Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam PPV (zapowiedź, spoilery, komentarze)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

A ja myślę jeszcze inaczej. Na SS wygrywa Punk. Załamany Cena próbuje szybko odzyskać pas na pierwszym RAW po SummerSlam i przegrywa. Tryplak jednak daje szansę Cenie i na PPV dostaje Titleshota. Wygrywa Cena. Punk na drugim RAW po NoC ma rewanż, który wygrywa padnięty Punk. Wtedy wbiega Alberto i wykorzystuje kontrakt na Punku i na Heel in a Cell mamy Triple Thert Match - Cena vs. Punk vs. WWE Champion Alberto Del Rio.

Zapraszam do czytania i komentowania mojego Diary.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=33813&sid=

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

20

• Sebu

15

• PH93

10

• iwulBRAND

7

Top użytkownicy w tym temacie

A ja myślę jeszcze inaczej. Na SS wygrywa Punk. Załamany Cena próbuje szybko odzyskać pas na pierwszym RAW po SummerSlam i przegrywa. Tryplak jednak daje szansę Cenie i na PPV dostaje Titleshota. Wygrywa Cena. Punk na drugim RAW po NoC ma rewanż, który wygrywa padnięty Punk. Wtedy wbiega Alberto i wykorzystuje kontrakt na Punku i na Heel in a Cell mamy Triple Thert Match - Cena vs. Punk vs. WWE Champion Alberto Del Rio.

Moim zdaniem za bardzo przekombinowane... Na pewno będzie jakaś wielka interwencja do którejś z dwóch głównych walk. Jeśli chodzi o WHC to może przyjść Edge, jeśli chodzi o WWE Champion może na kimś HHH zrobić Pedigree a po walce może wkroczyć Alberto z walizką. A do obu walk może wkroczyć Y2J bo ma coś i do Ortona (on go wyeliminował na kilka miesięcy-oficjalnie) i ostatnio do Punka.

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

A do obu walk może wkroczyć Y2J bo ma coś i do Ortona (on go wyeliminował na kilka miesięcy-oficjalnie) i ostatnio do Punka.

Raczej wątpię aby Y2J się pojawił miał on już wrócić parę razy np. na Extreme Rulez i wtrącić się do walki Punk vs Orton a tak się nie stało.Po prostu Y2J chce aby jego powrót był nagłośniony a teraz wszyscy skupiają się na tym co zrobi,powie Punk i co się stanie z pasem WWE i powrót Chrisa Jericho zszedł by na dalszy plan.

We walk alone in the unknown

We live to win another victory

We are the young

Dying sons

We live to change the face of history...

2482447074e46ec6d7986d.jpg

Moim zdaniem za bardzo przekombinowane... Na pewno będzie jakaś wielka interwencja do którejś z dwóch głównych walk. Jeśli chodzi o WHC to może przyjść Edge, jeśli chodzi o WWE Champion może na kimś HHH zrobić Pedigree a po walce może wkroczyć Alberto z walizką. A do obu walk może wkroczyć Y2J bo ma coś i do Ortona (on go wyeliminował na kilka miesięcy-oficjalnie) i ostatnio do Punka.

Zgoda, ale czy HHH nie ma być tym dobrym i kochanym szefem ? Robi problemy Christianowi i Truthowi. Pomaga Face'om. Mi się wydaję, że prędzej Cena przejdzie Heel Turn chociażby tak, że po przegranej zaatakuje Triple'a. Cena wygłasza promo i przechodzi pełny turn. W czasie następnego PPV mamy rewanż Punk wygrywa, ale wraca Y2J i wykonuje mu Codebreaker. Wbiega Alberto uderza jasia walizką to samo dla Chrisa i wykorzystanie Shota na Punku. To powoduje, że automatycznie dostaniemy 4-Waya na Hell In A Cell o pas WWE Del Rio vs CM vs Y2J vs Jasio najlepiej w takiej właśnie stypulacji

Edytowane przez FreakinAsshole

Patrzcie, zostało powiedziane, że ktoś ma interweniować, więc fani się zastanawiają i teraz: WWE Championship będę oglądał z ciekawością, co zrobi Triple H, jaka będzie końcówka, World Heavyweight Championship podobnie, będę oglądał i czekał aż ktoś wkroczy, bardzo dobrze to jest zrobione, że największe emocje właśnie będą dawać walki o dwa najważniejsze pasy.

