Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam PPV (zapowiedź, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pisali kiedyś w newsach, że WWE chcę żeby Del Rio wjechał do meksyku jako mistrz. Więc możliwe że pas zdobędzie przed galami w meksyku.
My life, my rules.

17029495504c78e82ba05f6.jpg

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

20

• Sebu

15

• PH93

10

• iwulBRAND

7

Top użytkownicy w tym temacie

John Cena vs CM Punk

Tu liczę na to że Del Rio nie wbiegnie, a Cena może właśnie będzie miał Heel Turn, albo The Rock się wmiesza, wątpie by Triple H wykonał Pedigree na kimś.

Punk wygra, po małej pomocy innej osoby.

Del Rio może na Raw zdobyć pas, za pomocą walizki.

Randy Orton vs Christian

Nudny feud, i pewnie wygra Orton, wydaję mi się że Edge może się wmieszać, ale wątpie by pomógł Christianowi.

Zwycięstwo Ortona i nareszcie koniec feudu.

Sheamus vs Mark Henry

Tu wygra Sheamus, jako że to jest zwykły pojedynek, to ewentualnie przez DQ.

Daniel Bryan vs Wade Barrett

Tu pewnie wygra Bryan, by go wypromować.

Kelly Kelly vs Beth Phoenix

Niech wygra Beth, i tak nie szczególnie lubię Divy.

Ogólnie słaba dosyć karta, ale wydaję mi się że będzie jeszcze walka o U.S. Champion Riley vs Ziggler. Niektórzy pisali o powrocie Y2J, ale ja liczę na powrót Lesnara, Takera i JBL.

O dwóch pierwszych było już promo co może o czymś świadczyć, a o JBL ostatnio często się mówiło, więc i tego nie można odrzucać.

Ciekawe czy pokażą Mastersa który ma być na gali jako fan :D

Summerslam już dzisiaj więc czas opisać walki i przewidywania co do nich.

1.Sheamus vs. Mark Henry - Tutaj wynik jest ciężko wytypować. Z jednej strony z jest Henry którego baardzo mocno bookują już od dawna i który zniszczył trzech gigantów. Z drugiej jednak strony jest Sheamus który przeszedł faceturn, co według mnie decyzją jest genialną. Chciałbym żeby wygrał Sheamus i wygra Sheamus.

2.Christian vs. Randy Orton - Feud który ciągnie się jak moda na sukces niestety dalej jest prowadzony, ba ma być jeszcze ich walka na NoC ! Obaj panowie mnie nudzą, a właściwie nudzi ich feud, który był ciekawy do czasu turnu Capitana Charismy. Mam nadzieję na wygraną Christiana, choć napewno nieczystą. Stypulacja No Holds Barred otwiera drzwi do interwencji z zewnątrz do której mam nadzieję dojdzie. Stawiam na powrót Jericho i zaatakowanie Ortona. Chciałbym żeby wygrał Christian i Christian wygra.

3.Daniel Bryan vs. Wade Barret - walka która zapowiada się ciekawie i wyrównanie. Feud nie jest prowadzony genialnie, wydaje mi się, że powstał aby podbudować Bryana niestety kosztem Wade'a. Stawiam na zwycięstwo Bryana za pomocą submissiona.

4.Kelly Kelly vs. Beth Phoenix - Ma wygrać Beth i koniec, Kelly jest beznadzieja jako mistrzyni. Pytanie tylko z kim zacznie feud Glamzonka przy ewemtualnym zwycięstwie ? Powninni jej dać kogoś podobnych gabarytów.

5.CM Punk vs. John Cena - Pojedynek który będzie zdecydowanie najlepszym pojedynkiem SS. Mam nadzieję na podtrzymanie emocji z MiTB które były wielkie. Smaczku tej walce dodaje sędzia specjalny - The Game :) Naprawdę, możliwości jest tyle, że ten pojedynek MUSI się skończyć zaskakująco. Podejrzewam, że Triple będzie chciał utrzeć nosa Cenie lub Punkowi i któryś zainkasuje pedigree. Najgorsza możliwość, na szczęście mało możliwa to czyste zwycięstwo Ceny. Mam nadzieję na wygraną Punka, i tak też obstawiam.

