanie Reya Mysterio, zabieranie mu wszystkiego, co mial, poczawszy od strony internetowej na zwyciestwach w ringu i godnosci skonczywszy, byly tragicznie napisane, ale jednoczesnie uwydatnily wielkie poklady aktorskiego talentu, jakimi Eddie raczyl nas od lat. Albo ten speech czlowieka pelnego desperacji, od ktorego odwrocila sie cala rodzina, wiec nie ma nic do stracenia (btw. troche w stylu speechy Ravena z ECW ;) ) - byl tak przekonujacy, ze naprawde szlo uwierzyc, ze temu czlowiekowi wlasnie rozpadlo sie zycie. Do tego bardzo dobre walki, chyba juz o tym pisalem ;), chociaz nie podobalo mi sie az tak duze rozciagniecie tego feudu w czasie.

Warto tez zwrocic uwage na to, co mialo miejsce potem - bardzo udany angle z Batista.

No i fakt, ze ponoc to wlasnie on mial odebrac mu w najblizszej przyszlosci pas, jak najbardziej zreszta zasluzenie...

Spoczywaj w pokoju Latino Heat.

Na drugim Kurt Angle - bardzo dobry feud z HBK, przekonujaca "heelowa" pogon za Johnem Cena po pas WWE, brakuje tylko wisienki na torcie w postaci ww. pasa.

Na trzecim Benoit - oczywiscie za umiejetnosci, ale takze calkiem zabawne spoty pt. "Co mozna zrobic w 25,5 sekundy?" ;) Funny stuff, nie ma co... :D

Moze troche kontrowersyjnie napisze o tym, czyje zwolnienie nie wywolaby u mnie zadnych emocji. Mam tu na mysli Undertakera - oczywiscie doceniam to, ze jest zywa legenda wrestlingu, ale...wybitnie mi sie znudzil. Jest przewidywalny, jego feudy z poszczegolnymi wrestlerami nie wnosza niczego nowego... W dodatku jego praca w WWE wyglada tak, ze robi te swoje 3 wielkie powroty w roku, pracuje przez miesiac, po czym bierze sobie 3 miesiace "srednio-zasluzonego urlopu". Co z tego, ze wciaz robi walki, ktore da sie ogladac, ba, czasem nawet calkiem niezle (vide HIAC z Ortonem), kiedy jego postac po prostu mi sie znudzila. Ile razy mozna ogladac te jego zmartwychwstania, wyjscia z trumny, szemrane uzycie jego "paranormalnych" umiejetnosci w trakcie feudu (tu sie jakis ogien wydobywa spod Titan Tronu, tam z kolei wyskakuje z jakiejs trumny ;) ), no i ten gimmick...gimmick, ktorego nie mozna w zaden sposob odswiezyc... Na krotka mete udalo sie to z American Bad Ass, ale jak widac nie zakonczylo sie to do konca sukcesem, skoro powrocil do gimmicku

Deadmana.

Innymi slowy - time to say goodbye.

A najgorszy w mijajacym roku tak juz bardziej obiektywnie byl... OJ - wrestler moze nie najgorszy, ale na pewno nie na tak dlugie trzymanie pasa WWE...

No i Boogeyman - uzasadnienie w pytaniu o najgorszy debiut.

Specjalnie nie napisze o parze Kane&Big Show, bo wydaje mi sie, ze byl to team z przypadku, stworzony przez WWE tylko z braku dobrych pomyslow na wykorzystanie tych wrestlerow w danym okresie...(Bo nikt mi nie wmowi, ze wierzyl w to, ze ktorykolwiek z tej dwojki pokona HBK'a w glosowaniu przed Taboo Tuesday). A kogo wymienie? Cade'a i Murdocha. Na tag teamowej pustyni zapowiadali sie jako calkiem solidna ekipa, niestety, zanim na dobre rozpoczeli, zostali strywializowani i odpuszczeni przez WWE.

Duza szanse na tag team roku mieliby Mexicools (za te traktorki ;) ), gdyby nie to, ze WWE niespecjalnie pozwolilo im rozwinac skrzydla (szczegolnie tyczy sie to Super Crazy), ale na szczescie triumfowali u mnie w innej kategorii :D - tzn. powrotu na lono sports entertainment

Podobal mi sie tez angle z teamem Batisty i Eddiego Guerrero, niestety, raz ze trwal troche za krotko by go oceniac, a dwa, ze postanowilem uhonorowac team, rzeklbym "custom made' (jakie by tu w zamian dac polskie slowo?:) )...

