Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE: Nowe rządy!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bardzo długa i dobra gala. Widać, że The Europeans to u Ciebie stajnia, która "prowadzi" całe show. Porazka Barretta może oznaczac jego powolne pożegnanie z pasem mistrzowskim. Spodziewane było natomiast zwycięstwo Ortona, z którym segment fajnie sie prezentował. Podsumowując gala dobra i długa, a takie lubie :D . Moja ocena to 5/6. Pozdrawiam i zapraszam do siebie 8) .

Zapraszam do czytania mojego Diary

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32538

17617010354e0da0105bfce.jpg

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Alvathen

18

• Seba_KKS

6

• Lukasbn

1

Top użytkownicy w tym temacie

http://sharetv.org/images/wwe_velocity-show.jpg

Czas zakończyć pierwszy tydzień w drodze do ReVolution! Fanów na Velocity powitali Matt Striker i Scott Stanford, zapraszając na show. A co nas dzisiaj czeka?

* Tyson Kidd ogłosił na RAW, że się tu zjawi, by powiedzieć kilka słów! Na dodatek stoczy pojedynek, a jego rywalem będzie Primo.

* Potężny Mason Ryan zapowiedział, że ma wyzwanie. Kto zdecyduje się z nim zawalczyć?

* Nie zabraknie gorących pań! Starcie kobiet ze Smackdown, Rosa Mendes vs Kelly Kelly

* A w Main Evencie starcie high-flyerów z obu rosterów. Justin Gabriel vs Trent Barreta

Zapowiada się niezwykle emocjonująca gala. Tymczasem Tyson Kidd przy muzyce Hart Dynasty pojawia się na arenie. Fani oczywiście „nagradzają” go heel heatem.

TYSON KIDD: Na RAW zapowiedziałem, że zjawie się tutaj, by coś wam wbić do tych głów. Otóż tak jak mówiłem, David Hart Smith załatwia istotne sprawy w Kanadzie i wraca dopiero w przyszłym tygodniu. Odpocznie sobie od was, a ja niestety muszę się katować. Na Backlash byliśmy niezwykle blisko pokonania teamu, w którego skład wchodzą bezpłciowy, nudny, uśmiechnięty Jamajczyk oraz osoba uważająca się za króla submissionów. Wszyscy wiemy, jaki submission jest najlepszy. Sharpshooter. Być może dawno go nie widzieliście, ale spokojnie, zaraz go wam pokażę w walce z kimś, kogo poziom jest kilkakrotnie niższy od mojego. Dodam, że Hart Dynasty się nie podda i w końcu dopniemy swego, zdobywając Tag Team Championship. To tylko kwestia czasu.

Oh Puertorico... Primo bojowo nastawiony do akcji wbiegł do ringu, przybijając piątki z fanami

Walka nr 1: Tyson Kidd vs Primo

Kidd zlekceważył rywala, za co zapłacił serią low-kicków, zakończoną High Knee. Primo dodało to skrzydeł i Portorykanin śmiało zaatakował przeciwnika. Udało mu się osiągnąć przewagę, po takich akcjach jak Frankensteiner czy Asai Moonsault poza ring. Tyson w końcu uwolnił się z defensywy, gdy skontrował Irish Whip, a po chwili wymierzył Argentine Backbreaker, po którym był bliski uzyskania pinfallu. Kidd zdominował rywala, serwując fanom kilka ciekawych akcji. Była nawet próba Sharpshootera, lecz Tyson został wrzucony w narożnik. To co działo się później, było kulminacyjnym punktem walki. Primo usadził przeciwnika na linach i szykował się do super Frankensteinera, ale Kidd sprytnie wykonał Low Blow, co umknęło uwadze sędziego. Zwijający się z bólu Primo spadł na matę, a Tyson wymierzył Leg Drop. Do tego Springboard Elbow Drop i wydawało się, że to będzie koniec, lecz Portorykanin chwycił się lin. Wściekły Kanadyjczyk zaczął dyskutować z sędzią, a gdy się obrócił, Primo złapał go na roll-up. 2 count. Przy próbie Backstabbera Kidd chwycił się lin, a jego rywal spadł. Tyson natychmiast to wykorzystał i założył Sharpshooter. Wprawdzie Primo niemalże dotarł do lin, lecz Kidd przeciągnął go z powrotem na środek ringu i Portorykanin zmuszony był się poddać.

Zwycięzca: Tyson Kidd

Po reklamach Mason Ryan czekał już w ringu na swojego rywala. Chwila oczekiwania... „ROCKKKKKKK BAND”! Heath Slater ku zdziwieniu Ryana odpowiedział na wyzwanie

Walka nr 2, Special Challenge: Mason Ryan vs Heath Slater

Mason popukał się w czoło i napiął swoje mięśnie, by pokazać Heathowi, jaki błąd popełnił. O dziwo rudowłosy zawodnik radził sobie całkiem nieźle, bo wykorzystał spryt i udało mu się powalić rywala na matę, a nawet na chwilę zdominować. To nie trwało jednak zbyt długo, Slater wprawdzie wymierzył Neckbreaker, ale po chwili przy próbie „wskoczenia” na przeciwnika zainkasował Spinebuster. Mason wściekł się i z łatwością wyrzucił rywala poza ring. Tam wykonał Suplex, a z powrotem w kwadratowym pierścieniu Big Boota i potężny Elbow Drop. To było za mało na Heatha, więc Ryan stwierdził, że skupi się na lewej nodze rywala. Szło mu nieźle, ale w końcu po Irish Whipie w narożnik Slater się odsunął, a następnie wymierzył Inverted DDT! 1...2...kickout. Heath nie dowierzał, a gdy ochłonął to otrzymał Backbreaker. Następnie Powerbomb! 1...2...3!

Zwycięzca: Mason Ryan

Po przerwie w ringu już piękne panie. Kelly Kelly dostała cheer, Rosa Mendes mieszaną reakcję z lekką przewagą heel heatu

Walka nr 3: Kelly Kelly vs Rosa Mendes

Zgodnie z oczekiwaniami na początku otrzymaliśmy tradycyjną szarpaninę. Kelly zdenerwowała się, bo została pociągnęta za włosy. Blondynka wykonała rywalce Lou Thesz Press, ale Suplex został zablokowany. Rosa ruszyła do śmiałego ataku, wymierzając całkiem niezłe Butterfly DDT. Kelly położyła nogę na linie, a po chwili wylądowała poza ringiem poprzez Clothesline. Gdy wróciła do kwadratowego pierścienia, zainkasowała Flower Fall, ale udało jej się skontrować Flower Suplex na DDT. K2 nabrała wiatru w żagle i po Kelly-a-ranie oraz Bulldogu uzyskała 2 count. Irish Whip i atak w narożniku. Blondynka weszła na liny, lecz zbyt długo zbierała się do Crossbody i Rosie udało się odsunąć. Running knee i Flower Suplex dały pięknej brunetce 2 count. Próba Hell Makeover zablokowana i Reverse STO od Kelly! 1...2...kickout. Blondynka szykowała się do finishera, lecz została odepchnięta. Sprytny unik ze strony Rosy, a po chwili Hell Makeover! Jest! 1...2...3!

Zwyciężczyni: Rosa Mendes

Czas na dzisiejszy Main Event, starcie high-flyerów RAW vs Smackdown!

Walka nr 4: Justin Gabriel vs Trent Barreta

Na początku uścisk dłoni, na znak, że będzie to czysta i uczciwa walka. Na początku ładny pokaz techniki, aż w końcu Gabriel wymierzył dwukrotnie Back Elbow oraz Dropkick. Odpowiedź Trenta była lepsza – Enzuigiri oraz Springboard Dropkick. Dzięki temu to właśnie Barreta przejął inicjatywę. Po wyrzuceniu rywala za ring chciał wykonać Suicide Dive, ale w locie Justin skontrował to na Dropkick. Świetna akcja, a na dodatek Gabriel dołożył Jumping DDT w ringu. Trent został zepchnięty do defensywy i zainkasował m.in. Springboard Kick czy Belly to back Suplex. Gabriel miał okazję na 450 Splasha, ale Barreta dołączył do niego i po chwili szamotaniny wymierzył super Frankensteiner! Po chwili Corkscrew Senton i 2 count. Próba Dudebuster DDT, lecz Justin przytrzymał się lin, skąd wykonał Sunset Flip. Panowie się przerolowali, a Trent wymierzył kopniaka w twarz. Springboard Leg Drop, ale tylko 2 count. Barreta wskoczył na narożnik, ale nie trafił z Corkscrew Splashem. Gabriel nabrał sił i wykonał Inverted Snap DDT. Następnie High Kick! Gabriel udał się na liny i pomyślnie wymierzył 450 Splash, po którym uzyskał pinfall!

Zwycięzca: Justin Gabriel

Panowie podziękowali sobie za świetny pojedynek i tym widokiem zakończyło się Velocity!

http://4.bp.blogspot.com/_ImlQtPt7i98/SWO4JInWU0I/AAAAAAAAAYI/Sw7WmYhzFD8/s400/wwe+raw+logo.jpg

Dark match: Amazing Red pokonał Titusa O’ Neilla po Red Eye

Czas rozpocząć kolejną galę RAW, drugą w drodze do gali Pay-Per-View WWE ReVolution. Za stolikiem komentatorskim tradycyjnie Jerry Lawler i Jim Ross, którym dzisiaj towarzyszy Matt Striker. W Main Evencie gali Triple Threat Match, którego zwycięzca zmierzy się z World Championem – CM Punkiem na PPV. Więcej atrakcji zapowie nam General Manager Triple H!

Time to play the Game! Gigantyczny cheer od fanów i HHH w drodze na ring w koszulce „General King of Kings”

TRIPLE H: Mam przyjemność powitać was na kolejnym Monday Night RAW, drugim pod moimi rządami jako szef tego show. Chcę, by RAW spełniało co tydzień wasze oczekiwania, także i dziś. Zapowiada się emocjonująca gala. Ujrzymy dwie walki, które wyłonią pozostałych półfinalistów turnieju RAW. Przypomnę, że tydzień temu awansowali R-Truth oraz Jack Swagger. Triumfator turnieju zmierzy się na ReVolution ze zwycięzcą turnieju Smackdown o pas Hardcore, który powraca do federacji. Oprócz tego czeka nas trzyosobowa walka pięknych pań. Zwyciężczyni za tydzień podejmie wygraną także Triple Threatu ze Smackdown. Nagrodą tego mini-turnieju jest title shot na Womens Championship. I wreszcie w Main Evencie pojedynek John Morrison vs Rey Mysterio vs John Cena o miano pretendenta do World Heavyweight Championship. Na razie to tyle, mam nadzieję, że poziom gali was nie zawiedzie, zapraszam na pierwszą walkę.

Ya, prinjos tebe bol… Vladimir Kozlov pewny siebie zmierza do ringu.

Oh Puertorico! Primo przy potężnej owacji fanów wbiega do kwadratowego pierścienia

Walka nr 1, RAW HC Tournament ¼: Vladimir Kozlov vs Primo

Primo mimo ogromnej przewagi fizycznej rywala nie przestraszył się go i ruszył z serią low kicków. Szło mu całkiem nieźle, dopóki Władek nie chwycił go za nogę i rzucił o ziemie. Rosjanin przejął inicjatywę i wydawało się, że zaraz stłamsi przeciwnika, lecz kilka akcji z rzędu - Big Boot, Belly to back Suplex, Slingshot Suplex, Headbutt i Running Powerslam nie wystarczyły na uzyskanie pinu. Kozlov posadził rywala na linach, ale gdy chciał do niego dołączyć w celu wykonania Superplexu, został odepchnięty. Tornado DDT od Primo i 2 count. Portorykanin wyczuł swoją szansę i wykonał Springboard Crossbody, a po chwili Splash z narożnika. Na Władka to było za mało, tak więc Primo dołożył Backstabber, lecz znów Kozlov poderwał się w ostatniej chwili. High-flyer chciał wskoczyć na przeciwnika, ale ten złapał go w locie i wykonał Powerbomb! Rosjanin dołożył T-Bone Suplex, a następnie podszedł do rywala i chciał go podnieść w celu zakończenia sprawy poprzez Iron Curtain, lecz Primo wykonał Small Package i uzyskał pinfall.

Zwycięzca: Primo

Kamera przeniosła nas na backstage, gdzie Natalya rozgrzewała się przed swoją walką. Podeszła do niej Eve i życzyła powodzenia w walce. Kanadyjka stwierdziła, że czuje się świetnie i ma wielką szansę na zwycięstwo. Do pań dołączyła ich GM - Tiffany, która oznajmiła, że cieszy ją więź między zawodniczkami, a następnie poinformowała Eve o czekającej ją walce na Velocity, gdzie zmierzy się z Maryse.

Czas na Triple Threat kobiet, którego zwyciężczyni za tydzień będzie mogła zdobyć miano pretendentki do pasa Womens. Przy stoliku komentatorskim obecna championka - Trish Stratus, a do ringu zmierza Michelle McCool! Po chwili dołącza do niej Beth Phoenix, która pali się do walki, ale jest jeszcze trzecia uczestniczka - Natalya.

Walka nr 2: Michelle McCool vs Beth Phoenix vs Natalya

Michele i Beth rzuciły się na Nattie i szybko pozbyły się jej z ringu. Glamazonka pokazała, że to koniec jakiejkolwiek współpracy z Mrs. Flawless i potężnie wrzuciła ją w narożnik, a następnie zaatakowała Clotheslinem. Na dokładkę Vertical Suplex i Press Slam. Phoenix przejęła inicjatywę, rządząc i dzieląc na ringu. Natalya załapała się na Belly to Back Suplex i Powerslam, a McCool otrzymała Slingshot Suplex oraz DDT. W końcu jednak Glamazonka popełniła błąd, zwlekając z przypięciem Michelle po Slingshot Suplexie. Wykorzystała to Nattie, wykonując Back Suplex. Sharpshooter zablokowany, a Surfboard Stretch przerwany przez McCool. Michelle zaatakowała obie rywalki, lecz to nie była dobra decyzja - nadziała się na podwójny Suplex. Natalya chciała założyć jej Sharpshooter, ale nie pozwoliła na to Beth. Kanadyjka w sprytny sposób sprawiła, że udało jej się “złapać” w charakterystyczny submission obie przeciwniczki, ale Michelle uwolniła się i sprzedała Nattie McKicka. Nie wiedziała jednak, że za nią czai się Phoenix, która wymierzyła Glam Slam i odliczyła McCool do trzech.

Zwyciężczyni: Beth Phoenix

Beth wyszła z ringu i zaczęła kierować się do wyjścia, a Trish Stratus podniosła się z swojego miejsca i weszła do kwadratowego pierścienia, by pomóc Natalyi. Ten moment wykorzystała Glamazonka, wracając do ringu i wykonując na mistrzyni Glam Slam.

Po reklamach zabrzmiało “Booyaka, Booyaka” i Rey Mysterio witając się z fanami, wszedł do ringu

REY MYSTERIO: Jak dobrze wszyscy wiemy, amigos, tydzień temu John Cena brutalnie mnie zaatakował, przez co mało brakowało, bym dzisiaj się tu nie zjawił. Dałem jednak radę i zawalczę w Main Evencie oraz postaram się zdobyć miano pretendenta do World Heavyweight Championship. Jednak nie o tym chcę teraz mówić. Przyjaźniłem się z Johnem Ceną długi czas, ale on sam spowodował, że nastał jej koniec. Dla niego niektóre rzeczy są ważniejsze od przyjaciół, co pokazał na ostatnim RAW. Zachował się nieprofesjonalnie, coś w nim pękło i zmienił się. Mam zamiar wbić mu do głowy, o co tutaj chodzi, bo on widocznie tego nie wie. Zachowuje się idiotycznie, ale chcę sprawić, by nauczył się kilku ważnych rzeczy. Spotkam się z nim dzisiaj w ringu, lecz nie będziemy sami. John Morrison, mój dobry, prawdziwy przyjaciel także jest w tej walce i jestem pewny, że damy radę Cenie, który okazał się zwykłym…

W tym momencie z trybun nadbiegł właśnie John Cena, z zaskoczenia atakując Reya. Jego atak długo nie trwał, bowiem pojawił się Triple H

TRIPLE H: Spokój! John, zostaw go do cholery. Nie umiesz załatwiać spraw jak porządny mężczyzna? Zaczekaj do walki wieczoru, w ringu możesz pokazać się, bo to co robisz teraz, atakując z zaskoczenia, jest żenujące. Nie wnikam, czemu zmieniłeś się z zwykłego kolesia w idiotę, ale jako twój szef nakazuję ci udać się do szatni, bo inaczej wylecisz stąd jeszcze dzisiaj.

Cena pokręcił wściekle głową, a w opuszczeniu ringu “pomógł” mu Mysterio, wyrzucając go za pomocą Hurricanrany

Po reklamach czas na kolejną walkę! W ringu już Richie Steamboat, a jego rywalem będzie obecny Intercontinental Champion - Dolph Ziggler

Walka nr 3: Richie Steamboat vs Intercontinental Champion Dolph Ziggler (non-title)

Dolph szybko zdominował rywala, wykorzystując przewagę fizyczną. Ujrzeliśmy kilka charakterystycznych dla Zigglera akcji oraz ciekawe połączenie Backbreakera z Neckbreakerem. Champion wyrzucił przeciwnika z ringu, ale poza nim nadział się na Enzuigiri. Już w środku Richie dopingowany przez fanów ruszył do ataku i po ładnym Headscissors wskoczył na narożnik, skąd wykonał Crossbody. Na dodatek Hurricanrana i Flatliner - 2 count. Suplex zablokowany, ale za to udane Float-Over DDT. Steamboat szykował się do akcji Springboard, lecz Dolph zaatakował go Big Bootem. Richie wylądował poza ringiem, a IC Champion wymierzył Elbow Drop z lin poza ring. Na dokładkę Facebuster, a w kwadratowym pierścieniu Mr. Perfection założył Sleeper Hold, ale Steamboat popchnął go w narożnik, gdzie wymierzył potężnego kopniaka w głowę. Richie wszedł na najwyższą linę, ale Moonsault spudłowany! Fireman’ s Carry Driver od Zigglera. Intercontinental Champion stwierdził, że to za mało i po powtórnym powtórzeniu tej akcji, założył Sleeper Hold i zgarnął zwycięstwo.

