Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam PPV (zapowiedź, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   361
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

W pewnym momencie CM Punk pokazał świetny submission move którego wcześniej u niego nie widziałem, podobne do finishera Takera.

To Koji Clutch. Do dzisiaj ma go w swoim asortymencie Christopher Daniels w TNA (uwielbiam to duszenie. Kozacko wygląda!)

Jamajczyk jest dobry w ringu i tego nikt nie może mu zarzucić.Jednak każdy chce go wypierdzielić ponieważ ten człowiek jest tak mdły, że jak się tylko na niego spojrzy to przynajmniej mnie chcę się rzygać.Zmiana gimmicku tu jest konieczna, ale jakoś na to się nie chcą zdecydować, heel turn i może zmieni się jak R-truth :lol:

Dlatego należy optować za zmianą gimmicku, a nie od razu gadać, że powinni wyjebać go w piździec. Kawowy jest dobry w ringu i zajebiście over z publiką - takich osób się nie wyrzuca, bo kilku internetowym smartom się przejadł :roll:

Powtórzę to o czym rozmawialiśmy z Ghostem na PW. Widząc to co CM robi z publiką, to jeszcze z 1-2-3 miechy i będzie można zrobić zmianę osób na "stanowisku" głównego baby face'a RAW. Merchandise Punka już teraz idzie jak ciepłe bułki. Fani na galach srają za Brooksem po majtach... Czegóż więcej trzeba Vince'owi żeby w końcu dopuścić do tego cholernego turnu Jaśka, skoro Cena znajdzie godnego zastępce (generującego podobne zyski) w postaci Punka?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

20

• Sebu

15

• PH93

10

• mieciubur

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Powtórzę to o czym rozmawialiśmy z Ghostem na PW. Widząc to co CM robi z publiką, to jeszcze z 1-2-3 miechy i będzie można zrobić zmianę osób na "stanowisku" głównego baby face'a RAW. Merchandise Punka już teraz idzie jak ciepłe bułki. Fani na galach srają za Brooksem po majtach... Czegóż więcej trzeba Vince'owi żeby w końcu dopuścić do tego cholernego turnu Jaśka, skoro Cena znajdzie godnego zastępce (generującego podobne zyski) w postaci Punka?

Racja, dlatego też Del Rio wykorzystał kontrakt po kopniaku, a nie swoim armbreakerze (wiadomo, największy face nigdy się nie poddaje :twisted: ). Cenaminator turnu i tak nie przejdzie, już przestałem w to wierzyć (Vince ma prawdopodobnie problemy ze słuchem. Bez jaj, żeby od 5 lat nie słyszeć tego co dzieje się przy wejściu/walkach Ceny? Dam sobie rękę uciąć, że jego merchendise schodziłby jeszcze lepiej, jak to bylo w przypadku CM'a).

Długie wywody na temat SS późnym wieczorem, żeby nie zginęło w tłumie, taka taktyka :twisted:

Wiater napisał/a:

W pewnym momencie CM Punk pokazał świetny submission move którego wcześniej u niego nie widziałem, podobne do finishera Takera.

To Koji Clutch. Do dzisiaj ma go w swoim asortymencie Christopher Daniels w TNA (uwielbiam to duszenie. Kozacko wygląda!)

To prawda, wygląda świetnie i nawet lepiej od Anacondy, Punk na stałe mógłby dodać to duszenie do swojego move-setu, świetnie użyte to zostało na Summerslam a i reakcja fanów była żwawa.

Look in my eyes, what do You see ?