Ogólnie gala nie zapowiada się świetnie, z powodu małej ilości walk. Jednak pojedynek Ceny z Punkiem znów prawdopodobnie pociągnie ocenę oostro w górę :grin:

1161423919541b3db89050d.jpg

Mam nadzieje ze Punk wygra czysto . nistety jest ryzyko że Del rio wykorzysta na nim walizke .A moze powtorka i znowu high kick i po sprawie:D

Sygnatura by Mistrz Filipoo666

Triple H Forever!!!!!!!!!!!!

9311367514e37ce8ab2c37.jpg

4.Kelly Kelly vs. Beth Phoenix - Ma wygrać Beth i koniec, Kelly jest beznadzieja jako mistrzyni. Pytanie tylko z kim zacznie feud Glamzonka przy ewemtualnym zwycięstwie ? Powninni jej dać kogoś podobnych gabarytów.

:

Podobno McCool ma powrócić na NoC, a może i dziś :)

EDIT: Podobno The Rock jest w Los Angeles, więc jest szansa na return i wtargnięcie do ME.

• Urządzenie:  Windows

Sebu napisał/a:

maly619 napisał/a:

Kolejną sprawą w tej walce jest Del Rio i jego walizka i raczej możemy być pewni tego, że się pojawi, bo jest to doskonała okazja, by skończyć feud Cena vs Punk i rozdzielić panów (jeden do HHH, drugi do Del Rio). Chyba, że WWE wymyśli coś lepszego; nie pogniewałbym się

Mi się wydaje, że WWE w przypadku Alberto próbuje wmówić wszystkim, że ten wejdzie i wykorzysta walizkę, to się wydaje zbyt oczywiste. Nawet jak wejdzie to znów dostanie kopniaka, ale kontraktu nie wykorzysta i będę się tego trzymał.

Też bym tak myślał, ale za użyciem walizki przemawiają moim zdaniem najbliższe gale w Meksyku, chociaż jakby pomyśleć, to moim zdaniem jeszcze lepiej byłoby, gdyby Del Rio wykorzystał walizkę "na swoim terenie", w Meksyku i tam zdobył pas, przed swoją publiką. Jeszcze lepiej, jakby wyzwał rywala wtedy na walkę one on one, ale na to raczej nie ma szans, bo to heel i raczej promowany właśnie jako taki kanciarz.

Ja nie sądzę, żeby ADR wykorzystał walizkę na SS. Powód?? To nie jego feud, nie ma historii z żadnym z tych wrestlerów, więc raczej w ten Feud na razie się nie wtrąci. Tak wiem, że nie zawsze mr. MITB inkasował na kimś z kim kiedyś feudował, ale to jest taki Story-line, że nie wierze w to, żeby jednak na kimś wykorzystał tą walizkę. Szczególnie kiedy wygra Punk, bo to by oznaczało jego pełen Faceturn(obecnie nie jest ani Face'em, ani Heel'em, ani Tweenerem(?). Publika kibicuję temu kogo bardziej lubi i tyle.)Cena vs ADR? Nie... Cena jest za bardzo wciągnięty w ten feud z HHH i CM Punkiem, żeby odchodzić gdzieś indziej za pasem. Trzeba dodać, że VKM jest w to zamieszany więc nie wiadomo, kto się włączy, jak się włączy i kto wygra. Ten Feud jest genialny!!

Pytanie tylko, jak dalej kontynuować ten feud Ceny i Punka? Bo jeśli zainterweniuje HHH, to logicznym jest dla mnie to, że zaatakowany zacznie feud z Tryplem, a druga osoba nie będzie się do tego włączać, tylko zajmie się nowym pretendentem, albo właśnie Del Rio.

Oczywiście, ja bardzo chciałbym, żeby ten feud był dalej kontynuowany, ale w jakiś efektowny sposób, np. przymierze HHH z którąś z osób, albo interwencja ROH. Sam nie wiem jak i liczę, że WWE jakoś zaskoczy, bo jeśli HHH ma po prostu przejść heel turn, żeby feudować z jedną z osób, to nie widzę sensu dalszej kontynuacji tej historii.