Zwycięzca: Intercontinental Champion Dolph Ziggler

Dolph świętował zwycięstwo, gdy na arenie pojawił się Kane! Big Red Monster rzucił się na mistrza, ale w przeciwieństwie do poprzedniego RAW nie dał rady wykonać Chokeslamu i zainkasował uderzenie pasem mistrzowskim w głowę. Dolph zwiał z ringu i pokazując na swój tytuł, udał się na zaplecze.

Po reklamach na arenę wjechał Alberto del Rio, nowy członek posteru RAW

ALBERTO DEL RIO: My name is Alberto del Riooooooooo but you already know that. Tak jak mówiłem na Smackdown, zmieniam brand. Od teraz jestem własnością RAW, chociaż nie, lepiej będzie jeśli powiem, że niedługo to RAW stanie się moją własnością. Będę królem tego show, w końcu mam wszystko czego potrzeba, by być najlepszym. Na Smackdown nie udało spełnić mi się tego co zamierzałem, ale tutaj jestem pewny, że wreszcie spełni się moje przeznaczenie. Zostanę World Heavyweight Championem najszybciej, jak to możliwe. Jest to oczywiste. Zastanawia mnie wasza reakcja. Nie podoba wam się, że główna twarz tej federacji, Essence of Excellence, przyszły mistrz Alberto del Rio tutaj jest? Cóż, nie będę zaprzątał sobie tym głowy, bo tak jak mówiłem, mam inne rzeczy na głowie. Przeznaczenie się wypełni i Alberto del Rio zostanie World Heavyweight Championem!

Zostało wyświetlony fragment Battle Royalu ze Smackdown, gdzie Evan Bourne zapewnił sobie miano pretendenta do WWE Championship. Następnie kamera przeniosła nas już do ringu, gdzie czekali Mark Henry i Titus O’ Neill - czas na kolejną walkę

Walka nr 4, RAW HC Tournament ¼: Mark Henry vs Titus O’ Neill

Można rzec, że World Strongest Man zdemolował przeciwnika. Dominował od początku do końca tej dość krótkiej walki. O’ Neill tylko na chwilę przejął inicjatywę i nawet wymierzył Big Boota, Headbutt oraz Corner Clothesline, ale po chwili nadział się na potężny Powerslam. Henry stwierdził, że pokaże swój move-set i Titus zainkasował bolesne akcje. Mark po Backbreakerze w końcu zdecydował się na World Strongest Slam, ale nie przypinał, tylko jeszcze trzykrotnie wykonał finisher. Na dokładkę Splash, 1...2...3!

Zwycięzca: Mark Henry

Henry uznał, że to nie wszystko i po wykonaniu WSS udał się po krzesło, na który wymierzył swoją firmową akcję. Następnie wyjął spod ringu stół, ustawił go i za pomocą World Strongest Slamu rzucił na niego O’ Neilla. Stół natychmiast uległ zniszczeniu, a Mark z zadowoleniem spojrzał na nieprzytomnego Titusa i udał się na zaplecze.

Kamera przeniosła nas na backstage, gdzie ujrzeliśmy członków grupy The Europeans i Tag-Team Championów - Drew McIntyre’ a oraz Sheamusa. Panowie omawiali strategie na walkę Szkota z Kofim Kingstonem i narzekali, że są zmuszeni przebywać na tym show, co wcale nie jest przyjemne. Drew dodał, że gdy skopie dupę Jamajczyka, poczuje się lepiej i obecność tutaj nie będzie tak przeszkadzała. Sheamus zgodził się z nim i panowie skierowali się w stronę wejścia na arenę.

Walka nr 5: Drew McIntyre w/ Sheamus vs Kofi Kingston w/ Daniel Bryan

Szkot wściekle zaatakował Kofiego, aż musiał odciągać go sędzia. Moment nieuwagi chciał wykorzystać Sheamus, ale powstrzymał go Bryan. Celtic Warrior “zaliczył” barierki oraz schodki, a tymczasem w ringu jego partner Tag-teamowy zarobił dwa Dropkicki. Kofi ruszył ze swoim kombo, zakończone Pendulum Kickiem i pięknym High Crossbody. To dało 2 count, tak samo jak Float-Over DDT. Kingston po wymierzeniu Superman’ s Punchu szykował się do Boom Drop i rzeczywiście udało mu się wykonać tą akcję, ale Trouble In Paradise nietrafione i Dropkick od Drew. Tag-Team Champion przejął inicjatywę i zdominował przeciwnika, popisując się m.in. Slingshot Powerbombem i Elbow Dropem. To było za mało, więc McIntyre szykował się do Future Shock DDT, ale został wepchnięty w narożnik. Po chwili niespodziewanie otrzymał S.O.S i wydawało się, że Kingston uzyska pinfall, ale Sheamus położył nogę Chosen One na linie. Bryan to zauważył, ale jego atak nie opłacił się - dostał Brogue Kick i spadł na schodki. W ringu Drew zablokował TiP i wykonał Vertical Suplex. Następnie Clothesline w narożniku oraz całkiem dobre Crossbody z lin. Samoan Drop, Future Shock DDT i po sprawie.

Zwycięzca: Drew McIntyre

Po walce Sheamus wykonał Kofiemu Celtic Cross, a McIntyre wymierzył już poobijanemu Bryanowi Samoan Drop.

Został wyświetlony film promujący galę ReVolution, a następnie kamera przeniosła nas na backstage, gdzie Josh Mathews pytał CM Punka, kto według niego zostanie pretendentem do jego pasa. Mistrz odpowiedział, że to idiotyczne pytanie, bo nieważne z kim przyjdzie mu walczyć - on i tak obroni pas, bo niby kto w tej całej federacji mógłby odebrać mu jego tytuł? Nikt. Punk wyśmiał Triple H, zachęcając go do walki z nim, jeśli HHH nie zapomniał jak się walczy. Następnie dodał, że musi iść do swojej szatni, bo czeka na niego schłodzona pepsi.

Reklamy, a po nich “Ain’t No Make Believe” i John Morrison melduje się w ringu z mikrofonem.

JOHN MORRISON: Zanim stoczę walkę o miano pretendenta do pasa World Heavyweight, chciałbym powiedzieć kilka słów. Mam nadzieję na dobrą współpracę z Reyem Mysterio, który jest moim dobrym przyjacielem. Wierzę, że wygra któryś z nas, bo John Cena obecnie nie jest tą samą osobą, którą był kiedyś. WWE Universe straciło przyjaciela, ale macie innych ludzi, którzy są z wami - m.in. Ja czy właśnie Rey. Jeśli wygram, to możecie być pewni - Guru of Greatness zdobędzie World Heavyweight Championship.

Booyaka, Booyaka. Rey Mysterio przy brawach fanów i Morrisona kieruje się do ringu, a tuż po nim nowa muzyka Johna Ceny, który wychodzi w czarnych spodenkach i niebieskiej koszulce z napisem “Fuck It”

Walka nr 6, Nr 1 Contender Match: John Morrison vs Rey Mysterio vs John Cena

Rey i Morrison doszli do wniosku, że najlepiej będzie pozbyć się Ceny z ringu, więc tak jak pomyśleli, tak uczynił. Cena za ringiem otrzymał Corkscrew Pescado od swojego imiennika oraz Asai Moonsault od Mysterio. Face’ owie uznali, że na jakiś czas mają rywala z głowy i po wymienieniu uścisku dłoni, rozpoczęli walkę. Szaman Seksu popisał się Calf Kickiem i Standing Moonsaultem, ale po chwili nie trafił z Flying Chuck i otrzymał Hurricanrane, Middle Kick oraz Springboard Crossbody. Meksykanin miał okazję na 619, ale JoMo odsunął się, a następnie wymierzył C4! Cena zdążył wrócić do ringu i przerwać pinfall. Guru of Greatness wylądował na barierkach poprzez Press Slam. Tymczasem “Mr. Fuck It” zajął się Reyem i wściekle się na niego rzucił. Wykonał mu kilka swoich nowych akcji - Vertical Facebuster, Wheelbarrow Suplex, sit-out Spinebuster i Spinning Side Slam. Cena zmienił również wersję “You Can’t See Me”, teraz pomachał Mysterio przed twarzą środkowym palcem. FU nieudane i Hurricanrana! John wylądował na linach i otrzymał 619, ale po chwili złapał Reya w locie (Springboard Senton) i wymierzył sit-out Scoop Slam. Tymczasem do ringu wrócił Morrison, lecz otrzymał Clothesline. Cena wyniósł Reya i skutecznie wykonał nowy finiszer - Island Driver! Nie wiedział jednak, że czyha na niego Morrison, który złapał go na roll-up i uzyskał pinfall.

Zwycięzca: John Morrison

Wściekły Cena nie mógł pogodzić się z porażką i wyciągnął spod ringu krzesło, lecz otrzymał Planche! Morrison wrócił do ringu, ale tam czekał na niego CM Punk, który nadbiegł z trybun. World Champion wykonał przyszłemu rywalowi GTS i z zadowoleniem pokazywał na swój pas. Tym widokiem skończyło się kolejne Monday Night RAW!

Widze, że narzucasz bardzo szybkie tępo :D . Co do Velocity to omówie je w sposób błyskawiczny. Dobry speech Kidda, jeszcze lepsza walka Ryana ze Slaterem i ME, który przebił wszystko o czym wcześniej pisałem. Co do RAW to w Czerwonym Brandzi również nie zabrakło emocji. Tak szczerze to pierwszą i drugą walkę przeczytałem "po łebkach" ze względu na ich skład ( pojedynków Div jakos nigdy nie lubiłem). Potem walka Richiego Steamboata i IC Championa, czyli Dolpha Zigglera. Wynik nie zaskakuje ,a przebieg walki ciekawy. W kolejnym pojedynku równiez wygrał murowany faworyt czyli Henry. Zaskoczyło mnie takie pewne zwycięstwo McIntayera. Dobrze, że w ME wygrał Morrison. No i interwencja Punka na zakończenie. Obie gale dobre i trzymaja poziom. Moja ocena to 5+/6. Pozdrawaim i zapraszam do siebie :roll: .

Zapraszam do czytania mojego Diary

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32538

17617010354e0da0105bfce.jpg

• 2 tygodnie później...

http://3.bp.blogspot.com/-SR9hq9iJs1k/TYOS3Fl5EpI/AAAAAAAAAAQ/TqSO6Ax52QY/s1600/wwe-smackdown-logo.jpg

Dark match: Chavo Guerrero pokonał Yoshiego Tatsu po kombinacji Gory Bomb + Frog Splash

Na kolejnym Smackdown w drodze do ReVolution fanów przywitali Michael Cole i Josh Mathews. Został wyświetlony ostatni fragment Battle Royal, gdzie Evan Bourne wyeliminował Randy’ ego Ortona i został pretendentem do WWE Championship. A co czeka nas dzisiaj? Wielki Main Event, 6 Man Tag Team Match - The Europeans [WWE Champion Wade Barrett i Tag Team Champions Sheamus & Drew McIntyre] vs Evan Bourne & Daniel Bryan & Kofi Kingston! Oprócz tego Triple Threat Match kobiet, którego zwyciężczyni zawalczy na RAW z Beth Phoenix o miano pretendentki do Womens Championship. Ujrzymy także ostatnie walki ćwierćfinałowe turnieju Smackdown, którego nagrodą jest walka z triumfatorem RAW o Hardcore Championship na PPV. To tyle tytułem wstępu, bo na arenie rozbrzmiewa “Some are born to fly” i przy gigantycznej owacji fanów zjawia się Evan Bourne!

EVAN BOURNE: Wreszcie! Moje marzenie ma szansę się spełnić. Gdy przychodziłem tutaj, do WWE, miałem nadzieję na udaną przygodę i wspaniałą karierę. Każdy zawodnik federacji marzy o tym, by zostać WWE Championem. Obecnie jest nim Wade Barrett, ale to niedługo powinno się zmienić. Ciężko opisać jak się czułem, gdy wyeliminowałem Randy’ ego Ortona i zostałem zwycięzcą Battle Royal. Wiem, że jestem blisko tego, o czym długo marzyłem. Pokonanie obecnego mistrza jest możliwe, aczkolwiek nie będzie to łatwe, bowiem on ma przy sobie swoich piesków, a raczej jak oni to nazywają - stajnię. Tak wiem, są tam mistrzowie Tag-team, rzeczywiście trzeba uważać na gościa, którego łatwo pomylić z majonezem i jego kumpla, nie potrafiącego się porządnie wysłowić. Jest też ich mentor, William Regal, którego jako jedynego z grupy można darzyć jakimkolwiek szacunkiem. On na to zasłużył, inni na to dopiero pracują. Mam nadzieję, że zyskałem wasz szacunek, co widzę, jak mnie witacie. Z waszą pomocą powinno być mi łatwiej dokonać tego, co jeszcze niedawno wydawało się być nieprawdopodobne. The Europeans nie mają p…

O wilku, a właściwie wilkach mowa. Mistrzowska część grupy pojawiła się na arenie, bez Williama Regala

WADE BARRETT: Co tu się w ogóle do cholery dzieje? Nasze show otwiera jakiś mały sukinsyn, który opowiada niestworzone rzeczy. Do czego to doszło, by Smackdown nie było rozpoczynane widokiem najlepszej stajni w historii tego biznesu. Zamiast nas wychodzi człowiek opowiadający, że może nas pokonać. Naprawdę, masz świetnego poczucie humoru. Myślę, że niedługo uśmiech zniknie z twojej twarzy, bo nie tylko przegrasz walkę, na którą tak podobno długo czekałeś, ale również zostaniesz zniszczony. W sumie nie musimy czekać do ReVolution, można załatwić to teraz.

Gdy Wade kończył te słowa, Sheamus i McIntyre powoli weszli do ringu. Europejczyków przed atakiem powstrzymali Kofi Kingston i Daniel Bryan, wyrzucając ich z kwadratowego pierścienia. Na titantronie zjawił się Teddy Long, który powiedział, że tutaj ma panować spokój i żeby poczekali do Main Eventu. GM dodał, żeby wszyscy się stąd usunęli, bowiem czas na opener, w którym zmierzą się Trent Barreta, Heath Slater oraz Mason Ryan. Będzie to walka ćwierćfinałowa turnieju HC Smackdown!

Walka nr 1, Smackdown HC Tournament ¼: Trent Barreta vs Heath Slater vs Mason Ryan

Trent i Heath wspólnie zaatakowali większego oraz silniejszego Ryana, ale ten odpowiedział podwójnym Clotheslinem. Po chwili Mason wyrzucił obu przeciwników poza ring i wrzucił ich w schodki. Heath zaliczył barierki, ale Ryan z zaskoczenia otrzymał Flash Kick w odbiciu od nich. Autor tej akcji, Barreta, dołożył Senton z krawędzi ringu i wrzucił Masona do środka, podobnie zrobił chwilę później z Slaterem. Trent wykonał Dropkick Ryanowi, a Heath dołożył Sweatness, jednak nie miał szans przypiąć rywala, bowiem Barreta wymierzył mu Enzuigiri! Do tego Springboard Dropkick, 1...2...Mason zdołał przerwać pinfall i rozpoczął kompletną dominację. Slater załapał się na Backdrop, Scoop Powerslam i Elbow Drop, a Trent otrzymał Big Boota, Backbreaker oraz sit-out Spinebuster. Ryan nie dał rady przypiąć żadnego z rywali, więc po powaleniu Slatera Clotheslinem miał zamiar wykonać Spear Barretcie, ale ten odsunął się i Mason walnął w narożnik. Trent podniósł Heatha i skutecznie wymierzył Dudebuster DDT! Następnie wszedł na liny i szykował się do Corkscrew Splashu, lecz za długo się zbierał i Ryan zdążył go zrzucić na dół. Mason wykonał Slaterowi potężny Elbow Drop z drugiej liny i bez problemu odliczył go do trzech.

Na zapleczu Matt Striker spytał Meline, jak czuje się przed nadchodzącą walką. Ta odpowiedziała, że jest absolutnie pewna wygranej. To będzie pierwszy krok do zdobycia przez nią Womens Championship, bo ewentualna walka z Trish Stratus będzie jednostronna - w końcu emerytkę pokonać jest łatwo.

Walka nr 2: Melina vs Gail Kim vs Layla

Melina i Layla wykonały Gail Double Suplex, a następnie wspólnie wyrzuciły ją z ringu. Melina uznała, że to koniec współpracy z Brytyjką i wymierzyła Layli sit-out Facebuster oraz Vertical Suplex. Do ringu wróciła Kim, która przerwała pinfall i sprzedała Melinie dwa Dropkicki, a następnie Neckbreaker. Gail przez chwilę dominowała, wykonując m.in. ładną Hurricanrane, ale Layla pozbierała się i wymierzyła jej Russian Legsweep. Próba Lay-Out nieudana, podobnie jak Eat Defeat. Panie pogodziła Melina, wykonując podwójny Clothesline. Extreme Makeover na Gail! 1...2...Layla w ostatniej chwili przerwała pinfall i wrzuciła panią Perez w narożnik. Angielka obróciła się, ale wówczas z zaskoczenia otrzymała Crossbody od czekającej na to Kim. Na dokładkę Snap Suplex i 2 count. Melina wróciła do akcji, atakując Gail. Sunset Split nieudane, ale wyszło za to DDT. Następnie Perez podeszła do Layli, lecz nie dała rady wymierzyć Last Call, za to Brytyjka wykonała jej z zaskoczenia Lay-Out! Gail Kim nie pozwoliła Layli przypiąć Meliny, tylko po wymierzeniu Angielce German Suplexu, sama ją przypięła. 1...2...3!