The Cult of Personality

• Reputacja:   66
  • Styl:  Ciemny

Największa i zarazem najważniejsza gala lata już za nami. Muszę przyznać że jestem bardzo zaskoczony tą galą oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Świetna oprawa wizualne oraz wiele atrakcji w postaci piosenkarzy,gwiazd podkreśliła że nie jest to zwyczajne PPV. I bardzo dobrze gdyż oglądając to trochę przypominało Wrestlemanię czyli właśnie dużo atrakcji dla kibiców. Na początku dostaliśmy walkę z nikąd jednak była to jedna z lepszych walk na całej gali. Bardzo podobało mi się że match zaczął się od krótkiego speechu Miza oraz R-Trutha. Walka bardzo szybka i wiele dobrych akcji w nim było. Najbardziej w pamięci utkwił mi Kofi Kingston który bardzo dobrze sobie poradził sobie w ringu. John Morrision również ładnie zawalczył jednak jak mówiłem Kingston przeważał w tej walce. Potem świetny segment Punka z Stephani McMahon. Coś czuje że ona ma coś wspólnego z zakończeniem Main Eventu. Teraz walka Hennrego z Sheamusem która nie była jakąś genialną walką jednak chyba nikt się takowej nie spodziewał. Walka jak na tych panów wypadła bardzo fajnie i nie oglądało się tego źle. Końcówka przez count out nie było najlepszym zakończeniem jednak jakoś mi to w tej walce nie przeszkadzało. Myślę że nie będzie już kontynuacji feudu Sheamusa z Markiem. Mark teraz będzie starał zdobyć tytuł wagi ciężkiej gdyż wątpię by feud Orton-Christian był dalej toczony. Walka div jak to walka div. Nie była w sumie najgorsza ale niczym nie zaskoczyła. Teraz będzie dalej toczony feud Kelly-Beth i prędzej czy później Beth wygra ten tytuł. Walka pomiędzy Brytanem a Wadem tak jak się spodziewałem walka wypadła słabo i bardzo mnie nudziła. Nic ciekawego w niej się nie wydarzył. Jednak wygrana Wada była do przewidzenia gdyż musiał wygrać tą walkę by ci Panowie mogli kontynuować feud. No i czas na walkę którą chyba najbardziej hejtowałem. Christian vs Orton. Na początku wielkie zaskoczenie gdyż na halę wszedł Edge i zaczął mówić o Christianie. Do przewidzenia było że nie będzie do końca pochwalał Christiana i rzeczywiście na końcu go zjechał a potem wyszedł z hali. Niby nic a cieszy ;). Walka pewnie znowu by była nudna gdyby nie odrobina hardcoru. Nawet walki najsłabszych wrestlerów w połączeniu z hardcorem wychodzą dobrze i tu było tak samo. Nie mówie że walczyli tu słabi wrestlerzy jednakże ich prawie każda walka była bardzo słaba. Tutaj ich starcie oglądało się przyjemnie i była dramaturgia co cieszy. Wygrana Ortona nieco dziwi gdyż po co dawali znowu pas Christianowi żeby mu go zabrać na kolejnym PPV. Trochę bez sensu. Myślę że ta walka była zakończeniem feudu i Orton znajdzie sobie nowego rywala. Tylko ciekawe co teraz będzie się działo z postacią Christiana. No i Main Event który był bardzo dobrą walką. Dosyć czysta i interesująca, w sumie chyba każdy czekał na końcówkę(przynajmniej ja tak miałem) mimo tego dało się obejrzeć tą walkę bez większych problemów. Zakończenie trochę dziwne gdyż był rope break i co ciekawe Hunter nie zauważył go a Cena nawet zbytnie się o to nie kłócił. Myślałem że to już koniec aż tu nagle na ring wbiega Diesel którego nie wiem czemu komentatorzy nazywają Kevinem Nashem skoro chyba po RR zmienił gimmick na stary. Nagle wbiega Alberto del Rio i wykorzystuje walizkę!! Aż skakałem z radości gdyż Alberto to obecnie mój ulubiony wrestler w WWE(obok Sin Cary oczywiście). Alberto jest świetny w ringu jak i przy mikrofonie więc uważam że zasługuje na ten pas. Mam nadzieje że trochę go potrzyma. Ciekawe z kim teraz będzie miał feud czyżby CM Punk? No w sumie czemu nie przecież planowany jest dla niego face turn o ile już go niema i feud z Jasiem by do niczego nie doprowadził. Punk jak i Albert są świetni przy mikrofonie i powinniśmy dostawać coś dobrego na tygodniówkach. Teraz Alberto spotka Reya Mysterio na RAW i pewnie bez problemu go pokona bo nie wierzę że straci tak szybko tytuł. Czuje też że Hunter rozpocznie feud z Nashem. Ogólnie gala wypadła bardzo dobrze i nie spodziewałem się że WWE aż tak się postara. Oprawa wizualna, trakcje powroty dodały urok tej gali.
#SmartFanZone

oraz wiele atrakcji w postaci piosenkarzy,gwiazd podkreśliła że nie jest to zwyczajne PPV.

A mnie to właśnie wkurwiało i zabierało tylko czas, który można było przeznaczyć na dodatkowe jakieś walki (gdzie Ziggler??? Bourne??? Rhodes??? itd). Jakbym chciał sobie posłuchać przyśpiewek to odpaliłbym MTV albo jakiś koncert a nie wrestlingowe PPV :roll:

Cenaminator turnu i tak nie przejdzie, już przestałem w to wierzyć (Vince ma prawdopodobnie problemy ze słuchem. Bez jaj, żeby od 5 lat nie słyszeć tego co dzieje się przy wejściu/walkach Ceny? Dam sobie rękę uciąć, że jego merchendise schodziłby jeszcze lepiej, jak to bylo w przypadku CM'a).

Przejdzie, przejdzie. Każdy wrestler kiedyś przechodzi (chyba, że ma tak nasrane jak Ultimate Warrior i zastrzega to sobie w kontrakcie) i nie sądzę żeby Cenaminator miał tu być jakimś wyjątkiem (tym bardziej gdyby WWE miało jego face'owego zastępcę, generującego podobne zyski ze sprzedaży dupereli, a na takiego powoli wyrasta... Punk). Kwestią jest tylko to, ile czasu nam przyjdzie na to poczekać.

P.S. Też uważam, że merch heelowego Ceny sprzedawałby się zajebiście.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Cenaminator turnu i tak nie przejdzie, już przestałem w to wierzyć (Vince ma prawdopodobnie problemy ze słuchem. Bez jaj, żeby od 5 lat nie słyszeć tego co dzieje się przy wejściu/walkach Ceny? Dam sobie rękę uciąć, że jego merchendise schodziłby jeszcze lepiej, jak to bylo w przypadku CM'a

Też uważam, że przejdzie tylko kolory na nowe koszulki mu się skończą :twisted: (btw. chyba tylko różowej jeszcze nie miał :lol: ) Stawiam, że przed mistrzostwami europy Polsce John będzie tym złym.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

Przejdzie, przejdzie. Każdy wrestler kiedyś przechodzi

Zgadzam się z tym i uważam, że teraz jest na to świetny moment - Cena został oszukany więc atakuje winnego(Tripla) i tego który na tym skorzystał czyli CM'a, który dostaje większy pop więc nie ma obaw, że publika będzie za Ceną. Po turnie Cena na następnym RAW wychodzi w czarnym merchandise z napisami "F*ck You" :razz:

1161423919541b3db89050d.jpg

Też uważam, że przejdzie tylko kolory na nowe koszulki mu się skończą :twisted: (btw. chyba tylko różowej jeszcze nie miał :lol: ) Stawiam, że przed mistrzostwami europy Polsce John będzie tym złym.

Ja myślę, że Cena będzie tym złym przed WM. Do walki z Rockiem musi przejść turn. Teraz jest idealna pora na turn, Cena jako face zrobił się nudny. Tylko pytanie z kim miałby mieć feud?

