Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude Mówi #44 - N!KO, Jin + Rei Ashikaga & Whisper

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   228
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Jak mnie ktoś wizualnie nie odpowiada, to owszem, grałbym trudnego, nawet niedostępnego. Zresztą o czym my w ogóle rozmawiamy, ja po prostu nie rozumiem stosowania argumentu "a u was biją murzynów" w przypadku, gdy rozmawiamy o Beth czy Karen, idą teksty o Mickie :lol: Szanujmy się ludzie.

Po prostu już to widzę, jak wykopujesz Karen z wyra, z tekstem: "sorry mała, ale za brzydka jesteś". Panią Angle można oceniać lepiej lub gorzej, ale nie wierzę, że byś jej odmówił (c'mon!). No chyba, że jesteś tak wymagający jak jedna z uczestniczek AM, dla której nawet Randal ma wygląd Quasimoda :lol:

Ja nie powiedziałem, że zgadzam się z taką konkretną oceną. Ale jeśli została taka dopuszczona i taką przyjęli skalę (skoro Bellaski dostały 1, to Beth dla mnie zasłużyła na zero). Jakby Bellaski dostały np. 3, to Beth zasługiwałaby na 2, etc, etc.

Tylko, że jak ktoś złośliwie ocenił siory Bella 1/5 to mimo to nadal uważasz, że Beth (w Twojej - obiektywnej w miarę, jak mniemam - ocenie) załuguje na 0/5? :shock:

Więc jak piszę coś o Beth Phoenix, to nie wiem po cholerę wyskakujesz z Mickie James, skoro jej dyskusja nie dotyczy.

Wiesz, nie dziw się. Skoro zachwycasz się Mickie, która ma jednak sporo niedoskonałości (mimo to mi się np. ogólnie podoba, bo lubię ten typ kobiet), a po całości ciśniesz Karen (która z pewnością nie zasługuje na epitet "brzydka", obiektywnie rzecz biorąc), to nic dziwnego, że ludzie odwołają się tu do takiej analogii.

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244375

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• whisper

17

• PH93

14

• -Raven-

10

• Ceglak

8

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Po prostu już to widzę, jak wykopujesz Karen z wyra, z tekstem: "sorry mała, ale za brzydka jesteś". Panią Angle można oceniać lepiej lub gorzej, ale nie wierzę, że byś jej odmówił (c'mon!). No chyba, że jesteś tak wymagający jak jedna z uczestniczek AM, dla której nawet Randal ma wygląd Quasimoda :lol:

To nie musisz mi wierzyć, a ja nie czuję obowiązku udowodniania czegokolwiek. Jeśli ktoś lubi kobiety o twarzy konia, jego sprawa. Jeśli ktoś lubi grube/chude, zgrabne/niezgrabne, z włosami/łyse, alkoholiczki/abstynentki, to jego sprawa. I na pewno nie "wziąłbym do wyra" kogoś, kto mi wizualnie nie podchodzi. Jak ktoś tak robi, to również jego sprawa. Już widzę tę rozmowę: "wyrzuciłbym cię z łóżka, ale jesteś Karen Jarrett, więc chodź tutaj" :roll:

Tylko, że jak ktoś złośliwie ocenił siory Bella 1/5 to mimo to nadal uważasz, że Beth (w Twojej - obiektywnej w miarę, jak mniemam - ocenie) załuguje na 0/5? :shock:

Owszem. Skoro Bellaski dostały jedynkę (a są dla mnie obie dużo ładniejsze od Beth), to ta zasługuje na zero. Skoro wybrana została taka skala, to nie do mnie oto można mieć pretensje. I po raz kolejny się powtórzę - generalnie na samo zero, to żadna nie zasłużyła, ale skoro ktoś dał np. Brie i Nikki 1, to dając np. Beth dwójkę, byłoby dużym przegięciem dla mnie.

Wiesz, nie dziw się. Skoro zachwycasz się Mickie, która ma jednak sporo niedoskonałości (mimo to mi się np. ogólnie podoba, bo lubię ten typ kobiet), a po całości ciśniesz Karen (która z pewnością nie zasługuje na epitet "brzydka", obiektywnie rzecz biorąc), to nic dziwnego, że ludzie odwołają się tu do takiej analogii.

A mnie ciągle dziwi, bo nie rozumiem odwoływania się do kogoś ulubionej kobiety w pro wrestlingu tylko dlatego, że odniósł się krytycznie względem Tessmacher czy tam Angle, które powszechnie uważane są za atrakcyjne. Jak ktoś tak uważa, jego sprawa, mnie się żadna z nich nie podoba.

Żałuję, że poszło to w takim kierunku, bo miałem cichą nadzieję, że dyskusja pójdzie w lepszym kierunku. Oczekiwałem raczej pojawienia się fanów Beth czy Tessmacher i prób przekonania do zmiany zdania. A dostałem taki argument "bo Mickie jest gorsza!1111", że nie wiem czy się z tego podniosę :lol: EOT ode mnie, bo do niczego to nie prowadzi.

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244377

"bo Mickie jest gorsza!1111"

Menez daj mi lepszy przykład ukazania tobie że niesprawiedliwie Beth oceniasz.Proponuje Off topa zakończyć bo widzę ze jeszcze bardziej się nie udaję dojście do konstruktywnego wniosku.

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244378

• Urządzenie:  Windows

daj mi lepszy przykład ukazania tobie że niesprawiedliwie Beth oceniasz

Gdyby nie żarła tyle koksu, to by była calkiem przyjemna blondi z miłą buzią :wink: Tak calkiem powaznie, to mam wrazenie, ze kiedys (w rozwojowce) wygladala w porzadku i mogla sie komus podobac. Moze to jednak byc spowodowane tym, ze jest tutaj pokazana od... cyckow w gore.

http://www.youtube.com/watch?v=c8I--fw_Nv8

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244380

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Android

-Raven- napisał/a:

Owszem. Skoro Bellaski dostały jedynkę (a są dla mnie obie dużo ładniejsze od Beth), to ta zasługuje na zero. Skoro wybrana została taka skala, to nie do mnie oto można mieć pretensje. I po raz kolejny się powtórzę - generalnie na samo zero, to żadna nie zasłużyła, ale skoro ktoś dał np. Brie i Nikki 1, to dając np. Beth dwójkę, byłoby dużym przegięciem dla mnie.

To ja dam Ci inny przykład. Jestem w tej odsłonie AM i przy okazji oceny Maryse (która notabene mnie osobiście nie powala. Jest podobnie plastikowa jak Angelina Love, choć w jej przypadku były same zachwyty a Angelę styrano) wystawiam jej chamsko 1/5. Skoro więc większość uważa ją za najładniejszą (lub jedną z "naj") divę - to całej reszcie powinno się wystawić 0/5, bo są słabsze od Marychy?

-Raven- napisał/a:

To nie musisz mi wierzyć, a ja nie czuję obowiązku udowodniania czegokolwiek. Jeśli ktoś lubi kobiety o twarzy konia, jego sprawa.

Dla mnie Karen może mieć nawet twarz owczarka alzackiego, skoro kręci mnie jako całokształt. Dawno wyrosłem z czegoś takiego typu: "ciało zajebiste, ale twarz jakaś taka średnia... Nieeee, nie tknąłbym jej!". A fajnego ciała raczej Pani Angle-Jarrett odmówić obiektywnie nie można.

Żałuję, że poszło to w takim kierunku, bo miałem cichą nadzieję, że dyskusja pójdzie w lepszym kierunku. Oczekiwałem raczej pojawienia się fanów Beth czy Tessmacher i prób przekonania do zmiany zdania.

A niby w jaki sposób? Albo Ci się ktoś podoba albo nie. Co Ci miał ktoś napisać: "jaka brzydka? Zobacz na jej balony!" :twisted: Chodzi o to aby zachować choć odrobinę obiektywności (mi się np. za specjalnie Maryse nigdy nie podobała, ale nie zajebałbym jej jakiejś oceny z dupy, typu 1/5, bo byłaby to kpina) i nie rzucać skrajnych ocen w stronę kobiet, które - w zależności od oceniającego - mogą się podobać mniej lub bardziej, ale trudno im odmówić tego, że na ulicy wyróżniałyby się in plus. Co innego napisać; "mi się Karen Angle nie podoba" (każdy ma prawo do swojego zdania) a co innego wyjebać, że jest "brzydka", bo wówczas - tak jak napisałem wcześniej - ocena kobiet pokroju Niezgody czy Komorowskiej musiałaby zejść "na minusy" i to spore.

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244385

Gdyby nie żarła tyle koksu, to by była calkiem przyjemna blondi z miłą buzią :wink: Tak calkiem powaznie, to mam wrazenie, ze kiedys (w rozwojowce) wygladala w porzadku i mogla sie komus podobac. Moze to jednak byc spowodowane tym, ze jest tutaj pokazana od... cyckow w gore.

CM Punkowi się podoba.Co,jego też zaczniecie teraz wyzywać,że nienormalny czy coś?Ma swoje zdanie i tyle.Jest straight edge,także nie ma zaburzeń umysłu,na dodatek też nie walczył na tyle długo,żeby mieć problemy.Ogólnie to zakończylibyście tą dyskusję już,bo nie ma ona wielkiego sensu.Poszło o nieobiektywne komentarze dziewczyn,a wynikły z tego jakieś problemy z obiektywnych ocen Ravena,PH93 czy Meneza.Darujcie to sobie,pogodzcie sie z tym,ze macie swoje zdania i tego juz nic nie zmieni.Tyle.:P

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244411

Ale czy nasze komentarze, jeszcze raz zapytam, powinny być obiektywne?
https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244412

obiektywne?

Wiesz Whisper co innego być nieobiektywnym a co innego wmawiać głupoty ludziom(Bella'ski 1/5,Orton-Quasimodo :lol: )

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244413

Wiesz Whisper co innego być nieobiektywnym a co innego wmawiać głupoty ludziom(Bella'ski 1/5,Orton-Quasimodo )

Po pierwsze, uzasadniłam swoją punktację, ale jeżeli nie dosłyszałeś - zrobię to jeszcze raz. Bellas są totalnie bezbarwne i nijakie, mają krzywe nogi i nieprzyjemne twarze. Nie są specjalnie brzydkie, ale w biznesie lepiej być brzydkim niż tak tragicznie przezroczystym jak Nikki i Brie. Takie jest moje zdanie. Jeśli mi nie wierzysz, spójrz na fenomen Lady Gagi. Żeby nie było, nie jestem jej fanką. Ale LG wykorzystuje swoją brzydotę, dzięki niej jest charakterystyczna, nie próbuje jej tuszować, raczej uwydatnia. Dzięki temu (oczywiście nie tylko) nie zgubisz jej w tłumie popowych piosenkareczek.

Po drugie, uwaga o Quasimodo nie należała do mnie. Ja tylko powiedziałam, że mi się Orti totalnie nie podoba. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244416

Po drugie, uwaga o Quasimodo nie należała do mnie. Ja tylko powiedziałam, że mi się Orti totalnie nie podoba.

Przecież ja cie nie chcę dissować tylko biorę pod lupę całe AM #44 :)

Po pierwsze, uzasadniłam swoją punktację, ale jeżeli nie dosłyszałeś - zrobię to jeszcze raz. Bellas są totalnie bezbarwne i nijakie, mają krzywe nogi i nieprzyjemne twarze. Nie są specjalnie brzydkie, ale w biznesie lepiej być brzydkim niż tak tragicznie przezroczystym jak Nikki i Brie

Nie chcę wracać do punktu wyjścia ale skoro one mają krzywe nogi i nieprzyjemne twarze to jak do się odnosi do zawodniczek ocenionych na wyżej niż 1 :shock:

Nie wiem jak cię mam zapewnić ale ja bym takich bella twins nie zgubił nawet będąc po 2 flaszkach w kopalni.A tak na poważnie to nie rozsądne jest kłaść tak duży nacisk na charakter i barwność(którą o dziwo widzę w twins choćby w segmentach gdzie są heelami) bo miał być oceniany wygląd w większej mierze i nie wierze ze blizniaczki mają aż tak zjebane wszystko po za "przeciętnym" wyglądem by kłaść je niżej od Kelly Kelly :roll: -ona jest charakterystyczna?,ma jakąś osobowość skoro się nie wie nawet kiedy płacze a kiedy się śmieje? albo Eve Torres :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244417

Nie chcę wracać do punktu wyjścia ale skoro one mają krzywe nogi i nieprzyjemne twarze to jak do się odnosi do zawodniczek ocenionych na wyżej niż 1

Że są brzydkie, ale chociaż charakterystyczne.

Ale ja Ci wierzę, że Ty byś ich nie zgubił - ale ja tak :)) Jeszcze jeden argument, o którym zapomniałam - płaskie są :P

No i znowu to samo - porównujesz Bellas do K2 i Eve. Ok, rozumiem, że Tobie się bardziej podobają. Ale mnie nie! A ja miałam wyrazić swoje zdanie. Rozrysować? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244420

Jeszcze jeden argument, o którym zapomniałam - płaskie są

W sam raz są-po prostu jeszcze albo w ogóle nie chcą należeć do klubu"silikon".

No i znowu to samo - porównujesz Bellas do K2 i Eve. Ok, rozumiem, że Tobie się bardziej podobają. Ale mnie nie! A ja miałam wyrazić swoje zdanie. Rozrysować? :D

Ale nie rozumiesz ze oceniając Bella'ski na 1/5 to tak jakbyś tutaj wszystkim chciała wmówić ze piłka nożna jest ch**** bo to twoje zdanie.Nie zdziw się ze takie opinie wywołują pomstę do nieba :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244421

W sam raz są-po prostu jeszcze albo w ogóle nie chcą należeć do klubu"silikon".

Foxy ma na 99% naturalne, a duże. To jest też rzecz gustu.

Ja nie powiedziałam, że bliźniaczki są chujowe. Jeśli Tobie się podobają to spoko, możesz sobie je wydziarać i wytapetować pokój ich zdjęciami. I ja nie mam z tym problemu. Zresztą z tego co pamiętam, to dałam im 0, tak btw.

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244423

Ja nie powiedziałam, że bliźniaczki są chujowe. Jeśli Tobie się podobają to spoko, możesz sobie je wydziarać i wytapetować pokój ich zdjęciami. I ja nie mam z tym problemu. Zresztą z tego co pamiętam, to dałam im 0, tak btw.

No wiem że nie powiedziałaś chu*** bo przecież słuchałem tak chciałem coś na porównanie rzucić ale widzę ze zbyt drastycznego słowa uzyłem. :twisted:

PS:Żeby była jasność sam fanem Bella Twins wielkim nie jestem-potrafię dostrzec ich wady i że tak się wyrażę "nieperfekcyjne" twarzyczki ale jak ktoś daje im 0/5 to trzeba stanąć w obronie "dobra"

https://forum.wrestling.pl/topic/25880-attitude-m%C3%B3wi-44-nko-jin-rei-ashikaga-whisper/page/3/#findComment-244424