Zwycięzca: Gail Kim

Przeszczęśliwa Gail na backstage’ u została zaczepiona przez AJ Lee, która pogratulowała jej świetnego występu i powiedziała, że wierzy w jej zwycięstwo z Beth Phoenix na RAW, a następnie udaną walkę przeciw Trish Stratus na PPV. Do rozmowy dołączyła Rosa Mendes, stwierdzając, że nie może już słuchać tych głupot i jest jej wstyd, że takie osoby są w jej rosterze. Gail poradziła Rosie zamknąć się, bo nikt nie słucha jej wywodów. Obrażona Mendes kręcąc głową odeszła.

Po reklamach w ringu już Long Island Iced Z - Zaaaaack Ryder, który ma coś do powiedzenia przed swoją walką z Codym Rhodesem

ZACK RYDER: Broskis, będąc tutaj mogę oficjalnie ogłosić, że nie jestem przyjacielem Curta Hawkinsa. Człowiek, który udawał mojego kumpla, okazał się być idiotą. Umie rozwiązywać swoje sprawy atakując z zaskoczenia, czym pokazuje swoje tchórzostwo. Otóż mam na to radę, bro. Curt, wiem że mnie teraz słyszysz, więc proponuję ci walkę. Tam będziesz mógł rozwiązać wszystkie swoje problemy. Chcę zmierzyć się z tobą na PPV ReVolution. Czekam na odpowiedź, bro. WOO WOO WOO, YOU KNOW IT!

Na arenie zjawił się dzisiejszy przeciwnik Zacka - Cody Rhodes, który w przypadku zwycięstwa zawalczy z Tedem DiBiasem o US Championship na Pay Per View. Cody miał w ręku mikrofon

CODY RHODES: Kogo interesuje twoje gadanie? Czy Curt Hawkins przyjmie twoją propozycję, czy nie, skopie ci twoje dupsko. Czas mówić o tym, co najważniejsze. Liczy się fakt, że zaraz pokonam cię, mam nadzieję, że nie zajmie mi to dużo czasu, bo nie mam ochoty patrzeć na twoją okropną twarz. Dzisiaj ty poznasz smak porażki, na ReVolution to samo poczuje Ted DiBiase.

Walka nr 3, no count-out Match: Zack Ryder vs Cody Rhodes

Cody wyszedł z ringu i skorzystał z stypulacji spotkania, bowiem rozstawił krzesełko i zabrał jednemu z fanów pudełko z sałatką. Rhodes zaczął się rozkoszować, a Zack czekał, aż jego rywal wróci do ringu, ale w końcu się zdenerwował i podszedł do Cody' ego. Rhodes plunął Ryderowi sałatką w twarz, więc ten się wkurzył i wściekle zaczął atakować przeciwnika. Sędzia przypomniał mu, że to walka No CO, a nie No DQ, dlatego też Zack uspokoił się. Walka wreszcie normalnie się zaczęła, a Long Island Iced Z z łatwością przejął inicjatywę po wykonaniu Neckbreakera. Popisał się również bardzo ładnym German Suplexem oraz Swinging Tornado DDT. Wściekły Cody wyszedł z ringu, ale tam otrzymał Slingshot Crossbody! Zack już w środku szykował się do Rough Ryder, lecz został poczęstowany Scoop Powerslamem. Na dokładkę Alabama Slam i Silver Spoon DDT, ale to było za mało na Internet Championa. Corner Clothesline nieudany i Rhodes wylądował głową w narożniku. Broski Boot od Zacka! Ryder dołożył Zack Attack i szykował się do Rough Ryder, lecz wówczas na titantronie pojawił się Curt Hawkins w... koszulce byłego tag-team partnera. To odwróciło uwagę Long Island Iced Z, który po nieudanej próbie finishera, zarobił Beautiful Disaster oraz Cross Rhodes i został odliczony.

Zwycięzca: Cody Rhodes

Po walce już bez koszulki Zacka, do ringu wparował Curt Hawkins, częstując swojego dawnego kumpla Curterem (Cutter). Na pomoc Ryderowi ruszył Ted DiBiase, wykonując Hawkinsowi Dream Street. Wszystkich pogodził jednak Rhodes, wymierzając Tedowi... jego własny finisher.

Reklamy, a po nich czas na kolejną walkę, ostatni ćwierćfinał turnieju HC Smackdown!

Walka nr 4, Smackdown HC Tournament ¼: David Otunga vs Big Show

Patrząc po składzie walki, trudno było nie odgadnąć triumfatora. Big Show zdemolował swojego przeciwnika, wykonując mu serię Shoulder Blocków, Corner Clothesline, Pumphandle Powerslam, Showstopper oraz Spear. Otunga wykonał tylko jedną akcję, gdy uniknął drugiego Speara i dał radę sprzedać rywalowi Big Boota. Nie pomogło mu to, bo przy próbie Diving Clothesline nadział się na Chokeslam. Big Showowi to widocznie nie wystarczyło, gdyż powtórzył tą akcję, a na „deser” założył Davidowi Camel Clutch, tak, że ten stracił przytomność i sędzia ogłosił World Largest Athlete zwycięzcą tej walki.

Zwycięzca: Big Show

Na backstage' u Mason Ryan spotkał Big Showa i stwierdził, że pokaże mu, co naprawdę się liczy. Nie masa i tłuszcz, a mięśnie. World Largest Athlete był bliski zainkasowania Big Boota, ale odsunął się w ostatniej chwili. Big Show z łatwością wyniósł rywala i rzucił nim o ścianę.

Czas na kolejną walkę. The Miz zmierzy się z Alexem Rileyem, którego z kolei czeka za tydzień pojedynek z Sin Carą w półfinale Smackdown HC

Walka nr 5: The Miz vs Alex Riley

Początkowo żaden z zawodników wyraźnie nie przejął inicjatywy. Wprawdzie Alex popisał się Belly to back Suplexem i Legsweepem, ale Miz odpowiedział poprzez Awesome Clothesline, Snap Suplex i ładną kombinację Backbreaker & Neckbreaker. W końcu Awesome One dzięki odwróceniu uwagi sędziego, wsadził Rileyowi palec w oko i po Double Underhook DDT oraz Irish Whipie usadził przeciwnika na linach i szykował się do Superplexu. W Alexa wstąpiły siły i po wymianie ciosów udało mu się zrzucić rywala. Elbow Drop z lin! Próba pinu, ale nie, Miz założył submission! Triangle Choke! Po męczarniach Riley dotarł do lin, lecz po chwili zarobił potężnego Big Boota. Rozpoczęła się dominacja byłego WWE Championa, któremu udało się nawet wykonać Mizard of Oz, ale nie starczyło to na pinfall. Alex wydostał się z defensywy, gdy uniknął Skull Crushing Finale. Suplex, Side Slam, Full Nelson Slam – 2 count. Spinebuster i znów to samo. Wyniesienie i... Fireman' s Carry Backbreaker! 1...2...Miz złapał się lin, a po chwili uniknął Impaler DDT i szykował się do Skull Crushing Finale, lecz Riley wykonał Baseball Slide i uzyskał pinfall!

Zwycięzca: Alex Riley

Wściekły Miz zaatakował Alexa i wykonał mu dwukrotnie Skull Crushing Finale, z czego raz na schodki poza ringiem.

Michael Cole zapowiedział, że czas na powrót Captaina Charismy – Christiana, który wraca na Smackdown po niemal miesięcznej przerwie wywołanej atakiem Randy' ego Ortona. Przerwa na reklamy, a po niej...

If you close your eyes, your life will make the truth reveal.

Should you never lived and scars never heal.

In the darkness, life will take you to the other side.

I'm finally waiting where you'll see if you just close your eyes.

CHRISTIAN został przywitany gigantyczną wrzawą od jego fanów. Kanadyjczyk powoli skierował się do ringu, witając się z publicznością. Poprosił o mikrofon, ale nie zdążył powiedzieć ani słowa, bowiem od strony trybun nadbiegł nie kto inny, jak Randy Orton! Viper miał w ręku kij i wparował do ringu, atakując kompletnie zaskoczonego Captaina Charisme. Randy po serii ciosów kijem wykonał RKO, a następnie udał się po krzesło. Rozstawił je i po chwili wymierzył kolejne RKO, właśnie na nie. To nie było wszystko - Orton „wyczyścił” stół komentatorski i z łatwością wykonał ledwo zipiącemu Christianowi Powerbomb! Kanadyjczyk opadł bezwładnie, a stół uległ zniszczeniu. Zadowolony Randy przy potężnym heel heacie fanów udał się na zaplecze, a Christianem zajęli się sanitariusze.

Na zapleczu Matt Striker spytał Ortona o powód jego kolejnego ataku. Randy z ironicznym uśmieszkiem stwierdził, że wszyscy jarali się powrotem Christiana, a tymczasem on rzeczywiście wróci, ale na łoże szpitalne. Viper dodał, że Kanadyjczyk powinien wykupić kartę stałego pacjenta, bo przebywa tam tak często. Na dodatek wszyscy powinni się cieszyć, gdyż przez ostatni czas Smackdown było bardzo dobrym show, a przecież tego sukinsyna nie było. Randy zadbał o świetny poziom gali przez najbliższy czas, za co wszyscy powinni być mu wdzięczni. Orton zapowiedział, że pojawi się na RAW, by podzielić się tą wspaniałą nowiną z całym światem.

Przed nami Main Event gali – sześcioosobowe starcie tag-team! Jako pierwsi do ringu podąża grupa The Europeans, czyli WWE Champion Wade Barrett oraz Tag Team Championi Sheamus & Drew McIntyre

Ich rywale to pretendent do WWE Championship – Evan „Air” Bourne oraz także pretendenci, tyle że do pasów Tag-Team – Daniel Bryan & Kofi Kingston!

Walka nr 6, Six-Man Tag Team Match: The Europeans vs Daniel Bryan & Kofi Kingston & Evan Bourne

Początkowo starcie było bardzo wyrównane. Praktycznie każdy dodał coś od siebie dla rywala, a na uwagę zasłużyła znakomita kontra z Crucifix Powerbomb na Hurricanrane w wykonaniu Evana. W końcu to face' owa drużyna przejęła inicjatywę, a McIntyre trafił do defensywy. Zainkasował Pendulum Kick i High Crossbody od Kofiego, Missile Dropkick od Bryana oraz headscissors, leaping knee, a także Standing Moonsault od Bourne' a. Drew z małą pomocą Sheamusa wykonał Evanowi Double Underhook Suplex, bowiem Celtycki Wojownik wykorzystując nieuwagę sędziego, zrzucił lotnika z lin. Szkot zmienił się właśnie z Irlandczykiem i teraz to Europeans obijali Bourne' a, który zainkasował ciekawą kombinację ze strony rywali. Podwójny Suplex od mistrzów tag-team, wprost w ręce Barretta, który wymierzył Spinning Side Slam. W końcu Bourne dokonał zmiany, gdy skontrował Samoan Drop na DDT. Do ataku ruszył Bryan, z serią low-kicków oraz lariatem dla McIntyre' a. Calf Kick, Shining Wizard – 2 count. Dropkick w narożniku i Daniel wszedł na narożnik, szykując się do Missile Dropkicku, lecz zrzucił go Sheamus. Powstało zamieszanie i choć Celtic Warrior zarobił Trouble in Paradise, to Evan z Kingstonem otrzymali podwójny Clothesline od McIntyre' a. Tymczasem Szkot po uniknięciu High Kicku zmienił się z Wadem, który po Wasteland bez problemu odliczył Bryana do trzech.

Zwycięzcy: The Europeans

To nie był koniec – Kofi i Evan zarobili Brogue Kick, z czego ten pierwszy jeszcze Wasteland, a Bryan Samoan Drop i Future Shock DDT. Widokiem zadowolonych Europejczyków skończyło się kolejne Smackdown.

• 2 tygodnie później...

Dark match: Amazing Red pokonał Davida Otunge po Corkscrew 450 Splashu

http://4.bp.blogspot.com/_ImlQtPt7i98/SWO4JInWU0I/AAAAAAAAAYI/Sw7WmYhzFD8/s400/wwe+raw+logo.jpg

Czas na kolejne, przedostatnie Monday Night RAW w drodze do ReVolution! Dzisiaj poznamy kolejną walkę, która odbędzie się na Pay-Per-View. Womens Champion Trish Stratus zmierzy się z triumfatorką dzisiejszego Nr 1 Contender Matchu pomiędzy Beth Phoenix i Gail Kim. Poza tym walki półfinałowe turnieju, który wyłoni pretendenta do pasa Hardcore z RAW. Zjawi się również gwiazda Smackdown – Randy Orton, a w Main Evencie wspaniała walka tag-team. Mistrzowie vs pretendenci czyli World Heavyweight Champion CM Punk & Intercontinental Champion Dolph Ziggler vs John Morrison & Kane. Show otworzy właśnie Guru of Greatness, który ma coś do powiedzenia WWE Universe!

Now Listen!

This ain't no make believe!

Come on!

Open your eyes and see!

JOHN MORRISON: Witajcie WWE Universe! Jak wiecie, tydzień temu pokonałem mojego przyjaciela Reya Mysterio oraz Johna Cene i zostałem pretendentem do World Heavyweight Championship! Na ReVolution będę starał się zdobyć ten pas, pokonać CM Punka. Zrobię to nie tylko dla siebie, ale także dla was – prawdziwych fanów. Zawsze mnie wspieraliście i dzięki temu jestem właśnie tutaj i mogę dzielić się z wami wspaniałymi wieściami. Swoją drogą, pewnie pamiętacie moją byłą akcję kończącą – Moonlight Drive. Zastanawiałem się, czy nie jest dobry czas, by ten finisher powrócił do mojego move-setu. Chcecie tego? Cóż, w takim razie przychylę się do waszego zdania i możecie być pewni, że w dzisiejszej walce wieczoru zobaczycie tą akcję. Mam nadzieję na dobrą współpracę z Kanem, szanuję jego i jego osiągnięcia, to ikona tej federacji. Chciałbym, by to właśnie on zdobył Intercontinental Title – pas niesamowicie zyska na wartości. Oczywiście liczę, że to samo stanie się z World Heavyweight Title, gdy ja będę, miejmy nadzieję, jego posiadaczem. Do zobaczenia w Main Evencie, WWE Universe.

Oh Puerto Rico

Czas na pierwszą walkę dzisiejszej gali, jest to półfinał turnieju RAW HC! Primo już w ringu, a jego rywalem będzie R-Truth!

The Truth... Shall Set You Free

Walka nr 1, RAW HC Tournament ½: Primo vs R-Truth

Primo śmiało ruszył na rywala i dość szybko dzięki Headscissors pozbył się go z ringu. Poczekał, aż Truth się podniesie, a następnie popisał się znakomitym Over the Tope Rope Suicide Dive! Publiczność nagrodziła go brawami za tą świetną akcję. W ringu Primo zaatakował serią low kicków, ale Truth nie dał wykonać sobie Hurricanrany, którą skontrował na Powerbomb. Raper zdominował swojego przeciwnika, wymierzając m.in. Suplex połączony ze Stunnerem oraz Gourdbuster. Ujrzeliśmy również Lie Detector, który dał 2 count. Próba Shut Up została zablokowana, gdyż Primo przytrzymał się lin. Sytuacja diametralnie się zmieniła, bowiem wydawało się, że Colon jest bliski porażki, a po High Knee oraz Splashu z narożnika o mało co nie odliczył rywala. Combo Springboard (Dropkick, Crossbody, Moonsault) również nie wystarczyło, więc Primo usadził przeciwnika na linach, by wykonać Super Frankensteiner. Nie udało się, gdyż Truth kopnął go w głowę i wykonał Super Sunset Flip! 1...2...kickout. Full Nelson Bomb i znów to samo. Raper chciał dołożyć Axe Kick, lecz wówczas Primo złapał go na roll-up – 2 count. Backstabber? Nie! Suplex Slam od R-Trutha. Na koniec wreszcie udane Shut Up i Truth w finale turnieju RAW HC!

Zwycięzca: R-Truth

Na zapleczu Matt Striker zaczepił R-Trutha i zapytał o to, jak się czuje, mając szansę na Hardcore Championship. Truth odpowiedział, że pokonał już dwóch rywali, czyli to jest dopiero połowa sukcesu. Ważne, że nie dał się zmanipulować i konspiracja przegrała. Wszyscy Little Jimmys mieli nadzieję, że niedobry R-Truth przegra, ale zawiedli się. Nikt już go nie oszuka, on nie da się na to nabrać.

Kamera przeniosła nas przed szatnię pań, gdzie Eve Torres życzyła Gail Kim powodzenia w walce o miano pretendentki do pasa Womens. Gail podziękowała i stwierdziła, że musi walczyć sprytnie, gdyż Beth Phoenix to groźna i nieobliczalna zawodniczka. Do rozmowy dołączył Jack Swagger, pytając Eve czy ma chwilkę czasu. Chciał ją pocałować, ale ta przyłożyła mu z klasycznego „liścia”, a zaskoczony All American-American wycofał się w nieznanym kierunku.