18056192365019276624f15.jpg

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Jeśli już ten Jericho ma rzeczywiście powrócić, 100 razy lepszym miejscem dla niego jest SmackDown, na RAW zawsze ginie on w morzu main eventerów, a na SmackDown jest tak pusto, że nikt nie wie, kto oprócz Sheamusa mógłby zostać pretendentem do głównego trofeum.

A co do WHC mam nadzieję, że koniec będzie tego feudu ... Ciągnąć go tak, to stanowczo za długo. Wg. mnie wygra Christian. Chociaż Orton może w No Holds Barred Matchu czuć się jak ryba w wodzie. Ale nie zabierali by Ortonowi na 1 PPV pasa. Wg. mnie wygra jednak Christian po Kill Switch na stole komentatorskim, wrzuci go do ringu i przypnie. A potem będzie miał feud albo z Sheamusem, albo z... może z Justinem Gabrielem? Krótki feud z Gabrielem, który wygrywa CC (1 PPV), żeby pociągnąć feud Henry - Sheamus i potem feud CC i Sheamus.

W Walce Henrego i Sheamusa jest mały problem, o którym wcześniej pisano. Wygra Henry - Face Turn Irlandczyka spadnie w oczach. Wygrana Sheamusa - Henremu coraz trudniej będzie zostać największym heelem, na jakiego CT go robi. Wg. mnie wygra Sheamus przez DQ. Henry wykonuja World Strongest Slam, a potem zamiast przypiąć będzie Sheamusa uderzał krzesłem.

Zapraszam do czytania i komentowania mojego Diary.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=33813&sid=

Tak, i każdy z nich sobie nabije ilość posiadania owego tytułu i na końcu wyjdzie na to co można było zrobić bez straty pasa przez Punka.

Raczej wątpię aby Y2J się pojawił miał on już wrócić parę razy np. na Extreme Rulez i wtrącić się do walki Punk vs Orton a tak się nie stało.Po prostu Y2J chce aby jego powrót był nagłośniony a teraz wszyscy skupiają się na tym co zrobi,powie Punk i co się stanie z pasem WWE i powrót Chrisa Jericho zszedł by na dalszy plan.

O ile nie zaatakował by CM'a doprowadzając go do straty pasa, a właściwie do nie zostania pierwszym Undisputed WWE champem, co prowadziło by do ich programu.

Punk przegrywa pojedynek i chcę rewanżu na RAW, walka się odbywa ale w jej końcówce wbiega arystokrata i inkasuję kontrakt.Mieli byśmy w tym momencie dwa ciekawe programy czyli od dawna zapowiadany John vs Alberto i CM vs Y2J lub:

-Waya na Hell In A Cell o pas WWE Del Rio vs CM vs Y2J vs Jasio

Co nie zmienia faktu, że i tak w jego powrót nie wierze.

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

"W nowym wywiadzie promującym swój występ w czterech odcinkach serialu Haven na kanale Syfy, o którym wspomnialiśmy w newsach kilkanaście dni temu, "Rated R Superstar" Edge ujawnił, że pojawi się na najbliższej gali WWE SummerSlam jednakże nie jest jasne czy pokażą go podczas tego eventu kamery. Spekuluje się, że może się on wmieszać w mecz No Holds Barred pomiędzy Randym Ortonem a Christianem. "

No to chyba zagadka rozwiązana.