W tym roku mamy 2 zwyciezcow: Basham Brothers (jak dobrze, ze juz ich nie wykorzystuja ;) ) oraz Vito i Nunzio :)

W mijajacym roku zadne WWE PPV nie zapadlo mi specjalnie w pamiec, ale jakby tak sie chwile zastanowic, to calkiem niezla gala bylo Vengeance (ta z 3-way Dance miedzy Cena, Y2J i Christianem)

Edit: moze niewystarczajaco dalem to odczuc w moim poscie, ale bez dwoch zdan najlepszym PPV mijajacego roku bylo dla mnie ECW One Night Stand - show z rodziny takich, ktore pamieta sie przez lata, ale poniewaz nie uznaje tego za produkt WWE, przynajmniej w klasycznym tego slowa znaczeniu, stawiam na Vengeance ;)

Wydaje mi sie, ze najgorszy byl chyba Great American Bash. Natomiast w kontekscie oczekiwan na pewno Wrestlemania troche rozczarowala, chociaz ja spodziewalem sie, ze bedzie znacznie gorzej ;)

Najbardziej w pamiec zapadl mi 6-Way Money In The Bank Ladder Match z Wrestlemanii 21. Gwiazdorska obsada i ogolnie solidne widowisko. Z innych godnych uwagi widowisk na pewno walka Michaelsa z Anglem na tej samej gali - bardzo dobry pojedynek, na pewno spelniajacy duze oczekiwania, chociaz jakims wybitnie epokowym meczem bym go nie nazwal ;)

Ze wzgledu na dramatyzm i "wczucie" sie autora tego posta :) warto tez napisac o finalowym ladder matchu miedzy Reyem Mysterio, a s.p. Eddiem Guerrero na Summerslam. Jak na final momentami co najmniej niesmacznego feudu, byl to bardzo emocjonujacy i trzymajacy w napieciu pojedynek.

Podobal mi sie tez street fight Edge'a z HBK z lutego br., ale nie pamietam, bodaj na ktoryms RAW

W tym miejscu sam sie nasuwa pojedynek sumo z WM21, ale rozumiem, ze mam wybrac sposrod pojedynkow wrestlerskich. Wobec tego (prosze o fanfary ;) ) nagroda idzie do pojedynku...

Theodor "Playa" Long vs Easy E z Survivor Series

Edit: Zapomnialbym o meczu JBL vs Cena z WM21 - nie tyle rozczarowal mnie wynik walki, co jej styl (jednostronnosc) i krotki czas trwania.

9. Diva roku w w WWE.

Maria - zdobyla moje serce rola slodkiej idiotki przeprowadzajacej wywiady z wrestlerami. Ostatnio zaczyna sie pokazywac w walkach div, co moim zdaniem nie jest najlepszym pomyslem. Mam nadzieje na "rozwoj" tej postaci w 2006 roku - dobrym pomyslem wydaje mi sie wykorzystanie jej zwiazku z CM Punkiem i zrobienie z niej heelowej menadzerki (cos w stylu Miss Liz a.d.2006) - uwazam, ze to dobry pomysl na jakies w miare wiarygodne wprowadzenie Punka do TV, bo w koncu ile czasu moze sie marnowac i udowadniac cos WWE. W kazdym razie mam przeczucie, ze ta Pani jeszcze nas czyms zaskoczy ;)

10. Debiut roku w WWE.

Miiister KENNEEEEEEDY! :), ale Hassan byl blisko ;) Z niecierpliwoscia czekam tez na rozwoj talentu Lashleya - wszystko w rekach writerow WWE, wiec ciezko byc optymista, ale kto wie... ;)

Anty-debiut roku: Boogeyman - czasy cartoon wrestlingu, zwlaszcza tak niskich lotow, mamy juz dawno za soba, oraz Matt Striker - okej, rozumiem, ze WWE chcialo wykorzystac historie narwanego nauczyciela, o ktorym przez tydzien trabilo wiekszosc mediow w Stanach, ale nie potrafie sobie wyobrazic, jak go teraz wykorzystaja. W ringu jest, oczywiscie, zajebisty jak na bylego nauczyciela, ale jak na wrestlera hmm...taki sobie, i co bedzie teraz robil...imitowal glosy Warriora i Flaira. Ile mozna?

Proste, ze Kapitan Charyzma :)

Podobaly mi sie tez entrance Muhammada Hassana, glownie ze wzgledu na wielki heat (nawet jesli byl stosunkowo tani ;) ), jaki powodowal wsrod publicznosci. Niezly wrestler, niezly gimmick i troche szkoda, ze przez glupote WWE nie widzimy go juz na ringach tej federacji.

