Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Książki - co polecacie? :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

A ja z takich nowszych książek to polecam "Pętla" i "W milczeniu". autorstwa Ericy Spindler. Naprawdę konkretne thrillery, jeśli ktoś lubi ten gatunek.
Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Polecam książkę S.Kinga "Martwa Strefa", wciąga jak cholera (jak chyba każda jego książka), opowiada o gościu, który w wyniku wypadku zapada w śpiączkę, budzi się po kilku latach i... widzi przeszłość i przyszłość ludzi, z którymi ma kontakt. Polecam.

Poza tym... Dla fanów futbolu, polecam biografię Jerzego Dudka "Uwierzyć w siebie". Widać, że z Jurka spoko chłopak :) A już opis zgrupowań kadry za Wójcika to mistrzostwo heheh. Dla zachęty - dwa cytaty: "To ładni chłopcy, pięknie wyglądają jak grają na gitarach w słońcu, ale nam nikt tu kurwa nie będzie grał. Kiełbasy do góry, i jedziemy w kakao" - przed meczem z Hiszpanią, oraz "Tam gra ten piękniś, ten Beckahm, on ma tą dupę z tego zespołu, Vicotira się nazywa, to ty Ajwen sikniesz mu w tunelu silną, a na meczu biegasz za nim i mówisz, że dymałeś Victorię". Poza tym ciekawe wątki związane z MŚ w Korei & Japonii, Liverpoolem itd.

Jeżeli chodzi o piłkarskie biografie, ponoć świetna jest też biografia Maradony (napisana przez jakiegoś Anglika i Maradonę), którą mam zamiar sobie sprawić :)

46204812740b7d45acaa48.gif

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   0

"To ładni chłopcy, pięknie wyglądają jak grają na gitarach w słońcu, ale nam nikt tu kurwa nie będzie grał. Kiełbasy do góry, i jedziemy w kakao" - przed meczem z Hiszpanią, oraz "Tam gra ten piękniś, ten Beckahm, on ma tą dupę z tego zespołu, Vicotira się nazywa, to ty Ajwen sikniesz mu w tunelu silną, a na meczu biegasz za nim i mówisz, że dymałeś Victorię"

Już dziś kupię tą książkę :D

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

• 1 rok później...

Jacek Piekara - Sługa Boży

Najbardziej wstrząsająca i bluźniercza wizja w historii polskiej fantastyki!

Oto świat, w którym Chrystys zszedł z Krzyża i objął władzę nad ludzkością. Świat tortur, stosów i prześladowań.

Czuwa nad tym, by Twoja wiara była czysta. Strzeże Twych myśli przed zgorszeniem. Śledzi Twe uczynki, abyś nie zgrzeszył. A jeśli przyjdzie taka potrzeba, ofiaruje Ci bolesną rozkosz stosu. To on - Inkwizytor Jego Ekscelencji Biskupa. Miecz w ręku Pana i sługa Aniołów.

Polecam tez inne ksiazki tego autora takie jak: Młot na czarownice, Miecz Aniołów, Łowcy dusz które sa kontynuacja przygod Mordimera Madderdina

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

• 2 tygodnie później...

Polecam wszystko Pilipiuka. Ostatnią książkę "Wieszać każdy może" niestety przede mną przeczytał mój pies, ale i tak świetna. Przygodę z twórczością tego autora rozpoczęłam od serii opisującej życie Jakuba Wędrowycza, egzorcysty, bimbrownika i utrapienia lokalnej milicji.

Za pare dni w moje ręce trafi wreszcie "Have a nice day" Foleya. Dopóki nie skończę czytać, pies nie będzie miał wstępu do pokoju :twisted:

• Urządzenie:  Windows

A ja po zapoznaniu się bliżej z twórczością Gaimana polecam chociażby takie książki jak "Nigdziebądź" i "Gwiezdny Pył" (o serii komiksów "Sandman" nie wspominając). Zgdozę się też z rekomendacją Etycji, wszystkie książki Pilipiuka są świetne. Jeśli ktoś chce zapoznać się z słowiańskimi legendami na temat wampirów proponuje zapoznać sie z przygodami kuzynek Kruczyńskich zawartych w książkach: "Kuzynki, "Księżnicka" i "Dziedzicki". Samego Pilipiuka spotkałem na Falkonie'07 w Lublinie i wraz z kumpelą gadaliśmy z nim przez około 30 minut, na prawdę sympatyczny gość z niego.

Pierwsza czesc trylogii o Słudze Bożym była niezła.

Z Gaimana polecam jeszcze "Amerykańskich Bogów" i "Wilki w Ścianach" choć to nie do konca ksiazka ani komiks :)

Ja ostatnio zaczytuje sie w sagę Sapkowskiego. Musze przyznac, ze nie jest tak dobra jak opowiadania, ale trzyma poziom i sie rozkreca.