John Cena © vs CM Punk © - WWE Champion vs WWE Champion

Tylko jedno wydaje się być pewne - żaden z nich nie pojedzie swojego rywala czyściutko, po prostu sobie tego nie wyobrażam. Triple H nie po to ustanowił siebie sędzią walki, żeby grać czysto i ze spokojem patrzeć na to, co dzieje się w ringu. Poza tym, rozwiązań jest od groma. Od pedigree dla któregoś z nich, po interwencję kogoś z zewnątrz (i cholera jasna nie wiem co lepsze - heel-turn Triple H'a i feud z Ceną/Punkiem czy prawdopodobny powrót jakiejś gwiazdy). Wątpie, by drugi raz z rzędu wykręcili pięciogwiazdkowy pojedynek, ale w tej federacji przecież wszystko jest możliwe (no, oprócz turnu Cenaminatora i powrotu The Rock na zawsze). Jeżeli serio chcą na nich przeznaczyć ponad czterdzieści minut to.. nie, oni nie mogą tego zepsuć. Miesiąc temu nauczyli się jak bookować pojedynki, może im to tak szybko z głowy nie wyleciało, w innym wypdaku wyjdzie gówno (ostatnie starcie to nie popis ringowy, a przede wszystkim kapitalny booking, co jest niezwykłą rzadkością w krainie Vincenta). Musi być to przede wszystkim inny match od tego z Money in the Bank (a na to ich stać, patrząc na dwa klasyki - Taker/HBK. Dwa epickie starcia w tak krótkim czasie, ale co najważniejsze - inaczej rozpisane). O tym feudzie mógłbym i książkę napisać, ale patrzę na zegarek i.. tutaj zakończę.

Christian © vs Randy Orton - No Holds Barred

Wszyscy znający mnie, doskonale znają moje nastawienie do tego drugiego, wszyscy wiedzą jak ja tego pana uwielbiam, jak domagam się następnej walki o pas dla niego, ale.. nie można mu odmówić jednego - jak chce, to potrafi, co udowodnił w tym roku aż dwukrotnie (OTL, MITB), miejmy nadzieje, że da z siebie wszystko (a może to jeszcze nie wszystko?) w jutrzejszej walce. Dobrze, że dodali jakąś fajną stypulację i można sie spodziewać niezłej rozpierduchy, jakiegoś RKO na stole i napiżdżania krzesłem przez Zapałkę. Zwycięzca? Tylko Christian, jeżeli wygra Randall to się załamię (już widzę następne SmackDown i Christiana pozywającego wszystkich do sądu za to, że przegrał na PPV, domagającego się rewanżu na NOC). To MUSI być koniec tego feudu, to było fajne przed heel-turnem CC, z czasem stawało się coraz nudniejsze, a jak widzę Christiana w takiej roli i przypomnę sobie jego feud z Del Rio to mam ochotę wystawić środkowy palec temu, kto był pomysłodawcą jego "przemiany". Przy pierwszym zdobyciu tytułu cieszyłem się jak dziecko (?), na MITB po prostu to olałem, pierwszy raz domagam się przejścia na dobrą stronę mocy. Jeżeli Cage był taki sam w TNA, to ja nie rozumiem zachwycania się nim jako tym złym.

Daniel Bryan vs Wade Barrett:

Dobrze, że dodali do karty tę walkę. Trochę ponad rok temu byli razem w drużynie. Dokładnie rok temu Daniel Bryan wrócił po "zwolnieniu" by pomóc Cenie w walce z.. Barrettem. Trzeba więc to kiedyś skończyć. W ich konflikcie brakowało mi jakiegoś ostrego promo Wade'a, w którym mówi o ich przeszłości i zwolnieniu za naruszenie zasad PG. Jeżeli Vince pozwala jeździć po swojej rodzince, to wspominanie o takich rzeczach to pikuś.. pan pikuś. Daniel Bryan to wrestler, który z każdego wyciśnie co tylko może, więc o poziom wyjątkowo się nie boję. Zastanawiam się jedynie nad tym, kto mógłby wygrać. Po głębszych, kilkunastosekundowych przemyśleniach, typuję jednak pana z walizką. Dlaczego? Jakoś trzeba go wypromować przed wykorzystaniem walizki (nie wierzę, że zrobi to dopiero na WM 28).

Sheamus vs Mark Henry

Lubię takie walki, gdzie naprzeciw siebie staje dwóch niszczycieli, nie bojących się nikogo (choć Henryk uciekający na ostatnim SmackDown wręcz doprowadził mnie do smiechu. Nie boi się ponad dwumetrowego olbrzyma, niszczy go przy każdej okazji, a nie chce stanąć twarzą w twarz z kimś wiele mniejszym). Szczerze, to walka Marka z Big Showem podobała mi się bardziej niż oczekiwałem, a Marek zdecydował się nawet na zajebistego dropkicka w schodki. Sheamus jako face pewnie powiększy swój move-set, więc nie powinno być tragedii. W typerze stawiłem na Sheamusa, ale myślę tak teraz sobie, że powróci Kane albo Big Show, będzie chciał zniszczyć Henry'ego i walka nie doczeka się zwycięzcy).

powróci Kane albo Big Show

Na tego pierwszego bym nie liczył, pauza - ok. 3 miesięcy.

Sheamus vs Mark Henry

Jeśli chodzi o nich, to zdaję mi się, że Henry tyle osób zniszczył, a Sheamus jest takim "wybawcą", który pokona "zło" i będzie spokój na Ziemi. Obym się mylił, gdyż podoba mi się obecna postać "Henryka".

18056192365019276624f15.jpg

• Urządzenie:  Windows

PPV coraz bliżej, więc czas się wypowiedzieć.

Pierwsze, co rzuca się w oczy, to mało zapowiedzianych walk. Mogliśmy nawet przeczytać plotki, jakoby WWE miało w planach zrobić mniej walk, ale dłuższych, co mnie jednak jakoś nie cieszy, bo jeśli ma to wyglądać tak jak na MitB w walce Ceny i Punka, czyli zamulający początek i super końcówka, to ja chyba wolę parę pojedynków niezapowiadanych wcześniej.

Cena vs Punk - na pewno cały ten feud najbardziej przyciąga mnie do tego PPV, bo jestem po prostu ciekaw jak zostanie to rozwiązane i nie ukrywam, że liczę na kreatywność WWE. Nie czuję jednak aż takich emocji, jakie czułem przed walką na MitB, bo tak właściwie jest mi obojętne kto wygra, ważne, żeby nie była to wygrana czysta (nawet jeśli to Punk miałby wygrać czysto, to nie chcę tego). Zresztą, tego, że nie będzie czysto możemy być pewni, bo po coś jest tam HHH, a pytaniem będzie tylko kogo wykiwa.

Kolejną sprawą w tej walce jest Del Rio i jego walizka i raczej możemy być pewni tego, że się pojawi, bo jest to doskonała okazja, by skończyć feud Cena vs Punk i rozdzielić panów (jeden do HHH, drugi do Del Rio). Chyba, że WWE wymyśli coś lepszego; nie pogniewałbym się ;)

Christian vs Orton - Jestem pewien, że walkę wygra Christian i jestem pewien, że ktoś w tej walce interweniuje, by mu pomóc. Myślę, że będzie to Jericho, który przecież ma parę spraw do załatwienia z Ortonem. Zresztą, byłaby to świetna okazja, by zakończyć ten feud, wypuścić Christiana z pasem, a Ortona zająć kimś nowym.

Daniel Bryan vs Barrett - zapowiada się bardzo fajna walka i ciekawa rywalizacja, która może pomóc obu panom, choć najbardziej ma ona pomóc wypromować Bryana i co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. W typerze zagłosowałem na Daniela Bryana, choć teraz zastanawiam się, czy nie popełniłem błędu, bo wygrana Wade'a może dać łatwą podbudowę na dalszą rywalizację (np. po wygranej Wade zażądałby walki o walizkę). Nie mniej jednak jestem ciekaw całej tej rywalizacji, bo panowie mają potencjał, a pod względem ringowym jestem niesamowicie ciekawy, co Daniel Bryan wyciągnie z Barretta.

Sheamus vs Mark Henry - kolejna moim zdaniem ciekawa walka, choć ringowo na pewno nie będzie to żadne cudo. Dwaj wrestlerzy, którzy ostatnio bardzo mi zaimponowali i obu bez problemu widziałbym jako następnych pretendentów (gdyby ta walka była walką o pretendenta, to byłbym pewnie zwycięstwa Sheamusa). Kto wygra? Ciężko powiedzieć. Myślę, ale, że po tym PPV nie zobaczymy już kontynuacji tego feudu i po prostu jedna z tych osób pójdzie w stronę pasa, a druga dostanie feud z kimś innym.