Po turnie Cena na następnym RAW wychodzi w czarnym merchandise z napisami "F*ck You" :razz:

Ciekawe jakby się taki merchandise sprzedawał. A AA zmieniło by nazwę na FU. :twisted:

5098708654e2b2a2fd00e6.jpg

Chyba jedna ze słabszych gal tego roku. Niestety... I jeszcze 0 pkt w typerze :? Barrett wygrywa z Bryanem? "I just don't get it Randy" Jedynie zastanawia co z Nash'em i kto będzie #1 contenderem. Na Raw Rey miał mieć rewanż z undisputed champem, Cena przegrał w sposób jaki widzieliśmy więc rewanż też dostanie no a Punk stracił pas na rzecz Albercika, więc stawiam że na NOC dostaniemy Fatal4Way o pas WWE.

Nie wiem, dlaczego dużo osób jest zdenerwowana, że wygrał Barrett, to może oznaczać, że Ci panowie jeszcze ze sobą na PPV powalczą i możliwe jest, że stawką będzie ta walizka.

18056192365019276624f15.jpg

Jedynie zastanawia co z Nash'em i kto będzie #1 contenderem. Na Raw Rey miał mieć rewanż z undisputed champem, Cena przegrał w sposób jaki widzieliśmy więc rewanż też dostanie no a Punk stracił pas na rzecz Albercika, więc stawiam że na NOC dostaniemy Fatal4Way o pas WWE.

Nash albo dostanie feud z CM Punkiem albo z HHH? A może zobaczymy więcej powrotów, co wiązało by się z próbą "odzyskania władzy" przez Vinca. Nash może się też okazać nowym ochroniarzem ADR. A na NoC, liczę na Scramble Match ADR vs Cena vs Punk vs Rey vs Kevin Nash dawno tej stypulacji w WWE nie było, a ma ona spory potencjał. Plus, podbudowa na taką walkę jest świetna. :smile:

Nie wiem, dlaczego dużo osób jest zdenerwowana, że wygrał Barrett, to może oznaczać, że Ci panowie jeszcze ze sobą na PPV powalczą i możliwe jest, że stawką będzie ta walizka.

Feud ma podbudowę, a na SS stoczyli niezłą walkę. Jakby dodali walizkę jako stawkę tej walki było by ciekawiej... Ale była by szansa żeby Danielson stracił walizkę co by było błędem.

5098708654e2b2a2fd00e6.jpg

Nash albo dostanie feud z CM Punkiem albo z HHH? A może zobaczymy więcej powrotów, co wiązało by się z próbą "odzyskania władzy" przez Vinca. Nash może się też okazać nowym ochroniarzem ADR. A na NoC, liczę na Scramble Match ADR vs Cena vs Punk vs Rey vs Kevin Nash dawno tej stypulacji w WWE nie było, a ma ona spory potencjał. Plus, podbudowa na taką walkę jest świetna. :smile:

Nasha na pewno nie władują do pojedynku o pas WWE, prędzej singles match z Punkiem. A pół-emerytowany wrestler w Scramble Matchu? Na prawdę chciałbyś to zobaczyć? Ja bym wolał żeby The Miz tam był, bo najwyższy czas żeby The Miz dostał title shota. Podobno ten rok miał być rokiem The Miz'a żeby wypromować go jako twarz federacji, a przez kontrakt Punka to Philip w zasadzie podpierdolił miejsce Mike'owi.

1822912563511427a3754ee.jpg

1. Six Man Tag: Kofi/Rey/Morrison vs. Miz/R-Truth/Del Rio - Tutaj raczej nie ma się co rozpisywać po prostu wrzucili tutaj tych co nie mieli walk 1 na 1 to połączyli ich w team i tak mamy taki opener .Wynik przewidywalny.

2. Sheamus vs. Mark Henry - Wolne tempo ale nie wymagałem tutaj nie wiadomo jakich akcji.Co do wyniku to jest to rezultat który sprawi że ten feud będzie dalej kontynuowany i raczej wygra go Mark Henry no i w rezultacie to on zostanie wrzucony do walki o pas WHC z Ortonem.