• 2 tygodnie później...

Ja proponuje serię Harrego Pottera - najlepsza książka jaką czytałem, w styczniu na premierę o północy :D !!
  • 10 miesięcy temu...

Ja polecam twórczość Donatien Alphonse Francois de Sade'a (na 100%)..no i Leopold von Sacher-Masocha, lecz z jego twórczości na razie tylko jedną książke przeczytałem, poluje na inne (jestem w przekonaniu,że warto). A tak?? autobiografia Platiniego...,,Moje życie to futbol"? nie pamiętam dokładnie-lekka książeczka o człowieku, ktory Zibiemu podawał nosem, a nasz przyjmował piłkę na śledzione :lol: :P

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Temat może i stary ale warty uwagi, bo przecież książki były kiedyś porządane jak dziś komputer lub telewizja :P

Polecam "Wiedźmina" Pana Andrzeja Sapkowskiego, a w szczególności tomy "Chrzest ognia" oraz "Krew elfów", które wyróżniają się z pośród całej 6t. Książka ta jest mieszanką wszystkiego po trochu, trochę dramatu, trochę thrilleru. Utwór wart jest uwagi. Dla mnie jest sensowniejsza, i tym samym wciągająca co przewyższa takie tytuły jak "Harry Potter" Rowlinga, który nie owijajmy po pierwszych 3-5 tomach nudzi się (w moim przypadku)

Jeśli chcecie coś bardziej narodowego i znanego to polecam gorąco pierwszą Polską Epopeję narodową "Pan Tadeusz" Adama Mickiewicza. Osoby, który czytały z pewnością wiedzą o co chodzi. Wart uwagi, jest bohater główny Jacek Soplica - autor naprawdę się postarał opisując go i jego charakter. Naprawdę serdecznie polecam, nie trzeba nawet kupować, można wypożyczyć bo książkę można lekko w jeden wieczór przeczytać.

It's Easy Bein' Sleazy

Temat może i stary ale warty uwagi, bo przecież książki były kiedyś porządane jak dziś komputer lub telewizja :P

Polecam "Wiedźmina" Pana Andrzeja Sapkowskiego, a w szczególności tomy "Chrzest ognia" oraz "Krew elfów", które wyróżniają się z pośród całej 6t. Książka ta jest mieszanką wszystkiego po trochu, trochę dramatu, trochę thrilleru. Utwór wart jest uwagi. Dla mnie jest sensowniejsza, i tym samym wciągająca co przewyższa takie tytuły jak "Harry Potter" Rowlinga, który nie owijajmy po pierwszych 3-5 tomach nudzi się (w moim przypadku)

Jeśli chcecie coś bardziej narodowego i znanego to polecam gorąco pierwszą Polską Epopeję narodową "Pan Tadeusz" Adama Mickiewicza. Osoby, który czytały z pewnością wiedzą o co chodzi. Wart uwagi, jest bohater główny Jacek Soplica - autor naprawdę się postarał opisując go i jego charakter. Naprawdę serdecznie polecam, nie trzeba nawet kupować, można wypożyczyć bo książkę można lekko w jeden wieczór przeczytać.

Właśnie chciałbym zacząć czytać Wiedźmina. Ja polecam oczywiście kultową sagę Harry'ego Potter'a. Jak byłem młodszy to była to moja ulubiona książka którą czytałem wielokrotnie.

We want Dark Sam!

17794869784a630ab0499dd.jpg

Ja ze swojej strony polecę książkę Stana Nicholsa pt. "Orkowie - Strażnicy Błyskawicy".

Bardzo ciekawa historia, opowiada o grupie orków dezerterów, którzy zostali wygnani z ojczyzny ze względu na wiele nieporozumień i okrucieństwo królowej :) Walki są opisane w niezwykle ciekawy sposób, autor nie unika takich zwrotów jak "rozpłatanie głowy". Bardzo wciągający tytuł, polecam z całego serca. :)

12135614384eeb824360301.jpg

I ja nie będę oryginalny i powiem że świetne sa wszysttkie części Harrego Pottera , ktore zawsze moge czytac i ktore nie będą mi się nudzić. Pozatym literatura fantasy czyli twórczość pan Andrzeja Sapkowskiego ( rewelacyjny Wiedźmin).

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

Osoby, który czytały z pewnością wiedzą o co chodzi

Cieszę się, że osoby młodsze ode mnie polecają klasykę (mówię jak stary dziad:D), coś co ukształtowało polską kulturę. Na Mickiewicza można trochę powiedziec rzeczy na minus, ale jak to teraz się mówi- miał ziom flow.PEACE

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg