Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Książki - co polecacie? :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   621
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Teraz sobie czytam, że trzeci tom MS wychodzi w maju. Tak więc trzeba się wstrzymać ze słuchaniem drugiego i przełożyć jakoś bliżej premierki, bo jednak pamięć zawodna bywa.
Ja natomiast dzisiaj w ramach prezentu dostałem: Narodziny Floty. Awangarda. Tom 1, a że to prezent to będzie trzeba się szybko za to brać. Ktoś tu w ogóle czyta coś podobnych klimatów?

Co do postów wyżej. Same Horrory. Czytacie/słuchacie czegoś innego? Macie jakieś inne ulubione tytuły? Jakieś fajne fantasy do przesłuchania ewentualnie przeczytania?

W dniu 12.02.2023 o 23:35, -Raven- napisał(a):

Cholera, jesteś jedyną osobą jaką znam, której nie spodobał się Manitou Mastertona. Ta książka to instant klasyk, który podchodzi niemal każdemu (notabene to mój pierwszy horror jaki przeczytałem w życiu, przez który kompletnie wsiąkłem w tego typu literaturę)

Rozumiem. Cieszę się, że masz do niej sentyment i fajnie, że Ci się podobała. Świat jest piękny, gdy każdy odnajdzie coś dla siebie.
Co to samej książki z tego, co pamiętam a, pamiętam mało to klimat Szamański nie, jest dla mnie.
Postacie nic interesującego. Nikogo nie polubiłem/Nikomu nie kibicowałem/Nikt mnie nie zainteresował sobą czy swoją postawą. Kompletne nic. Po prostu były i tyle. Niestety, ale u mnie jest tak, że, jak nie złapię więzi z bohaterem/bohaterami opowieści to mi zwyczajnie ona nie idzie.
Horror/Groza/Strach/Napięcie mało coś tego. Mnie nie poruszyło. Co w niej takiego wyjątkowego? Ja nie wiem, ale ja się nie znam.

Dom stu szeptów dla mnie bardzo elegancki. Zna ktoś coś podobnych klimatów?
Teraz tak patrzę to ta Szkarłatna wdowa też, wygląda fajnie. Będę musiał w najbliższym czasie posłuchać. Dwie książki z listy wypadły więc kto wie.

Wracając do Cmętarz Zwieżąt/Smętarz dla zwierzaków czytał/słuchał ktoś? Warto to brać na warsztat?

Czytał ktoś Nawiedzony dom na wzgórzu? Serial był zajebisty zresztą jak wszystko, w co się pchał Mike. Aż człowiek z miłą chęcią czeka na The Fall of the House of Usher.

https://forum.wrestling.pl/topic/2605-ksi%C4%85%C5%BCki-co-polecacie/page/26/#findComment-614511

• Reputacja:   6

14 minut temu, KyRenLo napisał(a):

Wracając do Cmętarz Zwieżąt/Smętarz dla zwierzaków czytał/słuchał ktoś? Warto to brać na warsztat?

No dobra, otrząsnę się trochę z zalegającej na mnie rdzy, żeby odpowiedzieć :D

Smętarz dla zwierzaków to dla mnie absolutny top, jeśli chodzi o Kinga. Nie jest to moja ULUBIONA książka Króla, ale uważam ją za jedną z jego najlepszych (jeśli nie najlepszą). Na pewno warto przeczytać (czy tam przesłuchać, jak wolisz) i ocenić ją samemu.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/2605-ksi%C4%85%C5%BCki-co-polecacie/page/26/#findComment-614514

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   498

Tak jak kiedyś pisałem - "Małpi Szał" Carltona Melicka trzeciego - bizarro fiction horror, który jest nieźle pojebany. 

Jestem przyzwyczajony do chorych pomysłów, ale przy tej książce co 2 strony strzelałem facepalma i mówiłem "CO k***a?!". 

Przez jakiś czas był niedostępny w Polsce, ale znowu jest i to za grosze, bo bodajże 15 złotych + przesyłka. 

@-Raven- jak masz chęci i coś grosza to polecam - pomyślisz sobie - k***a przecież to cały CzaQ :D 

Muszę powiadomić Buffy o dostępności też, bo jestem ciekawy recki. 

https://forum.wrestling.pl/topic/2605-ksi%C4%85%C5%BCki-co-polecacie/page/26/#findComment-615884

• 1 rok później...

• Reputacja:   621

Czytaliście/Słuchaliście coś ostatnio? Jakaś książka szczególnie godna polecenia?

https://forum.wrestling.pl/topic/2605-ksi%C4%85%C5%BCki-co-polecacie/page/26/#findComment-628097

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• PTW
      Polska część rosteru PTW prezentuje kapkę swoich umiejętności i zaprasza Was na gale w 2025 roku! Bilety na wydarzenie 11 stycznia już dostępne, korzystajcie i do zobaczenia! <3 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Mr_Hardy
      Ehh jak ja go nie trawie... Irytujący, ociężały kloc.
    • Mr_Hardy
      W nowym roku postanowiłem, że spróbuję coś częściej pisać, choć nie wiem, na ile mi to wyjdzie, bo nigdy mi to jakoś nie szło. "The Rated R Superstar" Cope... Ktokolwiek to wymyślił, nie był wtedy trzeźwy. Do rozpadu The Acclaimed coraz bliżej. Lubiłem ich jako tag team, cieszyłem się, kiedy wygrali pasy, ale moim zdaniem więcej już chyba nie dało się z nich wycisnąć jako drużyna. Nieźle Jeff Jarrett postraszył tym, że może ogłosić emeryturę, choć nie do końca w to uwierzyłem. Jeff podpisał ostatni kontrakt jako wrestler i chce iść po główny pas, co jest głupie, bo od razu wiadomo, że nic z tego nie będzie. Na Wrestle Dynasty Mercedes Moné stanie w obronie pasa NJPW przeciwko Minie. Bardzo chciałbym, żeby wygrała Shirakawa, ale, mówiąc szczerze, szanse są bliskie zeru. Jedyny promyk nadziei to fakt, że to pas NJPW. Co tam jeszcze? O, Ricochet przechodzi heel turn. Ok, coś się zacznie z nim dziać. To chyba na tyle, co udało mi się napisać.
    • KyRenLo
      A.J. Francis: TNA Wrestling Re-signs A.J. Francis – TNA Wrestling TNAWRESTLING.COM
    • falas2005
      Tak Drew błyszczał przy Punku, że przegrał z nim rywalizację i to suma sumarum w kiepskim stylu, a teraz praktycznie słuch o nim zaginął. 
  • Dodaj nową pozycję...