Po reklamach w ringu już zarówno Gail Kim, jak i Beth Phoenix. Kto zawalczy z Trish Stratus na ReVolution? Zaraz się przekonamy

Walka nr 2: Gail Kim vs Beth Phoenix

Na początek panie zaserwowały nam ładny pokaz technicznego wrestlingu. W końcu Beth wykorzystała przewagę fizyczną i wykonała Scoop Slam. Odpowiedź Gail była błyskawiczna – przy Irish Whipie rywalki, zaskoczyła ją Hurricanraną. Po chwili obie wylądowały poza ringiem, gdzie sprytniejsza okazała się Glamazonka, nadziewając Kim na barierki. To pozwoliło Phoenix przejąć inicjatywę, Beth popisała się choćby Exploder Suplexem, Slingshot Suplexem czy Canadian Backbreakerem. Przy próbie Military Press Dropu Gail wyswobodziła się i dwukrotnie powaliła przeciwniczkę Dropkickiem. Do tego Hurricanrana, Neckbreaker oraz Springboard Crossbody – 2 count. Kim wskoczyła na liny, ale ponieważ Glamazonka do niej dołączyła, doszło do wymiany ciosów. Ostatecznie górą okazała się Gail, wykonując Tornado DDT! Chwila odpoczynku dla pań, ale Kim podniosła się szybciej, wyczekała rywalkę i w znakomity sposób założyła Christo! Beth szamotała się i w bólach oraz cierpieniu uwolniła się i wymierzyła Wheelbarrow Suplex. DDT. Nie! Kontra od Gail i Flatliner. Pochodząca z Korei zawodniczka już wyraźnie zmęczona udała się na liny i szykowała się do Crossbody, lecz Phoenix złapała ją w locie i wykonała potężny Backbreaker! Na dodatek Glam Slam, 1...2...3! Beth pretendentką do pasa Womens!

Glamazonka zaatakowała swoją rywalkę po walce i wyrzuciła ją z ringu. Miała zamiar wykonać Gorilla Press Slam na schodki, ale wówczas Gail na pomoc przybiegła Womens Champion – Trish Stratus. Rozpoczął się brawl, który zwycięsko zakończyła mistrzyni, wykonując Chick Kick!

===============================REKLAMY===============================

Somebody gonna get they ass kicked.

Somebody gonna get their wig split.

Somebody gonna get their wig split

MARK HENRY: Już zaraz stanę do walki z... z kim ja walczę? Nawet nie wiem. W każdym razie ten pojedynek jest w ramach jakiegoś turnieju. Podobno jego zwycięzca zawalczy o pas Hardcore na PPV. Pytam się – po co? Po co, w jakim celu, organizowany jest jakiś idiotyczny turniej, jeśli jedyny wiarygodny, przyszły Hardcore Champion, World Strongest Man Mark Henry jest tutaj? Zbędna strata czasu. Widzieliście co tydzień temu zrobiłem z kimś znanym jako Titus O' Neill? Jeśli nie, to zafunduję powtórkę na kimkolwiek, kto ośmieli się zbliżyć do mnie. Wszyscy wiedzą, że należy mi się respekt. Udowodnię to na ReVolution, gdzie nie tylko zostanę mistrzem Hardcore, ale również zniszczę mojego przeciwnika – nie ważne kto nim będzie.

Check one two, awww yeah!

Uhhh! Get on your knees!

Get down on your knees!

I'll bring you to your knees!

On your knees!

Walka nr 3, RAW HC Tournament ½: Mark Henry vs Jack Swagger

Zgodnie z przewidywaniami, Henry rzucił się bez wahania na swojego rywala. Swagger szybko wyleciał z ringu, gdzie został wrzucony w barierki, a także „zaliczył” schodki. Mark nie przejmował się tym, że może zostać wyliczony i bez pardonu atakował przeciwnika. W końcu sędzia doliczył do dziesięciu, ogłaszając podwójny count-out. Wściekły World Strongest Man chciał pokazać arbitrowi, co o nim myśli, ale na titantronie pojawił się Triple H, oznajmiając, że tak być nie może i walka ma być kontynuowana. Henry z zadowoleniem pokiwał głową i zaczął ostentacyjnie bić brawo, ale wówczas z zaskoczenia rzucił się na niego jego rywal. Jack mimo kłopotów powalił dużo większego przeciwnika i założył nawet Ankle Lock, lecz Mark szybko się uwolnił, a następnie wymierzył potężny Clothesline. Irish Whip, Corner Splash i Shoulder Block! Próba Splashu nieudana i Henry zainkasował low boota. Swagger wykorzystał sytuację i wykonał Vader Bomb. Powtórzył tą akcję dwukrotnie, lecz nie starczyło to na pinfall. Znów Ankle Lock, ale ponownie WSM wydostał się, a następnie popisał Vertical Suplexem. Running Powerslam i 2 count. Mark wyniósł Jacka na plecy, ale ten niespodziewanie założył Sleeper Hold. Henry szybko jednak zrzucił go, a po chwili wykonał World Strongest Slam! Na dokładkę Splash i najsilniejszy człowiek świata ląduje w finale turnieju RAW.

Na zapleczu Scott Stanford zaczepił Hart Dynasty, którzy bardzo chętnie wypowiedzieli się. Kanadyjczycy uznali, że fakt, iż nie mają zaplanowanej walki na dzisiejszą galę, to niebywały skandal. Jako najlepsi z rodu Hartów, powinni być tu traktowani należycie. Zamiast nich, walczą osoby pokroju Primo. To oni w tej chwili zasługują na Tag-Team Championship i domagają się walki. Do rozmowy dołączył Triple H, który stwierdził, że Hartowie na razie nie mają na co liczyć, tylko pokazać swój domniemany kunszt i zasłużyć na to, czego żądają.

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

RANDY ORTON: Przybyłem dzisiaj tutaj, by podzielić się wspaniałą wiadomością. Tak, właśnie dlatego zaszczycam was swoją obecnością, choć równie dobrze, w tej chwili mógłbym zajmować się czym innym. Takiej okazji nie mogłem jednak przepuścić. Chcę, aby wszyscy dowiedzieli się o tym, co zrobiłem ZNÓW temu nieudacznikowi Christianowi. WWE Universe, widziałem wasze podniecenie, gdy zapowiedziano powrót tego sukinsyna i gdy wchodził on powoli do ringu. Nie spodziewał się tego, że go zaatakuje. Widać, że jest to kompletny idiota. Żmija znów ukąsiła i ukąsi jeszcze nie raz. Możecie być pewni, że każdy kto stanie na mojej drodze, będzie drżał. Już za chwilę zawalczę z kolejnym fałszywym gnojem tej federacji – Reyem Mysterio. Podobno to przyjaciel Christiana – może zechce do niego dołączyć w szpitalu? W końcu... we dwóch było by im raźniej. Rey, zapraszam. Chyba się nie boisz?

Booyaka. Booyaka. 619

Booyaka. Booyaka. That's my pueblo.

Booyaka. Booyaka. 619

Booyaka. Booyaka. Rey Mysterio!

Walka nr 4: Randy Orton vs Rey Mysterio

Randy postanowił pobawić się z rywalem w psychologiczne gierki i wyszedł z ringu. Wydawało się, że Viper chce zostać odliczonym, ale przy „dziewięć” wrócił do środka, lecz tylko po to, by znów wyjść. W końcu Mysterio nie wytrzymał i zabrał się za przeciwnika, popychając go na barierki. Do tego Seated Senton z krawędzi ringu, a już w ringu Springboard Crossbody. Meksykanin nie przeważał zbyt długo, bo choć wykonał Headscissors, to Hurricanrana została skontrowana na Powerbomb. Orton ruszył do ataku i po serii Clothesline' ów, wymierzył Snap Scoop Powerslam oraz Gutwrench Neckbreaker. Następnie Rope-Hung DDT i próba RKO! Zablokowana, ale udany za to Inverted Headlock Backbreaker. Randy zaprezentował nam swoje nowe kombo – Butterfly Suplex, Butterfly Backbreaker oraz Butterfly DDT. Over-drive, ale kontra i Reverse Swinging Tornado DDT od Reya! Po chwili Springboard Crossbody + Moonsault + Leg Drop – 2 count! Irish Whip w narożnik, a tam Super Frankensteiner. Następnie próba 619, nie udana, ale Orton z kolei nie dał rady z Gutwrench Powerbombem. W końcu Mysterio w niesamowity sposób posłał przeciwnika na liny i wreszcie pomyślnie wymierzył 619! Rey szykował się do Splashu, lecz z narożnika zrzucił go John Cena, który zjawił się z trybun i doprowadził do dyskwalifikacji.

Zwycięzca przez DQ: Rey Mysterio

Cena kontynuował atak na luchadora i wykonał mu Spinning Side Slam oraz sit-out Spinebuster. Po chwili podniósł obolałego Reya i dołożył Island Driver! John poprosił o mikrofon, ale został zaskoczony RKO od Ortona! Viper sam wziął mikrofon i oznajmił, że zrobił dokładnie to, co mówił. Nie ważne kto stanie na jego drodze, ważne, żeby został ukąszony!

Po reklamach Matt Striker zapytał Alberto del Rio, jak się czuje przed swoją pierwszą oficjalną walką jako członek rosteru RAW. Meksykanin oznajmił, że nie jest to nic specjalnego – po prostu czyni kolejny krok, by spełniło się przeznaczenie. Teraz głupi Amerykanie wolą mówić o CM Punku, Johnie Morrisonie, Reyu Mysterio oraz Johnie Cenie, zamiast skupić się na nim. To jednak się zmieni, gdy Essence of Excellence zostanie World Heavyweight Championem.

SOS, I hear them callin'

SOS, I hear them... TECHNICAL!

American Dragon, SOS!

Kofi Kingston i Daniel Bryan, przy nowej, zmiksowanej muzyce wychodzą na ring i czekają na swoich rywali!

Ja prinjos tebe bol

Essence of Excellence, Realeza!

Walka nr 5: Kofi Kingston & Daniel Bryan vs Vladimir Kozlov & Alberto del Rio

Kofi i Daniel rozpoczęli ze sporym animuszem. Kozlov trafił do defensywy, inkasując m.in. Missile Dropkick od Bryana, czy High Crossbody od Kingstona. W końcu jednak uniknął Boom Dropu, wystawiając kolana i zmienił się z Alberto. Meksykanin chciał pokazać się z jak najlepszej strony i popisał się Double Knee Armbreakerem, Leg Dropem, Enzuigiri czy Classiciem (Backstabber). Arystrokrata nie dał rady założyć Cross Armbreakera i otrzymał Calf Kick. Po chwili jednak zrewanżował się Kofiemu Bridging German Suplexem. Irish Whip w narożnik, del Rio posadził rywala na linach, jednak ten kopnął go i wymierzył Tornado DDT! Kingston w końcu dokonał upragnionej zmiany. Bryan ruszył do ataku, wykonując swoje kombo, zakończone Missile Dropkickiem. Del Rio wściekł się i podszedł do Kozlova, zmieniając się z nim. Wydawało się, że Meksykanin chce odpocząć, ale ten udał się na zaplecze, machając ręką. Zdezorientowany Władek nie trafił z Big Bootem i otrzymał Dragon Suplex! Po chwili Boom Drop od Kingstona, a na „deser” Bryan założył LeBell Lock, po którym Kozlov się poddał.

Zwycięzcy: Kofi Kingston & Daniel Bryan

Kofi i Daniel świętowali zwycięstwo, gdy zaatakowali ich członkowie grupy The Europeans, przeciwnicy na ReVolution, a zarazem mistrzowie TT – Sheamus oraz Drew McIntyre. Rozpoczął się brawl, który wygrała Brytyjska mieszanka. Ostatecznie Celtic Warrior poczęstował Bryana Brogue Kickiem, a Kingston otrzymał Scottish Drop (Double Underhook Powerbomb) od McIntyre' a.

Na zapleczu Scott Stanford zapytał Alberto del Rio o powód jego zachowania. Meksykanin odpowiedział, że jako przyszły World Heavyweight Champion nie ma zamiaru tracić czasu na głupie walki tag-team, bo ma lepsze rzeczy do roboty. Dodał, że prawdziwy debiut nastąpi za tydzień, gdy zmierzy się w Single Matchu z Amazing Redem. Del Rio skierował się do swojej szatni, a na swojej drodze napotkał CM Punka! Obecny World Champ stwierdził, że podoba mu się zachowanie Meksykanina, aczkolwiek jest on w jednym poważnym błędzie – nigdy nie da rady zdobyć pasa mistrzowskiego, kiedy to on, Mr. Straight Edge jest w jego posiadaniu. Arystokrata odparł, że na Punka również nie ma zamiaru tracić czasu i odszedł.

Czas na Main Event gali! Starcie tag-team pomiędzy mistrzami (WH i IC), a pretendentami do tych pasów!

I am perfection

Perfection

So take your best shot

Give it all you got

Show me love

Even through the darkest days.

This fire burns always.

This fire burns always.

-----------------------------

Man of Fire, Kane!

Now Listen!

Come on!

Open your eyes and see!

Walka nr 6: World Heayvweight Champion CM Punk & Intercontinental Champion Dolph Ziggler vs Kane & John Morrison

Morrison niepewnie spojrzał na Kane' a, gdy ten zdecydowanym gestem pokazał, że to on chce zacząć tą walkę. To był dobry pomysł, bo Ziggler nie dał rady powalić Big Red Monstera i sam zainkasował Uppercuta. Na dokładkę Powerslam i low Dropkick. Kane wpuścił Johna, który żwawo ruszył do ataku. Wprawdzie wykonał Calf Kick, ale Dolph skontrował Suplex na swój własny. Guru of Greatness trafił do defensywy, w której heelowy team trzymał go spory czasu. JoMo otrzymał takie akcje jak Butterfly Backbreaker, Springboard Clothesline czy DDT od Punka, a także X Factor oraz Leg Drop Bulldog od Dolpha. W końcu jednak Szaman Seksu uniknął Dropkicku i po wymierzeniu Straight Edge Warriorowi Standing Moonsault Side Slam dokonał zmiany. Kane wkroczył do ringu i łatwo poradził sobie z próbującym zaatakować go Punkiem, a następnie wykonał Running Powerslam. Zdenerwowany i na pewno przestraszony World Champion podbiegł do swojego narożnika i dokonał zmiany. Ziggler ostrożnie wszedł do ringu, ale na start zainkasował Vertical Suplex, a po chwili Flying Clothesline. Próba Chokeslamu zablokowana i Sleeper Hold od Dolpha! Kane został zaskoczony, ale w końcu popchnął rywala w narożnik, gdzie po wymianie ciosów wykonał Superplex. Punk przerwał pinfall, za co został wyrzucony z ringu. Tymczasem Ziggler został odliczony po kombinacji Chokeslam + Starship Pain.

Zwycięzcy: Kane & John Morrison

RAW zostało zakończone widokiem tauntujących triumfatorów. Do ReVolution już została tylko jedna czerwona gala!

-------------------------

Obecna karta na ReVolution:

World Heavyweight Championship: CM Punk © vs John Morrison

WWE Championship: Wade Barrett © vs Evan Bourne

United States Championship: Ted DiBiase © vs Cody Rhodes

Intercontinental Championship: Dolph Ziggler © vs Kane

Tag Team Championship: The Europeans [Drew McIntyre & Sheamus] © vs Daniel Bryan & Kofi Kingston

John Cena vs Rey Mysterio

Zack Ryder vs Curt Hawkins

Womens Championship: Trish Stratus © vs Beth Phoenix

Dark match: Amazing Red pokonał Davida Otunge po Corkscrew 450 Splashu

Czas na kolejne, przedostatnie Monday Night RAW w drodze do ReVolution! Dzisiaj poznamy kolejną walkę, która odbędzie się na Pay-Per-View. Womens Champion Trish Stratus zmierzy się z triumfatorką dzisiejszego Nr 1 Contender Matchu pomiędzy Beth Phoenix i Gail Kim. Poza tym walki półfinałowe turnieju, który wyłoni pretendenta do pasa Hardcore z RAW. Zjawi się również gwiazda Smackdown – Randy Orton, a w Main Evencie wspaniała walka tag-team. Mistrzowie vs pretendenci czyli World Heavyweight Champion CM Punk & Intercontinental Champion Dolph Ziggler vs John Morrison & Kane. Show otworzy właśnie Guru of Greatness, który ma coś do powiedzenia WWE Universe!

Now Listen!

Come on!

Open your eyes and see!

JOHN MORRISON: Witajcie WWE Universe! Jak wiecie, tydzień temu pokonałem mojego przyjaciela Reya Mysterio oraz Johna Cene i zostałem pretendentem do World Heavyweight Championship! Na ReVolution będę starał się zdobyć ten pas, pokonać CM Punka. Zrobię to nie tylko dla siebie, ale także dla was – prawdziwych fanów. Zawsze mnie wspieraliście i dzięki temu jestem właśnie tutaj i mogę dzielić się z wami wspaniałymi wieściami. Swoją drogą, pewnie pamiętacie moją byłą akcję kończącą – Moonlight Drive. Zastanawiałem się, czy nie jest dobry czas, by ten finisher powrócił do mojego move-setu. Chcecie tego? Cóż, w takim razie przychylę się do waszego zdania i możecie być pewni, że w dzisiejszej walce wieczoru zobaczycie tą akcję. Mam nadzieję na dobrą współpracę z Kanem, szanuję jego i jego osiągnięcia, to ikona tej federacji. Chciałbym, by to właśnie on zdobył Intercontinental Title – pas niesamowicie zyska na wartości. Oczywiście liczę, że to samo stanie się z World Heavyweight Title, gdy ja będę, miejmy nadzieję, jego posiadaczem. Do zobaczenia w Main Evencie, WWE Universe.

Oh Puerto Rico

Czas na pierwszą walkę dzisiejszej gali, jest to półfinał turnieju RAW HC! Primo już w ringu, a jego rywalem będzie R-Truth!