3. Kelly Kelly vs. Beth Phoenix - Tutaj obstawiłem Na Beth ale w rezultacie cieszę się że to Kelly wygrała bo jest mistrzynią po raz 1 i jest to coś nowego bo Beth jako mistrzynie już oglądałem i nie było by to ciekawe.W przeciwieństwie do Kelly Kelly, Beth nie darzę sympatią i jeżeli pas miałby zmienić właścicielkę to wolałbym aby to była Natalya,

4. Daniel Bryan vs. Wade Barrett - Kolejna walka która mnie nie zaciekawiła było kilka ciekawych momentów no ale rozpisywać się nie trzeba wynik zwiastuje przedłużenie feud'u z którego zwycięzko wyjdzie Daniel Bryan co pod promuje go przed wykorzystaniem walizki.

5. No Holds Barred: Christian vs. Randy Orton - Dobra walka ciekawie się ją oglądało. Były w użyciu kosze których dawno nie widziałem no i stoły na które leciał Christian.Ciekawy powrót Edge'a chociaż spodziewałem się jego interwencji w walce albo na rzecz Christiana albo nawet Ortona no ale tak się nie stało.Sam wynik zaskoczył mnie bo nie spodziewałem się zwycięstwa Ortona no ale to raczej może świadczyć o tym że pretendentem zostanie Mark Henry.

6. CM Punk vs. John Cena - No i zdecydowanie najlepsza walka na gali.Było odbijanie po finisherach co dodało emocji.Nie ma się co rozpisywać co do samej końcówki spodziewałem się że Kevin Nash powróci w najbliższym czasie ale nie na samym SummerSlam.No i spodziewałem się go w roli ochroniarza CM Punka bo właśnie to mu proponował na Twitterze ale wydaje mi się że Kevin Nash nie powrócił aby walczyć tylko zostać ochroniarzem ale Alberto del Rio.To by wyjaśniało natychmiastowe wyjście Alberto po ataku na CM Punka.Ale jedna rzecz jest pewna Alberto del Rio nie utraci pasa aż do tourne WWE po Meksyku.Ale zaciekawiła mnie reakcja Triple H'a po wykorzystaniu walizki.Wyglądało to jakby zadziwiła go obecność Kevina Nasha i zrobiło mu się żal Punka kiedy utracił tytuł.Na pewno po raw wszystko się wyjaśni i na nie czekam.

We walk alone in the unknown

We live to win another victory

We are the young

Dying sons

We live to change the face of history...

2482447074e46ec6d7986d.jpg

Podobno ten rok miał być rokiem The Miz'a żeby wypromować go jako twarz federacji, a przez kontrakt Punka to Philip w zasadzie podpierdolił miejsce Mike'owi.

No i dobrze, bo Miz to może buty czyścić Punkowi, tak przy micu jak i (zwłaszcza) w ringu. Jeżeli mają promować kogoś tak jednopłaszczyznowego jak Miz lub tak kompletnego jak Brooks, to tutaj wypadałoby się tylko cieszyć, że tak się sprawy ułożyły.

Podobno ten rok miał być rokiem The Miz'a żeby wypromować go jako twarz federacji

Według mnie o ile do połowy tego roku Miz trzymał się dobrze, to później zaczął go dopadać syndrom Swwaggera( :twisted: ) - Stopniowe spadanie w dół federacji ze szczytu na który dostał się zasłużenie. Jednak jeśli miałbym wybierać pomiędzie CM a Mizem który z nich otrzymałby push wybór jest prosty - jak wyżej napisał -Raven- Punk jest wrestlerem bardziej kompletnym, więc to on powinien być tą twarzą federacji, na co się zresztą zanosi.

1161423919541b3db89050d.jpg