Angle vs HBK

Kapitan Charyzma raz jeszcze, a po jego odejsciu...sam nie wiem...zawsze docenialem speeche Nature Boya, ale ogolnie za ten rok chcialbym wyroznic JBL'a.

Najwazniejsze z nich to (kolejnosc przypadkowa):

- smierc Eddiego Guerrero

- odejscie z WWE 2 wrestlerow, ktorzy w najblizszych latach mieli szanse pociagnac za soba ta federacje: Kapitana i Y2J.

- ECW One Night Stand, ktora byla zdecydowanie najlepszym produktem WWE w tym roku (moze dlatego, ze calosc nadzorowal Paul E., a ingerencje skladu writerskiego WWE udalo sie ograniczyc do minimum ;) )

- powroty, chocby krociutkie, ktore spowodowaly u mnie wlaczenie "mark mode": bWo, Godfather, Tatanka.

To tyle, jak cos sobie przypomne - dopisze :D

Edytowane przez SPoP
https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26974

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

1)Randy Orton - Naprawde niezły rok Legend Killera, kilka walk bardzo dobrych (WM,SS,NYR), z każdą kolejną udowadnia że zasługuje na WHC.

2)Rey Mysterio - Walki tego wrestlera naprawdę nie potrafią nudzić, Ladder Match z Eddie'm to jedna z najlepszych walk roku.

3)Nawet z Cena'ą potrafił zrobić dobrą walkę...najlepszy wrestler w WWE!.

1)John Cena - Ani jedna walka tego pseudo-rapera nie była dobra..i ten spinner...porażka!

2)JBL - Grubas z marnym finisherem...tak jak wyżej praktycznie zero dobrych walk.

3)William Regal - Nie wiem dlaczego, ale jego walki są dla mnie nudne...wiem, wiem że jest dobry technicznie itp. ale nie ma tego CZEGOŚ.

1)Kane & Big Show - No bravo! jeden z niewielu dobrych pomysłów WWE w tym roku!

2)Super Crazy & Psicosis - Wiem, wiem że mieli chyba jedną walkę razem, ale za to bardzo dobrą, uratowali Armagedon od kompletnej kompromitacji.

3)Batista & Rey - Podoba mi sie ten team :) I tyle :D

1)The Dicks - Wyglądają jak kelnerzy z baru dla gejów..i tyle samo potrafią n/c

2)Cade & Murdoch - Opakowano ich w gimnick wieśniaków i dano TT...dno.

3)Heart Thorbs - Kolejne gejaszki...dobrze ze nie eksponują ich na RAW.

1)Survivor Series - Oprócz przynudzającej walki Bookera z Benoitem bardzo dobra gala uwieńczone świetnym main eventem.

2)WM - Wrestlemania, ta nazwa zobowiązuje. Gala była dobra, z tym że zawiodłem się na ladder matchu, mógłby być dłuższy.

3)SummerSlam - Kolejna gala z tradycjami, i nie już tak tradycyjnie wyszła dobrze.

Czarno na białym widać że PPV powinny być międzyrosterowe...tylko wtedy wychodza jakoś możliwie.

1)No Mercy

2)Armagedon - WŁAŚNIE ODDZIELNE PPV RAW I SD TO DEBILIZM!!

3)Backlash

1)Kurt Angle vs HBK - WM, bardzo dobra, długa walka, gdyby WWE serwowałoby nam same takie kąski to nikt nie miałby pretensji...

2)El.Cm.NYR - Słabszy niż 1 i lepszy niż 2 ECM.

3)RAW vs SD - SS - Walka jak i cała gala bardzo dobra, tylko niepoitrzebnie upychali tam takera :/

1)John Cena vs JBL - WM, dno! żenada! toż to sie na opener Velocity nie nadawało!

2)Kane vs Viscera - Backlash - n/c...

3)Booker T vs Chris Benoit - Armagedon - Ile razy można ogladać to samo ?!?!?!

9. Diva roku w w WWE.

1)Candice Michell - Ona jest perfekcyjna!

2)Trish - Tu z kolei chodzi o umiejętności wrestlerskie, a te posiada najwieksze spośród wsyztskich div.

3)Victoria - J.W. nieco jednak gorsza od Trish.

10. Debiut roku w WWE.

1)Chris Masters - Przypadł mi do gustu :) Moim zdaniem dobry materiał na wrestlera.

2)Lashley - Strasznie przypomina mi Lesnara, jednak brakuje mu jescze nieco do niego..

3)Boogeyman - Intrygujący Gimnick, nic poza tym.

Chris Masters

1)RAW vs SMACKDOWN - Dobry, ciągle trzymający w napięciu feud.