:

Podobno McCool ma powrócić na NoC, a może i dziś :)

EDIT: Podobno The Rock jest w Los Angeles, więc jest szansa na return i wtargnięcie do ME.

zrodlo?

Kolega mi to przysłał, ale jak się nie mylę rok ma grać w filmie który będą niedługo kręcić chyba właśnie w LA.

Spytam się go skąd on ma to info.

Najgorętsze wydarzenie tego lata już dziś w nocy, pora na kilka spekulacji, a czy będą trafne dowiemy się za kilka godzin.

1. Sheamus vs. Mark Henry

Singles match

Niezniszczalny, straszny i brutalny ostatnimi czasy Mark Henry walczy drugi raz z rzędu na PPV po dłuuugiej przerwie od dużych gal. Jak już pisałem jego postać został odświeżona, WSM już wiele lat pracuje dla Vince'a mimo że rzadko jest push'owany to czasem przychodzi dla niego świetlany moment (Heel turn, ECW Champ). Sheamus który po zwycięstwie w turnieju KotR toczył się często w dół wreszcie dostał jakiś ciekawy pojedynek na PPV. Mimo iż Henry jako ten zły jest całkiem w porządku, to raczej stawiałbym na 'Celtyckiego Wojownika' z prostych przyczyn. Zawodnik otrzymuje ostatnio duży pop od publiczności, jakby 'po cichu' przeszedł face turn więc pewnie zostanie podpromowany. Poza tym SS czy WM to raczej 'święta fejsów' także stawiam na Irlandczyka.

STAWIAM NA: Sheamus

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Sheamus

PROCENTOWO: Sheam 70% - Mark 30%

2. Kelly Kelly © vs. Beth Phoenix

Singles match for the WWE Divas Championship

Podywaguję sobie na temat tej walki czym prędzej i będę miał to z głowy. 2K to taka trochę żeńska odmiana Cena'y i właściwie jej pas nie jest potrzebny do wypromowania, pojawia się z Maxim'ach albo innych mediach więc jeśli ktoś ogląda WWE dla niej to będzie oglądał i tak i tak czy Kelly jest posiadaczką pasa czy nie. Beth przeszła heel turn (ostatnio dość dużo ich, nieprawdaż ?) i całkiem możliwe że będą z niej chcieli zrobić dominującą divę do czasu powrotu Kharma'y. By opanować kobiecą dywizję może potrzebny być jej pas także raczej stawiam tutaj na Glamazonkę.

STAWIAM NA: Beth

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Beth

PROCENTOWO: Beth 55% - 2K 45%

3. Daniel Bryan vs. Wade Barrett

Singles match

Jakoś tak ciekawi mnie ta walka. Daniel i Wade to jedni z nielicznych w WWE którym mocno kibicuję. Myślę że zwycięstwo Bryan'a z pewnością mu się przyda by wypromować jeszcze go jako posiadacza walizki oraz (być może) przyszłego WHC. Gdyby jednak to Barrett triumfował feud mógłby się ciekawie rozwinąć i zakończyć się walką o np. dobro materialne AD'a na NoC. No będzie ciekawie z pewnością, pod względem ringowym ale także jeśli chodzi o emocję.

STAWIAM NA: Bryan

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Bryan

PROCENTOWO: DB 65% - WB 35%

4. Christian © vs. Randy Orton

No Holds Barred match for the World Heavyweight Championship

No i kto by pomyślał powiedzmy przed WM'ką że CC będzie bronił pasa WHC przeciwko Orton'owi na SummerSlam ? Ba ! I że będzie to ich 4 potyczka z rzędu na PPV o ten tytuł. Nie lubię Christian'a jako heel'a. Nie to że źle to robi ale po prostu nie odpowiada mi. Fakt, to co odstawił 'Wajperowi' na MitB PPV było świetnym heel'owskim zagraniem i naprawdę mnie to zadziwiło nawet. Ponownie zainteresowałem się ich konfliktem. Smaczku dodaje fakt że jest to pojedynek bez zasad i Cage będzie mógł sobie pluć ile wlezie .. a Randy może kopnąć go tam .. gdzie kopnął go ostatnio. Mimo że ciekawi mnie jak to się skończy to jakoś niezbyt markuje komuś konkretnie. Niech wygra lepszy (bądź sprytniejszy). Ważne żeby ten konflikt zakończył się już na tej gali. Nie zapominajmy że walizkę zainkasować może przecież Bryan, bo w sumie co z tego że powiedział kiedy ją wykorzysta ? Czekam na rozwiązanie zagadki.