The Truth... Shall Set You Free

Walka nr 1, RAW HC Tournament ½: Primo vs R-Truth

Primo śmiało ruszył na rywala i dość szybko dzięki Headscissors pozbył się go z ringu. Poczekał, aż Truth się podniesie, a następnie popisał się znakomitym Over the Tope Rope Suicide Dive! Publiczność nagrodziła go brawami za tą świetną akcję. W ringu Primo zaatakował serią low kicków, ale Truth nie dał wykonać sobie Hurricanrany, którą skontrował na Powerbomb. Raper zdominował swojego przeciwnika, wymierzając m.in. Suplex połączony ze Stunnerem oraz Gourdbuster. Ujrzeliśmy również Lie Detector, który dał 2 count. Próba Shut Up została zablokowana, gdyż Primo przytrzymał się lin. Sytuacja diametralnie się zmieniła, bowiem wydawało się, że Colon jest bliski porażki, a po High Knee oraz Splashu z narożnika o mało co nie odliczył rywala. Combo Springboard (Dropkick, Crossbody, Moonsault) również nie wystarczyło, więc Primo usadził przeciwnika na linach, by wykonać Super Frankensteiner. Nie udało się, gdyż Truth kopnął go w głowę i wykonał Super Sunset Flip! 1...2...kickout. Full Nelson Bomb i znów to samo. Raper chciał dołożyć Axe Kick, lecz wówczas Primo złapał go na roll-up – 2 count. Backstabber? Nie! Suplex Slam od R-Trutha. Na koniec wreszcie udane Shut Up i Truth w finale turnieju RAW HC!

Na zapleczu Matt Striker zaczepił R-Trutha i zapytał o to, jak się czuje, mając szansę na Hardcore Championship. Truth odpowiedział, że pokonał już dwóch rywali, czyli to jest dopiero połowa sukcesu. Ważne, że nie dał się zmanipulować i konspiracja przegrała. Wszyscy Little Jimmys mieli nadzieję, że niedobry R-Truth przegra, ale zawiedli się. Nikt już go nie oszuka, on nie da się na to nabrać.

Kamera przeniosła nas przed szatnię pań, gdzie Eve Torres życzyła Gail Kim powodzenia w walce o miano pretendentki do pasa Womens. Gail podziękowała i stwierdziła, że musi walczyć sprytnie, gdyż Beth Phoenix to groźna i nieobliczalna zawodniczka. Do rozmowy dołączył Jack Swagger, pytając Eve czy ma chwilkę czasu. Chciał ją pocałować, ale ta przyłożyła mu z klasycznego „liścia”, a zaskoczony All American-American wycofał się w nieznanym kierunku.

Po reklamach w ringu już zarówno Gail Kim, jak i Beth Phoenix. Kto zawalczy z Trish Stratus na ReVolution? Zaraz się przekonamy

Walka nr 2: Gail Kim vs Beth Phoenix

Na początek panie zaserwowały nam ładny pokaz technicznego wrestlingu. W końcu Beth wykorzystała przewagę fizyczną i wykonała Scoop Slam. Odpowiedź Gail była błyskawiczna – przy Irish Whipie rywalki, zaskoczyła ją Hurricanraną. Po chwili obie wylądowały poza ringiem, gdzie sprytniejsza okazała się Glamazonka, nadziewając Kim na barierki. To pozwoliło Phoenix przejąć inicjatywę, Beth popisała się choćby Exploder Suplexem, Slingshot Suplexem czy Canadian Backbreakerem. Przy próbie Military Press Dropu Gail wyswobodziła się i dwukrotnie powaliła przeciwniczkę Dropkickiem. Do tego Hurricanrana, Neckbreaker oraz Springboard Crossbody – 2 count. Kim wskoczyła na liny, ale ponieważ Glamazonka do niej dołączyła, doszło do wymiany ciosów. Ostatecznie górą okazała się Gail, wykonując Tornado DDT! Chwila odpoczynku dla pań, ale Kim podniosła się szybciej, wyczekała rywalkę i w znakomity sposób założyła Christo! Beth szamotała się i w bólach oraz cierpieniu uwolniła się i wymierzyła Wheelbarrow Suplex. DDT. Nie! Kontra od Gail i Flatliner. Pochodząca z Korei zawodniczka już wyraźnie zmęczona udała się na liny i szykowała się do Crossbody, lecz Phoenix złapała ją w locie i wykonała potężny Backbreaker! Na dodatek Glam Slam, 1...2...3! Beth pretendentką do pasa Womens!

Glamazonka zaatakowała swoją rywalkę po walce i wyrzuciła ją z ringu. Miała zamiar wykonać Gorilla Press Slam na schodki, ale wówczas Gail na pomoc przybiegła Womens Champion – Trish Stratus. Rozpoczął się brawl, który zwycięsko zakończyła mistrzyni, wykonując Chick Kick!

Somebody gonna get their wig split.

Somebody gonna get their wig split

MARK HENRY: Już zaraz stanę do walki z... z kim ja walczę? Nawet nie wiem. W każdym razie ten pojedynek jest w ramach jakiegoś turnieju. Podobno jego zwycięzca zawalczy o pas Hardcore na PPV. Pytam się – po co? Po co, w jakim celu, organizowany jest jakiś idiotyczny turniej, jeśli jedyny wiarygodny, przyszły Hardcore Champion, World Strongest Man Mark Henry jest tutaj? Zbędna strata czasu. Widzieliście co tydzień temu zrobiłem z kimś znanym jako Titus O' Neill? Jeśli nie, to zafunduję powtórkę na kimkolwiek, kto ośmieli się zbliżyć do mnie. Wszyscy wiedzą, że należy mi się respekt. Udowodnię to na ReVolution, gdzie nie tylko zostanę mistrzem Hardcore, ale również zniszczę mojego przeciwnika – nie ważne kto nim będzie.

Check one two, awww yeah!

Uhhh! Get on your knees!

Get down on your knees!

I'll bring you to your knees!

On your knees!

Walka nr 3, RAW HC Tournament ½: Mark Henry vs Jack Swagger

Zgodnie z przewidywaniami, Henry rzucił się bez wahania na swojego rywala. Swagger szybko wyleciał z ringu, gdzie został wrzucony w barierki, a także „zaliczył” schodki. Mark nie przejmował się tym, że może zostać wyliczony i bez pardonu atakował przeciwnika. W końcu sędzia doliczył do dziesięciu, ogłaszając podwójny count-out. Wściekły World Strongest Man chciał pokazać arbitrowi, co o nim myśli, ale na titantronie pojawił się Triple H, oznajmiając, że tak być nie może i walka ma być kontynuowana. Henry z zadowoleniem pokiwał głową i zaczął ostentacyjnie bić brawo, ale wówczas z zaskoczenia rzucił się na niego jego rywal. Jack mimo kłopotów powalił dużo większego przeciwnika i założył nawet Ankle Lock, lecz Mark szybko się uwolnił, a następnie wymierzył potężny Clothesline. Irish Whip, Corner Splash i Shoulder Block! Próba Splashu nieudana i Henry zainkasował low boota. Swagger wykorzystał sytuację i wykonał Vader Bomb. Powtórzył tą akcję dwukrotnie, lecz nie starczyło to na pinfall. Znów Ankle Lock, ale ponownie WSM wydostał się, a następnie popisał Vertical Suplexem. Running Powerslam i 2 count. Mark wyniósł Jacka na plecy, ale ten niespodziewanie założył Sleeper Hold. Henry szybko jednak zrzucił go, a po chwili wykonał World Strongest Slam! Na dokładkę Splash i najsilniejszy człowiek świata ląduje w finale turnieju RAW.

Na zapleczu Scott Stanford zaczepił Hart Dynasty, którzy bardzo chętnie wypowiedzieli się. Kanadyjczycy uznali, że fakt, iż nie mają zaplanowanej walki na dzisiejszą galę, to niebywały skandal. Jako najlepsi z rodu Hartów, powinni być tu traktowani należycie. Zamiast nich, walczą osoby pokroju Primo. To oni w tej chwili zasługują na Tag-Team Championship i domagają się walki. Do rozmowy dołączył Triple H, który stwierdził, że Hartowie na razie nie mają na co liczyć, tylko pokazać swój domniemany kunszt i zasłużyć na to, czego żądają.

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

RANDY ORTON: Przybyłem dzisiaj tutaj, by podzielić się wspaniałą wiadomością. Tak, właśnie dlatego zaszczycam was swoją obecnością, choć równie dobrze, w tej chwili mógłbym zajmować się czym innym. Takiej okazji nie mogłem jednak przepuścić. Chcę, aby wszyscy dowiedzieli się o tym, co zrobiłem ZNÓW temu nieudacznikowi Christianowi. WWE Universe, widziałem wasze podniecenie, gdy zapowiedziano powrót tego sukinsyna i gdy wchodził on powoli do ringu. Nie spodziewał się tego, że go zaatakuje. Widać, że jest to kompletny idiota. Żmija znów ukąsiła i ukąsi jeszcze nie raz. Możecie być pewni, że każdy kto stanie na mojej drodze, będzie drżał. Już za chwilę zawalczę z kolejnym fałszywym gnojem tej federacji – Reyem Mysterio. Podobno to przyjaciel Christiana – może zechce do niego dołączyć w szpitalu? W końcu... we dwóch było by im raźniej. Rey, zapraszam. Chyba się nie boisz?

Booyaka. Booyaka. 619

Booyaka. Booyaka. That's my pueblo.

Booyaka. Booyaka. 619

Booyaka. Booyaka. Rey Mysterio!

Walka nr 4: Randy Orton vs Rey Mysterio

Randy postanowił pobawić się z rywalem w psychologiczne gierki i wyszedł z ringu. Wydawało się, że Viper chce zostać odliczonym, ale przy „dziewięć” wrócił do środka, lecz tylko po to, by znów wyjść. W końcu Mysterio nie wytrzymał i zabrał się za przeciwnika, popychając go na barierki. Do tego Seated Senton z krawędzi ringu, a już w ringu Springboard Crossbody. Meksykanin nie przeważał zbyt długo, bo choć wykonał Headscissors, to Hurricanrana została skontrowana na Powerbomb. Orton ruszył do ataku i po serii Clothesline' ów, wymierzył Snap Scoop Powerslam oraz Gutwrench Neckbreaker. Następnie Rope-Hung DDT i próba RKO! Zablokowana, ale udany za to Inverted Headlock Backbreaker. Randy zaprezentował nam swoje nowe kombo – Butterfly Suplex, Butterfly Backbreaker oraz Butterfly DDT. Over-drive, ale kontra i Reverse Swinging Tornado DDT od Reya! Po chwili Springboard Crossbody + Moonsault + Leg Drop – 2 count! Irish Whip w narożnik, a tam Super Frankensteiner. Następnie próba 619, nie udana, ale Orton z kolei nie dał rady z Gutwrench Powerbombem. W końcu Mysterio w niesamowity sposób posłał przeciwnika na liny i wreszcie pomyślnie wymierzył 619! Rey szykował się do Splashu, lecz z narożnika zrzucił go John Cena, który zjawił się z trybun i doprowadził do dyskwalifikacji.

Zwycięzca przez DQ: Rey Mysterio

Cena kontynuował atak na luchadora i wykonał mu Spinning Side Slam oraz sit-out Spinebuster. Po chwili podniósł obolałego Reya i dołożył Island Driver! John poprosił o mikrofon, ale został zaskoczony RKO od Ortona! Viper sam wziął mikrofon i oznajmił, że zrobił dokładnie to, co mówił. Nie ważne kto stanie na jego drodze, ważne, żeby został ukąszony!

Po reklamach Matt Striker zapytał Alberto del Rio, jak się czuje przed swoją pierwszą oficjalną walką jako członek rosteru RAW. Meksykanin oznajmił, że nie jest to nic specjalnego – po prostu czyni kolejny krok, by spełniło się przeznaczenie. Teraz głupi Amerykanie wolą mówić o CM Punku, Johnie Morrisonie, Reyu Mysterio oraz Johnie Cenie, zamiast skupić się na nim. To jednak się zmieni, gdy Essence of Excellence zostanie World Heavyweight Championem.

SOS, I hear them callin'

American Dragon, SOS!

Kofi Kingston i Daniel Bryan, przy nowej, zmiksowanej muzyce wychodzą na ring i czekają na swoich rywali!

Ja prinjos tebe bol

Essence of Excellence, Realeza!

Walka nr 5: Kofi Kingston & Daniel Bryan vs Vladimir Kozlov & Alberto del Rio

Kofi i Daniel rozpoczęli ze sporym animuszem. Kozlov trafił do defensywy, inkasując m.in. Missile Dropkick od Bryana, czy High Crossbody od Kingstona. W końcu jednak uniknął Boom Dropu, wystawiając kolana i zmienił się z Alberto. Meksykanin chciał pokazać się z jak najlepszej strony i popisał się Double Knee Armbreakerem, Leg Dropem, Enzuigiri czy Classiciem (Backstabber). Arystrokrata nie dał rady założyć Cross Armbreakera i otrzymał Calf Kick. Po chwili jednak zrewanżował się Kofiemu Bridging German Suplexem. Irish Whip w narożnik, del Rio posadził rywala na linach, jednak ten kopnął go i wymierzył Tornado DDT! Kingston w końcu dokonał upragnionej zmiany. Bryan ruszył do ataku, wykonując swoje kombo, zakończone Missile Dropkickiem. Del Rio wściekł się i podszedł do Kozlova, zmieniając się z nim. Wydawało się, że Meksykanin chce odpocząć, ale ten udał się na zaplecze, machając ręką. Zdezorientowany Władek nie trafił z Big Bootem i otrzymał Dragon Suplex! Po chwili Boom Drop od Kingstona, a na „deser” Bryan założył LeBell Lock, po którym Kozlov się poddał.

Zwycięzcy: Kofi Kingston & Daniel Bryan

Kofi i Daniel świętowali zwycięstwo, gdy zaatakowali ich członkowie grupy The Europeans, przeciwnicy na ReVolution, a zarazem mistrzowie TT – Sheamus oraz Drew McIntyre. Rozpoczął się brawl, który wygrała Brytyjska mieszanka. Ostatecznie Celtic Warrior poczęstował Bryana Brogue Kickiem, a Kingston otrzymał Scottish Drop (Double Underhook Powerbomb) od McIntyre' a.

Na zapleczu Scott Stanford zapytał Alberto del Rio o powód jego zachowania. Meksykanin odpowiedział, że jako przyszły World Heavyweight Champion nie ma zamiaru tracić czasu na głupie walki tag-team, bo ma lepsze rzeczy do roboty. Dodał, że prawdziwy debiut nastąpi za tydzień, gdy zmierzy się w Single Matchu z Amazing Redem. Del Rio skierował się do swojej szatni, a na swojej drodze napotkał CM Punka! Obecny World Champ stwierdził, że podoba mu się zachowanie Meksykanina, aczkolwiek jest on w jednym poważnym błędzie – nigdy nie da rady zdobyć pasa mistrzowskiego, kiedy to on, Mr. Straight Edge jest w jego posiadaniu. Arystokrata odparł, że na Punka również nie ma zamiaru tracić czasu i odszedł.

Czas na Main Event gali! Starcie tag-team pomiędzy mistrzami (WH i IC), a pretendentami do tych pasów!

I am perfection

Perfection

So take your best shot

Give it all you got

Show me love

Even through the darkest days.

This fire burns always.

This fire burns always.

-----------------------------

Man of Fire, Kane!

Now Listen!

Come on!

Open your eyes and see!

Walka nr 6: World Heayvweight Champion CM Punk & Intercontinental Champion Dolph Ziggler vs Kane & John Morrison

Morrison niepewnie spojrzał na Kane' a, gdy ten zdecydowanym gestem pokazał, że to on chce zacząć tą walkę. To był dobry pomysł, bo Ziggler nie dał rady powalić Big Red Monstera i sam zainkasował Uppercuta. Na dokładkę Powerslam i low Dropkick. Kane wpuścił Johna, który żwawo ruszył do ataku. Wprawdzie wykonał Calf Kick, ale Dolph skontrował Suplex na swój własny. Guru of Greatness trafił do defensywy, w której heelowy team trzymał go spory czasu. JoMo otrzymał takie akcje jak Butterfly Backbreaker, Springboard Clothesline czy DDT od Punka, a także X Factor oraz Leg Drop Bulldog od Dolpha. W końcu jednak Szaman Seksu uniknął Dropkicku i po wymierzeniu Straight Edge Warriorowi Standing Moonsault Side Slam dokonał zmiany. Kane wkroczył do ringu i łatwo poradził sobie z próbującym zaatakować go Punkiem, a następnie wykonał Running Powerslam. Zdenerwowany i na pewno przestraszony World Champion podbiegł do swojego narożnika i dokonał zmiany. Ziggler ostrożnie wszedł do ringu, ale na start zainkasował Vertical Suplex, a po chwili Flying Clothesline. Próba Chokeslamu zablokowana i Sleeper Hold od Dolpha! Kane został zaskoczony, ale w końcu popchnął rywala w narożnik, gdzie po wymianie ciosów wykonał Superplex. Punk przerwał pinfall, za co został wyrzucony z ringu. Tymczasem Ziggler został odliczony po kombinacji Chokeslam + Starship Pain.

Zwycięzcy: Kane & John Morrison

RAW zostało zakończone widokiem tauntujących triumfatorów. Do ReVolution już została tylko jedna czerwona gala!

Tag Team Championship: The Europeans [Drew McIntyre & Sheamus] © vs Daniel Bryan & Kofi Kingston

• 3 tygodnie później...

http://3.bp.blogspot.com/-SR9hq9iJs1k/TYOS3Fl5EpI/AAAAAAAAAAQ/TqSO6Ax52QY/s1600/wwe-smackdown-logo.jpg

Dark match: Trent Barreta pokonał Davida Otunge po kombinacji Dudebuster DDT + Corkscrew Splash

Trzecie Smackdown w drodze do ReVolution czas zacząć! Przy stoliku komentatorskim Josh Mathews i Michael Cole, a także gość specjalny – Scott Stanford. Trio przywitało wszystkich, a Cole oznajmił, że szykuje się wspaniała gala. Poznamy finalistów turnieju Smackdown HC – Alex Riley zmierzy się z Sin Carą, a w starciu gigantów Mason Ryan podejmie Big Showa. Nie zabraknie także pięknych pań. A w Main Evencie WWE Champion Wade Barrett, któremu towarzyszyć będzie grupa Europeans, zmierzy się z członkiem rosteru RAW Danielem Bryanem. American Dragona wspierać będą jego tag-team partner Kofi Kingston oraz pretendent do WWE Championship Evan Bourne. A kto otworzy show? Właśnie on, niesamowity high-flyer, Evan „Air” Bourne!

Some are Born to fight

Some Are Born to seen

I was born to light the fire

All that you fear

Some are Born to fight

I was Born,I was Born to win!

EVAN BOURNE: Mam przyjemność otworzyć kolejne show Smackdown! Do PPV ReVolution zostało półtora tygodnia. Tyle dzieli mnie od pierwszej walki w karierze, której stawką będzie WWE Championship. Mam niepowtarzalną szansę. Muszę jednak uważać na całą grupę Europeans, która tydzień temu, po wygranej walce Six-Man Tag Team zaatakowała mnie oraz moich dobrych przyjaciół – Kofiego Kingstona i Daniela Bryana. Wiem, że na PPV będę musiał włożyć wszystkie swoje siły, by zwyciężyć. Nie będzie to łatwe, aczkolwiek dzięki waszemu dopingowi na pewno pójdzie mi lepiej. Za to już zaraz stoczę walkę z The Mizem. Jest to groźny przeciwnik, ale oczywiście do pokonania. Dzisiaj uczynię kolejny krok, by zostać WWE Championem, co spełniło by moje marzenia.

The Europeans Team

Europe

Europe

Goooo!

WWE Champion – Wade Barrett wraz z Williamem Regalem przerywają przemowę Evana!

WADE BARRETT: Znowu jestem zmuszony przerwać jakiemuś sukinsynowi niszczenie mojego show. Dokładnie tak samo było przed tygodniem. Evan, zastanów się, co za brednie tutaj wygadujesz. Czy ty byłbyś w stanie pokonać mnie? Nie. Jesteś małym gnojem, który uważa się za boga, bo ma po swojej stronie tych wszystkich fałszywych Amerykaninów na trybunach. Gdyby tacy ludzie dopingowali mnie, wolałbym spakować manatki i wracać, skąd przybyłem. Teraz radzę ci spieprzać z tego ringu, bo jeśli nie, to raczej nie staniesz do walki ani z The Mizem, ani ze mną.

WILLIAM REGAL: Tydzień temu mówiłeś coś o szacunku do mnie. Kim jesteś, żeby cokolwiek mówić o mnie, osobie, która siedzi w tym biznesie od lat? Wspominasz o niepowtarzalnej szansie zdobycia WWE Championship. Coś ci się we łbie poprzewracało. Jako doświadczony zawodnik widzę, że cała moja grupa, najsilniejsza w historii wrestlingu, może łatwo skopać ci dupę.

Teddy Long pojawił się na titantronie i nakazał Brytyjczykom wrócić za kulisy, ponieważ Bourne ma teraz walkę i nikt nie będzie przeszkadzał w prowadzeniu show, tak jak jest zaplanowane.

Aaaaaaaaaweeeeeesoooooomeeeeee!!

I came to play

I came to play

There a price to pay

Time for you to get down on your knees and pray

Walka nr 1: Evan Bourne vs The Miz

Bourne użył swojego sprytu i chwilę dominował nad przeciwnikiem, lecz nie trafił z Springboard Dropkickiem i zarobił Inverted Snap DDT. Miz przejął inicjatywę, popisując się m.in. Big Bootem, Awesome Clotheslinem czy Flatlinerem. Evanowi udało się skontrować w locie Suplex na Crossbody, a na dodatek lotnik dołożył Standing Shooting Star Press. To dało 2 count, tak samo jak połączenie Headscissors z DDT. Po leaping knee Bourne wszedł na liny z zamiarem wykonania finishera, ale Miz do niego dołączył i po dosyć długiej wymianie ciosów wymierzył Superplex! Na pinfall jednak ta akcja nie starczyła, podobnie jak low big boot. Awesome One wykonał kombo Irish Whip + Clothesline + Diving Clothesline, a następnie udało mu się wykonać Reality Check! Tylko fakt, że Evan złapał się lin pozbawił Miza triumfu. Skull Crushing Finale nieudany i po chwili Pele Kick od pretendenta do WWE Championship. Running Tornado DDT, Standing Moonsault i Springboard Leg Drop – 2 count. Bourne po serii kicków miał zamiar popisać się Hurricanraną, lecz Miz skontrował to na Powerbomb. Niespodziewanie to nie starczyło na pinfall, więc Mr. Awesome chciał zakończyć sprawę poprzez Mizard of Oz, ale Evan z zaskoczenia popisał się Roundhouse Kickiem! Ogłuszony Miz padł na matę, a lotnik wszedł na liny i po AirBourne odliczył rywala.

Zwycięzca: Evan Bourne

Po reklamach Evan spotkał na zapleczu Kofiego Kingstona i Daniela Bryana. Otrzymał gratulacje, a następnie stwierdził, że oczywiście będzie razem z Kofim w narożniku Daniela podczas Main Eventu. Kingston dodał, że muszą być bardzo czujni, bo Europeans mogą być wszędzie. Bryan poradził mu wyluzować się, gdyż rozmawiał z Teddym Longiem i jeśli zostaną zaatakowani przez Europejczyków – tamci poniosą surowe sankcje.

Ancient Spirit

Czas na drugą dzisiaj walkę, półfinał turnieju Smackdown HC. W ringu już Sin Cara, a jego rywalem będzie Alex Riley!

Say it to my face!

Should've been a man, but you don't know how

Play your hand you lost, but it's too late now

Have to pay the price for things you've said, yeah!

Walka nr 2, Smackdown HC Tournament ½: Sin Cara vs Alex Riley

Po gongu obaj zawodnicy wymienili uścisk dłoni, jako znak szacunku i tego, że ta walka będzie czysta, uczciwa i bez naginania zasad. Alex wygrał starcie siłowe i po chwili udało mu się nawet wykonać Clothesline, lecz przy ponownej próbie, Sin Cara w niesamowity sposób nad nim przeskoczył i po chwili poczęstował go Hurricanraną. Meksykanin pokazał nam swój niemały kunszt wrestlerski, wymierzając choćby Standing Shooting Star Press czy Springboard Crossbody. Riley w końcu jednak przy próbie Moonsaultu rywala sprytnie wystawił kolana, sprawiając, że luchador się na nie nadział. Alex ruszył do ataku i popisał się Butterfly DDT, Powerslamem, Spinebusterem czy Cobra Clutch Slamem. Na uzyskanie pinfallu to było za mało, więc Riley wyniósł przeciwnika w pozycji Fireman' s Carry z zamiarem wykonania TKO, lecz Sin Cara skontrował to na Crucifix, 2 count. Meksykanin wymierzył świetny Springboard 360 arm-drag, Mayorane, ale przy próbie akcji z narożnika nadział się na Dropkick! Alex dołożył Impaler DDT, lecz niespodziewanie uzyskał tylko 2 count! Pumphandle Slam, ale nie, znakomita kontra i DDT od Sin Cary! Meksykanin już na linach i Frog Splash, 2 count! La Mistica zablokowana i Facebreaker w wykonaniu Rileya. Na dokładkę TKO! 1...2...3!

Zwycięzca: Alex Riley

Alex pomógł wstać Sin Carze i pogratulował mu dobrej walki. Meksykanin udał się na zaplecze, a finalista turnieju HC Smackdown poprosił o mikrofon.

ALEX RILEY: Jak wiecie, nazywam się Alex Riley. Gdy dwa tygodnie temu zadebiutowałem na Smackdown, czułem, że spełniam swoje kolejne marzenia. Na dodatek robię to dla was, fanów. Jestem na dobrej drodze, by zdobyć pas Hardcore. W końcu by dostać się na PPV muszę pokonać zwycięzce pojedynku Mason Ryan vs Big Show, a ewentualnie na samym ReVolution mogę spodziewać się Marka Henry' ego. To groźny przeciwnik, ale na razie nie ma co spekulować. Już za tydzień mam nadzieję na kolejny krok w drodze do pierwszego mojego pasa w WWE!

Po reklamach czas na walkę kobiet! W ringu już Layla, a jej rywalką będzie Gail Kim

Walka nr 3: Layla vs Gail Kim

Zgodnie z oczekiwaniami na początku otrzymaliśmy tradycyjną szarpaninę. W końcu Gail popchnęła rywalkę w narożnik, gdzie wykonała Dropkick. Do tego próba Sunset Flip w odbiciu od drugiej liny, ale panie się przerolowały i Layla wymierzyła low Elbow. Sędzia odciągnął Brytyjkę od przeciwniczki, bowiem ciągnęła ją za włosy. Irish Whip został skontrowany i Lay z dużą siłą uderzyła w narożnik. Na dokładkę otrzymała Back Suplex, a po chwili Springboard Crossbody! Suplex w wykonaniu Kim nieudany i DDT od Layli! 2 count. Brytyjka wyrzuciła Gail za ring i tam chciała wrzucić ją w stalowy słupek, lecz ostatecznie sama się nadziała! Kim wrzuciła ją do ringu, gdzie wykonała Slingshot Suplex. Następnie wyczekała, aż Lay się podniesie i wskoczyła jej na plecy, zakładając Christo! Angielka z trudem zrzuciła rywalkę z pleców, ale w narożniku otrzymała Pendulum Kick oraz Missile Dropkick z trzeciej liny! Fani nagrodzili Gail gromkimi brawami, a ta postanowiła pójść za ciosem i wykonać Eat Defeat, lecz Layla zablokowała finisher i popisała się Snap Suplexem. Do tego X Factor i Lay-Out, nie! Roll-up od Gail, 1...2..., roll-up od Lay, 1...2...3!

Zwyciężczyni: Layla

Layla zaatakowała Gail po walce, ale na pomoc Kim przybyła AJ Lee, która pozbyła się Brytyjki z ringu.

Na zapleczu Jack Korpela przedstawił swojego gościa – Cody' ego Rhodesa, który na ReVolution zmierzy się w United States Title Matchu z Tedem DiBiasem. Cody zapytany o swoje szanse, spytał Jacka, czy ten robi sobie jaja, czy też pyta na poważnie. Rhodes pokręcił głową i stwierdził, że szanse Teda na obronę tytułu wynoszą 0. Cody polecił przyszłemu rywalowi schowanie się we własnym domu i nie wychodzenie z niego. Ludziom zrobi się lepiej, gdy nie będą musieli widzieć twarzy DiBiasego. Jeśli Ted nie miałby zrobić co ze swoim pasem, to Rhodes jest chętny. Gdyby mistrz stanął jednak do walki z nim, Cody spokojnie go pokona. 1...2...3 będzie muzyką dla jego uszu, podobnie jak ogłoszenie, że jest mistrzem US. Rhodes sparodiował Tony' ego Chimela - „Is your winner and the new United States Champion – Cody Rhodes”. Na odchodne pretendent dodal, że zaraz rozprawi się z Yoshim Tatsu.

Reklamy, a po nich czas na walkę o której mówił Cody. Czy spełni on swoje obietnice? Zaraz się przekonamy

Walka nr 4: Yoshi Tatsu vs Cody Rhodes

Krótki pojedynek, w którym Rhodes robił niemalże co chciał ze swoim rywalem. Już na początku pozbył się rywala z ringu, a następnie wrzucił go w barierki. Już w kwadratowym pierścieniu pokazał ładne kombo Suplexów (Fisherman, German, Northern Lights), a na dokładkę dorzucił Thugnificent. Atak w narożniku nieudany i Yoshi wykonał Heel Kick z trzeciej liny, który jednak nie dał pinfallu. Ujrzeliśmy kombo Corner Double Knee – Rolling Snapmare – Shoot Kick, ale Tatsu znów uzyskał 2 count. Roundhouse Kick nieudany i Alabama Slam od Rhodesa. Cody dorzucił do tego Wheelbarrow Suplex oraz Silver Spoon DDT, a walkę zakończył po kombinacji Beautiful Disaster + Cross Rhodes.

Zwycięzca: Cody Rhodes

Jack Korpela bezskutecznie chciał na zapleczu porozmawiać z Masonem Ryanem. Ten wziął mikrofon dziennikarza i rzucił nim w ścianę.

Welsh

Strong

Power

Weeeeeeell, it' s a Big Show!

It's a big bad show tonight

Ah, yeah, it' s a Big Show!

Walka nr 5, Smackdown HC Tournament ½: Mason Ryan vs Big Show

Typowe starcie gigantów. Starcie siłowo było bardzo wyrównane, ale górą okazał się jednak World Largest Athlete, który powalił rywala mocnym Shoulder Blockiem. Po chwili Ryan odpowiedział potężnym running Clotheslinem. Mason dość niespodziewanie przejął inicjatywę, sprzedając przeciwnikowi Big Boota i po chwili dzięki sprytnemu zagraniu Walijczyka, Show wylądował na macie. Ryan wykonał serię Elbow Dropów oraz Back Neck Kick. To oczywiście na pinfall nie starczyło, ale Brytyjczyk skutecznie osłabiał lewą nogę rywala. Mason popisał się potężnym wejściem barkiem w narożniku, lecz nie dał rady wykonać Backdropu i załapał się na Clothesline. Big Show ruszył do ataku, wykonując Suplex, Powerslam, Hog Leg oraz Spinebuster. 2 count nie zadowoliło olbrzyma, więc szykował się do Speara. Nadział się jednak na narożnik i po chwili wypadł z ringu. Na rampie rozpoczął się brawl, a sędzia spokojnie odliczał do dziesięciu. W końcu przy „osiem” Mason uniknął ataku przeciwnika i Big Show z wielką siłą uderzył w barierki, które się zawaliły. Tymczasem Ryan bez problemu zdążył wrócić do ringu i wygrał przez count-out!

Na zapleczu Rosa Mendes bawiła się swoim iPhonem, gdy zjawił się Cody Rhodes. Zanim Cody zdążył cokolwiek powiedzieć, Rosa zamknęła mu drzwi przed nosem.

No one can see me and

I've lost all feeling and

I know I won't die alone

I'll stop you from breathing and

all your deceiving and

this house is not my home

CURT HAWKINS: Przestańcie do cholery buczeć. Zamknijcie się! Dajcie się wypowiedzieć komuś, kto powie prawdę, a nie słodzi i słodzi takim idiotom jak wy, pajace, nazywające się WWE Universe. To osoby pokroju mnie utrzymują tą federację przy życiu i sprawiają, że ktoś chce to oglądać. Wiem, wolelibyście ujrzeć tu teraz tego frajera Zacka Rydera, ale na szczęście ten sukinsyn nie ma dziś zaplanowanej walki. Powinien żałować, bo czas, żeby odliczał dni do swojego ostatniego pojedynku w karierze, w którym zmierzy się ze mną na ReVolution. Nie tylko pokonam gościa, który był kiedyś moim przyjacielem, a okazał się gnojem, nic nie potrafiącym. Zniszczę go, zakończę jego karierę i zakończę erę idiotów pokroju właśnie jego!

I’ve had enough, I’m taking you down

Taking you down

I’ve had enough, I’m taking you down

Taking you down

Walka nr 6: Curt Hawkins vs US Champion Ted DiBiase

Curt wyciągnął do Teda rękę, ale zgodnie z przewidywaniami był to podstęp. Mistrz US wylądował na macie i zarobił Fist Drop. Hawkins następnie wykonał Exploder Suplex, ale po chwili nie trafił z Corner Clotheslinem i zainkasował Belly to back Suplex. DiBiase ruszył do ataku, popisując się bardzo ładnym Calf Kickiem, czy Pumphandle Slamem. Akcja przeniosła się poza ring i o mało co nie doszło do podwójnego count-outu. Już w środku Curt próbował z zaskoczenia wykonać school boy, ale Ted nie dał się zaskoczyć i wykonał Dropkick. Do tego Side Slam oraz seria Elbow Dropów – 2 count. Dream Street zablokowane i Flatliner od Hawkinsa! Do tego dwukrotnie Neckbreaker i w drodze Heat-Seeking Elbow. Jest! 1...2...kickout. Curt nie mógł uwierzyć, że nie było „trzech” i zaczął kłótnie z sędzią. Arbiter pozostał jednak nieugięty. Gdy Hawkins się obrócił, z zaskoczenia otrzymał Jumping Lariat! Curt złapał się lin, dlatego też nie został odliczony. Następnie uniknął Vertical Suplexu, w powietrzu uwalniając się i wymierzając następnie Double Knee Backbreaker. Curter. Nie! W ostatniej chwili Ted się odsunął i wykonał Cobra Clutch legsweep! W drodze Dream Street, próba nieudana, kontra, ale Curter także bez powodzenia i z zaskoczenia Pumphandle Powerbomb od DiBiasego! 1...2...3!

Zwycięzca: Ted DiBiase

Gdy Ted świętował zwycięstwo, z zaskoczenia zaatakował go Cody Rhodes. Mistrz zainkasował uderzenie swoim własnym pasem, ale przed Cross Rhodes uratował go Zack Ryder. Do tego wszystkiego próbował włączyć się jeszcze Hawkins, ale wyleciał z ringu.

Na zapleczu Teddy Long rozmawiał z Curtem Hawkinsem oraz Codym Rhodesem i poinformował ich, że za tydzień zmierzą się w tag-team matchu z Zackiem Ryderem i Tedem DiBiasem! Gdy Curt oraz Cody odeszli, zjawił się Randy Orton. Teddy Long oznajmił, że w związku z atakiem Ortona na Christiana w zeszłym tygodniu, Captaina Charismy zabraknie na Smackdown przez najbliższy czas. Ten atak jednak nie ujdzie Viperowi płazem. Na Velocity zmierzy się w Gauntlet Matchu – by zwyciężyć, będzie musiał odliczyć aż pięciu rywali. Kto nimi będzie, Randy dowie się na samej gali. Orton próbował dyskutować, ale Teddy dodał, że powinien być mu wdzięczny, gdyż mówiło się nawet o zawieszeniu Żmiji na miesiąc.

The Europeans Team

Europe

Europe

Goooo!