2)Ric Flair vs HHH - Ciekawy feudzik, no i wynikły z niego dwie całkiem niezłe walki co codziennością nie jest.

3)HBK vs Angle

1)Triple H

2)JBL

3)Angle

14. Śmierć Eddiego...to wstrząsneło nie tylko WWE, lecz całym wrestlingowym półświatkiem!

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26975

• Urządzenie:  Android

Najlepszy wrestler roku w WWE

1. Shawn Michaels - bez watpienia najlepszy w tym roku, a walki z Kurtem czy Sheltonem mowia same za siebie

2. Triple H - za udowodnienie ze potrafi zyc bez pasa, no i za swietne wypromowanie Batisty

3. Eddie Guerrero - wbrew temu co mowia niektorzy bardzo dobre walki z Rey'em, poza tym za caloksztalt, szkoda ze za rok juz sie tu nie znajdzie :(

Najgorszy Wrestler w WWE

1. Viscera - nie trzeba nic tlumaczyc :)

2. Eugene - moze i cos tam potrafi ale co z tego skoro nie mogl tego pokazac bo musial udawac debila

3. Road Warrior Animal - bo jesli Heidenreich jest ta lepsza czescia tag teamu to chyba wystarczy :)

Najlepszy Tag Team w WWE

1. MNM - bez konkurencji

2. Kane & Big Show - bo bez problemu rozwalaja wszystkie inne teamy na RAW, hehe, a na serio to dlatego ze po prostu lubie obydwu

3. Mexicools - dobrze sie wkomponowali w Smackdown, a mialem watpliwosci czy zostana dluzej niz miesiac

Najgorszy Tag Team w WWE

1. LOD 2005

2. The Dicks - za gimmick :)

Najlepsza Gala roku w WWE

1. Wrestlemania XXI

2. Royal Rumble

3. Vengeance

Najgorsza Gala roku w WWE

1. Great American Bash

2. Judgement Day

3. New Years Revolution

1. Triple H - Batista (Hell in a Cell, Vengeance) - chyba zostane wyklety :) swietne zwienczenie bardzo dobrego feudu

2. Money in the Bank ladder match (Wrestlemania XXI) - bardzo emocjonujaca, szybka walka.Kilka nowatorskich spotow, a Chris Benoit znow przeszedl sam siebie :)

3. Eddie - Batista (No Mercy) - glownie z sentymentu, choc walka naprawde dobra

Najgorsza walka roku w WWE

1. John Cena - Daivari (U can't see me match, z niedawnego Raw) - po prostu zenada

2. Muhammad Hassan - Jerry "The King" Lawler (New Years Revolution) - jak wyzej :)

Diva roku w w WWE

1. Trish

2. Victoria

3. Mickey James

Debiut roku w WWE

1. Ken Kennedy - bo z wszystkich "nowych" wydaje mi sie ze najdalej zajdzie

2. Bobby Lashley - z zaciekawieniem czekam na jakas dluzsza walke

3. Boogeyman - bo ciekawi mnie jak w przyszlosci bedzie prowadzona jego postac i czy potrafi zrobic cos innego niz pumphandle slam :)

Najlepszy entrance roku w WWE

1. Edge - nie mam pytan, ta piosenka po prostu rozwala

2. Batista - za power :)

3. Kane - zawsze lubilem jego wejscie :)

Najlepszy feud roku w WWE

1. Triple H vs. Batista

2. Eddie vs. Rey

3. Smackdown vs. Raw

Najlepsze mic skillsy w WWE

1. Eddie

2. HBK

3. Kurt Angle

Wydarzenie roku w WWE

1. Tylko jedno i bardzo smutne - smierc Eddiego Guerrero :(

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26976

1) Eddie - Uzasadnienie chyba zbedne

2) Kurt Angle - nie bylo slabej walki z udzielem Kurta. nie liczac feudu z Eugene'm to wszystkie pojedynki, wszystkie angle, wszystkie feudy w ktorych Kurt maczal palce byly znakomite.

3) Randy Orton

1) Boogeyman

2) Scotty2hotty

3) Sznicki

uzasadnienie proste - nie trawie tych kolesi.

1) Mexicools - zajebiste walki, duzo meksykanskiego latania, szybkie, dynamiczne no i maja cos w sobie :)

2) MNM - swietny tag wzbogacony o Meline. mam nadzieje, ze wwe nie zrobi takiej glupoty jak z Team Angle i nie rozbije ich po krotkim okresie czasu.

3) Kane i Big Show - ze wzgledu na Kane'a i power :)

1) LOD

2) cala reszta :P

1) Veangence

2) Wrestlemania XX

3) hmmm, postawie na Taboo Tuesday za steel cage'a i main event.

1) Backlash

2) Armageddon

jakby sie uprzec to mozna tu conajmniej 50% ppv wpisac, ale nie bede sie pastwic. te dwie byly najtragiczniejsze.

1) Ellimination Chamber (NYR)

2) Money in the bank ladder match (WM21)

3) Hardy vs Edge steel cage (Unforgiven)

nie bede sie pastwil :lol: wszystkie byly zajebiste :lol:

9. Diva roku w w WWE.

1) Lita

2) Melina

10. Debiut roku w WWE.

1) Mr Kennedy. Kennedy...

2) Masters

1) Melina :)

2) Kennedy - ta przeganianie konferansjera, zapowiadanie samego siebie no i Ke-ne-dy :D

3) Undertaker. Taker to Taker choc z roku na rok coraz mniej klimatyczne te wejscia. Wszystkie entrance bazujace na tym Takera (np, boogeyman czy mordecai) wzbudzaja usmieszek politowania.

1) Taker-Orton. Dlugi, ciekawy feud, a ja takie lubie. co najwazniejsze - jeszcze mi sie nie znudzil !

2) Miejscami Batista-HHH, ale to z braku konkurencji. nie ma co sie oszukiwac, ze fewudy w wwe sa slabe, ale jak sie temu dziwic skoro musza byc rozkrecane w 4 tygodnie, bo ppv. jak wazniejszy feud to mozna go pokrecic z 6 tyg to sie w razy na ppv zawalczy...

3) Matt - Edge. Poczatek znakomity, koncowka zalosna....

1) Angle :)

2) HHH

3) KE-NE-DY :P

nawet nie pomyslalem przez chwile, zeby smierc Eddie'go wciskac w rubryke "wydarzenie roku" :evil: nic dziwnego, ze wwe wpada na takie angle jak ten z low-riderem skoro nawet wielcy krytycy wwe wciskaja tragedie do tabelki "wydarzenie" :/

Ja typuje jedno wydarzenie, ktore mnie martwi i denerwuje. Od WM zaden z najwazniejszych pasow w federacji nie zmienil posiadacza. booooooooring :x

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26982

Kurt Angle - w tej kategorii nie miałem dużego wyboru. Zdecydowałem się na Kurta Angle, ponieważ tak jak napisali przedmówcy wszystkie walki i feudy z jego udziałem możemy uznać za udane. Przymknę oko na feud z Eugenem, który zakończył się zabawnie. Kto oglądał SummerSlam na pewno dobrze wie o czym mówie. W tej kategorii bardzo chciałbym zagłosować na kogoś świeższego, ponieważ o tym, że Angle jest fenomenalny zarówno na ringu, jak i przy mikrofonie wszyscy wiemy od dawna. Ale niestety choćbym chciał, to nie widzę nikogo kto mógłby tutaj z nim na tej płaszczyźnie rywalizować. Moim zdaniem przyzwoicie spisywał się także Randy Orton... ale tylko przyzwoicie. Zdecydowanie za długi feud z Undertakerem.

John Cena - w WWE słabych wrestlerów nigdy nie brakowało (w odróżnieniu do tych dobrych). Skupię sie na tym, którego oglądałem najczęsciej i niech nim będzie John Cena. Wciąż toczy schematyczne walki, wciąż kończy je słabym finisherem. Kiedy Cena debiutował wydawało mi się, że będą z niego ludzie. Na papierze tak to może wyglądać, bo w końcu jest posiadaczem WWE Championship. Na ringu nie zachwyca żeby nie napisać, że nudzi. Pozycja w WWE nie odpowiada temu co sobą prezentuje. Mam nadzieję, że jego panowanie dobiega już końca, a kolejny mistrz nie będzie jeszcze gorszy.

Mexicools - żaden tag team WWE nie zachwycił mnie szczególnie i to bez względu na to czy był przypadkowy (jak określił parę Kane/Big Show SPoP) czy nie. Kredyt zaufania daję Mexicools, którzy moim zdaniem pokazali się z dobrej strony i najlepiej na tle wszystkich innych. Zawsze lubiłem cruiserweightowe tag teamy, szkoda, że Vince podcina im skrzydła.

Legion of Doom - być może w odczuciu niektórych osób nie byli najgorsi... moim zdaniem byli niepotrzebni, stąd ta nominacja. Legion of Doom, Road Warriors... jakkolwiek by ich nie nazwać nigdy nie będzie to Hawk i Animal.

ECW One Night Stand - nie wiem czy Hartfan otwierając ten topic zakładał taką opcję. Jeżeli nie to nie widzę wśród WWE PPV żadnego, które mógłbym określić mianem najlepszego. Parafrazując Marcina Prokopa - nic mi nie stanęło kiedy to oglądałem. Brzmi śmiesznie, ale tak właśnie jest. Moim zdaniem ECW One Night Stand mimo niedociągnięć było zdecydowanie najlepszym PPV 2005 roku. Było to widowisko, które oglądałem z przyjemnością, podparte dobrymi walkami i wypowiedziami Paula Heymana (jeżeli ktoś słyszał na pewno wie jak Heyman uzasadnił fakt, że JBL posiadał WWE Championship) i Roba Van Dama, który udowodnil wszystkim fanom wychowanym na WWE, że równie dobrze jak na ringu potrafi spisywać się przy mikrofonie. Szkoda, że RVD nie walczył na tym PPV, ale jestem pełen podziwu, że pomimo ciężkiej kontuzji kolana kulejąc złapał krzesło i wykonał Van Terminator specjalnie dla fanów ECW!

Great American Crash - tutaj może bez dodatkowej argumentacji, bo kiedy przypominam sobie tę galę od razu pojawia się odruch wymiotny :).

Kurt Angle vs. Shawn Michaels (WrestleMania XXI) - nie będę oryginalny. Bardzo dobra walka z bardzo dobrą końcówką. Angle leżąc na ringu niespodziewanie łapie HBK w Ankle Lock, z którego ten kilkakrotnie próbuje się wyrwać w ekwilibrystyczny sposób. Co prawda Ankle Lock wciąż mnie nie przekonuje jako akcja kończąca, ale... no właśnie, czasami bywa ciekawie. W tym miejcu zwrócę także uwagę na Cage Match Rica Flaira z Triple H, który odbył się na Taboo Tuesday. Moim zdaniem bardzo solidna walka.

Chris Benoit vs. Orlando Jordan (SummerSlam) - żeby nie powtarzać się po przedmówcach. Trudno powiedzieć jaka ta walka była (czy byłaby) pod względem wrestlingowym, bo trwała w końcu tylko 25 sekund. W każdym razie pokazała jak bardzo papierowy może być mistrz i jak mało warty tutuł mistrzowski. Na pewno niektórzy dostrzegają analogię do walki Kevina Nasha z Hollywoodem Hoganem zakończonej po śmiercionośnym "uderzeniu" palcem, ale w przeciwieństwie do niej konfrontacja Benoita z Jordanem nie pociągała za sobą żadnego wielkiego angle'a. W większości zgadzam się z tym co już tutaj napisano, więc chciałem dorzucić swoje 3 grosze.

9. Diva roku w w WWE.

Maria - skwituję dwoma słowami... Too Sweet! Moją uwagę zwróciła także Melina, ale czym przekonacie sie czytając dalej :).

10. Debiut roku w WWE.

UWAGA!

1...

2...

3...

Panie i Panowie Me. Kennedyyyyyyyyyyyyy! Czy muszę mówić wiecej?

Melina Perez - z czysto samczego punktu widzenia. Mimo wszystko widowiskowy jest także entrance Chrisa Mastersa. Samego Mastersa nie lubię, ale jego entrance może się podobać.

Kurt Angle vs. Shawn Michaels - to już druga kategoria, w której ta dwójka wygrywa. Moim zdaniem bardzo dobry feud, ktory rozpoczął się na Royal Rumble. Doskonały segment, w którym Angle w towarzystwie Sherri Martel przerobił theme song Michaelsa. I'm just a sexy Kurt! I make your ankle hurt! Dziękuję osobom, które sprawiły, że Angle po wielu miesiącach znowu mnie rozśmieszył. Ubolewam nad tym, że WWE skończyło z zagubionym Kurtem, który nie wiedział dlaczego ludzie go wygwizdują skoro jest złotym medalistą olimpijskim i przyszedł do WWE tylko dla nich.

Triple H - znowu nie mogę wybrać nikogo nowego. Chciałbym napisać Ken Kennedy, ale był w WWE za krótko aby naprawdę zabłysnąć bądź zapaść się w tej dziedzinie. Dlatego oddaję swój głos na HHH, który potrafi zrobić dobry heelowy speech, momentami bardzo zabawny. Brakuje tylko Rocka, który w bardzo charakterystyczny sposób parodiował wypowiedzi "The Game'a". Jeżeli ktoś nigdy nie słyszał to polecam natychmiast odpalić BearShare i poszukać, bo naprawdę warto. Nie będę tutaj wspominał o Ricu Flairze, którego speeche elektryzują widownie od wielu lat bez względu na to czy "Nature Boy" jest heelem czy facem. Wyróżnić można także Johna Bradshawa Layfielda, który na ringu nie spisuje się nadzwyczajnie, ale jego gimmick daje mu duże możliwości, z których moim zdaniem potrafi skorzystać. Twierdzenie, że jest Bogiem wrestlingu znakomicie podkreśla jego heelowy wizerunek.

ECW One Night Stand - organizacja tego długo oczekiwanego PPV przez WWE. Od wielu miesięcy w internecie pojawiały się i znikały plotki dotyczące planów, które WWE miało dla ECW. Mówiono nawet o otwarciu trzeciego rosteru. Stanęło na PPV, które w mojej osobistej klasyfikacji za ten rok zajmuje pierwsze miejsce.

Opuszczenie WWE przez Christiana - do teraz nie mogę uwierzyć w to, że WWE pozwoliło odejść takiemu wrestlerowi, zwłaszcza teraz kiedy miał już wszystko aby stać się gwiazdą najwyższego kalibru. To smutne, ponieważ Edge, który zawsze ustępował Christianowi ma w WWE silną pozycję. Nie zabija się kury, która znosi złote jaja, a że Vince McMahon to czasami taki chłopak na opak, to się go pozbył. Trudno (dla WWE), niech teraz o odpowiedni rozwój Captaina Charismy zadba TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26985

Kurt Angle

Rick Flair

Eddie Guerrero & Rey Mysterio

The Heart Throbs

ECW One Night Stand

Armageddon

Kurt Angle vs. Shawn Michaels (WrestleMania XXI)

John Cena - Daivari (niedawny RAW)

9. Diva roku w w WWE.

Lita

10. Debiut roku w WWE.

Mexicools

Edge

Kurt Angle vs. Shawn Michaels

Christian

smierc Eddiego Guerrero

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-26996

1. Kurt Angle - oby jak najszybciej został facem

2. Eddie Guerrero - za całokształt i za świetne walki z Reyem

3. Batista - bardziej podobały mi się jego walki gdy dopiero zmierzał ku HW Champion, później już mniej.

1. Orlando Jordan - strasznie nudne walki no i ten gimnick trzebaby mu zmienic

2. Mat Morgan - uniesienie Big SHowa to jedyne na co było go stać.

3. Cena - może nie walczy najgorzej ale jego walki są strasznie nudne i przewidywalne

1. MNM - na poczatku za nimi nie przepadałem ale z walki na walke prezentowali się coraz lepiej a już walka na Armageddon przeciwko Mexicools - miodzio

2. Mexicools - za mało walczyli aby zasłużyć na 1st place ale może za rok.

3. Eddie Guerrero & Rey Mysterio

4. Eddie Guerrero & Batista

5. Big Show & Kane - niby przypadkiem ale wyszedł i fajny TT

Najgorszy Tag Team w WWE

1. Heart Thorbs - no comment

2. Cade & Murdoch - może nie walczą tak źle ale liczyłem na dużo dużo więcej po nich

3. Huricane & Rosey - jakim cudem oni dostali TT Champion i trzymali go tak dlugo.

1. Royal Rumble

2. Wrestlmania

3. New Year' Revolution (ale tylko za Elimination Chamber Match)

Great American Bash

1. Ellimination Chamber Match (NYR)

2. HHH vs. Batista (WM)

3. Eddie Guerrero vs. Rey Mysterio - Ladder Match (nie pamietam na jakiej gali chyba SummerSlam)

1. Cena vs. JBL (WM) - za jednostronność

2. Chris Benoit vs. Booker T (Armageddon) 0 prawie zasnąłem

3. John Cena vs. Daivari - U can't see me match (RAW) - kompletny bezsens, jeśli już robić takie mecze to niech oboję mają zakryte oczy.

Diva roku w w WWE.

Przewijam te segmenty więc się nie wypowiadam.

Debiut roku w WWE.

1. Mr. Kennedy - za gimnick i finisher, robi też niezłe walki

2. Boogeyman - fajny gimnick a jak walczy to się dopiero przekonamy

3. Mexicools

4. MNM

5. Chris Masters

1. Mr. Kennedy - wiadomo za co

2. Batista - chociaż ten nowy nie jest już taki fajny jak ten za czasów Evolution

3. Boogeyman

4. Undertaker

5. Kane

1. Batista - HHH (ogólnie rozpad Evolution)

2. Eddie Gurrero - Rey Mysterio

3. Raw vs. SmackDown

1. JBL - bezkonkurencyjny jest

2. Mr. Kennedy

3. Kurt Angle

Wydarzenie roku w WWE.