STAWIAM NA: -

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Obojętnie, może z lekkim plusikiem dla Christian'a

PROCENTOWO: CC 51% - Orton 49%

5. CM Punk © vs. John Cena ©

Singles match for the Undisputed WWE Championship. Triple H will serve as guest referee.

'Look in my eyes, what do you see' vs. 'You can't see me, my time is now'. Dwie tak ważne, jak i inne osobliwości. Nie można skłamać że posiadają ogromną charyzmę. Może i największą w WWE. Z pewnością Main Event. Z pewnością najdłuższa walka gali. Triple H sędzią specjalnym. Dwoje mistrzów WWE ! Mówi się o powrocie Colt'a Cabana'y. Mówi się o wykorzystaniu walizki Del Rio. Sędzia może się zemścić za słowa Punk'a. A może zemścić się na John'ie za walkę na Wrestlemanii. Co tu dużo mówić .. czeka nas góra emocji.

STAWIAM NA: chyba bardziej John'a, mimo wszystko ..

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: CM PUNK

PROCENTOWO: Cena 51% - Punk 49%

SummerSlam to często wielkie powroty, choćby rok temu Daniel Bryan czy Undertaker. Ale także powroty do ringu, jak Bret Hart. W tym roku WWE zaserwowało nam dwóch mistrzów federacji, myślę że gdyby ktoś inny niż Cena walczył z Punk'iem to może byłoby troszeczkę ciekawiej. Może z sentymentu, ale chyba bardziej jarał mnie ME zeszłorocznej gali WWE vs NEXUS. Mam nadzieję że będę świadkiem klasyka.

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

mieciubur napisał/a:

maly619 napisał/a:

Sebu napisał/a:

maly619 napisał/a:

Kolejną sprawą w tej walce jest Del Rio i jego walizka i raczej możemy być pewni tego, że się pojawi, bo jest to doskonała okazja, by skończyć feud Cena vs Punk i rozdzielić panów (jeden do HHH, drugi do Del Rio). Chyba, że WWE wymyśli coś lepszego; nie pogniewałbym się

Mi się wydaje, że WWE w przypadku Alberto próbuje wmówić wszystkim, że ten wejdzie i wykorzysta walizkę, to się wydaje zbyt oczywiste. Nawet jak wejdzie to znów dostanie kopniaka, ale kontraktu nie wykorzysta i będę się tego trzymał.

Też bym tak myślał, ale za użyciem walizki przemawiają moim zdaniem najbliższe gale w Meksyku, chociaż jakby pomyśleć, to moim zdaniem jeszcze lepiej byłoby, gdyby Del Rio wykorzystał walizkę "na swoim terenie", w Meksyku i tam zdobył pas, przed swoją publiką. Jeszcze lepiej, jakby wyzwał rywala wtedy na walkę one on one, ale na to raczej nie ma szans, bo to heel i raczej promowany właśnie jako taki kanciarz.

Ja nie sądzę, żeby ADR wykorzystał walizkę na SS. Powód?? To nie jego feud, nie ma historii z żadnym z tych wrestlerów, więc raczej w ten Feud na razie się nie wtrąci. Tak wiem, że nie zawsze mr. MITB inkasował na kimś z kim kiedyś feudował, ale to jest taki Story-line, że nie wierze w to, żeby jednak na kimś wykorzystał tą walizkę. Szczególnie kiedy wygra Punk, bo to by oznaczało jego pełen Faceturn(obecnie nie jest ani Face'em, ani Heel'em, ani Tweenerem(?). Publika kibicuję temu kogo bardziej lubi i tyle.)Cena vs ADR? Nie... Cena jest za bardzo wciągnięty w ten feud z HHH i CM Punkiem, żeby odchodzić gdzieś indziej za pasem. Trzeba dodać, że VKM jest w to zamieszany więc nie wiadomo, kto się włączy, jak się włączy i kto wygra. Ten Feud jest genialny!!