Czas na Main Event Smackdown! Do ringu w towarzystwie Williama Regala oraz Tag-Team Championów Sheamusa & Drew McIntyre' a podąża WWE Champion – Wade Barrett.

SOS, I hear them callin'

American Dragon, SOS!

Jego rywalem będzie wychodzący razem z Evanem Bournem i Kofim Kingstonem, Daniel Bryan!

Walka nr 7: WWE Champion Wade Barrett w/ The Europeans vs Daniel Bryan w/ Evan Bourne & Kofi Kingston

Bryan pokazał na początku sporo znakomitych technicznie akcji, ale w końcu przewaga fizyczna wzięła górę i Barrett wykonał potężny Clothesline. Anglik nie trafił jednak z Big Bootem i po chwili wylądował poza ringiem. Daniel wziął rozbieg i wymierzył niesamowite Over The Tope Rope Suicide Dive! Fani nagrodzili go gromkimi brawami, a za ringiem powstało zamieszanie, bowiem Sheamus chciał zaatakować Bryana, lecz przeszkodził mu w tym Kingston. W końcu dwójka walczących wróciła do kwadratowego pierścienia, gdzie Wade zainkasował serię low kicków zakończoną High Kickiem. Daniel wszedł na liny i po chwili popisał się Missile Dropkickiem. Ta akcja dała mu 2 count, podobnie jak Cravate Suplex. W końcu Barrett uniknął Shining Wizard i ruszył do ataku. Big Boot, Powerslam, Backbreaker, Fisherman Suplex i running knee – to kombo dało Anglikowi 2 count. Mistrz nie trafił z Corner Splashem i po chwili otrzymał potężne High Knee! Barrett padł na matę, a Bryan założył LeBell Lock! Wydawało się, że będzie koniec, ale Wade z pomocą McIntyre' a doszedł do lin. Po chwili zablokował Dragon Suplex i wykonał Spinning Side Slam! Po chwili Diving Elbow Drop z drugiej liny, po którym Bryan przerolował rywala i o mało co nie uzyskał pinfallu. Daniel szykował się do Guillotine Choke, lecz do ringu wszedł Sheamus. Gdy sędzia zajmował się Irlandczykiem, Wade uderzył Bryana swoim pasem mistrzowskim, podanym przez Drew. Następnie wymierzył Wasteland i odliczył rywala.

Zwycięzca: Wade Barrett

Bourne i Kofi wyciągnęli z ringu Bryana, by uchronić go przed dalszym atakiem, a Europejczycy świętowali zwycięstwo Wade' a.

• 2 tygodnie później...

Zdecydowałem się na opisywanie samych końcówek walk. Tak, wiem, że to nie ulepszy diary, aczkolwiek dzięki temu gale będą wydawane częściej niż by były w razie długich walk. Mam nadzieję, że zwrócicie uwagę na storyliny, feudy, speeche i ogólny poziom federacji. Liczę na komentarze, a tymczasem zapraszam na ostatnie RAW w drodze do ReVolution!

Dark match: Richie Steamboat pokonał Primo po Float-Over Neckbreakerze

Jerry Lawler w duecie z Jimem Rossem powitali fanów na ostatnim RAW przed Pay-Per-View ReVolution. A co nas dzisiaj czeka?

- Mark Henry zmierzy się z R-Truthem o prawo pojedynku na PPV, którego stawką będzie Hardcore Championship.

- Kane ma coś do powiedzenia WWE Universe

- W Main Evencie wielkie starcie tag-team: Rey Mysterio & John Morrison vs John Cena & CM Punk

Even through the darkest days, this fire burns, always

CM PUNK: Dobra, dobra, wyłączcie tam muzykę. Uszy mnie bolą, wiem, że theme takiego zawodnika jak ja powinno być przykładem dla wszystkich, ale nie dzisiaj. Przyszedłem powiedzieć kilka słów o tym, co czeka mnie w najbliższą niedzielę. Będę bronił swojego World Heavyweight Championship przeciwko Johnowi Morrisonowi? Piwo? Piwo? Piwo? Zabroniłbym picia tego trunku na galach, spójrzcie, dzięki temu, że jestem Straight Edge, nie piję, nie palę i jestem lepszy od wszystkich, obecnie posiadam ten jakże cenny pas mistrzowski. Ciekawe, czy ktoś będzie mi w stanie go odebrać, ale jedno jest pewne – nie mam zamiaru walczyć z kolejnymi pijakami i pajacami. Powt...

If you ask me for everything, I always answer … FUCK YOU

JOHN CENA: Punk. Zastanów się co ty wygadujesz. Spójrz na mnie, nie dalej jak trzy tygodnie temu olałem tych wszystkich dupków i hipokrytów na trybunach, a ty próbujesz coś im wbić do głowy? To nierealne. Niektórzy są zbyt dużymi idiotami, by pojąć proste rzeczy. Tak jak Rey Mysterio – ten mały gnojek nie może zrozumieć, że już za kilka dni zostanie wysłany do szpitala. Oh, jakie to przykre, że tylu małych fanów będzie płakać na trybunach. Kiedyś ja się tym przejmowałem, ale teraz mam to w dupie. Liczę się tylko ja i...

CM PUNK: John, widzę, że naszła spora zmiana u ciebie, może wypiłbyś coś bezalkoholowego? Zmień swój styl życia, a będziesz jeszcze lepszym człowiekiem niż obecnie. Zmień styl życia na Straight Edge! Stań się lepszy, silniejszy duchem i ciałem.

JOHN CENA: Wybacz Punk, ale nie interesuje mnie to. Mam swoje sprawy, między innymi zniszczenie Reya Mysterio za kilka dni. Na twoim miejscu skupiłbym się na obronie twojego pasa, choć wiadomo, że Morrison to osoba pokroju Reya – szmaciarz, hipokryta i kłamca, który swoim biadoleniem chce wzbudzić szacunek u tych idiotów na trybunach.

CM PUNK: Zapomnij na chwilę o Reyu, John. Masz obsesję na jego temat. Powinieneś wiedzieć, że dzisiaj musimy połączyć siły by zmierzyć się z osobami, o których mówiłeś. Mam nadzieję, że zapomnisz o Mysterio i skupisz się, by razem ze mną pokonać tą dwójkę. Później liczę, że nasze drogi się rozdzielą, bo nigdy cię nie lubiłem, byłeś takim samym lizusem i hipokrytem jak obecnie są Rey z twoim imiennikiem. Widzę, że się zmieniłeś i za to cię szanuję, aczkolwiek nakłaniam cię do zmiany sty...

JOHN CENA: Dobra, kończmy tą szopkę. Nie przekonasz mnie do swojego Straight Edge, bo mam to w dupie. Mogę zapomnieć na chwilę o tym, co kotłuje się w mojej głowie i w sumie mogę z tobą współpracować w dzisiejszym tag-team matchu, ale bądź pewny, że mogę zmienić swoje zdanie.

Cena rzucił mikrofon i wyszedł z ringu, a tymczasem Punk schylił się pod ring i wyciągnął trzy puszki pepsi. Dwie zostawił dla siebie, za to z ostatnią miał zamiar zrobić użytek i podszedł do Jima Rossa, proponując mu wypicie jej zawartości

Walka nr 1, RAW HC Tournament Final: Mark Henry vs R-Truth

Końcówka: Henry nie ustawał w swojej dominacji i po potężnym Irish Whipie chciał wykonać Clothesline, lecz Truth sprytnie uniknął tej akcji i wymierzył Pendulum Kick, a następnie dołożył Missile Dropkick. To nie dało rady powalić olbrzyma, ale Killings po serii kopniaków sprzedał Markowi Axe Kick. Czuł, że to nie starczy, więc wszedł na liny i popisał się Frog Splashem. Henry jednak podniósł się z ogromną siłą, wrzucając Trutha w narożnik. Nie trafił z Splashem, a po chwili zainkasował Shut Up! 1...2...kickout. Shining Wizard. Nie! Potężny Big Boot od Henry' ego. Truth zaczął krwawić, a Mark dwukrotnie wykonał World Strongest Slam, na „deser” częstując rywala Splashem i odliczając go.

Po reklamach w ringu już Kane, który chce powiedzieć coś do WWE Universe

KANE: Jak dobrze wiecie, nie zawsze trzymałem waszą stronę. Wzbudzałem u was grozę i strach. Niszczyłem ludzi, których uwielbiacie. Trafili oni do piekła, mojego piekła, miejsca, gdzie trafi w niedzielę Dolph Ziggler. Może wam, fanom, zdawać się, że będę potulnie przybijał wam piątki wchodząc do mojego ringu, ale nie liczcie na to. Pamiętajcie, że zwą mnie Big Red Monster – nie na darmo. Będę niszczył kogo zechcę i nie obchodził się z waszym zdaniem. Mimo tego wiele osób w tej federacji zasłużyło na szacunek, który im należy okazywać. Na pewno do tego grona nie należy Dolph Ziggler. Kim on jest? Co osiągnął? Pas będący w jego posiadaniu... Zaraz, zaraz. Nie warto tak mówić o Intercontinental Championship. Już niedługo PIEKIELNIE trudno będzie go zdobyć, bowiem to ja, Big Red Monster Kane zdobędę go i zmiotę Dolpha Zigglera z powierzch...

I am Perfection

DOLPH ZIGGLER: Kane, nazywasz siebie potworem? Przejdź od słów do czynów, w niedzielę okaże się czy uda ci się wygrać ze mną, z osobą perfekcyjną w każdym calu. Twoje słowa to stek bzdur. Za to proponuję ci wyzwanie, jeśli jesteś rzekomo wielki i straszny, to je przyjmij. Wpadłem na genialny pomysł, byśmy obaj wybrali sobie na dzisiaj rywala.

KANE: Możesz wystawić mi nawet cały roster naprzeciw mnie, a wszyscy oni trafią do piekła!

DOLPH ZIGGLER: Kane, „potworze”, oto twój rywal:

Ja, prinjos tebe bol

Walka nr 2: Kane vs Vladimir Kozlov

Końcówka: 1...2...kickout. Dwukrotne wykonanie Flying Clotheslinu nie starczyło Kane' owi na uzyskanie pinfallu. Próba Chokeslamu zablokowana i Iron Curtain. Nie! W ostatniej chwili kontra i Władek wleciał w narożnik. Potężny Corner Clothesline, na dokładkę Big Boot, po którym Kozlov wylądował poza ringiem. Kane wrzucił go w barierki, a po chwili, już w ringu dołożył Vertical Suplex. Big Red Monster wyniósł rywala na plecy, lecz ten zsunął się i wykonał Fallaway Slam. Big Boot, Backbreaker, Facebuster – za mało na pokonanie olbrzyma. W końcu Kozlov nie dał rady wymierzyć Iron Curtain i zainkasował Chokeslam. Kane' owi najwyraźniej to nie starczylo, bowiem dołożył Tombstone Piledriver. 1...2...3!

Zwycięzca: Kane

Na zapleczu Beth Phoenix została zaczepiona przez Michelle McCool, która powiedziała jej, że zaraz będą wspólnie walczyć przeciwko Womens Champion Trish Stratus i Natalyi. Beth odpowiedziała, że cieszy ją fakt współpracy z Michelle, podoba jej się to co robi. McCool stwierdziła, że mogłyby zawrzeć ciekawy pakt, ale Glamazonka odrzuciła propozyję, po tym jak Michelle oznajmiła, że to wszystko ma doprowadzić do zdobycia przez nią pasa Womens. Phoenix poradziła jej ubrać normalny strój, bowiem zaraz walka.

Walka nr 3: Beth Phoenix & Michelle McCool vs Trish Stratus & Natalya

Końcówka: Natalya po wykonaniu Michelle Tornado Clothesline przystąpiła do Sharpshootera, lecz McCool dotarła do lin i po chwili dokonała zmiany z Beth. Ta po raz drugi w tej walce powaliła Nattie poprzez Gorilla Press Slam, rzucając ją w narożnik. Slingshot Suplex! Następnie próba Glam Slam, jednak zablokowana i Small Package od Kanadyjki – 2 count. Natalya po uniknięciu Clotheslinu zmieniła się z Trish, a ta zaatakowała Irish Whipem, Stratus Splashem i Bulldogiem. Do tego Hurricanrana, 1...2...Michelle przerwała pin, za co Nattie wyrzuciła ją z ringu. Trish dokonała zmiany z partnerką, ale ta na starcie załapała się na Glam Slam, po którym została odliczona.

Zwyciężczynie: Beth Phoenix & Michelle McCool

Josh Mathews i jego goście, pretendenci do pasów tag-team – Daniel Bryan & Kofi Kingston. Daniel oznajmił, że są kilka dni od spełnienia marzeń i pokonania Drew McIntyre' a i Sheamusa. Zdają sobie sprawę, że będzie ciężko, bowiem ich rywale mają za sobą pozostałych członków grupy, ale nic ich nie powstrzyma. Kofi dodał, że zrobią wszystko dla fanów, którzy dzień w dzień ich dopingują, przychodzą, by patrzeć jak ich idole pokazują wspaniałe akcje. Bryan na koniec oznajmił, że nie ważne, czy Sheamus lub Drew zostaną odliczeni po Trouble in Paradise, czy któryś z nich będzie zmuszony się poddać – oni zrobią wszystko, by ku uciesze WWE Universe zdobyć Tag Team Championship.

Walka nr 4: Alberto del Rio vs Amazing Red

Końcówka: Alberto głodny pierwszego zwycięstwa na RAW po raz kolejny spróbował przypiąć przeciwnika, ale znów nie dał rady zwyciężyć. Poirytowany podniósł rywala i wykonał Irish Whip, lecz z zaskoczenia zainkasował Hurricanrane. Red poczuł swoją szansę i po Roundhouse Kicku wszedł na liny, skąd popisał się fantastycznym Corkscrew 450 Splashem! 1...2...kickout! Headscissors, Del Rio na linach i kapitalny Tiger Feint Kick (619 nad trzecią liną)! Springboard Red Alert, 1...2...znów kickout. To był koniec dobrej passy Reda, bowiem Code Red nieudane i German Suplex od Alberto. To nie wszystko – Double Knee Backbreaker, a na koniec Cross Armbreaker! Red nie miał wyboru i poddał się.

Zwycięzca: Alberto del Rio

Del Rio wziął mikrofon i przy buczeniu publiczności uderzył nim w twarz Reda

ALBERTO DEL RIO: Jak widzicie właśnie osoba nazywająca się Amazing Red została przeze mnie zdemolowana. Czemu ma on słowo Awesome w swoim nicknamie? To znaczy niesamowity, a on z pewnością taki nie jest. Dobra, zostawmy go, nie ma co tracić cennego czasu na takich ludzi. Głównym tematem w całym WWE powinien być przyszły World Champion – ja, Alberto del Rio. Zapowiadam, że z dzisiejszym dniem rozpoczynam marsz po World Heavyweight Championship. Nikt nie zatrzyma mnie na drodze do przeznaczenia. Nikt nie ma tyle pieniędzy, wspaniałych samochodów, charyzmy, umiejętności co ja. Nikt nie jest w stanie się równać z Essence of Excellence. To skandal, że nie mam zaplanowanej walki na ReVolution, ale aż tak się nie przejmuję – mój czas nadchodzi, jestem blisko sukcesu, osiągnięcia tego, co zamierzam. Już niedługo będę waszym World Heavyweight Championem, czy tego chcecie, czy nie!

=======================================================================

Już za tydzień... Rusza... Unikatowy... Niepowtarzalny... Sezon... NXT...6 PRO... 6 ROOKIES... 1 ZWYCIĘZCA... Dwa dni po ReVolution...

Oto rozkład Rookies-Pro:

Hunico - Rey Mysterio

Xavier Woods - R-Truth

Bo Rotundo – Justin Gabriel

Peter Orlov – Vladimir Kozlov

Seth Rollins – CM Punk

Matt Cappottelli – Ted DiBiase

Walka nr 5: Justin Gabriel vs Dolph Ziggler

Końcówka: Gabriel uniknął Leg Drop Bulldogu i zaatakował IC Championa serią kopnięć, kończąc ją High Kickiem. Justin stanął za linami i po chwili wykonał Springboard Splash, który jednak nie dał pinfallu. Dolph zainkasował następnie Shining Wizard w narożniku oraz Super Sunset Flip, co dało 2 count Gabrielowi. Ziggler zablokował DDT i wymierzył Suplex Slam, szybko dokładając do tego Jumping Elbow Drop. Mr. Perfection poczekał, aż rywal wstanie i wyniósł go na plecy, lecz ten zeskoczył i poczęstował Dolpha Hurricanrana! Po chwili leaping knee i Justin już na linach, chyba wiemy co to oznacza. 450 Splash! Udany, ale Ziggler w ostatniej chwili wystawił kolana, pin, 1...2...3!

Zwycięzca: Dolph Ziggler

Dolph zauważył, że Gabriel stoi przy linach, więc wziął swój pas mistrzowski i chciał wyrzucić Justina za jego pomocą z ringu, lecz lotnik odsunął się i to Ziggler wyleciał. Tam na obecnego IC championa czekała niespodzianka – Kane i Chokeslam!

REKLAMY

John Morrison szykował się na zapleczu do Main Eventu, gdy podszedł do niego Rey Mysterio. Panowie wspólnie zgodzili się, że John Cena stał się wariatem i trzeba mu pokazać, że nie liczy się to, co on wygaduje, tylko to, co pokazuje w ringu. W końcu to jest wrestling. Rey wyraził nadzieję na udaną współpracę, na co Morrison odpowiedział twierdząco. Muszą trzymać się razem, w końcu są przyjaciółmi. Mysterio oznajmił, że chciałby zobaczyć Johna z World Heavyweight Championship, na co Guru of Greatness zareagował z uśmiechem. Już tylko kilka dni do ReVolution, na którym CM Punk i John Cena zapłacą za swoje.

Walka nr 6: Rey Mysterio & John Morrison vs John Cena & World Champion CM Punk

Końcówka: Rey po kilku dobrych minutach, podczas których trwania heelowie porządnie go obili, wreszcie dokonał zmiany po uniknięciu Shining Wizard w rogu od CM Punka. Morrison żwawo ruszył na niedzielnego rywala, wykonując swoje kombo zakończone Standing Moonsault Side Slamem. Szaman Seksu myślał o running knee, ale gdy miał zamiar odbić się od lin, Cena chwycił go za nogi, powodując jego upadek. W zamian za to otrzymał Senton od Mysterio. W międzyczasie JoMo uniknął GTS i wymierzył Flying Chuck! Po chwili z małym trudem, ale dał radę wykonać Moonlight Drive. Morrison nie przypinał jednak, tylko zmienił się z Reyem, a sam ruszył na próbującego wtrącić się Cene. Tymczasem w ringu Mysterio wykonał Frog Splash, ale Punk przerolował go i sam uzyskał pinfall!

Zwycięzcy: John Cena & CM Punk

Punk wyrzucił Reya z ringu, gdzie zajął się nim Cena. Panowie wymieniali ciosy, a tymczasem World Champion nie zauważył czającego się Morrisona, który wykonał Springboard Dropkick. Wściekły Punk wyszedł z kwadratowego pierścienia, a gdy gala schodziła z anteny, na trybunach Cena i Mysterio nadal brawlowali.

----------------------

Hardcore Championship: Mark Henry vs Alex Riley/Mason Ryan

PS. Jak widzicie, zdecydowałem się na NXT, lecz nie będę pisał całych gal, ale tylko wstawiał razem z RAW same wyniki + najważniejsze wydarzenia z tego show :)

* Zmieniłem styl opisywania walk – od teraz walki będą w czasie teraźniejszym.

* Zrezygnowałem z prowadzenia dywizji kobiet w diary. Po prostu wolę więcej czasu poświęcić na inne storyliny, a walki pań ciężko mi się pisało. Zdradzę, że na kolejnym PPV (The Bash), pas miała zdobyć Beth Phoenix, a Trish Stratus skończyć karierę. Z kolei na Summerslam w Fatal Four Wayu z Glamazonką, Natalyą i Laylą, Womens Championką miała zostać Rosa Mendes.

Dark match: W starciu dwóch przyszłych rookie NXT, Hunico pokonał Bo Rotundo. Starcie było bardzo wyrównane, w końcówce przewagę osiągnął ten drugi, ale nie trafił z Superkickiem i otrzymał Rolling Death Valley Driver, a następnie Hunico założył figure four leglock, który dał mu zwycięstwo, bowiem Rotundo się poddał.

Czas na ostatnie Wednesday Night Smackdown przed ReVolution! Michael Cole i Josh Mathews powitali fanów i zaprosili nas na show. Nie mamy na razie żadnych walk zapowiedzianych, z wyjątkiem tag-team matchu, ale to się zaraz zmieni, gdyż do ringu zmierza General Manager – Theodore Long!

TEDDY LONG: Witajcie, playa, na WEDNESDAY NIGHT SMACKDOWN! Nasz brand nadal pokazuje swoją klasę, do tego stopnia, że zawodnicy RAW chcą walczyć na tym show! Dzisiaj gościmy R-Trutha, który później zmierzy się z Trentem Barretą. No, ale przejdźmy playa, do ważniejszych spraw. Zgodnie z tym co mówiłem w zeszłym tygodniu, Curt Hawkins i Cody Rhodes połączą siły, by zmierzyć się z Zackiem Ryderem i United States Championem Tedem DiBiase! Randy Orton podejmie tego, który już w niedzielę będzie miał szansę zostać WWE Championem – Evana Bourne' a. Oczywiście Smackdown musi mieć swojego reprezentanta w walce o Hardcore Championship. Dzisiaj zostanie on wyłoniony w starciu Masona Ryana z Alexem Rileyem. I prawdziwa gratka – w Main Evencie Wade Barrett zmierzy się z... Reyem Mysterio! Zapowiada się fantastyczne show, playa. To tyle, zapraszam na pierwszą walkę!

Walka nr 1: Curt Hawkins & Cody Rhodes vs Zack Ryder & US Champion Ted DiBiase

Końcówka: Oklahoma Slam! 1...2...kickout. Wściekły Hawkins nie dowierza, że znów nie udało mu się uzyskać pinfallu. Zmiana z Rhodesem, ale ten na starcie otrzymuje DDT od Zacka! Long Island Iced Z wreszcie doczołguje się do swojego narożnika i wpuszcza Teda. US Champion rusza na swojego niedzielnego rywala z animuszem, wykonuje mu swoje kombo zakończone Cobra Clutch Legsweepem! 1...2...kickout. Dream Street zablokowane, Cody popycha rywala do narożnika, gdzie po chwili wykonuje Beautiful Disaster. Zmiana z Hawkinsem, w drodze Curter... Nie! Irish Whip, Clothesline Curta nieudany i Pumphandle Powerbomb! 1...2...3!

Zwycięzcy: Zack Ryder & US Champion Ted DiBiase

Już za tydzień... Rusza... Unikatowy... Niepowtarzalny... Sezon... NXT...6 PRO... 6 ROOKIES... 1 ZWYCIĘZCA... Dwa dni po ReVolution...

Oto rozkład Rookies-Pro:

Hunico - Rey Mysterio

Xavier Woods - R-Truth

Bo Rotundo – Justin Gabriel

Peter Orlov – Vladimir Kozlov

Seth Rollins – CM Punk

Matt Cappottelli – Ted DiBiase

======================================================================

Some are born to fly, some are born to seen, I was born to light the f...

Evan Bourne w drodze na ring, ale co to? Randy Orton! Viper atakuje Evana, z którym miał zaraz walczyć. Irish Whip w barierki. Żmija bierze rozbieg... running knee prosto w głowę lotnika. To nie wszystko, panowie już przy schodkach. Olympic Slam na schody dla Bourne' a. Co za atak Randy' ego, co za przebiegłość. To nie koniec, Orton wrzuca Evana do ringu, wyjmuje spod niego krzesło i ustawia je na środku kwadratowego pierścienia! To nie wróży dobrze. RKO na krzesło! Widać wściekłość i szaleństwo na twarzy Vipera, który przenosi rywala w okolice stołu komentatorskiego. Czyści stół, ale nie, zanim to uczyni... kolejne RKO! Bourne pada nieprzytomny, a tymczasem Randall szykuje się do Powerbombu na stół komentatorski! Nieprawdopodobne. Ustawia sobie lotnika w tej pozycji... Powerbomb! Niesamowite, Evan bezwładnie opada, a Orton przy gigantycznym heel heacie odchodzi na backstage, tymczasem do Bourne' a podbiega grupa sanitariuszy.

Wściekły Randy idzie zapleczem, gdy spotyka Teddy' ego Longa. General Manager jest wściekły i pyta Ortona, co właśnie zrobił. Viper nad sobą nie panuje, więc kilku ochroniarzy podbiega do niego i przytrzymuje go. W końcu Żmija mówi, że zrobił to, bowiem nie mógł przeżyć, dlaczego jakiś śmieć ma walczyć o WWE Championship, a nie on. Teddy stanowczo oznajmia, że nie ma nagrody za ten bestialski atak, a za karę Randy dzisiaj zmierzy się z... Big Showem!

Reklamy, a po nich czas na drugą dzisiaj walkę. To finał turnieju HC Smackdown, zwycięzca zawalczy z Markiem Henrym na ReVolution o Hardcore Championship

Walka nr 2, Smackdown HC Tournament Final: Alex Riley vs Mason Ryan

Końcówka: Potężny Irish Whip od Masona i Corner Clothesline, nie! Świetny unik Alexa i Dropkick. Ryan nadal na nogach, kolejny Dropkick i Snap DDT! 1...2...za wcześnie. Riley wreszcie poczuł swoją szansę, Irish Whip skontrowany, ale Pendulum Kick dla Walijczyka. Flying Clothesline! Tak, Mason wreszcie został powalony. Alex nie zwalnia tempa, Neckbreaker! I drugi, 1...2...kickout. Impaler DDT? Nie, A-Ry nie daje rady i otrzymuje potężny Clothesline. Ryan wraca do życia, kombinacja Backbreaker + Side Powerslam i 2 count dla Walijczyka. Wyniesienie na plecy, ale Riley ześlizguje się i wymierza Inverted DDT. A-Ry na fali, wchodzi na liny, skacze... wprost w ręce Masona. Fallaway Slam! Na deser Ryan Bomb (sit-out Powerbomb), 1...2...3!

Mason cieszył się ze zwycięstwa, ale gdy cofał się w stronę zaplecza, zaatakował go Mark Henry, wymierzając World Strongest Slam!

Przenosimy się na backstage. Matt Striker rozmawia z The Mizem! Awesome One jest niezadowolony i twierdzi, że Teddy Long to idiota, bowiem teraz, gdy Evan Bourne nie może walczyć w niedzielę, nie mianował go pretendentem. Wszyscy wiedzą, że on, The Miz, jest urodzonym mistrzem i najlepszym kandydatem na pokonanie Wade' a Barretta. Dlaczego? Because I'm The Miz and I'm.... AAAAAAAAAAAAAWESOOOOOOME!

W trzeciej walce dzisiejszej gali zmierzą się Trent Barreta i gość z RAW, R-Truth

Walka nr 3: Trent Barreta vs R-Truth

Końcówka: Lie Detector! 1...2...kickout. Truth nie dowierza, kłóci się z sędzia, krzyczy, że to konspiracja. Macha ręką i chce wyjść z ringu, ale Trent łapie go na roll-up, 2 count. Barreta wyczuwa szansę, piękne Spinning Enzuigiri! Irish Whip i Double Knee w narożniku. Killings w opałach, Super Sunset Flip! Świetne wykonanie, 1...2...kickout. Trent nie zwalnia, próba Dudebuster DDT jednak zablokowana i po chwili Axe Kick od Trutha. Raper wchodzi na trzecią linę... Frog Splash! Barreta wystawia kolana, na które Killings się nadziewa. Trentover! (Headscissors połączone z DDT) 1...2...kickout. Trent nie dowierza, ale wchodzi na narożnik. Corkscrew Splash, nie. Killings się odsuwa. Następnie Shut Up! 1...2...3!

Promo walki CM Punk vs John Morrison i wyświetlenie karty na ReVolution, a następnie w ringu już Sin Cara!

SIN CARA: Dame un micrófono. Espero que pronto Sheamus lo que es realmente importante en la lucha. Cuando llegué a los USA, conocí a un montón de trabajo por delante para convertirse en una estrella de la WWE. Estoy en la siguiente etapa del camino hacia el éxito y para vosotros, los fans a hacer todo lo que estaban contentos con lo que muestro en el ring. Espero que no le defraudará y que te diviertas, ver a mis hazañas. . (Dajcie mi mikrofon. Mam nadzieję, że zaraz pokażę Sheamusowi co naprawdę liczy się w wrestlingu. Gdy przyjechałem do USA, wiedziałem, że przede mną dużo pracy, by zostać gwiazdą WWE. Jestem na kolejnym etapie drogi do sukcesu i dla Was, fanów zrobię wszystko, byście byli zadowoleni z tego, co pokazuję w ringu. Liczę, że was nie zawiodę i będziecie mieli frajdę, widząc moje wyczyny.)

Walka nr 4: Sin Cara vs Tag Team Champion Sheamus w/ Tag Team Champion Drew McIntyre & William Regal

Końcówka: Sheamus po raz kolejny próbuje wykonać High Cross, ale Sin Cara znów w niesamowity sposób uwalnia się i wymierza Enzuigiri! Po chwili Handspring Back Elbow, Headscissors i próba leg trap Sunset Flip Powerbomb, ale Sheamus wykonuje Backbreaker. Irlandczyk przechodzi do swojego kombo, zakończonego Shoulder Tackle z drugiej liny. Potężne running knee, Sin Cara bezwładnie pada na ziemię, a Celtycki Wojownik szykuje się do Brogue Kicku. Bierze rozbieg... Meksykanin się odsuwa, a Tag Team Champion uderza w liny. Springboard Crossbody od luchadora, szykuje się Sin Tacha! Jest, 1...2...McIntyre kładzie nogę Sheamusa na linach. Sin Cara nie dowierza, a tymczasem Celtic Warrior wykonuje Brogue Kick! 1...2...3!

Zwycięzca: Sheamus

Radość mistrza tag-team, Drew i Regal wchodzą do ringu i podnoszą jego ręce do góry, a tymczasem na titantronie pokazuje się Daniel Bryan. Zadowolony American Dragon mówi do McIntyre' a, by się obrócił. Szkot to czyni i z zaskoczenia otrzymuje Trouble in Paradise od Kofiego Kingstona! Jamajczyk ucieka w trybuny, a Sheamus nie daje rady go dogonić. Tymczasem Bryan bije brawo swojemu partnerowi tag-team i oznajmia, że w niedzielę poznamy nowych mistrzów!

Po reklamach w ringu już Randy Orton, który czeka na rywala wyznaczonego przez samego General Managera...

WEEEELL! IT' S A BIG SHOW! IT' S A BIG BAD SHOW TONIGHT!

Walka nr 5: Randy Orton vs Big Show

Końcówka: Big Show podchodzi do Randy' ego, ale ten z zaskoczenia wykonuje low blow. Sędzia nic nie widział, Snap DDT! 1...2...kickout. Seria Clothesline' ów od Vipera, za piątym razem w końcu olbrzym pada na matę! Low big boot od Ortona, następnie Randy wchodzi na drugą linę... Leg Drop! 2 count. Giant przy linach, chyba wiemy co to oznacza, tak! Spike DDT od Żmiji. Viper słyszy głosy w swojej głowie i zaczyna uderzać pięściami o matę. W drodzę RKO... Nie, Big Show łapie go, wynosi do góry i... Gorilla Press Slam. To musiało boleć, kombo World's Largest Athlete zakończone Spinebusterem. Szykuje się Chokeslam! Orton się podnosi i... RKO! RKO! Niesamowite. Randy nie przypina jednak, a bierze rozbieg... Punt Kick. 1...2...3!!

Zwycięzca: Randy Orton

Wniebowzięty Viper wyjął spod ringu krzesło, uderzył nim Showa i założył je gigantowi na głowę! Randy skoczył na krzesło, powodując duszenie olbrzyma. Potężny krzyk rozległ się na całej arenie, a tymczasem Orton szykował się do kolejnego Punt Kicku, ale pojawił się Teddy Long.

TEDDY LONG: Randy. Randy! Przestań, nie rób tego. Dopiąłeś swego, masz title match na ReVolution. Wade Barrett vs Randy Orton o WWE Championship. Masz co chciałeś, teraz wracaj na zaplecze, playa.

Orton szyderczo się uśmiechnął, splunął na Big Showa i spokojnym krokiem, przy potężnym heel heacie fanów udał się na backstage.

Po przerwie przenosimy się pod szatnię Reya Mysterio, gdzie obok Meksykanina jest Scott Stanford. Rey wyraża ogromne zadowolenie z powodu faktu bycia na Smackdown – to przez wiele lat był jego dom i czuje się tu fantastycznie. Luchador musi jednak uważać na Johna Cenę, który z zaskoczenia potrafi go bez pardonu zaatakować. Mysterio ma mimo tego nadzieję, że spokojnie uda mu się przeprowadzić walkę z Wadem Barrettem, którą oczywiście będzie starał się wygrać! Dla swoich wszystkich amigos.

Walka nr 6: WWE Champion Wade Barrett w/ The Europeans vs Rey Mysterio

Przed rozpoczęciem pojedynku zjawił się Teddy Long, nakazując Europejczykom iść na backstage. To ma być czysta walka!

Walka nr 6: WWE Champion Wade Barrett vs Rey Mysterio

Końcówka: Seria low kicków dla Wade' a, Rey bierze rozbieg i... Spinning Side Slam od Barretta! Świetna, niespodziewana akcja. 1...2...kickout. Anglik “sadza” rywala na linach i szykuje się do Superplexu. Wymiana ciosów, górą Mysterio! Luchador przechodzi na apron, Springboard Leg Drop i 2 count. Headscissors, Springboard Crossbody i Springboard Moonsault w wykonaniu Meksykanina. Rey nabiega na rywala, kontra, próba Powerbombu, nie! Sunset Flip od Mysterio! 1...2...kickout. Wade na linach, 619? Tak! W drodze Seated Senton, Meksykanin odbija się od lin... potężny Clothesline w locie dla dwukrotnego World Championa. Barrett wymierza Pumphandle Backbreaker i sygnalizuje Wasteland. Wyniesienie, ale Rey się ześlizgiwuje. Próba Hurricanrany, ale Wadeover (Tiger-bomb) od WWE Championa! 1...2...3!

Zwycięzca: Wade Barrett

Wade chyba jeszcze nie skończył – bierze swój pas mistrzowski i namierza się na uderzenie... Nie trafia! Hurricanrana i Barrett ląduje poza ringiem. Cofa się powoli na zaplecze, a gdy się odwraca, otrzymuje RKO od Randy' ego Ortona. Tymczasem do ringu z trybun wparowuje John Cena i atakuje Mysterio. Próba Island Drivera zablokowana i Hurricanrana! John na linach, 619! Rey wymierza swój finisher, Cena wyturliwuje się z ringu, a Meksykanin świętuje razem z fanami. Takim widokiem kończy się ostatnie Smackdown przed ReVolution!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://sharetv.org/images/wwe_velocity-show.jpg

Wyniki:

Trent Barreta def. Yoshi Tatsu

Jack Swagger def. Primo

Alex Riley def. Heath Slater

Daniel Bryan w/ Kofi Kingston def. Chris Masters w/ Michael McGillicutty

Karta na ReVolution:

WWE Championship: Wade Barrett © vs Randy Orton

Hardcore Championship: Mark Henry vs Mason Ryan

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...