Kelly Kelly vs Beth - tutaj mam tylko nadzieję, że Beth zostanie mistrzynią.

Podsumowując, zapowiedziane walki są moim zdaniem bardzo ciekawe i większość ma potencjał i ogólnie jestem zadowolony z całej podbudowy do tej gali PPV. Czytałem, że wiele osób narzekało właśnie na promocję tego PPV, zwłaszcza, że to SummerSlam, ale ja uważam, że promocja nie jest tu jakoś wielce potrzebna, bo wystarczą sytuacje na linii Cena-Punk na RAW, by zachęcić każdego, do oglądania tego PPV.

Kolejną sprawą w tej walce jest Del Rio i jego walizka i raczej możemy być pewni tego, że się pojawi, bo jest to doskonała okazja, by skończyć feud Cena vs Punk i rozdzielić panów (jeden do HHH, drugi do Del Rio). Chyba, że WWE wymyśli coś lepszego; nie pogniewałbym się

Mi się wydaje, że WWE w przypadku Alberto próbuje wmówić wszystkim, że ten wejdzie i wykorzysta walizkę, to się wydaje zbyt oczywiste. Nawet jak wejdzie to znów dostanie kopniaka, ale kontraktu nie wykorzysta i będę się tego trzymał.

• Urządzenie:  Windows

Kolejną sprawą w tej walce jest Del Rio i jego walizka i raczej możemy być pewni tego, że się pojawi, bo jest to doskonała okazja, by skończyć feud Cena vs Punk i rozdzielić panów (jeden do HHH, drugi do Del Rio). Chyba, że WWE wymyśli coś lepszego; nie pogniewałbym się

Mi się wydaje, że WWE w przypadku Alberto próbuje wmówić wszystkim, że ten wejdzie i wykorzysta walizkę, to się wydaje zbyt oczywiste. Nawet jak wejdzie to znów dostanie kopniaka, ale kontraktu nie wykorzysta i będę się tego trzymał.

Też bym tak myślał, ale za użyciem walizki przemawiają moim zdaniem najbliższe gale w Meksyku, chociaż jakby pomyśleć, to moim zdaniem jeszcze lepiej byłoby, gdyby Del Rio wykorzystał walizkę "na swoim terenie", w Meksyku i tam zdobył pas, przed swoją publiką. Jeszcze lepiej, jakby wyzwał rywala wtedy na walkę one on one, ale na to raczej nie ma szans, bo to heel i raczej promowany właśnie jako taki kanciarz.

Sebu napisał/a:

maly619 napisał/a:

Też bym tak myślał, ale za użyciem walizki przemawiają moim zdaniem najbliższe gale w Meksyku, chociaż jakby pomyśleć, to moim zdaniem jeszcze lepiej byłoby, gdyby Del Rio wykorzystał walizkę "na swoim terenie", w Meksyku i tam zdobył pas, przed swoją publiką. Jeszcze lepiej, jakby wyzwał rywala wtedy na walkę one on one, ale na to raczej nie ma szans, bo to heel i raczej promowany właśnie jako taki kanciarz.

Ja nie sądzę, żeby ADR wykorzystał walizkę na SS. Powód?? To nie jego feud, nie ma historii z żadnym z tych wrestlerów, więc raczej w ten Feud na razie się nie wtrąci. Tak wiem, że nie zawsze mr. MITB inkasował na kimś z kim kiedyś feudował, ale to jest taki Story-line, że nie wierze w to, żeby jednak na kimś wykorzystał tą walizkę. Szczególnie kiedy wygra Punk, bo to by oznaczało jego pełen Faceturn(obecnie nie jest ani Face'em, ani Heel'em, ani Tweenerem(?). Publika kibicuję temu kogo bardziej lubi i tyle.)Cena vs ADR? Nie... Cena jest za bardzo wciągnięty w ten feud z HHH i CM Punkiem, żeby odchodzić gdzieś indziej za pasem. Trzeba dodać, że VKM jest w to zamieszany więc nie wiadomo, kto się włączy, jak się włączy i kto wygra. Ten Feud jest genialny!!

3644074924fa3e310b8a76.jpg