Pytanie tylko, jak dalej kontynuować ten feud Ceny i Punka? Bo jeśli zainterweniuje HHH, to logicznym jest dla mnie to, że zaatakowany zacznie feud z Tryplem, a druga osoba nie będzie się do tego włączać, tylko zajmie się nowym pretendentem, albo właśnie Del Rio.

Oczywiście, ja bardzo chciałbym, żeby ten feud był dalej kontynuowany, ale w jakiś efektowny sposób, np. przymierze HHH z którąś z osób, albo interwencja ROH. Sam nie wiem jak i liczę, że WWE jakoś zaskoczy, bo jeśli HHH ma po prostu przejść heel turn, żeby feudować z jedną z osób, to nie widzę sensu dalszej kontynuacji tej historii.

Inwazja ROH byłaby zajebista. Feud mógłby być kontynuowany przez rewanż, bo jak HHH będzie interweniował to raczej na rzecz Ceny, a Punk będzie chciał rewanż, ale...Hunter mu go nie udzieli, a Cena będzie jedynym sprawiedliwym, albo jednak ADR zainkasuje walizkę na Cenie, a Hunter będzie prowadził Feud z Punkiem. To jest ten geniusz tego feud'u, wszystko może się zdarzyć!! To jest zajebiste!!

3644074924fa3e310b8a76.jpg

Jeśli już ten Jericho ma rzeczywiście powrócić, 100 razy lepszym miejscem dla niego jest SmackDown, na RAW zawsze ginie on w morzu main eventerów, a na SmackDown jest tak pusto, że nikt nie wie, kto oprócz Sheamusa mógłby zostać pretendentem do głównego trofeum.

To wiadome, że jakby Chris powrócił do do niebieskiego brandu, tam ma z kim feudować, jest i Christian, Orton, Sheamus, na RAW nie ma praktycznie nikogo dla niego. Poza tym logiczniejszy byłby powrót na SmackDown, w ramach zemsty na Ortona.

18056192365019276624f15.jpg

• Reputacja:   1

Chce ktoś niech zajrzy:

A być może dostaniemy walkę Tag Teamową Miza i Trutha vs Otunga/Gillicutty o pasy TT.Wkońcu Miz i Truth nie mają żadnej walki potwierdzonej a to by było cholernie głupie, jak by nie mieli.Wkońcu był news,że HHH chce podbudować dywizję Tag Teamów.

Blaze9, wątpię, by dawali pasy TT Mizowi i Truthowi, owszem są newsy, że The Game chce ożywić dywizję tag teamów, ale chce do tego ściągnąć inne/nowe drużyny, więc nie napalałbym się tak.

PS. Nie musisz tego dawać w spoiler przecież.

18056192365019276624f15.jpg

wątpię że dadzą O i McG stracić pasy na SummerSlam. Stawiam na najbliższe RAW, czy tam SD! nie wiem gdzie oni występują bo ostatnio ciągle na Superstar. Z jednej strony nie jestem przekonany czy to dobry pomysł dać pasy tt kolejnej parze 'znikąd' jak np. w/w Truth i Miz. Lepiej dać kompletnemu tag-team'owi czyli Usos. Chociaż z drugiej strony gdyby ci pierwsi trzymali pasy to wreszcie by one wróciły na głęboką wodę.
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

• Reputacja:   1

Truth i Miz razem w tag teamie może nie było by super ringowo, ale ich promo no właśnie to jest zaje*biste w ich wykonaniach.Dzięki im jak fifka napisałeś te pasy by powróciły na głęboką wodę i wtedy zaczeła by się rywalizacja i wkońcu Claudio Castagnoli wraz z Chrisem Hero mieliby jakiś sens w ich debiucie jako TT, bo tak narazie te pasy służą jako pasy dla jobberów, TT-jobbers, US-IC Midcard, WWE-WHC Main Event.Chyba zrozumieliście o co mi tu chodzi??