1. Śmierc Eddiego :(

2. Rozpad Evolution

3. Strasznie długie posiadanie pasa przez Cene

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-27007

1. Najlepszy Wrestler

HBK

Rey

Angle

Ogladanie walk z nimi to sama przyjemnosc

2. Najgorszy Wrestler

Carlito

Snitsky

3. Najlepszy Tag Team

MNM

4. Najgorszy Tag Team

Animal & Heidenreich

5. Najlepsza Gala

Survivor Series

Vengeance

Summerslam

6. Najgorsza Gala

Judgment Day

No Mercy

7. Najlepsza walka

RAW - HBK vs Shelton Benjamin

Unforgiven - Matt Hardy vs Edge

Summerslam - Rey vs Eddie

No Way Out - JBL vs Big Show tylko ze wzgledu na niezle zakonczenie, bo dalem sie nabrac na zwyciestwo BS

Taboo Tuesday - Cena vs Angle vs HBK

8. Najgorsza walka roku

Eddie vs Batista - No Mercy

bylo ich zbyt duzo

9. Diva roku

Candice Michelle

10. Debiut

Boogeyman

Chris Masters

11. Entrance

MNM

Chris Masters

12. Najlepszy Feud

patrzac od strony legendy postaci to Hulk Hogan vs Shawn Michaels

Edge vs Matt Hardy

Ric Flair vs Triple H

HBK vs Angle

Eddie vs Rey

13. Najlepsze mic skillsy

SCSA

14. Wydarzenie roku

walka na Summerslam Legend vs Icon, chociaz slaba to jednak trzeba przyznac ze bylo to duze wydarzenie

smierc Eddiego

Zdobycie IC przez Flaira ;P

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-27011

1 HBK - stary ale jary, dobrze sie go ogląda

2 Rey Mysterio - jak zawsze coś pokaże

3 Kurt Angle - powiedzmy że zmieścił sie jeszcze na 3 miejsce ale mógłby sobie ziółek zaparzyć i nieco zbastować bo nerwowy chłop ostatnio...

1. Viscera, Lashley, Sylvan, Paul Burchill, Vito, Nunzio, Snitsky, Tyson Tomko i Orlando Jordan - wszyscy egzekwo są do dupy, cóż same talenty normalnie

2. Boogeyman - segmenty z robakami są wypas nie ma co, ale nie widziałem jeszcze żadnej konkretnej walki dlatego nie jest najgorzej

3. John Cena i Batista - znaleźli sie tu bo sa mistrzami, chociaz nie wiem jakim prawem, jeden ma drętwy (czyt. ziomalski) chód i robi bardzo przekonywujące miny a drugi biega jakby miał pełne gacie i macha rękami co bardziej przypomina głaskanie niż uderzanie nie wspominając juz ze obaj sa nudni jak cholera

4.Undertaker - bo jest już stary, woooolny i musi malować oczy bo juz jest za brzydki nawet na deadmana

5.Chloe - pies w rosterze :? spoko ale ten jego finisher ehh :P

1. Kane & Big Show

2. MNM

3. Mexicools

1.Heart Throbes - poprostu...

1. WrestleMania XXI - kilka fajnych walk i piper's pit

2. Royal Rumble - royal rumble match

1.Armageddon - pan sędzia się zastrzelił...szkoda słów...no i długo oczekiwana walka w Hell in a Cell szkoda tylko że rownie dobrze mogłoby tej klatki nie być (nie wiem po co było ją tak promować)

1. Kurt Angle vs Shawn Michaels (WMXXI) - to mi przyszło do głowy jako pierwsze

2. Eddie vs Rey (Summerslam) - a to jako drugie :)

3. Hulk Hogan vs Shawn Michaels (Summerslam) - a to tylko dlatego że nigdy takiej nie było

Sporo tego, ciężko spamiętać jedną, wystarczy wybrać dwóch z wyżej wymienionych najgorszych wrestlerów i prosze, mamy już najgorsza walke

Diva roku w WWE

1.Candice Michelle - bo nieźle wygląda w czarnym ;)

Debiut roku w WWE.

1.Ken Kennedy - fajny gościu, fajny finisher, wleciał szybko i zrobił na mnie wrażenie szkoda tylko ze wyleciał zaraz

1.Triple H - bo to motorhead-the game i na razie nic lepszego nie ma

1. Kurt - Shawn

1. Eddie Guerrero

2. Triple H

3. Pan który podkładał głos Rica Flaira na Cutting Edge :D

Wydarzenie roku w WWE.

1.Śmierć Eddiego Guerrero

https://forum.wrestling.pl/topic/2638-20051229-ankieta-podsumowanie-roku-2005-w-wwe/#findComment-27039